Sävyttävä vartalovoide, ripsivärikäsittely, geelilakkaus...muutamilla helpoilla konsteilla luot huolettoman lookin, joka kestää läpi kesän.

Kesällä meikki voi olla kevyt, lähes huomaamaton, ja aurinkolasit nenällä silmämeikkiä ei edes tarvitse. Ilmeestä saa skarpin, kun muotoilee ja kestovärjää kulmat. Kannattaa värjätä kulmat ensin ja nyppiä vasta sitten, niin on helpompi hahmottaa oikea muoto.

Huoletonta kesää rakastava kestovärjää myös ripset joko kosmetologilla tai kotona. Värjäyksen jälkeen riittää vain nopea taivutus, ja raikas kesälook on valmis. Kosmetologilla tehtävä kestoripsivärikäsittely on mainio ratkaisu lomalle. Käsittely kestää vettä ja pysyy hyvänä 2–3 viikkoa. Ripsille käsittely on täysin turvallinen. Crybaby-kestomaskarakäsittely maksaa noin 45 euroa.

1. Kestovärjättyjä ripsiä kannattaa taivuttaa hellävaraisilla Remingtonin Reveal Heated -ripsentaivuttimilla. Paristokäyttöinen. 24,95 €. 2. Rimmelin Volume Colourist -ripsiväri on täydellinen kesämaskara, sillä se kevytsävyttää ripset tummemmiksi, 12,90 €. 3.  Maksimoi ripsiesi pituus ja kulmien tuuheus Medik8 Full Lash & Brow Duo -ripsiseerumilla, 58 €. 4. Maskara, jota ei tarvitse pestä pois? Lancômen Cils Tint -ripsiväri kestää jopa kolme päivää, mutta lähtee tarvittaessa pois öljypohjaisella silmämeikin-poistoaineella, 33 €.
1. Kestovärjättyjä ripsiä kannattaa taivuttaa hellävaraisilla Remingtonin Reveal Heated -ripsentaivuttimilla. Paristokäyttöinen. 24,95 €. 2. Rimmelin Volume Colourist -ripsiväri on täydellinen kesämaskara, sillä se kevytsävyttää ripset tummemmiksi, 12,90 €. 3. Maksimoi ripsiesi pituus ja kulmien tuuheus Medik8 Full Lash & Brow Duo -ripsiseerumilla, 58 €. 4. Maskara, jota ei tarvitse pestä pois? Lancômen Cils Tint -ripsiväri kestää jopa kolme päivää, mutta lähtee tarvittaessa pois öljypohjaisella silmämeikin-poistoaineella, 33 €.

Talviturkki veks

Jos pystyt kärvistelemään pienen kivun kanssa, kätevimmin pääset karvoistasi epilaattorilla. Laitteen pienet pinsetit irrottavat karvat juurineen, ja nautit sileästä tunteesta viikkoja. Modernit mallit irrottavat karvan lähes kivuttomasti, ja kehittyneemmissä versioissa on pyörivä harjaspää, joka ennaltaehkäisee sisäänpäin kasvavia karvoja.

Satsaa laadukkaaseen höylään ja ajele aina mahdollisimman terävällä terällä.

Täyskarvattomuuteen tähtää-vil­le sopii valotekniikkaa hyödyntävä ipl-laite. Laite on sijoitus, mutta viime vuosina hinnat ovat halventuneet, ja tekniikka on kaikkien saavutettavissa. Laite antaa ihokarvoille hellävaraisia valoimpulsseja, jolloin karvatuppi menee lepotilaan eikä karva enää kasva. Kotihoitolaitteilla tulokset eivät ole yhtä pitkäkestoisia kuin hoitolassa, mutta olet askeleen lähempänä karvattomuutta.

Jos tykkäät ajella karvat aamulla suihkun lomassa, satsaa laadukkaaseen höylään ja ajele aina mahdollisimman terävällä terällä.

 

1. Philips Satinelle Prestige -epilaattorin keraamisten mikrourien pinsetit tarraavat lyhyimpiinkin karvoihin kiitettävästi, 130 €.  2.  Venus Swirl -höylän useaan eri suuntaan kääntyvä terä ajelee karvat hankalistakin paikoista, 19,95 €.  3. Ikuista karvattomuutta kaipaavalle sopii  Braunin Silkexpert IPL -karvanpoistolaite. Käsittelyn jälkeen karvatuppi vaipuu horrokseen, eivätkä karvat enää kasva, 449 €.
1. Philips Satinelle Prestige -epilaattorin keraamisten mikrourien pinsetit tarraavat lyhyimpiinkin karvoihin kiitettävästi, 130 €. 2. Venus Swirl -höylän useaan eri suuntaan kääntyvä terä ajelee karvat hankalistakin paikoista, 19,95 €. 3. Ikuista karvattomuutta kaipaavalle sopii Braunin Silkexpert IPL -karvanpoistolaite. Käsittelyn jälkeen karvatuppi vaipuu horrokseen, eivätkä karvat enää kasva, 449 €.

 

Sävyttävä vartalovoide – mikä nerokas keksintö!

Näppärin oikotie kevyesti päivettyneeseen ihoon on sävyttävä vartalovoide. Jos olet kuivaihoinen, vaihda suihkusaippua pesevään voiteeseen tai öljyyn. Näin iho pehmenee jo suihkussa, ja asteittain sävyttävän voiteen luomasta päivetyksestä tulee tasainen.

Aurinkokapselikuurin voi aloittaa pari viikkoa ennen rantalomaa. 

Jos kaipaat auringon tuomaa rusketusta, aloita pari viikkoa ennen rantalomaa aurinkokapselikuuri. Kapselien sisältämät karotenoidit maksivoivat rusketuksen, neutralisoivat ihoa vahingoittavien happi-radikaalien vaikutukselta ja parantavat ihon luonnollista suojaa. Karoteenikapselien ansiosta rusketus kestää pidempään, ja saat ihailla rusketusraitojasi pitkälle syksyyn.

1. Aurinkokapseleilla varmistat kestävän päivetyksen. Betamax-kapselit, 9 €/48 kpl.  2. Valmiina paljastamaan? Vita Liberatan Body Blur -voide heleyttää ja tasoittaa ihon pikkuvirheitä, 39,95 €. 3.  Asteittain ruskettava Acon Sun Kissed -voide antaa iholle luonnollista, päivettynyttä sävyä, 11 €. 4.  Suihkutettava Artdeco Spray On Leg Foundation -vartalomeikki tasoittaa säärten ihon kuin sukkahousut, 27,50 €.
1. Aurinkokapseleilla varmistat kestävän päivetyksen. Betamax-kapselit, 9 €/48 kpl. 2. Valmiina paljastamaan? Vita Liberatan Body Blur -voide heleyttää ja tasoittaa ihon pikkuvirheitä, 39,95 €. 3. Asteittain ruskettava Acon Sun Kissed -voide antaa iholle luonnollista, päivettynyttä sävyä, 11 €. 4. Suihkutettava Artdeco Spray On Leg Foundation -vartalomeikki tasoittaa säärten ihon kuin sukkahousut, 27,50 €.

 

Sileät kurvit

Älä huoli! Yli 90 prosentilla naisista on selluliittia jossain päin vartaloa. Selluliitti on rasvakudoksessa oleva tulehdustila, joka saa rasvan tuntumaan kovalta. Pakkautuessaan rasva myös painaa muita kudoksia kokoon, jolloin niiden normaalit toiminnot heikentyvät. Ravinto ja liikunta ovat tehokkaimpia rasvakerroksen pilkkojia, mutta kotikonsteinkin voi saada merkittäviä tuloksia.

 Jos selluliitti häiritsee, ota kuivaharjaus jokailtaiseksi tavaksi.

Ikiaikainen kauneuskikka, kuivaharjaus, toimii edelleen ja on helppo ja halpa tapa saada iho hehkumaan. Jos selluliitti häiritsee, ota tavaksi sutia kroppa läpi joka ilta. Vetele rivakasti pyörivin liikkein luonnonharjaksisella harjalla. Harjaus tehostaa aineen-vaihduntaa ja nestekiertoa ja sulattaa näin myös selluliittia.

1. Lierac Body Slim -tehovoide lupaa ihon kiinteytystä ja tasaisempaa ihoa, 51 €/200 ml. 2. Ladattava Remington Reveal –vartaloharja pyörii itsestään, ja sitä voi käyttää sekä kuivana että kosteana, 69,95 €.
1. Lierac Body Slim -tehovoide lupaa ihon kiinteytystä ja tasaisempaa ihoa, 51 €/200 ml. 2. Ladattava Remington Reveal –vartaloharja pyörii itsestään, ja sitä voi käyttää sekä kuivana että kosteana, 69,95 €.

 

Pumpulinpehmeät jalat

Kun sandaalikausi alkaa, sukkien alta saattaa paljastua pieni katastrofi. Nyt on hyvä aika elvyttää kuivat kantapäät ja palauttaa varpaiden kynsinauhat takaisin ruotuun. Kätevät jalkojenkuorintasukat pehmentävät jalat ilman aikaa vievää raspaamista ja toimivat ensiapuna kuiville kantapäille. Heti käsittelyn jälkeen jalkojen iho tuntuu vain pehmenevän, mutta jo muutaman päivän jälkeen kanta-päät kirjaimellisesti luovat nahkansa uudelleen. Kun kovettumat alkavat sulaa, niitä ei saa repiä kynsillä. Saatat saada tilalle vain vielä isomman kovettuman. Viikon jälkeen tuloksena ovat vauvamaisen pehmeät jalat.

Tiesitkö? Kovettuma on kehon tapa suojata jalkapohjaa rasitukselta.

Jaloista kannattaa huolehtia koko kesäkauden ajan. Esimerkiksi ballerinojen matala pohja luo jalka-pohjille painetta, jolloin jalkoihin muodostuu helpommin kovettumia kuin talvella. Säännöllinen rasvaaminen pitää jalkojen ihon pehmeänä ja joustavana. Perinteinen hohkakiviraspi toimii ennalta-ehkäisevänä hoitona alkavassa kovettumassa.

Kestävin lakkavaihtoehto kesävarpaille on geelilakkaus. Monet merkit ovat tuoneet markkinoille luonnonvalossa kovettuvan geelilakan, joka kestää pidempään kuin tavallinen lakka.

1. Hemmottele jalkoja yön yli avokadoöljyä ja aloe veraa sisältävällä Oriflame Overnight Moisturising -jalkavoiteella, 9 €. 2.  Kosteuttava ja kuoriva Artdeco Senses Asian Spa All In One Manicure-öljy hoitaa kädet tai jalat minuutissa, 34 €. 3. Mineas-kuorintasukkien geeli saa jalkojen ihon uusiutumaan, jolloin kuollut ihosolukko kuoriutuu pois, 10,95 €.  4. Schollin paristokäyttöinen Velvet Smooth Express Pedi Wet & Dry -jalkaraspi toimii myös suihkussa, 69,99 €.
1. Hemmottele jalkoja yön yli avokadoöljyä ja aloe veraa sisältävällä Oriflame Overnight Moisturising -jalkavoiteella, 9 €. 2. Kosteuttava ja kuoriva Artdeco Senses Asian Spa All In One Manicure-öljy hoitaa kädet tai jalat minuutissa, 34 €. 3. Mineas-kuorintasukkien geeli saa jalkojen ihon uusiutumaan, jolloin kuollut ihosolukko kuoriutuu pois, 10,95 €. 4. Schollin paristokäyttöinen Velvet Smooth Express Pedi Wet & Dry -jalkaraspi toimii myös suihkussa, 69,99 €.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Hoitolaelämys syntyy kotioloissakin. Varaa itsellesi yksi ilta, ja helli kasvot hehkuviksi sekä mieli rentoutuneeksi.

1. Kylpylämäiseen kokemukseen liittyy olennaisesti rauhallinen tunnelma. Laita hiljaiseksi taustamusiikiksi lempiartistisi levy, sytytä kynttilöitä ja päätä antaa itsellesi täydellinen rentoutumishetki.

2. Jos kasvoillasi on meikkiä tai meikinjäämiä, pyyhi ne pois meikinpoistoaineella. Puhdista kasvot hellävaraisella kuorintavoiteella, jotta saat irrotettua kuolleen ihosolukon kasvoiltasi. Ota sen jälkeen käyttöön pehmeä käsipyyhe ja kastele se kuumalla vedellä. Varo kuitenkin liian polttavaa vettä. Purista pyyhkeestä suurin osa vedestä pois ja asetu mukavasti takakenoon istumaan tai sängylle makaamaan. Asettele lämmin pyyhe kasvojesi päälle niin, että se peittää kasvot, mutta saat hengitettyä. Rentoudu lämpimän pyyhkeen alla 4–5 minuuttia, ja anna lämmon aukaista ihohuokosiasi tulevalle hoidolle.


Dermosil Kosteuttava Kasvonaamio Puolukka kosteuttaa ja vahvistaa erityisesti herkkää ihoa. Ihoa pehmentävä sheavoi sekä puolukkaisen raikas hypo parfum -tuoksu takaavat helposti reagoivallekin iholle tehokkaan kosteutuksen. 6 €.

3. Rentoutumisen jälkeen poista lämmin pyyhe ja kuivaa kasvosi. Kun ihohuokoset ovat hieman enemmän auki, niille siveltävä naamio pääsee vaikuttamaan ja puhdistamaan syvemmin.


Glamglow Gravitymud Firming Treatment, 50 €, kiinteyttää ja napakoittaa kasvojen ihoa merilevän ja lakritsijuuren avulla. Naamio vaihtaa väriä sekä kuivuu 20–30 minuutin vaikutusajan aikana, jonka jälkeen se poistetaan iholta kulmista irrottamalla ja loput vedellä.

4. Valitse omalle ihotyypillesi sopiva naamio. Puhdistava savinaamio sopii rasvaiselle sekä sekaiholle mutta voi olla liian voimakas kuivalle hipiälle. Voidemaiset puhdistusnaamiot sisältävät usein enemmän kosteuttavia ainesosia.


L’Oréal Paris Pure Clay Purify Mask on puhdistava ja mattapinnan antava savikasvonaamio, joka ei kuivata ihoa. Voidemainen koostumus, johon on lisätty kolmea eri savityyppiä syväpuhdistaa ihon tehokkaasti ja poistaa ylimääräisen rasvan. 10 €.

5. Puhdistavan naamion jälkeen on hyvä antaa kasvoille paljon kosteutta, jotta ihon kosteustasapaino säilyy. Levitä kasvoille naamion huuhtelun jälkeen muutama tippa rentouttavaa seerumia ja hiero tuote hitain, pyörivin liikkein joka puolelle. Aloita kasvojen alaosasta ja etene ylöspäin suuntautuvin liikkein leuka­periä pitkin poskille. Etene sitten nenän alueelta poskipäitä pitkin ohimoille ja siitä otsalle. Rentouta hieromalla erityisesti leukaperät ja otsalihakset sekä ohimot.


Supermood Egoboost Moisture Kick Serum sisältää tehokosteuttavaa pakurikääpää. Seerumi tuo iholle joustavuutta ja auttaa sitä pysymään kosteana myös alhaisessa ilmankosteudessa. 59 €.

6. Jos ihosi on hyvin kuiva, voit vielä hieronnan jälkeen levittää kasvoille kosteuttavan naamion. Naamio antaa yhdessä seerumin kanssa tuplamäärän kosteutta, ja iho näyttää kimmoisammalta ja napakammalta sekä tuntuu pehmeältä. Jos iho on rasvoittuva, voi kasvoille levittää naamion sijaan kosteuttavan yövoiteen.

Vaihtoehtoja on kaksi: peitä tai hämää.

Vaikka ihostaan huolehtisi kuinka, silloin tällöin hyväihoinenkin joutuu kärsimään näyttävästä näppylästä kasvoillaan. Mistä hyvästä tämä nyt tuli? Ja miten ihmeessä sen saa piiloon?

Toki finnin voi vain antaa olla – sehän on loppujen lopuksi vain finni, joita useimmilla meistä tulee ja menee. Jos finnin haluaa kuitenkin piilottaa ennen kuin se katoaa itsestään, kannattaa ottaa nämä meikkivinkit avuksi:

1. Käytä pohjustusvoidetta

Peitto-operaatio on helpointa aloittaa puhtaalta ja (mahdollisimman) tasaiselta pohjalta. Kun olet puhdistanut ja kosteuttanut kasvot, levitä ainakin finnin päälle pohjustusvoidetta, joka tasoittaa ihoa. Monet niistä ovat silikonipohjaisia, ja joidenkin mielestä ne tukkivat ihoa, joten harkittu käyttö ja huolellinen puhdistus meikinpoiston yhteydessä kannattavat.

2. Häivytä punoitus

Ideaalitilanteessa pohjustustuotteeksi kannattaa valita vihertäväsävyinen voide, joka neutraloi näppylän punoitusta. Jos sellaista ei ole saatavilla, näppylän päälle voi levittää vihertävää peite- tai värinkorjausvoidetta.

Lue myös: Uusi kauneushitti on täällä – näin opit värikorjaavan meikin alkeet

3. Valitse peitevoide, joka vastaa täydellisesti ihonsävyäsi

Seuraavia etenemisvaihtoehtoja on kaksi: jos et käytä meikkivoidetta, levitä näpyn päälle peiteaine. Muussa tapauksessa katso ensin, kuinka hyvin meikkivoide peittää näpyn ja lisää ekstrapeittoa tarvittaessa vasta sen jälkeen.

Peitevoiteen tulisi sulautua täydellisesti ihon sävyyn, jotta näppy peittyy varmasti. Kauppojen valikoimissa onkin peitevoidepaletteja, joiden eri värejä sekoittelemalla löytää juuri oikean sävyn iholleen. Peitevoidekaupoilla myös hinnalla saattaa olla väliä – luksusmeikeissä pigmenttiä ja sitä kautta peittävyyttä on usein enemmän kuin marketin edullisissa perusmeikeissä.

Peitevoiteen tulisi sulautua täydellisesti ihon sävyyn, jotta näppy peittyy varmasti.

Peitevoide kannattaa levittää näppylän päälle X-kirjaimen muotoisesti, jolloin näppy peittyy varmasti joka puolelta. Painele voide ihoon sormella tai sienellä – vältä siveltimenvetoa muistuttavia liikkeitä, koska ne vain liikuttavat voidetta ympäri ihoa ja voivat jäädä ikävästi näkyviin.

4. Vastusta pakkelointihoukutusta

Näppyjä peittäessä pitää usein hyväksyä se, että jos näppy on iso, finnin kohdan kyllä huomaa joka kerta, kun katsoo itseään läheltä peilistä. Meikin ekstrakerrostaminen ei kuitenkaan paranna tilannetta, vaan muuttaa näpyn pakkelipaakuksi, joka näkyy vain entistä enemmän. Jos peitevoide on laadukas, pienikin määrä riittää pitkälle.

5. Muista kiinnittää meikki

Meikki kestää pidempään, kun sen kiinnittää kerroksella puuteria. Vältä jälleen kerran vetäviä liikkeitä, ja taputtele peitetyn näpyn päälle ohut kerros irtopuuteria esimerkiksi puuterivipalla. Valmis!

+ Jos et voi voittaa, luota hämäykseen

Eikö lopputulos tyydytä vieläkään? Loihdi näpystä kauneuspilkku vanhan ajan malliin! Sipaise ruskeasta rajauskynästä kevyesti väriä näpyn huipulle ja kiinnitä syntynyt kauneuspilkku tai ”luomi” läpinäkyvällä irtopuuterilla.

Tuuheita kulmakarvoja pitää jaksaa kasvattaa, mutta pika-apua saa oikein valituista tuotteista.

Kaikki eivät synny Cara Delevingnen tummat, tuuheat kulmakarvat otsallaan. Myös 2000-luvun nyppimisbuumi on jättänyt monen kulmiin jälkensä. Tällä hetkellä muodissa ovat luonnollisen tuuheat kulmakarvat, mutta ei kannata hätääntyä jos kulmat ovat harvakasvuiset. Kulmakarvojen kasvattamisen voi aloittaa vaikka tältä istumalta, ja odotellessa tilannetta voi paikkailla kosmetiikan avulla.

Jos oma tyyli on vielä hakusessa, mallia kannattaa ottaa vaikkapa julkkisnaisilta.

Paksut

January Jonesin kulmakarvoista lienee kiittäminen enimmäkseen geenejä, mutta myös sitä, että näyttelijä on malttanut pysyä erossa liiasta nyppimisestä. Jos kulmakarvat ovat luonnostaan hailakan väriset, niiden sävyä voi syventää värjäyttämällä kulmat kosmetologilla.

Luonnostaan tuuheiden kulmien korostamiseen sopii hyvin myös värillinen kulmakarvageeli, joka antaa kulmille sekä syvyyttä että pitää karvat ojennuksessa.

Rimmelin Brow This Way -kulmakarvageelissä on kätevä, pieni harja, 7,20 €.
Rimmelin Brow This Way -kulmakarvageelissä on kätevä, pieni harja, 7,20 €.

Luonnolliset

Näyttelijä Kirsten Dunstin vaaleaan hipiään sopivat hyvin vaaleat ja luonnolliset kulmakarvat.

Hyvä tuote luonnolliseen lopputulokseen on siveltimellä levitettävä, puuterimainen kulmakarvaväri. Kulmakarvoissa on yleensä aina pieniä, karvattomia kohtia, jotka voi vielä erikseen paikata ohuella, hyvin teroitetulla kulmakynällä – kunhan muistaa pitää otteen kevyenä. Jos kulmissa ei ole lainkaan aukkoja, ne näyttävät jo liian piirretyiltä.

Isadoran puuterimaisen kulmakarvavärin värejä sekoittamalla saa juuri oikean sävyn, 15,90 €. L'Oréalin Brow Artist Designer -kulmakynän sävy Blonde sopii vaaleahipiäiselle, 7,50 €.
Isadoran puuterimaisen kulmakarvavärin värejä sekoittamalla saa juuri oikean sävyn, 15,90 €. L'Oréalin Brow Artist Designer -kulmakynän sävy Blonde sopii vaaleahipiäiselle, 7,50 €.

Pörröiset

Näyttelijä Lily Jamesin tuuheat kulmakarvat eivät juuri muotoilutuotteita kaipaa. Pörröisen luonnollinen look syntyy, kun karvat harjaa kierreharjalla ylöspäin ja kiinnittää ne värittömällä kulmakarvageelillä (geelin tilalla voi kokeilla myös väritöntä huulirasvaa tai – kyllä vain – saippuaa). Harjaaminen tekee ilmeestä aavistuksen virkeämmän.

H&M:n kulmakarvasiveltimen toisessa päässä on kätevästi kierreharja, 2,99 €.
H&M:n kulmakarvasiveltimen toisessa päässä on kätevästi kierreharja, 2,99 €.

Vahvat

Laulaja Adelen kasvoille ilmettä tuovat hiuksia selvästi tummemmat kulmakarvat. Jos muu meikki on kevyt, kasvoille saa helposti ilmettä meikkaamalla kulmakarvat vahvasti. Hyvä tuote on värillinen, vahamainen kulmakarvaväri, joka levitetään siveltimellä.

NYXin Tame & Frame -kulmakarvaväri antaa väriä ja pitää kulmat ojennuksessa, 8,50 €.
NYXin Tame & Frame -kulmakarvaväri antaa väriä ja pitää kulmat ojennuksessa, 8,50 €.

Trendikkäästä huulipunasävystä löytyy jokaiselle oma suosikkiversionsa.

Ruskea huulipuna on ollut suosiossa jo pitkään, mutta ihan kaikkien juttu se ei ole. On ymmärrettävää, jos vahvat ysärifiilikset ja lapsuusmuistot nousevat pintaan, ja peilistä katsookin trendsetterin sijaan kopioi omasta äidistä parikymmentä vuotta sitten.

Maanläheisten huulipunasävyjen trendiin on silti mahdollista päästä mukaan. Kannattaa valita sävy, jossa ruskeaan sekoittuu viileitä pinkin sävyjä: malva. Sävyvaihtoehtoja löytyy harmahtavammasta enemmän rusehtavaan, ja vertailemalla löytyy niistä omaan tyyliin sopivin.

Näyttävän huulipunasävyn pariksi riittää kevyt meikki – etenkin poskipuna kannattaa pitää neutraalina, jotta se ei riitele huulimeikin kanssa.

Kauneusvloggaaja Kathleenlights esittelee harmahtavaa malvansävyä Instagram-kuvassaan.

Tubettaja Melissa Alatorren versio trendihuulipunasta on aavistuksen tummempi ja ruskeampi.

Helpoin sävy on sellainen, jossa on enemmän pinkkiä ja vähemmän ruskeaa. Youtuben meikkiguru Mariah Leonard näyttää mallia.