Mikä tekee yhden illan jutusta onnistuneen? Ainakin intohimo, hyvä seksi, spontaani heittäytyminen ja toisen huomioiminen, kertovat kyselymme vastaajat. Kuva: Shutterstock
Mikä tekee yhden illan jutusta onnistuneen? Ainakin intohimo, hyvä seksi, spontaani heittäytyminen ja toisen huomioiminen, kertovat kyselymme vastaajat. Kuva: Shutterstock

Satunnaisseksi voi olla paras kokemus koskaan.

”Baari-illan jälkeen kesäisenä aamuyönä kaupungin puistossa, lintujen jo aloitettua laulunsa. Rakastelun jälkeen lähdimme omille teillemme. Edes nimeä en muista.”

Näin kuvaili onnistunutta yhden illan juttuaan nimimerkki Yhden kerran elämää, 50, kun pyysimme lukijoita kertomaan parhaita irtoseksimuistojaan.

Joskus onnistunut yhden illan juttu voi johtaa parisuhteeseen, joskus kokemuksesta jää vain ihana muisto, joka lämmittää vielä vuosienkin päästä. Kyselymme vastaajat muistavat parhaiten ne kerrat, jotka tuntuivat jotenkin erityisiltä: Ilmassa oli spontaania heittäytymistä tai kiinnijäämisen pelkoa. Seksi oli erityisen intohimoista ja tunnelma latautunut. Seksikumppani huomioi molempien tarpeet, ja oli vielä hauskakin.

”Molemmat tiesivät sanomattakin, mistä toinen pitää. Se oli sellaista hengenheimolaisten yhteistä ilotulitusta, että aijai”, kuvailee esimerkiksi nimimerkki Kihara, 27.

Tällaiset yhden illan jutut ovat jääneet vastaajien mieleen:

Ujosta kuoriutui uros

”Tapasin erään söpön miehen ihan selvin päin deittipalstan kautta. Mies oli hieman itsestään puhuva mutta kuitenkin ihan hauska. Ajauduimme joidenkin tuntien keskustelun jälkeen sänkyyn ensin vain juttelemaan. Jossain kohtaa katseemme kohtasivat sillai, ja hän otti hetkessä tilanteen haltuun. Hieman ujosta miehestä kuoriutui kunnon uros, joka todella tiesi, mitä tehdä. Sytyin hänen valtavasta päättäväisyydestään, ja harrastimme seksiä monissa asennoissa todella kauan. Hän oli erittäin intohimoinen ja vahva.

Olin lopuksi niin väsynyt aktista, etten päässyt sängyn reunalta takaisin sänkyyn, vaan miehen piti nostaa minut. Muistelen lämmöllä tapahtunutta, ehdottomasti yksi parhaimpia seksikokemuksiani.

Kokemus oli onnistunut, koska olimme selvin päin ja seksi oli todella hyvää. Tykkäsin monipuolisuudesta. Mies huomioi minua ihanalla tavalla koko ajan olematta kuitenkaan hetkeäkään sellainen nössökkä.” Kaisla, 30

Kiinnijäämisen riski säväytti

”Liki kymmenen vuotta sitten olin kisareissulla kaukana omalta paikkakunnalta. Luonnollisesti yövyimme joukkueen kanssa hotellissa, ja osa halusi lähteä yöhön. Seurueeseen liittyi joukkuekaverin sukulaispoika, jonka kanssa jäimme kahden hotelliin, kun muut suuntasivat baariin. Juttu luisti uskomattoman hyvin (ottaen huomioon, että olimme selvin päin) ja oli erittäin hauskaa. Vastaavaa en ollut, enkä ole, tuntenut koskaan kenenkään kanssa. Aivan kuin olisimme tunteneet aina – olimme samanlaiset ja omasimme samanlaiset menneisyydet. Yksi asia johti toiseen, ja sain elämäni ensimmäisen orgasmin ja muutenkin huikean kokemuksen. Muisto kutkuttelee edelleen.

”Se oli liian täydellistä, ja molemmat tiesimme, ettei se niin jatkuisi.”

Onnistuneen kokemuksesta teki ehdottomasti yhteenkuuluvuuden tunne. Toki myös hyvin suuri kiinnijäämisen riski kesken kaiken toi oman säväyksensä, mutta seksi oli parasta koskaan.

Valitettavasti tuo suhde jäi tuohon yhteen yöhön. Venytimme sitä pitkälle seuraavaan päivään, kunnes minun piti matkata takaisin kotiin. Se oli liian täydellistä, ja molemmat tiesimme, ettei se niin jatkuisi – olimme liian samanlaisia, niin hyvässä kuin pahassa. Muistelen tuota keväistä aikaa edelleen hymy huulilla, ja toivon, että saan kokea saman tunteen vielä joskus uudestaan.” Kihara, 27

Naku-uinnista se lähti

”Olin lomalla ulkomailla ja tutustuin ihanaan ulkomaalaiseen mieheen. Olimme isossa seurueessa ja jäimme illan päätyttyä kahdestaan hakemaan yöpalaa. Ehdotin naku-uintia rannalla, ja näin tehtiin. Tämä johti tietysti kiihkeisiin suudelmiin, ja mies tuli hotelliini yöksi. En unohda ikinä tuota hikistä ja kosteaa yötä. Huh sentään, mitä kyytiä!

Mies lähti vasta aamupäivällä, ja olimme laskujeni mukaan harrastaneet seksiä noin kahdeksan kertaa. Mies oli hyvä rakastaja ja kykeni seksiin kerta toisensa jälkeen. Yö oli taivaallinen, vaikka en itse saanut kertaakaan orgasmia.” Meeri, 46

”Ehdotin naku-uintia rannalla, ja näin tehtiin.”

Toisen nautinto kiinnosti molempia

”Satuimme samoihin illanistujaisiin semitutun kaverin kanssa, ja päädyimme jatkamaan iltaa minun luokseni. Heti kun ovesta astuttiin sisään, mies oli hyvin kiihkeä. Hänellä oli hyvällä tavalla ronskit ja määräävät otteet, ja pidimme vain hauskaa. Aktin jälkeen makoilimme hetken vierekkäin, minkä jälkeen mies lähti kotiin. Todella hauska ilta.

Onnistuneen kokemuksesta tekivät hyvä seksi, miehen ja tietenkin oma kiihko, määräävät otteet ja useat asennot aktin aikana. Ihan vain sekin, että mies oli hauska ja minun mielestäni komea. Molempia kiinnosti se, että toinenkin nautti.” Minna, 28

Spontaani vapaailta

”Paras irtoseksimuistoni on noin kymmenen vuoden takaa, kun asuin yksinhuoltajaäitinä poikani kanssa kahden. Olin muuttanut vähän aiemmin takaisin kotiseudulleni, josta useimmat tutut olivat jo poistuneet kuka minnekin. Poikani vietti paljon aikaansa isovanhemmillaan, erityisesti viikonloppuisin.

Yhtenä tällaisena 'yksin kotona' -viikonloppuna onnistuin saamaan itselleni miesseuraa netin treffisivuston kautta entiseltä asuinpaikkakunnaltani. Mies oli minua jonkin verran nuorempi eikä välttämättä potentiaalinen seurustelukumppani pidemmäksi aikaa, mutta seksi oli mahtavaa. Kokemuksesta teki onnistuneen todennäköisesti sen spontaanisuus ja tietysti hyvä seksi.” Syysvilja, 46

Vierailija

Naiset kertovat parhaat irtoseksimuistonsa: ”Se oli liian täydellistä”

Pempoo kirjoitti: Kliseistä akkojen sontaa. Ei kannata noteerata. Taisit lukea kertomukset huonosti... Kliseitä ei nyt näkynyt, sonnasta puhumatikaan. Jokainen nainen on kokenut tällaisia, tai ainakin yksikössä, ja näistä juuri haaveillaan. Pitkä ja onnellinen parisuhde on sitten juttu ihan erikseen. Ovat ikään kuin eri lajeja.
Lue kommentti
Vierailija

Naiset kertovat parhaat irtoseksimuistonsa: ”Se oli liian täydellistä”

Vierailija kirjoitti: Suoraan sanottuna sairaat setit. Ja tämäkö on nykypäivänä ok? Olla lortto, joka jakaa itseään jokaiselle, vaikka tietää että seuraavaa kertaa ei enää tule. Joo o... No mutta! Juttu onkin nimenomaan siinä, että eletään hetkessä sellaisenaan, kun se on! Seuraava kerta tul(l)ee vakisuhteessa, nämä kertahommat ovat ihan vain seksistä nauttimista varten, hyvässä yhteisymmärryksessä. Ihminen ei, siis EI, ole yksiavioinen laji, mikä johtaa useampiin seksipartnereihin ihan...
Lue kommentti

Unohda suorituskeskeisyys, ole utelias ja muista leikillisyys! Seksuaaliterapeutin vinkeillä voit saavuttaa entistä paremman – ja pidemmän – orgasmin.

Kyllähän moni meistä siitä haaveilee – hyvästä seksistä ja voimakkaasta orgasmista nimittäin. Onneksi vinkkejä nautinnon saavuttamiseen on nykyään saatavilla pilvin pimein.

Olemme koonneet hyviä konsteja esimerkiksi tänne.

Seksuaaliterapeutti (NACS) Elina Tanskanen kertoo tuoreessa kirjassaan Parempaa seksiä lukuisista vaihtoehdoista, joiden avulla voi parantaa seksielämää parisuhteessa. Yksi niistä on orgasmin pitkittäminen. Kysyimme häneltä, mistä siinä on kyse.

Elina Tanskanen, mitä pitkitetty orgasmi tarkoittaa?

”Käytännössä se tarkoittaa sitä, että joko itse tai kumppani kiihottaa orgasmin rajamaille. Sen jälkeen kiihottumiskierrosten annetaan laskea tietoisesti. Kierrosten laskemisen jälkeen jatketaan kiihottamista orgasmin rajamailla ja annetaan jälleen kierrosten laskea.  Tätä toistetaan useampaan kertaan.

”Ei ole tietenkään automaatio, että orgasmin pitkittäminen lisää nautintoa, mutta monille se voi toimia.”

Osapyrkimyksenä orgasmin pitkittämisessä on orgasmi, joka tuntuu usein kokonaisvaltaiselta ja voimakkaalta. Ei ole tietenkään automaatio, että orgasmin pitkittäminen tuntuu hyvältä, mutta monille se voi toimia.

Pitkittämiseen kannattaakin suhtautua tutkivasti ja uteliaasti. Se voi auttaa ymmärtämään omaa tai kumppanin orgasmia paremmin.”

Kuulostaapa mukavalta! Miten pitkitetyn orgasmin voisi saavuttaa?

”Perustekniikkaa voi muunnella, koska eri ihmisille toimivat erilaiset asiat. Kierroksia voi laskea hengittelemällä, pysähtymällä ja asennon vaihtamisella.

Mukaan pitkittämiseen voi lisätä vaikka kuinka nyansseja. Tätä voi kokeilla itsetyydytyksen aikana tai vaikka pienen valtaleikin kanssa. Kumppani voi esimerkiksi leikillisesti kieltää toista tulemasta, mikä voi lisätä nautintoa.

”Kumppani voi esimerkiksi leikkimielisesti kieltää toista tulemasta, mikä voi lisätä nautintoa.”

Orgasmin pitkittämisessä kannattaa kuitenkin unohtaa suorituskeskeisyys. Siihen ei välttämättä kannata ryhtyä kellon kanssa. Avainasemassa on hetkessä oleminen, joten hampaiden kiristeleminen ei toimi tässä.

Ei myöskään kannata pettyä, jos kiusaus saada orgasmi kasvaa liian suureksi parin kierroksen jälkeen. Pitkittämistä voi aina kokeilla uudemman kerran.”

Seksielämän korjausliikettä ei kannata aloittaa sängystä. Seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen kehottaa ensin miettimään, puhumaan ja korjaamaan puitteet.

Millainen on hyvä seksielämä? Vastaus riippuu täysin ihmisestä.

Yksi haluaa päivittäin, toinen kerran viikossa ja kolmas huomattavasti harvemmin. Joku kiihottuu pikaisesta sessiosta, joku kaipaa lämmintä läsnäoloa useiden tuntien ajan. Hyvän seksielämän tärkein merkki onkin se, että se täyttää itselle tärkeimmät mieltymykset ja tuottaa nautintoa.

Mutta mitä tehdä, jos tämä määritelmä ei täyty parisuhteessa ja seksielämä tuntuu kehnolta? Mistä seksielämän korjaaminen parisuhteessa kannattaisi aloittaa?

Kysyimme vastausta erityistason seksuaaliterapeutilta Elina Tanskaselta. Hän laati meille seitsemän askeleen ohjeistuksen, jonka avulla voit herätellä seksielämäsi uuteen kukoistukseen – ehkä jo tänä iltana.

1. Mieti, mitä huono seksi ja seksielämä sinun kohdallasi tarkoittavat.

”Jos ihminen tulee minun vastaanotolleni ja haluaa parantaa seksielämänsä, kehotan ihan ensimmäisenä miettimään kahta asiaa. Ensimmäisenä pitää määrittää, mikä seksielämässä tuntuu huonolta. Seuraavaksi kannattaa pohtia, mikä on se muutos, jonka haluaisi tapahtuvan. Haluaako esimerkiksi enemmän seksikertoja tai vaihtelua?”

2. Puhu kumppanisi kanssa, onko hän seksielämästänne samaa mieltä.

”Seksistä puhuminen on monille vaikeaa. Pari saattaa tehdä paljonkin asioita puolipimeässä makuuhuoneessa, mutta ei koskaan ota seksiä puheeksi. Ole siis rohkea ja kysy kumppaniltasi, onko hän kanssasi samalla sivulla siitä, mitä makuuhuoneessa olisi tehtävä.”

”Pari saattaa tehdä paljonkin asioita puolipimeässä makuuhuoneessa, mutta ei koskaan ota seksiä puheeksi. ”

3. Älä yritä korjata kaikkea yhdellä kertaa.

”Kun kielenkannat on saatu auki, etene puhumisessa rauhassa. Moni ajattelee, että kun seksistä puhutaan, pitää puhua sitten kerralla oikein isolla P:llä. Seksikeskustelua ei kuitenkaan kannata vetää läpi kuin tuponeuvottelua, jota väännetään tuntikausia yötä myöten.

Usein kumppaneista toinen ehtinyt pohtia jo pidempään, mitä toivoisi makuuhuoneessa tapahtuvan. Hänen on annettava toiselle aikaa prosessoida. On oltava kärsivällinen. Vaikka seksielämä ei korjautuisi täydelliseksi yhdessä illassa, se ei tarkoita, että tilanne olisi toivoton eikä muutosta voisi tapahtua.”

4. Kiinnitä huomiota mielentilaan.

”Seksiin vaikuttaa monet tekijät. Siinä on kyse monesta asiasta, ja yksi niistä on se mielentila, jossa touhuun ryhtyy. Moni meistä on kiireinen ja stressaantunut työelämässä, eikä päivän päätteeksi oma olotila ole yhtään sellainen, että tekisi mieli harrastaa seksiä.

”Pyri siirtymään rauhalliseen mielentilaan, jossa haluilla on tilaa.”

Omaan mielentilaan voi kuitenkin vaikuttaa. Mieti esimerkiksi, mikä saa sinut parhaiten rentoutumaan. Yksi haluaa mennä lenkille, toinen kaipaa yksinoloa, kolmas mielii keskustelua kumppanin kanssa. Pyri siirtymään rentoon mielentilaan, jossa haluilla on tilaa.”

5. Pane olosuhteet kondikseen.

”Ihmiset ovat varsin aistillisia porukkaa, ja seksissä kannattaa itselle antaa lupa nauttia kaikin aistein. Mieti, mitä haluat maistaa, haistaa, kuulla, tuntea ja nähdä seksin aikana. Se voi auttaa nauttimaan enemmän.

On yksilöllistä, millaisista olosuhteista ihmiset pitävät. Yksi virittäytyy tunnelmaan sytyttämällä kynttilöitä, mutta kaikille se ei toimi. Olosuhteet voivat myös haitata tunnelmaa. Kumppanusten olisi hyvä tietää, mitkä asiat innostavat tai lannistavat toista.”

”Mieti, mitä haluat maistaa, kuulla, tuntea ja nähdä seksin aikana.”

6. Älä usko kaiken maailman sääntöjä.

”Edelleen moni ajattelee stereotyyppisesti, että heteroparin seksi on yhtä kuin yhdyntää. Monella meistä on pään sisään rakennettu käsikirjoitus seksille, joka on pitkälti rakentunut ulkoapäin tulevien ideaalien pohjalle.

Pahimmillaan tämä aiheuttaa ahdistusta ja paineita. Voi tulla olo, ettei toteuta joitain vaatimuksia. En yhtään ihmettele, että monilta innostus lopahtaa, kun perjantai-iltana alkaa miettiä, onko tässä nyt sitten pakko harrastaa tietynlaista seksiä, koska muka kaikki muutkin tekevät niin. Eihän se ole yhtään tunnelmaan virittelevää.

”En yhtään ihmettele, että innostus lopahtaa, kun perjantai-iltana alkaa miettiä, onko tässä nyt sitten pakko harrastaa seksiä, koska kaikki muutkin.”

Seksielämä voi tulla paljon paremmaksi, jos unohtaa odotukset, käsikirjoitukset, velvoitteet ja säännöt. Joskus tie parempaan seksielämään voi olla pelkkä rento, intiimi läheisyys, jossa köllötellään vaatteet päällä. Joskus se voi olla jotain ihan muuta.”

7. Jatka halujesi, toiveidesi ja mieltymystesi etsiskelyä.

”Lopulta sinä tiedät parhaiten, mitä haluat sängyssä. Siksi hyvän seksielämän ytimessä on se, että ymmärtää itseään. Joskus halujen tunnistaminen ja myöntäminen voi olla vaikeaa. Silloin apua voi tarjota seksuaaliterapeutti, joka auttaa työstämään ajatuksia.”

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), logoterapautti ja YTM Elina Tanskanen kirjoittaa lisäksi tietokirjoja ja kolumneja. Teokset Parempaa seksiä ja Onnellisesti yhdessä ovat ilmestyneet tänä vuonna.