Aina muodissa: punahuulet ja platinablondi tukka. Kuva: Shutterstock
Aina muodissa: punahuulet ja platinablondi tukka. Kuva: Shutterstock

Kauneustrendit vaihtuvat, mutta parhaat pitävät pintansa vuosikymmenestä toiseen. Ilmiöiden takana on ammattilaisia, jotka ovat olleet huimasti edellä aikaansa.

Näyttelijä Jean Harlow näytti mallia jo vuonna 1933.
Näyttelijä Jean Harlow näytti mallia jo vuonna 1933.

max factor: Platinablondi

Kirkkaan vaalea platinablondi on ollut kautta aikojen yksi ihailluimmista hiusväreistä. Kuuluisat vaaleaakin vaaleammista hiuksista tulivat, kun peruukkibisneksessä uransa aloittanut Max Factor vaalensi Hollywoodin kulta-ajan kaunottariin kuuluneen näyttelijä Jean Harlow’n hiukset.

Tarinan mukaan herra Factor keksi termin ”blonde bombshell” vaalentaessaan Jeanin hiuksia. Niinpä myös elokuva, jossa Jean ensimmäisen kerran nähtiin valkokankaalla vaaleissa kutreissaan, oli nimeltään Platinapommi. Samalla Factor loi Jeanille tämän ikonisen lookin, jossa valkoisia kiharoita täydensivät ohuet kulmat, tuuheat ripset sekä korostettu amorinkaari.

Max Factorista tuli sittemmin yksi Hollywoodin suosituimmista meikkien valmistajista.


Muotisuunnittelija Coco Chanel loi klassikkotuoksun, jota rakastetaan yhä. Kuva: MV Photos

 

coco chanel: Tuoksujen kuningatar

Ikonisen Chanel No. 5 -tuoksun takana on kukas muu kuin muotimaailman ikoni itse: Coco Chanel. Kuuluisan muotitalon keulakuva ei todellakaan ollut syntyjään seurapiirien lemmikki. Cocon äiti oli töissä pesulassa ja isä piti kojua torilla. Teinivuotensa Coco vietti luostarissa.

Ehkä se oli äidin perintöä, että saippuan tuoksu viehätti Cocoa aikuisenakin. Vuonna 1921 muotisuunnittelija halusi luoda tuoksun, jolla voisi palkita parhaat asiakkaansa. Mukana piti ehdottomasti olla raikkaita ainesosia.

Viettäessään rakastajansa kanssa rantalomaa Ranskan Rivieralla Coco kuuli parfymööri Ernest Beaux'sta, joka oli työskennellyt muun muassa Venäjän aatelisille. Kuukausien työn tuloksena Beaux valmisti Cocolle kymmenen näytettä, joiden joukosta nainen valitsi kuuluisan numero viiden. Loppu onkin tuoksumaailman historiaa.

 


Elizabeth Arden (1878–1966). Kuva: MV Photos

 

Elizabeth Arden: Todellinen moniottelija

Olivatpa kyseessä kuivat huulet, röpelöiset kynsinauhat tai kutiseva läikkä kasvoissa, Elizabeth Ardenin paksu Eight Hour Cream -voide hoitaa ne kuntoon. Voiteen kehitteli jo 86 vuotta sitten itse Arden, joka oli todellinen aikansa kosmetiikkaguru.

Häntä on kiittäminen myös matkakokoisista kosmetiikkapakkauksista sekä ovelta ovelta kiertäneistä tuote-esittelijöistä. Nykyisin klassikkovoide on osa jokaisen ammattimeikkaajan pakkia, ja sillä saa nopeasti kiiltoa esimerkiksi silmäluomille ja hohtoa poskipäille.

jeff pink: Kärjet kuntoon

Yksinkertaisuudessaan viehättävä ja kaunis ranskalainen manikyyri saattaa juontaa juurensa oikeastikin 1930-luvun Ranskaan, mutta kuuluisaksi herkän kynsityylin teki amerikkalainen Jeff Pink. Orly-kynsibrändin omistajaa pyydettiin 1970-luvulla kehittämään kynsilakka, joka sopisi elokuvanäyttelijöiden kaikkiin asuihin. Pink oli aiemmin kehitellyt kynän, jolla sai vaalennettua kynsien alusia. Hän päätteli, että sama toimisi myös kynnen päällä, ja kas, klassinen manikyyri oli syntynyt.

 


Vidal Sassoon oli näyttelijä Mia Farrow'n tyttömäisen leikkauksen takana. Kuva: Courtesy Everett Collection

 

vidal sassoon: Aikansa kapinallinen

Herkkä ja naisellinen, supertrendikäs ja leikkisä. Sellainen on korvat paljaaksi jättävä pixie-leikkaus. Leikkaus kehiteltiin jo 60-luvulla, mutta edelleen se porskuttaa ja on etenkin julkkisten ja huippumallien suosiossa.

Tyylin takana on Vidal Sassoon, yksi hiusmaailman suurnimistä.

Vaikka monelle nimi tuo ensimmäiseksi mieleen sampoopullon, on kyseessä todellinen henkilö. Lontoolaisessa kampaamossa uransa aloittanut Sassoon mullisti naisten hiustyylin tekemällä leikkauksista yksinkertaisia ja helppohoitoisia. Aikoinaan poikamaiseksi mielletty pixie-leikkaus nähtiin ensimmäistä kertaa suunnittelija Mary Quantilla ja pian myös Mia Farrow’lla elokuvassa Rosemaryn painajainen. Sassoon rakensi nimestään vaikuttavan brändin, ja hän on edelleen monien hiustaiteilijoiden esikuva.

Sumusilmä

Smokey eyes -silmämeikki tuli tutuksi ihmiskunnalle ehkä jo Kleopatran aikoina, mutta läpimurron se teki 90-luvulla. Guccin meikkitaiteilija Linda Cantello suti tummia sävyjä näytösmallien luomille, ja pian muut jäljittelivät.

Nudet huulet

Trendikkäästä nudepunasta on kiittäminen alun perin meikkitaiteilija Bobbi Brownia, jonka mielestä meikin piti vain korostaa piirteitä niiden muuttamisen sijasta. 80-luvulla perustetun merkin ensimmäisiä tuotteita oli vaaleanruskeaan taittava puna.

 


Terry de Gunzburg. Kuva: REX

 

terry de gunzburg: Tulkoon valo

Miten selvisimmekään ennen aamuista ilman valokynää, jolla väsymyksen merkit on helppo pyyhkiä pois? Kuuluisin valokynä lienee YSL:n Touche Éclat. Maailman parhaanakin palkittua valokynää väitetään myytävän joka sekunti jossakin päin maailmaa.

Kulttimaineeseen nousseen kynän takana on ranskalainen Terry de Gunzburg. De Gunzburg loi keksinnöllään vuonna 1992 kosmetiikkamarkkinoille täysin uuden ulottuvuuden: aiemmin kukaan ei ollut puhunut hohdosta (ranskaksi éclat). Nykyisin kauniin hohdon luominen on selviö meikatessa.

 


Ja mikäs pullo se siellä vasemmalla pilkottaakaan? Kuva: Imaxtree

 

Elnett: Lakkojen lakka

Hiuslakan historian voi jakaa kahteen aikakauteen: ennen ja jälkeen L’Oréal Parisin Elnett -hiuslakan.

Kun 1960-luvun alussa hiuksiin suihkutettiin lakkaa, ei ollut puhettakaan, että kampauksen olisi voinut purkaa ilman perusteellista hiustenpesua. Mutta sitten L’Oréalin laboratoriossa kehitettiin Elnett, joka lähti hiuksista pois harjaamalla. Mullistavaa!

Lakasta tuli supersuosittua saman tien, mutta vuonna 1987 Yhdysvallat kielsi sen myynnin otsonikerrokselle haitallisten ainesosien takia. Amerikkalaiset hiustaiteilijat joutuivat salakuljettamaan lakkaa Euroopasta kassikaupalla, kunnes kaksikymmentä vuotta myöhemmin lakan koostumusta muutettiin ympäristöystävällisemmäksi.

Iso osa muotinäytösten kampauksista tehdään edelleen Elnettin avulla.

Kutisevat näpyt bikinirajassa, säärissä ja kainaloissa höyläyksen jälkeen ovat ärsyttävä vaiva. Kokosimme parhaat vinkit, joiden avulla pidät näpyt tiessään.

1. Kuori ihosi ennen sheivausta.

Kuollut ihosolukko voi muodostaa muurin höylättyihin karvatuppeihin, jolloin karvat kasvavat helposti sisään. Siksi ihon kuoriminen ennen karvojen poistoa auttaa taistossa kutinaa vastaan. Ihoa kannattaa myös kuoria vartalosienellä karvanpoistokertojen välillä.

Kaupoissa on saatavilla runsaasti erilaisia kuorintoja, mutta omatekoinen kahvikuorinta ajaa saman asian. Lue ohjeet siihen täältä.

2. Hoida homma suihkussa.

Yhdistä karvanpoisto osaksi suihkussa käyntiä. Suihkun jälkeen iho on lämmennyt ja kimmoisampi, joten karvatupet eivät tulehdu yhtä helposti. Vesi myös pehmentää karvaa, jolloin terä ei osu siihen yhtä terävästi.

3. Aja aina myötäkarvaan.

Moni sheivaa vastakarvaan, koska silloin tulos saattaa tuntua tarkemmalta. Mutta jos haluaa poistaa karvat ihoystävällisesti, kannattaa ehdottomasti ajaa karvat myötäkarvaan.

4. Vaihda terä terävään.

Käytä aina terävää terää. Tylsä terä voi repiä ihon rikki ja kerää bakteereja. Terä tylsyy jo muutaman käyttökerran jälkeen, joten asiantuntijat suosittelevat vaihtamaan terän jo 3–5 käytön jälkeen.

5. Älä säilytä höylää suihkussa.

Se saa terän menemään piloille nopeammin. Kosteus nimittäin saa sen helposti ruostumaan. Terä kannattaisi aina kuivat suihkun jälkeen huolellisesti.

6. Panosta karvanpoistoaineeseen.

Sheiverin kanssa kannattaa myös aina käyttää karvanpoistoon tarkoitettua geeliä, voidetta, vaahtoa tai öljyä. Älä koskaan sheivaa pelkän veden avulla. Hätätilanteessa voit käyttää hiuksille tarkoitettua hoitoainetta.

7. Älä mene sheivauksen jälkeen heti saunaan tai treenaamaan.

Hikoilu saa ihon bakteeriston lisääntymään, jolloin karvatupet tulehtuvat todennäköisemmin.

8. Muista kosteutus.

Pidä huolta ihostasi myös höyläyksen jälkeen. Kosteuta sheivattu iho hellävaraisella, ihotyypillesi sopivalla kosteusvoiteella.

Lähteet: Bustle ja Refinery29

Ihotautilääkäri suosittelee muutamaa ainesosaa, kehottaa kuorimaan ja painottaa kosteutuksen merkitystä.

Meillä kaikilla on mustapäitä – yksillä enemmän ja isompia, toisilla vähemmän ja pienempiä. Ja moni haluaisi mustapäistään kipeästi eroon.

Miten tummiin ihohuokosiin voisi saada helpotusta?

No ei ainakaan puristelemalla niitä, vaikka moni niin tykkääkin tehdä. Refinery29-sivuston haastattelema dermatologi Doris J. Day kertoo, että ainoa keino päästä mustapäistä lopullisesti eroon on muuttaa ihonhoitorutiiniaan.

Listasimme yhdeksän toimivaa vinkkiä, jotka voivat auttaa.

1. Tiedä, mitä olet tekemässä.

Jotta mustapäistä pääsee eroon, on tiedettävä, mitä ne oikeastaan ovat. Yksinkertaistettuna mustapää on ihohuokonen, jonka sisään on jumittunut yhdistelmä kuollutta ihosolukkoa, rasvoja ja propionibacterium acnes -bakteeria. Kyseinen bakteeri rakastaa ihohuokosten epäpuhtauksia ja aiheuttaa yhdessä niiden kanssa valkopäitä ja mustapäitä.

Jos mustapään syvin olemus kiinnostaa tarkemmin, lue lisää täältä: 8 asiaa, jotka sinun pitää tietää mustapäistä

2. Luota salisyylihappoon.

Kaikista tehokkain lääke mustapäitä vastaan on salisyylihappo. Sitä löytyy useista epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle tarkoitetuista ihonhoitotuotteista. Esimerkiksi Vichyn Normaderm-sarjan ja Neutrogenan tuotteet sisältävät vaikuttavana aineena muun muassa salisyylihappoa.

Salisyylihappo on tiukkaa tavaraa, joten sitä sisältävien tuotteiden kanssa kannattaa pysyä kohtuudessa. Erityisesti kuiva- tai herkkäihoisen tulee olla tarkkana.

Erityisesti kuiva- ja herkkäihoisen kannattaa olla varovainen salisyylihapon kanssa.

Huomio! Vaikka salisyylihapon nimi muistuttaa asetyylisalisyylihappoa, kyseessä on kaksi eri ainetta. 

Kokeilimme taannoin aspiriinia finnien hoitoon. Lue lisää täältä.

3. Ymmärrä, mikä ei auta.

Aknen hoitoon käytetään usein aineita, jotka sisältävät bentsoyyliperoksidiä. Suomessa sitä sisältävät esimerkiksi tuotteet nimeltä Brevoxyl ja Basiron AC. Nämä aineet eivät ole parhaimmillaan mustapäitä vastaan.

Myöskään vetyperoksidia ja alkoholia sisältäviä aineita ei välttämättä kannata kokeilla. Ne ainoastaan kuivattavat ihoa, ja saattavat olla liian korkeina pitoisuuksina iholle jopa haitaksi.

4. Kuori haluamallasi tavalla.

Koska mustapäät syntyvät muun muassa ihohuokosiin kertyneestä ihosolukosta, ylimääräinen kuollut iho kannattaa pyrkiä kuorimaan pois. Älä kuitenkaan kuori liiaksi. Yksi tai kaksi kertaa viikossa riittää.

Älä kuitenkaan kuori liiaksi. Yksi tai kaksi kertaa viikossa riittää.

Rakeita sisältävät kuorinnat ja kemialliset kuorinnat ovat mustapäitä vastaan ihan yhtä hyviä. Testaile eri tuotteita – riippuu ihostasi, mikä sopii juuri sinulle. Ota kuitenkin huomioon, että jotkut kuorinnat sisältävät ympäristölle haitallisia muovirakeita. Jos et halua lisätä maailman muovitaakkaa, suosittelemme kokeilemaan eko-kuorintoja.

4. Kokeile kasvoharjaa – tai konjakkisientä.

Kasvoharjat voivat maksaa jopa satoja euroja, mutta niistä on kyllä apua epäpuhtaalle iholle. Ne puhdistavat ihon tehokkaasti ja kuorivat samalla hellästi.

Edukkaampi mutta oikein toimiva vaihtoehto kasvoharjalle on konjakkisieni. Luonnonmateriaalista valmistettu sieni kostutetaan, jotta se pehmenee. Iho pestään kostealla sienellä. Konjakkisientä voi käyttää joko kasvojenpesuaineen kanssa tai yksin.

Lue myös: Eroon mustapäistä? 5 tuotetta, joita kannattaa testata

5. Nyt viimeisen kerran: muista puhdistaa meikit!

Menitkö pitkän illan päätteeksi nukkumaan meikit kasvoillasi? Ei ihme, jos kasvoillesi on ilmestynyt mustapäitä. Meikit tulisi aina poistaa kasvoilta päivän päätteeksi.

Pesupuolelle laiskahkon meikkailijan kannattaa kokeilla meikinpoistoliinoja.

Kokeile tätä! Pesupuolella laiskahkon meikkailijan kannattaa kokeilla meikinpoistoliinoja. Testasimme taannoin markettien putsausliinat. Niiden joukosta löytyi monta hyvää. Lue lisää täältä.

6. Kosteuta, kosteuta, kosteuta.

Monet mustapäiden selättämiseen tarkoitetut tuotteet kuivattavat ihoa. Älä siis unohda kosteutusta. Etsi tuotteita, jotka ovat allergiatestattuja ja epäpuhtaalle iholle sopivia. Öljyttömyys on plussaa. Vältä tuotteita, joissa on silikoneja, koska ne saattavat tukkia ihohuokosia.

7. Kokeile retinolia sisältäviä tuotteita.

Retinolia löytyy usein ihonhoitotuotteista, joiden on tarkoitus häivyttää ikääntymisen merkkejä. Monet dermatologit kuitenkin suosittelevat samaa ainesosaa mustapäiden hoitoon, koska retinoli pitää ihon hyvässä kunnossa.

Myös maailmankuulu finnitohtori Sandra Lee käyttää yöksi iholle laitettavaa retinoliseerumia. Retinoli saattaa kuitenkin ärsyttää ihoa, joten sen käytössä kannattaa olla tarkkana. Käytä vain pieni määrä kerrallaan – ja muista aurinkosuoja.

Lue myös: Finniguru paljastaa kikat hyvään ihoon: tunnista näppytyyppi ja hoida oikein

8. Harkitse kahteen kertaan, ennen kuin kokeilet lappuja.

Ihotautilääkäri Doris J. Dayn mukaan mustapäälaput eivät ole paras vaihtoehto, jos haluaa mustapäistä lopullisesti eroon. Laput tarjoavat vain väliaikaisen korjausliikeen. 

Dayn mukaan mustapäälaput voivat olla iholle haitallisia, jos iho on palanut, siinä on näkyviä finnejä tai se on herkkä. Parempi vaihtoehto on esimerkiksi savea tai aktiivihiiltä sisältävä naamio.

Mustapäälaput eivät ole paras vaihtoehto, jos haluaa mustapäistä lopullisesti eroon.

9. Mene rohkeasti ammattilaisen pakeille.

Jos haluat löytää juuri sinun ihotyypillesi ehdottomasti parhaan hoitomuodon, kannattaa kipaista ammattilaisen luokse. Dermatologit osaavat sanoa tarkemmin, kaipaako ihosi salisyylihappoa, retinolia, kosteutusta vai kenties jotain ihan muuta.

Yksi on varmaa: tämän vartalovoiteen käyttäjällä ei voi olla vihasuhdetta laventeliin. 

Voiko tavallinen kosteusvoide auttaa oikeasti uniongelmissa? Kyllä, jos asiaa kysytään Reddit- ja somekansalta.

Kosmetiikkayhtiö Lushin vartalovoide sai hetkessä kulttimaineen sen jälkeen, kun sitä ylistettiin maasta taivaisiin netissä. Sleepy-nimellä tunnettu voide onkin myyty loppuun brittikaupoista, kertoo OK-lehti.

Sleepy-voidetta hehkutetaan muun muassa Reddit-keskusteluissa ”ihmevoiteena”, joka ”rentouttaa” ja ”auttaa uniongelmissa”. Samanlaisia kommentteja löytyy Twitteristä ja Instagramista.

Daily Mail kertoo äidistä, jonka 18-kuukautinen lapsi on muuttunut rauhattomasta nukkujasta levolliseksi Sleepyn avulla.

Noin 15 euron vartalovoiteen tehoaineista Reddit- ja Instagram-käyttäjät ylistävät ennen kaikkea laventelia ja kaurauutetta. Laventeli onkin monien – jopa uniasiantuntijoiden itsensä – suosikkiaine, jonka uskotaan rentouttavan ja syventävän unta. Useat tutkimukset ovat todistaneet laventelin vaikuttavan myönteisesti myös mielenterveyteemme.

Lue lisää! 22 vinkkiä: tällaiset ovat unitutkijoiden omat iltarituaalit

Suomessa Sleepy-voide tuli myyntiin ensimmäisen kerran viime jouluna. Silloin se oli sesonkituote, ja noin kuukausi sitten se tuli takaisin kauppoihin, Lush Suomen myynnistä kerrotaan. Toistaiseksi voidetta on saanut Suomen kaupoista hyvin.

Miten kohuvoide pärjäsi Me Naisten testissä?

Koostumus: Laventelin värinen voide on sopivan paksua – ei mitään valuvaa emulsiota eikä liian paksua kreemiä. Se levittäytyy iholle erinomaisesti, mutta imeytyy hieman hitaasti. Tuoteseloste kertoo, että kyseessä on vegaaninen voide eikä se sisällä synteettisiä säilöntäaineita. Luonnollisten raaka-aineiden lisäksi voiteessa on muun muassa steariinihappoa – ja päältä löytyy hopeista lumihiutalekimalletta.

Mihin voiteen päällä oleva hopeinen kimalle vaikuttaa? Kuva: Annakaisa Vääräniemi
Mihin voiteen päällä oleva hopeinen kimalle vaikuttaa? Kuva: Annakaisa Vääräniemi

Tuoksu: Jos inhoaa laventeliaromia, tämä voide saattaa aiheuttaa kylmiä väreitä. Heti purkin aukaisun jälkeen laventelin tuoksi puskee esiin, erittäin voimakkaana. Mukana on myös makeaa mantelia sekä ylang ylangia eli tuoksuilangia. Tuoksuherkän ei siis kannata edes kokeilla voidetta, ellei sitten siedä hyvin luonnontuoksuja.

”Tuoksuherkän ei kannata edes kokeilla.”

Vaikutus: Ensimmäisenä iltana käyn suihkussa yhdeksän aikaan illalla ja voitelen kroppani kaulasta varpaisiin Sleepy-voiteella. Hieman aivastuttaa tuo kukkainen haju. Teen muutamia ilta-askareita ja menen kymmeneltä sänkyyn. Virkeänä. Vaikka nukahdan yleensä hyvin, pyörin nyt sängyssä hetken ja nousen puolen tunnin päästä ylös. Väsähdän vasta puolen yön aikaan – ja voide on vaikuttanut jo melkein kolme tuntia vartalollani.

Toisena iltana teen samat rutiinit ja huomaan, että olen jo tottunut tuoksuun. Nukahdan jo ennen iltakymmentä ja nukun sikeästi kuuteen saakka. En tiedä, ovatko tuon yön nukkumislahjani perua huonosti nukutusta edellisyöstä, vai auttoiko Sleepy-voide todella nukkumaan. Ainakaan se ei tunnu kehollani viileämmältä tai muuten erilaiselta kuin muut vartalovoiteet. Marketeissa myytävä tavallinen kylmägeelikin on auttanut nukahtamaan joskus paremmin. Voisin käyttää Sleepyä esimerkiksi sheivauksen jälkeen tai talvella kuivan ihon elvyttämiseen.

Yleisarvosana: 2/5 pistettä

Tulehtunutta näppyä ei kannata sorkkia omin sormin.

Siinä sellainen taas on – keskellä otsaa. Kipeänä tykyttävä finni, joka ei edes suostu nousemaan ihon alta esiin niin, että sen voisi hellästi puristaa.

Millä konstilla kipeästä näpystä, eli ihonalaisesta finnistä, voisi päästä eroon?

Jos etsit nopeaa ratkaisua, ainoa turvallinen tapa on kääntyä ammattilaisen puoleen, kertoo Popsugar-sivusto. Dermatologi voi avata ihon alle jääneen finnin pienellä viillolla ja tyhjentää sen sisään kertyneen aineen. Hoidon jälkeen finni paranee usein nopeasti.

Kotikonsteihin luottavan kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, ennen kuin alkaa ropeltaa näppyä omin sormin. Ihonalainen finni on usein näpyistä vaikeahoitoisin, joten siihen eivät vippaskonstit välttämättä auta.

Popsugar-sivusto listasi asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun ihollesi ilmestyy ihonalainen finni:

    1. Ihonalaiset finnit syntyvät ihan samalla tavalla kuin tavallisetkin. Ne koostuvat huokoseen kertyneistä bakteereista ja kuolleista ihosoluista. Näppy syntyy, kun iholla on liiallista talin tuotantoa. Ihonalaisia finnejä on erityisesti heillä, joiden iho on taipuvainen akneen.
    2. Älä purista ihonalaista finniä itse – tai sorki sitä muutenkaan. Tavallisenkin finnin puristamisesta voi koitua vakavia tulehduksia. Ihonalaisen finnin kohdalla riski on suurempi. Jätä siis finnin tyhjentäminen ammattilaisen tehtäväksi.
    3. Kipeiden, ihon alle jääneiden finnien ennaltaehkäisy on helpompaa kuin niiden hoitaminen jälkikäteen. Jos siis kärsit niistä, kiinnitä huomiota ihonhoitorutiiniisi. Lue vinkkejä epäpuhtauksiin taipuvan ihon hoitoon täältä.
    4. Ihoa kuivattavista aineista ei ole erityistä hyötyä ihonalaisiin finneihin. Sen sijaan finnin painaminen kuumalla liinalla useita kertoja päivässä saattaa auttaa sitä niin sanotusti puhkeamaan. ”Kun finni on noussut pintaan, purista se. Silloin kipu hellittää ja finni alkaa parantua”, dermatologi Neal Schultz kertoo.