Jenny Lehtinen on ollut sinkku jo jonkin aikaa, ja hänellä on kolme poikaa. Hänet tunnetaan Marja Hintikka Liven lisäksi Läskimyytinmurtajat- ja Vaakakapina-projekteista. Kuva: Jonna Öhrnberg

– Minulla on hyvinkin ihania herrasmiehiä, joiden kanssa treffaillaan ja lemmitään. Näin Jenny Lehtinen kertoi Radio Aallossa. Hänellä ei siis ole ollut sinkkuna puutetta seksi- eikä juttuseurasta. Onko sinulla? Vastaa kyselyyn.

Radio Aallon Parisuhdeperjantaissa käsitellään ihmissuhteisiin liittyviä asioita harvinaisen suoraan. Tällä kertaa toimittaja Hanna Kinnunen kysyi suoraan Maria Hintikka Live -ohjelmasta tutulta Jenny Lehtiseltä, 38, onko sinkkuäidillä fuckbuddeja?

– Sanana fuckbuddy kuulostaa likaiselta ja riettaalta. Mutta sanotaan, että ei tässä ihan itsekseenkään tarvitse olla. Tai ei itse asiassa tarvitsisi olla itsekseen yhtään, jos ei haluaisi. Minulla on hyvinkin ihania herrasmiehiä, joiden kanssa treffaillaan ja lemmitään, Jenny Lehtinen kertoi.

Hanna Kinnunen uteli vielä Lehtiseltä, onko tällä siis useampia lemmiskelytovereita.

– Sehän on sinkkuudessa siisteintä mahdollista, kun ei ole sitoutunut yhteen henkilöön eikä tarvitse yhden, saman kanssa saada kaikkia asioita hoidettua. On hienoa, että on erilaisia ihmisiä, erilaisia ihmissuhteita, jotka täyttävät erilaisia tarpeita. Joidenkin kanssa käydään tietynlaisia keskusteluita yön pimeinä tunteina, kun yksin vällyjen välissä miettii, mistäs tässä saisi vähän säpinää ennen nukkumaanmenoa. Sitten on ihmisiä, joita oikeasti tapaa ja joiden kanssa voisi pelata vaikka lautapelejä. Ja sitten yhden kanssa arvioidaan taidetta.

2878406
Millaiseen irtosuhteeseen tai muuhun suhteeseen Jenny Lehtinen ei lähtisi? Katso video. Video: Radio Aalto

Lehtisen mielestä sinkkuna olemisessa on parasta se, että ei tarvitse tehdä kompromisseja tai kantaa henkistä taakkaa toisen ihmisen hyvinvoinnista. Mikä sinusta on parasta sinkkuna olemisessa? Entä onko sinulla sinkkuna riittänyt seksikumppaneita tai rakastajia? Vastaa jutun lopussa olevan lomakkeen kysymyksiin. Voit tehdä sen nimettömänä. Vastauksia voidaan käyttää Me Naisten jutuissa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Ja voiko sitä jotenkin nopeuttaa? Terveisin Kärsimättömät naiset

Dear Eki. Minulta kestää kauan laueta. Olen joskus saanut kuulla kommentointiakin, että sinullahan vie pitkään. Olenko normaali? Miten voisin nopeuttaa orgasmia?

Tämä ei ollut aito kysymys muinaisella Suosikin Honey & Bees -palstalla – mutta olisi voinut olla. Vai eikö muka ole joskus tullut ikävän tiedostava olo seksiä harrastaessa: ”Nyt pitäisi kohta kyllä saavuttaa hekuman huippu, tuleekohan se kohta, ehkä joo, ei sittenkään, nyt, ei, tuleeko sitä OLLENKAAN??”

Bustlen seksiterapeutti Vanessa Marin antaa ohjeistusta orgasmin ajoituksen miettijöille.
 

1. Jos mietit, kestääkö orgasmin saavuttaminen liian kauan, sinulla menee kivasti! Moni odottelee vielä keski-iässäkin ensimmäistä orgasmiaan.

2. Kroppaa vastaan on vaikea taistella: sinulla kestää sen, minkä kestää, sen verran kehosi tarvitsee aikaa. Ei pitäisi olla ongelma, että vie aikaa.

3. Mieti myös näkökulmaa: orgasmin odottaminen ei ole sama kuin asiakaspalvelijan vapautumisen odottaminen puhelinoperaattorin palvelujonossa. Orgasmin odottaminen on nimittäin sitä seksiä, mistä ihmiset puhuvat! Jos kääntäisitkin ajatuksen mieluummin siihen suuntaan, että laukeaminen ei kestä turhan pitkään, vaan olet saamassa seksiä mukavan pitkään.

Mieti sanavalintasi uusiksi!
 

4. Ja asiaan! On sitä ihan tutkittukin, kauanko naisilta kestää saada orgasmi. Keskimäärin 20 minuuttia. Mutta! Viimeinen kunnon tutkimus aiheesta on ikivanha, ja lisäksi keskiarvo ei kerro paljon mitään asiasta, jossa toisella kestää 30 sekuntia ja toiselta tunnin.

5. Entä nopeuttamispuoli? On kuitenkin niin, että tuntikausien tantraseksiä häiritsee muu elämä: pitäisi päästä nukkumaan, pitäisi ehtiä töihin, Pikku Kakkonen loppuu vartin päästä. Marin ehdottaa seuraavia keinoja:

  • Vibraattori. Värinä voi kiihottaa tehokkaammin ja viedä huipulle nopeammin kuin kädet tai kieli voivat.
  • Omat kätöset. Saatat tietää kumppaniasi paremmin, mikä kohta on se oikea.
  • Yhteistyö. Sovi kumppanisi kanssa vaikka, että keskityt itse klitorikseesi ja hän kiihottaa jotain muuta kohtaa.
  • Lisää intensiteettiä, nopeutta tai useampi kiihotuskohta. Tässäkin täytyy neuvotella kumppanin kanssa – kovempi paine, nopeampi kiihotustahti tai useamman erogeenisen alueen kiihottaminen yhtä aikaa johtavat joskus nopeampaan orgasmiin.

Mutta hei lopuksi, ei paineita! Rennosti, nauti!

Tajunnanräjäyttävää vai ällöttävää? Suuseksin saaminen jakaa naisten mielipiteet.

Suuseksi on ihanaa

”Harrastamme kumppanini kanssa usein pelkkää suuseksiä. Ihan vain siksi, että se on meistä molemmista yksi seksin huikeimmista muodoista. Suuseksi räjäyttää aivot atomeiksi ja on ihan parasta. Jos tyyppi siellä alapäässä osaa hommansa, orgasmi on jotain sanoinkuvaamatonta.” Nainen, 40

”Suuseksi räjäyttää aivot atomeiksi.”

”Suuseksi on sellainen mukavan helppo tie onneen ja hyvään uneen. Käytämme sitä mieheni kanssa silloin, kun emme jaksa paneutua fyysisiin suorituksiin tai pitää olla nopea ja hiljaa.” Nainen, 30

Pikkuhiljaa paremmaksi

”Ensimmäinen kerta oli kamala. Se tuntui oudolta, valkovuotoa roikkui lopulta miehen sieraimesta ja taisin saada koko touhusta hiivan. Kesti aika monta vuotta, ennen kuin homma alkoi tuntua siedettävältä. Tein sitä vain, koska toinen kiihottui siitä. Miellyttäväksi suuseksi muuttui vasta aika monen avioliittovuoden ja lastensaannin jälkeen. Nykyään mieheni osaa painaa juuri niistä oikeista napeista. Välillä jopa pyydän häneltä suuseksiä.” Nainen, 33

”Väärässä mielentilassa yritän vain välttää nauramista.”

”Tykkään antaa suuseksiä, mutten itse niinkään vastaanottaa sitä. Minua kutittaa helposti, väärässä mielentilassa yritän vain välttää nauramista. Jos suuseksi on turhan märkää, se ei tunnu missään. Laukean melkein poikkeuksetta joka kerta, mutta tarvitsen omat sormet avuksi klitoriksen ärsyttämiseen.” Nainen, 30

Suuseksi on kamalaa

”Vihaan suuseksiä. En edes laske sitä seksiksi.” Nainen, 28

”En laukea suuseksistä. Kumppanini ovat kyllä parhaansa tehneet, mutta jokin fysiologiassani mättää. Harmi, sillä muiden kuvailema taivaallinen suuseksiorgasmi olisi hienoa kokea.” Nainen, 34

Tutkijan mukaan monet naiset ovat epätietoisia siitä, millainen orgasmi oikeasti on.

Naisen orgasmi on pitkään ollut vähän mystinen asia. Joiltain naisilta se vaikuttaa olevan tyystin kadoksissa, jotkut väittävät, ettei naisen orgasmilla ole mitään väliä eikä aiheesta ole tehty erityisemmin edes tutkimusta.

Niissä tutkimuksissa, joita tähän mennessä on saatu aikaan, tutkijat ovat luottaneet pitkälti naisten omiin sanallisiin kokemuksiin. Vuoden 2007 Finsex-tutkimuksen mukaan noin puolet naisista saa yhdynnässä useimmin orgasmin – nuorista, 18–24-vuotiaista naisista hieman harvempi, noin 40 prosenttia.

Nyt tutkijat ovat kuitenkin ruvenneet pohtimaan, ovatko kyselyihin perustuvat orgasmitutkimukset paikkansapitäviä.

The Telegraphin haastattelema neurotutkija Nicole Prause on pohtinut esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

Mistä nainen tietää saaneensa orgasmin? Onko monien naisten orgasmiksi kokema tuntemus vain astetta voimakkaampaa kiihottumista? Kuinka nainen voi varmistua siitä, että saa orgasmin?

Alapäähän asetetun sensorin avulla Paruse on tutkinut fysiologisia muutoksia, joita orgasmi aiheuttaa. Lisäksi hän on tarkastellut naisten ja miesten aivosähkökäyriä kiihottumisen ja orgasmin aikana.

Kun Prause alkoi tutkia naisten orgasmia, hän huomasi jotain yllättävää:

– Moni nainen, joka kertoi saaneensa orgasmin, ei kuitenkaan saanut mitään siihen liitettäviä fyysisiä vaikutuksia, kuten supistelua.

Käytännössä naiset eivät siis olleet saaneet orgasmia. Prausen mukaan havainto ei kerro siitä, että naiset teeskentelisivät tai valehtelisivat.

– Luulen, että naiset eivät tiedä, mikä orgasmi on. Yhdynnän aikana on runsaasti mielihyväpiikkejä. Jos et ole koskaan saanut supisteluja, et välttämättä tiedä, että on olemassa jotain muuta, hän kertoo.

Muistatko kuinka tämän hetken hittisarja Skamissa Vilde kuvailee orgasmia kuin aivastukseksi alapäässä? Jokainen orgasmin kokenut tietää, ettei aivastus ole lähelläkään tuntemusta. Vilden kohdalla väärä luulo johtuu todennäköisesti juurikin siitä, ettei hän ole koskaan kokenut orgasmia.

No mitä nainen voisi sitten tehdä saavuttaakseen orgasmin? Listasimme viisi vinkkiä:

1. Unohda orgasmin tavoittelu.

Helpommin sanottu kuin tehty – tiedetään. Rentoutuminen seksin aikana voi kuitenkin auttaa huipun saavuttamisessa. Seksin suorituskeskeisyydestä luovutaan myös orgastisessa meditaatiossa, jonka aikana alapäätä vain sivellään hellästi.

Lue lisää aiheesta: Mikä ihmeen orgastinen meditaatio? Alapään silittelyllä parempi parisuhde ja seksielämä

2. Tutustu itseesi.

Jos haluat orgasmin, sinun on tiedettävä, mistä pidät. Yksin itseensä voi olla kaikista helpoin tutustua, koska silloin saa keskittyä ainoastaan omaan nautintoonsa.

Kaipaatko vinkkejä omaan kivaan? Lue lisää aiheesta: Naiset paljastavat, miten saavat voimakkaimmat orgasminsa

3. Unohda vanhat mantrat.

Etsitkö edelleen g-pistettä? Unohda se – tai ainakin laajenna näkemystäsi nautinnosta. Kaikki naiset eivät ole samanlaisia, eivätkä kaikki saa nautintoa samoista asioista. 

Lue lisää aiheesta: Jos g-piste ei koskaan löytynyt, etsiskele vaikkapa a-pistettä – 10 orgasmityyppiä

4. Keskustele, keskustele, keskustele.

Jos haluat tavoittaa orgasmin toisen ihmisen kanssa, puhu siitä hänelle. Kerro mieliteoistasi, fantasioistasi ja ota myös orgasmivaikeutesi puheeksi. Seksistä suoraan jutteleminen voi aluksi tuntua vaikealta, mutta se palkitsee.

Lue lisää aiheesta: Haaveissa villit seksileikit? Näin kerrot toiveista kumppanillesi 

5. Kokeile pornoa tai eroottista kirjallisuutta.

Se voi ihan oikeasti auttaa. Niin se teki myös Minna Marshille, joka löysi seksuaalisen itsevarmuutensa pitkälti yli nelikymppisenä.

– Porno auttoi minua kiihottumaan ja jatkamaan itsetyydytyksen opettelua. Sen avulla opin erottamaan, mikä toimii minulle seksissä, mikä ei.

Lue lisää Minnan vinkkejä parempaan seksiin: Neljän vuoden selibaatin jälkeen räjähtävää seksiä  Minna Marsh löysi intohimon 46-vuotiaana

Seksileluyritys selvitti, mitkä rajummat petipuuhat ovat eniten ihmisten mieleen. 

Yhä useammat ovat nykyään yhä innostuneempia erikoisemmista seksileikeistä. Viime vuonna The Journal of Sex Reasearch -tiedelehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan 50 prosentilla aikuisista on niin sanotusti "epätavallisia" seksifantasioita.

Yksi suosituimmista seksifantasioista on petipuuhien vieminen rajummille urille. Innostuksen alullepanijaksi epäillään yleisesti fiktiivistä Fifty Shades of Gray -kirjasarjaa, jossa kokeillaan rohkeasti esimerkiksi alistamista.

Oli syy missä tahansa, uusien juttujen kokeileminen on hyvä asia. Parisuhteessa oleva voi sen kautta onnistua esimerkiksi löytämään läheisemmän yhteyden siippaansa. Lisäksi BDMS-seksin on tutkimuksissa huomattu kohentavan mielenterveyttä.

Mutta mitä ihmiset oikeasti tekevät siellä makuuhuoneessa?

Kansainvälisen seksileluyrityksen Lonehoneyn tekemä tutkimus valottaa asiaa. Tutkimusta varten yritys kysyi yli 4500 ihmiseltä heidän seksipuuhistaan. Tuloksista uutisoi Bustle.

Nämä rajummat kokeilut nousivat tutkimuksessa ihmisten suosikeiksi:

Piiskaaminen

Seksileluyrityksen mukaan 70 prosenttia naisista ja 61 prosenttia miehistä pitää piiskaamisesta seksin aikana.

Nännileikit

Nännien pureminen, puristeleminen, hierominen ja kiihottaminen erilaisilla puristimilla on tutkimuksen mukaan toisiksi suosituinta. Nännien kiihottaminen on hieman enemmän miesten mieleen: tutkimukseen osallistuneista miehistä 60,8 prosenttia ja 58 prosenttia naisesta kertoi tekevänsä sitä seksin aikana säännöllisesti.

Sitominen ja silmien peittäminen

Tutkimukseen osallistuneista naisista 57 prosenttia kertoi pitävänsä sitomisesta. Miehet jäivät prosenteissa 55:een. Sen sijaan miehet vaikuttaisivat pitävän hieman naisia enemmän siitä, että seksin aikana jonkun silmät sidotaan.

Pureminen

Pieni haukkaus ei ole haitaksi! Tätä mieltä oli 55 prosenttia naisista ja 44 prosenttia miehistä.