Kuva Shutterstock

Tutkimus paljastaa, mitkä seksiasennot ovat vähiten naisten mieleen. Parhaan asennon löytäminen voi vaatia hienosäätöä.

Men’s Health -lehti tutki, mistä seksiasennoista naiset pitävät vähiten. Kyselyyn vastasi yli 1200 Women’s Health -lehden lukijaa.

Tulos yllättää, sillä moni perinteinen seksiasento koettiin epämiellyttäväksi. Asiantuntijat kertovat, mistä lähetyssaarnaajan ja muiden tuttujen asentojen epäsuosio johtuu.

1. Koira

Koira-asennossa, jossa nainen on kontillaan edessä ja mies polvillaan hänen takanaan mies pääsee helposti työntymään liian syvälle, mikä voi tuntua kivuliaalta. Tutkimuksen naiset olivat myös sitä mieltä, että asento ei ole tarpeeksi intiimi.

Jotta asento tuntuisi naisesta miellyttävämmältä, kannattaa välttää liian pitkiä työntöjä. Myös läheisyys ja vartalon hyväileminen parantavat kokemusta.

2. Nainen päällä

Tutkimuksen mukaan monen naisen nautinto tyssää siihen, että he tuntevat olonsa epävarmaksi. Tunnelma latistuu, jos nainen alkaa miettiä, miltä hän näyttää alhaalta päin katsottuna.

3. Ratsastus selin

Asento, jossa nainen on päällä ja selin miehen kasvoihin, on monen miehen mieleen, mutta vaikeuttaa naisen orgasmia. Asento saattaa tuntua hankalalta ja jopa kivuliaalta, sillä yhdyntä tapahtuu helposti väärässä kulmassa.

4. Lähetyssaarnaaja

Perinteinen lähetyssaarnaaja ei aina osu oikeisiin kohtiin. Nautintoa varten tarvitaankin pientä hienosäätöä. Sen sijaan, että olisitte kasvokkain, miehen rintakehän tulisi olla naisen olkapäiden tasolla. Nainen nostaa jalkojaan niin, että hänen lantionsa kallistuu hieman ylöspäin. Tässä asennossa peniksen varsi on jatkuvassa kontaktissa klitoriksen kanssa, ja tutkimuksen mukaan nainen saa orgasmin 56 % todennäköisemmin kuin tavallisessa lähetyssaarnaaja-asennossa.

5. 69

Kuusysissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta naiset kokevat keskittymisensä herpaantuvan, kun samalla pitäisi keskittyä sekä saamaan että antamaan nautintoa. Monen mielestä suuseksi toimii paremmin, kun välissä vaihdetaan vuoroa.

 Jos fantasioit itsestäsi masturboidessasi, olet hyvin todennäköisesti autoseksuaali.

Refinery29-sivuston haastatteleman seksuaaliterapeutti ja seksologi Michael Aaronin mukaan moni meistä kiihottuu silloin tällöin katsoessaan itseään peilistä – ja se on ihan täysin ok.

Jos kuitenkin kiihotut itsestäsi usein tai oman vartalon ajattelu on sinulle ainoa konsti kiihottua, saatat olla autoseksuaali.

Autoseksuaalisuus on seksuaalinen suuntautuminen, josta toisinaan käytetään myös nimeä autoerotismi. Psychology Todayn mukaan suuntautumista on vaikea määrittää ja tutkia. Tähän mennessä asiantuntijat ovat päässeet ainoastaan siitä yhteisymmärrykseen, että autoseksuaalisuus tarkoittaa omasta itsestä kiihottumista. Määritelmään mahtuu kuitenkin lukuisia erilaisia muotoja.

Psychology Todayssa muistutetaan, ettei autoseksuaalisesti suuntautunut ihminen ole narsisti, vaikka hän ilmiselvästi pitääkin itsestään.

– Autoerotismi ei viittaa persoonallisuushäiriöön. Sitä voidaan väljästi kuvata narsistiseksi siksi, että se itsensä rakastamisen muoto. Rakkaus ei välttämättä ole henkistä tai emotionaalista, mutta se on ehdottomasti fyysinen.

Epäiletkö olevasi autoseksuaali?

Psychology Todayn mukaan helpoin tapa selvittää oma suuntautumisensa on miettiä omia itsetyydytystapojaan. Jos fantasioit itsestäsi masturboidessasi, olet hyvin todennäköisesti autoseksuaali. Mutta jos toisinaan kiihotut katsoessasi itseäsi peilistä, et todennäköisesti ole autoseksuaalisesti suuntautunut.

Muista myös: Jokaisella on lupa olla juuri sellainen kuin on niin kauan, kun siihen ei liity toisten ihmisten satuttamista tai pakottamista. Jos siis huomaat olevasi autoseksuaalisesti suuntautunut, jatka rauhassa itsestäsi fantasioimista!

Jos nämä ajatukset nousevat mieleesi toistuvasti seksin aikana, kannattaa pohtia suhteen laatua laajemminkin. 

Parhaimmillaan seksi on mahtavaa, se tuo kumppanit lähemmäs toisiaan ja luo lisää luottamusta. Joskus se voi kuitenkin paljastaa karuja faktoja parisuhteen tilasta.

Bustle listasi kymmenen asiaa, joiden ajatteleminen seksin aikana saattaa kieliä ongelmista parisuhteessa. Jos ne piinaavat jatkuvasti, asia kannattaa ottaa puheeksi kumppanin kanssa.

Lue myös: Näitä asioita naiset ajattelevat seksin aikana

1. ”En ole yhtään kiihottunut.”

Toisinaan seksi voi olla tylsää ja kiihottuminen ei luonnistu. Pohjimmiltaan siinä on kuitenkin kyse nautinnosta.

– Jos kehosi ei vastaa toisen kehoon, se on yleensä merkki jostain suuremmasta ongelmasta – se voi liittyä sinuun tai suhteeseen, sanoo parisuhde-ekspertti Jack Murphy.

Lue myös: Mies pitää liukuvoidetta huijauksena, mikä avuksi?

2. ”Näytänköhän hyvältä?”

Tämä ajatus voi olla merkki heikosta itsetunnosta. Joskus mietteen takana on myös luottamuspula kumppaniin.

3. ”Hän ei arvosta sitä, mitä teen.”

Molemminpuolinen arvostus on yksi parisuhteen kulmakivistä – myös sängyssä.

Lue myös: ”Jatkuva kuittailu syö itsetuntoani” – Eroasiantuntija neuvoo, kuinka toimia vähättelevän puolison kanssa

4. ”Minulla on epämiellyttävä olo.”

Älä pyörittele ajatusta päässäsi, vaan ilmaise se kumppanillesi ääneen. Jos se on vaikeaa, keskinäinen luottamuksenne kaipaa huomiota.

5. ”Olen kertonut hänelle, etten pidä tästä asennosta…”

Sängyssä on tärkeää kuunnella toista ja arvostaa hänen toiveitaan. Ei ole reilua, että kumppanisi yrittää painostaa sinua asioihin, joista et pidä tai jotka esimerkiksi sattuvat.

6. ”Mitäs kaikkea minun pitikään tehdä tänään?”

Joskus jokaisen mieli harhailee seksin aikana. Mutta jos nautintoon keskittyminen on jatkuvasti vaikeaa, kyseessä saattaa olla isompikin ongelma.

7. ”Miksi keskitymme aina häneen?”

Eikö kumppanisi ota sinun nautintoasi koskaan huomioon? Se ei ole hyväksyttävää, joten asiasta kannattaa keskustella.

Lue myö: Seksin puute, itsekkyys ja erilaiset halut – tästä kaikesta sängyssä riidellään

8. ”Ja taas on aika feikata.”

Moni meistä on joskus feikannut orgasmin – ja se on ihan hyväksyttävää. Varsinkin pitkässä parisuhteessa kahden ihmisen pitäisi kuitenkin pystyä luottamaan toisiinsa niin, ettei kummankaan tarvitse esittää sängyssä.

Lue myös: Tämänkin vuoksi naiset teeskentelevät orgasmin

9. ”Kunpa hän sanoisi jotain.”

Sängyssä ei tarvitse pälpättää, mutta täysi hiljaisuus voi olla merkki siitä, ettette luota toisiinne. Miten luottamuksen voisi saavuttaa? Aiheesta kannattaa puhua sängyn ulkopuolella.

10. ”Sanoiko hän ihan tosissaan minulle juuri noin?”

Törkypuheet voivat kiihottaa, mutta kaikkien juttu ne eivät missään nimessä ole. Jos kumppanisi kielenkäyttö häiritsee, asiasta pitää puhua. Jokainen ansaitsee partnerinsa arvostuksen sängyssä.

Kuusi vinkkiä siihen, miten ehdotat seksiä niin, ettet ole tungetteleva tai painostava.

Seksissä aina jompikumpi tekee aloitteen – vaikka harvemmin sitä tulee ajateltua. Joskus sohva kuumenee luonnostaan kiireisenäkin arki-iltana tai peitto heiluu laiskana pyhäaamuna. Mutta aika usein tarvitaan ehdotus tai ele.

Mutta miten seksiä sitten voi ehdottaa onnistuneesti? ”Olisiko meidän jo aika harrastaa seksiä” -kysymys tappaa halut helposti.

Seksiterapeutti, psykoterapeutti Vanessa Marin kertoo Lifehacker-sivustolla, kuinka tehdään paras mahdollinen aloite seksiin. Niin, että kumppani kuumenee varmasti petipuuhiin.

 1. Auta häntä rentoutumaan
  Toiset ihmiset ovat valmiita lemmenleikkiin heti astuttuaan sisään kotiovesta, toiset taas kaipaavat vähän rauhoittumista ennen kuin he innostuvat asiasta. Anna kumppanillesi aikaa rentoutua. Jos hän käy selvästi kierroksilla tai olet epävarma tilanteesta, kysy häneltä suoraan, mitä sinä voisit tehdä. Haluaako hän olla hetken yksin? Voisitko sinä hieroa hänen hartioitaan?
  Jo pieni kosketus riittää usein siihen, että ihminen alkaa syttyä seksille.
 2. Sallittua: muistele menneitä
  Milloin seksi on ollut erityisen hyvää? Jos aloitteen tekeminen tuntuu vaikealta, kannattaa ensin muistella parhaimpia hetkiänne ja miettiä, miksi kipinät silloin lähtivät leiskumaan. Voisiko sitä toisintaa? Vai oletko tottunut tekemään aloitteen yhdellä hyväksi havaitulla kaavalla? Tämä saattaa myös olla hauska keskustelu kumppanin kanssa, niin kummankaan ei tarvitse jäädä yksin aloitteenteossa.
 3. Tunteita peliin!
  Kun olette muistelleet onnistuneimpia hetkiänne, johdatelkaa itsenne samaan tunnelmaan – olittepa sitten kokeneet elämänne seksiä Kanarian-lomallanne tai kotisohvallanne. Jos hyvän seksin ilta alkoi muistoissanne romanttisella illallisella, kokatkaa yhdessä jotain hyvää ruokaa ja rentoutukaa ensin sen parissa.
  Kippis illalle! Kuva: Shutterstock
  Kippis illalle! Kuva: Shutterstock
 4. Kehuskele kumppaniasi
  Yksi kehu päivässä = orgasmi päivässä. Moni pitää tätä keinoa parhaimpana seksialoitteena. Kerro puolisollesi vaikka ruokapöydässä, miksi haluat häntä sillä hetkellä. Tai sano jotain hyvää hänen seksitaidoistaan. Kukapa ei lämpenisi tällaiselle?
 5. Härnää vähän!
  Pieni kiusoittelu on helppo tapa lisätä seksuaalista energiaa. Jo kesken työpäivän lähetetty kiusoitteleva tekstiviesti, pitää jännitystä yllä varhain. Myös pitkä suudelma ja kosketus kotiovella kuumentavat tunnelmaa. Jännitys ja halut kasvavat odottaessa sekä yhdessä nauraessa. Seksin ei tarvitse koskaan olla vakavaa, päinvastoin.  
  Lue myös! Jättitutkimus: oikeat vitsit voivat olla parisuhteen perusta
 6. Varaa aikaa lämmittelyyn
  Yhdessäolon alkuaikoina on helppo sännätä suoraan sänkyyn, mutta pitkään yhdessä olleet parit ovat usein kadottaneet tuon huuman. Jotkut tykkäävät suorasta toiminnasta aloitteenteossakin. Toiset taas saattavat välillä haluta hellävaraisempaa virittelyä. Puhukaa aloitteen tekemisestä, toiveistanne ja kosketelkaa toisianne samalla. Se on lämmittelyä kohti kuumaa toimintaa!
  Aina seksi ei välttämättä nappaa toista juuri silloin, kun sitä itse haluaisi. Siihen kuuluisalla seksitutkijalla, Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontulalla on kokeilunarvoinen vinkki: seksiä voi harrastaa sopimuksestakin. Seksuaalisen nautinnon tarjoaminen on rakkauden teko silloin, kun ei ole itse siihen sillä hetkellä yhtä innokas kuin kumppaninsa.
  – Aina ei tarvitse itse haluta, ja seksiä voi harrastaa sopimuksestakin. Halut kyllä yleensä kasvavat, kun päästään vauhtiin, Kontula kertoi Me Naisten haastattelussa viime vuonna.

Jotkut ottavat turhia paineita vieraidenkin seksielämästä.

Hermostuttaako puolisoasi, jos hän huomaa naapureillanne olevan seksiä useammin kuin teillä? Tai kiusaako häntä tieto, että hänen ystävänsä petipuuhat jatkuvat pidempään kuin omanne?

Seksivertailut eivät koskaan kannata, mutta silti niitä harrastetaan.

Kanadalaistutkijat ovat nyt selvittäneet, kuinka ihmiset vertailevat seksielämäänsä toisten ihmisten seksielämään sekä miten nämä vertailut vaikuttavat parisuhteeseen ja petipuhiin.

Tutkijoiden mukaan useimmat ihmiset ovat jonkin verran uteliaita muiden seksielämää kohtaan, kirjoittaa Medical Xpress -sivusto. Mutta jos ihminen on erittäin kiinnostunut toisten intiimielämästä, käyttäytyminen selittyy usein persoonallisuushäiriöllä. Näille seksinarsisteille kelpaa vertailukohdaksi niin naapuri, ystävä, kollega kuin lehtiartikkelin esittelemä tuntematon ihminen.

Seksuaalista narsismia ei pidä kuitenkaan sekoittaa yleiseen narsistiseen persoonallisuushäiriöön, tutkijat muistuttavat. Seksinarsistit ovat muun muassa heitä, jotka esimerkiksi tarjoavat illallisen tai muun lahjan ja odottavat seksiä vastapalveluksi.

Uudessa tutkimuksessa huomattiin, että seksinarsistit ovat alttiimpia tekemään vertailuja ja heillä on myös taipumus suosia niissä itseään. Useimmiten seksinarsistit ajattelevat, että heidän oma seksielämänsä on tyydyttävämpi kuin kenenkään muun.

Seksinarsistit ajattelevat, että heidän oma seksielämänsä on tyydyttävämpi kuin kenenkään muun.

– Joillekin nämä vertailut ovat melko vaikutusvaltaisia, myöntää tutkimuksen vetäjä, Toronton yliopiston tutkija Lisa Day.

Mitä enemmän seksinarsistin piirteitä koehenkilössä oli, sitä vahvempi tunne heillä oli parisuhdetyytyväisyydestään ja oman seksielämänsä toimivuudesta.

Mutta jos he kokivat, että heillä on vähemmän seksiä kuin jollain muulla henkilöllä, he pettyivät omaan kumppaniinsa ja seksielämäänsä sekä kadottivat halunsa. Seksuaaliseen narsismiin taipuvaiset ihmiset vertailivat kolmiosaisessa tutkimuksessa mielellään itseään heihin, jotka eivät olleet niin seksuaalisesti kokeneita.

Uuden tutkimuksen tekijät haluavat korostaa, että tulokset koskettavat vain heitä, jotka kärsivät seksuaalisesta narsismista. Ihmiset, joilla oli vain vähän seksinarsistin piirteitä, eivät vaikuttuneet vertailutuloksistaan. He saattoivat siis verrata omaa seksielämäänsä kenen tahansa muun henkilön seksielämään, mutta lopputulemat eivät vaikuttaneet siihen, miten tyytyväisiä he olivat parisuhteeseensa ja seksielämäänsä.

–  Ihmiset ovat uteliaita toisten seksuaalisuutta kohtaan ja tekevät vertailuja, jotka vaikuttavat siihen, kuinka he kokevat oman parisuhteensa, Day sanoo.

– Tämä uteliaisuus on avannut täysin uuden tutkimussuunnan meille.

Kysely

Miten sinä reagoit naapurin seksiääniin?