Kuva Shutterstock

Tutkimus paljastaa, mitkä seksiasennot ovat vähiten naisten mieleen. Parhaan asennon löytäminen voi vaatia hienosäätöä.

Men’s Health -lehti tutki, mistä seksiasennoista naiset pitävät vähiten. Kyselyyn vastasi yli 1200 Women’s Health -lehden lukijaa.

Tulos yllättää, sillä moni perinteinen seksiasento koettiin epämiellyttäväksi. Asiantuntijat kertovat, mistä lähetyssaarnaajan ja muiden tuttujen asentojen epäsuosio johtuu.

1. Koira

Koira-asennossa, jossa nainen on kontillaan edessä ja mies polvillaan hänen takanaan mies pääsee helposti työntymään liian syvälle, mikä voi tuntua kivuliaalta. Tutkimuksen naiset olivat myös sitä mieltä, että asento ei ole tarpeeksi intiimi.

Jotta asento tuntuisi naisesta miellyttävämmältä, kannattaa välttää liian pitkiä työntöjä. Myös läheisyys ja vartalon hyväileminen parantavat kokemusta.

2. Nainen päällä

Tutkimuksen mukaan monen naisen nautinto tyssää siihen, että he tuntevat olonsa epävarmaksi. Tunnelma latistuu, jos nainen alkaa miettiä, miltä hän näyttää alhaalta päin katsottuna.

3. Ratsastus selin

Asento, jossa nainen on päällä ja selin miehen kasvoihin, on monen miehen mieleen, mutta vaikeuttaa naisen orgasmia. Asento saattaa tuntua hankalalta ja jopa kivuliaalta, sillä yhdyntä tapahtuu helposti väärässä kulmassa.

4. Lähetyssaarnaaja

Perinteinen lähetyssaarnaaja ei aina osu oikeisiin kohtiin. Nautintoa varten tarvitaankin pientä hienosäätöä. Sen sijaan, että olisitte kasvokkain, miehen rintakehän tulisi olla naisen olkapäiden tasolla. Nainen nostaa jalkojaan niin, että hänen lantionsa kallistuu hieman ylöspäin. Tässä asennossa peniksen varsi on jatkuvassa kontaktissa klitoriksen kanssa, ja tutkimuksen mukaan nainen saa orgasmin 56 % todennäköisemmin kuin tavallisessa lähetyssaarnaaja-asennossa.

5. 69

Kuusysissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta naiset kokevat keskittymisensä herpaantuvan, kun samalla pitäisi keskittyä sekä saamaan että antamaan nautintoa. Monen mielestä suuseksi toimii paremmin, kun välissä vaihdetaan vuoroa.

Kysyimme naisilta, millaista on hyvä seksi. Tällaisia vastauksia saimme.

Hyvä seksi…

1. …on täynnä lämmintä läheisyyttä.

”Hyvä seksi on sitä, että toinen tykkää toisen seurasta. Mukana on läsnäoloa ja lämmintä läheisyyttä, kun saa olla rakkaan vieressä ihot vastakkain, ilman vaatteita.” Nainen, 23

”Hyvässä seksissä on aitoa intohimoa, läheisyyttä ja halua antautua toiselle. Tuottaa ja saada nautintoa.” Nainen, 27

2. …kulkee omalla painollaan.

”Kun partnerin kanssa natsaa, ei tarvitse miettiä, onko nyt ’hyvä sängyssä’, tai mitähän temppuja kuuluisi tehdä. Seksi on täynnä yhteenkuuluvuutta ja se on spontaania.” Nainen, 69

”Seksi on silloin hyvää, kun tilanne on ajautunut hommiin luontevasti niin, ettei oikeastaan kumpikaan ehtinyt tehdä aloitetta.” Nainen, 54

3. …alkaa jo makuuhuoneen ulkopuolella.

”Hyvä seksi alkaa jo ennen makuuhuoneeseen siirtymistä. On flirttiä, kosketuksia ja suudelmia. Makuuhuoneen puolella on intensiivistä ja kemiat kohtaavat. Esileikkiä tulee olla riittävästi, jotta seksi on molemmille osapuolille miellyttävää. On hyvä kysyä toisen tuntemuksia ja mieltymyksiä, ja kertoa, mistä ei ehdottomasti pidä.” Nainen, 25

4. …ei ole yhdessä asennossa nyhjäämistä.

”Hyvässä seksissä ollaan ainakin parissa eri asennossa ja molemmat osapuolet saavat myös suuseksiä. Hyvä seksi päättyy siihen, että molemmat osapuolet ovat tulleet tyydytetyiksi. Seksin jälkeen voi sitten vielä halailla, pusutella ja sanoa kauniita asioita toiselle.” Nainen, 25

5. …kunnioittaa kumpaakin.

”Hyvän seksin aikana ei tunnu siltä, että olisi jotenkin epänormaali tai outo toiveineen ja haluineen. Saa riittävän paljon seksiä ja riittävän pitkään.” Nainen, 47

”Hyvä seksi on molemminpuolista antamista ja ottamista, jossa kumpikin huomioi toisen toiveet ja fantasiat.” Nainen, 51

6. …on ennakkoluulotonta ja häpeilemätöntä.

”Kun kumpikin haluaa olla hellä ja ennakkoluuloton, voidaan kokeilla jotain uuttakin. Silloin seksi ei ole tylsää vaan upeaa.” Nainen, 42

”Seksi on parhaimmillaan puhdistava, meditatiivinen ja tajunnanräjäyttävä kokemus. Uskaliainta ja kauneinta on ollut saada orgasmi yhtä aikaa toisen kanssa samalla, kun katsoo silmiin. Siinä paljastaa itsensä kumppanille ihan kokonaan. Kauneimmillaan seksi on häpeilemätöntä, estotonta, itsensä ja toisen todellista kohtaamista.” Nainen, 33

7. …ei turhaan kiiruhda.

”Kiireettömyys ja murehtimattomuus ovat hyvän seksin peruspilarit. Silloin ei ole suorituspaineita siitä, saako toinen vai ei.” Nainen, 47

8. …voi olla oikeastaan mitä vain – kunhan siitä nauttii.

”Oikean ihmisen kanssa hyvin erilaisetkin seksikerrat ovat hyviä. Joskus nopeaa ja kiihkeää, joskus hidasta pitkällä esileikillä ja joskus lelujen kanssa. On hauskaa, että voi kokeilla monenlaisia juttuja. Ehkä monipuolinen seksi on sitten parasta.” Nainen, 24

Ammattilaisella otetuilla alastonkuvilla voimaannutaan seksuaalisesti ja pidetään suhteen kipinää yllä.

Sensuelleihin boudoir-kuvauksiin hakeutuvat morsianten lisäksi nyt myös reilusti aikuiset naiset. Aamulehti kertoi tällä viikolla, että keski-ikäisten naisten alastonkuvausten suosio on kasvanut.

Helskiläinen valokuvaaja Mirkku Merimaa kertoo, että vähäpukeisia boudoir-kuvia otetaan joskus itselle, mutta usein ne suunnataan lahjaksi kumppanille. Merimaa kuvaa huomenlahja- ja boudoir-kuvien lisäksi muun muassa naisille suunnattuja elämyspaketteja.

– Kuvauksiin hakeudutaan parisuhteen eri vaiheissa: jotkut haluavat elvyttää vanhaa suhdetta, ja jotkut ilahduttavat uutta kumppania sensuelleilla, kauniilla valokuvilla. Elämyksestä hakevat nostetta myös hiljattain eronneet, Merimaa sanoo.

Piristysruiske suhteelle ja itselle

Sensuelleja kuvia itsestään tahtovat kaiken ikäiset naiset. Merimaan kuvaamista naisista vanhin alastonmalli on ollut noin 60-vuotias.

– Boudoir-kuvia otetaan alusvaatteilla tai ilman. Täysin alasti otetut kuvat koetaan usein seksuaalisesti värittömäksi, joten kuvia otetaan mielummin kauniissa alusvaatteissa. 

Kuvilta toivotaan sensuellisuutta ja hyvää makua, joten kuvat eivät ole yleensä äärettömän rohkeita. Seksikkäät kuvat ovat ennemminkin piristysruiske suhteelle ja itselle.

– Jotkut kuvaajat ottavat sitten rajumpia kuvia, Merimaa sanoo.

Unohda häpeä

Merimaa järjestää Ihana Nainen -kuvauksia naisille, johon kuuluu ammattilaisen tekemä meikki, stailaus, kampaus ja valokuvaussessio. Nämä kuvaukset toteutetaan vaatteet päällä, ja niissä keskitytään myös sisäiseen kauneuteen. 

Merimaa on kuvauksissa huomannut naisten kehittävän kuvauksissa seksuaalisuuttaan.

– Heikkoudet ja häpeät jätetään taakse näissä kuvauksissa. Suomalaiset ovat alastomuuden kanssa sinut lähinnä saunoessa ja uidessa, mutta pinnan alla vapaudutaan. Keski-ikäiset ja keski-iän ylittäneet naiset haluavat ja uskaltavat näyttää myös seksikkäämpää puoltaan.

Toiveissa kolmen kimppa – tiedäthän varmasti, mitä olette tekemässä?

Yksi ja kaksi, eikun kolme – siinäpä jännittävä luku seksin harrastamiseen. Jos kolmistaan kokeilu hokuttaa, kannattaa selvittää etukäteen, millaisia mahdollisia kommervenkkejä siihen liittyy.

Seksiä kolmen kesken harrastetaan monesta syystä: kokeilunhalusta tai vaikkapa parisuhteen piristämiseksi. Kolmen kimppa voi parhaimmillaan olla todella hauskaa, mutta huonosti suunniteltuna se voi mennä pahasti pieleen.

Lue myös: Seksikomedian ohjaaja kokeili nuoruudessaan: "Kolmen kimppa on katastrofi"

Buzzfeed-sivusto järjesti kyselyn kolmen kimppaa kokeilleille. He kertoivat kokemuspohjaiset neuvonsa hommaan. Kokosimme 15 parasta vinkkiä!

 1. Varmistakaa, että kaikki osapuolet todella haluavat kolmen kimppaan eikä kukaan suostu siihen kumppaninsa vaatimuksesta tai vain tätä miellyttääkseen.
 2. Tehkää selväksi, mitä yhteiseltä seksikokeilulta halutaan. Pariskunnan suhteen on syytä olla vakaalla pohjalla, kun petipuuhaan kutsutaan kolmas osapuoli. Kolmen kimppa harvemmin toimii yhdenkään parisuhdepulman ratkaisuna.  
 3. Sopikaa säännöistä etukäteen, jotta kaikki välttyvät ikäviltä yllätyksiltä.
 4. Valitkaa esimerkiksi turvasana tai muu merkki, jolla ilmaista, että haluaa homman loppuvan. Ylipäätään kannattaa sopia, että pelin voi laittaa poikki milloin tahansa.
 5. Harkitse tarkkaan, jos aiot osallistua kolmen kimppaan läheisen ystäväsi kanssa. Todella tarkkaan.
 6. Älä ole humalassa – ainakaan kovin paljon. Rohkaisudrinkki voi keventää tunnelmaa, mutta kaatokännissä hommasta ei tule mitään.
 7. Valitkaa paikka, jossa ei ole riskiä häirityksi tulemisesta. Tilanne voi mennä päin prinkkalaa, jos joku ulkopuolinen pamahtaa paikalle kesken kaiken.
 8. Tunnettehan kaikki vetoa toisiinne? Luvassa on ikäviä tilanteita, jos kaikki osallistujat eivät ole kiinnostuneita toisistaan.
 9. Valmistaudu siihen, että yhteinen seksihetki voi synnyttää tunteita, joita ei ollut tarkoitus herättää. Touhu on intiimiä kolmisinkin, eikä olisi ihme, jos joku osapuolista jäisi mieleen pyörimään.
 10. Varaudu siihen, että jossain vaiheessa aktia saatat tuntea olosi ulkopuoliseksi. Sitä sattuu, mutta tilanne muuttuu kyllä pian.
 11. Älkää kumppanisi kanssa etsikö kolmatta seksikumppania deittisivustoilta kertomatta aikeestanne heti ja suoraan. Ketään ei pidä houkutella juttusille tai treffeille ja paljastaa vasta sitten, että seurustelet ja haet kolmatta osapuolta seksiin. Selvitä toiveesi heti kättelyssä.
 12. Huolehtikaa ehkäisystä ja mukavuudesta. Varautukaa usealla kondomilla. Myös liukuvoide ja lelut ovat harkitsemisen arvoisia apuja.
 13. Sopikaa etukäteen, mitä seksin jälkeen tehdään. Kuka jää yöksi, kuka lähtee, minne mennään? Näin vältytte kiusallisilta tilanteilta.
 14. Jos kerran lähdet mukaan, ole rento ja avoimin mielin: ei se ole niin vakavaa! Porukalla sattuu ja tapahtuu, ota hassut tilanteet vastaan huumorilla.
 15. Puhukaa kokemuksesta yhdessä jälkeenpäin. jäikö jokin painamaan mieltä, mistä piditte?

Oletko koskaan kokeillut kolmen kimppaa tai haaveiletko siitä? Vastaa kyselyyn!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Seksi ei ole pelkkää kehon kieltä. Se on myös tietoa ja ymmärrystä erilaisista termeistä ja teoista. Testaa, millä tasolla sinun seksitietoutesi on!