Miksi keksiä pyörää uudestaan? Old Hollywood, smokey eyes ja rento ranskatar ovat meikkityylit, jotka toimivat taatusti.

Look 1: Marilyn eli old Hollywood

Vaaleat luomet, huolitellut kulmat, täydellinen iho ja kirsikkana kakussa punainen suu. Siinä Hollywoodin meikkiresepti, joka on toiminut jo viimeiset 80 vuotta.

Tee näin: 

 • Valitse peittävä meikkivoide, joka selättää pikkuvirheet mutta jättää ihon kuultavaksi.
 • Valitse luomille luonnollinen kullanhohtoinen sävy. Se on loistava pohja mustalle rajaukselle ja näyttäville ripsille.
 • Rajaa sisäluomi nuden värisellä kynällä. Sävy on luonnollisempi kuin valkoinen ja avaa katseen. Käännä ripset ja harjaa niihin maskaraa reilusti. 
 • Marilyn Monroe käytti huulimeikissään peräti viittä eri sävyä, jotta huulet näyttivät pulleilta. Käytä huulien reunoilla tummempaa ja keskellä vaaleampaa sävyä. Klassisin punasävy on sähäkkä ferrarinpunainen. 

Näillä onnistut: 1. Nyxin Pro Lip Cream paletti. Sävy The Reds, 14,70 €. 2. Reviderm High Performance Lipliner -korkeapigmenttinen huultenrajauskynä, 19 €. 3. L’Oréal Paris Color Riche Gold Obsession -huulipunaan on kätketty 24-karaatin kultahippuja, jotka antavat klassikkopunalle muodikkaan metallisen lisän. Sävy Rouge Gold, 9,80 €. 4. Reviderm Mineral Boost -huulipunan pigmentin määrä on ällistyttävä. Ferrarinpunainen sävy Love My Rouge on täydellinen klassikkopuna, 29 €. 

 

Look 2: Smokey eyes

Ikisuosikki smokey eyes on taitolaji ja vaatii vähän harjoitusta. Vaiva kannattaa – tummanpuhuva meikki tuo katseeseen syvyyttä.

Tee näin:

 • Pohjusta luomi primer-tuotteella ja puuteroi.
 • Laadukkaissa luomiväreissä piisaa väripigmenttiä, joten tummat varjokohdat voi luoda sutimalla paksummin yhtä ja samaa väriä. Lisää kiiltoa metallisella luomivärillä.
 • Levitä liikkuvalle luomelle tummaa luomiväriä. Määritä tummimman kohdan raja katsomalla suoraan eteenpäin: lisää väriä aivan liikkuvan luomen yläpuolelle sekä ulkonurkkaan. Häivytä napakalla pyörivällä liikkeellä.
 • Tee vasta nyt pohjameikki. Valitse kevyt meikkivoide, ettei ilmeestä tule tunkkainen.

Näillä onnistut: 1. Smoky-eye-meikki syntyy nyt myös kynällä. Estèe Lauderin  Magic Smoky -kynä, sävy 03 Cool Ash, 26 €. 2. Chanel Illusion D’Ombre Velvet -luomiväri levittyy luomelle samettisena ja väriä on helppo kerrostaa tummemmaksi, jolloin silmämeikin voi toteuttaa kokonaan yhdellä värillä, 39,70 €. 3. Make Up Store Moon Shadow –luomivärin lomassa on hopeahippuja, jotka maustavat mustasta metallisen. Sävy Denim, 17 €. 4. Mineraalimeikkisarja Revidermin luomiväri-duossa musta on saanut seurakseen toimivan roosan sävyn, 39 €. 5. Lidlin Cien Volume -maskara saa pisteet erottelevuudesta, 3,99 €. 6. Kuohkean moussemainen Rimmel Skin Fresher -hengittävä meikkivoide jättää ihon läpikuultavan luonnolliseksi, 9,90 €. 7. Klassisempaa nudepunaa saa etsiä. Rimmel Lasting Finish by Kate -huulipuna sävy 56 Boho Nude, 7,90 €. 8. Nyx Conceal, Correct, Contour -paletissa on 6 voidemaista sävyä kasvojen värierojen peittämiseen. 14,90 e.

Look 3: Rento ranskatar

Huolettoman pariisittaren tyyli onnistuu sunnuntaimeikkaajaltakin. Satsaa mustaan kajalkynään ja pehmennä rajat vanupuikolla. Helppoa!

 • Panosta ultrakevyeen meikkivoiteeseen.
 • Levitä liikkuvalle luomelle ja alaripsien tyveen hiekanruskeaa luomiväriä ja rajaa silmät mustalla kajalkynällä sekä ylä- että alaripsien tyvestä. Mitä paksummat rajat vedät sitä näyttävämpi ilmeestä tulee. Pehmennä rajat pumpulipuikolla.
 • Unohda tarkat rajat ja töpöttele huulille marjaisan punaista, hieman läpikuultavaa sävyä. Pehmennä rajat sormin.

Näillä onnistut: 1. Clarinsin luomiväripaletissa, sävy 03 Brown, on neljä täydellistä maitokahvin sävyä, 52,20 €. 2. Bare Minerals Lash Domination -volyymimaskaran kierteisellä harjalla värimassa on helppo kerrostaa siististi, mutta näyttävästi, 25 €. 3. Vedenkestävän, sävyltään megamustan YSL Dessin Du Regard -kajalkynän piirtöjälki on silkkinen ja erittäin värikylläinen, 27 €. 4. Hiilenmusta Mac Pro Longwear Waterproof Colour Stick -silmänrajauskynä levittyy luomelle pehmeän mattamaisesti, sävy Cinder Black, 24,50 €. 5. Guerlain Lingerie De Peau -meikkivoide takaa mielettömän läpikuultavan ja luonnollisen lopputuloksen. 63,60 €. 6. Luksustupsutteluun Guerlain -meikkivoidesivellin, 54 €. 7. Smashbox Photo Finish Primer Oil –tekee ihosta terveen näköisen ja juonteista näkymättömämpiä, 37,50 €. 8. Lumenen Arctic Glow -huulikiillon, sävy 08 Sarastus, jättää huulet luonnollisen kostean ja mehukkaan marjaisan näköisiksi. 11,90 €. 9. Korres Morello Creamy Lipstick -huulipunan sävyssä 28 Pearl Berry on ripaus vadelmaa ja karhunvatukkaa. Töpöttele huulille ja pehmennä rajat sormin pehmeiksi = seksikästä. 28 €.

Onko säännöt muka tehty rikottaviksi? Puuterikikka jakaa mielipiteet.

Pohjusta, meikkaa, kiinnitä puuterilla. Näiden kolmen vaiheen pitäisi pitää rasvoittuvan ihon kiillon kurissa, mutta varsinkin kostealla kesäsäällä tuntuu, ettei sekään riitä. Ihon rasva on niin itsepäistä, että se tunkeutuu meikin pinnalle alta aikayksikön, ja kiiltoa saa olla koko ajan painelemassa kasvopaperiin.

Netin rasvoittuvaa ihotyyppiä edustavat kauneusgurut väittävät jo ratkaisseensa ongelman: avuksi tarvitaan vain kiinnityspuuteria – mutta sitä käytetäänkin ennen meikkaamista. Neuvo on suorastaan kapinallinen, sillä perinteisesti puuterituotteiden päälle ei suositella laitettavan voiteita, jotta meikistä ei tule paakkuista.

Puhtaalle iholle levitetty puuteri kuitenkin imee itseensä ylimääräisen rasvan ja kosteuden, ja mattapinnalle levitetyn meikin pitäisi myös pysyä mattaisena pitkään. Netissä kiertävissä videoissa ja ohjeissa puuteria levitetään iholle reippaalla kädellä. Sen jälkeen muu meikki levitetään normaalisti.

Riskinä todella on, että puuteri jämähtää iholle ja meikkivoide kökkööntyy levittäessä. Kikkaa testannut tubettaja Marie Jay kuitenkin kehuu lopputulosta melko tasaiseksi, sillä hän töpötteli meikkivoiteen puuterin päälle siveltimellä.

– Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä, hän sanoo lisätessään puuteria vielä meikin päällekin.

”Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä.”

Vloggaaja Laura Lee puolestaan valittelee, että puuteroitu iho tuntuu kuivalta ja kireältä. Hän ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, sillä meikki sai ihon näyttämään kuivalta ja korosti ryppyjä. Meikkivoidetta myös kului tavallista enemmän.

– Tuntuu, että puuteri imee meikkivoidetta.

Kuivaihoiselle tai luonnollista meikkiä suosivalle kikka ei siis välttämättä sovi. Parempi vaihtoehto saattaakin olla se, että vain taputtelee iholta kaiken ylimääräisen rasvan ja kosteuden pois ennen meikkivoiteen levittämistä.

Marie Clairen toimittaja kirjoittaa, että kiinnityspuuteri oli hänellekin liikaa: meikki levittynyt sen päälle kauniisti, mutta riisipuuterilla päällystetyt kasvopaperit sen sijaan hoitivat homman. Jos sellaisia ei löydy, ehkä kevyistä kevyin kerros hienojakoista irtopuuteria saattaisi toimia?

Lopputulos ei välttämättä muistuta Kylie Jenneriä ja 6 muuta asiaa huulien täytöstä.

Muhkeat huulet ovat trendi-ilmiö, joten myös huulten täyttämisestä on tullut suosittua – pistoksilla voi saada helposti ja nopeasti muotoja huulilleen. Kauneusoperaatiossa huuliin pistetään pienellä neulalla hyaluronihappoa sisältävää kirkasta geeliä, jolla voidaan täyttää, muotoilla ja siloittaa huulia.

Kun suunnittelet omien huuliesi operointia, on tietysti tärkeää ensin harkita, onko huulien täyttö itselle tarpeellista. Jos vastaus on kyllä, seuraavaksi on syytä selvittää kaikki operaatiosta perinpohjaisesti. Glamour listasi asiat, jotka sinun pitäisi tietää ennen huuliesi muotoilua.

Lue myös: Suomalaiset haluavat nyt näitä kauneusleikkauksia

1. Tiedät mitä haluat

Sinun pitää tietää millaista lopputulosta toivot, sillä pistoksien laittaja ei voi tietää sitä puolestasi. Mieti tarkkaan haluatko hypätä ohuista huulista suoraan paksuihin ja pallomaisiin huuliin – sen nimittäin huomaa. Jos haluat nähdä selviä tuloksia heti, se on sinun valintasi, mutta usein asiakkaalle pyritään luomaan mahdollisimman luonnollinen lopputulos.

2. Jätä kuva Kylien huulista kotiin

Voit tuoda kuvan haluamistasi huulista, mutta siitä on yhtä paljon hyötyä kuin kampaajalle tuodusta kuvasta: Kampaajalta toivomasi väri ei välttämättä tartu hiustyyppiisi. Myöskään huulistasi ei välttämättä saa samanlaisia kuin toivekuvassasi. Saatat poistua pettyneenä. Jokaisen anatomia ja kasvojen muoto on erilainen, joten täydellisiä Kylie Jenner -huulia on vaikea saada.

”Insta-look ei tule pikkurahalla.”

3. Täyteaineita on erilaisia

Poissa ovat ajat, jolloin kollageeni oli ainoa vaihtoehto. Tarjolla on paljon erilaisia täyteaineita, jotka perustuvat elimistössä luonnollisestikin esiintyvään hyaluronihappoon, kuten Juverderm, Restylane ja Hydryalix. Aine valitaan sinun tarpeidesi mukaan. Toisin kuin moni luulee, botoxia ei piikitetä huuliin.

4. Insta-look ei tule pikkurahalla

Netissä törmää usein kuviin suurilla huulilla varustetuista naisista, mutta vain harvoilla on käsitys, mitä sellaisten huulien laittaminen oikeasti kustantaa. Pistokset maksavat, ja mitä muhkeammat huulet haluat, sitä enemmän joudut ottamaan kalliita pistoksia. Pistoksille tulee hintaa noin 200-500 euroa täyteaineen määrästä riippuen.

”Pysyvän lopputuloksen saamiseksi huulia pitää täyttää rutiininomaisesti, mikä tarkoittaa useita piikkejä ja rahanmenoa.”

5. Täyte ei ole ikuista

Lopputulos kestää vain vähän aikaa, ja siihen vaikuttaa valittu täyteaine, pistotekniikka ja asiakkaan ominaisuudet. Yleensä täyteaine pysyy huulissa noin kuusi kuukautta, kunnes se hajoaa aineenvaihdunnan myötä vedeksi ja sokeriksi. Pysyvän lopputuloksen saamiseksi huulia pitää täyttää rutiininomaisesti, mikä tarkoittaa useita piikkejä ja rahanmenoa.

6. Muista riskit

Ennen täyttämistä pitää selvittää, missä kaikkialla täytettä voi ottaa ja valita itselle sopivin paikka. Pistokset kannattaa ottaa koulutetulla terveysalan ammattilaisella. Riskit liittyvät pääasiassa tekijään – huuliin voi tulla kovettumia ja tulehduksia, jos toimenpide tehdään osaamattoman käsissä. Lopputulos voi olla myös epäsymmetrinen ja yliampuva.

7. Jälkihoito on minimaalista

Injektoinnin jälkeen voit jatkaa elämääsi normaalisti. Ilmeilyä, pillillä juomista ja tupakointia on silti syytä välttää, jotta täyteaine pysyy paikallaan. Turvotus laskee muutamassa päivässä ja lopputulos on viikon päästä parhaimmillaan. Mikäli et ole tyytyväinen lopputulokseen, voit mennä uudestaan muotoiluun, mutta kannattaa kuitenkin varoa, ettei huulien koolle sokeudu. Lopputulos ei välttämättä ole kaunis, jos huulia täyttää liikaa.