Kuva Shutterstock

Tutkimus paljastaa, mitkä seksiasennot ovat vähiten naisten mieleen. Parhaan asennon löytäminen voi vaatia hienosäätöä.

Men’s Health -lehti tutki, mistä seksiasennoista naiset pitävät vähiten. Kyselyyn vastasi yli 1200 Women’s Health -lehden lukijaa.

Tulos yllättää, sillä moni perinteinen seksiasento koettiin epämiellyttäväksi. Asiantuntijat kertovat, mistä lähetyssaarnaajan ja muiden tuttujen asentojen epäsuosio johtuu.

1. Koira

Koira-asennossa, jossa nainen on kontillaan edessä ja mies polvillaan hänen takanaan mies pääsee helposti työntymään liian syvälle, mikä voi tuntua kivuliaalta. Tutkimuksen naiset olivat myös sitä mieltä, että asento ei ole tarpeeksi intiimi.

Jotta asento tuntuisi naisesta miellyttävämmältä, kannattaa välttää liian pitkiä työntöjä. Myös läheisyys ja vartalon hyväileminen parantavat kokemusta.

2. Nainen päällä

Tutkimuksen mukaan monen naisen nautinto tyssää siihen, että he tuntevat olonsa epävarmaksi. Tunnelma latistuu, jos nainen alkaa miettiä, miltä hän näyttää alhaalta päin katsottuna.

3. Ratsastus selin

Asento, jossa nainen on päällä ja selin miehen kasvoihin, on monen miehen mieleen, mutta vaikeuttaa naisen orgasmia. Asento saattaa tuntua hankalalta ja jopa kivuliaalta, sillä yhdyntä tapahtuu helposti väärässä kulmassa.

4. Lähetyssaarnaaja

Perinteinen lähetyssaarnaaja ei aina osu oikeisiin kohtiin. Nautintoa varten tarvitaankin pientä hienosäätöä. Sen sijaan, että olisitte kasvokkain, miehen rintakehän tulisi olla naisen olkapäiden tasolla. Nainen nostaa jalkojaan niin, että hänen lantionsa kallistuu hieman ylöspäin. Tässä asennossa peniksen varsi on jatkuvassa kontaktissa klitoriksen kanssa, ja tutkimuksen mukaan nainen saa orgasmin 56 % todennäköisemmin kuin tavallisessa lähetyssaarnaaja-asennossa.

5. 69

Kuusysissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta naiset kokevat keskittymisensä herpaantuvan, kun samalla pitäisi keskittyä sekä saamaan että antamaan nautintoa. Monen mielestä suuseksi toimii paremmin, kun välissä vaihdetaan vuoroa.

Nämä ihmiset ovat tutkitusti myös seksuaalisesti aktiivisia.

1. He haluavat kokeilla uusia asioita

Radiojuontaja Kimmo Vehviläinen on kertonut piristäneensä seksielämäänsä pitkässä parisuhteessa tekeytymällä sähkömieheksi.

– Otin mun työkalupakin, missä on muutama ruuvimeisseli ja pimputin omaa ovikelloani, hän on kertonut. Lue juttu täältä.

Kaikki eivät ehkä ole samanlaisia heittäytyjiä kuin Vehviläinen, mutta useat tutkimukset osoittavat, että uusia asioita kokeilevat todella ovat keskimääräistä tyytyväisempiä seksielämäänsä. Kukapa haluaisi aina sitä samaa!

2. Nukkuvat riittävästi

Tunti enemmän unta lisää 14 prosentilla naisista seksihaluja seuraavana päivänä. Tämä selviää Journal of Sexual Medicine -tiedelehdessä julkaistusta tutkimuksesta. Tuloksia selitettiin sillä, että rem-uni parantaa verenkiertoa vaginassa. Univaje puolestaan vähentää seksuaalisiin haluihin vaikuttavien androgeenien erittymistä. Tunnin pidemmät yöunet eivät vaikuta pelkästään halukkuuteen, vaan myös siihen, että saattaa kiihottua herkemmin.

3. Sanovat seksin aikana ”minä rakastan sinua”

Emotionaalinen läheisyys todella ruokkii myös fyysistä läheisyyttä. Journal of Sex Research -tiedelehden julkaiseman tutkimuksen mukaan seksielämäänsä tyytyväisistä miehistä 75 prosenttia ja naisista 74 prosenttia kertoivat, että heidän kumppaninsa sanovat nämä kolme sanaa seksin aikana. Sanojen lisäksi ei tietenkään kannata vähätellä myöskään suutelemisen ja halailun vaikutusta.

Lue myös: Puuttuuko suhteestasi sexfullness? Tätä se tarkoittaa

4. Eivät pidä seksiä velvollisuutena

Viime kesänä gynekologi Anneli Kivijärvi totesi Suomen Kuvalehden haastattelussa, että seksiä pitäisi antaa aina, kun kumppani haluaa – riippumatta siitä, onko itse sillä tuulella.

Lausunto aiheutti tietysti pienen kohun, ja monet seksuaaliterapeutit, kuten Maaret Kallio tyrmäsi Kivijärven ehdotuksen.

Myös tutkimukset osoittavat, että ne, jotka ovat tyytyväisiä seksielämäänsä, eivät pidä seksiä asiana, joka on heillä to do -listalla. Seksi on heille nautinto, eikä pakollinen velvollisuus, joka pitää hoitaa pois päiväjärjestyksestä.

5. Harrastavat liikuntaa

Journal of Sexual Medicinessä julkaistun tutkimuksen mukaan liikunnan harrastaminen on yksi selitys sille, miksi toisilla on enemmän seksiä, toisilla vähemmän.

Seksi voi tuntua erityisen kuumalta treenin jälkeen, koska liikunta tehostaa intiimialueen verenkiertoa. Liikunta myös nostaa testosteronitasoja sekä miehillä että naisilla, mikä saattaa lisätä seksihaluja.

Lisäksi vuonna 2015 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että miehillä, jotka liikkuvat säännöllisesti, on vähemmän erektiohäiriötä kuin niillä, jotka eivät harrasta liikuntaa.

Lähteenä myös: Huffington Post , The Wall Street Journal, Me Naiset -arkisto

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Suomalaispariskunta nostaa esille uuden seksitermin, sexfullnessin. – Hyvä parisuhdeseksikään ei ole aina sexfullnessia, kirjailija Minna Oulasmaa sanoo.

Onko parisuhteessasi sexfullnessia? Näin kysyy uutuuskirja Hehkua elämään, jonka ovat tehneet Minna Oulasmaa ja Mika Pesonen. He ovat rekisteröineet sexfullnessin tavaramerkiksi.

Sana sexfullness tuo helposti mieleen mindfulnessin. Kirjailija, seksuaaliterapeutti Minna Oulasmaa kuitenkin kertoo, ettei sexfullness liity mitenkään mindfulnessiin, joka tarkoittaa tietoista hyväksyvää läsnäoloa. Mindfulness on nykyään suosittu rentoutumiskeino, josta järjestetään myös kursseja.

– Sexfullness on hyvin arkinen, mutta tärkeä osa parisuhdetta. Siihen ei yhdisty mitään erikoista, ei hengitystekniikoiden harjoituksia eikä muutakaan opettelua, Oulasmaa sanoo.

Lue myös! Helpot mindfulness-ohjeet: näin irrotat ajatukset töistä

Oulasmaan mukaan sexfullness tarkoittaa kokonaisvaltaista seksuaalisuutta, joka toteutuu parisuhteessa. Se sisältää muun muassa halukasta läsnäoloa, luottamusta ja nautintoa, jotka tapahtuvat suhteessa kummankin osapuolen omasta vapaasta tahdosta.

– Läheisyyden aikana ollaan vain siinä. Jokainen lienee kokenut, kuinka ajatukset lähtevät helposti harhailemaan kauppalistojen ja autonhuollon kautta huomisen työpalavereihin. Tällöin ne pitää vetää heti takaisin ja keskittyä hetkeen. Ajatukset ovat vain itsessä ja kumppanissa.

– Sexfullness on iloisuutta, rentoutta ja turvallisuutta, eikä sitä voi pakottaa. Ja se on erilaista jokaisessa suhteessa, jopa saman ihmisen peräkkäisissä suhteissa.

Hyvä parisuhdeseksikään ei ole aina sexfullnessia, Oulasmaa lisää. Seksuaalisessa suhteessa pitää hänen mielestään olla myös sopivasti jännitystä ja itsekkyyttä, jotta sexfullness-määritelmä toteutuu.

Suosittelemme! Näitä asioita naiset ajattelevat seksin aikana

Mihin unohtui sinkkujen seksi?

Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksymä tavaramerkki sexfullness ei lämmitä sinkkujen elämää. Miksi?

– Jouduimme pohtimaan, että toteutuuko sexfullness sinkkujen kohdalla. Sinkuilla voi olla erinomaista seksiä, mutta teimme rajauksen, jonka mukaan sexfullness vaatii pidempää henkistä yhteyttä, Oulasmaa selvittää.

”Sinkuilla voi olla erinomaista seksiä, mutta sexfullness vaatii pidempää henkistä yhteyttä.”

Hehkua elämään – kuusi onnesi avainta -uutuuskirjan kirjoittaneet Oulasmaa ja Pesonen tapasivat toisensa reilut kaksi vuotta sitten deittipalvelussa. Oltuaan yhdessä puolitoista vuotta he kirjoittivat yhteisen kustannussopimuksen. Kirja ilmestyy elokuun lopussa.

– Toinen meistä on seksuaaliterapeutti, toinen pankkimies. Kirja on meidän oma parisuhdetestimme, kertoo Oulasmaa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Sexfullness-hissi x 3

Mikä on uutuuskirjassa mainittu sexfullness-hissi?

Se auttaa hahmottamaan seksuaalisuuden merkitystä parisuhteessa, kertoo seksuaaliterapeutti Minna Oulasmaa.

  • Kysy itseltäsi: Missä kerroksessa sinun hissisi on tällä hetkellä? Missä kerroksessa se on kumppanillasi?
  • Jos toisen hissi on 5. kerroksessa ja toisella ykkösessä, voi olla haastavaa löytää kerrosta, missä tavata. Useimpien hissi seilailee eri kerrosten väliä ja välillä hissit kohtaavat toisensa samoissa kerroksissa.
  • Kun pariskunnan sexfullness-hissit viihtyvät enimmäkseen samoissa kerroksissa, lämpimiä kohtaamisia syntyy tiiviimmin.

Lähde: Minna Oulasmaan haastattelu

Vanhoja asioita, uusia nimiä

Jos haluaa 'kokonaisvaltaista seksiä' jossa ajatukset eivät liiku työasioissa yms. on keksitty aine, jota kutsutaan alkoholiksi. Se auttaa useimmiten siihen että ajatukset ovat vain hetkessä.

Jos taas haluaa henkistä yhteyttä niin voi mennä puhumaan papille, noitatohtorille tai psykologille, oman mieltymyksensä mukaan.

Kauanko vällyjen välissä on tarpeeksi?

Joku tykkää pikaisesta, toinen pitkästä ja hitaasta.

Kuinka kauan on tarpeeksi, jotta seksikokemus on tyydyttävä? Ja kuinka sitä saisi venytettyä, jos ei nyt loputtomiin niin ainakin vielä muutaman ihanan minuutin?

Keskimäärin 5,4 minuuttia

Daily Mailin uutisoiman tuoreen australialaistutkimuksen mukaan keskimääräinen yhdyntä kestää 5,4 minuuttia. Tutkimusta varten pyydettiin 500 paria ottamaan aikaa.

Tutkimuksessa saadusta maagisesta 5,4 minuutin tuloksesta huolimatta tutkijat korostavat, että aktille ei ole olemassa yhtä normaalia kestoa, vaan tulokset vaihtelivat 33 sekunnista 44 minuuttiin.

Jos päätyy sänkyyn jonkun sellaisen kanssa, jota on himoinnut vuosia, on kaikki nopeammin ohi.

Kesto riippuu myös pariskunnan suhteen laadusta. Jos päätyy sänkyyn jonkun sellaisen kanssa, jota on himoinnut vuosia, on kaikki nopeammin ohi: tutkimuksen mukaan yhdyntä kestää tällöin todennäköisesti kolme minuuttia.

Sen sijaan pariskunnat, jotka ovat seurustelleet jo joitain kuukausia, malttavat pidätellä himojaan niin, että pystyvät venyttämään hommaa pidempään.

Pitkään parisuhteessa olleet tietävät, mistä napista painaa missäkin vaiheessa. Tällaiset parit voivat itse säädellä kestoa, ja se voi olla mitä vain viiden ja kahdenkymmenen minuutin välillä.

Lue myös: Näin kauan seksi saa kestää – naiset vastasivat

Viisi keinoa venyttää seksiä

Jos kuulut ryhmään, joka tätä nykyä nauttii pikaisista, mutta tahtoisi siirtyä pitkään ja hitaaseen, voit kokeilla näitä asiantuntijan neuvoja:

1. Puhu. Vie hommaa eteen päin kertomalla toiselle, mistä kiihotut, miltä tuntuu, missä vaiheessa milloinkin olet ja mitä toivoisit toisen tekevän seuraavaksi. Jos tuntuu, että olet tulossa liian nopeasti, sano se toiselle ja hidastakaa yhdessä hetkeksi.

Kuuntele kehoasi ja anna sen määrätä, mitä teette seuraavaksi. Vai onko kumppanisi jo tulossa, kun sinä vasta aloittelet? Auta häntä hidastamaan hetkeksi omaa tahtiaan ja keskittymään sen sijaan sinun nautintoosi. On kivempaa päästä samaan aikaan perille!

Vaihdelkaa seksin eri vaiheissa asentoja ja jopa huoneita.

2. Vaihdelkaa asentoja ja paikkoja. Mitä enemmän sisältöä ja variaatioita, sitä enemmän pituutta. Vaihdelkaa seksin eri vaiheissa asentoja ja jopa huoneita. Olkaa samalla kertaa vaikka sängyssä, lattialla, sohvalla, toisessa huoneessa...

3. Ota ohjat. Kun otat ohjat heti alusta lähtien, voit seurata tarkemmin hänen kiihottumisen tasoaan, hidastaa tai lisätä vauhtia oikeissa kohdissa.

On sitä parempi, mitä enemmän merkkejä lähestyvästä orgasmista aivosi tunnistavat.

4. Jatka vaan. Mitä useampia orgasmeja kumppanisi saa tällä kerralla, sitä pidempään hän jaksaa seuraavalla.

5. Opeta aivojasi tunnistamaan tuleva orgasmi. On sitä parempi, mitä enemmän merkkejä lähestyvästä orgasmista aivosi tunnistavat. Jos hengität raskaasti orgasmin aikana, hengitä seuraavalla kerralla vielä raskaammin. Jos huomasit, että jännitit varpaitasi, kokeile samaa ensi kerralla.

Mitä useammin aivoihisi kulkee tietty neurologinen polku, sitä vaivattomampaa sen tunnistamisesta aivoille tulee. Kun seuraavan kerran hengität raskaasti ja jännität varpaitasi, aivosi ajattelevat: ”Ahaa, hän on saamassa orgasmin. Parempi antaa sen tapahtua!” Orgasmien saamisesta tulee spontaania ja sujuvaa.

Vinkki: Soolo-orgasmi. Monet miehet kokevat, että heidän kestävyytensä on parempi ensimmäisen orgasmin jälkeen. Tehkää siis vasta toisesta orgasmista yhteinen.

Lue myös: Naiset kertovat: näin saan parhaiten orgasmin

Mitä hyötyä siitä on seksin pituuden kannalta, että koulutat aivojasi tunnistamaan lähestyvän orgasmin?

Jos oma kiihottumisen tasosi laskee, kun keskityt kumppanisi nautintoon, on sinun hetken päästä helpompi nostaa omia kierroksiasi uudelleen.

6. Purista. Puristustekniikka on vanha metodi, jonka avulla voi pitkittää miehen laukeamista. Kun kumppanisi tuntee, että siemensyöksy on tulossa, aseta etusormi frenulumille (pieni jänne siittimen alapinnalla). Paina noin 15 sekuntia ja päästä irti. Puristuksen seurauksena erektio heikkenee hetkellisesti, mutta palautuu kiihotuksen jatkuessa.

Tekstiä muokattu 25.8.2016.

pah

"Kello lähti tikittämään sisään työntymisesti ja otti aikaa aina siemensyöksyyn asti."
Jos kerran tarkoitetaan yhdyntää, niin miksi puhutaan seksistä? Seksi on muutakin kuin yhdyntä.

Syyttäkäämme renttuihin rakastumisesta hormonitoimintaa!

Vaikka seksi on usein osa romanttista rakkautta, seksi ei tarkoita rakkautta. Eikä rakkaus sen puoleen tarkoita seksiä.

Silti osalle ihmisistä seksi aiheuttaa voimakasta ihastumisen tunnetta partneria kohtaan, vaikka tyyppi ei muuten olisikaan erityisen ihana. Pahimmillaan partneri saattaa olla suuren luokan urpo.

Lue myös: Näistä syistä narsistiin rakastuu niin helposti

Mistä ilmiö johtuu? Tietenkin hormoneista. Huffington Post listasi kolme seksin aikana kehoon erittyvää hormonia, jotka huijaavat ihmisen rakastumaan.

1. Oksitosiini

Hyvänolonhormoni oksitosiinia kutsutaan myös rakkaushormoniksi. Sitä vapautuu kehossa esimerkiksi seksin, kosketuksen ja hieronnan aikana. Hormonin hullaannuttava voima seksin aikana perustuu siihen, että se voimistaa ihmisen kiintymystä ja luottamusta partneriin. Oksitosiini vaikuttaa erityisesti naisiin: estrogeeni edistää sen tuotantoa, kun taas testosteroni jarruttaa sitä.

Viime vuonna Birminghamin yliopiston tutkimuksessa huomattiin, että oksitosiini vaikuttaa ihmisen aivoihin samalla tavalla kuin alkoholi. Kumpikin lisää luottamusta, anteliaisuutta ja empatiaa. Samalla kumpikin vähentää stressiä ja pelkoa. Seksi saa siis ihmisen käytännössä humalaan.

2. Dopamiini

Seksi lisää myös hyvänolonhormoni dopamiinin tuotantoa kehossa. Aivot reagoivat dopamiiniin samoilla tavoilla kuin huumeisiin: siihen jää koukkuun.

– Dopamiini muuttaa aivoja solutasolla ja antaa niille käskyjä toista se, mistä ihminen aiemmin sai mielihyvää, lääketieteentohtori Samantha Smithstein kirjoittaa Psychology Todayssa.

Dopamiinin takia ihminen saattaa haluta seksiä tietyn ihmisen kanssa vielä pitkäänkin sen jälkeen, kun suhde on päättynyt. Kyse ei siis välttämättä ole rakkaudesta, vaan riippuvuudesta.

3. Adrenaliini

”Pakene tai taistele” -reaktion kehossa aiheuttavaa adrenaliinia vapautuu silloin, kun keho on stressitilanteissa. Jos suhde epäilyttää tai ahdistaa, ihminen ui adrenaliinissa.

Stressihormoni puolestaan vapauttaa kehossa dopamiinia. Ja kuten aiemmin mainittiin, dopamiini aiheuttaa riippuvuutta toista ihmistä kohtaan. Adrenaliinin arvellaan olevan yksi niistä syistä, miksi ihmiset pysyvät itselleen vahingollisissa suhteissa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.