Naisen orgasmikykyä saa kiittää oikeasta anatomiasta. Kuva: Colourbox

Uuden tutkimuksen mukaan mitoilla on merkitystä naisen orgasmissa.

Oikeat koskettelutekniikat. Rennot ajatukset. Peniksen koko. Nämä asiat ovat useimmiten esillä, kun puhutaan naisten orgasmista ja siitä, miten sen voi parhaiten saada.

Vastikään julkaistun yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan naisen alapään anatomia on yhtä tärkeä, ellei jopa tärkein asia tässä tilanteessa. Sukupuolielinten muoto on se seikka, joka vaikuttaa eniten naisen seksielämään.

Lue myös: Nainen voi saada orgasmin vain yhdellä tavalla – suomalaisprofessori tyrmää tutkimuksen

Jos orgasmin haluaa saada yhdynnässä, tutkijoiden mukaan avainasemassa on klitoriksen sijainti. Asiasta kertoo Medical Xpress.

Tutkimus julistaa, että maaginen luku on 2,5 senttimetriä. Eli jos klitoris sijaitsee korkeintaan 2,5 sentin päässä virtsaputken suulta, nainen onnistuu saamaan orgasmin yhdynnässä.

Jos klitoriksen sijainti on yli kolmen senttimetrin päässä virtsateiden suulta, naisen yhdyntäorgasmi on epätodennäköisempi. Tutkijat perustelevat väitettään sillä, että naiset, joilla on klitoris ja virtsateiden suu ovat lähellä toisiaan, altistuvat yhdynnässä enemmän suoralle hankaukselle sekä kiihottumiselle. Juuri siksi orgasmikin tulee helpommin. 

Tutkimus esiteltiin Clinical Anatomy -julkaisussa.

Häpeämätön nainen 50 v

Tutkimus: maaginen luku on 2,5 cm – se tuo naiselle orgasmin yhdynnässä

Klitoriksen sijainti ei ole ongelma, jos naisella on yksi tai kaksi kättä. Monesti ongelma on se, ettei mies halua naisen stimuloivan itse omaa klitoristaan, eikä mies osaa sitä oikein tehdä. Oikean kohdan ja voiman löytää vain nainen itse, ja voin vakuuttaa ettei oikea metodi ole hinkata klitorista verille suoralla kosketuksella, kuten mieskään ei välttämättä nauti siitä että nainen masturboi häntä niin että se pieni kudosliuska esinahan tyvessä terskan alapuolella (Frenulum) repeää. Tätäkin...
Lue kommentti

Millaisia jänniä asioita sinä teet tai mietit heti intiimin hetken jälkeen? Et ole ainoa.

Oletko koskaan miettinyt, mitä teet seksin jälkeen? Hengailet raukeana kaikessa rauhassa kumppanin kainalossa? Niinhän sitä luulisi. Mutta mieleenhän saattaa putkahtaa yllättäen monta asiaa, jotka täytyy tarkistaa ja tehdä välittömästi.

Vessassa käynti on tietysti yksi luonnollisimmista jutuista. Women’s Health -lehden mukaan osa myös vilkaisee, että alapäässä on kaikki hyvin. Jotkut ihastelevat seksihehkuaan peilin edessä. Juuri uutisoitiin, että seksihehku kestää jopa 48 tuntia.

Women’s Healthin artikkelin innoittamana listasimme asioita, joita heti seksin jälkeen puuhastellaan. Kuulostaako tutulta?

1. Viestien lukeminen

”Öö, katsoin vain, paljonko kello on.” Kännykän hamuaminen heti ensimmäiseksi on tuttu käsiliike monelle. Osa katsoo Facebookista tai WhatsAppista ystävien uusimmat kuulumiset, vaikka ei uskalla myöntää, että ne oikeasti kiinnostavat. Työviestien ahkerat lukijat vilkaisevat jopa meilinsä.

2. Ajan tarkistaminen

No, jotkut saattavat oikeasti ottaa puhelimen käteensä heti seksin jälkeen ja tarkistaa pelkästään kellonajan – monestakin syystä: Paljonko aikaa vierähti tällä kertaa? Onko jo kiire jonnekin? Vai kuulutko niihin, joita kiinnostaa heti seksin jälkeen, että montako tuntia on nyt aikaa nukkua?

3. Kondomin tsekkaaminen

Moni miettii myös ehkäisyasioita – ja vilkaisee vähintään vaivihkaa, onko kondomi ehjä.

Tiesitkö, miksi seksin jälkeen ei kannata kiirehtiä suihkuun? Lue täältä.

4. Tahrojen miettiminen

Onpa hieman epämukava märkä läntti lakanassa! Pitäisikö lakanat laittaa heti pesuun vai kuivuisivatkohan ne itsestään? Pitäisikö lattialta kerätä vaatteet nyt vai aamulla? Kuulostaa tylsiltä pohdinnoilta, mutta maailma on valintoja täynnä ja ajatukset jokaisen omia.  

Lue myös! Näitä asioita naiset ajattelevat seksin aikana

5. Rintsikoiden metsästäminen

Jostain syystä rintaliivit katoavat seksin aikana kuin sukat pesupäivänä. Sängyn alle kurkkaaminen ei ole lainkaan tavatonta, jos mielessä on rintsikoiden tai muiden vaatekappaleiden paikallistaminen.

6. Onko tukka takussa?

Se on ilmiselvää, että petipuuhissa hiukset menevät helposti sotkuun. Seksipörröhän on suloinen, joten ei kiirettä etsiä hiusharjaa!

Lue myös! ”Sotkuiset hiukset ja lasit” – miehet kertovat, mikä tekee naisesta viehättävän

7. Jumppatunnin peruuttaminen

Kyllähän tässä on jo kuntoiltukin yhden päivän edestä! Näin on helppo vakuuttaa itselleen seksin jälkeen, jos aamun jumppatunti ei kiinnosta.

8. Äiti on soittanut

Yksi puhelu tullut. Äiti!

”Kuulostat tosi hengästyneeltä, tyttäreni.”

”Joo, sori äiti, olin suihkussa ja juoksin suoraan puhelimeen.”

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Miksi tyytyä vain yhdenlaisiin orgasmeihin, kun nautintoa voi saada useilla eri tavoilla?

Mielikuva seksin harrastamisesta on usein jotain ”lähetyssaarnaajassa lauantaisaunan jälkeen” -tyyppistä, mutta huhut kertovat, että muitakin mahdollisuuksia on. Eri orgasmityyppejäkin on löydetty lukuisia.

Niistä kannattaa ottaa kaikki ilo irti, jotta naiset pääsisivät viimein paljon puhutusta orgasmikuopasta ylös.

Afrikkalaisten seksuaalivähemmistöön kuuluvien naisten Holaafrica! -yhteisö listasi sivustollaan kymmenen kokeilemisen arvoista orgasmia – saatko täyden suoran?

Klitorisorgasmi. Tämä on tuttu toivottavasti monelle. Klitorista voi kiihottaa eri tavoin, muun muassa sormilla tai suulla. Joidenkin klitoris on hyvin herkkä, joten suora kosketus voi tuntua jopa liian voimakkaalta.

Vaginaalinen orgasmi. Alkaa vaginassa ja tuntuu lantion ja alavatsan alueella – tai leviää sieltä laajemmalle kehoon.

G-pisteorgasmi. Tämän eroottisen pisteen olemassaolosta jaksetaan väitellä, mutta yleensä se löytyy 5–7 senttimetriä vaginan suulta sisäänpäin.

A-pisteorgasmin saattaa saada, kun kun vaginaa stimuloidaan hyvin syvältä, kohdunkaulan ja virtsarakon väliseltä alueelta.

Syvä orgasmi. Nimensä mukaisesti tämän intensiivisen orgasmin voi saada, kun vaginan takaosaa stimuloidaan.

U-pisteorgasmin voi saada, kun kosketus osuu aivan virtsarakon viereiselle alueelle.

Rintaorgasmi. Jotkut nauttivat suuresti rintojen ja nännien koskettelusta – mutta tämäkin on yksilöllistä.

Suuorgasmi. Joillekin myös suu on erogeeninen alue, ja suutelu tai suuseksi saattaa olla hyvin kiihottavaa.

Iho-orgasmi. Muidenkin kuin niiden kaikkein ilmiselvimpien alueiden hyväily voi tuottaa nautintoa. Kannattaa tutustua kaikkiin kehon erogeenisiin alueisiin.

Henkinen orgasmi. Sellaisen voi saavuttaa, kun jokin visuaalinen tai verbaalinen kiihottaa tarpeeksi.

 

Mitä enemmän kehtaa, sen parempaa seksiä saa. 

Seksi on ihanaa, mutta jostakin syystä siihen liittyy paljon häpeää. Kun Me Naiset kysyi lukijoilta noloista seksikokemuksista, vastauksia tuli satoja. Vastauksissa hävettiin muun muassa eritteitä, yllätetyksi tulemista, känniseksiä ja nuoruuden hölmöilyjä. 

Nolostelu on inhimillistä, mutta monien seksiin liittyvien asioiden häpeilystä voi ja kannattaa luopua. Enemmän kehtaamista ja vähemmän nolona olemista johtaa yleensä parempaan, vapautuneempaan seksiin. Huffington Post listasi asioita, joita sängyssä on turha hävetä: 

1. Puhuminen, kun sattuu

Kertaluontoisesti voi tuntua hyvältä idealta, että sietää epämiellyttävää jyskytystä. Oikeasti se on huono idea. Jos meno ei miellytä tai peräti sattuu, ei auta kuin avata suunsa ja ehdottaa parempaa tapaa koskea. Muuten toinen osapuoli saattaa kuvitella antaneensa juuri sitä, mitä eniten haluat. 

2. Ilmeet ja äänet

Oudot äänet ja kummalliset ilmeet ovat nautinnon sivutuotetta. Niiden murehtiminen vähentää kykyä keskittyä itse asiaan, eli nauttimiseen. 

3. Seksilelujen käyttäminen

Lelujen käyttäminen ei tarkoita sitä, etteikö osaisi leikkiä. Sama koskee seksileluja: ne eivät ole loukkaus kenenkään taitoja kohtaan. Seksileluja löytyy sitä paitsi myös erittäin tyylikkäinä

4. Itsekkyys

Seksi on parasta silloin, kun molemmat nauttivat siitä. Niinpä omasta nautinnosta huolehtiminen ei oikeastaan edes ole itsekästä, vaan palvelus molemmille.

Lue myös: Oletko orgasmikuopassa? 5 tapaa päästä tasoihin

5. Seksin harrastaminen kenen kanssa haluat

Seksin harrastaminen on aina ok, jos mukana olevat henkilöt ovat puuhaan halukkaita aikuisia. Omaan arvoonsa voi jättää eltaantuneet säännöt siitä, että näin ja näin monensilla treffeillä ei saa harrastaa seksiä.

6. Ohjeiden antaminen

Mikäli kumppanisi ei ole selvänäkijä tai ajatustenlukija, hän tarvitsee useammankin vinkin ymmärtääkseen, mitä juuri sinä haluat seksiltä. Joskus hyvän seksin saaminen on erittäin yksinkertaista: tarvitsee vain pyytää.

7. Seksin ehdottaminen

Se ajatus, että naiset eivät halua eivätkä ehdota seksiä, on hyvä lähettää ykkösluokan kirjeenä suoraan 1800-luvulle, jonne se kuuluu. Aloitteen tekemisessä voi hyödyntää vaikka seksiterapeutin vinkkejä.

8. Kesken lopettaminen

Vaikka kuinka tuottaisi pahaa mieltä, seksi täytyy voida keskeyttää milloin vain, jos siltä tuntuu. Tuskin itsekään haluaisit jatkaa aktia, jos tietäisit, että toinen ei ole täysillä mukana. 

9. Erikoisista jutuista tykkääminen

Fantasiat ja fetissit eivät kerro mitään siitä, millainen ihminen olet makuuhuoneen ulkopuolella, joten toteuta itseäsi vapaasti. Eikä ole olemassa niin kummallista fetissiä, fantasiaa tai mieltymystä, etteikö jollakin muullakin olisi sama mielenkiinnon kohde.

10. Jos ihanina pidetyt jutut eivät miellytä

Onko suuseksi mielestäsi tylsää tai inhoatko rintojen koskettelua? Ei hätää, se ei ole merkki seksuaalisesta kylmyydestä vaan siitä, että seksiin liittyvät mieltymykset vain ovat todella, todella yksilöllisiä.

 

Seksin jälkeinen hehku ja mielihyväntunne ovat todellisia ilmiöitä, joiden olemassaolon tiede on todistanut jo kauan sitten. Mutta kuinka kauan ne kestävät ja miksi se on niin tärkeää tietää?

Seksi laittaa todistetusti onnellisuushormoni oksitosiinin virtaamaan, mutta kukaan ei ole vielä ollut täysin kartalla siitä, kuinka kauan hyvänolontunne tai hehkuva olo itse asiassa pysyy.

Nyt Floridan yliopiston tutkijat ovat selvittäneet sen, kuinka kauan seksin jälkeinen hehku kestää. Alun perin Psychological Science -julkaisussa esitellystä tutkimuksesta kertoo The Telegraph -lehti.  

– Tutkimuksemme osoittaa, että seksuaalinen tyytyväisyys pysyy koholla 48 tuntia seksin jälkeen, sanoo tutkimuksen vetäjä, lääkäri Andrea Meltzer.

Tutkimuksen koehenkilöt – 214 paria – pitivät rakastelupäiväkirjaa. He kirjasivat muun muassa rakastelujensa määrän ja tunnelmat seksin päätteeksi. Keskimäärin he harrastivat seksiä kaksi kertaa viikossa – mutta entä se jälkihehku?

Tutkijat analysoivat tulokset ja selvittivät, että läheisyyden tunne ja jälkihehku kestivät kaksi vuorokautta, mutta ne katosivat kolmantena päivänä.

Mikä selittää tuon 48 tuntia? Tutkijoiden mukaan se on luonnollinen, evoluution määräämä aika, jonka siittiöt elävät elinvoimaisina naisen elimistössä.

Lue myös! Jälleen yksi hyvä syy harrastaa seksiä! Näin se vaikuttaa ihoon

Voimakas jälkihehku = onnellinen, pitkä suhde?

Uuden tutkimuksen mukaan jälkihehku ei ole riippuvainen sukupuolesta eikä iästä. Silti täytyy ottaa huomioon, että tutkimuksessa oli mukana vain yli 20-vuotiaita heteroja. Se huolestutti tutkijoita, jotka haluavatkin jatkossa selvittää myös lesbo- ja homoparien jälkihehkua sekä sitoutuneisuutta.

Meltzer ja hänen tutkimusryhmänsä päätyivät lopputulokseen, että voimakas seksihehku tarkoittaa todennäköisimmin onnellista parisuhdetta.

– Ne ihmiset, joilla oli voimakas seksuaalinen jälkihehku, ilmoittivat suuremmasta seksuaalisesta tyytyväisyydestä 48 tuntia seksin jälkeen – ja raportoivat suuremmasta parisuhdetyytyväisyydestä muutama kuukausi myöhemmin.

Tutkijoiden mukaan seksillä on tärkeä rooli parien sitoutumisessa. Heidän mukaansa seuraavaksi pitäisi tutkia myös sitä, kestääkö iäkkäämpien parien jälkihehku pidempään. Säännöllinen seksihehku voisi osaltaan selittää pitkäikäiset parisuhteet.