Kuva Shutterstock

Mike Lousada on Lontoon ylistetyin seksiterapeutti. Naisten orgasmivaikeudet saavat kyytiä keskustelun, genitaalihieronnan ja tarvittaessa yhdynnänkin avulla.

Jokainen britti tietää hänen nimensä. 45-vuotias Mike Lousada on Englannin ensimmäinen sertifioitu seksivalmentaja, joka hyödyntää terapiassaan myös intiimiä kontaktia asiakkaidensa kanssa. Lousadan palveluista hurmaantui jopa tunnettu feministi Naomi Wolf, joka julkaisi syksyllä kokemuksistaan kirjan Vagina.

Tarjoat asiakkaillesi somaattista psykoseksuaaliterapiaa. Mitä se sellainen on?
Autan asiakkaita heidän seksiongelmissaan keskusteluterapian ja käytännön harjoitusten avulla. Terapiani tavoitteena on, että asiakas löytää oman seksuaalisuutensa ja oppii iloitsemaan siitä. Seksuaaliongelmia lähestytään usein
liian kliinisesti lääketieteellisen termino­logian kautta. Uskon, että jokainen
ihminen pystyy nauttimaan seksistä.

Olen kuullut, että naiset suorastaan jonottavat vastaanotollesi. Minkälainen on tyypillinen asiakkaasi?
Ikähaarukka on 20–65 vuotta, mutta tyypillisin asiakkaani on 30–40-vuotias nainen, joka on tajunnut, että hänen seksielämässään on jokin pahasti pielessä. Usein ongelmat liittyvät orgasmin saamiseen, ja yllättävän moni pitää rakastelua kivuliaana ja pelottavana. Monilla asiakkaistani on seksuaalisia traumoja.

Eteneekö terapiasi yhdyntään saakka?
Puolet asiakkaistani haluaa vain keskusteluterapiaa ja puolet fyysistä terapiaa, joka sisältää yleensä genitaalihierontaa. Pidemmälle etenen vain ääritapauksissa ja huolellisen harkinnan jälkeen. Haluan työskennellä eettisesti ja sopia asiakkaani kanssa heti aluksi terapiamuodoista.

Miten terapiasi eroaa prostituutiosta?
En tarjoa seksipalveluja viihteenä. Tarjoan terapiaa, joka saattaa sisältää käytännön seksuaaliharjoitteita. Usein terapiatapaamiset ovat luonteeltaan hyvin tunteellisia, kun asiakkaiden patoutuneet traumat purkautuvat. Suurin osa terapiasta on sitä, että kuuntelen asiakkaideni huolia.

Mitä kollegasi ajattelevat hoitomuodoistasi?
Tämä on vielä varsin uusi terapiamuoto, joten monet psykoterapeutit suhtautuvat siihen epäluuloisesti. Vastustus on vähentynyt, kun kollegani ovat kuulleet asiakkaideni kokemuksia ja huomanneet, että noudatan eettisiä sääntöjä.

Eikö ole raskasta olla asiakkaiden kanssa niin intiimisti?
Suhtaudun hyvin intohimoisesti työhöni, joten oikeastaan saan energiaa työstäni. Vastaanotan noin 3–4 asiakasta päivässä. Heistä yhden kanssa minulla on yleensä intiimimpi sessio, joka voi kestää kolmekin tuntia. Pidän hyvin tarkkaan kiinni yksityisyydestäni. Kun olen töissä, paikalla on terapeutti Lousada, ei Mike. En pidä myöskään minkäänlaista yhteyttä asiakkaisiini sen jälkeen, kun he lähtevät vastaanotoltani.

Miten avopuolisosi suhtautuu työhösi?
Todella kannustavasti. Avovaimoni on ammatiltaan psykoterapeutti, joten hän ymmärtää työni luonteen. Hän tietää, että tarjoan asiakkailleni apua ja terapiaa, en viihdykettä. Minulla on todella hyvä suhde kumppanini kanssa ja olen kiitollinen, että hän suhtautuu työhöni niin hienosti.

Mike Lousada

45-vuotias seksiterapeutti ja valmentaja.

Opiskellut erilaisia hierontatekniikoita ja somaattista psykoseksuaaliterapiaa Yhdysvalloissa ja Englannissa.

Pyörittää omaa yksityisvastaanottoaan Lontoossa. Tunti keskustelua Miken kanssa maksaa 96 euroa, intiimimpi sessio 144 euroa tunnilta.

Avoliitossa.

Etsitkö seksuaalisesti täydellistä kumppania? Ei ehkä kannattaisi.

Uskotko, että on olemassa ”se oikea” – sellainen, jonka kanssa kanssa kaikki, myös seksi, hipoo täydellisyyttä? Vai oletko sitä tyyppiä, että ei se ole niin justiinsa, kunhan molemmilla vain riittää tahtoa? Se, kumpaan joukkoon kuulut, ei ole yhdentekevää, väittää tutkimus, josta kertoo Independent-lehti.

Tutkimuksen mukaan hyvässä seksissä asenne ratkaisee. Eli käytännössä, jos haihattelee sellaisista asioista kuin kohtalo tai sielunkumppani, voi olla, että hyvä seksi jää vain haaveeksi.

Mitä tästä opimme?

Ainakin sen, että jos ymmärtää, että hyvä seksi vaatii töitä, on paremmat mahdollisuudet saada sitä hyvää seksiä.

Jos se hyvä seksi tuntuu tällä hetkellä toivottamalta, ehkä näistä 20 vinkistä on iloa.

 

Omilla seksuaalisilla kyvyillä kerskailu ei kannata.

Joistain asioista kannattaa vaieta – ja yksi näistä on omilla seksuaalisilla suorituksilla kerskailu seksin aikana. Tätä mieltä oli The new York Post -lehden mukaan suurin osa heteronaisista, kun heiltä kysyttiin, mikä on miehen pahin moka sängyssä. Pahimmillaan kerskailu voi pilata fiilikset niin pahasti, että orgasmi jää vain haaveeksi. Ja sitähän se toinen osapuoli ei tietenkään halua. Tämäkin nimittäin selvisi samassa tutkimuksessa, joka julkaistiin Journal of Sex Research -julkaisussa. Tosin tutkimuksessa selvisi, että miesten motivii naisten orgasmiin on hyvin itsekäs. Sen mukaan monille miehille orgasmi on mittari heidän omasta maskuliinisuudestaan. Tutkimuksessa analysoitiin 810 miehen vastauksia seksistä ja seksuaalisuudesta.

Tämän tutkimuksen perusteella voi siis tehdä johtopäätöksen, että naisen laukeaminen on miehelle pahimmillaan vain oman egon nostatusta. No toki tutkimuksessa selvisi myös se, että oman egon nostatusta kaipaavat ovat epävarmoja omasta maskuliinisuudestaan – he tuntevat, etteivät ole riittävän maskuliinisia muiden mielestä.

– Tämä saattaa selittää sen, miksi jotkut miehet tuntevat paineita naisen orgasmista. Lisäksi se voi myös selittää, miksi osa naisista teeskentelee orgasmin – he haluavat suojella miehen tunteita, tutkimusta tehneet Sari van Anders ja Sara B. Chadwick Michiganin yliopistosta kertovat PsyPostille.

Tosin tutkimukseen osallistuneiden miesten keski-ikä oli 25. Ehkä ikä ja kokemus auttavat tässäkin asiassa.
 

 

Seksuaaliterapeutti lupaa, että jokainen nainen voi oppia nauttimaan suuseksin tuomasta kipinästä, jos haluaa.

Oletko sinäkin päätynyt siihen ajatukseen, että suuseksi on turhaa etkä saa siitä mitään nautintoa? Tai että ainakaan se ei ole sinun juttusi?

Olipa syy mikä tahansa siihen, ettei suuseksi maistu, seksuaaliterapeutti Vanessa Marinin mukaan siitä kannattaa kuitenkin opetella ottamaan kaikki ilo irti.

Hän sanoo Refinery29-sivustolla, että mielihyvän tunteminen, jopa laukeaminen suuseksin aikana on mahdollista kaikille niille naisille, jotka sitä haluavat. Monet kun pitävät siitä tunteesta, mutta usein lamauttava ”henkinen tukos” estää heitä nauttimasta.

Siksi hänen mielestään ensin on syytä pysähtyä miettimään, mikä estää kiihottumisen.

– Usein ihmiset ajattelevat, että suuseksi on kuin velvollisuus, joka suoritetaan toiselle henkilölle.

”Jotkut ihmiset pitävät suuseksiä yksinäisenä puuhana.”

– Jotkut ihmiset pitävät suuseksiä yksinäisenä puuhana, koska heidän kumppaninsa on silloin kaukana eivätkä he voi luoda katsekontaktia.

Marinin mielestä uudelle kumppanille kannattaa kertoa mieltymyksistään siinäkin tapauksessa, jos ei pidä suuseksistä – mutta samalla hän vinkkaa jokaista olemaan avoin sille mahdollisuudelle, että mielihaluilla on taipumus muuttua.

– Kannattaa kokeilla sitä uudestaan, koska kokemukset vaihtelevat eri kumppaneiden kanssa. Kaikki tekevät sen eri tavoin ja jokaisen kanssa kemiat toimivat eri tavoin.

Terapeutin mukaan yksi syy siihen, ettei suuseksi tuo nautintoa, voi olla sekin, että henkilö kokee huomion keskipisteenä olemisen vaivaannuttavana. Hän suositteleekin roolien jakamista makuuhuoneessa niin, että vuoroiltoina kumpikin saa huomiota erikseen.

Yhtenä iltana sinä olet kuningatar ja toisena iltana hän on keskipisteenä, hän sanoo.

– Vastavuoroisuus voi auttaa rentoutumaan sekä tuntemaan tasapuolisuutta ja oikeudenmukaisuutta, koska jaat huomiotasi, Marin selittää.

Vaikka orgasmin saaminen suuseksin avulla kestäisikin kauan, terapeutin mukaan sille kannattaa antaa aikaa.  Hän muistuttaa, että orgasmi ei ole silti ainoa merkki nautinnosta eikä seksin tarvitse päättyä aina orgasmiin. Samat asiat eivät myöskään tuota nautintoa kaikille.

Aina suuseksi ei kuitenkaan miellytä, ja sekin on normaali asia – eikä sitä tarvitse kenellekään perustella.

– Jokaisella naisella on etuoikeus kieltäytyä suuseksistä, jos hän ei pidä siitä.

 

Kysely

Nautitko suuseksin saamisesta?

Millaisia jänniä asioita sinä teet tai mietit heti intiimin hetken jälkeen? Et ole ainoa.

Oletko koskaan miettinyt, mitä teet seksin jälkeen? Hengailet raukeana kaikessa rauhassa kumppanin kainalossa? Niinhän sitä luulisi. Mutta mieleenhän saattaa putkahtaa yllättäen monta asiaa, jotka täytyy tarkistaa ja tehdä välittömästi.

Vessassa käynti on tietysti yksi luonnollisimmista jutuista. Women’s Health -lehden mukaan osa myös vilkaisee, että alapäässä on kaikki hyvin. Jotkut ihastelevat seksihehkuaan peilin edessä. Juuri uutisoitiin, että seksihehku kestää jopa 48 tuntia.

Women’s Healthin artikkelin innoittamana listasimme asioita, joita heti seksin jälkeen puuhastellaan. Kuulostaako tutulta?

1. Viestien lukeminen

”Öö, katsoin vain, paljonko kello on.” Kännykän hamuaminen heti ensimmäiseksi on tuttu käsiliike monelle. Osa katsoo Facebookista tai WhatsAppista ystävien uusimmat kuulumiset, vaikka ei uskalla myöntää, että ne oikeasti kiinnostavat. Työviestien ahkerat lukijat vilkaisevat jopa meilinsä.

2. Ajan tarkistaminen

No, jotkut saattavat oikeasti ottaa puhelimen käteensä heti seksin jälkeen ja tarkistaa pelkästään kellonajan – monestakin syystä: Paljonko aikaa vierähti tällä kertaa? Onko jo kiire jonnekin? Vai kuulutko niihin, joita kiinnostaa heti seksin jälkeen, että montako tuntia on nyt aikaa nukkua?

3. Kondomin tsekkaaminen

Moni miettii myös ehkäisyasioita – ja vilkaisee vähintään vaivihkaa, onko kondomi ehjä.

Tiesitkö, miksi seksin jälkeen ei kannata kiirehtiä suihkuun? Lue täältä.

4. Tahrojen miettiminen

Onpa hieman epämukava märkä läntti lakanassa! Pitäisikö lakanat laittaa heti pesuun vai kuivuisivatkohan ne itsestään? Pitäisikö lattialta kerätä vaatteet nyt vai aamulla? Kuulostaa tylsiltä pohdinnoilta, mutta maailma on valintoja täynnä ja ajatukset jokaisen omia.  

Lue myös! Näitä asioita naiset ajattelevat seksin aikana

5. Rintsikoiden metsästäminen

Jostain syystä rintaliivit katoavat seksin aikana kuin sukat pesupäivänä. Sängyn alle kurkkaaminen ei ole lainkaan tavatonta, jos mielessä on rintsikoiden tai muiden vaatekappaleiden paikallistaminen.

6. Onko tukka takussa?

Se on ilmiselvää, että petipuuhissa hiukset menevät helposti sotkuun. Seksipörröhän on suloinen, joten ei kiirettä etsiä hiusharjaa!

Lue myös! ”Sotkuiset hiukset ja lasit” – miehet kertovat, mikä tekee naisesta viehättävän

7. Jumppatunnin peruuttaminen

Kyllähän tässä on jo kuntoiltukin yhden päivän edestä! Näin on helppo vakuuttaa itselleen seksin jälkeen, jos aamun jumppatunti ei kiinnosta.

8. Äiti on soittanut

Yksi puhelu tullut. Äiti!

”Kuulostat tosi hengästyneeltä, tyttäreni.”

”Joo, sori äiti, olin suihkussa ja juoksin suoraan puhelimeen.”

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.