Internetin ansiosta ujokin uskaltaa tutustua seksileluihin.

Ilman internetiä ja nykyteknologiaa Fifty Shades of Greystä ei olisi tullut "eroottista sensaatiota". E. L. Jamesin kirjasarjan suosio on pitkälti lukulaitteiden ansioita. Pari sormen napautusta kosketusnäytöllä, ja seksikästä luettavaa tulvii ruudun täydeltä.

Internet on muokannut ja edistänyt seksikulttuuria juuri nimettömyyden ansiosta. Kynnys eroottiseen ostokseen on pienempi, koska virtuaaliostoksilla ei tarvitse tavata kassahenkilökuntaa tai muita asiakkaita.

Myös Britannian suurimman seksileluvalmistajan Lovehoneyn verkkokauppajohtaja Matt Curry tunnistaa ilmiön.

– Tällä alalla työskentely on opettanut minulle, että jokaisella on omat kiinnostuksen kohteensa, joita muut saattavat pitää outoina. Verkon anonymiteetti mahdollistaa entistä avoimemman käyttäytymisen, mies kertoo Gadgets-verkkosivustolla.

Netistä kuka tahansa kehtaa etsiä uusia ideoita ja tilata sellaisiakin leluja, joita ostaessa ei haluaisi törmätä isoäitiinsä. Lovehoneyn kävijätilastot esimerkiksi kertovat, että anaalitappi on sivuston kolmanneksi katsotuin tuote.

– Yritän vakuuttaa ihmisille, että britit ovat paljon innostuneempia työntämään asioita takapuoliinsa kuin he suostuvat myöntämään. Tämä on mahtava todiste siitä.

Fifty Shades -trilogian vaikutus näkyy myös verkkokaupan ostoskorissa. Matt Curry kertoi aikaisemmin Econsultancy-sivuston haastattelussa, että sadomasokistisia piirteitä sisältävät kirjat ovat innostaneet myös lukijat maustamaan seksielämäänsä leluilla. Joistakin tuotteista on tullut erityisen suosittuja.

– Kuulat. Kuulat, kuulat, kuulat. Kaikki ovat nyt kiinnostuneita niistä. Myös nipistimistä on tullut melko suosittuja, eikä pelkästään muovisista vaan myös isoista metallisista – asiakkaat ovat olleet melko uskaliaita!

Saunassa voi päästä nauttimaan muustakin kuin löylyistä.

Ahh, sauna. Monen suomalaisen mielestä paras osa juhannusta – ja samalla oleellinen osa itse sitä suomalaisuuttakin.

Mutta. Mitä saunassa oikeastaan saa edes tehdä? Pitääkö siellä olla aina alasti, onko sekasaunominen sallittu ja millaisella metodilla tulee parhaat löylyt? Näihin kutkuttaviin kysymyksiin haimme vastauksia kesäkuun alun aikana saunakyselyssämme.

Tässä jutussa keskitymme siihen, saako saunassa harrastaa seksiä.

Kyselymme vastaajien mielipide on selkeä: tottahan toki. 

Nyt kun alasti jo ollaan

82 prosenttia vastaajista ajattelee, että lemmenleikkien siirtäminen lauteille on täysin hyväksyttävää. Moni vastaaja pitää saunaa eroottisenakin paikkana. Koska lauteilla istutaan usein nakuna, on luontevaa, että mieleen juolahtaa ajatuksia seksuaalisesta kanssakäymisestä.

Yhdelle vastaajalle sauna on ainoa paikka, jossa pystyy lempimään kumppanin kanssa. 

”Meille sauna on pakopaikka. Kun lapset pyörivät jaloissa, välillä on vaikeaa löytää se sopiva hetki missään muualla”, hän kertoi.

Sauna voi olla myös optimaalinen paikka hakea seksiin vaihtelua.

Eräs vastaajista kertoo harrastavansa saunassa mieluusti seksiä sen takia, että siellä on erikorkuisia tasoja. Hänen mielestään se auttaa löytämään seksiin niin sanotusti ”uutta näkökulmaa”.

Kyllä sauna on saunomista varten!

Kaikki eivät kuitenkaan ole sallivaa sorttia. Tiukka viidennes vastaajista ajattelee, ettei sauna ole sovelias seksipaikka.

Moni perustelee näkemystään sillä, että sauna on paikkana pyhä ja varattu ihan toisiin rituaaleihin. Monelle suomalaiselle sauna on rentoutumisen tyyssija. Se on puhdistautumisen ja rauhoittumisen keidas. Kuuman kosteassa ilmastossa mieli lepää.

”Sauna on puhdistautumista, peseytymistä ja rentoutumista varten. Ei lisääntymisrituaalia varten”, eräs napauttaa ilman sen kummempia perusteluja.

Osa vastaajista vastustaa ajatusta saunaseksistä, koska sauna ei ole yksityinen tila.

”Minusta sauna on sellainen paikka, missä useampi ihminen käy. Siksi en harrastaisi seksiä saunassa. Se voi olla toisille epämiellyttävää”, eräs vastaaja kiteyttää.

Meidän täytyy keksiä säännöt saunaseksille...

Vaikka ehdoton valtaosa vastaajista hyväksyy saunaseksin, moni kieltäytyy siitä itse. Yleisin syy pidättäytymiseen piilee saunan syvimmässä olemuksessa: siellähän on usein varsin lämmin.

”Jokainen saa harrastaa seksiä missä haluaa. Itselleni tulee kuitenkin löylyssä helkutin kuuma. Mieluummin hoidan hommat ulkopuolella”, eräs toteaa.

Moni suopea myös ohjeistaa varustautumaan saunaseksiin oikein. Vastaajien kommenteissa toistui kolme reunaehtoa:

  1. Hoida homma omassa saunassa. ”Seksi ei ole ok yleisissä saunoissa.”
  2. Varo sydänkohtausta. ”Liika kuumuutta kannattaa varoa, ettei aiheudu onnettomuuksia. Kuumuus voi helposti käydä pumpulle liian raskaaksi.”
  3. Siivoa jälkesi. ”Kunhan kuuraa mahdolliset roiskeet itse pois, ei ole estettä.”

Punaiset posket ja venyneet löylyt

Millaista seksiä saunassa harrastetaan? No esimerkiksi tällaista:

”Saaressa kylmenevässä mökkisaunassa himot olivat niin huipussaan, ettei enää parempaa paikkaa ehditty etsimään. Siinä punaiset poskeni maastoutuivat saunan punaisuuteen.” Nainen

”Anoppilan mökkisaunassa kerran vähän vierähti. Meitä odottaneet ihmetteli löylyjen pituutta. Selitimme kaikki puusaunan hienouden piikkiin.” Nainen

”Paras kokemus oli pienessä saunassa, jossa ei ollut paljoa tilaa. Onnistuin saamaan jalkani aivan mustelmille. Mutta seksi oli silti ihan mahtavaa.” Nainen

”Kun olin nuori, harrastin poikakaverini kanssa mahtavaa seksiä saunassa. Kaikki asennot onnistuivat, koska oli korokkeita ja askelmia. Kyllähän siinä huono olo tuli, mutta oli se sen arvoista! Vieläkin muistelen kaiholla.” Nainen

”Mökkisaunassa aloimme hipelöidä kumppanini kanssa toisiamme sieltä täältä. Asiat etenivät nopeasti kuumaakin kuumemmiksi. Lopulta harrastimme seksiä löylyssä, suihkutilassa ja saunan terassilla. Mökkimme on onneksi keskellä ei mitään. Vain metsä kuuli ja näki kiihkomme.” Nainen

”Naispuolisen hyvän ystäväni kanssa tapaamme pari kertaa vuodessa ja lähes joka kerta saunomme yhdessä. Ystävyyteemme ja saunomiseemme kuuluu myös seksi. Joskus se jää pelkkään hyväilyyn, koska ystävyytemme seksissä ei aina yhdyntä ole tärkeintä. Seksi hyvän ystävän kanssa on nautinnollista myös saunassa.” Mies

Me Naisten saunakyselyyn vastasi 390 henkilöä.

Juhannussalko pystyyn ja nautiskelemaan!

K-ryhmä kertoi tänään, että ehkäisyvälineiden myynti kasvaa K-ruokakaupoissa kesä- ja heinäkuussa selvästi. Vuonna 2016 juhannusaaton aattona ostettiin enemmän ehkäisyvälineitä kuin minään muuna yksittäisenä päivänä koko vuoden aikana. Grillimakkaroiden ja keskikaljojen lisäksi kärryyn kipataan siis kortsuja. Eniten juhannuskondomeja ostetaan Pohjanmaalla.

Suomalaiset pitävät ehkäisystään huolta, ja hyvä niin. Mutta itse aktistakin pitäisi suoriutua smoothisti. Juhannus tunnetaan lemmenjuhlana, joten aika voi käydä otolliseksi mitä yllättävämmässä paikassa, ja silloin on toimittava nopeasti.

 Lue tästä, mihin mökkisekstailussa kannattaa varautua.

Ja tästä voit ottaa vinkit juhannusheilan selättämiseen.

Kun viikonlopun odotetuin kohokohta vihdoin koittaa, kuinka kortsun saa sutjakkaasti päälle ilman ylimääräistä häslinkiä? No me kerromme!

  1. Jos saantia on tiedossa, varma pelaaja asettaa kondomin paikoilleen jo aamuisen hammaspesun yhteydessä. Olet valmiina spontaaniin juhannusseksiin joka tilanteessa, eikä kondomin kanssa tarvitse itse tiukan paikan tullen sählätä. Suorilta sisään, ja kumppani kiittää!
  2. Järjestä kondomin asettaminen "osaksi" esileikkiä ja anna naisen hoitaa. Työnnä kääreet naiselle ja nosta kädet selän taakse. Saat itse rentoutua, kun nainen väkertää alapäässä ja hoitaa epämieluisat velvollisuudet. Kun nainen panikoi kortsun rullaamisen kanssa, voit keskittyä sataprosenttisesti nautinnon antamiseen.
  3. Tai sitten vaan voit pitää kondomia lähettyvilläsi koko illan ja oikealla hetkellä kaivaa sen taskusta. Tee kulmaan pieni repeämä, jotta saat kääreet helposti ja nopeasti auki. Jos paikoille asettaminen ei käy luonnostaan sulavasti, harjoittelu tekee mestarin. Innokas juhannusheilasi kyllä malttaa hetken, kun pian on sitä hyvää tiedossa!

Hyvää keskikesää ja rakkauden pääpäivää!

Laituri ei ehkä ole se kaikista käytännöllisin paikka seksille, vaikka kesäillan romantiikka saisikin niin ajattelemaan.

Kun kesäloma ja mökkiviikonloput alkavat olla ajankohtaisia, tekee mieli vapauden kunniaksi piristää seksielämääkin. Onko mitään romanttisempaa kuin rakastella lämpimänä kesäyönä metsän siimeksessä tai lämpimällä rantahiekalla?

Todennäköisesti on. Kesäseksi erikoisine paikkoineen on usein todellisuudessa huomattavasti vähemmän romanttista kuin mitä annetaan ymmärtää.

Lue myös, millaista on helleseksi ilman hikeä.

Tässä tulee yhdeksän totuutta hehkutetusta ja villistä kesäseksistä:

1. Laituri

Ilta-aurinko, hiljainen mökkimaisema ja oma laituri, rauhallinen paikka herkälle hetkelle? Tai sitten ruhjoutuneet polvet ja pistelevät tikut kankuissa. Laituri on alustana todella epämukava jo pelkästään kovan puun takia, ja lautojen väliset raot häiritsevät polvien tai selän alla vielä enemmän. Tasapainoakin koetellaan, kun laituri heiluu vedessä miten sattuu. Ei kiitos.

2. Metsä

Seksin harrastamisessa keskellä korpea on oudolla tavalla jotain kiehtovaa. Saa olla kirjaimellisesti luonnon helmassa. Ympärillä on vain linnun laulua ja metsän tuoksuja. Sitten on myös oksia, havuja, likaa, mutaa, ötököitä ja kiviä – kaikkia näitä hiuksissa, suussa ja siellä jalkojen välissä. Vaikka olisi kuinka ihanaa, lika ja roskat hiuksissa alkavat äkkiä ärsyttämään, puhumattakaan ympärillä pörräävistä hyttysistä.

3. Hiekkaranta

Seksi rauhallisella hiekkarannalla on kumman suosittua ainakin elokuvissa, kun totuus on niin kaukana ihanasta kuin olla voi. Kuten metsässäkin, vääriä asioita päätyy vääriin paikkoihin. Hiekkaa on erityisen tuskallista yrittää puhdistaa varsinkin, kun se tarttuu kosteissa tunnelmissa entistä tiukemmin kaikkialle ihoon ja hiuksiin. Rannalta on romantiikka kaukana, kun kaikki keskittyminen menee sen varomisessa, että hiekka ei leviäisi joka paikkaan – mikä on tietenkin täysin mahdoton tehtävä.

4. Järvi

Vedessä olo on kevyt ja sopivan vilpoisa helteellä, mutta ihan helppoa hommailu ei ole sielläkään. Vedessä rakastelulla on muitakin haittoja kuin vaikeus, nimittäin riski lian ja bakteerien päätymisestä vaginaan – järvivesi ei nimittäin ole loppujen lopuksi kovin puhdasta. Lisäksi vesi huuhtoo luonnollista liukkautta pois, joten tuskin rakastelu edes tuntuu vedessä kovin hyvältä. Jos veden läheisyys tuntuu tarpeelliselta, suihku lienee parempi vaihtoehto.

5. Riippukeinu

Periksi antava kangas, vähän tilaa ja huojuvaa liikettä – kokeilemattakin voi kuvitella, ettei seksin harrastamisesta tule mitään riippukeinussa. Rentoon loikoiluun se on tietenkin otollinen, mutta seksiä varten tukevampi pohja liikkumista varten tulee tarpeeseen. Aina voi kokeilla, mutta tuloksena on todennäköisesti maahan putoaminen kesken kaiken.

6. Heinikko tai pelto

Onko klassisempaa mielikuvaa kesäseksistä kuin yhdessä rauhalliselle pellolle karkaaminen ja kaatuminen heinikkoon kesken kiihkeän suutelun? Ajatus on kaunis, lopputulos ei niinkään. Jos kutittavat heinät ja maassa mönkivät ötökät eivät häiritse, niin punkkien pelon luulisi viimeistään vievän halut koko hommasta. Mitä jos niitä pääsee vaikka varpaiden väliin tai kainaloihin – tai vielä pahempiin paikkoihin? Painajaismaista.

7. Auto

Kun täyteen ystäviä tai sukulaisia ahdettu kesämökki alkaa kyllästyttää, eikä kahdenkeskeistä rauhaa ole missään, voi kahdenkeskeinen kauppareissu ja auton pysäyttäminen matkan varrelle vähäksi aikaa kuulostaa houkuttelevalta. Autoseksistä ei vaan mitenkään saa kovin nautittavaa: liian vähän tilaa, tuskallisen kuuma ja raajat sojottavat epämukavasti kummallisissa asennoissa. Olisipa vaikka patjalla varustettu peräkärry mukana.

8. Mökkisauna

Saunassa on jo valmiina kuuma tunnelma: iho on hikinen, tila hämärä ja rauha taattu. Äkkiä on kuitenkin jo niin kuuma, ettei saa happea ja toisessa kiinni oleminen tuntuu vain pahentavan ahdistusta. Eivät saunanlauteet muutenkaan kovin otolliset ole: alusta on kova, tilaa on liian vähän joka suunnassa, ja kyllähän hohkaava kiuas siinä puolen metrin päässä pikkuisen huolestuttaa. 

9. Soutuvene

Veneessä rakastelijoiden täytyy olla todellisia akrobaatteja, jotta mikään voisi onnistua. Jos seisominenkin tuottaa jo uskomattomia vaikeuksia, miten seksin harrastaminen sitten onnistuu pienessä, epävakaassa tilassa? Keskellä tyyntä järveä on tietenkin ihanaa, mutta veneessä kannattaa tyytyä suuteluun ja vähäeleisempään hyväilyyn jo turvallisuudenkin takia. Lisäksi pelastusliivit eivät asuna ole välttämättä seksikkäimmästä päästä.

Hyvä seksi voi olla yhden oivalluksen päässä! Kysyimme naisilta, minkä asian ymmärtäminen sai heidän sänkypuuhansa kukoistukseen.

1. Aina kannattaa kokeilla

”Paras oivallukseni on se, että voi kokeilla, kiinnostaisiko seksi ilman, että on paineita ’hoitaa homma loppuun saakka’. Kumppanini on keskimäärin halukkaampi kuin minä, ja välillä olen mukana suhteellisen passiivisena osapuolena. Kumppani voi katsella ja koskea minua ja kiihottua siitä. Usein sitten kiihotun itsekin puolivahingossa. Eli ei siis tarvitse juhlallisesti päättää, että nyt harrastetaan seksiä.” Nainen, 40

2. Sopiva itsekkyys on hyväksi

”Kannattaa ottaa niin sanotusti ohjat omiin käsiinsä ja olla sopivasti itsekäs. Siten saa mitä haluaa. Eikä liukkarin käyttämisestä ole koskaan mitään haittaa.” Nainen, 30

”Kun ymmärsin, että riitän ihan itsenäni, haluavana naisena, aloin myös nauttia seksistä enemmän.”

3. Minun ei tarvitse olla pornotähti

”Aiemmin otin turhia paineita siitä, että olisin ihan loistava sängyssä. Se vei huomion omasta nautinnosta jonnekin kauas pois. Kun ymmärsin, että riitän ihan itsenäni, haluavana naisena, aloin myös nauttia seksistä enemmän.” Nainen, 27

4. Kun tykkää itsestään, seksi on kivempaa

”Tämä on klassikko ja fakta: opettelin ensin hyväksymään itse itseni ja pitämään myös vartalostani. Kun ei koko ajan mieti, miltä vaikuttaa ja näyttää toisten silmissä, koko elämä on rennompaa ja iloisempaa – myös seksi. Asiaa auttoi huomattavasti myös se, että aloin harrastaa liikuntaa enemmän. Itsetunto koheni, kun aloin viihtyä paremmin omissa nahoissani.” Nainen, 41

”Itsetunto koheni, kun aloin viihtyä paremmin omissa nahoissani.”

”Kun ymmärsin päästää irti ulkomuotoni jatkuvasta kyttäämisestä ja haitallisista kehoajatuksista, sain tilalle rennomman ja nautinnollisemman seksielämän. Olisin vain toivonut, että olisin osannut luopua näistä negatiivisista jutuista jo paljon aiemmin, sillä ne vievät hirveästi energiaa. Tilalle on tullut tuplasti onnellisempi minä ja paljon enemmän seksistä nauttiva ihminen. Mikään ei ole niin turhaa kuin omien vatsamakkaroiden ajatteleminen suurimman nautinnon keskellä. Ja positiivisuuden kehä toimii toiseenkin suuntaan: kun on saanut loistavaa seksiä, inhottavia asioita ei jaksa edes ajatella.” Nainen, 39

5. Omat kädet ovat ihan parhaat

”Tykkään, kun mies käyttää käsiään sellaisissa asennoissa, joissa hän häärää takana. Ongelma on, että silloin homma menee hiukan hankalaksi, kun miehen pitää tehdä montaa asiaa samaan aikaan. Muutama vuosi sitten tajusin, että voin yhtä hyvin hoitaa itse käsipelin, kun asento on takaapäin. Myös mies innostuu, kun hoitelen samalla itseäni.” Nainen, 32

6. Lämmittelyä ei saa unohtaa

”Esileikkiin kannattaa ihan oikeasti panostaa kunnolla. Se tekee hommasta hauskempaa ja saa myös seksin kestämään pidempään.” Nainen, 21

7. Puhuminen auttaa

”Kysyy ihan, mistä toinen tykkää ja mikä tuntuu parhaimmalta. Ja muistaa sen sitten myöhemmin! Ei ole sählinkiä, kun tietää, mistä toinen pitää.” Nainen, 21

”Hyvä seksi voi olla ihan tavallista. Siihen ei aina tarvita kummallisia asentoja tai lisävempaimia.”

8. Tavallinen riittää

”Hyvä seksi voi olla ihan tavallista. Siihen ei aina tarvita kummallisia asentoja tai lisävempaimia. Toki ne voivat menoa piristää, mutta niiden käyttämisestä ei tarvitse tuntea painetta.” Nainen, 29

9. Hyvä seksi saa nauramaan

”Parhaimmillaan seksi on niin ihanaa, että tekee mieli nauraa endorfiinipöllyssä. Nykyään pyrin aina siihen, että seksi on hauskaa, huumaavaa ja kummallekin nautinnollista.” Nainen, 24