Näpit irti! Mitä enemmän hiuksia koskettelee, sitä nopeammin ne rasvoittuvat. Kuva: Shutterstock

Tukkaa ei tarvitse pyykätä joka toinen päivä – eikä välttämättä joka kolmaskaan.

Hiusten peseminen vie aikaa, kuluttaa hiusväriä ja voi kuivattaa hiuspohjaa. Siksi Me Naisten toimituksen kokeneet tukanpesun välttelijät sekä hiusmuotoilija Veera Seppänen parturi-kampaamo Unitysta jakavat neuvonsa heille, jotka haluavat pestä tukkaa harvemmin. 

Seppäsen mukaan liian pitkää pesuväliä ei ole olemassakaan.

– Jotkut tykkäävät olla vaikka viikon mökillä pesemättä hiuksiaan. Se tekee ihan hyvää, koska liika peseminen voi kuivattaa.

Mökkioloissa, kotona ja hatun alla tukka saa tietysti näyttää miltä vain, mutta näillä vinkeillä pesemätöntä tukkaa kehtaa näyttää muuallakin.

1. Lakkaa lähmimästä

Pitkään puhtaana pysyvän kuontalon kultainen sääntö: Pidä näppisi erossa tukastasi. Jos et voi muuten vastustaa kiusausta, pidä hiuksia kiinni.

2. Föönaa

Hiukset ovat kuollutta solukkoa, joka ei rasvoitu itsestään, vaan kosketuksesta esimerkiksi päänahkaan. Hiustenkuivaajalla tyven saa irti päänahasta, ja tukka pysyy pidempään freesinä.

 

Kuva, jonka Sally Holt (@ohhiitssally) julkaisi

3. Käytä hoitoainetta kohtuudella

Hiustenpesun välttelijän vihoviimeinen virhe on laittaa hoitoainetta koko hiuksiin. Käytä hoitoainetta vain latvoihin ja sinnekin maltillisesti. Kahden euron kolikon kokoinen annos riittää puolipitkille hiuksille

4. Opettele letittämään

Mitä vähemmän hiuksia koskettelee, sen puhtaampina ne pysyvät. Lettikampausten teko vaatii hieman harjoittelua, mutta kun hommassa harjaantuu, pystyy tekemään letit, jotka kestävät hyvinä yön tai kahdenkin yli. Silloin hiuksiin ei tarvitse koskea koko päivänä. Aikaakin säästyy.  

5. Vähennä muotoilutuotteiden käyttöä

Muotovaahto, hiuslakka ja hiuksiin jätettävä hoitoaine voivat lisätä hiusten tahmaisuutta ja raskautta, jos tuotteet ovat omalle hiustyypille sopimattomia tai niitä käyttää liian suuria määriä.

 

Kuva, jonka Heather (@maesjoyfullbeauty) julkaisi

6. Älä hoivaa ja paikkaa turhaan

Ohuet, hyväkuntoiset hiukset eivät tarvitse hoitavaa tai korjaavaa sampoota. Tämä koskee myös heitä, joilla hiuksia on paljon, mutta joiden yksittäiset hiukset ovat ohuita. Liian raskas sampoo latistaa hiuksia.

7. Mene nukkumaan kuivalla tukalla

Märillä hiuksilla nukkuminen voi saada hiukset tuntumaan likaisilta. Tunnetta ei helpota tieto siitä, että sängyssä asustavat pölypunkit rakastavat lämmintä ja kosteaa ympäristöä, kuten märän tukan ja kostuneen tyynyliinan yhdistelmää.

8. Laita tukka kiinni tuulessa

Tuuli tuppaa tekemään hiuksista likaisen oloiset. Rasvaisen tuntuisen tukan saa siis nopeasti esimerkiksi venereissulla tai trampoliinilla tukka auki hyppiessä. Pidä siis taskussa hiuslenkkiä kaiken varalta, tai piilota hiukset tuulensuojaan huppuun tai kauluksen alle.

9. Käytä kuivasampoota

Kuivasampoon käyttö on toki tavallaan hiusten pesemistä, mutta se vie vähemmän aikaa, auttaa muotoilemaan hiukset eikä kuluta hiusväriä. Kuivasampoo on helpoin tapa lykätä hiustenpesua vielä yhdellä päivällä.

 

Kuva, jonka Liz (@lizbabe0728) julkaisi

10. Syväpese

Jos käytät muotoilutuotteita, käytä myös syväpuhdistavaa sampoota kerran viikossa. Tavallisen sampoopesun jälkeen tukkaan saattaa jäädä jämiä kuivasampoosta ja muista tuotteista. Silloin hiukset tuntuvat nopeasti rasvaisilta, koska ne eivät heti pesun jälkeenkään ole kunnolla puhtaat.

Näyttelijä Margot Robbien meikkauskikka hämmentää, mutta voi toimia.

Meikkivoiteen levittäminen tasaisesti ja ilman rajoja on tavallinen ongelma. Meikkibloggaajat ja -vloggaajat vannovat kastellun, pisaranmuotoisen meikkisienen olevan paras väline meikkivoiteen levittämiseen, ja on hommaan testattu lukemattomia muitakin, vähän oudompia vaihtoehtoja.

Lue myös, miten meikkivoiteen levitysvälineet eroavat toisistaan.

Nyt kortensa erikoisten meikkivälineiden kekoon on tuonut myös näyttelijä Margot Robbie. Muun muassa Wolf of Wall Street -elokuvasta tunnettu näyttelijätär kertoo käyttävänsä hammasharjaa meikkivoiteen levittämiseen.

Hammasharjalle on kyllä lukemattomia näppäriä käyttötarkoituksia, mutta tämä on jo uutta.

Robbie kuvailee hammasharjakikan tulevan päivittäin käyttöön, koska ruskettuneen ihon ja sille tarvittavan tumman meikkivoiteen sekä vaaleiden hiusten yhdistelmä on vähän vaikea. Jotta meikkivoide levittyisi nätisti myös hiusrajaan, Robbie häivyttää meikkivoiteen rajat hammasharjalla.

Robbie kertoo myös, että tapa herättää hänen puolisossaan Tom Ackerleyssä kummastusta joka kerta, kun mies todistaa tilannetta. Ihmekös tuo. Jos kuitenkin olet päivettynyt blondi, mikä ettet kokeilisi tähden vinkkiä.

Hohto, säihke ja kuulto, siinä kesän silmämeikin tavoitteet.

Oli kesäsää kaatosadetta tai paahtavaa hellettä, huolella tehdyt luomivärivarjostukset uhkaavat lähteä valumaan. Onneksi kesän trendisilmämeikki on niin kevyt, etteivät kasvot näytä hassuilta parin sade- tai hikipisaran jälkeenkään.

Kas näin yksinkertaista on trendikkään silmämeikin teko: valitse hohtava väri – esimerkiksi jännittävästi shiftaava liila tai suloinen ruusukulta – ja tupsuta sitä silmiesi sisänurkkiin. Vaaleat, kunnolla hohtavat värit toimivat parhaiten.

Julkkismeikkitaiteilija Patrick Ta kehuu tätä meikkilookia yhdeksi suosikeistaan.

Voimakkaista varjostuksista siirryttiin keväällä strobingiin, eli korostus- ja hohdetuotteiden käyttöön, joten ei ole yllättävää, että silmämeikissäkin keskitytään nyt hillittyyn säihkeeseen. Ja kuten kasvoilla muutenkin, myös silmissä hohde on helpompi toteuttaa taidokkaasti kuin varjostukset.

Hohtavat värit ovat siitäkin hyviä, että niiden häivyttäminen on helpompaa kuin mattaisten luomivärien.

Jos säihkyvät silmien sisänurkat tuntuvat villeiltä, kannattaa aloittaa hillitysti hohtavasta ja omaa ihonväriä lähellä olevasta sävystä. Rohkea meikkaaja taas tarttuu useampaan sävyyn ja yhdistää silmäkulmassa useamman sateenkaaren sävyn.

Refinery29 ehdottaa silmän sisänurkkien hohtoa niille, jotka haluavat juhlistaa Pride-viikkoa värein, mutta eivät sutia sateenkaarisävyjä isosti poskille.

 

Мой макияж @mariafiksson 🌸 для @brow_up_school @browup

Käyttäjän @hanna_mihailovna jakama julkaisu

Instagram-käyttäjä Hanna Mihailovnan meikissä yhdistyvät hihde, tuuheat kulmakarvat ja säihkyvät silmät.
 

Throwback To This Golden Goddess @ritaora

Henkilön Patrick Ta (@patrickta) jakama julkaisu

Rita Oran silmäkulmissa on toimistokelpoinen määrä säihkettä.

Jos pidät pigmenttisistä, hohtavista meikeistä, ota swatch art -tilit välittömästi seurantaan.

Harva meistä tekee päivittäisen arkimeikkinsä valikoimalla erilaisia hohtavia meikkisävyjä. Silti kirkkaina ja pigmenttisinä kiiltävät meikkipaletit houkuttavat varsin monia.

Upeasti levittyvä, voimakkaan sävyisenä toistuva luomiväri on kuin pieni taideteos, vaikkei sitä koskaan levittäisi luomelle asti. Jos rakastat meikkien testaamista, muttet voi kantaa kotiisi kassikaupalla meikkejä ihan vain testattavaksi, Instagramilla on sinulle ratkaisu: swatch art -tilit. Niillä swatch-taiteilijat luovat testattavista meikeistä mielikuvituksellisia kuvioita käsiinsä. Meikkien swatchaamisessa, eli sävyn testaamisessa käden iholle, on jotakin oudosti puoleensavetävää.

Se tiedetään jo, että ihan mistä tahansa voi tehdä Instagram-taidetta – esimerkiksi merenneitoteemaisista paahtoleivistä. Ei siis oikeastaan ole ihme, että meikkisävyjen testaamisesta on tullut oma Insta-taiteenlajinsa. 

Tämän swatch-taideteoksen on julkaissut Instagram-käyttäjä nimeltä I Wake Up For Makeup, herään meikatakseni. Osuvaa.
 

@colourpopcosmetics Ultra Blotted Lip swatches. I get a lot of questions about how to get the best application so here are a few tips from my experience. I try to use one dips worth for each lip and quickly spread it so i can even it out before it starts to dry. Since these are sheer, once an area starts to dry, if you go over that spot again, it will be darker and will look patchier than the non dry area because you're basically putting another layer on. So that's why i try to even it out quickly. i like to make sure my lips are fully dry before applying these because anything else, like lip balm or wetness from a makeup remover wipe, could affect the application. I tried it with lip balm and it was kind of thicker and not as easy to even it out. Who knows, maybe lip balm will work for you, but it didn't for me. I don't like to wear anymore than 1 layer as it feels heavier and more dry feeling if i put any more. My favorite so far it Split and Cherry On Top, even though the latter can flake off if you put too much on. How do you guys like the formula? Lmk below and what kind of colors do you want them to make in this formula? I told the ColourPop fairies that i want a Stingraye Ultra Blotted Lip version!! Wouldn't that be so dope!? *cough*@itsmyrayeraye*cough* 😁🙈 Swatch stencil by @polishedvino

Henkilön A d e l i n a (@mimera929) jakama julkaisu

Herkulliset huulivärit esiintyvät mehujään muodossa.
 

Nudes perfect for brown skin tones 😍 by @mentedcosmetics •••INITIAL REVIEW LINK IN BIO•••#browngirlswatches #thebrowngirlswatches #gonude

Henkilön Brown Girl Swatches (@thebrowngirlswatches) jakama julkaisu

Brown Girl Swatches esittelee hohtavia nudepunia.

Parhaassa tapauksessa swatch art -tilit voivat tarjota muutakin kuin silmäkarkkia. Jos onnistuu löytämään swatchien tekijän, jolla on samankaltainen ihonväri kuin itsellä, voi meikkisävyjen sopivuutta arvioida Instagram-kuvista ennen ostamista.

Osa swatchien tekijöistä kuvaa tuotteet eri valoissa, mikä sekin voi helpottaa ostopäätöstä.

 

@maybelline new Rooftop Bronze City Mini palette is super cute! DO WE LOVE? #CocoaSwatches #Maybelline

Henkilön Cocoa Swatches (@cocoaswatches) jakama julkaisu

Hohtavat sävyt ovat swatch-taiteilijoiden suosikkeja. 
@dupethatin kuvat kertovat, miten erilaisilta meikit näyttävät erilaisissa valoissa.

Naama kiiltää ja hiki valuu – helteessä freesiltä näyttäminen ei ole ihan helppoa. Meikkaaja Laura Andersson jakaa parhaat vinkkinsä kesään.

1. Meikkaa rennosti

”Suosittelen lämpimästi suihkurusketusta tai itseruskettavaa voidetta kasvoille ja ainakin sääriin.

Poskipuna tuo kasvoille hehkua mielestäni kauniimmin kuin aurinkopuuteri.

Mineraalipuuteri on kevyt ja hengittävä vaihtoehto meikkivoiteelle. Se tasoittaa ihon sävyä ja vie kiillon, mutta ei tee tunkkaista vaikutelmaa.”

2. Älä stressaa tukasta

”Hiukset voi rutistella kiharavoiteen kanssa loivalle laineelle tai nostaa Pikku Myy -tyyliselle nutturalle päälaelle. Niska ei hikoile.

Jos haluat rakennetta ja kuohkeutta, avaintuotteita ovat suolasuihkeet ja kuivasampoot. Suihkutettava hiuspuuteri on nopeiden lähtöjen tuote. Suihkaus tyveen ja pieni harominen riittää freesaamaan kampauksen. Tuote sopii sekä pitkille että lyhyille hiuksille.”

3. Pidä ilme kevyenä

”Pohjameikkiä ei kevyen päivetyksen kanssa tarvita. Tuuheuttava maskara riittää silmämeikiksi.

Jos haluaa enemmän tehoa silmiin, sähkönsininen rajauksissa tai ripsissä näyttää ajankohtaiselta ja raikkaalta. Luomiväreistä voi valita hohtavan maanläheisen sävyn, joka suditaan rennosti isolla siveltimellä.

Huuliin kannattaa valita kunnon puna tai vaihtoehtoisesti suosia nudesävyjä. Hoitava huulikiilto, jossa on suojakerroin, on auringonrakastajan valinta.”