Ajankohtaista | TV

Leijonan luola alkaa tänään – lähtevätkö bisnesenkelit mukaan sadan miljoonan euron ideaan?

Outi Keskevaari

 |  1
tv ke leijonan luola

Leijonan luolassa tavikset yrittävät saada keksinnöilleen rahoittajan. Kuulostaa ehkä tylsältä, mutta ei todellakaan ole sitä.

Dragon's Den tekee paluun ruutuun Suomessa. Ihan ansaitusti, sillä kyseessä on yksi maailman parhaista tosi-tv-formaateista.

Kun sarja pyöri Suomessa ensimmäistä kertaa, sen nimi oli Leijonan kita ja kanavana MTV3. Silloin leijonina nähtiin muun muassa Kyösti Kakkonen, Lisa Sounio sekä värikkään jatkouran tehnyt Toivo Sukari.

Nyt nimenä on Leijonan luola ja kanavana Nelonen. Saman kanavaperheen JIM on pyörittänyt muiden maiden Leijonan luolia jo pitkään, eli Suomessa on nähty ainakin USA:n, Kanadan, Englannin ja Ruotsin versiot.

Kyseessä on siis sarja, jossa tavikset kuvailevat hyviä liikeideoitaan sijoittajille ja yrittävät saada näitä mukaan bisnekseensä. Kuulostaa rutikuivalta, mutta ei onneksi ole sitä. Leijonien eteen tullaan esittelemään liikeideoita, keksintöjä ja tuotteita, jotka ovat parhaimmillaan upeita ja hauskimmillaan todella omituisia – ja niin ovat tietysti niiden isät ja äiditkin.

Uusina leijonina Suomessa nähdään neljä miestä ja yksi nainen. He ovat: rahoitusalan asiantuntija Ari Lahti, bisnesenkeli Riku Asikainen, pääomasijoittaja Oskari Lehtinen, toimitusjohtaja Jorma Terentjeff sekä Vallila Interiorin toimitusjohtaja Anne Berner. Viisikko tuntuu ensikatsomalta hyvältä ja kiinnostavalta, varsinkin lämmin ja ilmeikäs Berner sekä suorapuheinen Asikainen, jonka tavaramerkiltä vaikuttavia valkoisia tennissukkia Lenita Airisto varmaankin kommentoi mediassa ihan näinä päivinä.

Ainakaan vielä ensimmäisessä jaksossa leijonat eivät äidy kiusoittelemaan ja nokittelemaan toisiaan samaan tapaan kuin ulkomaisissa versioissa, vaan tunnelma säilyy kannustavana ja kohteliaana. Kaikki ovat tyylikkäitä ja luontevia tv-esiintyjiä.

Suomessa kun ollaan, bisnesideat ja haettavat rahasummat ovat osin pienehköjä. Kiitokset kuitenkin siitä, että niiden esittelyt on saatu mukavan visuaalisiksi.

Ja mahtuu mukaan myös yksi keksintö, jonka kohdalla puhutaan sadasta miljoonasta eurosta. Löytyykö sille bisnesenkeli? Katsokaa itse.

Leijonan luola,
Nelonen ke 13.2. klo 20

Kommentit

1/1

Hei.onko tietoa miten kyseiseen ohjelmaan pääsee esittelemään omaa ideaansa?

[quote author="Vierailija" time="15.02.2013 klo 06:32"]

Hei.onko tietoa miten kyseiseen ohjelmaan pääsee esittelemään omaa ideaansa?

[/quote]
"Lainaa" Ilmoita asiaton sisältö
0 0
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä

Me Naisten uusimmat jutut