Olihan se auringonpaahde ihanaa, mutta nyt on jälkipelin aika. Kuva: Shutterstock

Nyt on oikea aika helliä kesän koettelemaa ihoa kosteuttavilla voiteilla ja seerumeilla.

Kesällä jokaisesta auringonsäteestä haluasi ottaa kaiken ilon ja nautinnon irti. Aurinkovoidettakin tuli sutaistua sinne tänne, mutta muistiko sitä myös lisätä?

Huolellinen suojaus on tuiki tärkeää siitäkin syystä, että auringon UVA-säteet vanhentavat ihoa. Vaikka muutokset eivät näy iholla heti auringonoton jälkeen, pintakerroksen alla kuohuu: ihon kimmoisuudesta vastaavat kollageenisäikeet heikentyvät nopeaa tahtia. UVA-säteitä on ilmassa koko päivän, ja ne läpäisevät pilvet ja jopa lasin.

Vanheneminen alkaa nopeiten näkyä ohuessa dekolteen ihossa. Suoja- ja kosteusvoiteet olisikin hyvä muistaa levittää aina kaulalle asti.

Kokeile vaikkapa näitä:

Kuva: Anna Huovinen

1. Nu3-kapselien hyaluronihappo auttaa ihoa säilyttämään kimmoisuutensa, 35 €.

2. Estée Lauder Advanced Night Repair Intensive Recovery -ampullit sisältävät korjaavaa tehoseerumia, 125 €.

3. Biotherm Blue Therapy Accelerated -seerumi häivyttää ikääntymisen merkkejä, kuten juonteita ja pigmenttiläiskiä, 66 €.

4. Clarins Skin Beauty Repair Concentrate S.O.S. -seerumi rauhoittaa herkistynyttä ihoa, 68 €.

5. Elizabeth Arden Superstart Skin Renewal Booster -voidetta käytetään kuuriluontoisesti, kun iho kaipaa tehokasta hoivaa, 59 €.

6. Lancôme Hydra Zen Créme Hydratante Anti-stress -päivävoide rauhoittaa stressaantunutta ihoa, 59 €.

7. Oriflame NovAge Ultimate Lift Advanced -päivävoide kiinteyttää veltostunutta ihoa. SPF 15, 50 €.

8. V10 Plus Placenta -seerumi nopeuttaa ihon uudistumista ja häivyttää pigmenttimuutoksia. 35 €.

9. Lierac Hydragenist -seerumi tehokosteuttaa hyaluroni- ja AHA-happojen avulla, 52 €.

10. Mádara SOS Hydra Repair Intensive -seerumin suloinen väri tulee pionista. Superkosteuttaja! 39,80 €.

11. Rasvaton Dr. Hauschka -yöseerumi aktivoi ihon luonnollista uudistumista, 48 €.

12. Herbina Moisture Balance 3in1 -naamiota voi käyttää joko kolmen minuutin pikahoitona, kymmenen minuutin tehokosteuttajana tai yönaamiona, 6,50 €.

13. Garnier SkinActive Tissue Mask Moisture Bomb -kangasnaamion annetaan vaikuttaa viisitoista minuuttia. Kosteuttava naamio imeytyy harsosta, 1,95 €.

14. Vivania Beauty Shot -kauneusjuoman kollageeni, hyaluronihappo ja C-vitamiini antavat iholle tehokosteutta sisältäpäin, 22 €.

Yön tehotunnit

Auringon aiheuttamat ikääntymisen merkit nousevat esiin hiljalleen. Ne alkavat näkyä ihon heikentyneenä kimmoisuutena etenkin huulten ympärillä sekä silmänympärysiholla.

Vaurioita voi häivyttää hoitamalla ihoa korjaavilla tehoaineilla, jotka auttavat soluja uusiutumaan tavallista nopeammin. Aktiiviaineita lisätään yleensä eniten yövoiteisiin ja seerumeihin, minkä vuoksi ne ovat usein tavallisia tuotteita kalliimpia.

Kun ihosolu uudistuu, iho saa ainakin osan kimmoisuudestaan takaisin. Jotta uusiutuminen ei menisi hukkaan, iho kannattaa suojata vielä syksylläkin päivävoiteella, jossa on vähintään suojakerroin 15.

Iso syyniin säännöllisesti

Aurinko vaikuttaa ihosoluihin ja lisää luomia. Iho onkin hyvä tutkia säännöllisesti, jotta muutokset ehtii havaita ajoissa. Luomet voi käydä tarkistuttamassa terveydenhoitajalla vuoden tai kahden välein.

Epäilyttäviä ihomuutoksia, kuten suurentuneita, tummentuneita tai levinneitä luomia kannattaa näyttää lääkärille.

Lähteet: Iholiiton Iho ja aurinko -opas, Eucerinin markkinointipäällikkö Hanna Grandell.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Siisti peruspalmikko ja -nuttura muuttuvat helposti raisummaksi pörrökampaukseksi.

Klassinen palmikko muuttuu näyttäväksi kampaukseksi, kun panostaa pohjatöihin.

Muotovaahto maksimoi hiusten volyymin, ja rakennesuihke tuo hiuksiin hienostunutta puuterisuutta. Se myös helpottaa letitystä, ja näyttävä lettikampaus onnistuu näin myös liukkaisiin ja melko lyhyisiin hiuksiin.

Jos kaipaat vaihtelua, kokeile yhden palmikon sijaan kahta lettiä tai kiinnitä letti pinneillä niskaan pörröiseksi nutturaksi.

Tarvitset:

Volyymimuotovaahdon

Puuterisen rakennesuihkeen

Näkymättömiä hiuslenkkejä

Tee näin:

1. Levitä pyyhekuiviin hiuksiin tuuheuttavaa muotovaahtoa ja kuivaa hiukset. Suihkuta niihin rakennesuiketta.

2. Kampaa hiukset rennosti sormin suoraan taaksepäin. Voit myös kevyesti tupeerata hiuksia otsalta, jolloin letistä tulee näyttävämpi.

3. Aloita letitys ranskanlettinä jo takaraivolta, ja letitä latvaan asti. Riko letin rakennetta varovasti, ja vedä palmikon lenkkejä sormin. Hankaa lettiä kevyesti sormien välissä, jolloin se saa pörheyttä.

 

Lopuksi voit kiepauttaa letin nutturalle.

 

 

Voit tehdä letin myös kalanruototekniikalla.

 

Sähköisyys, latteus, kuivuus ja kutina. Talvisin hiusten kanssa on monia ongelmia, mutta onneksi kaikkiin niihin on ratkaisunsa.

Kuusi keinoa taltuttaa talvitukan ongelmat hellästi:

1. Jos hiuksesi sähköistyvät helposti, vaihda hiusharja luonnonharjaksiseen.

2. Kuivasampoo imee rasvaa ja tuo puuterista tekstuuria.

3. Tyveä kohottava viimeistelysuihke kuohkeuttaa, kiinnittää ja kestää hiuksissa pitkään.

4. Hellä sampoo auttaa arkaa, hilseilevää ja kuivaa hiuspohjaa.

5. Biotiiniravintolisä vahvistaa ja suojaa hiuksia.

6. Pumppaa tukka kuohkeaksi: muotoiluvoidetta kuiviin tai kosteisiin hiuksiin, föönaus ja kas, niitä on tuplasti!

Ja vielä bonuksena: Säästä talven kuivattamia latvoja ja kiinnitä hiukset invisibobble nano -hiuslenkillä, jolla voi sitoa myös pienempiä hiusosioita. Lenkki jakaa hiuksiin kohdistuvan paineen tasaisesti, 4,90 €/3 kpl.

Aina kampauksen ei tarvitse olla vaikea näyttääkseen hyvältä.

Mitäpä jos et ponnaria tehdessäsi vetäisikään hiuksia kokonaan hiuslenkin läpi, vaan jättäisit puolet hiuksista rennosti mutkalle? Kampaus näyttää heti jännittävämmältä! Mikä parasta: hiusten määrä näyttää tuplaantuvan. Rakennetta antava suolasuihke tekee ponnarista näyttävämmän.

 

Letinkin voi luupata.

 

Tarvitset:

Suolasuihkeen

Hiuspuuterin

Rakennesuihkeen

Kamman

Hiuslenkin

Tee näin:

1. Suihkuta pyyhekuiviin hiuksiin suolasuihketta, ja föönaa ne kuiviksi.

2. Jaa hiukset rennosti keskipään jakaukselle. Vedä hiukset taakse takaraivolle aivan kuin vetäisin hiukset klassiselle poninhännälle, mutta jätä puolet niistä huolettomalle lenkille.

3. Halutessasi voit vielä peittää hiuslenkin kiertämällä hiussuortuvan ponnarin juuren ympärille. Lukitse pinnillä ja kiinnitä hiuskiinteellä. Katso ohje vaikka tästä: Opettele näppärä niksi videolta: näin piilotat hiuslenkin kauniisti ponnarin sisään!

Blorange-väri tulee tietenkin sanoista blood ja orange. Siis veriappelsiini.

Jos bronde ja balayage on jo niin nähty, on aika hypätä seuraavan b-kirjaimella alkavan hiustrendin kelkkaan. Pastelliset hiusvärit ovat olleet trendikkäitä jo pitkään, eikä alkuvuosi tee asiassa poikkeusta.

Seuraava taikasana tukka-asioissa on blorange, ja siitä kohkataan nyt internetissä.

Allure-sivusto kertoo, että tukkatrendin takana on lontoolainen julkkisten hiusväriguru Alex Brownsell, jonka kädenjälkeä ihailtiin jo viime vuoden puolella malli-seurapiirijulkkis Georgia May Jaggerin kuontalossa.

 

Blorange

Kuva, jonka Georgia May Jagger (@georgiamayjagger) julkaisi

Ja paljon muuta ei tarvitakaan, sillä julkkiskasvo ja trendikäs termi riittävät. Blorange, joka tulee tietenkin sanoista blood ja orange, ei ole kovin kaukana edellisestä trendiväristä ruusukullasta. Tavoitteena ei nimittäin ole kirkas hedelmäväri, vaan hieman kuluneempi versio oranssin ja punaisen sekoituksesta.

 

Can you guess what the hottest hair trend of 2017 is? 💇 It's easier to achieve than you think link in bio! www.mandawilde.com

Kuva, jonka M A N D A W I L D E (@mandawilde) julkaisi