Mitä liikkuu sellaisen miehen päässä, joka on harrastanut seksiä yli 200 naisen kanssa? Eero, 32, iskee seuraa baareista ja kammoaa sitoutumista.

Shutterstock

Miksi ei?

Perjantai 27.4. Mielenkiintoinen kuvio: tapaan baarissa kaksi ystävätärtä, joista molemmat ovat kiinnostuneita minusta. Näen tilanteessa hauskanpidon mahdollisuuden. Vihjailen tahallani törkeyksiä ja katson, miten naiset reagoivat. Kunnollinen heistä kiemurtelee ja paheksuu, toinen nauraa juuri sillä tavalla, että se tarkoittaa kyllä. En kuitenkaan jaksa maanitella kaksikkoa pahoille teille.

"Aloitin aktiivisen seksielämän parikymppisenä. Sen jälkeen olen ollut sekä parisuhteissa että sinkkuna.

Miksei nuori ihminen nauttisi elämästään? Uusien ihmisten tapaaminen on mukavaa, ja kun mukana on muutakin, tunne on kutkuttava. Seksi on sitä paitsi kivaa. Niin kivaa, että minulla on ollut suunnilleen kaksisataa seksikumppania, ehkä enemmän.

Olen sosiaalinen, ihan hyvännäköinen ja tapaan paljon ihmisiä niin ravintola-alan töissä kuin vapaa-ajallanikin. Jutut yleensä
tapahtuvat ilman, että tietoisesti haen niitä. Ehkä naiset ihastuvat karismaani. Osaan keskustella, olen kiinnostunut heidän jutuistaan ja tiedän monista asioista edes vähän.

Yleensä naiset pyytävät minua treffeille. En muista saaneeni pakkeja, mutta en myöskään lähesty, ellen näe naisen silmistä, että välillämme on jotain.

Saatan myös suostua treffeille, vaikka nainen ei aluksi vaikuttaisikaan kovin kiinnostavalta. Ensifiilikset voivat olla vääriä. Sitä paitsi uusien ihmisten tapaaminen opettaa elämästä, ei vain naisista. Nuorempana pyrin siihen, että tapaamiset johtaisivat aina seksiin. Nykyään olen laiskempi tekemään aloitteita ja flirttailemaan. Totta kai seksi on yhä hauskaa, muttei välttämättä päämäärä."

Itsevarmat naiset viehättävät

Tiistai 1.5. Baarissa tapaamani, minua kymmenen vuotta nuorempi tyttö on löytänyt puhelinnumeroni ja tekstailee nyt, että haluaisi tavata. Tunnen oloni setämäiseksi. Hän oli kyllä kiva ja nätti. Pitäisikö antaa mahdollisuus ja kestää kahden tuopin ajan keskustelua aiheista, jotka eivät kiinnosta minua lainkaan? Lopulta lupaan mennä.

"Olen vähän päälle kolmekymppinen, ja siinä on hyvät puolensa. Kaikki 20 ja 40 ikävuoden välillä käy. Kaksikymppisille olen kypsä ja kokenut, vanhemmille nuori ja vetreä.

Parikymppiset ovat tavallaan viehkoja. Heissä on viattomuutta ja elämänmyönteisyyttä, kun kolmekymppiset ovat usein jo kyynisiä ja elämän myrkyttämiä. Kuten tietysti minäkin. Harmi vain, etten osaa ottaa nuoria naisia kauhean tosissani. Tunnen itseni vampyyriksi, ja mieleeni juolahtaa häiritseviä
ajatuksia, kuten että käydessäni teknobileissä 1994 tuo tyttö opetteli lukemaan.

Ei ole mitään tiettyä naistyyppiä, johon aina lankeaisin. Persoonallinen tyyli viehättää. Olen seurustellut sekä tatuoidun ja lävistetyn että tuiki tavallisen näköisen naisen kanssa. Elämässä pitää olla vaihtelua, eikä voi tietää, mistä pitää, ellei kokeile vähän kaikkea.

Olen tyytyväinen siihen, että monet naiset ovat alkaneet käydä salilla. En innostu ylipainoisista, mutta ei langanlaihuuskaan houkuta. Pakarassa saa olla muotoa muussakin kuin leveyssuunnassa.

Se, miten nainen kantaa itsensä, on kauneutta tärkeämpää. On viehättävää, kun ihminen on tyytyväinen itseensä. Sitä paitsi ulkonäkö rapistuu iän myötä.

Naisten ulkonäköön liittyvät traumat ja ahdistukset ovat raivostuttavia. Ei ole mitään niin epä­seksikästä kuin se, että valot pitää sammuttaa, koska reisissä on selluliittia tai koska tissit ovat eri paria. Jotkut naiset ovat jopa häpeilleet häpyään. Se on tietysti runollisesti kutkuttavaa, mutta niin turhauttavaa. Oli kyseessä millainen pipari tahansa, mies joka ajattelee, että se on ruma, on homoseksuaali tai typerä."

En loukkaa ketään

Keskiviikko 2.5. Tänään eräs nainen tuli hakemaan paidan, jonka oli unohtanut luokseni. Ajattelin, että vierailu johtaa seksiin. Hän oli kuitenkin hiukan outo. Kysyin, mikä mieltä painaa, ja hän kertoi olevansa ihastunut johonkin mieheen.
Hymyilin ja toivotin onnea ja kaikkea hyvää. Hyvä kun kertoi, ettei mikään jää kaduttamaan. Onneksi minulla oli illaksi treffit vanhan tutun kanssa. Tulimme illan päätteeksi  minun luokseni, ja meillä oli loistoseksiä.

"Minulla on sekä seksisuhteita että naisseuraa, jonka kanssa käyn kahvilla tai vaikka taidenäyttelyssä. Välillä treffejä on monet viikossa, ja onpa joskus käynyt niinkin, että olen tavannut aamulla jonkun, päivällä toisen ja viettänyt yön kolmannen kanssa. En minä siitä ylpeä ole, mutta ei tilanteessa valittamistakaan ole. Tiedän, että moni mies olisi kateellinen.

Seksi on tärkeä osa elämääni. Aika vähän minulla on haluihini vaikutusmahdollisuuksia, kun ne ovat geeneihini sisäänrakennettuja. Seksi- ja irtosuhteet ovat minulle ok niin kauan, kun en loukkaa ketään tai pyöri varattujen tai liian nuorten naisten kanssa.

Kaikki kaipaavat läheisyyttä ja seksiä, ja minä haluan sitä mieluiten joka päivä. Pystyn olemaan ilman enintään viikon. Tosin niin on käynyt vain aikoina, jolloin olen ollut parisuhteessa. Viikon jälkeen olo alkaa olla niin holtiton,
että paineet on pakko purkaa keinolla tai toisella.

Monille miehille on ongelma, jos naisella on ollut paljon seksisuhteita. Minulle ei. Jos alkaisin seurustella, minua pikemminkin häiritsisi, jos kumppanilla olisi ollut hyvin vähän seksipartnereita. Miettisin, onko toinen vielä ehtinyt kokea tarpeeksi, ettei parin vuoden päästä tarvitse katua.

Voihan kaikenlaista tietysti yhdessäkin kokea – tärkeintä on, ettei seksistä tule liian arkista. Seksin pitäisi aina olla juhlaa."

Ahdistavat pilvilinnat

Lauantai 5.5. Eräs baarissa tapaamani nainen pommittaa tekstareilla ja Facebook-viesteillä miltei päivittäin. Hän on fyysisesti vetoava, mutta henkisesti meillä ei ole juurikaan yhteistä. Toisaalta hänelläkin taitaa olla mielessään pieni hauskanpito. Eläimiähän me kaikki olemme. Sitä paitsi usein seksi on loistavaa juuri sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa mitään vakavampaa ei voisi kuvitellakaan. Siksi suostun tapaamaan hänet uudelleen.

"Seksikumppanin luonteella ei oikeastaan ole merkitystä, kunhan ei  ole ihan vastenmielinen persoona. Henkisiä ominaisuuksia, kuten älykkyyttä, ei pelkkään seksiin tarvita. Olen harrastanut seksiä sellaisten naisten kanssa, joiden kanssa en voisi kuvitellakaan viettäväni kokonaista vuorokautta. Seksiä varten voi olla muita kiinnostavia ominaisuuksia – kuten että nainen on rikas ja korkeassa asemassa. Ovathan naisetkin kiinnostuneista univormuista, ei kyse ole sen kummemmasta.

Minulle on tärkeää, ettei seksiä harrasteta vääristä syistä. En halua, että kukaan suostuu kanssani seksiin siksi, että toivoo saavansa sitä kautta jotain enemmän. Jos seksikumppani etsii parisuhdetta tai kiintyy ja ihastuu, juttua on turha jatkaa. Toisaalta, minulla on tapana puhua asiat heti kättelyssä selviksi.

Varovaisuudestani huolimatta joskus on tullut tilanteita, joissa nainen on pettynyt kuvitellessaan minusta liikaa. Naiset alkavat
rakennella pilvilinnoja turhan helposti, vaikka rakkaustarinoita on vain elokuvissa.

Keskustelin hiljattain naispuolisen ystäväni kanssa siitä, miksi miehet eivät sano suoraan, jos heitä ei kiinnosta. Mutta eihän se nyt helppoa ole. On ikävää tuottaa toiselle pettymys.

Monesti jätän vain vastaamatta viesteihin, mutta joskus naiset 
tajuavat aika hitaasti, etten ole kiinnostunut. Se on vähän kiusallista."

Ei vielä kotileikkejä

Sunnuntai 6.5. Näen kuntosalilla toistuvasti naisen, jonka kanssa minulla oli pieni säätö vuosi sitten. Hän on kaunis ja ihana mutta haluaisi alkaa leikkiä kanssani kotia. Minulla on liikaa tekemistä siihen, eikä hän pystyisi koskaan ymmärtämään minua ja unelmiani. Muuten olisimme voineet olla oikein hyvä ja näyttävä pari.

"Erosin pitkästä suhteesta muutama kuukausi sitten. Sen jälkeen tuntui, ettei minulla ole mikään kiire vakiintua. En tarkoita, ettenkö olisi parisuhdeihminen. Olen seurustellut ison osan elämästäni, ja kun olen jonkun kanssa, suhde on minulle tärkeä: nautin siitä, olen rehellinen enkä petä. Sitten kun
aika on kypsä, haluan taas jakaa elämäni jonkun kanssa.

Ihastun – saati rakastun – tapailemiini naisiin harvoin. Rakastuminen on oikeastaan mysteeri minulle. En tiedä, olenko koskaan kokenut sitä. Muutenkin tuntuu, että rakkautta ylistetään liikaa, ja odotukset vastaavat todellisuutta vain harvoin.

Kun tapaan uuden ihmisen, arvioin, voisiko hänen kanssaan
kehittyä jotain enemmänkin. Ihastumista koetan tietoisesti välttää. Välillä, jos olen jonkun kanssa samalla aaltopituudella, mietin, miksen voisi vain heittäytyä. En kuitenkaan olisi vielä parhaimmillani uudessa suhteessa.

Tylsyyksissäni olen kokeillut myös nettideittailua vaihteluksi baaripokailulle. Joku vertasi, että se on kuin hakisi kirjastosta kirjaa osaston perusteella, kun voisi valita sikin sokin olevasta kellarista kansikuvan perusteella. Minusta jälkimmäinenkin kuulostaa mielenkiintoiselta, ei kaikesta tarvitse tehdä tilastotiedettä.

Itse tapasin netissä muutaman miellyttävän mutta minulle väärän tyypin. Epätoivo ja katkeruus paistoivat läpi jo monista, varsinkin vanhempien naisten ilmoituksista. Useat myös hakivat 'sitä oikeaa'. Minua ajatus määrätietoisesta parisuhteen hakemisesta ahdistaa. Miten voisin lähteä treffeille naisen kanssa, joka avoimesti sanoo, ettei halua tapailla miehiä muuta kuin hääpuvun valitseminen mielessään?"

Vahvat lantionpohjanlihakset auttavat monia naisia saamaan orgasmin yhdynnän aikana.

Orgasmivaikeudet ovat yleisiä. Niiden vuoksi viidesosa suomalaisnaisista on tyytymätön seksielämäänsä, selviää tänä vuonna ilmestyneestä tutkimuksesta. 60 prosenttia suomalaisista naisista on joskus teeskennellyt orgasmin, ja yli kymmenesosa naisista teeskentelee sen joka kerta, kun harrastaa seksiä.

Glamour-lehden jutussa lukija kertoo, että hänen ei saa orgasmia yhdynnässä ja kysyy apua asiantuntijalta. Orgasmi onnistuu kyllä itsetyydyksessä, kumppani ottaa huomioon ja seksi tuntuu hyvältä, mutta orgasmia ei kuulu. Hän huolehtii, ettei emätin ole tarpeeksi herkkä.

Seksologi Emily Morse korostaa vastauksessaan, ettei kysyjän kehossa ole mitään vikaa. Sen sijaan Morse lohduttaa, että lukija on kuin useimmat naiset.

Mutta hätä ei ole tämännäköinen! Kysyjä on Morsen mukaan oikeilla jäljillä, sillä hän harrastaa itsetyydytystä ja pari satsaa esileikkiin ja on kokeillut seksileluja. Lisäksi seksologi neuvoo treenaamaan lantionpohjalihaksia, mikä auttaa monia naisia orgasmiongelmissa.

Ikä ja raskaudet heikentävät lantionpohjalihaksia.

Ikä ja raskaudet heikentävät lantionpohjalihaksia. Niiden hallinta auttaa nauttimaan seksistä ja syventää orgasmeja. Lisäksi lantionpohjan lihasten treeni esimerkiksi helpottaa pidätysvaivoja vaikka hyppiessä, nauraessa tai aivastaessa.

Gynekologi Leena Väisälä sanoi hiljattain Me Naisten haastattelussa, että moni suomalaisnainen ei edes tiedä, missä lantionpohjan lihakset ovat. Väisälän mukaan anatomian kehno tuntemus heikentää nautintoa huomattavasti.

Mikä parasta, jumppaan ei mene kuin joitain minuutteja ja sen voi tehdä missä vain. Näin seksologi Morse neuvoo treenaamaan:

1. Aloita puristamalla voimakkaasti niillä lihaksilla, joilla pysäyttäisit virtsan suihkun.

2. Jännitä lihaksia 10 sekunnin ajan ja rentoutua 10 sekunniksi. Toista kymmenen puristuksen sarja viisi kertaa.

3. Jos sinulle on epäselvää, mitkä lihakset ovat kyseessä, kokeile pysäyttää virtsa, kun käyt vessassa. Lihakset voivat löytyä myös ikään kuin rypistämällä peräaukkoa.

Kokeile myös Terveyskirjaston lantionpohjanlihasharjoituksia ja tätä lantionpohjaa vahvistavaa jumppaa.

Kun treeni sujuu, apuna voi alkaa käyttää myös geishakuulia, joita saa aikuisviihdekaupoista ja apteekeista.

Treeni vahvistaa häpyluu-häntäluulihasta (pubococcygeus-lihas), joka supistelee orgasmin aikana. Sen hallinta auttaa supistamaan lihaksia yhdynnän, itsetyydytyksen tai muun seksin aikana, mikä saa emättimen tuntumaan tiukemmalta.

Morsen mukaan jo parin viikon säännölliset harjoitukset auttavat saamaan vaginaorgasmeja. Ja vaikka niin ei kävisi, treeni tekee seksistä vielä nautinnollisempaa, saa klitorisorgasmit tuntumaan voimakkaammilta ja kohentaa terveyttä.

Jäitkö koukkuun? Myös esimerkiksi joogan harrastaminen vahvistaa lantionpohjan lihaksia.

Lue lisää: 9 syytä, joiden vuoksi jooga parantaa seksielämää

Kerro, mikä tekee kumppanistasi mahtavan sängyssä.

Seksistä puhutaan usein ongelmia maalaten: suomalaiset harrastavat sitä liian vähän, naisten on vaikea saada orgasmia, halut eivät kohtaa suhteissa...

Nämä ovat toki oikeita ongelmia, mutta eipäs unohdeta, että seksi on usein myös sairaan kivaa ja moni on tyytyväinenkin seksielämäänsä. Siksi haluaisimme kuulla, mikä sujuu hyvin ja mitkä asiat tekevät toisesta ihanan rakastajan – on kyse sitten puolisosta, deittailusta tai puhtaasta seksisuhteesta.

Esimerkiksi nämä asiat nousivat esille, kun kysyimme kesällä Me Naisten seksikyselyssä, millaista on hyvä seksi:

1. Molemmat kokevat nautintoa ja huomioivat toisiaan.

2. Kumpikaan ei koe suorituspaineita, ja sängyssä voi olla oma itsensä.

3. Seksi on hellää, mutta intohimoista. Leikkisyyskään ei ole pahasta.

4. Seksistä puhutaan suoraan, ja molemmat kuuntelevat toisen toiveita.

5. Mukana on paljon läheisyyttä, kuten kaikenlaista koskettelua ja suudelmia – ja jälkeenpäin halailua.

Kuulostaako tutulta vai tuleeko mieleesi jotain ihan muuta? Mitä sinun kumppanisi tekee juuri oikein? Tarinoita käytetään Me Naisten jutussa.

Mikä tekee kumppanistasi mahtavan sängyssä? Kerro lomakkeella alla!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Syy orgasmivajeeseen voi piillä korvien välissä, kehon toiminnassa tai siinä, mitä sängyssä tapahtuu.

Orgasmin puute vaivaa monia, ja varsinkin naisia. Niin kävi ilmi esimerkiksi tänä vuonna ilmestyneessä tutkimuksessa suomalaisten seksielämästä ja Me Naisten kesällä tekemässä seksikyselyssä. Kondomittari-tutkimuksen mukaan viidesosa suomalaisnaisista on tyytymätön seksielämäänsä, koska heidän on vaikea saada orgasmia.

Samassa tutkimuksessa selvisi, että 60 prosenttia suomalaisnaisista on joskus teeskennellyt orgasmin. Yli kymmenesosa naisista teeskentelee sen joka kerta, kun harrastaa seksiä.

Muistatko, kun seksiä rakastava ja sitä ahkerasti harrastava Samantha kadotti orgasminsa Sinkkuelämää-sarjassa? Kokeilunhaluinen kumppani, itsetyydytysmaraton, seksilelut... Mikään ei auttanut. Lopulta selvisi, että syynä oli mielipaha, jota Samantha ei ollut käsitellyt. Syy orgasmivajeeseen voi piillä korvien välissä, kehon toiminnassa tai siinä, mitä sängyssä tapahtuu.

Gynekologi ja New Yorkin Mount Sinai -lääketieteellisen apulaisprofessori Alyssa Dweck kertoo Glamour-lehdelle yleisiä syitä sille, miksi nainen ei saa orgasmia.

1. Klitoriksesi ei saa tarpeeksi huomiota

Alyssa Dweckin mukaan 70 prosenttia naisista saa orgasmin helpommin klitorista stimuloimalla kuin yhdynnässä. Itsetyydytyksessä, käsipelissä ja suuseksissä klitoris saa usein huomiota, mutta yhdynnässä se vaatii hieman enemmän vaivaa.

Lähetyssaarnaaja-asennossa voi auttaa se, että kumppani liikkuu hitusen ylemmäs.

Dweck neuvoo kokeilemaan erilaisia asentoja ja seksileluja. Esimerkiksi perinteisessä lähetyssaarnaaja-asennossa voi auttaa se, että kumppani liikkuu hitusen ylemmäs, jolloin penis stimuloi klitorista paremmin.

Muista myös, ettei kumppanisi ole ajatustenlukija. Jos haluat hänen tekevän jotain, puhu siitä. Seksistä avoimesti keskustelevat parit ovat tutkitusti onnellisia. Jos puhuminen on hankalaa, kokeile vaikka näyttää kumppanillesi, miten haluat itseäsi koskettavan.

Lue lisää: Etkö nauti seksistä tarpeeksi? Näin kerrot siitä kumppanille

2. Klitoriksesi saa liikaa huomiota

Mitä ihmettä? Ainahan puhutaan, että klitoriksen koskettelu on oikotie onneen. Kiitos 8 000 hermopäätteen, klitoris on kuitenkin äärimmäisen herkkä, joten toisinaan se pärjäisi paremmin hieman vähemmällä huomioilla.

Dweckin mukaan on naisia, jotka eivät voi saada orgasmia, jos klitorista stimuloidaan liikaa. Tässä tapauksessa Dweck neuvoo peittämään klitoriksen pehmeällä tai silkkisellä kankaalla tai pyytämään kumppania koskemaan hellävaraisemmin.

3. Mielesi on maassa

Kuten Samanthankin tapauksessa, kun ei voi hyvin, halut voivat hiipua tai orgasmit kadota.

Myös mielialalääkkeet voivat vaikeuttaa orgasmin saamista, Dweck kertoo Glamourille. Silloin kannattaa jutella lääkärin kanssa, olisiko mahdollista kokeilla toista lääkitystä.

Lue lisää: Eikö seksi kiinnosta? 14 syytä, jotka saavat halut katoamaan

4. Hormonisi ovat sekaisin

Joskus tämä johtuu ehkäisypillereistä. E-pilleri estää ovulaation muuttamalla kehon estrogeeni-, keltarauhashormoni- ja testosteronitasoja, mikä voi vähentää haluja. Mutta onneksi muitakin ehkäisyvaihtoehtoja on.

Hormoniheittelyt voivat johtua myös siitä, että kehosi valmistautuu vaihdevuosiin. Molemmissa tapauksessa Dweck kehottaa puhumaan asiasta gynekologin kanssa.

5. Ajatuksesi harhailevat

Sanotaan, että aivot ovat nautinnon kannalta tärkein elin. Jos mietit sängyssä kauppalistaa tai miltä vartalosi näyttää missäkin asennossa, on todennäköisesti vaikea keskittyä hetkeen ja nauttia täysillä. Dweck neuvoo keskittymään siihen, miten hyvältä kaikki tuntuu.

Trendikkäästä mindfulnessista voi olla apua sängyssäkin. Maailman helpoin rentoutumisvinkki toimii seksissäkin: Seksi ja läsnäolo -kirjan kirjoittanut Mitra Vasara vinkkaa rauhoittamaan ajatukset keskittymällä hengittämiseen. Hengitellessä voi kuulostella, miltä juuri siinä hetkessä tuntuu.

”Läsnäoloa ei kannata suorittaa.”

Vasara muistuttaa myös, ettei seksistä, läsnäolosta ja orgasmeista kannata stressata.

– Läsnäoloa ei kannata suorittaa. On parempi olla itselleen rehellinen ja myöntää, että on ihan poikki ja on vaikeaa rentoutua. Usein jännitys laukeaa, kun myöntää sen ääneen.

Lue lisää Mitra Vasaran vinkkejä: Tässäkö seuraava seksitrendi? Vaatii läsnäoloa

Kysyimme lukijoilta hyvän ja huonon seksin tuntomerkkejä.

Useimmat kyllä erottavat hyvän seksin huonosta, mutta jos seksi ei tyydytä, tilanteen korjaaminen on usein vaikeaa. Tämä käy ilmi kyselystämme, jossa lukijat kertoivat kokemuksiaan huonosta seksistä. Vaikka moni oli kokeillut tilanteen korjaamiseksi keinot keskustelusta seksileluihin, ratkaisua ei aina löytynyt.

Vastauksista kävi myös ilmi, että hyvän seksin resepti on lopulta melko yksinkertainen. Kokosimme vastausten pohjalta kahdeksan asiaa, joista hyvä seksi koostuu – kun ne tiedostaa, enää tarvitsisi onnistua teorian viemisessä käytäntöön.

1. Avoimuus

Avoin keskustelu korostui lähes jokaisessa vastauksessa. Ilman hyvää keskusteluyhteyttä on lähes mahdotonta ratkoa ongelmia tai kokeilla uusia juttuja.

”Hyvä seksi on rentoa ja kommunikoivaa, sellaista, että voi kertoa, mitä haluaa ja ei halua.” Nainen, 34

Lue myös: Etkö nauti seksistä tarpeeksi? Näin kerrot siitä kumppanille

2. Halu tuottaa toiselle hyvää

Parisuhteessa ja seksissä ihminen haluaa tuntea itsensä halutuksi ja huomioiduksi. Lukijoiden vastauksetkin muistuttavat, ettei seksi ole yksilösuoritus.

”Hyvä seksi on sellaista, mistä molemmat nauttisivat ja saisivat irti jotakin. Ei edes välttämättä orgasmia, vaan edes tunteen, että on haluttava. Ei vain reikä, johon mies voi upottaa peniksensä.” Nainen, 27

3. Leikkisyys

Myös rentous tekee seksistä hyvää – siihen kuuluu myös taito nauraa mokille ja noloillekin hetkille. Seksin ei tarvitse olla vakavaa suorittamista.

”Hassutellaan, suukotellaan, kerrotaan kauniita asioita toisistamme. Sivellään välillä eri paikoista, ei mennä heti haaroihin tai rintoihin kiinni.” Nainen, 48

4. Kokeilevuus

”Samaa pullaa”, yksi vastaajista kuvaili kokemuksiaan huonosta seksistä. Vaikka pyörää ei tarvitse sentään joka kertaa keksiä uudelleen, kyllä se vaihtelu vain virkistää.

”Molemmat uskaltavat kertoa mistä tykkäävät ja kokeilla uutta. Kemiat kohtaavat ja huumoria pitää olla.” Nainen, 32

Lue myös: Miksi kumppaniin kyllästyminen on viimeinen seksitabu?

5. Yllättävyys

Vaikka joskus on hyväksyttävä se, etteivät halut aina herää spontaanisti ja samaan aikaan kuin kumppanilla, yllättävyys seksissä on silti monen toiveissa.

”Hyvä seksi on avointa, toisen huomioon ottavaa sekä leikkisää ja uusia asioita kokeilevaa. Joskus voi myös yllättää toisen ajankohdalla tai paikalla.” Mies, 53

6. Kannustavuus

Kulta, olet ihana! Jos kumppanin haluaa saada haluamaan, kannattaa keskittyä niihin hyviin puoliin.

”Jatkuva huomauttelu ulkonäöstä ei saa haluamaan kumppania yhtään enempää.” Nainen, 32

7. Häpeilemättömyys

Toiset ovat tietenkin estottomampia kuin toiset, mutta jos keskusteluyhteys (kohta 1) on kunnossa, kompromissien tekemisen pitäisi onnistua. Kaikesta ei ole pakko pitää, mutta miettimällä löytyy varmasti juttuja, joista molemmat syttyvät.

”Jos kerroin, mistä pidän tai erehdyin pitämään ääntä sängyssä, hommat loppuivat siihen, koska ’tulee likainen olo’. Yritin puhua ja varovasti antaa vinkkejä mutta eksäni loukkaantui pahasti. Jossain kohtaa vain luovutin ja lakkasin yrittämästä ja antamasta.” Nainen, 32

8. Intohimoisuus

Tietenkin! Hyvässä seksissä haluaa olla mukana koko keholla – ja myös henkisesti.

”Hyvä seksi on pitkäkestoista, energistä ja villiä.” Nainen, ikä ei tiedossa 

”Kumpikin haluaa toisiaan, hellitään muutoinkin kuin vain seksin vuoksi.” Nainen, 48