Nettikaupoista voi löytää kosmetiikkahelmiä. Kuva: Shutterstock

Verkossa kauneustuotteiden valikoima on rajaton ja hinnat usein kivijalkaliikkeitä edullisemmat. Poimimme verkon parhaat osoitteet ja tuotteet.

Penninvenyttäjän perusvarma

Kotimainen verkkokauppa Pretty.fi sopii edullisia kauneuslöytöjä metsästäville: omat luottotuotteensa saa täältä nopeasti ja muutamia euroja edullisemmin kuin kaupasta. Kattavan valikoiman painotus on huokeissa perusbrändeissä kuten Maybelline, Isadora, L’Oréal Paris tai Nyx, mutta joukossa on myös tuntemattomampia halpishelmiä.

Toimitus: 1–4 arkipäivää. Toimituskulut alkaen 1,90 €.

Näitä hehkutamme: Brittiläinen W7: varsinkin merkin korostuspaletti ja luomivärit ovat hyviä. Easy Sweet -sokerointituotteita sekä Real Techniques -meikkisiveltimiä ja -sieniä. Ammattimeikkaajien suosimaa Lily Lolo -mineraalisarjaa.

Parhaaseen hintaan

Allbeauty.com tarjoaa luksuskosmetiikkaa huokeaan hintaan. Alekoodien avulla hinnasta voi lähteä pois jopa seitsemänkymmentä prosenttia. Myös verkkokaupan outletista on mahdollista tehdä hyviä löytöjä.

Toimitus: 2–8 päivää, toimituskulut 4,95 €. Ei tullimaksuja.

Näitä hehkutamme: Carvenin, Jil Sanderin ja Loewen tuoksuja, joita ei saa Suomesta. Créme de La Mer on edullisempaa kuin kaupoissa.

Kokonainen universumi

Ruotsalainen Bangerhead.fi ei ole vain 15 000 tuotteen verkkokauppa vaan kokonainen kauneusuniversumi ja kanta-asiakkaiden yhteisö. Valikoima sisältää paljon ammattilaismeikkaajien ja -kampaajien suosikkeja, ja Aasia-trendi on tuonut kauppaan myös korealaisia tuotteita. Täältä kannattaa tilata muun muassa meikkitaiteilijoiden kehumia Anastacia Beverly Hillsin muotoilupaletteja sekä korealaisten kaunotarten suosimia harsonaamioita. Lisäksi valikoimassa on kauniita tuoksukynttilöitä ja huonetuoksuja.

Bangerhead hankkii tuotteet suoraan valmistajilta varmistaakseen niiden aitouden ja tuoreuden. Sivuston inspiroiva magazine esittelee mielenkiintoisella tavalla uusimpia trendejä. Myös kaupan uutiskirjeestä löytää aina jotain kiinnostavaa. Rekisteröityneet käyttäjät saavat etuja ja alennuksia.

Toimitus: 3–5 arkipäivää. Toimituskulut ovat 4,90 €, yli 50 euron tilaukset toimitetaan ilmaiseksi. Toimituksesta vastaa posti, ja paketin saa lähimpään noutopisteeseen.

Näitä hehkutamme: Brittiläistä saippuabrändi Molton Brownia. Blithen ja Bentonin kangasnaamioita.

Ranskalainen meikkitaivas

Parles-tu francais? Ranskan Sephora.fr toimittaa nimittäin myös Suomeen. Sephora on jokaisen meikkihullun karkkikauppa numero yksi. Lähin kivijalkakauppa on Tukholmassa, mutta sieltä ei voi tilata.

Vaikka ranskantunneista olisi jo aikaa, sivuilla navigointi on helppoa. Klikkaa koriin ammattilaisten suosikkeja kuten Narsia tai Cat Von D:ta. Myös Sephoran omissa tuotteissa hinta ja laatu kohtaavat, ja brändin misellivesi on ihan ässä. Ulkomaisissa nettikaupoissa liikkuu paljon väärennöksiä, mutta Sephoran laatu on aina priimaa.

Toimitus: Toimituskulut Suomeen ovat 30 euroa, mutta näytteet lieventävät suolaisia postikuluja.

Näitä hehkutamme: Tähtituotteita, joita ei saa Suomesta kuten Cat Von D:n runsaspigmenttisiä luomivärejä. Becca, Too Faced ja Burberry -merkkien meikit ovat lyömättömiä.

Valtava valikoima

Mitä tästä pohjoismaiden suurimmasta kauneustuotteiden verkkokaupasta ei löydy, sitä tuskin tarvitaan!

Tuoreen Eleven.fi-verkkokaupan hengästyttävässä valikoimassa on tarjolla tuttuja merkkejä hieman edullisempaan hintaan kuin kaupoissa, mutta mukana on ilahduttavan paljon myös brändejä, joita ei Suomesta juuri saa. Hintaansa nähden laadukas Revlon on aina hyvä ostos. Jos kaipaat jotain uutta, kokeile by Terry -meikkejä, joiden luoja Terry de Gunzburg on kehittänyt YSL:n legendaarisen Touche Éclat -valokynän. Lisäksi Eleven on ilahduttavasti satsannut vegaaniseen kosmetiikkaan, joka ei sisällä eläinperäisiä raaka-aineita.

Toimitus: Toimitusaika on 3–5 arkipäivää ja kulut noin 5 euroa. Yli 50 euron tilaukset veloituksetta.

Näitä hehkutamme: Young Bloodin ja Goshin laatumeikit. Ammattihiusstylistien suosikin Bumble & Bumblen valikoimista löytyy tehokkaita täsmäaseita hiuspulmiin. Dr. PawPaw -huulivoide hoitaa rohtuneet huulet.

Luksusta luomusta

Luonnonkosmetiikka ja luksus eivät ole enää toisiaan poissulkevia. Tämän todistaa suomalainen verkkokauppa Naturelle.fi, joka on keskittynyt nimenomaan laadukkaisiin luonnontuotteisiin. Omistajat etsivät jatkuvasti valikoimiinsa uusia ja mielenkiintoisia merkkejä, jotka valmistetaan parhaista mahdollisista luomuraaka-aineista.

Juuri omalle iholle sopivien tuotteiden löytämistä on helpotettu jakamalla osastot ihotyypin mukaan. Omat tuotteensa löytävät siis niin atoopikot kuin aknen tai ruusufinnin kanssa kamppailevat.

Toimitus: Ei toimituskuluja. Toimitusaika on 1–4 arkipäivää ja tilaus lähetetään samana päivänä tai viimeistään tilausta seuraavana arkipäivänä. Tilauksen toimittaa posti.

Näitä hehkutamme: Tyylikästä tanskalaista tuorekosmetiikkabrändiä Nuori ja maailmalla suurta suosiota nauttivan kulttibrändin Vintner’s daughterin kasviöljyseerumia.

Kun suoraväriin tarttuu, on parasta varautua kaikkeen. 

Haaveiletko hempeästä ponitukasta, sähäkän karkkivärisitä kutreista tai erivärisistä latvoista? Markettien hyllyt pullistelevat tarpeisiisi sopivia suoravärejä, eli pesuissa haalistuvia hiusvärejä. Suoravärituubien hinta on edullinen, värisävyt ihania ja lopputulos väliaikainen – ja Instagram pullollaan tyylikkäitä inspiraatiokuvia pastellivärisistä kuontaloista.

Suoravärillä aikaansaatu väri voi olla ihanin hiuslook, joka sinulla on koskaan ollut. Lue kuitenkin nämä vinkit ensin:

1. Varovainen aloitus kannattaa

Suoravärien sävyt ovat tyypillisesti sen verran erikoisia, että lopputuloksen arvioiminen on vielä paljon vaikeampaa kuin blondiksi, bruneteksi tai punertavaksi värjätessä. Toisaalta onneksi suoravärin levittäminen on helpompaa kuin kestovärin. Pursota siis ensin värituubista herneen verran ainetta ja levitä pieneen hiussuortuvaan. Vain näin näet, millainen lopputuloksesta tulee oikeasti.

2. Videobloggaaja on kaveri

Kauneusvloggaajien laaja joukko on todellinen siunaus, kun haluaa päästä alkuun suoravärien kanssa. Monesta suoravärisävystä löytyy Youtube-video, jolla joku kokeilee väriä ja näyttää lopputuloksen. Se tosin on tuuripeliä, kuinka paljon vloggaajan kutrit muistuttavat omiasi.

3. Lue värikarttaa, älä Instagramia

Hiusvärimerkkien mainoskuvat ovat yksi asia, värikartat täysin toinen. Valaistus vaikuttaa kirkkaiden värien ja pastellien ulkonäköön todella paljon, eikä mainoskuvista tai Instagramista välttämättä käy ilmi, mitä kaikkia värejä lopputuloksen saamiseksi on käytetty. Tsekkaa värikartasta, millaista lopputulosta luvataan, kun lähtökohtana on oma pohjavärisi ja tummuusasteesi. 

4. Moni suoraväri vaatii alle vaalennuksen

Markkinoilla on joitakin suoravärisävyjä, jotka toistuvat hyvin tummassakin tukassa. Suurin osa hehkeistä vaaleanpunaisista, liiloista ja turkooseista kuitenkin vaatii pohjaksi vaalennuksen, ainakin, jos hiuksesi ovat värjätyt. Pastellisesta sävystä haaveilevalle blondaus on melkein pakollinen. 

5. Voi tulla pliisua – tai sähäkkää

Jonkin tietyn suoravärin ja hiuslaadun yhdistelmä saattaa tuottaa todella sähäkän lopputuloksen, vaikka pohjaväri ei edes olisi blondattu. Samoin toinen värisävy saattaa vaaleassakin tukassa jäädä kalpeaksi aavistukseksi. Tämä selviää vain kokeilemalla.

6. Kylppärisi ja ihosi saavat kaupan päälle vähän väriä

Vaikka suoravärit haalistuvat nopeammin kuin kestovärit, niillä pystyy sotkemaan vähintään yhtä tehokkaasti kuin kestoväreillä. Huolellinenkin kotivärjääjä voi tukkataiteilun jälkeen löytää itsensä ihan uuden värisestä kylpyhuoneesta. Varsinkin pitkätukkainen tulee helposti huiskineeksi väriä pitkin ylävartaloaan ja käsivarsiaan, vaikka kämmeniä suojaisivatkin hanskat. 

7. Sekoittele vapaasti

Onko lopputulos vähän sinnepäin? Suoravärejä on helppo sekoitella yhteen, joten seuraavaa värjäyskertaa varten voit ostaa toisen tuubin ja sekoitella lopputuloksen sinisemmäksi, punaisemmaksi tai mitä sitten haluatkin. Myös eri merkkien värit saattavat toimia yhdessä. 

8. Joka pesun jälkeen on uusi look

Suoravärit haalistuvat pesussa, joten joka kerta hiusten kuivumista odotellessa saa elellä jännityksessä: miltä väri nyt näyttää?

9. Jos värin haluaa pysyvän, sitä pitää ylläpitää

Totuus, joka ei näy Instagram-kuvissa: pysyvästi neon- tai pastelliväristä tukkaa ei ole olemassakaan. Kauniin sävyn pitäminen viikosta toiseen samana vaatii värjäävän hoitoaineen käyttämistä tai suoravärin sekoittamista hoitoaineeseen.

10. Se lähtee pois, mutta ei välttämättä helposti

Suoraväriputelissa annetaan jonkinlainen arvio siitä, kuinka kauan väri kestää. Kahdeksan pesua kestävä turkoosi voi kuitenkin käyttäytyä esimerkiksi näin: ensimmäiseen pesuun asti väri on todella kirkas, kolmanteen pesuun asti aika kiva ja loppuajan epämääräisen vihertävä. Suoravärin haalistamiseen on onneksi kehitetty erityinen fader-sampoo, ja myös syväpuhdistavalla sampoolla voi käydä tiukassa istuvan värin kimppuun.

 

Yhden värin meikki on aina chic valinta.

Näyttävään meikkiin ei tarvita laajaa purkkiarsenaalia. Valitse meikkipussistasi suosikkipunasi tai -luomivärisi ja rakenna koko meikki yhden sävyn ympärille. Tyyli on helpointa toteuttaa neutraaleilla persikan ja nuden sävyillä. Jos halajat enemmän väriä, kokeile Gigi Hadidin ja Rihannan tapaan viininpunaisen ja suklaan eri sävyjä.

Yhden värin meikki on kuin kokomusta asu: takuuvarmasti tyylikäs valinta joka tilaisuuteen. Tee lopputuloksesta moniulotteinen leikittelemällä viimeistelyllä; sama sävy saa uusia vivahteita mattapunana tai kimaltavana luomilla.

Vinkki 1: Etkö tiedä, mistä aloittaa? Ota meikkikokoelmasi esiin ja parita samansävyiset meikit keskenään.

Vinkki 2: Kun huulet ja luomet ovat samaa sävyä, riittää poskille hieman hohtava korostusväri.

 

Rento huulimeikki saa näyttää siltä kuin takana olisi mukava ilta.

Nestemäinen huulipuna vai perinteinen puikko? Ihan hyviä vaihtoehtoja nekin, mutta tällä hetkellä monet huulimeikkituotteet on pakattu pieneen purkkiin.

Huuliväreistä käytetään nimeä lip stain, mikä viittaa tahriintuneen näköiseen lopputulokseen. Ne levitetään sormella huulille, eikä läheskään yhtä tarkasti kuin perinteisemmät huulipunat. Moni voidemaisista punista on tarkoitettu sekä huulilla että poskilla käytettäväksi, ja voiteissa saattaa olla mukana myös ihoa hoitavia ainesosia.

Catwalkeilla on esitelty huulimeikkiä, joka näyttää siltä kuin tikkarin imeskely olisi tahrannut huulet – vain keskiosasta tai sitten reilummin huulten rajojen yli.

Tikkarivertaus on hyvä, mutta Coveteur-sivustolla huomautetaan, että viininpunainen on tällä hetkellä erittäin suosittu väri huulilla. Jos punaviinin tahraamat huulet vielä joskus hävettivät, nyt pikkuisen naukkaillut look on suorastaan trendikäs.

Viinisävyn voit päättää itse – maistuuko parhaiten Cabernet Sauvignon, Pinot Noir vai Malbec?

& Other Storiesin Cheek & Lip Tint hennosti viiniin taittavassa sävyssä Swayback Plum sopii moneen tyyliin, 15 €. RMS Beautyn Lip2Cheek voidemainen väri sisältää ihoa hoitavia öljyjä, sävy Diabolique, n. 40 €.
& Other Storiesin Cheek & Lip Tint hennosti viiniin taittavassa sävyssä Swayback Plum sopii moneen tyyliin, 15 €. RMS Beautyn Lip2Cheek voidemainen väri sisältää ihoa hoitavia öljyjä, sävy Diabolique, n. 40 €.

 

Tässä uudet hiustenpesuohjeet, joiden ansiosta hiuksia ei tarvitse pestä enää joka päivä.

Levitä päähän. Vaahdota. Huuhtele. Käytä hoitoainetta.

Rutiinit tekevät elämästä vaivatonta, mutta sampoota käyttäessä ei ehkä kannatakaan noudattaa purkin ohjeita. Jos hiukset jäävät yhdellä vaahdotuksella ja huuhtelulla likaisiksi, mikset ottaisi toista kierrosta?

Kirjoittaja Faith Xue avautuu Byrdie-kauneussivuston jutussaan vaikeasta hiussuhteestaan rivikaupalla. Hänen hiuksensa voivat paremmin, kun hän käyttää hellävaraisempaa, sulfaatitonta sampoota ja välipäivinä kuivasampoota – mutta ongelmana oli yhä, että hiukset eivät olleet oikein koskaan puhtaat.

Kirjoittajan ongelman ratkaisi hiusstylisti Sal Salcedo, joka neuvoi, että joskus hiukset tosiaan kannattaa pestä yhden kerran sijaan kahdesti, jotta rasvaisuus ja muotoilutuotteiden jäämät huuhtoutuvat varmasti viemäriin. Siitä on hyötyä varsinkin, jos käyttää hellävaraisia sampoita, jotka eivät vaahtoa ja puhdista niin tehokkaasti kuin järeämmät (mutta myös hiuksia kuluttavat) kemikaalit. Näin Salcedo suosittelee pesemään hiukset:

  1. Kastele hiukset ja päänahka. Levitä sampoota vain päänahkaan ja hiero sormenpäillä 30–45 sekuntia. Huuhtele.
  2. Ota vähän pienempi määrä sampoota ja hiero jälleen päänahkaa minuutin verran. Huuhtele huolella. Hiusten pituuksia ei tarvitse pestä erikseen, niiden huuhtoutuminen saippuaisella vedellä riittää.
  3. Levitä hoitoainetta vain hiusten pituuksiin. Anna vaikuttaa. Huuhtele.

Lopputuloksena saa pehmeän ilmavat hiukset, jotka tuntuvat oikeasti puhtailta. Huolellinen pesu myös puhdistaa päänahan kunnolla, eikä hiuksia välttämättä tarvitse pestä uudelleen heti seuraavana päivänä. Jokainen pesu kuivattaa hiuksia aina jonkin verran, joten pidempi pesuväli voi olla hyväksi hiusten kunnolle.

Salcedo vertaa hiuksia kallisarvoiseen kankaaseen – eihän lempimekkoaankaan halua kuluttaa jatkuvalla pesemisellä ja kuivaamisella.