Kuva Shutterstock

Tutkimus paljastaa, mitkä seksiasennot ovat vähiten naisten mieleen. Parhaan asennon löytäminen voi vaatia hienosäätöä.

Men’s Health -lehti tutki, mistä seksiasennoista naiset pitävät vähiten. Kyselyyn vastasi yli 1200 Women’s Health -lehden lukijaa.

Tulos yllättää, sillä moni perinteinen seksiasento koettiin epämiellyttäväksi. Asiantuntijat kertovat, mistä lähetyssaarnaajan ja muiden tuttujen asentojen epäsuosio johtuu.

1. Koira

Koira-asennossa, jossa nainen on kontillaan edessä ja mies polvillaan hänen takanaan mies pääsee helposti työntymään liian syvälle, mikä voi tuntua kivuliaalta. Tutkimuksen naiset olivat myös sitä mieltä, että asento ei ole tarpeeksi intiimi.

Jotta asento tuntuisi naisesta miellyttävämmältä, kannattaa välttää liian pitkiä työntöjä. Myös läheisyys ja vartalon hyväileminen parantavat kokemusta.

2. Nainen päällä

Tutkimuksen mukaan monen naisen nautinto tyssää siihen, että he tuntevat olonsa epävarmaksi. Tunnelma latistuu, jos nainen alkaa miettiä, miltä hän näyttää alhaalta päin katsottuna.

3. Ratsastus selin

Asento, jossa nainen on päällä ja selin miehen kasvoihin, on monen miehen mieleen, mutta vaikeuttaa naisen orgasmia. Asento saattaa tuntua hankalalta ja jopa kivuliaalta, sillä yhdyntä tapahtuu helposti väärässä kulmassa.

4. Lähetyssaarnaaja

Perinteinen lähetyssaarnaaja ei aina osu oikeisiin kohtiin. Nautintoa varten tarvitaankin pientä hienosäätöä. Sen sijaan, että olisitte kasvokkain, miehen rintakehän tulisi olla naisen olkapäiden tasolla. Nainen nostaa jalkojaan niin, että hänen lantionsa kallistuu hieman ylöspäin. Tässä asennossa peniksen varsi on jatkuvassa kontaktissa klitoriksen kanssa, ja tutkimuksen mukaan nainen saa orgasmin 56 % todennäköisemmin kuin tavallisessa lähetyssaarnaaja-asennossa.

5. 69

Kuusysissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta naiset kokevat keskittymisensä herpaantuvan, kun samalla pitäisi keskittyä sekä saamaan että antamaan nautintoa. Monen mielestä suuseksi toimii paremmin, kun välissä vaihdetaan vuoroa.

Suomalaisten yhdynnät vähenevät, mutta itsetyydytys ei. Ja se on hyvä se.

Suomalaisten yhdyntöjen määrä laskee jatkuvasti, mutta onneksi yksi asia kukoistaa: itsetyydytys. Se on yhä yleisempää myös parisuhteissa.

Ja hyvä, että edes se. Itsetyydytyksestä on nimittäin monenlaista hyötyä:

1. Tulet onnelliseksi

Itsetyydytys vapauttaa kehossa mielihyvää tuottavia hormoneja oksitosiinia ja dopamiinia. Orgasmi on sellainen dopamiinipommi, että sitä voisi kutsua maailman terveellisimmäksi huumeeksi.

2. Se auttaa seksipulmissa

Seksuaaliterapeutit suosittelevat usein itsetyydytystä ihmisille, joilla on ongelmia seksin kanssa, kuten vaikeuksia saada orgasmi. Floridan yliopiston professori Laurie Minz kirjoittaa Psychology Todayssa, että itsetyydytys auttaa heitä oppimaan, mistä nauttii, ja puhumaan siitä kumppanille.

3. Lantionpohjanlihakset kiittävät

Itsetyydytys kehittää lantionpohjanlihaksia, mikä ehkäisee virtsankarkailua ja tekee seksistä vielä nautinnollisempaa.

4. Sinusta tulee fiksu

Orgasmin saaminen tekee tutkitusti hyvää aivoillesi.

5. Rentoudut ja nukut hyvin

Aina ei tarvitse raahautua joogatunnille. Itsetyydytys lievittää stressiä ja kehon jännityksiä, mikä auttaa myös nukahtamaan nopeammin ja nukkumaan makoisammin.

6. Halut eivät katoa

Mitä vähemmän seksiä harrastaa, sitä vähemmän sitä haluaa. Itsetyydytys on loistava ja helppo tapa pitää halua hengissä, vaikka meneillä olisikin vähän kuivempi kausi.

7. Limakalvot tykkäävät

Itsetyydytys vilkastuttaa verenkiertoa, mikä tekee hyvää alapään limakalvoille. Itsetyydytyksestä voi olla apua vaihdevuosien aiheuttamissa ongelmissa, kuten kuivissa limakalvoissa.

8. Se parantaa itsetuntoa

Itsetyydytys saa tuntemaan olonsa kotoisaksi omassa kehossaan, mikä tekee myös seksistä kumppanin kanssa vielä ihanampaa.

Lähteet: WebMDWewomen.com, Independent, Huffington Post, The Conversation

Käsi käy
Viesti

Joitain vuosia sitten sain lääkäriltä ikuisen testosteronia kohottavan loppuelämän lääkityksen. Jossain vaiheessa rupesi käsi käymään ja oli pakko harrastaa itsetyydytystä jopa 4 kertaa päivässä. Joka kerran jälkeen oli pakko ottaa pienet tirsat, kun olin kerta työtön. Nykyisin olen töissä ja harrastan itsetyydytystä enää iltaisin ja viikonloppuisin 7-12 kertaa viikossa. Penis kasvoi mittoihin arvaamattomiin ja nyt orgasmi tuntuu hyvältä. Enää pitää käydä vuosittain esittelemässä eturauhasta ja kiveksiä lääkärille. Kiihotun aina pelkästä ajatuksesta päästä naislääkärin koplattavaksi.

Ihmiset ovat tuoreen brittitutkimuksen mukaan suvaitsevaisempia kuin ennen.

Uuden tutkimuksen mukaan kymmenen seksikumppania on ihanteellinen määrä sekä miehillä että naisilla, uutisoi Independent. Kyselyyn vastasi yli 1000 brittiä, ja se toteutettiin deittisivustolla. Illicit Encounters -sivusto on suunnattu seuraa etsiville varatuille, jolla on yli miljoona käyttäjää.

Suurin osa vastaajista oli sitä mieltä, että sopiva määrä kumppaneita on 8–12. Niin vastasi 38 prosenttia naisista ja 37 prosenttia miehistä.

Yli kahtakymmentä kumppania vastaajat pitivät epäviehättävänä.

Suhtautuminen on muuttunut

Tutkimuksen mukaan alle kymmentä kumppania pidettiin merkkinä kokemattomuudesta ja yli kymmentä kumppania turhan kevytkenkäisenä. Valitettavasti epätasa-arvo näkyi edelleen tuloksissa, sillä miehet suhtautuivat naisia nihkeämmin siihen, jos toisella on ollut enemmän kuin kymmenen petikumppania.

Deittipalvelua edustavan Christian Grantin mukaan ihmiset ovat kuitenkin nykyään entistä suvaitsevaisempia ja avoimempia seksuaalisille seikkailuille.

– Jos olisimme toteuttaneet kyselyn kymmenen vuotta sitten, miehet olisivat odottaneet, että naisella olisi ollut paljon vähemmän kumppaneita, hän sanoo.

Pari vuotta sitten toteutetussa brittitutkimuksessa miehet ja naiset vastasivatkin, että ihanteellinen määrä seksikumppaneita on vain neljä.

Aina ei kiinnosta

Kaikki eivät halua tietää toisen lukua. 35 prosenttia uuteen brittikyselyyn vastanneista naisista ja 30 prosenttia miehistä sanoi haluavansa tietää toisen seksikumppanien määrän.

Seksiasiantuntija Tracey Coxin mukaan kumppaneiden määrästä on turha puhua.

Suomalaiset ovat vapaamielisiä

Jos Suomessa toteutettaisiin vastaava kysely, ihanteellisten kumppanien määrä saattaisi olla vielä korkeampi.

Vuonna 2007 suomalaisilla oli elämänsä aikana keskimäärin 10,4 seksikumppania.

Väestoliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula kommentoi viime vuonna Ilta-Sanomille, että suomalaisten seksikumppanien määrä on kasvanut 1970-luvulta asti. Aihetta alettiin tuolloin tutkia säännöllisesti.

Kontulan mukaan Suomi pääsi vuonna 2007 maailman ensimmäisenä maana tilanteeseen, jossa alle 35-vuotiailla naisilla ja miehillä on ollut keskimäärin yhtä paljon seksikumppaneita.

– Suomalaisilla on nuorena ennen vakiintumista lyhytaikaisempia suhteita enemmän kuin muissa maissa ja niihin suhtaudutaan vapaamielisemmin. Lisäksi tämä voi johtua siitä, että naiset vastaavat nykyisin rehellisemmin ja avoimemmin, kun heiltä kysytään kumppanien lukumäärää, hän sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Vierailija
Viesti

Miksi tällaisia "uutisia" julkaistaan? Jotta kaikki ymmärtäisivät olla vakiintunutta ainakaan ekslusiivisesti ennen kuin 9 kumppania on testattu? Tai jotta ne joilla on ollut useampi, tuntisivat itsensä huonoiksi? Tai jotta jotka ovat menneet naimisiin vaikka sen ensimmäisen kanssa, tajuaisivat jos eivät erota kerätäkseen puuttuvat 9 niin ainakin harrastaa sitten rinnakkaissuhteita sen verran että 10 tulee täyteen?!

Mitä vähemmän seksiä harrastaa, sitä vähemmän sitä haluaa, sanovat asiantuntijat.

Kuinka kauan edellisestä kerrasta on aikaa? Päiviä, viikkoja, kuukausia vai vuosia? Muistatko edes?

Seksielämän pitkät kuivat kaudet hiipivät elämään usein yllättäen. Ensin huomaa kaipaavansa seksiä ja sitten huomaa, ettei ole enää juuri edes ajatellut asiaa.

Vastaavasti hyvän seksin jälkeen sitä ihmettelee, miksei tule nautiskeltua useammin.

Itse asiassa seksi on vähän kuin karkkipussi, hapankorppurasia tai lenkkeily: jos niihin ei koske lainkaan, niitä ei kaipaakaan.

Säännöllinen seksin harrastaminen lisää verenkiertoa genitaalialueilla, mikä puolestaan auttaa kiihottumaan, sanoo Womens Healthin haastattelema tohtori ja parisuhdeasiantuntija Terri Orbuch.

Hänen mukaansa seksin aikana elimistöön vapautuu mielihyvähormonia ja mielihyväkeskuksemme aktivoituu, mikä saa meidät haluamaan enemmän seksiä. Kun seksin harrastamisen lopettaa, siitä hiljalleen ikään kuin "vieroittuu".

Seksistä voi vieroittua.

Halujen hiipumista voivat aiheuttaa myös stressi, väsymys, hormonaaliset muutokset, mielialalääkkeet, hormoniehkäisy ja sairaudet. On tärkeää muistaa myös se, että seksuaalisen halun määrä vaihtelee luonnostaan.

Anna halulle mahdollisuus

Myös Me Naisten haastatteleman seksuaalineuvojan mukaan seksille kannattaa joskus antaa mahdollisuus, vaikka ei niin haluttaisikaan. Hänen mukaansa naisten seksuaalinen halu ja kiihottuminen eivät tutkitusti ole aina synkassa. Saattaa olla, että omasta mielestä ei haluta, mutta keho voikin olla jo kiihottumassa.

Jos siis haluaa herätellä omia halujaan, kannattaa vain ryhtyä toimeen. (Mutta tietenkään itseään ei pidä pakottaa sellaiseen, joka oikeasti tuntuu pahalta tai huonolta ajatukselta.)

Seksielämäänsä voi viritellä uuteen vauhtiin esimerkiksi kokeilemalla 7 päivän seksihaastetta.

Erään naisen mukaan tunnin seksisääntö pelasti koko hänen parisuhteensa.

Ainahan voi kokeilla, ratkeaisivatko seksiongelmat porkkanaa syömällä.

Meneekö kasvissyönnillä tosiaan niin huonosti, että sitä mainostaessa pitää vetää seksikortti esiin?

No myönnetään, kyllä sillä huomion onnistuu kiinnittämään.

Eläinten oikeuksia puolustavan PETA-järjestön tuoreella mainosvideolla vertaillaan vegaanin ja lihaa syövän makuuhuonekäyttäytymistä. Himokas touhuilu jatkuu paljon pidempään tietenkin vegaanin sängyssä. Kestä pidempään, valitse vegaaninen, kuuluu videon mainoslause.

Videon kuvauksessa vegaaniseksin paremmuutta selitetään sillä, että lihan tyydyttynyt rasva ja kolesteroli voivat lisätä sydänsairauksien, korkean verenpaineen ja kohonneiden kolesteroliarvojen riskiä. Kyseiset sairaudet ovat usein syynä myös erektio-ongelmiin, kun taas kasvispitoinen ruoka pitää verenkierron iskussa. 

Kasvisten syöminen on tietenkin hyväksi, ei siinä mitään. Kunpa makuuhuoneen suurin ongelma olisikin lihansyönnin vaikutus mieskuntoon. Ei esimerkiksi tietämättömyys kumppanin anatomiastavääränlainen lähestymistapa tai se, että suhteen alun jälkeen seksi-into tuppaa hiipumaan.

Mutta mitäpä noista.

PETAn mukaan kasvissyöjien sydänsairausriski on 32 prosenttia pienempi kuin lihansyöjillä. Jostakin kumman syystä lihansyöjämiehen kohtaloksi videolla koituu kuitenkin se, että ilmastointilaite putoaa hänen päähänsä.