Hius- ja meikkitaiteilija Reija Lommi on asetellut siirtotatuoinnit mallin iholle kauniiksi kokonaisuudeksi. Kuva: Jouni Harala
Hius- ja meikkitaiteilija Reija Lommi on asetellut siirtotatuoinnit mallin iholle kauniiksi kokonaisuudeksi. Kuva: Jouni Harala

Kullan ja hopean sävyissä välkehtivät flash-tatuoinnit ovat myös aikuiseen makuun.

Kukapa olisi uskonut, että lapsuudesta tutut siirtotatuoinnit tulisivat uudestaan muotiin. No, tässä ne nyt ovat! Flash-tatuointeihin ovat hurahtaneet myös julkkikset. Esimerkiksi poptähti Rihannalta on tulossa oma flash-tatuointimallisto.

Flash-tatskat ovat tyylikkään värisiä ja näyttävät oikeastaan koruilta. Hius- ja meikkitaiteilija Reija Lommi kertoo, miten flashien kanssa kannattaa toimia.

Tarvitseeko kiinnittämiseen jotain erityistaitoja?
Ei! Nämä ovat helppoja ja nopeita käyttää. Ne kiinnitetään ihan samalla lailla kuin lasten siirtotatuoinnit, vettä käyttäen ja painellen ihoon kiinni.

 

Happy FriYAY, babes....shine on! Loving @hauteofftherack in our 'Sofia' collection. ? #FlashTatFriday #TGIF

Kuva, jonka Flash Tattoos (@flashtattoos) julkaisi

Pysyvätkö siirtotatuoinnit iholla yhtä hyvin niin olkapäässä kuin nilkassakin?
Nivel- ja taivekohtiin ei kannata tatuointeja laittaa, koska niissä kohdissa iho liikkuu eniten ja saa tatuoinnin lähtemään irti nopeammin. Mahdollisimman tasainen kohta on paras, silloin tatuointi pysyy kauniina pidempään.

Tatuointeja on monta eri mallia ja muotoa. Miten ne asetellaan kauniiksi kuvioksi?
Osa tatuoinneista on suunniteltu esimerkiksi kaulalle, mutta mikään ei estä laittamasta niitä vaikka olkapäähän. Mielikuvitusta voi käyttää niin paljon kuin haluaa ja rakentaa mieleisensä kokonaisuuden! Tatuointeja voi leikellä saksilla, ja kiinnittää toisen tatuoinnin yksityiskohtia isompaan tatuointiin. Erikokoisia paloja voi laittaa vierekkäin tai vaikka päällekkäin. Mahdollisuudet ovat rajattomat!

 

Mixin', matchin' and Flashin' with 'Josephine', 'Lena' and @laceyryaninc.

Kuva, jonka Flash Tattoos (@flashtattoos) julkaisi

Mihin tilaisuuksiin on sopivaa pistää tällainen tatuointi?
Ehdottomasti kesän juhliin! Ja nämä toimivat ihan arkenakin. Laita siirtotatuointi vaikka nilkkaan tai ranteeseen kesämekon kanssa, niin kokonaisuudesta tulee todella nätti.

Useimmissa pakkauksissa luvataan, että kuviot säilyvät iholla jopa 4–6 päivää. Pitääkö paikkansa?
Kuulostaa aika optimistiselta, sillä pyyhit sekä kuivaat ihoasi päivittäin. Myös suihkussa käyminen kuluttaa tatuointia ja lakanat hankaavat öisin.

Voiko tatuointien kanssa uida vai huuhtoutuvatko ne heti aaltoihin?
Kyllä ne uimisen aikana pysyvät ihossa. Me Naisten muotikuvien merenrantakuvauksissakin mallilla oli jaloissaan siirtotatuointeja, ja hän kahlasi niiden kanssa vedessä. Ne pysyivät hyvin kiinni ainakin sen päivän ajan.

 

@flirt_and_tan looking flirty, tan and gorgeous in our 'Sheebani' @themiraclefoundation #flashtats. Flash us your tats!

Kuva, jonka Flash Tattoos (@flashtattoos) julkaisi

Miten tatuoinnit poistetaan?
Koska iho tatuoinnin alla liikkuu, saattavat kuviot alkaa halkeilla ennen poistoakin. Ei tarvitse hangata tai raastaa ihoa, vaan ne irtoavat ihan lämpimällä vedellä ja saippualla.

Mistä siirtokuvia saa?
Koru- ja asustekaupoista, kuten Glitteristä tai Accessorizesta.

Flash-tatuointeja voi ostaa suomalaisilta nettisivuilta, kuten Nellystä, Shinetattoosta, Romeo & Juliasta tai By Pia's Designista.

 

Onko säännöt muka tehty rikottaviksi? Puuterikikka jakaa mielipiteet.

Pohjusta, meikkaa, kiinnitä puuterilla. Näiden kolmen vaiheen pitäisi pitää rasvoittuvan ihon kiillon kurissa, mutta varsinkin kostealla kesäsäällä tuntuu, ettei sekään riitä. Ihon rasva on niin itsepäistä, että se tunkeutuu meikin pinnalle alta aikayksikön, ja kiiltoa saa olla koko ajan painelemassa kasvopaperiin.

Netin rasvoittuvaa ihotyyppiä edustavat kauneusgurut väittävät jo ratkaisseensa ongelman: avuksi tarvitaan vain kiinnityspuuteria – mutta sitä käytetäänkin ennen meikkaamista. Neuvo on suorastaan kapinallinen, sillä perinteisesti puuterituotteiden päälle ei suositella laitettavan voiteita, jotta meikistä ei tule paakkuista.

Puhtaalle iholle levitetty puuteri kuitenkin imee itseensä ylimääräisen rasvan ja kosteuden, ja mattapinnalle levitetyn meikin pitäisi myös pysyä mattaisena pitkään. Netissä kiertävissä videoissa ja ohjeissa puuteria levitetään iholle reippaalla kädellä. Sen jälkeen muu meikki levitetään normaalisti.

Riskinä todella on, että puuteri jämähtää iholle ja meikkivoide kökkööntyy levittäessä. Kikkaa testannut tubettaja Marie Jay kuitenkin kehuu lopputulosta melko tasaiseksi, sillä hän töpötteli meikkivoiteen puuterin päälle siveltimellä.

– Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä, hän sanoo lisätessään puuteria vielä meikin päällekin.

”Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä.”

Vloggaaja Laura Lee puolestaan valittelee, että puuteroitu iho tuntuu kuivalta ja kireältä. Hän ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, sillä meikki sai ihon näyttämään kuivalta ja korosti ryppyjä. Meikkivoidetta myös kului tavallista enemmän.

– Tuntuu, että puuteri imee meikkivoidetta.

Kuivaihoiselle tai luonnollista meikkiä suosivalle kikka ei siis välttämättä sovi. Parempi vaihtoehto saattaakin olla se, että vain taputtelee iholta kaiken ylimääräisen rasvan ja kosteuden pois ennen meikkivoiteen levittämistä.

Marie Clairen toimittaja kirjoittaa, että kiinnityspuuteri oli hänellekin liikaa: meikki levittynyt sen päälle kauniisti, mutta riisipuuterilla päällystetyt kasvopaperit sen sijaan hoitivat homman. Jos sellaisia ei löydy, ehkä kevyistä kevyin kerros hienojakoista irtopuuteria saattaisi toimia?

Lopputulos ei välttämättä muistuta Kylie Jenneriä ja 6 muuta asiaa huulien täytöstä.

Muhkeat huulet ovat trendi-ilmiö, joten myös huulten täyttämisestä on tullut suosittua – pistoksilla voi saada helposti ja nopeasti muotoja huulilleen. Kauneusoperaatiossa huuliin pistetään pienellä neulalla hyaluronihappoa sisältävää kirkasta geeliä, jolla voidaan täyttää, muotoilla ja siloittaa huulia.

Kun suunnittelet omien huuliesi operointia, on tietysti tärkeää ensin harkita, onko huulien täyttö itselle tarpeellista. Jos vastaus on kyllä, seuraavaksi on syytä selvittää kaikki operaatiosta perinpohjaisesti. Glamour listasi asiat, jotka sinun pitäisi tietää ennen huuliesi muotoilua.

Lue myös: Suomalaiset haluavat nyt näitä kauneusleikkauksia

1. Tiedät mitä haluat

Sinun pitää tietää millaista lopputulosta toivot, sillä pistoksien laittaja ei voi tietää sitä puolestasi. Mieti tarkkaan haluatko hypätä ohuista huulista suoraan paksuihin ja pallomaisiin huuliin – sen nimittäin huomaa. Jos haluat nähdä selviä tuloksia heti, se on sinun valintasi, mutta usein asiakkaalle pyritään luomaan mahdollisimman luonnollinen lopputulos.

2. Jätä kuva Kylien huulista kotiin

Voit tuoda kuvan haluamistasi huulista, mutta siitä on yhtä paljon hyötyä kuin kampaajalle tuodusta kuvasta: Kampaajalta toivomasi väri ei välttämättä tartu hiustyyppiisi. Myöskään huulistasi ei välttämättä saa samanlaisia kuin toivekuvassasi. Saatat poistua pettyneenä. Jokaisen anatomia ja kasvojen muoto on erilainen, joten täydellisiä Kylie Jenner -huulia on vaikea saada.

”Insta-look ei tule pikkurahalla.”

3. Täyteaineita on erilaisia

Poissa ovat ajat, jolloin kollageeni oli ainoa vaihtoehto. Tarjolla on paljon erilaisia täyteaineita, jotka perustuvat elimistössä luonnollisestikin esiintyvään hyaluronihappoon, kuten Juverderm, Restylane ja Hydryalix. Aine valitaan sinun tarpeidesi mukaan. Toisin kuin moni luulee, botoxia ei piikitetä huuliin.

4. Insta-look ei tule pikkurahalla

Netissä törmää usein kuviin suurilla huulilla varustetuista naisista, mutta vain harvoilla on käsitys, mitä sellaisten huulien laittaminen oikeasti kustantaa. Pistokset maksavat, ja mitä muhkeammat huulet haluat, sitä enemmän joudut ottamaan kalliita pistoksia. Pistoksille tulee hintaa noin 200-500 euroa täyteaineen määrästä riippuen.

”Pysyvän lopputuloksen saamiseksi huulia pitää täyttää rutiininomaisesti, mikä tarkoittaa useita piikkejä ja rahanmenoa.”

5. Täyte ei ole ikuista

Lopputulos kestää vain vähän aikaa, ja siihen vaikuttaa valittu täyteaine, pistotekniikka ja asiakkaan ominaisuudet. Yleensä täyteaine pysyy huulissa noin kuusi kuukautta, kunnes se hajoaa aineenvaihdunnan myötä vedeksi ja sokeriksi. Pysyvän lopputuloksen saamiseksi huulia pitää täyttää rutiininomaisesti, mikä tarkoittaa useita piikkejä ja rahanmenoa.

6. Muista riskit

Ennen täyttämistä pitää selvittää, missä kaikkialla täytettä voi ottaa ja valita itselle sopivin paikka. Pistokset kannattaa ottaa koulutetulla terveysalan ammattilaisella. Riskit liittyvät pääasiassa tekijään – huuliin voi tulla kovettumia ja tulehduksia, jos toimenpide tehdään osaamattoman käsissä. Lopputulos voi olla myös epäsymmetrinen ja yliampuva.

7. Jälkihoito on minimaalista

Injektoinnin jälkeen voit jatkaa elämääsi normaalisti. Ilmeilyä, pillillä juomista ja tupakointia on silti syytä välttää, jotta täyteaine pysyy paikallaan. Turvotus laskee muutamassa päivässä ja lopputulos on viikon päästä parhaimmillaan. Mikäli et ole tyytyväinen lopputulokseen, voit mennä uudestaan muotoiluun, mutta kannattaa kuitenkin varoa, ettei huulien koolle sokeudu. Lopputulos ei välttämättä ole kaunis, jos huulia täyttää liikaa.