Kuule, mä oon vartissa valmis! Kuva: Shutterstock

Aina ei ole aikaa – varsinkaan ulkonäön kanssa vatvomiselle.

Toisinaan voi olla ihanaa hoitaa omaa kauneuttaan tuntitolkulla, mutta joskus asiat haluaa vain tehdä niin pikaisesti kuin mahdollista. Kiirepäivän sattuessa Byrdie-sivuston listaamat kauneusniksit ovat kullanarvoisia.

Supernopea suoristus

Saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, mutta hiusten jakaminen useaan pieneen osioon nopeuttaa suoristamista. Näin se kuitenkin toimii. Mitä enemmän pieniä osioita, sitä nopeampaa homma on, koska samaa hiustukkoa ei tarvitse käsitellä kuin kerran. Kiirelähdöt kannattaa ottaa huomioon myös suoristusrautakaupoilla: laadukkaat mallit lämpenevät nopeasti ja säästävät siten aikaa.

Punaisuuden poisto

Allergian aiheuttama punainen ihottuma hälvenee itsestään pois, mutta aina ei ole aikaa odotella. Vaivasta päästä eroon parhaimmillaan jopa alle tunnissa. Aloita nappaamalla tabletti allergiaoireisiin tarkoitettua antihistamiinia. Sen jälkeen pidä punoittavan kohdan päällä kylmäpakkausta 25 minuutin ajan. Viimeistele hoito sivelemällä ihottuma-alueelle hydrokortisonivoidetta.

Finnit veks!

Näppylän näpelöinnin sijaan pidä sen päällä kylmää muutaman minuutin ajan. Sen jälkeen ota pullo punoittavien silmien hoitoon käytettäviä silmätippoja, purista tippa vanupuikon päähän ja paina vanu finnisi päälle. Silmätipat poistavat näpystä punaisuuden samalla tavalla kuin silmistä.

Vähemmän on enemmän

Meikkirutiinit nopeutuvat huomattavasti, jos tuotevalikoima on yksinkertainen. Mitä vähemmän tuotteita on, sitä nopeammin löytää aina etsimänsä. Monet meikit ovat myös monikäyttöisiä. Esimerkiksi voidemaista poskipunaa voi käyttää antamaan väriä poskille, huulille ja luomille. Aikaa säästyy, jos kaikki tuotteet levittää kasvoille sormin.

Vauhdikas silmämeikki

Silmämeikin tekemisessä ylimääräisten ripsivärituhrujen puhdistamiseen saattaa kulua yhtä kauan aikaa kuin itse meikkaamiseen. Ripsarisotkuilta säästyy oikealla tekniikalla. Yläluomet sotkeutuvat useimmiten sen takia, että alaripsiä ehostaessaan ihminen kallistaa päätään alaspäin, jolloin märät yläripset koskettavat luomiin. Värin levittäminen kannattaa siis aloittaa alaripsistä.

Teelusikka on oiva apuväline ripsivärin levityksessä. Suojaa yläluomi sillä sutimisen aikana, etkä joudu korjailemaan tuhruja jälkikäteen.

Kiireessä kannattaa skipata rajauskynän käyttäminen, koska se homma vaatii tarkkuutta. Jos aikaa on vain sekunteja, vakaa käsi on utopistinen toive. Vaihda siis rajauskynä luomiväriin. Sillä silmiään saa korostettua ilman, että tarvitsee murehtia täydellisestä jäljestä.

Vauhtia itseruskettavan kuivumiseen

Tässä hommassa ei ajan kanssa kannata nuukailla, ellei halua muistuttaa seuraavana päivänä seepraa. Joskus kuitenkin kiire yllättää vasta kesken kuivatteluvaiheen. Kokeile silloin avuksi hiustenkuivaajaa. Puhalla ihollesi vain kylmää ilmaa, sillä lämmin ilma saattaa aiheuttaa hikoilua, jolloin rusketuksesta ei tule tasainen.

Itseruskettavaa valitessa kannattaa muistaa, että vaahtomainen itseruskettava kuivuu nopeammin kuin geelimäinen tai voidemainen.

Rivakka manikyyri

Kynsilakan kuivumisen odottelu on ehkä turhaannuttavin kauneusrituaali. Nopeuta kuivumista lakkaamalla vain ohuita kerroksia kynsillesi. Kolme ohutta kerrosta on kuivumisen kannalta parempi vaihtoehto kuin kaksi paksua.

Lue myös:

Miten finni pitäisi puristaa? Ei ainakaan niin kuin kuvittelit

Tällaisen meikin ehdit tehdä 5, 10 ja 15 minuutissa

Kuuden minuutin kiepautusnuttura – näin sen teet

Muuta päivämeikki bilelookiksi yhdellä tuotteella

Manikyyrin ei aina tarvitse olla ranskalainen tai yksivärinen. Kynsiin otetaan mallia nyt maaliroiskeista.

Muotinäytöksistä sekä Pinterestin kauneusohjeissa tiuhaan näkynyt maaliroiskemanikyyri on helppo mutta taatusti muodikas. Jo muutamilla roiskeilla saa näyttävät näpit, mutta kunnianhimoisempi lakkaaja voi satsata todelliseen väripläjäykseen.

Tee näin:

1. Suojaa kynnen pinta aluslakkakerroksella.

2. Lakkaa kynnet peittävällä pohjasävyllä, esimerkiksi valkoisella.

3. Leikkaa mehupilleistä yksi tai useampi 5 senttimetrin pätkä, riippuen haluatko tehdä roiskeita yhdellä vai useammalla sävyllä. Puhdistamisen helpottamiseksi voit suojata kynsien ympärillä olevan ihon teipinpaloilla.

4. Dippaa pillin toinen pää kynsilakassa ja vie pilli kynnen yläpuolelle. Puhalla pillin puhtaasta päästä napakasti, jolloin kynsilakka leviää kynnelle roiskeen lailla.

5. Toista pillin dippaus ja puhallus yhden kynnen kohdalla niin monta kertaa, että haluamasi jälki on valmis. Voit myös puhaltaa kynnelle muutamaa eri sävyä.

6. Anna kynsilakan kuivua hyvin ja viimeistele manikyyri päällyslakalla. Kyllä kelpaa!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Ihonhoitoon on nykyisin tarjolla lukuisia tehotuotteita. Mutta miten niitä käytetään?

Buusterit, seerumit ja tehotipat on kehitetty ilmansaasteita, uv-säteilyä, stressiä ja univajetta vastaan. Tehotuotteilla avun voi kohdentaa juuri sinne, missä iho sitä eniten tarvitsee. Moni ei vain tiedä, miten näitä ihonhoidon supertähtiä käytetään.

1. Miksi tehoaineita ei voi vain laittaa yhteen purkkiin?

Hoito ei vaikuttaisi niin tehokkaasti. Erilaiset raaka-aineet myös vaikuttavat eri osissa ihoa. Jos sama voide sekä kosteuttaa ja kiinteyttää ihoa, että hoitaa sen rasvaisuutta ja finnejä, hälytyskellojen tulisi soida. Jos vaikutusaineita on liikaa, yhteisvaikutus voi yksinkertaisesti olla ihoparalle liikaa. Mieti siis, miltä ihosi tuntuu ja mitä se kaipaa, ennen kuin ryntäät seerumikaupoille.

2. Missä järjestyksessä tuotteet tulisi levittää kasvoille?

Koostumukseltaan ohuin tuote levitetään ensimmäisenä heti kasvojen puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen. Puhdistettu iho hörppää vesi- tai geeliseerumit syvälle ihoon, jolloin niistä saa myös parhaan hyödyn. Seerumi tai tehotiiviste sisältää aina kaikkein eniten aktiivisia raaka-aineita. Huolellisesti valittuna se taltuttaa iho-ongelmat.

Joillakin ihonhoitosarjoilla on lisäksi niin kutsuttu primer- tai boostertuote, joka levitetään aina ennen hoitotuotteita. Se valmistaa ihon vastaanottamaan seuraavat hoitotuotteet. Seerumin päälle levitetään voide. Rasvaisempi koostumus suojaa ihoa.

4. Ennen serumia ja voidetta levitettävä Elisabeth Arden Superstart Skin Renewal Booster -tehotuote kiinteyttää ihon ulointa pintakerrosta, 59 €. 5. Clinique Dramatically Different Lotion+ -hoitoemulsio on täydellinen tehotuote kuivalle iholle, 61,90 €. 6. Clarins-tehohoitotipat ovat todellinen täsmätuote iho-ongelmien kuuriluontoiseen hoitoon, 39 €.
4. Ennen serumia ja voidetta levitettävä Elisabeth Arden Superstart Skin Renewal Booster -tehotuote kiinteyttää ihon ulointa pintakerrosta, 59 €. 5. Clinique Dramatically Different Lotion+ -hoitoemulsio on täydellinen tehotuote kuivalle iholle, 61,90 €. 6. Clarins-tehohoitotipat ovat todellinen täsmätuote iho-ongelmien kuuriluontoiseen hoitoon, 39 €.

3. Tuleeko tuotteita käyttää sekä aamulla että illalla?

Ihomme on kuin pieni tietokone, jonka toiminnot ovat erilaisia päivällä ja yöllä. Päivällä se suojautuu ulkoisilta rasituksilta. Yöllä toiminta aktivoituu, ja iho korjaa päivän aikana aiheutuneita vaurioita. Yöllä iho myös valmistaa antioksidantteja varastoon, ja illalla käytettävät tuotteet tukevat tätä prosessia. Esimerkiksi anti-age-tuotteet aktivoivat kollageenia ja elastiinia tuottavien solujen toimintaa, jotka touhuavat ihomme alla nukkuessamme.

4. Mitkä tuotteet ovat välttämättömät, jos haluan päästä ihonhoidossa mahdollisimman helpolla?

Tärkeintä on selvittää oma ihotyyppi, jotta löytää oikeat puhdistustuotteet sekä kosteuttavat voiteet. Ihoa tehokkaimmin hoitava ja kaunistava tuote on seerumi, joka on helppo ottaa mukaan ihonhoitorutiineihin, kun tiedät, mitä ihosi tarvitsee.

7. Hinta-laatusuhteeltaan napakymppi, Nivea Q10plus Serum Pearls –seerumi taistelee ikääntymistä vastaan, 14,45 €.  8. Aikuiselle akneiholle suunnattu, tasapainottava ja ihoa kevyesti kuoriva Clinique anti-blemish solutions -seerumi, 59 €. 9. Antioksidanttinen pycnogenol-tehoaine korjaa auringonvaurioittamaa ihoa, V 10 Plus Pycnogenol -seerumi, 87 €. 9. Ihon kimmoisuutta lisäävä V 10 Plus -kollageeniseerumi tasoittaa jo muodostuneita juonteita, 87 €. 10. Lumene Time Freeze Ultra Firm Elixir –kiinteyttävän tehohoidon sisältämät peptidit tehostavat ihon luontaista kollageenin ja elastiinin tuotantoa, 29,90 €.
7. Hinta-laatusuhteeltaan napakymppi, Nivea Q10plus Serum Pearls –seerumi taistelee ikääntymistä vastaan, 14,45 €. 8. Aikuiselle akneiholle suunnattu, tasapainottava ja ihoa kevyesti kuoriva Clinique anti-blemish solutions -seerumi, 59 €. 9. Antioksidanttinen pycnogenol-tehoaine korjaa auringonvaurioittamaa ihoa, V 10 Plus Pycnogenol -seerumi, 87 €. 9. Ihon kimmoisuutta lisäävä V 10 Plus -kollageeniseerumi tasoittaa jo muodostuneita juonteita, 87 €. 10. Lumene Time Freeze Ultra Firm Elixir –kiinteyttävän tehohoidon sisältämät peptidit tehostavat ihon luontaista kollageenin ja elastiinin tuotantoa, 29,90 €.

5. Pitääkö nelikymppisellä olla enemmän hoitotuotteita käytössä kuin kaksikymppisellä?

Ei, kyse on enemmän tuotteiden ominaisuuksista. Kaksikymppisen kannattaa keskittyä kosteuttamaan ja suojaamaan ihoa. Kolmekymppisen on hyvä ennaltaehkäistä tulevien vuosien ihomuutoksia.

Nelikymppinen kiinnittää jo huomiota kaulan ja dekolteen hoitamiseen. Ihon kollageenin tuotanto alkaa heiketä, ja iho menettää kiinteyttään. Viisikymppisen ihoa haastavat vaihdevuosien mukanaan tuomat rypyt, ihon veltostuminen ja kuivuus. Iho alkaa ohentua ja tarvitsee vahvistuakseen vitamiineja ja hivenaineita.

Asiantuntijoina Bernerin viestintäasiantuntija Anne Sario, V 10 Plus -kouluttaja Anne Parkkinen ja Clinique-kouluttaja Riikka Korhonen.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

Kevyt ja luonnollinen meikki syntyy helposti ja kestää näillä nikseillä iltaan asti.

1. Tee luonnollinen pohja

Tärkeintä on löytää omalle ihotyypille sopiva meikkivoide. Vältä tuhteja voiteita tai liian tasaista väritystä. Ohut meikkipohja sopii myös näpyille.

Levitä meikkivoiteen alle tehokas kosteusvoide. Jos iho on kuiva, se imaisee meikkivoidetta armottoman määrän. Kosteutettu iho näyttää kimmoisalta, ja meikki liukuu sen päälle ohuesti.

Valitse ohut tuote ja lämmitä sitä sormenpäissäsi ennen levitystä. Siveltimilläkin saa kaunista jälkeä, mutta paras lopputulos vaatii yleensä myös pientä häivytystä sormin.

Jos ihosi on hyvässä kunnossa, anna sen näkyä. Meikkivoidetta voi levittää vain punoittaviin kohtiin, kuten nenänpieliin. Voit myös kokeilla sävytettyä päivävoidetta.

Kerrosta voidetta ohuelti vain ongelmakohtiin – muualle riittää yksi kerros.

Käytä valokynää vain pahimpiin varjokohtiin.
Käytä valokynää vain pahimpiin varjokohtiin.

2. Peitä silmänaluset kevyesti

Kun peilistä tuijottaa panda, tekisi mieli värittää silmänaluset tuhdisti peitepuikolla. Liian paksu tuote kertyy kuitenkin nopeasti ihon juonteisiin. Peittävyyttä saa ohuellakin tuotteella.

Ohut, nestemäinen peiteaine on paras. Monta ohutta kerrosta näyttää paremmalta kuin yksi paksu.

Silmänalusille ja näpyille kannattaa hankkia omat tuotteensa. Persikkainen sävy peittää sinisyyttä, näpyille sopii ihon omaa sävyä jäljittelevä väri.

Valokynää ei kannata sutia koko silmänaluselle. Käytä ensin peiteainetta, joka vastaa ihon tummuusastetta. Sipaise lopuksi valokynää pahimpiin varjokohtiin.

Jotta silmämeikki ei suttaantuisi luomivakoon, levitä niille pohjustusvoidetta.
Jotta silmämeikki ei suttaantuisi luomivakoon, levitä niille pohjustusvoidetta.

3. Huoliteltu silmämeikki on raikas

Silmämeikki voi olla näyttävä, mutta valitse silloin pariksi nudet huulet. Huoliteltu jälki on aina hehkein.

Kun haluat korostaa silmiä, valitse pehmeitä ruskean ja harmaan sävyjä.

Levitä ripsiväriä enintään kaksi kerrosta, jotta ripsien kärjistä ei tule liian paksut. Satsaa sen sijaan erottelevaan ripsariin, joka korostaa ripsien tuuheutta.

Huulet eivät tarvitse välttämättä huulirasvaa kummempaa meikkiä.

Vaalealle sopii usein parhaiten kulmakynän ash blonde -sävy.
Vaalealle sopii usein parhaiten kulmakynän ash blonde -sävy.

4. Luonnollinen malli kulmakarvoihin

Kulmakarvat kehystävät katseen ja tuovat ilmeelle ryhtiä. Vältä nyppimästä kulmia liian kapeiksi.

Luonnollinen malli on kaunein. Nypi tarvittaessa vain ulkonurkkaa hieman kapeammaksi.

Liian ylös tai alas piirretyt kulmakarvat saavat katseen näyttämään vihaiselta tai säikähtäneeltä. Älä siis siirrä kulmien paikkaa kynän avulla.

Kulmakarvatuotteet voivat näyttää liian vaaleilta, mutta käytössä vaikutelma on aina tummempi. Luota kulmatuotteiden nimiin. Esimerkiksi ash blonde sopii yleensä vaaleille, eikä jätä valjua vaikutelmaa, vaikka niin voisi kuvitella. Liian tummat kulmakarvat ovat usein luonnottomat.

Koroste poskipäissä ja nenänvarressa tuo kauniin hehkun.
Koroste poskipäissä ja nenänvarressa tuo kauniin hehkun.

5. Kaunis iho kiiltää

Moni havittelee täysmattaa ihoa, mutta oikeista kohdista kiiltävä iho on kaunein. Käytä korostustuotteita kuitenkin harkiten, jotta lopputulos ei ole liian kiiltelevä.

Korostusvoidetta ei kannata sekoittaa meikkivoiteen joukkoon. Levitä ensin meikkivoide ja sitten korosteseosta poskipäille, nenänvarteen, silmäkulmiin, kulmaluulle ja amorinkaareen.

Yleensä korostusvärit ovat joko viileän ruusuisia tai kullanhohtoisia. Valitse sävy fiiliksen, vuodenajan tai ihonsävysi mukaan.

Viistosti kohti ohimoita levitetty puna näyttää jälleen raikkaalta.
Viistosti kohti ohimoita levitetty puna näyttää jälleen raikkaalta.

6. Panosta poskipunaan

Viime aikoina varjostuksi on tehtailtu kasvoille ahkerati.Tummat varjot ovat harvoin heleitä – ainakaan, jos innostuu kaventamaan piirteitään liian tummilla tuotteilla. Panosta sen sijaan poskipunaan, joka saa sinut näyttämään ruusuisen raikkaalta.

Poskipuna antaa kasvoille tervettä hehkua. Se viimeistelee meikin kuin meikin.

Valitse persikkainen ja vaalea nude, kun korostat silmiä. Vaalean meikin herättää eloon sähäkämpi pinkki.

Voidemainen poskipuna on turvallinen valinta. Jos käytät puuterista punaa, anna meikkivoiteen kuivua ennen levitystä.

Kokeile, mikä paikka poskipunalle on paras juuri sinulle. Viistosti kohti ohimoita levitetty puna näyttää jälleen raikkaalta.

Levitä huulien ulkoreunoille tummempaa ja keskiosaan vaaleampaa sävyä.
Levitä huulien ulkoreunoille tummempaa ja keskiosaan vaaleampaa sävyä.

7. Nudet tai sähäkät huulet

Kun valitset meikin kiintopisteeksi huulet, voit jättää muun meikin kuulaaksi. Kokeile joskus, miltä tuntuu jättää ripsivärikin levittämättä. Muista kuoria huulet säännöllisesti erimerkiksi hunajalla tai sokerilla, jotta meikki liukuu kauniisti.

Kun muu meikki on nude, huulille voi valita sähäkänkin sävyn. Klassinen punainen toimii aina, mutta tänä syksynä etenkin fuksia ja luumu ovat trendikkäitä.

Leikittele kiillolla! Märän näköinen suukko on ihan erilainen kuin täysmattainen puna.

Rennon lookin saat taputtelemalla punan suoraan puikosta, mutta muuten paljaan meikin pariksi sopii myös tarkkaan rajattu suu.

Huulille voi valita kaksikin sävyä: tummemman ulko-reunoille ja vaaleamman huulten keskiosaan. Leikitelläkin saa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

On aika unohtaa väite, ettei pyöreäkasvoiselle sovi lyhyt tukka.

Usein väitetään, ettei pyöreäkasvoinen voisi leikata hiuksiaan lyhyeksi. Pixie-malli sopii kuitenkin kaikille. Kun hiukset ovat pois kasvoilta, omat piirteet pääsevät kauniisti esiin. Otsatukalla saa leikitellä: sen avulla voi halutessaan korostaa tai häivyttää kasvojen muotoa. Muista, että pixie vaatii säännöllistä siistimistä. Etenkin niskahiukset kasvavat nopeasti takatukaksi. Varaa siis aina kampaajakäynnillä jo seuraava aika, jotta et joudu pulaan. Sopiva siistimistahti on kerran kuussa.

Pyydä kampaajalta tätä:

1. Etuhiukset vaikuttavat eniten leikkauksen fiilikseen. Mieti, haluatko pitkän ja rennon otsatukan, jonka voi halutessaan vaikka kihartaa, vai aivan kynityn mallin.

2. Pidä väri selkeänä. Esimerkiksi tumma tyvi vaaleassa tukassa tekee lookista helposti suttuisen.

3. Jos pituus mietityttää, pyydä kampaajaa jättämään päällihiukset melko pitkiksi. Silloin malli kasvaa polkaksi suhteellisen vaivattomasti vain niskaa tasoittamalla.

Vinkki! Jos jätät otsiksen pitkäksi, kokeile vanhaa kunnon vesikampausta. Skarppi sivujakaus tai taakse suittu tukka on viileän tyylikäs.

Näyttelijä-malli Ruby Rosen edestä pidempi malli luo lookiin pehmeyttä.
Näyttelijä-malli Ruby Rosen edestä pidempi malli luo lookiin pehmeyttä.

Näyttelijä Michelle Williams on kertonut edesmenneen ex-miehensä Heath Ledgerin rakastaneen hänen lyhyitä hiuksia.
Näyttelijä Michelle Williams on kertonut edesmenneen ex-miehensä Heath Ledgerin rakastaneen hänen lyhyitä hiuksia.

Näyttelijä Ginnifer Goodwin osoittaa, että lyhyt tukka sopii pyöreäkasvoisellekin.
Näyttelijä Ginnifer Goodwin osoittaa, että lyhyt tukka sopii pyöreäkasvoisellekin.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.