Saara ja Esa halusivat parisuhteeseensa enemmän seksiä ja päättivät panostaa rakasteluun kahden viikon ajan käyttämällä asiantuntijoiden vinkkejä. Kokeilun tulos oli positiivinen yllätys.

Sellaista suuseksiä Saara, 34, ei ollut koskaan aiemmin kokenut. Uusi tuttavuus Esa, 37, oli osoittanut, ettei kielipeli ollutkaan ällöä ja turhaa nuoleskelua, vaan todella ihanaa ja nautinnollista. Ja suuseksi oli vain yksi pieni osa kaksikon rakastelurepertuaaria.

Upea seksi oli yksi merkittävä syy siihen, miksi Saara ja Esa tunsivat voimakasta vetoa toisiinsa ja päätyivät pariskunnaksi.

Seurustelun alkuaikoina he asuivat eri paikkakunnilla ja näkivät vain viikonloppuisin. Himot ehtivät kasvaa huippuunsa aina ennen seuraavaa tapaamista.

– Harrastimme seksiä usein pitkän kaavan mukaan monta kertaa päivässä eri asennoissa ja paikoissa – välillä autossa ja ulkonakin, Saara kertoo.

Suhteen alkamisesta on nyt kahdeksan vuotta, ja moni asia on muuttunut. Parilla on kolme lasta, ja lakanoiden välissä on hiljentynyt.

– Kun olimme olleet kolme vuotta yhdessä, seksiä oli keskimäärin kerran kahdessa viikossa. Siitä lähtien määrä on vain vähentynyt. Nykyään voi mennä kuukausikin ilman, Saara sanoo.

Kun seksin määrä väheni, Saara alkoi miettiä, onko suhteessa jotain vikaa.

– Mietin myös, mikä on se syy, miksi emme innostu useammin sekstaamaan.

Pitäisikö meillä olla enemmän seksiä vain siksi, kun muillakin on, vai haluammeko sitä todella?

Saaran ystäväpiirissä seksistä puhutaan avoimesti. Lähipiirissä on sellainenkin pari, jolla peitto heiluu melkein joka päivä. Tutkimusten mukaan enemmistöllä suomalaisista on seksiä joka viikko.

– En ole varma, häiritseekö se meidän vähäinen seksi todella kumpaakaan meistä. Mietin, että pitäisikö meillä olla enemmän seksiä vain siksi, kun muillakin on, vai haluammeko sitä todella, Saara pohtii.

Toisaalta Saara ja Esa ovat huomanneet, että kun seksiä on enemmän, suhde voi hyvin ja arki sujuu paremmin. Aktiivisina kausina parista tuntuu siltä, että he ovat rakastavaisia – eivät lapsia yhdessä hoitavia työkavereita. Siksi seksin määrää on yritetty välillä lisätä.

– Molemmat ehkä haluaisivat rakastella useammin, mutta aloitteen tekeminen tuntuu jotenkin työläältä, eikä aikaa tunnu olevan, Esa sanoo.

Saara ja Esa ovat päättäneet vilkastuttaa seksielämäänsä ja katsoa, miten se vaikuttaa arjen sujumiseen kahden viikon ajan. Onko parilla vähemmän erimielisyyksiä, kun peiton alla tapahtuu enemmän? Pari lupautuu tekemään aloitteen aina, kun seksiä tekee vähänkään mieli. Apuna he käyttävät näitä asiantuntijoiden vinkkejä ja tätä kuuden viikon seksiohjelmaa mukailtuna.

Käyn suihkussa ja kävelen miehen viereen kylpytakki raollaan. Istun miehen syliin. Ei mitään reaktiota.

To 25.5. Seksi jää yritykseksi

Saara: ”Mies on lähdössä huomenna polttareihin, ja olisi kiva harrastaa seksiä ennen sitä. En muista, milloin seksiä oli viimeksi, joten sekin on jo tarpeeksi hyvä syy ryhtyä hommiin. Lisäksi miehen rillutteluviikonloppu huolestuttaa. Tämä on maailman typerintä, koska minulla ei ole mitään syytä pelätä miehen lähtevän jonkun vieraan naisen matkaan. Silti mietityttää.

Lapset ovat nukkumassa, ja mies istuu sohvalla katsomassa telkkaria. Tässä on oiva tilaisuus saada seksiviikoille reipas aloitus. Käyn suihkussa ja kävelen miehen viereen kylpytakki raollaan. Istun miehen syliin. Ei mitään reaktiota. Mies tuijottaa televisiota. Mietin, että kökötänkö tässä nyt siksi, että pitäisi harrastaa seksiä vai tekeekö minun oikeasti mieli. Olen todella väsynyt ja oikeasti haluaisin vain mennä nukkumaan. Päätän painua pehkuihin. Kyllä tässä ehtii.”

Esa: ”Polttareiden kanssa on säätöä, ja koko homma meinaa mennä uusiksi viime hetkellä. Tekee mieli seksiä, mutta tässä on nyt muuta mietittävää.”

Kenelle mies viestittelee?

Pe 26.5. Mies lähtee juhlimaan

Saara: ”Mies on lähtenyt jo päivällä polttareihin, ja minua alkaa kaduttaa, miksi en eilen ehdottanut suoraan seksiä. Illalla tuijotan puhelinta, kun lapset nukkuvat. Mies on kyllä laittanut minulle viestiä, mutta nytkin hän on Whatsapissa linjoilla, vaikka ei juttele siellä kanssani. Kenelle mies viestittelee?

Aiemmissa suhteissani selkäni takana on harrastettu seksiä ja tapailtu toista naista. Tiedän, että menneet tapahtumat vaikuttavat edelleen siihen, etten pysty ikinä ihan sataprosenttisesti luottamaan mieheeni. Yritän parhaani mukaan karkoittaa typerät ajatukseni.”

Esa: ”Seksi ei käy mielessäkään. Keskityn polttareihin ja hauskanpitoon.”

La 27.5. Mustasukkaisuuspuuskia

Saara: ”Herättyäni tutkin ensimmäisenä puhelinta ja huomaan, että mies on roikkunut Whatsapissa vielä aamuneljältä. Ahdistun. Puhun asiasta ystäväni kanssa, joka lohduttaa, ettei minulla varmasti ole syytä huoleen. Muistutan häntä aiemmasta suhteestani, jolloin kiltti ja luotettava eksäni tapaili yhteistä tuttuamme tietämättäni. Ystävä ymmärtää pointtini.

Miksi ajattelen, että seksin harrastaminen torstaina olisi jotenkin pelastanut minut tältä epäilykseltäni? Kyttään myöhään yöhön miehen somekäyttäytymistä. Tällä kertaa Whatsapp pysyy kiinni, mutta mies on linjoilla Facebookin messengerissä vielä yhden jälkeen yöllä. Laitan viestin, etten saa unta. Vastausta ei kuulu.”

Käsipeli ja suuseksi ovat piristävää, harvinaista herkkua.

Su 28.5. Vihdoin seksiä!

Saara: ”Aamulla mieheltä on tullut viesti. Ei kuulemma käytä aktiivisesti messengeriä ja siksi ei heti vastannut. Kahden yön erossaolo on tehnyt siinä mielessä hyvää, että ikävöin miestäni. Sitä tunnetta en ole tuntenut pitkään aikaan. Kun lapset on saatu illalla nukkumaan, yllätän suihkusta tulleen miehen kylpyhuoneen ovella. Suutelen häntä, ja mies on heti mukana. Siirrymme sanaakaan sanomatta vakiopaikkaamme olohuoneen lattialle. Olen seksin aikana aktiivisempi kuin vuosiin. Ehkä se johtuu ikävöinnistä – tai tästä päiväkirjasta.”

Esa: ”Kahden päivän juhlimisen jälkeen tekee mieli seksiä. Pitäisi näköjään olla useammin pois kotoa, kun vastaanotto on tällainen. Käsipeli ja suuseksi ovat piristävää, harvinaista herkkua.”

Ma 29.5. – pe 2.6. Väsymyskoomassa

Saara: ”Väsyttää. Univaje saa olon tuntumaan krapulaiselta – paitsi että ei kyllä tee seksiä mieli tippaakaan. Olemme iltaisin molemmat omissa oloissamme, telkkarin tai puhelimen ääressä. Nyt huomaan, että tilaisuuksia seksiin olisi. Miehen polttarisometus häiritsee minua edelleen. Otan asian puheeksi ja saan mieheltä huojentavan vastauksen. Whatsapissa läheteltiin polttariryhmän kesken kuvia viikonlopun tapahtumista. Olin turhaan huolissani.”

Esa: ”Raskas viikko, valitsen mieluummin telkkarin kuin seksin, koska haluan hetken omaa aikaa.”

Nukahdan, vaikka piti olla seksi-ilta!

La 3.6. Mieli tekee jo

Saara: ”Aamulla päätän, että tänään illalla meillä on seksiä. Päivä menee perinteisesti lasten leikkien erotuomarina. Iltapäivällä äitini tulee lapsenvahdiksi, ja pääsemme illallistreffeille kahdestaan. Mielessäni käy seksi jo alkuruuan aikana. Kun palaamme kotiin, lapsiarki imaisee meidät taas mukaansa. Olen nukuttamassa kuopusta makuuhuoneessa ja laitan silmät kiinni. Nukahdan, vaikka piti olla seksi-ilta!”

Esa: ”Käyn kurkkaamassa makuuhuoneen ovella. Vaimo nukkuu. Se siitä seksistä. Mieli tekisi jo.”

Su 4.6. Hurjia orgasmeja

Saara: ”Nyt tilanne alkaa tuntua toivottomalta. Psykologit sanovat, että jos seksiä ei ole, kirjatkaa se kalenteriin. Eikö riitä että päätöksen tekee mielessään? No, yrittänyttä ei laiteta. Kirjoitan puhelimen kalenteriin tämän illan kohdalle ”Seksiä!”, ja näytän merkinnän miehelle kokkailun lomassa. Mies innostuu ja nappaa minua pepusta kiinni. Viimeksi mies nipisti takapuolesta ehkä viime tai toissa vuonna!

Makaamme olohuoneen lattialla ja surffaamme yhdessä seksikauppaan.

Illalla päätämme tehdä jotain poiketaksemme rutiineista. Makaamme olohuoneen lattialla ja surffaamme yhdessä seksikauppaan. Tutkimme tarjontaa. Kaupassa ei tunnu olevan mitään meille sopivaa. Lopulta ostamme hieromasauvan ja penisrenkaan, jossa on klitoriskiihotin. Shoppailun jälkeen ehdotan, että kokeilemme hieman muunneltuna yhtä seksivinkkiä, jonka löysin kuuden viikon ohjelmasta. Ensin toinen saa tehdä toiselle mitä vain kymmenen minuutin ajan, ja sitten vaihdetaan vuoroja. Saan ihanan orgasmin alle kymmenessä minuutissa ilman yhdyntää. Tätä pitää kokeilla uudestaan.”

Esa: ”Loistava idea asiantuntijalta, saan tosi voimakkaan orgasmin. Keskityn vain nauttimiseen, eikä tarvitse tehdä mitään.”

Ma 5.6. – ke 7.6. Mökkireissulla

Saara: ”Lähdemme ystäväperheen mökille. Nukumme lasten kanssa samassa huoneessa, eikä seksiä voi harrastaa. Ei kyllä tee yhtään mielikään. Seksikaupan paketti on lähetetty. Poskia punottaa. Mitä sitä tulikaan tilattua?

Seksipäiväkirjaa on pidetty kaksi viikkoa, mutta ei tee mieli lopettaa tähän. Päätämme jatkaa vielä muutaman päivän.”

Tästä viisastuneena voi sanoa, että harrasta silloin, kun on pienikin mahdollisuus.

To 8.6. Viivästely vie mahdollisuuden

Saara: ”Lähetys on saapunut pakettiautomaattiin, ja meidän porukkamme kurvaa mökiltä kotiin. Kun lapset menevät nukkumaan päiväunia, ehdotan miehelle seksiä. Hän haluaisi kuitenkin odottaa iltaan, jos sitä ennen ehdittäisiin hakea seksivälinepaketti. Illalla paketti on haettu, mutta olen niin väsynyt, ettei seksi enää kiinnostakaan. Mies jää sohvalle katsomaan telkkaria, kun painun pehkuihin.”

Esa: ”Tästä viisastuneena voi sanoa, että harrasta silloin, kun on pienikin mahdollisuus.”

Perjantai 9.6. Tiuskimista

Saara: ”Mökkireissu ystävien kanssa oli aika raskas, ja se näkyy vielä loppuviikosta omassa jaksamisessani. Olen koko ajan väsynyt ja tiuskin miehelle typeristä asioista. Seksilelulaatikko on jäänyt lojumaan työhuoneen pöydälle avaamattomana.”

Kun lapset on saatu nukkumaan, avaamme yhdessä seksivälinepaketin.

La 10.6. Kireä ilmapiiri

Saara: ”Kotona on edelleen kireä ilmapiiri. Seksiä ei tee mieli. Mietin, olenko joskus ajatellut riitojen johtuvan siitä, ettei meillä ole ollut kovin usein seksiä. Riitoja on näköjään, vaikka seksiä olisikin kerran viikossa. Edellisestä kerrasta tosin alkaa olla jo kohta viikko.”

Esa: ”Seksi on ajatuksissa, mutta illalla vaimo on niin kireällä tuulella, ettei enää tee mieli.”

Su 11.6. Seksilelut kehiin

Saara: ”Analysoimme viikkoa yhdessä ja tulemme siihen tulokseen, että syyllinen vähäiseen seksiin tällä viikolla oli koko perheen reissu ystävien luo. Mökillä unet jäivät lyhyeksi, ja päivät olivat aamusta iltaan täynnä puuhaa. Väsymys painoi vielä reissun jälkeenkin. Kun lapset on saatu nukkumaan, avaamme yhdessä seksivälinepaketin. Alkulämmittelyn aikana kokeilemme hieromasauvaa, ja itse aktin aikana miehellä on penisrengas. Siinä oleva klitoriskiihotin vie seksin täysin uudelle tasolle. Aivan mieletöntä.

Miksi emme kokeilleet tätä seksiin panostamista jo aiemmin?

Tuntuu siltä, että jo parissa viikossa seksiin panostaminen on tuonut meitä lähemmäs toisiamme. Päätämme, että jatkossa merkitsemme seksin kalenteriin, jos edellisestä kerrasta on jo aikaa. Silloin molemmilla on sellainen olo, että aloite on helpompi tehdä, kun seksipäivä on lyöty lukkoon. Lisäksi kokeilemme varmasti myös ’kymmenen minuutin juttua’ uudestaan. Toisen hyväiltäväksi heittäytyminen oli ihanaa.”

Esa: ”Seksilelut jäävät myös käyttöön. Miksi emme kokeilleet tätä seksiin panostamista jo aiemmin?”

Ihanaa romantiikkaa vai kaksi väsynyttä juhlijaa? Viisi naista kertoo, mitä hääjuhlan jälkeen kammarissa oikeasti tapahtui.

1. Hormonit ja tädin haamu häiritsivät kokemusta

”Olin etukäteen laskeskellut, että kuukautiset osuisivat juuri häiden tienoille. Menkkoja siirtääkseni olin hommannut apteekista keltarauhashormonipillereitä. Aloin syödä niitä muutama päivä ennen häitä, ja hormonitoimintani meni siitä niin sekaisin, että hääyönä ei olisi voinut vähempää tehdä mieli.

”Innostusta hillitsi myös se, että vietimme yön vanhapiikatätini asunnossa.”

Innostusta hillitsi myös se, että vietimme yön vanhapiikatätini asunnossa. Täti oli toki poissa jaloista, mutta hänen haamunsa taisi kummitella.” Alisa, 41

2. ”Seksi oli ihan hyvää”

”Hääyöstä on jäänyt huomattavasti paremmin mieleen ihana, kylpyammeella ja upealla maisemalla varustettu sviitti kuin seksi. Aloimme kyllä riisua heti sviittiin päästyämme, mutta juuri kun olimme kuoriutuneet vaatteistamme, huonepalvelu koputti ovelle.

Minä kiskoin mekon suurin piirtein etupuolelta päälle, ja mies meni piiloon toiseen huoneeseen, jotta huonepalvelu pääsi tuomaan kuohuvat ja suklaat. Seksi oli hyvää, mutta ei kauhean mieleenpainuvaa, mikä oli ihan ok. Sen jälkeen nukuimme kuitenkin yön hyvin.” Ninni, 25

3. ”Ei käynyt edes mielessä”

”Seksi ei käynyt hääyönä edes mielessä. Olimme ihan puhki juhlimisesta ja tanssimisesta, mutta myös kaikista hääjärjestelyistä. Yövyimme kaveriporukan kanssa hääyötä varten vuokratussa mökissä, jossa myös jatkoimme juhlimista.

”Hyvä ystäväni oli löytänyt aiemmin hääjuhlissa tuoreen aviomieheni ystävän. He olivat lopulta ainoat, jotka sinä yönä seksiä harrastivat.”

Hyvä ystäväni oli löytänyt aiemmin hääjuhlissa tuoreen aviomieheni ystävän. He olivat lopulta ainoat, jotka sinä yönä seksiä harrastivat. Ja niin kovaäänisesti, että me kaikki muut mökissä yöpyneet jouduimme touhua kuuntelemaan.” Iida, 40

4. Villimpää kuin haaveissa

”Meillä oli itse asiassa mieheni kanssa todella kuuma hääyö! Olin kuullut paljon tarinoita siitä, että silloin väsyttää, ei jaksa ja molemmat nukahtavat heti kun hotelliin pääsevät. No ei meillä!

Seksi oli paljon villimpää kuin olisin odottanut, ja tunnelma oli todella latautunut. Muistelemme edelleen silloin tällöin vielä vuosia myöhemmin hääyötämme pilke silmäkulmassa.” Mira, 34

5. ”Hääyön taika oli nopea”

”Menimme naimisiin kesäkuussa viisi vuotta sitten, järven rannalla synnyinseudullani. Lähdimme hääpaikasta taksilla kohti hotellia kahden aikaan yöllä. Sviitissämme oli kylpyammeen lisäksi sauna, ja totta kai se piti laittaa päälle. Esitimme kummatkin, että ei tässä vielä nukuta, vaikka todellisuudessa olimme rättiväsyneitä. 

Siinä sitten saunoimme yömyöhään, ja kävimme läpi ihanan päivän tapahtumia. Emme syöksyneet toistemme syliin saunan kuumuudessa.

”Muistan olleeni yllättynyt, että ylipäänsä suoriuduimme aktista.”

Olin ostanut maagista yötä varten vaaleanpunaisen yöpaitahepenen. Se oli sopivasti läpinäkyvä, mutta samalla herkkä. Saunapuhtoisena virittäydyin yöasuuni, ja kömmimme yhdessä pehmeään sänkyyn. Itse hääyön taika oli nopea, mutta kahden väsyneen ihmisen kelpo suoritus kuitenkin. Muistan olleeni yllättynyt, että ylipäänsä suoriuduimme aktista.

Aamulla emme enää uusineet suoritustamme, vaan pötköttelimme pitkään ja söimme yhdessä ihanan aamiaisen.” Venla, 32

Hei avioitunut, millainen seksikokemus sinulta jäi hääyöltä? Kerro alla olevalla lomakkeella!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Usein stressi vie seksihalut, mutta syy voi myös olla paljon huomaamattomampi. 

Parisuhteissa on muutamia asioita, jotka aiheuttavat erimielisyyksiä ja riitoja, ja seksikertojen määrä on usein yksi niistä. Sopivalle määrälle seksiä ei tietenkään ole yhtä oikeaa lukua: toiset haluavat kerran päivässä, toiset kerran viikossa tai paljon harvemmin. Jos toista haluttaa kuitenkin huomattavasti vähemmän kun toista, voi edessä olla vaikeuksia.

Lue myös: Mitä tehdä, kun toinen haluaa enemmän seksiä? Asiantuntija kertoo

Haluttomuudelle on lukuisia syitä, joista yleisimpiä monille ovat esimerkiksi väsymys, stressi tai jatkuva riitely parisuhteessa. Haluttomuus itsessään ei ole ongelma: toisille riittää harvemmat seksikerrat, ja jos asiassa on kumppaninsa kanssa samalla viivalla, kaikki on hyvin.

Haluttomuus voi kuitenkin tuntua kumppanin lisäksi myös itsestä häiritsevältä silloin, jos sitä ei oikein osaa selittää. Independent-sivusto kertoo, että seksihalujen puuttumisen takana voivat olla paljon huomaamattomammat asiat kuin esimerkiksi väsymys – ja niitä ei välttämättä edes osaa yhdistää seksihalujen katoamiseen.

Kokosimme 6 asiaa, jotka voivat aiheuttaa haluttomuutta:

  1. Hormonitasosi heittelevät. Ehkäisypillerit, niiden vaihtaminen toisen merkkisiin tai ehkäisyn lopettaminen vaikuttavat kehon hormoneihin. Muutokset hormonitasoissa voivat ilmetä ärtyneisyytenä tai muina mielialan muutoksina, mutta myös seksihalut voivat saada niistä kolauksen.
  2. Olet masentunut. Kun mielenterveys ei ole ihan kohdillaan, vaikuttaa huono mieliala myös seksihaluihin. Jos masennusta ei ole diagnosoitu, voi haluttomuuden yhdistäminen mielen epätasapainoon olla aika vaikeaa. Kuitenkin myös masennuslääkkeet voivat tehdä tepposiaan ja aiheuttaa seksihalujen vähenemistä.
  3. Kilpirauhasesi ei toimi kunnolla. Kilpirauhasen vajaatoiminnan yksi oireista on seksihaluttomuus: sairaus vaikuttaa aineenvaihduntaan ja hidastaa siten seksihaluja lisääviä hormoneja. Kilpirauhasen vajaatoimintaan voi sairastua lähes minkä ikäisenä tahansa, ja sitä esiintyy noin kahdella prosentilla naisista, joten kovin harvinaisesta ongelmasta ei ole kyse, jota on myös lääkityksellä helppo hoitaa.
  4. Kärsit nestehukasta. Huono nesteytys aiheuttaa esimerkiksi päänsärkyä, mikä on yleinen syy seksihaluttomuudelle. Nestehukka voi aiheuttaa myös intiimialueiden kuivuutta, mikä tekee seksistä epämiellyttävää, jolloin ei ole kovin ihme, ettei tee mieli. Taas yksi hyvä syy juoda riittävästi vettä!
  5. Aloitit uuden lääkityksen. Uusilla lääkkeillä voi olla seksihaluja hillitseviä sivuvaikutuksia. Esimerkiksi beetasalpaajat ja verenpainelääkkeet voivat olla syyllisiä yhtäkkiseen haluttomuuteen. Kannattaa kurkata käytössä olevien lääkkeiden sivuvaikutuslistaa kaiken varalta, vaikka lääkitys ei täysin uusi olisikaan.
  6. Kärsit anemiasta. Alhaista hemoglobiinia aiheuttaa yleisimmin raudanpuute, mikä voi johtua esimerkiksi yksipuolisesta ruokavaliosta tai runsaista kuukautisista. Anemian oireita ovat muun muassa väsymys ja huimaus, kuten myös seksihalujen väheneminen. 

Me Naisten lukijat kertovat, millaista kolmen kimppa on heidän mielestään ollut.

Suomalaisia kiinnostaa yhä enemmän erikoiset kokeilut ja jännitys seksissä. Niihin lukeutuu myös useamman kuin kahden ihmisen välinen seksi. Kolmen kimpasta tekee vaikeaa kuitenkin usein sen toteuttaminen: keitä osapuolet ovat, tarvitaanko sääntöjä, mitä jos mieli muuttuu?

Kolmen kimppa voi onneksi onnistua, kun sen suunnittelee huolella ja kaikki tietävät, mitä tehdään. Moni tuntuukin uskovan, että kolmen kimppa olisi kaikkien mutkiensa arvoista: seksi kolmestaan kiinnostaa monia todella paljon. 

Sen todistaa Me Naisten kysely siitä, ovatko lukijat kokeilleet kolmen kimppaa ja millaista se heidän mielestään on ollut. Vastanneista vain murto-osa on testannut seksiä kolmen ihmisen kesken, mutta moni silti unelmoi siitä. Vastaajista, jotka eivät olleet kolminkeskeskeistä seksiä kokeilleet, noin 70 prosenttia haluaisi sitä joskus testata.

Lue myös: Haaveissa villit seksileikit? Näin kerrot toiveista kumppanillesi

Kaikista vastaajista noin 23 prosenttia oli joskus kokeillut kolmen kimppaa, mutta ajatukset sen miellyttävyydestä vaihtelevat huomattavasti. Lukijat kertovat, millaisia kokemuksia heillä on ollut kolminkeskeisestä seksistä, ja kokeilisivatko he touhuja myös uudelleen:

Humala sai innostumaan

”Ystävän kanssa kolmen kimppaa ei kannata kokeilla – ainakaan niin, että on ensimmäistä kertaa ystävän kanssa intiimisti yhdessä. Meitä oli kerran kaksi naista ja mies yksillä jatkoilla, ja siitä se sitten lähti. Olimme tosin ehkä ystäväni kanssa innostuneempia toisistamme ja mies jäi hieman ulkopuoliseksi.

Sen jälkeen olimme kyllä monta vuotta erossa, sillä ainakin minua hävetti jonkin verran humalatilani ja uteliaisuuteni. En ollut sitä ennen kokenut mitään fyysistä vetovoimaa ystävääni, enkä koe vieläkään. Humalassa sitä keksii kaikenlaista! Jos ryhtyisin kolmen kimppaan uudelleen, en ainakaan tekisi sitä humalassa tai ystäväni kanssa.” Nainen, 37

”On parempi, ettei tunteita ole mukana ollenkaan.”

Luovuus testiin

”Kukaan meistä kolmesta ei seurustellut keskenään, joten ehkä siksi homma toimi ja oli ihan kivaa. Kaikille kolmelle ei kuitenkaan riitä tekemistä koko ajaksi, jos ei ole vähän luova. Mustasukkaisuus ei sovi kuvioon yhtään, joten on parempi, ettei tunteita ole mukana ollenkaan, vaan pelkkä puoleensavetävyys.

En osaa kuvitella kolmenkimppaa parisuhteeseeni, ajattelisin liikaa esimerkiksi sitä, miltä tekemiseni kolmannen osapuolen kanssa tuntuvat puolisostani, ja se jarruttelisi kyllä menoa.” Nainen, 42

Luottamus on tärkein

”Homma toimi luottamuksen takia, kun kukaan ei tuntenut oloaan uhatuksi. Aion harrastaa kolmen kimppaa uudestaankin, enkä varmasti muuttaisi juuri mitään aktista.” Mies, 46

”Aina jokin on mennyt pieleen vieraan osalta.”

Harmillisen vaikea toteuttaa

”Muutaman kolmen kimpan pohjalta voin sanoa, että yhtään todella onnistunutta juttua ei ole ollut. Aina jokin on mennyt pieleen vieraan osalta. Kaikkea on jo kokeiltu, enkä tiedä, mitä edes muuttaisin, jos harrastaisin kolmen kimppaa uudelleen.” Nainen, 48

Kolmanteen osapuoleen tutustuminen kannattaa

”Ihana ja kiihottava kokemus kolmestaan. Hommassa mukana olivat lisäkseni vaimoni sekä yhdessä valitsemamme mies, johon olimme tutustuneet ennakkoon. Erittäin hyvä kokemus, jota emme ole katuneet hetkeäkään.” Mies, 52

Kysyimme naisilta, millaista on hyvä seksi. Tällaisia vastauksia saimme.

Hyvä seksi…

1. …on täynnä lämmintä läheisyyttä.

”Hyvä seksi on sitä, että toinen tykkää toisen seurasta. Mukana on läsnäoloa ja lämmintä läheisyyttä, kun saa olla rakkaan vieressä ihot vastakkain, ilman vaatteita.” Nainen, 23

”Hyvässä seksissä on aitoa intohimoa, läheisyyttä ja halua antautua toiselle. Tuottaa ja saada nautintoa.” Nainen, 27

2. …kulkee omalla painollaan.

”Kun partnerin kanssa natsaa, ei tarvitse miettiä, onko nyt ’hyvä sängyssä’, tai mitähän temppuja kuuluisi tehdä. Seksi on täynnä yhteenkuuluvuutta ja se on spontaania.” Nainen, 69

”Seksi on silloin hyvää, kun tilanne on ajautunut hommiin luontevasti niin, ettei oikeastaan kumpikaan ehtinyt tehdä aloitetta.” Nainen, 54

3. …alkaa jo makuuhuoneen ulkopuolella.

”Hyvä seksi alkaa jo ennen makuuhuoneeseen siirtymistä. On flirttiä, kosketuksia ja suudelmia. Makuuhuoneen puolella on intensiivistä ja kemiat kohtaavat. Esileikkiä tulee olla riittävästi, jotta seksi on molemmille osapuolille miellyttävää. On hyvä kysyä toisen tuntemuksia ja mieltymyksiä, ja kertoa, mistä ei ehdottomasti pidä.” Nainen, 25

4. …ei ole yhdessä asennossa nyhjäämistä.

”Hyvässä seksissä ollaan ainakin parissa eri asennossa ja molemmat osapuolet saavat myös suuseksiä. Hyvä seksi päättyy siihen, että molemmat osapuolet ovat tulleet tyydytetyiksi. Seksin jälkeen voi sitten vielä halailla, pusutella ja sanoa kauniita asioita toiselle.” Nainen, 25

5. …kunnioittaa kumpaakin.

”Hyvän seksin aikana ei tunnu siltä, että olisi jotenkin epänormaali tai outo toiveineen ja haluineen. Saa riittävän paljon seksiä ja riittävän pitkään.” Nainen, 47

”Hyvä seksi on molemminpuolista antamista ja ottamista, jossa kumpikin huomioi toisen toiveet ja fantasiat.” Nainen, 51

6. …on ennakkoluulotonta ja häpeilemätöntä.

”Kun kumpikin haluaa olla hellä ja ennakkoluuloton, voidaan kokeilla jotain uuttakin. Silloin seksi ei ole tylsää vaan upeaa.” Nainen, 42

”Seksi on parhaimmillaan puhdistava, meditatiivinen ja tajunnanräjäyttävä kokemus. Uskaliainta ja kauneinta on ollut saada orgasmi yhtä aikaa toisen kanssa samalla, kun katsoo silmiin. Siinä paljastaa itsensä kumppanille ihan kokonaan. Kauneimmillaan seksi on häpeilemätöntä, estotonta, itsensä ja toisen todellista kohtaamista.” Nainen, 33

7. …ei turhaan kiiruhda.

”Kiireettömyys ja murehtimattomuus ovat hyvän seksin peruspilarit. Silloin ei ole suorituspaineita siitä, saako toinen vai ei.” Nainen, 47

8. …voi olla oikeastaan mitä vain – kunhan siitä nauttii.

”Oikean ihmisen kanssa hyvin erilaisetkin seksikerrat ovat hyviä. Joskus nopeaa ja kiihkeää, joskus hidasta pitkällä esileikillä ja joskus lelujen kanssa. On hauskaa, että voi kokeilla monenlaisia juttuja. Ehkä monipuolinen seksi on sitten parasta.” Nainen, 24

Vierailija

Naiset kertovat, millaista on hyvä seksi: ”Häpeilemätöntä, estotonta, itsensä ja toisen todellista kohtaamista”

Miehet kyllä välillä intoutuvat liikaa suuseksin saamisesta. Esileikiksi tarkoitettu homma saattaa sitten päättyä siihen, että yllättäen mies laukeaakin. Koko touhu loppuu silloin naisen näkökulmasta kesken kaiken. Ei ole hauska silloin valvoa yksin tyydyttämättömänä toisen nukkuessa tyytyväisenä vieressä.
Lue kommentti