1. Ette stressaa

Hedelmällisyyssovellus Kindaran tekemässä kyselytutkimuksessa selvisi, että naiset kyllä haluavat seksiä. Se myytti voidaan siis unohtaa. Yli puolet vastaajista halusi enemmän seksiä kuin he saivat.

Seksielämän tiellä oli kuitenkin myös esteitä, sillä lähes 40 prosenttia kertoi stressin haittaavan seksielämäänsä. Tästä voi siis päätellä, että mitä vähemmän stressiä, sitä tyydyttävämpi seksielämä.

2. Jaatte kotityöt reilusti

Jos uhraudut tavoistasi poiketen imuroimaan, kumppani ei välttämättä ole yhtään tavallista innokkaampi ryhtymään puuhiin makuuhuoneessa. Kanadalaisessa Albertan yliopiston tutkimuksessa nimittäin selvisi, että miesten osallistuminen kotitöihin ei itsessään heijastunut seksielämään. Sen sijaan oli tärkeää, että kotitöiden jako tuntui molemmista reilulta. Määrillä ei sinänsä ollut väliä. Reilu meininki näkyi aktiivisuutena makuuhuoneessa ja ylipäänsä tyytyväisyytenä seksielämään.

3. Kokeilette silloin tällöin uutta

Lauantaiseksissä saunan jälkeen ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta se on vähän sama asia kuin söisi joka päivä pastaa. Vaikka se on ihan hyvää, välillä on kiva hemmotella itseään vaikkapa sushilla. Monen seksielämä saa uutta puhtia lomalla hotellin lakanoissa, ja sille on olemassa myös tieteellinen selitys: aivot tykkäävät vaihtelusta.

– Hotellihuoneessa on uutuudenviehätystä, joka lisää aivoissa dopamiinin eritystä. Dopamiinilla on merkittävä rooli seksuaalisessa kiihottumisessa, psykoterapeutti ja parisuhdekirjailija Ian Kerner selitti Huffington Postille.

4. Teillä synkkaa

Niin, seksuaalinen yhteensopivuus on tietenkin tärkeä asia. Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula ja psykoterapeutti Maaret Kallion määrittelevät yhdessä kirjoittamassaan Happy End -kirjassa, että hyvin menee, kun parin seksuaalinen mielenkiinto viriää yhtä voimakkaasti. Niin seksielämä pysyy hyvänä vielä alkuhuuman jälkeenkin.

Jos jompikumpi syttyy vain uusissa suhteissa, seksielämä ei välttämättä jatku pitkään vireänä parisuhteessa.

– Pari ei ole tällöin seksuaalisesti kovin yhteensopiva, Kontula toteaa kirjassa.

5. Ymmärrätte, että enemmän ei aina ole parempi

Paljon on tarpeeksi seksiä? Joidenkin mielestä kerran tai pari päivässä, mutta Toronton yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan parisuhteessa kerran viikossakin on tarpeeksi. Määrä riittää pitämään parisuhteen onnellisena. Näin oli riippumatta tutkittujen iästä, sukupuolesta tai parisuhteen kestosta. Enemmän ei aina ole parempi, mutta jonkinlainen kompromissi parisuhteessa pitää molemmat osapuolet tyytyväisinä.

Toiveissa kolmen kimppa – tiedäthän varmasti, mitä olette tekemässä?

Yksi ja kaksi, eikun kolme – siinäpä jännittävä luku seksin harrastamiseen. Jos kolmistaan kokeilu hokuttaa, kannattaa selvittää etukäteen, millaisia mahdollisia kommervenkkejä siihen liittyy.

Seksiä kolmen kesken harrastetaan monesta syystä: kokeilunhalusta tai vaikkapa parisuhteen piristämiseksi. Kolmen kimppa voi parhaimmillaan olla todella hauskaa, mutta huonosti suunniteltuna se voi mennä pahasti pieleen.

Lue myös: Seksikomedian ohjaaja kokeili nuoruudessaan: "Kolmen kimppa on katastrofi"

Buzzfeed-sivusto järjesti kyselyn kolmen kimppaa kokeilleille. He kertoivat kokemuspohjaiset neuvonsa hommaan. Kokosimme 15 parasta vinkkiä!

 1. Varmistakaa, että kaikki osapuolet todella haluavat kolmen kimppaan eikä kukaan suostu siihen kumppaninsa vaatimuksesta tai vain tätä miellyttääkseen.
 2. Tehkää selväksi, mitä yhteiseltä seksikokeilulta halutaan. Pariskunnan suhteen on syytä olla vakaalla pohjalla, kun petipuuhaan kutsutaan kolmas osapuoli. Kolmen kimppa harvemmin toimii yhdenkään parisuhdepulman ratkaisuna.  
 3. Sopikaa säännöistä etukäteen, jotta kaikki välttyvät ikäviltä yllätyksiltä.
 4. Valitkaa esimerkiksi turvasana tai muu merkki, jolla ilmaista, että haluaa homman loppuvan. Ylipäätään kannattaa sopia, että pelin voi laittaa poikki milloin tahansa.
 5. Harkitse tarkkaan, jos aiot osallistua kolmen kimppaan läheisen ystäväsi kanssa. Todella tarkkaan.
 6. Älä ole humalassa – ainakaan kovin paljon. Rohkaisudrinkki voi keventää tunnelmaa, mutta kaatokännissä hommasta ei tule mitään.
 7. Valitkaa paikka, jossa ei ole riskiä häirityksi tulemisesta. Tilanne voi mennä päin prinkkalaa, jos joku ulkopuolinen pamahtaa paikalle kesken kaiken.
 8. Tunnettehan kaikki vetoa toisiinne? Luvassa on ikäviä tilanteita, jos kaikki osallistujat eivät ole kiinnostuneita toisistaan.
 9. Valmistaudu siihen, että yhteinen seksihetki voi synnyttää tunteita, joita ei ollut tarkoitus herättää. Touhu on intiimiä kolmisinkin, eikä olisi ihme, jos joku osapuolista jäisi mieleen pyörimään.
 10. Varaudu siihen, että jossain vaiheessa aktia saatat tuntea olosi ulkopuoliseksi. Sitä sattuu, mutta tilanne muuttuu kyllä pian.
 11. Älkää kumppanisi kanssa etsikö kolmatta seksikumppania deittisivustoilta kertomatta aikeestanne heti ja suoraan. Ketään ei pidä houkutella juttusille tai treffeille ja paljastaa vasta sitten, että seurustelet ja haet kolmatta osapuolta seksiin. Selvitä toiveesi heti kättelyssä.
 12. Huolehtikaa ehkäisystä ja mukavuudesta. Varautukaa usealla kondomilla. Myös liukuvoide ja lelut ovat harkitsemisen arvoisia apuja.
 13. Sopikaa etukäteen, mitä seksin jälkeen tehdään. Kuka jää yöksi, kuka lähtee, minne mennään? Näin vältytte kiusallisilta tilanteilta.
 14. Jos kerran lähdet mukaan, ole rento ja avoimin mielin: ei se ole niin vakavaa! Porukalla sattuu ja tapahtuu, ota hassut tilanteet vastaan huumorilla.
 15. Puhukaa kokemuksesta yhdessä jälkeenpäin. jäikö jokin painamaan mieltä, mistä piditte?

Oletko koskaan kokeillut kolmen kimppaa tai haaveiletko siitä? Vastaa kyselyyn!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Seksi ei ole pelkkää kehon kieltä. Se on myös tietoa ja ymmärrystä erilaisista termeistä ja teoista. Testaa, millä tasolla sinun seksitietoutesi on!

 

Tavallinen seksi kunniaan!

Jokainen ruuhkavuosia elelevä tyyppi tietää, ettei aktiivisen seksielämän ylläpitäminen parisuhteessa ole aina ihan helppoa. Vaikka tutkimusten mukaan suomalaisten seksitavat ovat nykyään yhä monipuolisempia, arjessa monipuolisuutta ei välttämättä näy tai kuulu – hyvä jos on seksiä ollenkaan.

Mutta! Eihän sitä meidän kaikkien tarvitse vääntäytyä erikoisen seksin lumoihin. Joskus niin sanottu ”ihan tavallinen seksi” on tyystin parasta.

Arkisen seksin nimeen liputtaa myös Naislaif-blogia kirjoittava uusperheen vanhempi. Hän on nimennyt kiireisessä perhe-elämässä tapahtuvat petipuuhat Pirkka-seksiksi.

Pirkka-seksin käsitettä hän avaa blogissaan näin: ”Pirkka-seksi on arkista, pikaista ja tarpeen tyydyttävää seksiä, joka mielestäni on parisuhteen kantava voima.”

Listasimme bloggaajan innoittamina syyt sille, miksi Pirkka-seksi eli pikainen, arkinen ja kaikessa pirkkamaisuudessaan tyystin tavallinen seksi on aivan parasta:

1. Se ei vaadi valmistautumista.

Pirkka-seksiä varten ei ole todellakaan pakko ajella sääriä tai bikinirajaa. Siihen jopa tavallaan kuuluu se, että on orastavasti likainen luonnonlapsi.

2. Se ei kaipaa kikkailujakaan.

Ei tarvita tanssia sisäiselle jumalattarelle eikä osoittaa taiturimaisia suuseksitaitoja. Kuten 29-vuotias nainen aiemmassa jutussamme kiteytti: ”Hyvä seksi voi olla ihan tavallista. Siihen ei aina tarvita kummallisia asentoja tai lisävempaimia. Toki ne voivat menoa piristää, mutta niiden käyttämisestä ei tarvitse tuntea painetta.”

3. Se ei kysy kellonlyömää eikä paikkaa.

Pirkka-seksissä yhtä hyvä paikka on sänky tai kesäinen mökkisauna. Tai vaikka vessa. Oikeastaan mikä tahansa kodin nurkka käy, kunhan kukaan muu ei sinne samaan aikaan eksy. Tärkeintä on, että seksiä on.

4. Siihen ei tuhlata muutenkin kortilla olevaa aikaa.

Riittääpähän minuutteja muullekin. Esimerkiksi nukkumiselle.

5. Sitä voi harrastaa puolinukuksissaankin.

Pirkka-seksi antaa luvan rentoutua ja jopa uinahtaa kesken hommien. Kunhan suunnilleen pitää mielessä toisen fysiologiset ulottuvuudet.

6. Se tuo onnea elämään.

Tutkijoiden mukaan seksin harrastaminen kannattaa, ja sen määrää arjessa kannattaisi myös lisätä. Aina tämän ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa tuntikausien rakastelua. Joskus se voi olla puhtaasti ”ihan sitä itseään”.

7. Se on ainoa, jota on saatavilla.

Onhan siinäkin yksin syy, miksi Pirkka-seksi on niin mahtavaa.

Vierailija

7 syytä, miksi ”Pirkka-seksi” on niin jumalattoman mahtavaa

Olen ollut jo kauan sitä mieltä että seksistä vouhotetaan ihan liian paljon..Maailman tapista on osattu kiksautella ja se siitä..Se on ehdottomasti kahden kauppa ja ei siitä tarvitse kylille huudella.. Nyt on mukamas sääntöjä tai neuvoja siitä miten homma pitää hoitaa, kuinka usein ,miten päin jne jne... Olen varma että se aiheuttaa vain traumoja monille ihmisille .. Luonto se kyllä tikanpojan puuhun vetää ,niinkuin on aina ennenkin tehnyt..
Lue kommentti

Täydellinen iso O vai sittenkin feikattu? Orgasmi ei ole aina sitä, miltä se näyttää – ja moni uskoo tunnistavansa tilanteen.

Ihon punastumista. Kouristelua. Levottomia jalkoja. Voihkintaa! Ainakin elokuvissa nainen saa aina, ja orgasmia kuvataan muun muassa näillä ominaisuuksilla.

Todellisuudessa orgasmi voi aiheuttaa muitakin juttuja ja tuntemukset ovat erilaisia riippuen kokijasta. Moni myös päättää näytellä ison O:n, kun loppuhuipennus jää tulematta. Uuden tutkimuksen mukaan naisista 76 prosenttia ja miehistä 41 prosenttia on vähintään kerran elämässään teeskennellyt orgasmin.

Reddit-käyttäjät ovat nyt innostuneet kertomaan, mistä merkeistä huomaa, että nainen teeskentelee orgasmin. Monien miesten mielestä kehon eri toiminnot punastumisesta varpaiden asentoihin ovat varmoja merkkejä orgasmin saamisesta.
Lue myös! Naiset kertovat: näin saan parhaiten orgasmin

Mutta, voiko varmaa tai teeskenneltyä orgasmia kukaan muu päätellä kuin orgasmin kokija itse? Ainakin merkkejä tulkitakseen täytyy seksikumppani tuntea hyvin: Joku toinen haluaa orgasmin jälkeen etäisyyttä, ja toinen taas läheisyyttä. Toinen nauraa, toinen itkee. Jokainen reagoi eri tavalla.

Joidenkin Reddit-sivustolla keskustelevien mukaan toisen orgasmista ja sen teeskentelystä ei voi koskaan olla varma, mutta toiset keskustelijat ovat taas sitä mieltä, että feikkaaja on helppo huomata. Samalla he kertovat merkkejä, joista täydellisen loppuhuipennuksen voi heidän mielestään tunnistaa. Listasimme muutamia Reddit-sivustolla mainittuja ”varmoja merkkejä” orgasmin feikkaamisesta:

 1. Hengitys pysyy tasaisena
  O: ”Hengitys nopeutuu ja jalat tärisevät.”
 2. Hänen kehonsa ei supistele
  O: ”Useimmilla naisilla alavatsa ja lanteet supistelevat, jos teet hyvää työtä.”
 3. Ihossa ei tapahdu mitään
  O: ”Minulla on ollut kaksi eksää, joiden iho meni kananlihalle, kun he tulivat. Eli on helppoa kertoa, kuka feikkaa ja kuka ei.”
 4. Jalat eivät muuta väriään
  O: ”Jalkojen ja takapuolen punakoituminen kertovat oman tarinansa.”
 5. Rintakehäkään ei punakoidu
  O: ”Joidenkin naisten rinta muuttuu punaiseksi. Joten riippuen naisesta, tämä on yksi merkki [orgasmista].”
 6. Tuoksu ei muutu
  O: ”Yleensä huomaan orgasmin siitä, että naisen tuoksu on erilainen kuin jos tämä on feikannut orgasmin.”
 7. Vartalo ei reagoi
  O: ”Varpaat vääntyvät, jalat liikkuvat ja kädet tarttuvat erinäisiin asioihin.”

Kysely

Oletko jäänyt kiinni orgasmin teeskentelystä?