Kuva Shutterstock

Oletko sinä tai puolisosi yksi heistä?

Pikkujoulukausi on jälleen täällä. Mutta kuinka moni onkaan tulossa kemuista suoraan kotiin? Vain alle puolet juhlijoista, mikäli varattujen deittisivusto Victoria Milanin kyselyä on uskominen.

Kyselyyn vastanneista suomalaisista peräti 53,2 prosenttia tunnusti hypänneensä pikkujouluista vieraisiin lakanoihin.

Naisvastaajat nimesivät syrjähypyn tyypillisimmäksi syyksi alkoholin herättämän halun. Miehet puolestaan kertoivat tarttuneensa hyvään tilaisuuteen tai toisen osapuolen tekemään ehdotukseen.

Lue myös:

Eksä saa suomalaiset pettämään

Uskottomuus näkyy naamasta

Salasuhteestako se oikea?

Hyppy syrjään

Pettämissivusto villitsi varatut – miksi ja mitä siitä seuraa?

Seksuaaliterapeutti lupaa, että jokainen nainen voi oppia nauttimaan suuseksin tuomasta kipinästä, jos haluaa.

Oletko sinäkin päätynyt siihen ajatukseen, että suuseksi on turhaa etkä saa siitä mitään nautintoa? Tai että ainakaan se ei ole sinun juttusi?

Olipa syy mikä tahansa siihen, ettei suuseksi maistu, seksuaaliterapeutti Vanessa Marinin mukaan siitä kannattaa kuitenkin opetella ottamaan kaikki ilo irti.

Hän sanoo Refinery29-sivustolla, että mielihyvän tunteminen, jopa laukeaminen suuseksin aikana on mahdollista kaikille niille naisille, jotka sitä haluavat. Monet kun pitävät siitä tunteesta, mutta usein lamauttava ”henkinen tukos” estää heitä nauttimasta.

Siksi hänen mielestään ensin on syytä pysähtyä miettimään, mikä estää kiihottumisen.

– Usein ihmiset ajattelevat, että suuseksi on kuin velvollisuus, joka suoritetaan toiselle henkilölle.

”Jotkut ihmiset pitävät suuseksiä yksinäisenä puuhana.”

– Jotkut ihmiset pitävät suuseksiä yksinäisenä puuhana, koska heidän kumppaninsa on silloin kaukana eivätkä he voi luoda katsekontaktia.

Marinin mielestä uudelle kumppanille kannattaa kertoa mieltymyksistään siinäkin tapauksessa, jos ei pidä suuseksistä – mutta samalla hän vinkkaa jokaista olemaan avoin sille mahdollisuudelle, että mielihaluilla on taipumus muuttua.

– Kannattaa kokeilla sitä uudestaan, koska kokemukset vaihtelevat eri kumppaneiden kanssa. Kaikki tekevät sen eri tavoin ja jokaisen kanssa kemiat toimivat eri tavoin.

Terapeutin mukaan yksi syy siihen, ettei suuseksi tuo nautintoa, voi olla sekin, että henkilö kokee huomion keskipisteenä olemisen vaivaannuttavana. Hän suositteleekin roolien jakamista makuuhuoneessa niin, että vuoroiltoina kumpikin saa huomiota erikseen.

Yhtenä iltana sinä olet kuningatar ja toisena iltana hän on keskipisteenä, hän sanoo.

– Vastavuoroisuus voi auttaa rentoutumaan sekä tuntemaan tasapuolisuutta ja oikeudenmukaisuutta, koska jaat huomiotasi, Marin selittää.

Vaikka orgasmin saaminen suuseksin avulla kestäisikin kauan, terapeutin mukaan sille kannattaa antaa aikaa.  Hän muistuttaa, että orgasmi ei ole silti ainoa merkki nautinnosta eikä seksin tarvitse päättyä aina orgasmiin. Samat asiat eivät myöskään tuota nautintoa kaikille.

Aina suuseksi ei kuitenkaan miellytä, ja sekin on normaali asia – eikä sitä tarvitse kenellekään perustella.

– Jokaisella naisella on etuoikeus kieltäytyä suuseksistä, jos hän ei pidä siitä.

 

Kysely

Nautitko suuseksin saamisesta?

Millaisia jänniä asioita sinä teet tai mietit heti intiimin hetken jälkeen? Et ole ainoa.

Oletko koskaan miettinyt, mitä teet seksin jälkeen? Hengailet raukeana kaikessa rauhassa kumppanin kainalossa? Niinhän sitä luulisi. Mutta mieleenhän saattaa putkahtaa yllättäen monta asiaa, jotka täytyy tarkistaa ja tehdä välittömästi.

Vessassa käynti on tietysti yksi luonnollisimmista jutuista. Women’s Health -lehden mukaan osa myös vilkaisee, että alapäässä on kaikki hyvin. Jotkut ihastelevat seksihehkuaan peilin edessä. Juuri uutisoitiin, että seksihehku kestää jopa 48 tuntia.

Women’s Healthin artikkelin innoittamana listasimme asioita, joita heti seksin jälkeen puuhastellaan. Kuulostaako tutulta?

1. Viestien lukeminen

”Öö, katsoin vain, paljonko kello on.” Kännykän hamuaminen heti ensimmäiseksi on tuttu käsiliike monelle. Osa katsoo Facebookista tai WhatsAppista ystävien uusimmat kuulumiset, vaikka ei uskalla myöntää, että ne oikeasti kiinnostavat. Työviestien ahkerat lukijat vilkaisevat jopa meilinsä.

2. Ajan tarkistaminen

No, jotkut saattavat oikeasti ottaa puhelimen käteensä heti seksin jälkeen ja tarkistaa pelkästään kellonajan – monestakin syystä: Paljonko aikaa vierähti tällä kertaa? Onko jo kiire jonnekin? Vai kuulutko niihin, joita kiinnostaa heti seksin jälkeen, että montako tuntia on nyt aikaa nukkua?

3. Kondomin tsekkaaminen

Moni miettii myös ehkäisyasioita – ja vilkaisee vähintään vaivihkaa, onko kondomi ehjä.

Tiesitkö, miksi seksin jälkeen ei kannata kiirehtiä suihkuun? Lue täältä.

4. Tahrojen miettiminen

Onpa hieman epämukava märkä läntti lakanassa! Pitäisikö lakanat laittaa heti pesuun vai kuivuisivatkohan ne itsestään? Pitäisikö lattialta kerätä vaatteet nyt vai aamulla? Kuulostaa tylsiltä pohdinnoilta, mutta maailma on valintoja täynnä ja ajatukset jokaisen omia.  

Lue myös! Näitä asioita naiset ajattelevat seksin aikana

5. Rintsikoiden metsästäminen

Jostain syystä rintaliivit katoavat seksin aikana kuin sukat pesupäivänä. Sängyn alle kurkkaaminen ei ole lainkaan tavatonta, jos mielessä on rintsikoiden tai muiden vaatekappaleiden paikallistaminen.

6. Onko tukka takussa?

Se on ilmiselvää, että petipuuhissa hiukset menevät helposti sotkuun. Seksipörröhän on suloinen, joten ei kiirettä etsiä hiusharjaa!

Lue myös! ”Sotkuiset hiukset ja lasit” – miehet kertovat, mikä tekee naisesta viehättävän

7. Jumppatunnin peruuttaminen

Kyllähän tässä on jo kuntoiltukin yhden päivän edestä! Näin on helppo vakuuttaa itselleen seksin jälkeen, jos aamun jumppatunti ei kiinnosta.

8. Äiti on soittanut

Yksi puhelu tullut. Äiti!

”Kuulostat tosi hengästyneeltä, tyttäreni.”

”Joo, sori äiti, olin suihkussa ja juoksin suoraan puhelimeen.”

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Miksi tyytyä vain yhdenlaisiin orgasmeihin, kun nautintoa voi saada useilla eri tavoilla?

Mielikuva seksin harrastamisesta on usein jotain ”lähetyssaarnaajassa lauantaisaunan jälkeen” -tyyppistä, mutta huhut kertovat, että muitakin mahdollisuuksia on. Eri orgasmityyppejäkin on löydetty lukuisia.

Niistä kannattaa ottaa kaikki ilo irti, jotta naiset pääsisivät viimein paljon puhutusta orgasmikuopasta ylös.

Afrikkalaisten seksuaalivähemmistöön kuuluvien naisten Holaafrica! -yhteisö listasi sivustollaan kymmenen kokeilemisen arvoista orgasmia – saatko täyden suoran?

Klitorisorgasmi. Tämä on tuttu toivottavasti monelle. Klitorista voi kiihottaa eri tavoin, muun muassa sormilla tai suulla. Joidenkin klitoris on hyvin herkkä, joten suora kosketus voi tuntua jopa liian voimakkaalta.

Vaginaalinen orgasmi. Alkaa vaginassa ja tuntuu lantion ja alavatsan alueella – tai leviää sieltä laajemmalle kehoon.

G-pisteorgasmi. Tämän eroottisen pisteen olemassaolosta jaksetaan väitellä, mutta yleensä se löytyy 5–7 senttimetriä vaginan suulta sisäänpäin.

A-pisteorgasmin saattaa saada, kun kun vaginaa stimuloidaan hyvin syvältä, kohdunkaulan ja virtsarakon väliseltä alueelta.

Syvä orgasmi. Nimensä mukaisesti tämän intensiivisen orgasmin voi saada, kun vaginan takaosaa stimuloidaan.

U-pisteorgasmin voi saada, kun kosketus osuu aivan virtsarakon viereiselle alueelle.

Rintaorgasmi. Jotkut nauttivat suuresti rintojen ja nännien koskettelusta – mutta tämäkin on yksilöllistä.

Suuorgasmi. Joillekin myös suu on erogeeninen alue, ja suutelu tai suuseksi saattaa olla hyvin kiihottavaa.

Iho-orgasmi. Muidenkin kuin niiden kaikkein ilmiselvimpien alueiden hyväily voi tuottaa nautintoa. Kannattaa tutustua kaikkiin kehon erogeenisiin alueisiin.

Henkinen orgasmi. Sellaisen voi saavuttaa, kun jokin visuaalinen tai verbaalinen kiihottaa tarpeeksi.

 

Mitä enemmän kehtaa, sen parempaa seksiä saa. 

Seksi on ihanaa, mutta jostakin syystä siihen liittyy paljon häpeää. Kun Me Naiset kysyi lukijoilta noloista seksikokemuksista, vastauksia tuli satoja. Vastauksissa hävettiin muun muassa eritteitä, yllätetyksi tulemista, känniseksiä ja nuoruuden hölmöilyjä. 

Nolostelu on inhimillistä, mutta monien seksiin liittyvien asioiden häpeilystä voi ja kannattaa luopua. Enemmän kehtaamista ja vähemmän nolona olemista johtaa yleensä parempaan, vapautuneempaan seksiin. Huffington Post listasi asioita, joita sängyssä on turha hävetä: 

1. Puhuminen, kun sattuu

Kertaluontoisesti voi tuntua hyvältä idealta, että sietää epämiellyttävää jyskytystä. Oikeasti se on huono idea. Jos meno ei miellytä tai peräti sattuu, ei auta kuin avata suunsa ja ehdottaa parempaa tapaa koskea. Muuten toinen osapuoli saattaa kuvitella antaneensa juuri sitä, mitä eniten haluat. 

2. Ilmeet ja äänet

Oudot äänet ja kummalliset ilmeet ovat nautinnon sivutuotetta. Niiden murehtiminen vähentää kykyä keskittyä itse asiaan, eli nauttimiseen. 

3. Seksilelujen käyttäminen

Lelujen käyttäminen ei tarkoita sitä, etteikö osaisi leikkiä. Sama koskee seksileluja: ne eivät ole loukkaus kenenkään taitoja kohtaan. Seksileluja löytyy sitä paitsi myös erittäin tyylikkäinä

4. Itsekkyys

Seksi on parasta silloin, kun molemmat nauttivat siitä. Niinpä omasta nautinnosta huolehtiminen ei oikeastaan edes ole itsekästä, vaan palvelus molemmille.

Lue myös: Oletko orgasmikuopassa? 5 tapaa päästä tasoihin

5. Seksin harrastaminen kenen kanssa haluat

Seksin harrastaminen on aina ok, jos mukana olevat henkilöt ovat puuhaan halukkaita aikuisia. Omaan arvoonsa voi jättää eltaantuneet säännöt siitä, että näin ja näin monensilla treffeillä ei saa harrastaa seksiä.

6. Ohjeiden antaminen

Mikäli kumppanisi ei ole selvänäkijä tai ajatustenlukija, hän tarvitsee useammankin vinkin ymmärtääkseen, mitä juuri sinä haluat seksiltä. Joskus hyvän seksin saaminen on erittäin yksinkertaista: tarvitsee vain pyytää.

7. Seksin ehdottaminen

Se ajatus, että naiset eivät halua eivätkä ehdota seksiä, on hyvä lähettää ykkösluokan kirjeenä suoraan 1800-luvulle, jonne se kuuluu. Aloitteen tekemisessä voi hyödyntää vaikka seksiterapeutin vinkkejä.

8. Kesken lopettaminen

Vaikka kuinka tuottaisi pahaa mieltä, seksi täytyy voida keskeyttää milloin vain, jos siltä tuntuu. Tuskin itsekään haluaisit jatkaa aktia, jos tietäisit, että toinen ei ole täysillä mukana. 

9. Erikoisista jutuista tykkääminen

Fantasiat ja fetissit eivät kerro mitään siitä, millainen ihminen olet makuuhuoneen ulkopuolella, joten toteuta itseäsi vapaasti. Eikä ole olemassa niin kummallista fetissiä, fantasiaa tai mieltymystä, etteikö jollakin muullakin olisi sama mielenkiinnon kohde.

10. Jos ihanina pidetyt jutut eivät miellytä

Onko suuseksi mielestäsi tylsää tai inhoatko rintojen koskettelua? Ei hätää, se ei ole merkki seksuaalisesta kylmyydestä vaan siitä, että seksiin liittyvät mieltymykset vain ovat todella, todella yksilöllisiä.