Kolmikymppinen perheenäiti pukeutuu niukasti, harrastaa seksiä yleisillä paikoilla ja vilauttelee hienovaraisesti. – Olen ekshibitionisti. Minulla on oikeus nauttia tästä ilman syyllisyyttä, *Tiina sanoo.

"Huomasin jo hyvin nuorena, että nautin esillä olemisesta. Olen ekshibitio­nisti. Sana tuo monelle mieleen itsensäpaljastajan, popliinitakissa kulkevan miehen, joka pakottaa muut katsomaan itseään. Minulle ekshibitionismi on kuitenkin paljon enemmän kuin paljastelua. Kiihotun näytillä olemisesta ja huomiosta, jota se herättää. Toteutan seksuaalisuuttani monilla tavoin muita loukkaamatta: voin olla kumppanini seurattavana omassa makuuhuoneessamme tai vilautella tuntemattomille niin, että se vaikuttaa vahingolta.

Kunnioitan toisen rajoja. Kohdistan flirttailuni tai puolihuolimattoman vilautteluni­ vain aikuisille. En pakota ketään­ katsomaan, vaan annan mahdollisuuden nähdä minut tai kääntää katseen pois. Kaikki tapahtuu hyvin hienovaraisesti.

Teininä nuortenlehtiä lukiessani huomasin, että ajattelen seksiin liittyvistä asioista eri tavoin kuin muut. Kun aloin masturboida, toivoin jääväni kiinni sen sijaan, että olisin pelännyt sitä. Kuvittelin naapurinpojan katsovan minua, ja ajatus tirkisteltävänä olemisesta kiihotti. Vähän myöhemmin aloin pitää hameita sen vuoksi, että tuuli saattaisi temmata helmani ja paljastaa pakarani.

Kun seksuaalisuuteni heräsi kunnolla, taipumuksestani koitui kuitenkin ongelmia. Minut ymmärrettiin alituisesti väärin, ja jouduin vaarallisiin tilanteisiin. Olen kokenut seksuaalista väkivaltaa, ja minut on pakotettu seksiin.

Koska minulle kävi niin usein huonosti, aloin ajatella, että minussa täytyy olla jotain vikaa. Päätin ryhtyä normaaliksi ja ruoskin itseäni ajatuksista, jotka vain viittasivatkin fantasioihini. Olin pitkään hukassa seksuaalisuuteni kanssa. Tilannetta vaikeutti lapsen saaminen, koska eihän naiselle, etenkään äidille, ole sallittua harjoittaa sellaista likaista, perverssiä toimintaa kuin ekshibitionismi.­

Meni kauan, ennen kuin opin hyväksymään itseni. Kävin juttelemassa psykiatrin kanssa, mutta suurin osa työstä tapahtui omassa päässäni. Keskustelin paljon myös ystävieni kanssa ja netti­foorumeilla ja pidin verkossa päiväkirjaa. Pitkän itsetutkiskelun jälkeen ymmärsin,­ että minulla on oikeus nauttia ilman syyllisyyttä siitä, mistä nautin. Tajusin myös, etten ole ainoa laatuani, sillä löysin nettikeskusteluista muitakin naisia, jotka kiihottuvat esillä olemisesta."

Huomaako kukaan?

"Olen nyt kolmikymppinen neljän lapsen äiti, joka on elänyt jo melkein kymmenen vuotta samassa parisuhteessa. Arkeni täyttyy tavallisista asioista: kodin- ja lasten­hoidosta ja töistä.

Pukeudun aina huomiota herättävästi niukkoihin, tiukkoihin ja paljastaviin vaatteisiin. Olen pluskokoinen nainen ja rakastan jokaista kumpua ja kurttua kropassani. Ekshibitionismi edellyttää tervettä rakkautta omaan vartaloon. On vaikeaa nauttia esilläolosta, jos tuntuu, että itsessä on jotain vikaa.

Nuorempana harrastin seksiä usein yleisillä paikoilla, mutta nykyään se on käytännön syistä vaihtunut masturbointiin julkisesti tai puolijulkisesti. Saatan tyydyttää itseäni esimerkiksi bussin takapenkillä, sovituskopissa tai baarin vessassa. En saa kiksejä kiinnijäämisen pelosta, vaan nimenomaan siitä, että joku huomaa minut ja jää katsomaan tai kuuntelemaan. Seurailen muiden reaktioita, kun näyttäydyn hameessa ilman pikkuhousuja. Huomaako kukaan, että esillä on hetken aikaa ollut jotain salaista?

Olen aina ollut koukussa flirttailemiseen. Se on viatonta mutta kuumottavaa peliä, jonka ei ole tarkoitus johtaa mihinkään. Toisinaan käytökseni kuitenkin ymmärretään väärin. Rohkeaa naista pidetään­ varmana nakkina ja ajatellaan, että tämän on suostuttava kaikkeen, koska on ollut esillä. Sellaisesta jää ikävä fiilis. Ulkona käydessäni saatan myös saada kielteistä huomiota muilta naisilta. Näytillä oleva ja flirttaileva nainen on helppo leimata kodinrikkojaksi, vaikka tarkoitukseni ei ole vietellä ketään."

*Tiinan nimi on muutettu.

Miten parisuhde ekshibitionistin kanssa toimii? Miten oma blogi auttaa Tiinaa toteuttamaan itseään? Lue koko tarina Me Naiset -lehden numerosta 39/2013. Osta lehti suoraan iPadillesi täältä.

Paljastelu on harvinaista

Ekshibitionisti saa seksuaalista nautintoa siitä, että esimerkiksi oman vartalon tarkoituksellinen esittely tai  seksin harrastaminen yleisellä paikalla herättää huomiota.

Pitkälle vietynä puuha ei ole  harmitonta, sillä julkinen alastomuus ja seksin harrastaminen ovat laissakin kiellettyjä.

Asiantuntijana Jussi Nissinen, psykoterapeutti, Avoinna kasvuun J&T

Laituri ei ehkä ole se kaikista käytännöllisin paikka seksille, vaikka kesäillan romantiikka saisikin niin ajattelemaan.

Kun kesäloma ja mökkiviikonloput alkavat olla ajankohtaisia, tekee mieli vapauden kunniaksi piristää seksielämääkin. Onko mitään romanttisempaa kuin rakastella lämpimänä kesäyönä metsän siimeksessä tai lämpimällä rantahiekalla?

Todennäköisesti on. Kesäseksi erikoisine paikkoineen on usein todellisuudessa huomattavasti vähemmän romanttista kuin mitä annetaan ymmärtää.

Lue myös, millaista on helleseksi ilman hikeä.

Tässä tulee yhdeksän totuutta hehkutetusta ja villistä kesäseksistä:

1. Laituri

Ilta-aurinko, hiljainen mökkimaisema ja oma laituri, rauhallinen paikka herkälle hetkelle? Tai sitten ruhjoutuneet polvet ja pistelevät tikut kankuissa. Laituri on alustana todella epämukava jo pelkästään kovan puun takia, ja lautojen väliset raot häiritsevät polvien tai selän alla vielä enemmän. Tasapainoakin koetellaan, kun laituri heiluu vedessä miten sattuu. Ei kiitos.

2. Metsä

Seksin harrastamisessa keskellä korpea on oudolla tavalla jotain kiehtovaa. Saa olla kirjaimellisesti luonnon helmassa. Ympärillä on vain linnun laulua ja metsän tuoksuja. Sitten on myös oksia, havuja, likaa, mutaa, ötököitä ja kiviä – kaikkia näitä hiuksissa, suussa ja siellä jalkojen välissä. Vaikka olisi kuinka ihanaa, lika ja roskat hiuksissa alkavat äkkiä ärsyttämään, puhumattakaan ympärillä pörräävistä hyttysistä.

3. Hiekkaranta

Seksi rauhallisella hiekkarannalla on kumman suosittua ainakin elokuvissa, kun totuus on niin kaukana ihanasta kuin olla voi. Kuten metsässäkin, vääriä asioita päätyy vääriin paikkoihin. Hiekkaa on erityisen tuskallista yrittää puhdistaa varsinkin, kun se tarttuu kosteissa tunnelmissa entistä tiukemmin kaikkialle ihoon ja hiuksiin. Rannalta on romantiikka kaukana, kun kaikki keskittyminen menee sen varomisessa, että hiekka ei leviäisi joka paikkaan – mikä on tietenkin täysin mahdoton tehtävä.

4. Järvi

Vedessä olo on kevyt ja sopivan vilpoisa helteellä, mutta ihan helppoa hommailu ei ole sielläkään. Vedessä rakastelulla on muitakin haittoja kuin vaikeus, nimittäin riski lian ja bakteerien päätymisestä vaginaan – järvivesi ei nimittäin ole loppujen lopuksi kovin puhdasta. Lisäksi vesi huuhtoo luonnollista liukkautta pois, joten tuskin rakastelu edes tuntuu vedessä kovin hyvältä. Jos veden läheisyys tuntuu tarpeelliselta, suihku lienee parempi vaihtoehto.

5. Riippukeinu

Periksi antava kangas, vähän tilaa ja huojuvaa liikettä – kokeilemattakin voi kuvitella, ettei seksin harrastamisesta tule mitään riippukeinussa. Rentoon loikoiluun se on tietenkin otollinen, mutta seksiä varten tukevampi pohja liikkumista varten tulee tarpeeseen. Aina voi kokeilla, mutta tuloksena on todennäköisesti maahan putoaminen kesken kaiken.

6. Heinikko tai pelto

Onko klassisempaa mielikuvaa kesäseksistä kuin yhdessä rauhalliselle pellolle karkaaminen ja kaatuminen heinikkoon kesken kiihkeän suutelun? Ajatus on kaunis, lopputulos ei niinkään. Jos kutittavat heinät ja maassa mönkivät ötökät eivät häiritse, niin punkkien pelon luulisi viimeistään vievän halut koko hommasta. Mitä jos niitä pääsee vaikka varpaiden väliin tai kainaloihin – tai vielä pahempiin paikkoihin? Painajaismaista.

7. Auto

Kun täyteen ystäviä tai sukulaisia ahdettu kesämökki alkaa kyllästyttää, eikä kahdenkeskeistä rauhaa ole missään, voi kahdenkeskeinen kauppareissu ja auton pysäyttäminen matkan varrelle vähäksi aikaa kuulostaa houkuttelevalta. Autoseksistä ei vaan mitenkään saa kovin nautittavaa: liian vähän tilaa, tuskallisen kuuma ja raajat sojottavat epämukavasti kummallisissa asennoissa. Olisipa vaikka patjalla varustettu peräkärry mukana.

8. Mökkisauna

Saunassa on jo valmiina kuuma tunnelma: iho on hikinen, tila hämärä ja rauha taattu. Äkkiä on kuitenkin jo niin kuuma, ettei saa happea ja toisessa kiinni oleminen tuntuu vain pahentavan ahdistusta. Eivät saunanlauteet muutenkaan kovin otolliset ole: alusta on kova, tilaa on liian vähän joka suunnassa, ja kyllähän hohkaava kiuas siinä puolen metrin päässä pikkuisen huolestuttaa. 

9. Soutuvene

Veneessä rakastelijoiden täytyy olla todellisia akrobaatteja, jotta mikään voisi onnistua. Jos seisominenkin tuottaa jo uskomattomia vaikeuksia, miten seksin harrastaminen sitten onnistuu pienessä, epävakaassa tilassa? Keskellä tyyntä järveä on tietenkin ihanaa, mutta veneessä kannattaa tyytyä suuteluun ja vähäeleisempään hyväilyyn jo turvallisuudenkin takia. Lisäksi pelastusliivit eivät asuna ole välttämättä seksikkäimmästä päästä.

Hyvä seksi voi olla yhden oivalluksen päässä! Kysyimme naisilta, minkä asian ymmärtäminen sai heidän sänkypuuhansa kukoistukseen.

1. Aina kannattaa kokeilla

”Paras oivallukseni on se, että voi kokeilla, kiinnostaisiko seksi ilman, että on paineita ’hoitaa homma loppuun saakka’. Kumppanini on keskimäärin halukkaampi kuin minä, ja välillä olen mukana suhteellisen passiivisena osapuolena. Kumppani voi katsella ja koskea minua ja kiihottua siitä. Usein sitten kiihotun itsekin puolivahingossa. Eli ei siis tarvitse juhlallisesti päättää, että nyt harrastetaan seksiä.” Nainen, 40

2. Sopiva itsekkyys on hyväksi

”Kannattaa ottaa niin sanotusti ohjat omiin käsiinsä ja olla sopivasti itsekäs. Siten saa mitä haluaa. Eikä liukkarin käyttämisestä ole koskaan mitään haittaa.” Nainen, 30

”Kun ymmärsin, että riitän ihan itsenäni, haluavana naisena, aloin myös nauttia seksistä enemmän.”

3. Minun ei tarvitse olla pornotähti

”Aiemmin otin turhia paineita siitä, että olisin ihan loistava sängyssä. Se vei huomion omasta nautinnosta jonnekin kauas pois. Kun ymmärsin, että riitän ihan itsenäni, haluavana naisena, aloin myös nauttia seksistä enemmän.” Nainen, 27

4. Kun tykkää itsestään, seksi on kivempaa

”Tämä on klassikko ja fakta: opettelin ensin hyväksymään itse itseni ja pitämään myös vartalostani. Kun ei koko ajan mieti, miltä vaikuttaa ja näyttää toisten silmissä, koko elämä on rennompaa ja iloisempaa – myös seksi. Asiaa auttoi huomattavasti myös se, että aloin harrastaa liikuntaa enemmän. Itsetunto koheni, kun aloin viihtyä paremmin omissa nahoissani.” Nainen, 41

”Itsetunto koheni, kun aloin viihtyä paremmin omissa nahoissani.”

”Kun ymmärsin päästää irti ulkomuotoni jatkuvasta kyttäämisestä ja haitallisista kehoajatuksista, sain tilalle rennomman ja nautinnollisemman seksielämän. Olisin vain toivonut, että olisin osannut luopua näistä negatiivisista jutuista jo paljon aiemmin, sillä ne vievät hirveästi energiaa. Tilalle on tullut tuplasti onnellisempi minä ja paljon enemmän seksistä nauttiva ihminen. Mikään ei ole niin turhaa kuin omien vatsamakkaroiden ajatteleminen suurimman nautinnon keskellä. Ja positiivisuuden kehä toimii toiseenkin suuntaan: kun on saanut loistavaa seksiä, inhottavia asioita ei jaksa edes ajatella.” Nainen, 39

5. Omat kädet ovat ihan parhaat

”Tykkään, kun mies käyttää käsiään sellaisissa asennoissa, joissa hän häärää takana. Ongelma on, että silloin homma menee hiukan hankalaksi, kun miehen pitää tehdä montaa asiaa samaan aikaan. Muutama vuosi sitten tajusin, että voin yhtä hyvin hoitaa itse käsipelin, kun asento on takaapäin. Myös mies innostuu, kun hoitelen samalla itseäni.” Nainen, 32

6. Lämmittelyä ei saa unohtaa

”Esileikkiin kannattaa ihan oikeasti panostaa kunnolla. Se tekee hommasta hauskempaa ja saa myös seksin kestämään pidempään.” Nainen, 21

7. Puhuminen auttaa

”Kysyy ihan, mistä toinen tykkää ja mikä tuntuu parhaimmalta. Ja muistaa sen sitten myöhemmin! Ei ole sählinkiä, kun tietää, mistä toinen pitää.” Nainen, 21

”Hyvä seksi voi olla ihan tavallista. Siihen ei aina tarvita kummallisia asentoja tai lisävempaimia.”

8. Tavallinen riittää

”Hyvä seksi voi olla ihan tavallista. Siihen ei aina tarvita kummallisia asentoja tai lisävempaimia. Toki ne voivat menoa piristää, mutta niiden käyttämisestä ei tarvitse tuntea painetta.” Nainen, 29

9. Hyvä seksi saa nauramaan

”Parhaimmillaan seksi on niin ihanaa, että tekee mieli nauraa endorfiinipöllyssä. Nykyään pyrin aina siihen, että seksi on hauskaa, huumaavaa ja kummallekin nautinnollista.” Nainen, 24

Aina ei mene ihan putkeen – varsinkaan uuden tuttavuuden kanssa.

Ei se aina helppoa ole. Nimittäin seksi täysin uuden ihmisen kanssa. Sen todistaa esimerkiksi 32-vuotiaan Ninnin tarina.

– Olin viettämässä iltaa ravintolassa, ja päädyimme vanhan tuttavan kanssa luokseni jatkoille. Etenimme petipuuhiin. Yhtäkkiä kesken esileikin mies kaivoi repustaan viehepakin näköisen laatikon, joka oli täynnä seksileluja. Hän kysyi ihan kohteliaasti, että ottaisimmeko jonkun niistä käyttöön. Kieltäydyin järkyttyneenä. Kuka kantaa repussaan seksileluja yökerhoreissulla? Ninni muistelee erästä yötä.

”Miehellä hirtti levy kiinni ja hän hoki vain tökeröä lausetta, jolla aneli anaaliseksiä.”

Mitään ei elämässä tietenkään saa, jos ei kysy. Mutta joskus jankkaamisellakin on rajansa.

– Teki mieli seksiä ja iskin baarista tutun miehen, koska ajattelin hänen olevan turvallinen ratkaisu. Asiat etenivätkin luonani, kunnes miehellä hirtti levy kiinni ja hän hoki vain tökeröä lausetta, jolla aneli anaaliseksiä. Itseltäni haihtuivat kaikki halut ja ehdotin, että mies lähtisi omaan kotiinsa. Mielestäni ensimmäisellä kerralla voisi hyvin harrastaa ihan perinteistä tyyliä – kokeilut voi jättää tuleviin kertoihin, kun toisesta ja tämän mielihaluista on jo vähän selkeämpi kuva. Ainakaan itseäni ei sytytä mies, joka kättelyssä vaikuttaa itsekeskeiseltä pervolta, Jonna, 40, kertoo.

Ninnillä ja Jonnalla ei mennyt aivan putkeen ensikerta uuden ihmisen kanssa. Mutta oletko sinä samaa mieltä Jonnan kanssa siitä, että ekalla kerralla olisi parasta ottaa varman päälle? Entä mikä on sinun oudoin seksikokemuksesi uuden ihmisen kanssa? Vastaa jutun lopussa olevaan kyselyyn. Vastauksia voidaan käyttää Me Naisten jutussa.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Säännöllinen seksielämä pidentää elinikää, sanoo tuore tutkimus.

Seksin harrastamiseen on monta erinomaista syytä. Tiedämme jo, että se rentouttaa, saa hehkuvaksi, buustaa itsetuntoa ja lihaksia, hellii aivoja ja helpottaa kipua. Orgasmin saaminen vilkastuttaa verenkiertoa ja tekee hyvää ihollesi.

Eikä siinä vielä kaikki! Tutkijat ovat jälleen löytäneet monta hyvää syytä lempiä.

1. Säännöllinen seksielämä pidentää elinikää

Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan naiset, joilla on säännöllinen seksielämä, elävät pidempään. Kalifornian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa on viimein löydetty ensimmäiset biologiset todisteet sille, että aktiivinen seksielämä pidentää elinikää suojaamalla dna:ta.

Tutkijat pitävät löydöstä merkittävänä.

– Se antaa uutta todistusaineistoa siitä, että seksielämällä pitkässä parisuhteessa on terveyttä edistäviä vaikutuksia, New York Postin jutussa todetaan.

2. Se auttaa nukahtamaan

Seksin ja unen suhde on monisyinen: Jos ei nuku, ei jaksa harrastaa seksiä. Mutta jos jaksaa, nukkuu paremmin.

Tuoreessa tutkimuksessa tarkasteltiin ryhmää yli 50-vuotiaita naisia ja todettiin, että alle seitsemän tuntia nukkuvat olivat vähemmän innokkaita harrastamaan seksiä kuin he, jotka nukkuivat pidempiä yöunia. Samankaltaisia tuloksia saatiin toisessa opiskelijoiden unen ja seksielämän suhdetta kartoittaneessa tutkimuksessa. Tuloksia selitettiin sillä, että hyvä yöuni tekee olon virkistyneeksi, rentoutuneeksi ja energiseksi.

Mutta homma toimii myös toisin päin. Seksi auttaa rentoutumaan, rauhoittumaan ja nukahtamaan. Syy on hormoneissa: orgasmin jälkeen keho erittää oksitosiinia, joka laskee stressihormoni kortisolin tasoja.

3. Se tuo merkitystä elämään

Parhaimmillaan seksi voi tarjota merkitystä elämään, kirjoittaa Todd B. Kashdan Psychology Todayn blogissa. Hän viittaa Missourin yliopiston yli vuosikymmenen kestäneeseen tutkimukseen, jossa todettiin, että elämän tarkoitus syntyy usein pienistä arkipäiväisistä teoista. Miellyttävien, näennäisesti melko merkityksettömien puuhien, kuten musiikin kuuntelun, avulla hahmotamme itseämme ja maailmaa – ja sitä kautta löydämme elämälle merkitystä. Miksei seksi pystyisi samaan, Kashdan toteaa.

4. Lemmiskelyn jälkeen töissä on kivempaa

Tympiikö työ? Petipuuhat voivat auttaa tähänkin. Oregonin osavaltion yliopiston tutkimus on selvittänyt, että edellisenä päivänä harrastettu seksi näkyy hyvänä fiiliksenä työpaikalla. Työnantajakin kiittää: kohonnut mieliala saa työntekijät sitoutumaan paremmin työhönsä.

5. Seksi lähentää

Seksi tuntuu hyvältä paitsi siksi, että mielihyvähormonit erittyvät, myös siksi, että se vahvistaa kiintymystä kumppania kohtaan, CNN:n jutussa todetaan. Paljon seksiä harrastavilla on usein muutenkin paljon läheisyyttä: halailua, pussailua, kosketuksia. Se tekee heistä onnellisempia.