Kolmikymppinen perheenäiti pukeutuu niukasti, harrastaa seksiä yleisillä paikoilla ja vilauttelee hienovaraisesti. – Olen ekshibitionisti. Minulla on oikeus nauttia tästä ilman syyllisyyttä, *Tiina sanoo.

"Huomasin jo hyvin nuorena, että nautin esillä olemisesta. Olen ekshibitio­nisti. Sana tuo monelle mieleen itsensäpaljastajan, popliinitakissa kulkevan miehen, joka pakottaa muut katsomaan itseään. Minulle ekshibitionismi on kuitenkin paljon enemmän kuin paljastelua. Kiihotun näytillä olemisesta ja huomiosta, jota se herättää. Toteutan seksuaalisuuttani monilla tavoin muita loukkaamatta: voin olla kumppanini seurattavana omassa makuuhuoneessamme tai vilautella tuntemattomille niin, että se vaikuttaa vahingolta.

Kunnioitan toisen rajoja. Kohdistan flirttailuni tai puolihuolimattoman vilautteluni­ vain aikuisille. En pakota ketään­ katsomaan, vaan annan mahdollisuuden nähdä minut tai kääntää katseen pois. Kaikki tapahtuu hyvin hienovaraisesti.

Teininä nuortenlehtiä lukiessani huomasin, että ajattelen seksiin liittyvistä asioista eri tavoin kuin muut. Kun aloin masturboida, toivoin jääväni kiinni sen sijaan, että olisin pelännyt sitä. Kuvittelin naapurinpojan katsovan minua, ja ajatus tirkisteltävänä olemisesta kiihotti. Vähän myöhemmin aloin pitää hameita sen vuoksi, että tuuli saattaisi temmata helmani ja paljastaa pakarani.

Kun seksuaalisuuteni heräsi kunnolla, taipumuksestani koitui kuitenkin ongelmia. Minut ymmärrettiin alituisesti väärin, ja jouduin vaarallisiin tilanteisiin. Olen kokenut seksuaalista väkivaltaa, ja minut on pakotettu seksiin.

Koska minulle kävi niin usein huonosti, aloin ajatella, että minussa täytyy olla jotain vikaa. Päätin ryhtyä normaaliksi ja ruoskin itseäni ajatuksista, jotka vain viittasivatkin fantasioihini. Olin pitkään hukassa seksuaalisuuteni kanssa. Tilannetta vaikeutti lapsen saaminen, koska eihän naiselle, etenkään äidille, ole sallittua harjoittaa sellaista likaista, perverssiä toimintaa kuin ekshibitionismi.­

Meni kauan, ennen kuin opin hyväksymään itseni. Kävin juttelemassa psykiatrin kanssa, mutta suurin osa työstä tapahtui omassa päässäni. Keskustelin paljon myös ystävieni kanssa ja netti­foorumeilla ja pidin verkossa päiväkirjaa. Pitkän itsetutkiskelun jälkeen ymmärsin,­ että minulla on oikeus nauttia ilman syyllisyyttä siitä, mistä nautin. Tajusin myös, etten ole ainoa laatuani, sillä löysin nettikeskusteluista muitakin naisia, jotka kiihottuvat esillä olemisesta."

Huomaako kukaan?

"Olen nyt kolmikymppinen neljän lapsen äiti, joka on elänyt jo melkein kymmenen vuotta samassa parisuhteessa. Arkeni täyttyy tavallisista asioista: kodin- ja lasten­hoidosta ja töistä.

Pukeudun aina huomiota herättävästi niukkoihin, tiukkoihin ja paljastaviin vaatteisiin. Olen pluskokoinen nainen ja rakastan jokaista kumpua ja kurttua kropassani. Ekshibitionismi edellyttää tervettä rakkautta omaan vartaloon. On vaikeaa nauttia esilläolosta, jos tuntuu, että itsessä on jotain vikaa.

Nuorempana harrastin seksiä usein yleisillä paikoilla, mutta nykyään se on käytännön syistä vaihtunut masturbointiin julkisesti tai puolijulkisesti. Saatan tyydyttää itseäni esimerkiksi bussin takapenkillä, sovituskopissa tai baarin vessassa. En saa kiksejä kiinnijäämisen pelosta, vaan nimenomaan siitä, että joku huomaa minut ja jää katsomaan tai kuuntelemaan. Seurailen muiden reaktioita, kun näyttäydyn hameessa ilman pikkuhousuja. Huomaako kukaan, että esillä on hetken aikaa ollut jotain salaista?

Olen aina ollut koukussa flirttailemiseen. Se on viatonta mutta kuumottavaa peliä, jonka ei ole tarkoitus johtaa mihinkään. Toisinaan käytökseni kuitenkin ymmärretään väärin. Rohkeaa naista pidetään­ varmana nakkina ja ajatellaan, että tämän on suostuttava kaikkeen, koska on ollut esillä. Sellaisesta jää ikävä fiilis. Ulkona käydessäni saatan myös saada kielteistä huomiota muilta naisilta. Näytillä oleva ja flirttaileva nainen on helppo leimata kodinrikkojaksi, vaikka tarkoitukseni ei ole vietellä ketään."

*Tiinan nimi on muutettu.

Miten parisuhde ekshibitionistin kanssa toimii? Miten oma blogi auttaa Tiinaa toteuttamaan itseään? Lue koko tarina Me Naiset -lehden numerosta 39/2013. Osta lehti suoraan iPadillesi täältä.

Paljastelu on harvinaista

Ekshibitionisti saa seksuaalista nautintoa siitä, että esimerkiksi oman vartalon tarkoituksellinen esittely tai  seksin harrastaminen yleisellä paikalla herättää huomiota.

Pitkälle vietynä puuha ei ole  harmitonta, sillä julkinen alastomuus ja seksin harrastaminen ovat laissakin kiellettyjä.

Asiantuntijana Jussi Nissinen, psykoterapeutti, Avoinna kasvuun J&T

Aseksuaalien fantasiat eivät eroa muiden unelmista niin paljon kuin moni on ehkä luullut.

Aseksuaaliksi itsensä mieltävät ihmiset eivät välttämättä halua harrastaa seksiä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö heillä olisi fantasioita ja etteivätkö he masturboisi.

Aseksuaalisuutta ei ole tutkittu kovin paljon, mutta nyt Brittiläisen Kolumbian yliopistossa tutkittiin 739 ihmistä, joista 351 piti itseään aseksuaaleina. Naisia oli valtaosa eli 292 ja miehiä 59. New York Magazinen mukaan lähes puolet aseksuaalinaisista ja 75 prosenttia aseksuaalimiehistä kertoi, että heillä on seksuaalisia fantasioita ja he masturboivat.

Tutkimustulokset siis osoittavat, etteivät aseksuaalien fantasiat eroa muista niin paljon kuin moni on ehkä kuvitellut. Sekä aseksuaaleilla että ei-aseksuaaleilla fantasiat liittyvät usein erilaisiin fetisseihin, kuten sadomasokismiin.

Aseksuaalinaiset masturboivat vähiten

Mikä sitten erottaa aseksuaalit muista? Tätä on usein selitetty sillä, aseksuaali voi usein kokea romanttisia tunteita mutta ei yleensä halua seksuaalista kanssakäymistä.

– Fantasiat eivät yleensä liity oikeisiin ihmisiin, vaan kuvitteellisiin pareihin, eräs aseksuaali kertoi omasta kokemuksestaan.

Jotkut taas kertoivat, että heidän fantasiansa liittyvät siihen, että muilla on jotain seksuaalista sutinaa – tai että he nauttivat siitä, jos voivat katsella, kun muut harrastavat seksiä.

– En haluaisi oikeasti tehdä mitään seksuaalista niiden ihmisten kanssa, jotka ovat fantasioissani, eräs 32-vuotias nainen kertoi.

Aseksuaalien fantasioissa on myös paljon eroja. Vain harvan aseksuaalin fantasiat liittyivät ryhmäseksiin, seksiin yleisellä paikalla tai siihen, että olisi suhde jonkun tietyn kanssa. Nämä ovat muilla yleisiä fantasioita.

”Tiedättehän sen fiiliksen, kun tekisi mieli syödä, mutta mikään jääkaapissa ei nappaa? Aseksuaalisen libido on vähän samanlaista.”

Tutkimuksessa selvisi myös, että aseksuaalinaiset masturboivat kaikista vähiten – huomattavasti vähemmän kuin aseksuaalimiehet, saati ei-aseksuaalinaiset ja -miehet.

Tutkimustuloksista ei tietenkään voi tehdä kaikkiin aseksuaaleihin liittyviä päätelmiä. Eräs lukija selitti aseksuaalisuutta Me Naisten aikaisemman jutun kommenteissa näin.

– Aseksuaalillakin voi olla libido, se vain ei kohdistu keneenkään. Tiedättehän sen fiiliksen, kun tekisi mieli syödä, mutta mikään jääkaapissa ei nappaa? Se on vähän samanlaista. Jotkut aseksuaalit harrastavat seksiä ja nauttivat siitä. Seksuaalinen vetovoima ja seksuaalinen käyttäytyminen ovat eri asioita.

Lähteinä myös: Inverse.com ja Daily Mail

Tätäkin tärkeää asiaa on ehditty tutkia.

Harrastatko paljon seksiä? Mahtavaa! Sinulla täytyy siis olla hyvä muisti – ainakin, jos on uskominen uutta tutkimusta.

Independent-lehden mukaan naiset, jotka harrastavat paljon penetraatioseksiä, muistavat abstrakteja sanoja paremmin kuin ne, joilla on vällyjen välissä hiljaisempaa. Tätä tärkeää asiaa on ehditty tutkia kanadalaisessa McGill-yliopistossa.

Tutkijoiden mukaan asia voi johtua siitä, että penetraatioseksi vaikuttaa aivojen muistikeskuksen, hippokampuksen toimintaan.

Ei tämä toki siinä mielessä ole täysin kaukaa haettua, että seksihän on vähän kuin liikuntaa. Ja liikunnan on todettu ihan vakavasti otettavissa tutkimuksissa vaikuttavan myönteisesti muistiin. Aerobinen liikunta, kuten juoksu, lisää katepsiini B -nimisen proteiinin määrää veressä. Se taas buustaa uusien hermosolujen syntyä muistikeskus hippokampuksessa, selviää neurotieteilijä Henriette van Praagin tutkimuksessa, joka julkaistiin kesällä Cell Metabolism -julkaisussa.

Muistia parantaakseen ei siis ole välttämätöntä harrastaa yhdyntää. Voi vain lähteä lenkille. Tai sitten voi jäädä kotisohvalle ja ratkoa ristikoita – virkistäähän sekin muistia.

Voihkiminen voi auttaa kertomaan kumppanille, mitä haluaa.

Elokuvissa ja pornossa seksiin kuuluu, että nainen pitää kovaa ääntä.

Kova ääni ei välttämättä kieli siitä, että on saamassa orgasmin tai nauttii erityisen paljon, kertoo vuonna 2010 ilmestynyt brittitutkimus.

Archives of Sexual Behavior -tiedelehdessä julkaistun tutkimukseen osallistui 71 seksuaalisesti aktiivista heteronaista, jotka olivat 18–48-vuotiaita.

Moni tutkituista naisista äänteli seksin aikana mutta ei välttämättä siksi, että oli esimerkiksi saamassa orgasmin. 66 prosenttia naisista kertoi pitävänsä ääntä, koska halusi nopeuttaa kumppaninsa laukeamista. 87 prosenttia äänteli, koska halusi nostaa kumppanin itsetuntoa.

Naiset ääntelivät varsinkin ennen miehen orgasmia ja sen aikana.

Tutkijoiden mukaan naiset kokivat enemmän orgasmeja esileikin aikana mutta ääntelivät varsinkin ennen miehen orgasmia ja sen aikana. Naiset saattoivat äännellä myös siksi, että halusivat helpottaa kyllästymistä, väsymystä, epämukavuutta tai kipua.

Indianan yliopiston seksuaalisuustutkija Kristen Mark kertoo CNN:n tuoreessa haastattelussa, ettei aiheesta ole paljon tutkimusta.

– Sen sijaan valtamedia pommittaa meitä kuvastolla, jossa voihkiminen liittyyy orgasmiin ja seksuaaliseen nautintoon. Voihkiminen on tehokas tapa teeskennellä, kun miehillä on tapana yhdistää se orgasmiin, Mark jatkaa.

Feikkaaminen ei tietenkään kannata. Silloin kumppani usein luulee, että tekee kaiken oikein, vaikkei toinen nauti.

Tapa kertoa, mistä tykkää

Toisaalta ääntely voi kiihottaa itseä ja toista. Myös Kristen Mark sanoo, että voihkiminen voi lisätä naisen kiihottumista ja nautintoa.

Lisäksi ääntely on tärkeää viestintää sängyssä. Se saattaa olla tapa näyttää kumppanille, mistä nauttii. Seksistä jutteleminen on tärkeää, mutta monelle vaikeaa.

– Voi näyttää toiselle, mistä tykkää, osoittaa äänillä, kun tuntuu hyvältä tai siirtää kumppanin kättä. Se on monille usein helpompaa kuin puhuminen, Sexpon seksuaaliterapeutti Anna Kolster kertoi hiljattain haastattelussamme.

Kova ääntely ei tietenkaan tarkoita automaattisesti, että seksi on parasta ikinä. Yksi uppoutuu puuhaan kaikessa hiljaisuudessa, toinen voihkii täysillä – hyvä seksi voi olla millaista vain, kunhan se tuntuu kaikista osapuolista hyvältä.

Nämä 12 neuvoa olisivat tulleet nuorena tarpeeseen.

Self-sivustolla listattiin alkuvuodesta erehdyksiä, joita on nuorena tullut tehtyä niin rakkaudessa kuin seksissä. Christopher Post oli koonnut listan omista kokemuksistaan, mutta sillä oli monta klassikkoa, joihin moni voi samastua: oman seksuaalisuuden häpeäminen, hankalien ihmissuhteiden romantisointi ja se, kun pelko estää nauttimasta. Kelläpä ei olisi jotain, minkä tekisi vanhempana ja viisaampana toisin!

Kysyimme lukijoilta, missä seksiin liittyvässä asiassa he neuvoisivat nuorempaa itseään. Missä kannustaisivat, mihin rohkaisisivat? Mitä ehkä jättäisivät tekemättä?

Kokosimme vastauksista 12 neuvoa, jotka olisivat tulleet nuorempana tarpeeseen.

1. Sano, mitä haluat

"Ei se toinen voi sitä automaattisesti tietää.” Nainen, 43

2. Sänkyyn vaan!

”Seksiäkö ei saisi harrastaa ensimmäisillä treffeillä? Höpsis. Jos niin pääsee tapahtumaan, sitä on turha morkkistella. Se ei välttämättä tarkoita mitään sen kummempaa kuin, että tunsitte vetoa toisiinne, mikä on lopulta aika jees juttu. Aika näyttää, tuleeko suhteesta mitään – ja siihen vaikuttavatkin sitten jo hyvin monet muut asiat kuin se, teittekö sen ensitapaamisella vai ette.” Nainen, 28

”Seksiäkö ei saisi harrastaa ensimmäisillä treffeillä? Höpsis.”

3. Ole suhteessa, jossa toiveita ei tarvitse hävetä

”Pidä huolta, että kerrot kumppanillesi, mistä itse pidät, mikä tuo sinulle nautintoa ja mikä ei. Älä keskity vain toisen nautintoon vaan siihen, että nautit varmasti myös itse. Ole sellaisessa suhteessa, jossa koet turvalliseksi kertoa haluistasi tai toiveistasi ilman häpeää. Ja jossa voit vetää ongelmitta rajasi, päättää mitä, missä ja milloin. Ja jossa tunnet itsesi haluttavaksi ja rakastetuksi, olipa kroppasi millainen tahansa. Vasta silloin seksiin voi todella heittäytyä.” Nainen, 40

4. On ihan ok olla aluksi kokematon

”Kokemattomuutta ei tarvitse hävetä. Jos kumppani ei sitä tajua, vika on hänessä, ei sinussa.” Nainen, 29

5. Älä ala marttyyriksi

”Sinulla on oikeus olla joskus haluamatta, mutta niin on sillä toisellakin. Älä ala marttyyriksi, jos saat joskus pakit.” Nainen, 43

6. Saa nauttia!

”Anna itsellesi lupa nauttia seksistä. Mielihyvän tuottaminen pelkästään toiselle ei ole tarpeen, vaan nautinnosta saa nauttia myös itse.” Namu, 23

”Älä ala marttyyriksi, jos saat joskus pakit.”

7. Relaa

”Voi kun olisin osannut ottaa seksin ja läheisyyden rennommin jo paljon aikaisemmin. Toisaalta seksi paranee muutenkin, kun tulee lisää ikää – ja rentoutta. Ihan turhaan sitä on jännittänyt seksin lisäksi esimerkiksi ulkonäköään.” Marjatta, 37

8. Unohda morkkis

”Älä pode turhaa morkkista. Vielä tulee päivä, jona kaipaat huolettomien kokeilujen aikoja. Jos ei mennyt ihan putkeen, tiedätpä ainakin, mitä et halua.” Nainen, 30

9. Painostukseen ei tarvitse suostua

”Kuuntele itseäsi, äläkä suostu mihinkään toisen painostamana. Neuvoisin pitämään huolta itsestä ja omista tunteista ja etenemään riittävän hitaasti.” Tuula, 42

10. Älä feikkaa orgasmia

”Ei, parempaa seksiä ei saa niin, että feikkaa nautintonsa. Ei kannata myöskään olettaa, että saa sellaista seksiä, mitä haluaa, jos ei itse pyydä tai tee aloitteita.” Nainen, 27

”Ei, parempaa seksiä ei saa niin, että feikkaa nautintonsa.”

11. Unohda ulkonäkökompleksit

”Alastomat kehot ihme asennoissa näyttävät joka tapauksessa urpoilta, jos tarkemmin vilkuilee. Turha kehitellä mitään seksin harrastamiseen liittyviä ulkonäkökomplekseja, koska ne eivät ainakaan tee seksistä yhtään parempaa. Rennosti vaan.” Nainen, 28

12. Ja vielä kerran: suu auki!

”Rohkeasti täytyy kertoa, mistä tykkää ja mistä ei, sillä toinen ei ole ajatustenlukija. Ja saa ja pitää neuvoakin, jos huomaa että toinen on menossa ihan hakoteille. Naisen kannattaa muutenkin olla sängyssä itsekäs. Parhaaseen lopputulokseen nimittäin pääsee, kun ajattelee ensisijaisesti itseään.” Nainen, 38