Kuva Shutterstock

Tutkimus paljastaa, mitkä seksiasennot ovat vähiten naisten mieleen. Parhaan asennon löytäminen voi vaatia hienosäätöä.

Men’s Health -lehti tutki, mistä seksiasennoista naiset pitävät vähiten. Kyselyyn vastasi yli 1200 Women’s Health -lehden lukijaa.

Tulos yllättää, sillä moni perinteinen seksiasento koettiin epämiellyttäväksi. Asiantuntijat kertovat, mistä lähetyssaarnaajan ja muiden tuttujen asentojen epäsuosio johtuu.

1. Koira

Koira-asennossa, jossa nainen on kontillaan edessä ja mies polvillaan hänen takanaan mies pääsee helposti työntymään liian syvälle, mikä voi tuntua kivuliaalta. Tutkimuksen naiset olivat myös sitä mieltä, että asento ei ole tarpeeksi intiimi.

Jotta asento tuntuisi naisesta miellyttävämmältä, kannattaa välttää liian pitkiä työntöjä. Myös läheisyys ja vartalon hyväileminen parantavat kokemusta.

2. Nainen päällä

Tutkimuksen mukaan monen naisen nautinto tyssää siihen, että he tuntevat olonsa epävarmaksi. Tunnelma latistuu, jos nainen alkaa miettiä, miltä hän näyttää alhaalta päin katsottuna.

3. Ratsastus selin

Asento, jossa nainen on päällä ja selin miehen kasvoihin, on monen miehen mieleen, mutta vaikeuttaa naisen orgasmia. Asento saattaa tuntua hankalalta ja jopa kivuliaalta, sillä yhdyntä tapahtuu helposti väärässä kulmassa.

4. Lähetyssaarnaaja

Perinteinen lähetyssaarnaaja ei aina osu oikeisiin kohtiin. Nautintoa varten tarvitaankin pientä hienosäätöä. Sen sijaan, että olisitte kasvokkain, miehen rintakehän tulisi olla naisen olkapäiden tasolla. Nainen nostaa jalkojaan niin, että hänen lantionsa kallistuu hieman ylöspäin. Tässä asennossa peniksen varsi on jatkuvassa kontaktissa klitoriksen kanssa, ja tutkimuksen mukaan nainen saa orgasmin 56 % todennäköisemmin kuin tavallisessa lähetyssaarnaaja-asennossa.

5. 69

Kuusysissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta naiset kokevat keskittymisensä herpaantuvan, kun samalla pitäisi keskittyä sekä saamaan että antamaan nautintoa. Monen mielestä suuseksi toimii paremmin, kun välissä vaihdetaan vuoroa.

Nämä seksilelut kehtaa jättää yöpöydälle lojumaan.

Seksilelun ei ole pakko näyttää avaruusoliolta tai lastenhuoneesta karanneelta. Valitsimme 13 tyylikästä seksilelua, joita ei tarvitse piilottaa yöpöydän laatikkoon.

Iroha by Tenga – Kushi-vibraattori, 99,95 , rosawilly.fi

Japanilaiset Iroha by Tenga -vibraattorit ovat niin kauniita, että niitä voisi luulla design-esineiksi. Luonnonvalkoinen Kushi-vibraattori näyttää aivan simpukalta – ja on vedenkestävä! Silikonipäällys hylkii pölyä ja likaa.

Tetiamon koivudildo, 199 , kaalimato.com

No nyt on ehtaa suomalaista designia! Tea Latvalan perustama Tetiamo valmistaa dildoja luonnonmateriaaleista, esimerkiksi koivusta ja lepästä. Yritys sai alkunsa Latvalan halusta suunnitella tyylikäs seksilelu, jota kelpaa säilyttää vaikka kirjahyllyssä.

Easytoys – huulipunavibraattori, 15.95 , rosawilly.fi

Jos mielesi tekee kanniskella vibraattoria käsilaukussa, tämä erehdyttävästi huulipunaa muistuttava yksilö on valintasi.

Gläs – Double Trouble Dildo, 39,90 , kaalimato.com

Kaksipäinen lasidildo sopii sekä kimppakivaan että sooloseksiin. Jos kaipaat vaihtelua, dildon voi joko lämmittää ja tai viilentää.

Lelo – Ora-suuseksisimulaattori, 169 , kaalimato.com

Erityisesti naisille suunniteltu tuote lupaa jäljitellä kielen liikkeitä aidon tuntuisesti. Nopeutta voi säädellä.

Callie Double Wand Extra Strong -vibraattori, 69,90 , hotlips.fi

Tuplavibraattorissa on kaksi moottoria, ladattava akku ja 7 erilaista värinäohjelmaa.

Tenga Iroha Yuki -klitorisvibraattori, 79,95 , sinful.fi

Tyylikkääseen rasiaan pakattu Tengan klitorisvibraattori sopii minimalistin makuun. Tätä ei heti arvaisi seksileluksi.

Nänninipistimet, 19.95 , sincity.fi

Kullanväriset nänninipistimet voi säätää oikeaan puristukseen.

Tenga – Iroha Minamo -vibraattori, 129 , kaalimato.com

Iroha Minamo -vibraattorin muotoilu on saanut inspiraationsa meren laineista. Sen luvataan olevan pehmeä, taipuisa, miellyttävä käyttää ja (naapureiden iloksi) lähes äänetön.

Ribbed Ring -penisrengas, 19,95 , sincity.fi

Nopealla vilkaisulla tätä voisi luulla vaikka puhelinjohtoponnariksi.

 

Lelo – Luna Beads Noir -geishakuulat, 31,90 , sextoy.rocks

Lelon geishakuulat kelpaavat sekä esileikkiin että lantionpohjalihastreeniin. Saatavilla myös kultaisina ja hopeisina, jos luksus kiinnostaa ja rahaa piisaa.

Crave – Vesper-vibraattorikaulakoru, 99,95 , sinful.fi

Elegantteja vibraattoreja valmistavan Craven Vesper on sekä klitorisvibraattori että kaulakoru – kätevää! Äänetön, usb-ladattava ja helppo puhdistaa.

Lelo – Inez, kultainen vibraattori, 12 000 , lelo.com

Jos pikkurahasta ei ole puutetta, mikset kokeilisi tätä 24 karaatin kullalla päällystettyä g-pistevibraattoria? Vaivaiset 12 000 euroa!

Alakerran naapuri, https://ala...

Haluatko ilahduttaa eroottisella joululahjalla? Valitsimme tyylikkäimmät

Minusta on aivan mahtavaa, että seksilelut eivät enää näytä miltään suonikkaalta penikseltä, ja kaunista esinettä on minusta aina hienoa käsitellä ja katsella. Minulla ei kylläkään ole mitään aikomusta kanniskella vibraattoria käsilaukussani tai kaulassani, ja lisäksi epäilen näitä kaikkein tyylikkäimpiä leluja – toimivatko ne myös siihen tarkoitukseen, johon niiden olisi eniten tarkoitus toimia, eli nautinnon tuottamiseen?
Lue kommentti

Aseksuaalien fantasiat eivät eroa muiden unelmista niin paljon kuin moni on ehkä luullut.

Aseksuaaliksi itsensä mieltävät ihmiset eivät välttämättä halua harrastaa seksiä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö heillä olisi fantasioita ja etteivätkö he masturboisi.

Aseksuaalisuutta ei ole tutkittu kovin paljon, mutta nyt Brittiläisen Kolumbian yliopistossa tutkittiin 739 ihmistä, joista 351 piti itseään aseksuaaleina. Naisia oli valtaosa eli 292 ja miehiä 59. New York Magazinen mukaan lähes puolet aseksuaalinaisista ja 75 prosenttia aseksuaalimiehistä kertoi, että heillä on seksuaalisia fantasioita ja he masturboivat.

Tutkimustulokset siis osoittavat, etteivät aseksuaalien fantasiat eroa muista niin paljon kuin moni on ehkä kuvitellut. Sekä aseksuaaleilla että ei-aseksuaaleilla fantasiat liittyvät usein erilaisiin fetisseihin, kuten sadomasokismiin.

Aseksuaalinaiset masturboivat vähiten

Mikä sitten erottaa aseksuaalit muista? Tätä on usein selitetty sillä, aseksuaali voi usein kokea romanttisia tunteita mutta ei yleensä halua seksuaalista kanssakäymistä.

– Fantasiat eivät yleensä liity oikeisiin ihmisiin, vaan kuvitteellisiin pareihin, eräs aseksuaali kertoi omasta kokemuksestaan.

Jotkut taas kertoivat, että heidän fantasiansa liittyvät siihen, että muilla on jotain seksuaalista sutinaa – tai että he nauttivat siitä, jos voivat katsella, kun muut harrastavat seksiä.

– En haluaisi oikeasti tehdä mitään seksuaalista niiden ihmisten kanssa, jotka ovat fantasioissani, eräs 32-vuotias nainen kertoi.

Aseksuaalien fantasioissa on myös paljon eroja. Vain harvan aseksuaalin fantasiat liittyivät ryhmäseksiin, seksiin yleisellä paikalla tai siihen, että olisi suhde jonkun tietyn kanssa. Nämä ovat muilla yleisiä fantasioita.

”Tiedättehän sen fiiliksen, kun tekisi mieli syödä, mutta mikään jääkaapissa ei nappaa? Aseksuaalisen libido on vähän samanlaista.”

Tutkimuksessa selvisi myös, että aseksuaalinaiset masturboivat kaikista vähiten – huomattavasti vähemmän kuin aseksuaalimiehet, saati ei-aseksuaalinaiset ja -miehet.

Tutkimustuloksista ei tietenkään voi tehdä kaikkiin aseksuaaleihin liittyviä päätelmiä. Eräs lukija selitti aseksuaalisuutta Me Naisten aikaisemman jutun kommenteissa näin.

– Aseksuaalillakin voi olla libido, se vain ei kohdistu keneenkään. Tiedättehän sen fiiliksen, kun tekisi mieli syödä, mutta mikään jääkaapissa ei nappaa? Se on vähän samanlaista. Jotkut aseksuaalit harrastavat seksiä ja nauttivat siitä. Seksuaalinen vetovoima ja seksuaalinen käyttäytyminen ovat eri asioita.

Lähteinä myös: Inverse.com ja Daily Mail

Tätäkin tärkeää asiaa on ehditty tutkia.

Harrastatko paljon seksiä? Mahtavaa! Sinulla täytyy siis olla hyvä muisti – ainakin, jos on uskominen uutta tutkimusta.

Independent-lehden mukaan naiset, jotka harrastavat paljon penetraatioseksiä, muistavat abstrakteja sanoja paremmin kuin ne, joilla on vällyjen välissä hiljaisempaa. Tätä tärkeää asiaa on ehditty tutkia kanadalaisessa McGill-yliopistossa.

Tutkijoiden mukaan asia voi johtua siitä, että penetraatioseksi vaikuttaa aivojen muistikeskuksen, hippokampuksen toimintaan.

Ei tämä toki siinä mielessä ole täysin kaukaa haettua, että seksihän on vähän kuin liikuntaa. Ja liikunnan on todettu ihan vakavasti otettavissa tutkimuksissa vaikuttavan myönteisesti muistiin. Aerobinen liikunta, kuten juoksu, lisää katepsiini B -nimisen proteiinin määrää veressä. Se taas buustaa uusien hermosolujen syntyä muistikeskus hippokampuksessa, selviää neurotieteilijä Henriette van Praagin tutkimuksessa, joka julkaistiin kesällä Cell Metabolism -julkaisussa.

Muistia parantaakseen ei siis ole välttämätöntä harrastaa yhdyntää. Voi vain lähteä lenkille. Tai sitten voi jäädä kotisohvalle ja ratkoa ristikoita – virkistäähän sekin muistia.

Voihkiminen voi auttaa kertomaan kumppanille, mitä haluaa.

Elokuvissa ja pornossa seksiin kuuluu, että nainen pitää kovaa ääntä.

Kova ääni ei välttämättä kieli siitä, että on saamassa orgasmin tai nauttii erityisen paljon, kertoo vuonna 2010 ilmestynyt brittitutkimus.

Archives of Sexual Behavior -tiedelehdessä julkaistun tutkimukseen osallistui 71 seksuaalisesti aktiivista heteronaista, jotka olivat 18–48-vuotiaita.

Moni tutkituista naisista äänteli seksin aikana mutta ei välttämättä siksi, että oli esimerkiksi saamassa orgasmin. 66 prosenttia naisista kertoi pitävänsä ääntä, koska halusi nopeuttaa kumppaninsa laukeamista. 87 prosenttia äänteli, koska halusi nostaa kumppanin itsetuntoa.

Naiset ääntelivät varsinkin ennen miehen orgasmia ja sen aikana.

Tutkijoiden mukaan naiset kokivat enemmän orgasmeja esileikin aikana mutta ääntelivät varsinkin ennen miehen orgasmia ja sen aikana. Naiset saattoivat äännellä myös siksi, että halusivat helpottaa kyllästymistä, väsymystä, epämukavuutta tai kipua.

Indianan yliopiston seksuaalisuustutkija Kristen Mark kertoo CNN:n tuoreessa haastattelussa, ettei aiheesta ole paljon tutkimusta.

– Sen sijaan valtamedia pommittaa meitä kuvastolla, jossa voihkiminen liittyyy orgasmiin ja seksuaaliseen nautintoon. Voihkiminen on tehokas tapa teeskennellä, kun miehillä on tapana yhdistää se orgasmiin, Mark jatkaa.

Feikkaaminen ei tietenkään kannata. Silloin kumppani usein luulee, että tekee kaiken oikein, vaikkei toinen nauti.

Tapa kertoa, mistä tykkää

Toisaalta ääntely voi kiihottaa itseä ja toista. Myös Kristen Mark sanoo, että voihkiminen voi lisätä naisen kiihottumista ja nautintoa.

Lisäksi ääntely on tärkeää viestintää sängyssä. Se saattaa olla tapa näyttää kumppanille, mistä nauttii. Seksistä jutteleminen on tärkeää, mutta monelle vaikeaa.

– Voi näyttää toiselle, mistä tykkää, osoittaa äänillä, kun tuntuu hyvältä tai siirtää kumppanin kättä. Se on monille usein helpompaa kuin puhuminen, Sexpon seksuaaliterapeutti Anna Kolster kertoi hiljattain haastattelussamme.

Kova ääntely ei tietenkaan tarkoita automaattisesti, että seksi on parasta ikinä. Yksi uppoutuu puuhaan kaikessa hiljaisuudessa, toinen voihkii täysillä – hyvä seksi voi olla millaista vain, kunhan se tuntuu kaikista osapuolista hyvältä.

Alakerran naapuri, https://ala...

Miksi naiset ovat äänekkäitä sängyssä? Ei välttämättä kerro nautinnosta

Otapuklen aina miettinyt, että päästävätkö äänekkäät ihmiset ääntä myös masturboidessaan, vai onko se tarkoitettu vain ikään kuin minun ilokseni? Siinä tapauksessa ei tarvitsisi suotta vaivautua, se ei minua kiihdytä. Mutta kieltämättä tulee itse käytettyä ääntä juuri siihen, että kumppani nopeuttaisi vähäsen omia hommiaan.
Lue kommentti