Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Tutkimus paljastaa, mitkä seksiasennot ovat vähiten naisten mieleen. Parhaan asennon löytäminen voi vaatia hienosäätöä.

Men’s Health -lehti tutki, mistä seksiasennoista naiset pitävät vähiten. Kyselyyn vastasi yli 1200 Women’s Health -lehden lukijaa.

Tulos yllättää, sillä moni perinteinen seksiasento koettiin epämiellyttäväksi. Asiantuntijat kertovat, mistä lähetyssaarnaajan ja muiden tuttujen asentojen epäsuosio johtuu.

1. Koira

Koira-asennossa, jossa nainen on kontillaan edessä ja mies polvillaan hänen takanaan mies pääsee helposti työntymään liian syvälle, mikä voi tuntua kivuliaalta. Tutkimuksen naiset olivat myös sitä mieltä, että asento ei ole tarpeeksi intiimi.

Jotta asento tuntuisi naisesta miellyttävämmältä, kannattaa välttää liian pitkiä työntöjä. Myös läheisyys ja vartalon hyväileminen parantavat kokemusta.

2. Nainen päällä

Tutkimuksen mukaan monen naisen nautinto tyssää siihen, että he tuntevat olonsa epävarmaksi. Tunnelma latistuu, jos nainen alkaa miettiä, miltä hän näyttää alhaalta päin katsottuna.

3. Ratsastus selin

Asento, jossa nainen on päällä ja selin miehen kasvoihin, on monen miehen mieleen, mutta vaikeuttaa naisen orgasmia. Asento saattaa tuntua hankalalta ja jopa kivuliaalta, sillä yhdyntä tapahtuu helposti väärässä kulmassa.

4. Lähetyssaarnaaja

Perinteinen lähetyssaarnaaja ei aina osu oikeisiin kohtiin. Nautintoa varten tarvitaankin pientä hienosäätöä. Sen sijaan, että olisitte kasvokkain, miehen rintakehän tulisi olla naisen olkapäiden tasolla. Nainen nostaa jalkojaan niin, että hänen lantionsa kallistuu hieman ylöspäin. Tässä asennossa peniksen varsi on jatkuvassa kontaktissa klitoriksen kanssa, ja tutkimuksen mukaan nainen saa orgasmin 56 % todennäköisemmin kuin tavallisessa lähetyssaarnaaja-asennossa.

5. 69

Kuusysissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta naiset kokevat keskittymisensä herpaantuvan, kun samalla pitäisi keskittyä sekä saamaan että antamaan nautintoa. Monen mielestä suuseksi toimii paremmin, kun välissä vaihdetaan vuoroa.

Hyvä seksi ei ehkä ole tärkein peruste kumppanin valinnassa, mutta siitä apua suhteen vaikeina hetkinä.

Kannattaa valita kumppani, jonka kanssa on hyvää seksiä. Näin voi päätellä esimerkiksi Väestöliiton perhebarobetrista, joka julkaistiin viime vuonna. Siitä selvisi, että tyydyttävällä seksielämällä on merkittävä yhteys onnellisuuteen.

– Jos parisuhde on onnellinen, myös elämä koetaan onnellisena. Parisuhteen onnellisuudella ja tyydyttäväksi koetulla seksielämällä on puolestaan hyvin vahva yhteys, barometrin tehnyt tutkimusprofessori Osmo Kontula Väestöliitosta sanoi viime vuonna Uusimaa-lehdessä.

”Seksi on voima, joka saa meidät pysymään yhdessä, vaikka välillä olisi vaikeaa.”

Ja tätä mieltä ovat myös kyselyymme vastanneet naiset. Johanna, 32, kertoo, että ihastui – ja rakastui – nykyiseen kumppaniinsa aikoinaan pelkästään seksin perusteella.

– Kun tapasin mieheni, olin lähdössä pitkälle reppureissulle. En todellakaan etsinyt tai halunnut elämääni parisuhdetta. Seksi oli kuitenkin niin uskomatonta, että en voinut päästää tätä miestä menemään – tai olla erossa hänestä. Mies otti minut huomioon ja varmisti, että saan orgasmin. Hän halusi kokeilla kaikkea uutta, erilaisia paikkoja ja muun muassa sitomista. Se oli todella jännää! Jossain vaiheessa rakastuin, Johanna kertoo.

”Nyt meillä on tuhmienpuhumiskausi.”

Nyt Johanna on ollut yhdessä puolisonsa kanssa yli kahdeksan vuotta. Heillä on kaksi pientä lasta: 1- ja 3-vuotiaat. Seksielämässä ei ole valittamista vuosienkaan jälkeen. Ja nimenomaan seksi on Johannan parisuhteessa asia, joka kannattelee vaikeinakin aikoina.

– Seksi on edelleen hemmetin hyvää, silloin kun sitä on. Edelleen hän haluaa tietää, mitä minä seksiltämme haluaisin. Edelleen kokeilemme uusia juttuja. Nyt meillä on sellainen vähän korni tuhmienpuhumiskausi, jossain vaiheessa katsottiin pornoa ja niin edelleen. Seksi on se voima, joka saa meidät pysymään yhdessä, vaikka välillä olisi vaikeaa. Kun toiseen voi luottaa, uskaltaa puhua avoimesti omista toiveista. Uskon, että se on ainoa tapa, jolla seksielämää saa uudistettua pitkässä suhteessa.

Kiinnostus hiipuu muka vuodessa – höpö, höpö!

Naisen kiinnostus seksiin hiipuu vuoden seurustelun jälkeen. Näin väittää hiljattain julkaistu Southamptonin yliopiston tutkimus. Tämä ei ole pätenyt Johannan eikä myöskään Minnan, 34, parisuhteessa. Ehkä juuri siksi, että he ovat alun perin löytäneet puolison, jonka sytyttää seksuaalisesti – ja saaneet seksin toimimaan niin, että se tyydyttää molempia.

– Hyvä seksi todellakin kannattelee suhdettamme. Ystävyyttä saan muualta, seksiä en, Minna kertoo.

”Kun oma puoliso selvästi kiihottuu nähdessään minut alasti, niin onhan se nyt ihan parasta.”

Hän on ollut yhdessä puolisonsa kanssa yksitoista vuotta, joista kuusi vuotta naimisissa. Parilla on kaksi päiväkoti-ikäistä lasta.

– Minulla hyvään seksiin liitty se, että kumppani on haltioitunut minusta. Kun oma puoliso kehuu sängyssä jumalattareksi ja selvästi kiihottuu nähdessän minut alasti, niin onhan se nyt ihan parasta. Ja näin tapahtuu vielä näiden yhdentoista vuoden yhdessäolon ja kuuden vuoden avioliiton jälkeenkin, Minna kertoo.

”On kiva irtautua arjesta hetkeksi – ja mikäs olisi helpompi tapa tehdä se yhdessä kuin paneskelu.”

Alkuhuuma kannattelee arjessa

Myös Jonnalle, 32, on tärkeää, että seksi sujuu alusta lähtien.

– Seksielämä hiipuu joka tapauksessa suhteen vakiintumisen myötä, joten on edes jotain toivoa. Parempi edes kerran viikossa tai parissa hyvää seksiä kuin ei ollenkaan tai pari kertaa vuodessa huonoa. Kun elämä on muuten arkista, on kiva irtautua siitä hetkeksi ja mikäs olisi helpompi tapa tehdä se yhdessä kuin paneskelu.

Anna, 40, puolestaan uskoo, että alkuhuuma, siis sen muistelu, kannattelee suhteen arkipäiväistyessä.

– Olen ollut myös suhteessa, jossa seksi ei edes alussa ollut erikoisen hyvää. Enää en sellaiseen suhteeseen lähtisi. Intohimo väistämättä hiipuu ja rakkauttakin koetellaan, mutta onnistumisennuste on huomattavasti suurempi, jos molemmat ovat halunneet toisiaan alussa hulluina. Tämä on myös itsetuntokysymys. Haluttomuus kaihertaa pahasti.

Uuden brittitutkimuksen mukaan onnellisuus on enemmän kiinni petihommista kuin mistään muusta.

Hyvä seksi voi tehdä ihmisen todella onnelliseksi. On kuitenkin olemassa ainakin yksi asia, joka tekee vielä seksiäkin tehokkaammin elämästä nautinnollista: kunnon yöuni. Tämänhän kyllä tietää jokainen, joka on joskus halunnut kääntää kylkeä seksiehdotuksille. 

Unen ja seksin elämänlaatua parantavat vaikutukset todistaa Oxford Economicsin ja Britannian National Social Research -keskuksen keräämä raportti. Tässä hyvän elämän ideksiksi kutsutussa raportissa tutkittiin, mikä erottaa ihan jees -elämää elävät ihmiset niistä, joiden elämänlaatu on kaikkein paras. 

Lue myös: Haluatko nukkua paremmin? Tästä syystä orgasmi on loistava unilääke

Uni ykkösenä

Ykkösenä listalla on uni. Ne ihmiset, jotka ovat kaikkein tyytyväisimpiä eloonsa, nukkuvat enemmän kuin keskiverrot tyypit. Eihän se mikään ihme ole, että päivät tuntuvat miellyttäviltä, jos ne pääsee aina aloittamaan oikealla jalalla makoisien unien jälkeen. 

Raha ei indeksin mukaan ole läheskään yhtä merkittävä hyvinvoinnin tekijä kuin makoisa uni. Nukkumisen merkitys on raportista kirjoittavan Independentin mukaan niin suuri, että seuraavilla muutoksilla on sama vaikutus hyvinvointiin: nukkumisen parantaminen keskiverrosta kaikkein parhaiten voivien tasolle tai käytettävien tulojen nelinkertaistuminen.

Seksi kakkosena

Kakkospaikkaa hyvinvointia parantavien asioiden listalla pitää seksielämä. Sen kannoilla tulevat pysyvä työ, läheisten terveys ja – ehkä hieman yllättäen – naapureiden kanssa jutteleminen. Lista ei kuvaakaan niitä asioita, jotka ihmiset arvioivat itselleen tärkeimmiksi vaan asioita, jotka erottavat kaikkein parhaiten voivat keskiverroista.

Keskivertobriteistä 35 prosenttia on tyytyväisiä seksielämäänsä.

Keskivertobriteistä 35 prosenttia on tyytyväisiä seksielämäänsä, kaikkein parhaiten voivista taas 65 prosenttia pitää seksielämäänsä hyvänä.

Raportissa huomautetaan, että hyvä elämä on lukemattomien asioiden summa. Hyvän elämän lähtökohta on se, millaisia satumme olemaan, ja vasta henkilökohtaisten ominaisuuksien päälle rakentuvat omat valinnat, kuten se, meneekö ajoissa nukkumaan. 

Myös ikä ja elämänvaihe vaikuttavat onnellisuuteen. Kiinnostavaa on, että tarkastelluista ikäluokista onnellisimpia ovat töissäkäyvät suuriin ikäluokkiin kuuluvat sekä nuoret perheet – vaikka pikkulapsiperheissä sekä uni että seksi ovat yleensä erittäin kortilla. 

Ekku1

Onni syntyy sängyssä – uni ja seksi tekevät elämästä hyvää varmemmin kuin vaikka jättitulot

Niin. Seksi nyt ei ainakaan tee ihmisestä onnellista. On paljon viisaampaa olla ajattelematta sitä ollenkaan. Sitä tapahtuu silloin kun tapahtuu. Ei sellaisen miettimisestä kannata stressaantua. Kuten ei ylipäätään mistään. Elää vain hetki kerrallaan avoimin mielin ja antaa vain asioiden tapahtua.
Lue kommentti