Olihan se auringonpaahde ihanaa, mutta nyt on jälkipelin aika. Kuva: Shutterstock

Nyt on oikea aika helliä kesän koettelemaa ihoa kosteuttavilla voiteilla ja seerumeilla.

Kesällä jokaisesta auringonsäteestä haluasi ottaa kaiken ilon ja nautinnon irti. Aurinkovoidettakin tuli sutaistua sinne tänne, mutta muistiko sitä myös lisätä?

Huolellinen suojaus on tuiki tärkeää siitäkin syystä, että auringon UVA-säteet vanhentavat ihoa. Vaikka muutokset eivät näy iholla heti auringonoton jälkeen, pintakerroksen alla kuohuu: ihon kimmoisuudesta vastaavat kollageenisäikeet heikentyvät nopeaa tahtia. UVA-säteitä on ilmassa koko päivän, ja ne läpäisevät pilvet ja jopa lasin.

Vanheneminen alkaa nopeiten näkyä ohuessa dekolteen ihossa. Suoja- ja kosteusvoiteet olisikin hyvä muistaa levittää aina kaulalle asti.

Kokeile vaikkapa näitä:

Kuva: Anna Huovinen

1. Nu3-kapselien hyaluronihappo auttaa ihoa säilyttämään kimmoisuutensa, 35 €.

2. Estée Lauder Advanced Night Repair Intensive Recovery -ampullit sisältävät korjaavaa tehoseerumia, 125 €.

3. Biotherm Blue Therapy Accelerated -seerumi häivyttää ikääntymisen merkkejä, kuten juonteita ja pigmenttiläiskiä, 66 €.

4. Clarins Skin Beauty Repair Concentrate S.O.S. -seerumi rauhoittaa herkistynyttä ihoa, 68 €.

5. Elizabeth Arden Superstart Skin Renewal Booster -voidetta käytetään kuuriluontoisesti, kun iho kaipaa tehokasta hoivaa, 59 €.

6. Lancôme Hydra Zen Créme Hydratante Anti-stress -päivävoide rauhoittaa stressaantunutta ihoa, 59 €.

7. Oriflame NovAge Ultimate Lift Advanced -päivävoide kiinteyttää veltostunutta ihoa. SPF 15, 50 €.

8. V10 Plus Placenta -seerumi nopeuttaa ihon uudistumista ja häivyttää pigmenttimuutoksia. 35 €.

9. Lierac Hydragenist -seerumi tehokosteuttaa hyaluroni- ja AHA-happojen avulla, 52 €.

10. Mádara SOS Hydra Repair Intensive -seerumin suloinen väri tulee pionista. Superkosteuttaja! 39,80 €.

11. Rasvaton Dr. Hauschka -yöseerumi aktivoi ihon luonnollista uudistumista, 48 €.

12. Herbina Moisture Balance 3in1 -naamiota voi käyttää joko kolmen minuutin pikahoitona, kymmenen minuutin tehokosteuttajana tai yönaamiona, 6,50 €.

13. Garnier SkinActive Tissue Mask Moisture Bomb -kangasnaamion annetaan vaikuttaa viisitoista minuuttia. Kosteuttava naamio imeytyy harsosta, 1,95 €.

14. Vivania Beauty Shot -kauneusjuoman kollageeni, hyaluronihappo ja C-vitamiini antavat iholle tehokosteutta sisältäpäin, 22 €.

Yön tehotunnit

Auringon aiheuttamat ikääntymisen merkit nousevat esiin hiljalleen. Ne alkavat näkyä ihon heikentyneenä kimmoisuutena etenkin huulten ympärillä sekä silmänympärysiholla.

Vaurioita voi häivyttää hoitamalla ihoa korjaavilla tehoaineilla, jotka auttavat soluja uusiutumaan tavallista nopeammin. Aktiiviaineita lisätään yleensä eniten yövoiteisiin ja seerumeihin, minkä vuoksi ne ovat usein tavallisia tuotteita kalliimpia.

Kun ihosolu uudistuu, iho saa ainakin osan kimmoisuudestaan takaisin. Jotta uusiutuminen ei menisi hukkaan, iho kannattaa suojata vielä syksylläkin päivävoiteella, jossa on vähintään suojakerroin 15.

Iso syyniin säännöllisesti

Aurinko vaikuttaa ihosoluihin ja lisää luomia. Iho onkin hyvä tutkia säännöllisesti, jotta muutokset ehtii havaita ajoissa. Luomet voi käydä tarkistuttamassa terveydenhoitajalla vuoden tai kahden välein.

Epäilyttäviä ihomuutoksia, kuten suurentuneita, tummentuneita tai levinneitä luomia kannattaa näyttää lääkärille.

Lähteet: Iholiiton Iho ja aurinko -opas, Eucerinin markkinointipäällikkö Hanna Grandell.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Rento huulimeikki saa näyttää siltä kuin takana olisi mukava ilta.

Nestemäinen huulipuna vai perinteinen puikko? Ihan hyviä vaihtoehtoja nekin, mutta tällä hetkellä monet huulimeikkituotteet on pakattu pieneen purkkiin.

Huuliväreistä käytetään nimeä lip stain, mikä viittaa tahriintuneen näköiseen lopputulokseen. Ne levitetään sormella huulille, eikä läheskään yhtä tarkasti kuin perinteisemmät huulipunat. Moni voidemaisista punista on tarkoitettu sekä huulilla että poskilla käytettäväksi, ja voiteissa saattaa olla mukana myös ihoa hoitavia ainesosia.

Catwalkeilla on esitelty huulimeikkiä, joka näyttää siltä kuin tikkarin imeskely olisi tahrannut huulet – vain keskiosasta tai sitten reilummin huulten rajojen yli.

Tikkarivertaus on hyvä, mutta Coveteur-sivustolla huomautetaan, että viininpunainen on tällä hetkellä erittäin suosittu väri huulilla. Jos punaviinin tahraamat huulet vielä joskus hävettivät, nyt pikkuisen naukkaillut look on suorastaan trendikäs.

Viinisävyn voit päättää itse – maistuuko parhaiten Cabernet Sauvignon, Pinot Noir vai Malbec?

& Other Storiesin Cheek & Lip Tint hennosti viiniin taittavassa sävyssä Swayback Plum sopii moneen tyyliin, 15 €. RMS Beautyn Lip2Cheek voidemainen väri sisältää ihoa hoitavia öljyjä, sävy Diabolique, n. 40 €.
& Other Storiesin Cheek & Lip Tint hennosti viiniin taittavassa sävyssä Swayback Plum sopii moneen tyyliin, 15 €. RMS Beautyn Lip2Cheek voidemainen väri sisältää ihoa hoitavia öljyjä, sävy Diabolique, n. 40 €.

 

Tässä uudet hiustenpesuohjeet, joiden ansiosta hiuksia ei tarvitse pestä enää joka päivä.

Levitä päähän. Vaahdota. Huuhtele. Käytä hoitoainetta.

Rutiinit tekevät elämästä vaivatonta, mutta sampoota käyttäessä ei ehkä kannatakaan noudattaa purkin ohjeita. Jos hiukset jäävät yhdellä vaahdotuksella ja huuhtelulla likaisiksi, mikset ottaisi toista kierrosta?

Kirjoittaja Faith Xue avautuu Byrdie-kauneussivuston jutussaan vaikeasta hiussuhteestaan rivikaupalla. Hänen hiuksensa voivat paremmin, kun hän käyttää hellävaraisempaa, sulfaatitonta sampoota ja välipäivinä kuivasampoota – mutta ongelmana oli yhä, että hiukset eivät olleet oikein koskaan puhtaat.

Kirjoittajan ongelman ratkaisi hiusstylisti Sal Salcedo, joka neuvoi, että joskus hiukset tosiaan kannattaa pestä yhden kerran sijaan kahdesti, jotta rasvaisuus ja muotoilutuotteiden jäämät huuhtoutuvat varmasti viemäriin. Siitä on hyötyä varsinkin, jos käyttää hellävaraisia sampoita, jotka eivät vaahtoa ja puhdista niin tehokkaasti kuin järeämmät (mutta myös hiuksia kuluttavat) kemikaalit. Näin Salcedo suosittelee pesemään hiukset:

  1. Kastele hiukset ja päänahka. Levitä sampoota vain päänahkaan ja hiero sormenpäillä 30–45 sekuntia. Huuhtele.
  2. Ota vähän pienempi määrä sampoota ja hiero jälleen päänahkaa minuutin verran. Huuhtele huolella. Hiusten pituuksia ei tarvitse pestä erikseen, niiden huuhtoutuminen saippuaisella vedellä riittää.
  3. Levitä hoitoainetta vain hiusten pituuksiin. Anna vaikuttaa. Huuhtele.

Lopputuloksena saa pehmeän ilmavat hiukset, jotka tuntuvat oikeasti puhtailta. Huolellinen pesu myös puhdistaa päänahan kunnolla, eikä hiuksia välttämättä tarvitse pestä uudelleen heti seuraavana päivänä. Jokainen pesu kuivattaa hiuksia aina jonkin verran, joten pidempi pesuväli voi olla hyväksi hiusten kunnolle.

Salcedo vertaa hiuksia kallisarvoiseen kankaaseen – eihän lempimekkoaankaan halua kuluttaa jatkuvalla pesemisellä ja kuivaamisella.

 

Kaunotar ja hirviö -tähden simppelissä meikissä huomio kiinnittyy silmänrajauksiin.

Esittelimme jokin aika sitten ”negative space” -kynsitrendin, jossa kynnen tyviosa jätetään ilman värilakkaa. Samaa periaatetta voi soveltaa myös silmämeikissä: koko ihoa ei ole pakko peittää värillä.

Näyttelijä Emma Watson on jo ottanut tyhjän tilan trendin omakseen. Hän juhli uuden Kaunotar ja hirviö -elokuvan ensi-iltaa meikissä, jonka jujuna olivat siipimäiset silmänrajaukset, jotka oli jätetty värittämättä täyteen. Silmien ulkonurkissa oli siis rajausten ääriviivat. Tässä tyyli lähikuvassa:

Miten ihmeessä tuollaiset viivat sitten toteutetaan, jos tavallistenkin rajausten taiteilu tuntuu hankalalta?

Hyvää sivellintä ja vakaata kättähän siinä tarvitaan. Rajojen tekemistä voi yrittää myös helpottaa teipin avulla. Myös Instagramin uusinta meikkikikkaa eli rajausten tekemistä hammaslankaimen avulla kannattaa kokeilla. Se saattaa toimia täydellisesti, sillä lankaimen avulla iholle piirretään nimenomaan rajauksen ääriviivat. Lue kikasta lisää täältä.

 

Highlighter- eli korostustuotteet ovat trendikkäitä ja saavat ihon hehkumaan, mutta valokuvassa yliannostus voi kostautua.

Au pairit Kanadassa -sarjan Vanessa oli innoissaan, kun au pair -porukassa oli joku samanhenkinen tyyppi, ”jolla on highlighttii”. Ja Sannalla sitä oli.

Jotkut ovat sitä mieltä, että mikään määrä korostuspuuteria ei ole liikaa, ja luonnossa överit voivatkin toimia – valokuvassa tilanne saattaa olla ihan toinen.

Vloggaaja Bretman Rock jakoi Instagramissa ajokorttikuvansa, johon hän oli meikannut perusteellisesti. Vähän liiankin. Siksi hän antaa seuraajilleen neuvon.

– Älä koskaan käytä liikaa korostuspuuteria, kun otat ajokorttikuvan. Näytät hikiseltä ja kiiltävältä. Voitteko uskoa, että ajattelin olevani söpö ja hoitavani homman?

Huomaa, että Bretman Rockin tavaramerkki on korostaa hohtavalla puuterilla muutakin kuin poskipäiden korkeimpia kohtia: myös korvia, otsaa, nenää ja leukaa. Se näyttää ehkä hyvältä Instagramissa, mutta kirkkaissa kuvausvaloissa lopputulos on hupaisa.

Onneksi vloggaajakin osasi nauraa mokalleen – sattuuhan sitä!

Vaikka korostustuotteet ovat supersuosittuja, erityisesti nenä-highlight tuntuu jakavan mielipiteet. Toiset rakastavat kiiltävää nenänpäätä, toisten mielestä tyyli sopii vain harvalle ja tekee nenästä omituisen muotoisen. Kaikkein varmin valinta on korostaa hillitysti vain nenän varsiosaa ja jättää pää ilman hohtoa – etenkin, jos iho rasvoittuu ja kiiltelee muutenkin.