Hyvästi, vähähiilariset ruokavaliot, nyt on muotia syödä vähähiilisesti. Siis ympäristöä säästäen, kestävästi kuluttaen.

Hyvästi, vähähiilariset ruokavaliot, nyt on muotia syödä vähähiilisesti. Siis ympäristöä säästäen, kestävästi kuluttaen. Tämän vuoden luonnonvarat on kulutettu loppuun jo viikkoja sitten, joten syksy on hyvää aikaa pohtia, miten ekologinen ja eettinen kuluttaminen sopivat lautaselle.

Vähähiilisyys voi tarkoittaa Suomessa perunamuusia riisin sijaan tai punajuuria ananaksen tilalta. Juustoviipaleiden määrää kannattaa rajata, ja naudanliha vaihtaa kasvisvaihtoehtoon tai vaikka riistaan. Ekologinen ruoka kasvatetaan ympäristöä suojellen tai lähellä syömispaikkaa.

Tällä viikolla Fazer Amican lounasravintoloissa on listoille merkattu vähähiiliset vaihtoehdot. Yhdessä näistä ravintoloista ruokaileva Sport toivoo, että teemaviikosta tulee pysyvä ratkaisu.

 Kuva Nico Backström