Ajankohtaista | TV

Sotshin olympialaiset alkavat: näillä ohjeilla pysyt mukana kahvipöytäkeskusteluissa

Outi Keskevaari

tv pe1

Penkkiurheilija voi rojahtaa sohvalle seuraavaksi pariksi viikoksi.

Pari tämän vuoden suosituinta talvilomaviikkoa on käsillä ja saattaapi olla, että lomalaisten haaveissa ei niinkään kajasta retkiluistelu meren jäällä, pitkä hiihtolenkki tai matka pohjoisen laskettelurinteille, vaan oma sohva.

Ne on nimittäin olympialaiset ny. Venäjän Sotshissa aika on meitä kaksi tuntia edellä. Se tarkoittaa sitä, että kun aamuvarhaisella simmut avaa, voi saman tien näppäistä television auki ja alkaa seurata kisojen aamukarsintoja ja muita tapahtumia. Ja kun suorat lähetykset jossakin vaiheessa illalla saadaan päätökseen, vielä voi jäädä tölläämään koosteita parhaista paloista tai omituisimmista lajeista. Silti pötkölleen ehtii ennen puolta yötä. Penkkiurheilija tykkää.

Olympialaisten jännimpiä lajeja suomalaisittain ovat maastohiihto (etenkin naisten!), lumilautailu, ehkä mäkihyppy, ehkä naisten ampumahiihto sekä tietysti naisten ja miesten jääkiekko. Vaikka muuten meikäläisille ropisisi mitalisade, monen mielestä kisat ovat pilalla, jos Teemu Selänne ja kumppanit eivät tuo Suomeen lätkämitalia.

Kisoissa on kiinnostavaa seurata myös urheilun ulkopuolisia tapahtumia. Kuinka paljon urheilijat haluavat ottaa kantaa Venäjän seksuaalivähemmistöjen tukalaan tilanteeseen? Saksan joukkue on jo esitellyt viralliset kisa-asunsa, joissa sateenkaariteema on vahvasti esillä. Nähdäänkö palkintopallilla myös sateenkaarilippuja?

Ummikon survival-opas

Näillä kommenteilla pysyt mukana työpaikan kahvipöytäkeskusteluissa ja luot asiantuntevan vaikutelman.

1. Anne Kyllönen on varmaan meikäläisten hiihtokuningatar. Vaikka on kyllä Aino-Kaisa Saarinen, Riikka Sarasoja-Lilja, Riitta-Liisa Roponen ja Krista Lähteenmäkikin tosi hyviä. Vitsi, meillä on kovat mimmit!

2. Naisten viesti on varmaan meidän paras tsäänssi kultamitaliin? Vaikka on se pahuksen Norja.

3. Ehtiiköhän Janne Ahonen kuntoutua mykoplasmasta kunnolla? Voi kun se sais olympiamitalin. Vaikka kyllä sen Anssi Koivurannallekin soisi, se on niin söpö.

4. Kenestäköhän tulee Leijonien ykkösmaalivahti? Hitsin kovia ovat kaikki. Meillä on maailman parhaat moket.

5. Merika, Peetu, Ilkka-Eemeli, Enni ja Roope. Niillä on niin coolit nimetkin! Tiiättekö, lumilautailusta ne tulee se Suomen mitalit.

Bonus: Mä uskon, että Pekka Koskelalla ja Mika Poutalalla on yllärimahikset. Ai ettekste tiiä? Ne on pikaluistelijoita.

Olympialaiset kestävät 23.2. saakka.

Sotshin olympiakisat: Avajaiset,

TV2 pe klo 18.00

Kommentit

Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä

Me Naisten uusimmat jutut