Kuva: Shutterstock

Suomalaisnaisten suosikkimitta on nyt selvitetty.

Minkä kokoinen on paras? Ikuisuuskysymykseen on nyt etsitty vastausta suosituimpien dildojen keskimääräisestä pituudesta.

Dildo-ostosten perusteella paras mitta on tasan 12 senttimetriä – ainakin jos netissä toimivan seksikaupan Sinful.fi:n tilastoihin on luottaminen.

Suomalaisille miehillä tämä lienee hyvä uutinen, nimittäin Psychology Today -lehdessä julkaistun artikkelin mukaan suomalainen penis on keskimääräisesti 13,78 senttimetriä pitkä.

Eli korkeintaan vähän liian iso.

Lue lisää:

Totta se on: Yhdynnässä voi jäädä nalkkiin

Tällaista seksiä naiset harrastavat yhä enemmän

Kun seksi ei huvita

Ei riitä, että sohaisee parin minuutin niskahieronnan ja odottaa emännän olevan valmis seksiin, suosikkibloggaaja sanoo.

Lapsi tuli, seksi loppui. Hyvin tyypillinen tilanne suomalaisissa perheissä?

Näin ainakin väittävät Sari Helin ja Leena Hattunen, joiden Huonon Äidin seksikirja – Miten selvitä hengissä parisuhteesta ja ruuhkavuosista? julkaistiin juuri. Sari Helin on toimittaja, joka kirjoittaa suosittua Huono äiti -blogia, Hattunen on psykoterapeutti.

Kaksikon havainnot suomalaisten, pienten lasten vanhempien seksielämästä perustuvat Huono Äiti -blogin lukijoiden viesteihin ja keskusteluihin.

Miksi perheelliset tarvitsevat oman seksikirjansa, Sari Helin?

Aina kun seksi nousi blogissa aiheeksi, se herätti valtavasti keskustelua. 80 prosentilla  lukijoista sitä ei ollut – tai siitä oli tullut ihan vitsi.

– Samaan aikaan joka puolella toitotetaan seksin tärkeyttä, ja se aiheuttaa paineita.Tarkoituksemme on armon levittäminen; että ihmiset olisivat armollisempia itseään ja parisuhdettaan kohtaan ja hyväksyisivät, että seksielämä on erilaista eri elämänvaiheissa. Vaikka nyt ei peitto hirveästi heiluisikaan, kannattaa sinnitellä, sillä paremmat ajat koittavat vielä joskus.

Mutta miksi sitä seksiä on pakko harrastaa? Eikö se ole ihan ok, jos nyt nukutaan ja katsotaan asiaa uusiksi sitten, kun lapset ovat kasvaneet?

Ei sitä olekaan, jos se sopii kummallekin. Mutta seksi tai sen puute on kuitenkin merkittävä erojen syy. On tylsää, jos muuten hyvä suhde päättyy siihen, ettei seksiä ole. Seksin kaipuu on usein ihan ikävää toisen ihoa kohtaan. Seksihän on myös toisen kohtaamista; kaikki me kaipaamme läheisyyttä ja hyväksyntää. Ehkä siksi kannattaisikin kysyä itseltään, olenko edes yrittänyt yrittää? Ja katse pois älypuhelimista, ne vievät nykyään yllättävän paljon ihmisten aikaa.

Paras seksivinkkisi pienten lasten vanhemmille?

Hommatkaa hyvä lastenhoitaja ja luottakaa siihen, että lapsi säilyy hengissä muiden kanssa. Vanhemmat tarvitsevat kahdenkeskistä  aikaa, jolloin pääsee puhumaan aikuisten asioita. Nykytilanne, jossa lasten kanssa ollaan koko ajan, on evoluution kannaltakin luonnoton. Ennenhän lasten perään katsoivat vanhemmat sukupolvet. Nyt mummot voivat kuitenkin asua 800 kilometrin päässä.

– Mutta hoitoverkostoja voi yrittää itsekin luoda. Esimerkiksi meillä on ollut päiväkodista lähtien toimiva yökyläilyrinki toisten lapsiperheiden kanssa.

Naisille annetaan usein seksivinkkejä ’tyyliin yllätä miehesi imuroimalla stay upeissa’. Tuntuu, että miehille suunnattuja vinkkejä näkee harvoin. Missä viipyvät kaikki ’kuumenna naisesi pukeutumalla artesaanipuusepäksi’ -kikat?

Hyvä kysymys! Itse asiassa olen huomannut, että miehet ovat usein aika usein pihalla naisen mekaniikasta; että naiset oikeasti tarvitsevat esilämmittelyyn moninkertaisen ajan miehiin verrattuna. Ei riitä, että sohaisee parin minuutin niskahieronnan ja sitten odottaa emännän olevan hyvällä tuulella ja valmis seksiin.

– Pahinta mitä mies voi tehdä, on yrittää saada seksiä kerjäämällä, mankumalla tai syyllistämällä. Ehkä miehille voisi antaa sellaisen vinkin, että kokeile kerrankin antaa täyden 20 minuutin niskahieronta ilman mitään taka-ajatuksia ja katso, mitä tapahtuu.

Tämäkin on nyt sitten selvitetty tutkimuksessa: valo vaikuttaa miesten libidoon.

Harkitsetko uuden valaisimen hankintaa kotiin? Entäpä jos se tällä kertaa olisi kirkasvalolamppu?

Uuden tutkimuksen mukaan valosta on nimittäin hyötyä miesten seksielämässä, kertoo Independent-lehti. 

Italialaistutkimuksessa selvisi, että miesten testosteronitasot nousivat huomattavasti, kun he saivat kirkasvalohoitoa.

Tutkimukseen osallistui 38 miestä, joilla oli diagnosoitu alhaiset testosteronitasot. 

Miehet saivat päivittäin 30 minuutin ajan valohoitoa, joka jäljitteli auringonvaloa. Tutkijat huomasivat jo kahden viikon hoitojakson jälkeen, että miesten seksihalut ja testosteronitasot olivat kasvaneet.

Lue myös: Säästä! Tämä on halpa ja toimiva versio kirkasvalolampusta

– Kohonneet testosteronitasot selittävät sen, että miehet raportoivat suuremmista seksihaluista, sanoo tutkimuksen vetäjä, professori Andrea Fagiolini Sienan yliopistosta.

Tutkimuksessa oli mukana myös ryhmä, joka sai plasebohoitoa. Heidän halunsa ja testosteronin määrä pysyivät normaalina.

Monilla miehillä testosteronin tuotanto alkaa vähentyä 40 ikävuoden jälkeen. Matala testosteroni aiheuttaa seksihalujen vähentymisen lisäksi muitakin ikäviä oireita, kuten väsymystä ja unihäiriöitä.

Tutkijat olettavat, että talven pimeys on yksi syy halujen heikentymiseen.

Hiipuvat halut voivat johtua muistakin syistä. Tämän vuoksi italialaistutkijat päätyivät tutkimaan valon vaikutusta miesten seksielämään. Tutkijat olettavat, että talven pimeys on yksi syy halujen heikentymiseen.

– Pohjoisella pallonpuoliskolla kehon testosteronituotanto laskee luonnollisesti marraskuun ja huhtikuun välisellä ajalla, ja sitten se nousee tasaisesti läpi kevään ja kesän saavuttaen huippunsa lokakuussa.

Fagiolinin mukaan kirkasvalo jäljittelee todella tehokkaasti luonnon omaa valoa. Kirkasvalohoidolla on tutkitusti hyviä vaikutuksia seksihalujen lisäksi myös kaamosmasennuksen hoidossa.

Onko sinulla käytössäsi kirkasvalolamppu?

Haluatko oikeasti? Oletko valmis myös ristiriitaisiin tunteisiin?

Piristäisiköhän parinvaihto? Tai kolmen kimppa? Tai ihan vaan vanha kunnon sivusuhde?

Kun erotiikka nuupahtaa muuten hyvässä vakisuhteessa, moni miettii vaihtoehtoja seksielämän elvyttämiseksi. Silloin saattaa myös tulla mieleen, toimisikohan avoin suhde. Se voisi olla ainakin reilumpi järjestely kuin salarakas. Avoin suhde määritellään suhteeksi, jossa pari on rakkaussuhteessa vain toisiinsa, mutta heillä on lupa harrastaa seksiä myös toisten kanssa.

Aina silloin tällöin tapaa pareja, jotka kertovat olevansa avoimessa suhteessa, mutta toimiiko se oikeasti? Ainakin silloin tarvitaan varmasti selkeät säännöt.

Toimittaja-bloggaaja Sari Helin ja psykoterapeutti Leena Hattunen listaavat Huonon äidin seksikirjassa (Tammi, 2016) seitsemän sääntöä, jotka avoimeen suhteen heittäytyvien kannattaa käydä läpi niin itsensä kuin kumppaninsa kanssa.

1. Kunnioita kaikkien ihmisten sekä parisuhteiden rajoja että omaa tahtoa.

2. Kaikkien on pidettävä huoli sekä itsestä, toisista että leikin tai suhteiden terveistä rajoista.

3. Ketään ei saa vahingoittaa, loukata tai käyttää hyväksi.

4. Jokaisella on jokaisena hetkenä oikeus perääntyä ilman syyllistämistä tai syyllistämistä.

5. Avoimet suhteet ja kimppaseksi voivat herättää myös hankalia tunteita. Mieti, oletko valmis käsittelemään niitä etukäteen ja varsinkin jälkikäteen?

kKmppakivaan ei pidä suostua kumppanin mieliksi.

6. Mieti, haluatko oikeasti? Avoimeen suhteeseen tai kimppakivaan ei pidä suostua kumppanin mieliksi. Ketään ei myöskään saa manipuloida tai pakottaa.

7. Pelin säännöt on oltava kaikille osapuolille selvät, ja ne on puhuttava etukäteen selviksi.

Mitä mieltä sinä olet?

Voiko avoin suhde toimia? Jos sinulla on kokemuksia avoimesta suhteesta, kerro siitä alla olevassa kommenttikentässä. Kerro myös ikäsi ja sukupuolesi.

Voiko avoin suhde toimia?

Huono äiti -blogistaan tunnettu Sari Helin laati seksikirjan ruuhkavuosissa räpiköiville.

Oletko perheellinen? Tuntuuko, että saat seksiä liian harvoin? Tai sitten kun sitä saat, se voisi olla parempaa? Jos vastasit edes yhteen kysymyksistäsi kyllä, jatka lukemista.

Huono äiti -bloggaaja ja toimittaja Sari Helin on laatinut seksikirjan ruuhkavuosissa tarpoville. Huonon äidin seksikirja (Tammi, 2016) on kirjoitettu yhdessä psykoterapeutti Leena Hattusen kanssa.

Ongelma on vain se, että ruuhkavuosien uhreissa jo pelkän seksi-sanan mainitseminen saattaa jo aiheuttaa ärsytystä. Seksi, seksi, seksi, aina vain seksi, vaikka oikeasti tekisi mieli vain nukkua! Seksiin kannattaa kuitenkin panostaa, vaikka vähän väsyttäisikin. Sillä kuten kirjan tekijätkin muistuttavat: joku kyllä harrastaa seksiä puolisosi kanssa, jos sinä et harrasta.

Poimimme kirjan vinkeistä olennaisimmat.

1. Hyväksy se tosiasia, että seksi on erilaista eri elämänvaiheissa.

”Väsyneiden vanhempien seksisääntö numero 1: älä enää koskaan lue yhtään juttua siitä, miten usein ja miten mahtavissa asennoissa suomalaiset parit harrastavat seksiä. Keskimäärin seksi sellaisissa perheissä, joissa on pieniä tai isoja lapsia, on säälittävää ja pikaista. Siksi on tärkeää ymmärtää, että paremmat ajat ovat mahdollisia ja niitä kannattaa odottaa.”

2. Tavallisten ihmisten seksi on tosi tavallista – ja se on ok.

”Ilotulitusraketit eivät vilku silmissä, pimpsa voi olla aluksi kuivahkon sorttinen, kukaan ei huuda "aah" tai "ooh", ja ainakin toinen pitää vaistomaisesti silmällä ovea yllätysvieraiden varalta.”

3. Arvosta, älä arvostele.

Kummankin halukkuutta edistää, jos muistaa kertoa toiselle, että hän on haluttava ja seksikäs. Mutta myös itseään pitää arvostaa. Etenkin naiset tuntuvat sortuvan itsensä mollaamiseen.

”Älä osoittele kumppanillesi virheitäsi ja mitätöi itseäsi. Jos olette menossa petiin, sinun selluliittisi ja riippuvat rintasi ovat ihan toissijainen asia, koska te olette menossa sänkyyn! Tajuat varmaan?”

4. Huomioi faktat.

”Monet naiset tarvitsevat satakertaisen sytysajan miehen vastaavaan aikaan verrattuna ennen kuin päänuppi on valmis seksiin. Tämän ihanan faktan lisäksi perheelliset naiset ovat erittäin väsyneitä. Mies, pidä tämä fakta mielessä ja homma lyhyenä – älä pyri arki-iltana suorituksiin, joita olet nähnyt elokuvissa.”

5. Mieti ajankäyttöäsi ja priorisoi.

”Ennen vieraisiin kiiruhtamista voi kokeilla paria juttua: pidä viikkopäiväkirjaa siitä, miten kauan olet netissä ja Facebookissa ja miten kauan vietät aikaa suorassa kontaktissa elämänkumppanisi kanssa. Voit yllättyä siitä, miten pirun tärkeä se älypuhelin on sinullekin.”

6. Orgasmi on lopulta vain orgasmi, ei mitään elämää suurempaa.

”Iso O on lehtiotsikoissa vähän väliä, eikä siis ihme, että paineet kasvavat. Naisia kehotetaan olemaan sinut itsensä kanssa saavuttaakseen orgasmille otollisen mielentilan, mutta naisia voisi kehottaa myös hankkimaan vibraattorin.”

7. Seksi pitää eron loitolla.

”Jos on seksiä, tulee puhuttua asioista siinä sivussa. Jos ja kun ero tulee tästä ohjeesta huolimatta, sitten ero tulee. Kuten eräs Huono äiti -blogin lukijan lapsi totesi eroa murehtivalle äidilleen: "Leuka pystyyn! Hei daa, kaikki nykyään eroaa!”

8. Älä silti ota seksistä stressiä, sitä kun riittää elämässä muutenkin.

”Siinä onkin se tärkein, mitä ruuhkavuosissa, oksennustaudeissa, täi-ilmoituksissa ja elämän hamsteripyörässä pyörivän ihmispolon pitää opetella ulkoa.”

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.