Kuva Shutterstock

Tutkimus paljastaa, mitkä seksiasennot ovat vähiten naisten mieleen. Parhaan asennon löytäminen voi vaatia hienosäätöä.

Men’s Health -lehti tutki, mistä seksiasennoista naiset pitävät vähiten. Kyselyyn vastasi yli 1200 Women’s Health -lehden lukijaa.

Tulos yllättää, sillä moni perinteinen seksiasento koettiin epämiellyttäväksi. Asiantuntijat kertovat, mistä lähetyssaarnaajan ja muiden tuttujen asentojen epäsuosio johtuu.

1. Koira

Koira-asennossa, jossa nainen on kontillaan edessä ja mies polvillaan hänen takanaan mies pääsee helposti työntymään liian syvälle, mikä voi tuntua kivuliaalta. Tutkimuksen naiset olivat myös sitä mieltä, että asento ei ole tarpeeksi intiimi.

Jotta asento tuntuisi naisesta miellyttävämmältä, kannattaa välttää liian pitkiä työntöjä. Myös läheisyys ja vartalon hyväileminen parantavat kokemusta.

2. Nainen päällä

Tutkimuksen mukaan monen naisen nautinto tyssää siihen, että he tuntevat olonsa epävarmaksi. Tunnelma latistuu, jos nainen alkaa miettiä, miltä hän näyttää alhaalta päin katsottuna.

3. Ratsastus selin

Asento, jossa nainen on päällä ja selin miehen kasvoihin, on monen miehen mieleen, mutta vaikeuttaa naisen orgasmia. Asento saattaa tuntua hankalalta ja jopa kivuliaalta, sillä yhdyntä tapahtuu helposti väärässä kulmassa.

4. Lähetyssaarnaaja

Perinteinen lähetyssaarnaaja ei aina osu oikeisiin kohtiin. Nautintoa varten tarvitaankin pientä hienosäätöä. Sen sijaan, että olisitte kasvokkain, miehen rintakehän tulisi olla naisen olkapäiden tasolla. Nainen nostaa jalkojaan niin, että hänen lantionsa kallistuu hieman ylöspäin. Tässä asennossa peniksen varsi on jatkuvassa kontaktissa klitoriksen kanssa, ja tutkimuksen mukaan nainen saa orgasmin 56 % todennäköisemmin kuin tavallisessa lähetyssaarnaaja-asennossa.

5. 69

Kuusysissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta naiset kokevat keskittymisensä herpaantuvan, kun samalla pitäisi keskittyä sekä saamaan että antamaan nautintoa. Monen mielestä suuseksi toimii paremmin, kun välissä vaihdetaan vuoroa.

Syy on tietenkin aivoissa.

Orgasmivaikeuksista kärsivälle annetaan usein vain yksi neuvo: rentoudu.

Se onkin helpommin sanottu kuin tehty, vaikka neuvo sinänsä on ihan hyvä.

Ehkä tutkimustieto auttaisi ymmärtämään, missä se penteleen kliimaksi oikein viipyy.

Kumppanin kanssa rakastellessa merkittävin este orgasmille on tosiaan suorituspaine. Työstressi ja tuhat hoitamatonta asiaa majailevat aivokuoressa samalla alueella, jolla on orgasmin saamisen kannalta tärkeä rooli.

Neurotieteilijä Barry Komisaruk ja psykiatrian ja neurotieteen professori Heather Berlin selittävät aivojen roolia orgasmissa Mic-sivuston jutussa.

Mieli vaeltaa

Aivojen otsalohkossa sijaitsee dorsolateraalinen prefrontaalinen aivokuori, joka huolehtii arjessa siitä, että aivan kaikkia hetken mielijohteita ei tule toteutettua. Sen toiminta on oikein hyödyllistä, sillä muuten elämä muistuttaisi ikuisia firman pikkujouluja.

Kun joku muu hoitaa stimuloinnin, mielelle jää aivan liikaa mahdollisuuksia vaeltaa.

Noh, silloin kun seksiä sitten on soveliasta harrastaa, kyseinen aivokuoren osanen pitäisikin saada toimimaan hieman pienemmällä teholla, jotta rentoutuminen orgasmia varten onnistuisi.

– Jos alue pysyy aktiivisena, se vaimentaa orgasmiin tarvittavia reaktioita, eikä edes erektion saaminen tai kiihottuminen ole välttämättä mahdollista, professori Berlin selittää Micin jutussa.

Itsetyydytyksessä tätä ongelmaa ei ole, koska aivokuoren aluetta tarvitaan myös keskittymiseen – siis ohjaamaan sitä, mihin kosket, miten ja kuinka kovaa. Toiminta riittää hämäämään aivoja niin, ettei orgasmin saamisessa ole ongelmia.

Kun joku muu hoitaa stimuloinnin, mielelle jää aivan liikaa mahdollisuuksia vaeltaa ja miettiä kauppalistaa, jalkapallo-ottelua ja naapurin haravaa. Jos on yhtään taipuvainen ahdistumaan, suorituspaineet kasvavat päässä nopeasti.

Opettele päästämään irti

Irti päästämistä voi kuitenkin harjoitella, jolloin myös dorsolateraalinen prefrontaalinen aivokuori rauhoittuu. Helppoa se ei välttämättä ole.

Seksissäkin on hyötyä flow-tilasta, jossa huomio on kiinnittynyt täysin tekeillä olevaan asiaan.

Seksissäkin on hyötyä flow-tilasta.

Jos se on itselle harvinainen ilmiö, kannattaa pohtia, missä puuhassa on päässyt lähimmäs tilaa. Katosiko ajantaju kirjaa lukiessa, urheillessa tai leipoessa? Ota selvää, miten pääsit tilaan ja pyri löytämään se entistä useammin. Myös meditointia ja hengitysharjoituksia kannattaa kokeilla.

Kun oppii irtautumaan arjen huolista, myös seksielämä saattaa parantua.

Kommentit

Tuoreen tutkimuksen mukaan varsinkin suomalaisten tyytymättömyys seksin määrään on kasvanut dramaattisesti.

Vain 46 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä seksielämäänsä, ilmenee RFSU-järjestön teettämästä Kondomittari 2016 -tutkimuksesta.

Tyytymättömyys seksielämään on kasvanut Pohjoismaissa. Vuonna 2010 Kondomittari-tutkimuksessa 48 prosenttia pohjoismaalaisista kertoi, että on tyytyväinen seksielämäänsä. Nyt tyytyväisiä oli 45 prosenttia.

1. Seksiä on liian harvoin

Yhä useampi suomalainen on sitä mieltä, että seksiä on liian vähän. Vuonna 2013, kun kysely toteutettiin viimeksi, seksiä oli liian harvoin 44 prosentin suomalaisen mielestä. Nyt peräti 70 prosenttia piti seksin määrää turhan vähäisenä.

Lue myös: Haluatko enemmän seksiä kuin kumppanisi? 6 vinkkiä sinulle.

2. Oikea tyyppi puuttuu

Suomalaistista 40 prosenttia oli tyytymätön seksielämäänsä, koska sopiva kumppani puuttuu.

3. Orgasmia on vaikea saada

Viidesosa suomalaisnaisista oli tyytymätön, koska heidän oli vaikea saada orgasmia. Tutkimuksen mukaan 60 prosenttia suomalaisnaisista on joskus teeskennellyt orgasmin. Yli kymmenesosa naisista teeskentelee sen joka kerta, kun harrastaa seksiä.

Lue myös: Seksologin vinkit – 6 askelta orgasmiin.

4. Oma vartalo ei miellytä

Varsinkin nuoret aikuiset ovat tyytymättömiä omaan vartaloonsa. Näin sanoi kolme kymmenestä nuoresta aikuisesta Pohjoismaissa.

Kaikkein yleisintä tyytymättömyys omaan vartaloon oli Suomessa.

Kaikkein yleisintä tyytymättömyys omaan vartaloon oli Suomessa, jossa 33 prosenttia 21–35-vuotiaista kertoi niin. Norjassa vartaloonsa tyytymättämiä oli 32 prosenttia, Tanskassa 28 prosenttia ja Ruotsissa 24 prosenttia.

Suuremmat halut kuin koskaan

Väestöliiton tänä vuonna ilmestyneen Finsex-tutkimuksen tulokset ovat samanlaisia. Sen mukaan suomalaisten halut ovat suuremmat kuin koskaan, mutta seksiä harrastetaan silti entistä harvemmin.

Suomalaiset harrastivat viime vuonna seksiä keskimäärin kerran viikossa. Aktiivisimpia olivat 20-vuotiaat naiset ja 50-vuotiaat miehet, jotka harrastivat seksiä keskimäärin puolitoista kertaa viikossa.

Sekä miehet että naiset haluaisivat, että seksiä olisi useammin. Naiset toivoivat keskimäärin kahta ja miehet kolmea yhdyntää viikossa.

Suomalaiset ahkerimpia kondomin käyttäjiä

RFSU:n tutkimuksessa kävi myös ilmi, että suomalaiset käyttävät kondomia enemmän kuin muut pohjoismaalaiset. 29 prosenttia suomalaisista käyttää kondomia, kun Ruotsissa luku on 23 prosenttia, Tanskassa 21 prosenttia ja Norjassa 20 prosenttia.

Vain puolet nuorista aikuisista oli käyttänyt kondomia uuden kumppanin kanssa.

Kuitenkin vain noin puolet suomalaisista nuorista aikuisista kertoi, että oli käyttänyt kondomia, kun harrasti viimeksi seksiä uuden kumppanin kanssa.

Kondomittari on seksuaalikasvatusjärjestö RFSU:n toistuva tutkimus pohjoismaalaisten seksistä ja kondomin käytöstä. Verkossa toteutettuun kyselytutkimukseen vastasi 4 260 ihmistä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Vastaajat olivat 15–65-vuotiaita, jotka olivat harrastaneet seksiä vähintään kerran.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kommentit

Naista ei voi tyydyttää
Viesti

Varsinkin nuoria miehiä varmasti ahdistaa paineet kjoita heille kasataan, jatkuvasti mediassa miten naista pitää miellyttää, miten esileikki että nainen nauttii, miten naiseen on vaikea saada orgasmia, mitä mies tekee väärin. Seksi jossa nainenkin nauttisi vaikuttaa vaativan ihmemiehen taidot ja nautinollinen seksi tuntuu olevan miehen vastuulla. Nettiporno ja oma käsi vaikuttaa paremalta vaihtoehdolta.

Miksi naiset ovat seksuaalisesti joustavampia kuin miehet? Selitys löytyy evoluutiosta.

Uusi evoluutioteoria väittää, että naiset ovat seksuaalisesti joustavampia kuin miehet. Siksi naiset harrastavat seksiä saman sukupuolen edustajan kanssa miehiä enemmän.

Evoluutiopsykologi Satoshi Kanazawan mukaan naisten välisiin seksisuhteisiin pitää etsiä syytä ajasta, jolloin moniaviolliset liitot olivat yleisempiä. Hänen uusi evoluutioteoriansa esitellään Biological Reviews -julkaisussa.

Vanhoissa kulttuureissa oli polyamorinen perhemalli, eli miehillä saattoi olla useita puolisoita. Siksi naiset etsivät seuraa jalkavaimojen joukosta.

Naisten välinen seksi vähensi avioliittojen konflikteja ja paineita, uskoo teorian isä Kanazawa, sillä naiset pääsivät purkamaan seksuaalisia jännitteitään useammin toistensa kuin aviomiehensä kanssa.

Lesbosta heteroksi ja takaisin

Kanazawan mukaan naisten seksuaalinen suuntautuminen on erilainen kuin miesten, kiitos evoluution. Siinä missä miehet jakavat itsensä jyrkästi joko heteroihin tai homoihin, naiset ovat joustavampia.

Naiset pääsivät purkamaan toistensa kanssa seksuaalisia jännitteitään.

Kuka sitten viehättää ja kenestä naiset ovat kiinnostuneet? Se riippuu kulloisesta kumppanista ja muista olosuhteista. Naiset pystyvät muuttamaan seksuaalisia halujaan sekä identiteettiään lesbosta biseksuaaliksi ja heteroksi sekä takaisin.

Viime vuonna julkaistu brittitutkimus tukee tätä väitettä: senkin mukaan itseään heteroina pitävät naiset eivät ole kiinnostuneita pelkästään vastakkaisesta sukupuolesta. Kaikki naiset ovat lesboja tai biseksuaaleja, mitä tulee sukupuoliseen kiihottumiseen, tutkimus raportoi.

Kun puhutaan naisten joustavammasta seksuaalisuudesta, yksi monista selityksistä liittyy myös homofobiaan. Myös miehet saattavat himoita saman sukupuolen edustajia. Sosiaaliset paineet kuitenkin estävät miehiä paljastamasta tällaista viehätystään, kirjoittaa Independent-lehti.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kommentit

lepakko
Viesti

Harvinaisen asiaton ja kritiikitön artikkeli Me Naisten tasoiselta lehdeltä. Ei kukaan seksuaalisuuttaan "valitse", eikä normaali tyyppi varmastikaan heilu kahden eri seksuaalisuuden välillä edestakaisin ihan tosta vaan. Tilanne on eri silloin kun tässä vielä erittäin heteronormatiivisessa yhteiskunnassamme on pienen ikänsä ihmetellyt miksi seksi ei vaan oikein kiinnosta. No ei kai se nyt kiinnosta jos kuikuilee sen pennusta asti opitun yksipuolisen kulttuurisen mallin paimentamana itselleen väärän sukupuolen perään.

Vierailija
Viesti

Valitseeko vaiko ei.
Muistissani on aina säilynyt selkeinä muistoina lapsuuteni kokemuksia 8-9 vuotiaana, muistan hyvinkin tarkkaan seksuaaliset kokemuksia.
Murrosiän ohittanut kaveri oli poikien mukana joka oli ihan luontevaa kuvioissamme, tilaisuuksien tullen hän hyvin luontevasti ohjasi leikit seksuaalisella alueelle kahden kesken, tilanne kulki riisuminen kautta aktiin ja orgasmiin, mulla myös 11-12 vuotiaana,
leikit jatkuivat siis niinkin pitkään, enkä varmasti ollut ainut jonka kanssa maattiin. Hän kuljetti minut tuolle polulle, aina noitten aikojen jälkeen olen kiihottunut jäänyt kaipaamaan seksuaalista purkautumista miehen vierellä, en koe syntyneen homoksi, nuo pitkään jatkuneet ensikokemukseni ohjasivat(kasvattivat) lapsen kaipaamaan/haluamaan tuollaista. Mielestäni ilman noin vahvasti vietellyksi tulemistani olisin jotakin muuta kuin homo. En syntynyt vaan kasvoin homoksi.

Millainen olo sinulla tulee aikuisviihteen katselemisesta?

Uusi tutkimus osoittaa, että ahkera pornon katsominen tekee ihmisistä uskonnollisia ja saa heidät rukoilemaan enemmän.

Oklahoman yliopiston professori Samuel Perry analysoi yli kuuden vuoden ajalta kerättyä dataa. He, jotka katsoivat pornoa enemmän kuin kerran viikossa, tulivat uskonnollisemmiksi kuin kohtuullisesti pornoa katsoneet, tulokset kertovat. Tutkimuksessa oli mukana yli 1 300 amerikkalaista.  

Kerran tai useammin viikossa pornoa katsovat rukoilivat ja osallistuivat jumalanpalveluksiin useammin kuin he, jotka katsoivat pornoa kerran kuukaudessa tai harvemmin, Perry kertoo tutkimuksestaan Independent-lehdelle.

Journal of Sex Research -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan kaikkein tekopyhimpiä olivat he, jotka eivät katsoneet koskaan pornoa. Heillä oli myös enemmän epäluuloja uskontoihinsa liittyen.

Aikuisviihteen katsomisen ja uskonnollisuuden välinen yhteys ei täysin auennut tämän tutkimuksen tekijälle. Tutkijan mukaan yksi selittävä tekijä voisi olla syyllisyydentunto.

Syyllisyydentunto saa pornon katselijan rukoilemaan enemmän.

– Jotkut ihmiset, jotka katselivat pornoa, kääntyivät uskonnon harjoittajiksi tehdäkseen parannuksen, Perry sanoo.

Uskonto ei yksin aiheuta pornon katsomista. Mutta sen sijaan aikuisviihteen todelliset ”opetuslapset” saattavat löytää itsensä kirkosta useammin kuin olisi odotettavissa, Perry kertoo.

Tutkimusta on kritisoitu monesta näkökulmasta. Käyttätymistieteilijöiden mielestä esimerkiksi uskonnollinen pakkomielle voi laukaista myös toisen pakkomielteen, tässä tapauksessa aikuisviihteen katsomisen.

Refinery29-sivustolla on puolestaan U-käyräinen näkemys Perryn tutkimuksesta: uskonnollisimmat henkilöt olivat jo tutkimuksen aluksi uskonnollisia.

Tämä tarkoittaa, että kun pornon katsominen lisääntyi, nämä ihmiset raportoivat käyneensä vähemmän uskonnollisissa palveluksissa ja kamppailevansa epäilyjensä kanssa. Mutta kun he päätyivät katsomaan aikuisviihdettä useamman kerran viikossa, he ikään kuin törmäsivät syyllisyyshuippuun ja palasivat tuolloin uskonnollisten ajatustensa pariin, kirjoittaa sivusto.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Katsotko pornoa säännöllisesti?

Kommentit

voi yhen kerran
Viesti

Tuossa nähdään amerikkalaisten kaksinaismoralismi.

Pornoa kuitenkin halutaan katsoa, mutta tuomitaan se jotenkin moraalittomaksi touhuksi.Siinä ei mitään jos näytetään telkkarissa hidastuksena aivojen roiskahtaminen seinälle, mutta annas olla kun tissi vilahtaa...

Vierailija
Viesti

Pornoteollisuus ruokkii ihmiskauppaa, joten syytä syyllisyyteen todella on! Suosittelen kirjaa Ihmiskaupan kasvot. Lue, jos uskallat.