Mitä liikkuu sellaisen miehen päässä, joka on harrastanut seksiä yli 200 naisen kanssa? Eero, 32, iskee seuraa baareista ja kammoaa sitoutumista.

Shutterstock

Miksi ei?

Perjantai 27.4. Mielenkiintoinen kuvio: tapaan baarissa kaksi ystävätärtä, joista molemmat ovat kiinnostuneita minusta. Näen tilanteessa hauskanpidon mahdollisuuden. Vihjailen tahallani törkeyksiä ja katson, miten naiset reagoivat. Kunnollinen heistä kiemurtelee ja paheksuu, toinen nauraa juuri sillä tavalla, että se tarkoittaa kyllä. En kuitenkaan jaksa maanitella kaksikkoa pahoille teille.

"Aloitin aktiivisen seksielämän parikymppisenä. Sen jälkeen olen ollut sekä parisuhteissa että sinkkuna.

Miksei nuori ihminen nauttisi elämästään? Uusien ihmisten tapaaminen on mukavaa, ja kun mukana on muutakin, tunne on kutkuttava. Seksi on sitä paitsi kivaa. Niin kivaa, että minulla on ollut suunnilleen kaksisataa seksikumppania, ehkä enemmän.

Olen sosiaalinen, ihan hyvännäköinen ja tapaan paljon ihmisiä niin ravintola-alan töissä kuin vapaa-ajallanikin. Jutut yleensä
tapahtuvat ilman, että tietoisesti haen niitä. Ehkä naiset ihastuvat karismaani. Osaan keskustella, olen kiinnostunut heidän jutuistaan ja tiedän monista asioista edes vähän.

Yleensä naiset pyytävät minua treffeille. En muista saaneeni pakkeja, mutta en myöskään lähesty, ellen näe naisen silmistä, että välillämme on jotain.

Saatan myös suostua treffeille, vaikka nainen ei aluksi vaikuttaisikaan kovin kiinnostavalta. Ensifiilikset voivat olla vääriä. Sitä paitsi uusien ihmisten tapaaminen opettaa elämästä, ei vain naisista. Nuorempana pyrin siihen, että tapaamiset johtaisivat aina seksiin. Nykyään olen laiskempi tekemään aloitteita ja flirttailemaan. Totta kai seksi on yhä hauskaa, muttei välttämättä päämäärä."

Itsevarmat naiset viehättävät

Tiistai 1.5. Baarissa tapaamani, minua kymmenen vuotta nuorempi tyttö on löytänyt puhelinnumeroni ja tekstailee nyt, että haluaisi tavata. Tunnen oloni setämäiseksi. Hän oli kyllä kiva ja nätti. Pitäisikö antaa mahdollisuus ja kestää kahden tuopin ajan keskustelua aiheista, jotka eivät kiinnosta minua lainkaan? Lopulta lupaan mennä.

"Olen vähän päälle kolmekymppinen, ja siinä on hyvät puolensa. Kaikki 20 ja 40 ikävuoden välillä käy. Kaksikymppisille olen kypsä ja kokenut, vanhemmille nuori ja vetreä.

Parikymppiset ovat tavallaan viehkoja. Heissä on viattomuutta ja elämänmyönteisyyttä, kun kolmekymppiset ovat usein jo kyynisiä ja elämän myrkyttämiä. Kuten tietysti minäkin. Harmi vain, etten osaa ottaa nuoria naisia kauhean tosissani. Tunnen itseni vampyyriksi, ja mieleeni juolahtaa häiritseviä
ajatuksia, kuten että käydessäni teknobileissä 1994 tuo tyttö opetteli lukemaan.

Ei ole mitään tiettyä naistyyppiä, johon aina lankeaisin. Persoonallinen tyyli viehättää. Olen seurustellut sekä tatuoidun ja lävistetyn että tuiki tavallisen näköisen naisen kanssa. Elämässä pitää olla vaihtelua, eikä voi tietää, mistä pitää, ellei kokeile vähän kaikkea.

Olen tyytyväinen siihen, että monet naiset ovat alkaneet käydä salilla. En innostu ylipainoisista, mutta ei langanlaihuuskaan houkuta. Pakarassa saa olla muotoa muussakin kuin leveyssuunnassa.

Se, miten nainen kantaa itsensä, on kauneutta tärkeämpää. On viehättävää, kun ihminen on tyytyväinen itseensä. Sitä paitsi ulkonäkö rapistuu iän myötä.

Naisten ulkonäköön liittyvät traumat ja ahdistukset ovat raivostuttavia. Ei ole mitään niin epä­seksikästä kuin se, että valot pitää sammuttaa, koska reisissä on selluliittia tai koska tissit ovat eri paria. Jotkut naiset ovat jopa häpeilleet häpyään. Se on tietysti runollisesti kutkuttavaa, mutta niin turhauttavaa. Oli kyseessä millainen pipari tahansa, mies joka ajattelee, että se on ruma, on homoseksuaali tai typerä."

En loukkaa ketään

Keskiviikko 2.5. Tänään eräs nainen tuli hakemaan paidan, jonka oli unohtanut luokseni. Ajattelin, että vierailu johtaa seksiin. Hän oli kuitenkin hiukan outo. Kysyin, mikä mieltä painaa, ja hän kertoi olevansa ihastunut johonkin mieheen.
Hymyilin ja toivotin onnea ja kaikkea hyvää. Hyvä kun kertoi, ettei mikään jää kaduttamaan. Onneksi minulla oli illaksi treffit vanhan tutun kanssa. Tulimme illan päätteeksi  minun luokseni, ja meillä oli loistoseksiä.

"Minulla on sekä seksisuhteita että naisseuraa, jonka kanssa käyn kahvilla tai vaikka taidenäyttelyssä. Välillä treffejä on monet viikossa, ja onpa joskus käynyt niinkin, että olen tavannut aamulla jonkun, päivällä toisen ja viettänyt yön kolmannen kanssa. En minä siitä ylpeä ole, mutta ei tilanteessa valittamistakaan ole. Tiedän, että moni mies olisi kateellinen.

Seksi on tärkeä osa elämääni. Aika vähän minulla on haluihini vaikutusmahdollisuuksia, kun ne ovat geeneihini sisäänrakennettuja. Seksi- ja irtosuhteet ovat minulle ok niin kauan, kun en loukkaa ketään tai pyöri varattujen tai liian nuorten naisten kanssa.

Kaikki kaipaavat läheisyyttä ja seksiä, ja minä haluan sitä mieluiten joka päivä. Pystyn olemaan ilman enintään viikon. Tosin niin on käynyt vain aikoina, jolloin olen ollut parisuhteessa. Viikon jälkeen olo alkaa olla niin holtiton,
että paineet on pakko purkaa keinolla tai toisella.

Monille miehille on ongelma, jos naisella on ollut paljon seksisuhteita. Minulle ei. Jos alkaisin seurustella, minua pikemminkin häiritsisi, jos kumppanilla olisi ollut hyvin vähän seksipartnereita. Miettisin, onko toinen vielä ehtinyt kokea tarpeeksi, ettei parin vuoden päästä tarvitse katua.

Voihan kaikenlaista tietysti yhdessäkin kokea – tärkeintä on, ettei seksistä tule liian arkista. Seksin pitäisi aina olla juhlaa."

Ahdistavat pilvilinnat

Lauantai 5.5. Eräs baarissa tapaamani nainen pommittaa tekstareilla ja Facebook-viesteillä miltei päivittäin. Hän on fyysisesti vetoava, mutta henkisesti meillä ei ole juurikaan yhteistä. Toisaalta hänelläkin taitaa olla mielessään pieni hauskanpito. Eläimiähän me kaikki olemme. Sitä paitsi usein seksi on loistavaa juuri sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa mitään vakavampaa ei voisi kuvitellakaan. Siksi suostun tapaamaan hänet uudelleen.

"Seksikumppanin luonteella ei oikeastaan ole merkitystä, kunhan ei  ole ihan vastenmielinen persoona. Henkisiä ominaisuuksia, kuten älykkyyttä, ei pelkkään seksiin tarvita. Olen harrastanut seksiä sellaisten naisten kanssa, joiden kanssa en voisi kuvitellakaan viettäväni kokonaista vuorokautta. Seksiä varten voi olla muita kiinnostavia ominaisuuksia – kuten että nainen on rikas ja korkeassa asemassa. Ovathan naisetkin kiinnostuneista univormuista, ei kyse ole sen kummemmasta.

Minulle on tärkeää, ettei seksiä harrasteta vääristä syistä. En halua, että kukaan suostuu kanssani seksiin siksi, että toivoo saavansa sitä kautta jotain enemmän. Jos seksikumppani etsii parisuhdetta tai kiintyy ja ihastuu, juttua on turha jatkaa. Toisaalta, minulla on tapana puhua asiat heti kättelyssä selviksi.

Varovaisuudestani huolimatta joskus on tullut tilanteita, joissa nainen on pettynyt kuvitellessaan minusta liikaa. Naiset alkavat
rakennella pilvilinnoja turhan helposti, vaikka rakkaustarinoita on vain elokuvissa.

Keskustelin hiljattain naispuolisen ystäväni kanssa siitä, miksi miehet eivät sano suoraan, jos heitä ei kiinnosta. Mutta eihän se nyt helppoa ole. On ikävää tuottaa toiselle pettymys.

Monesti jätän vain vastaamatta viesteihin, mutta joskus naiset 
tajuavat aika hitaasti, etten ole kiinnostunut. Se on vähän kiusallista."

Ei vielä kotileikkejä

Sunnuntai 6.5. Näen kuntosalilla toistuvasti naisen, jonka kanssa minulla oli pieni säätö vuosi sitten. Hän on kaunis ja ihana mutta haluaisi alkaa leikkiä kanssani kotia. Minulla on liikaa tekemistä siihen, eikä hän pystyisi koskaan ymmärtämään minua ja unelmiani. Muuten olisimme voineet olla oikein hyvä ja näyttävä pari.

"Erosin pitkästä suhteesta muutama kuukausi sitten. Sen jälkeen tuntui, ettei minulla ole mikään kiire vakiintua. En tarkoita, ettenkö olisi parisuhdeihminen. Olen seurustellut ison osan elämästäni, ja kun olen jonkun kanssa, suhde on minulle tärkeä: nautin siitä, olen rehellinen enkä petä. Sitten kun
aika on kypsä, haluan taas jakaa elämäni jonkun kanssa.

Ihastun – saati rakastun – tapailemiini naisiin harvoin. Rakastuminen on oikeastaan mysteeri minulle. En tiedä, olenko koskaan kokenut sitä. Muutenkin tuntuu, että rakkautta ylistetään liikaa, ja odotukset vastaavat todellisuutta vain harvoin.

Kun tapaan uuden ihmisen, arvioin, voisiko hänen kanssaan
kehittyä jotain enemmänkin. Ihastumista koetan tietoisesti välttää. Välillä, jos olen jonkun kanssa samalla aaltopituudella, mietin, miksen voisi vain heittäytyä. En kuitenkaan olisi vielä parhaimmillani uudessa suhteessa.

Tylsyyksissäni olen kokeillut myös nettideittailua vaihteluksi baaripokailulle. Joku vertasi, että se on kuin hakisi kirjastosta kirjaa osaston perusteella, kun voisi valita sikin sokin olevasta kellarista kansikuvan perusteella. Minusta jälkimmäinenkin kuulostaa mielenkiintoiselta, ei kaikesta tarvitse tehdä tilastotiedettä.

Itse tapasin netissä muutaman miellyttävän mutta minulle väärän tyypin. Epätoivo ja katkeruus paistoivat läpi jo monista, varsinkin vanhempien naisten ilmoituksista. Useat myös hakivat 'sitä oikeaa'. Minua ajatus määrätietoisesta parisuhteen hakemisesta ahdistaa. Miten voisin lähteä treffeille naisen kanssa, joka avoimesti sanoo, ettei halua tapailla miehiä muuta kuin hääpuvun valitseminen mielessään?"

Erilaiset vibraattorit sopivat erilaisille käyttäjille.

Me Naiset testasi viisi erilaista markkinoilla olevaa vibraattoria ja löysi viiden erilaisen käyttäjän makuun sopivan hieromasauvan. NIistä tehokkain oli myyrää muistuttava tuplavibraattori.

Lue myös: Omaa kivaa! Naiset paljastavat, miten saavat voimakkaimmat orgasminsa

Testin vibraattorit: Blue juice, Stronic Eins, Purple Performer, Joupie ja Miss Bi. Kuvat: Annakaisa Vääräniemi
Testin vibraattorit: Blue juice, Stronic Eins, Purple Performer, Joupie ja Miss Bi. Kuvat: Annakaisa Vääräniemi

5. Delfiinitivoli

Blue juice -helmivibraattori

Plussaa: Erillinen klitoriskiihotin tekee hyvää työtä omilla värinöillään. Klitorisdelfiinin ja sauvaosan värinöitä voi säädellä erikseen; molemmissa on värinätasoa. Joku voi innostua myös sisäänupotetuista koristehelmistä, joiden pyörimissuuntaa voi vaihdella.
Lue myös! Käytin vibraattoria joka päivä 2 viikon ajan – moni yllättävä asia elämässäni muuttui

Miinusta: Kuka haluaa leikkiä delfiinillä, jossa on melkein porakoneen ääni? Ilmeisesti melko moni, sillä tämä on Kaalimato.comin yksi viime vuoden myydyimmistä vibraattoreista. Viikon päivittäisen käytön jälkeen patterit hyytyvät, ja ne pitää vaihtaa. Kun Blue juicen laittaa pyörimään, tulee mieleen lähinnä sekava ja äänekäs tivoli tai värikuula-ase. Toiset tykkäävät, toiset ei.

Kenelle: Kokeneemmalle käyttäjälle, joka haluaa samanaikaisesti sekä vaginan että klitoriksen stimulointia. Testin kovaäänisin.

Blue juice -helmivibraattori.
Blue juice -helmivibraattori.

Strategiset mitat

 • Koko pituus: 25 cm
 • Käyttöpituus: 15,5 cm
 • Klitoriskiihottimen pituus: 8 cm
 • Halkaisija: 3,5 cm
 • Hinta: 49,90 cm
 • Pisteet: 1/5

  4. Tykyttävä jättiläinen erikoisvaroituksella

  Stronic Eins -vibraattori

  Plussaa: 24 sentin jättivibraattori herättää odotuksia. Hieromasauvassa on kymmenen toimintoa, ja se on yksi testin hiljaisimmista. Vesitiivis ja USB-ladattava. Sileä pinta on helppo puhdistaa; ei jää pölyä ja likaa poimuihin.

  Miinusta: Paketissa lukee, että voimakkaan magneettisuuden vuoksi tuotetta ei suositella sellaisille henkilöille, joilla on sydämentahdistin. Vibraattorin sisällä on metallikuula, joka liikkuu aiheuttaen sykähtelyä. Tämä ei ole siis perinteisesti värisevä vibraattori vaan pulsaattori, jonka tykytykset jäävät odotuksista huolimatta laimeaksi. Erittäin karhea pinta; vaatii liukuvoiteen.

  Kenelle: Suoraviivaisesta jyskytyksestä pitävälle. Testin suurin.

  Stronic Eins -vibraattori.
  Stronic Eins -vibraattori.

  Strategiset mitat

  • Koko pituus: 24 cm
  • Kontrolliyksikön pituus: 8 cm
  • Halkaisija: 3,5–4,5 cm
  • Hinta: 149,90 euroa
  • Pisteet: 1,5/5

  3. Pehmeä ja hellä

  Purple Performer -jellyvibraattori

  Plussaa: Valittavana kymmenen erilaista värinätoimintoa. Varressa kivoja nystyröitä, ja käyttöpituus on passeli. Pienesti suriseva vibraattori, jonka ääni muistuttaa hieman mehiläisen ininää.

  Miinusta: Tahmea jellymuovi ei oikein jaksa innostaa. Myös violetti väri on hieman outo valinta.
  Kymmenestä värinätoiminnosta yksikään ei ole kovin voimakas. Patterit kestävät vain pari vartin sessiota, jos pitää voimakkainta värinää päällä.

  Kenelle: Tämä sopii myös ensimmäistä vibraattoria suunnittelevalle tai perusmallista seuraavaan siirtyvälle, joka kaipaa hellää värinää. Testin pehmein

  Purple Performer -jellyvibraattori.
  Purple Performer -jellyvibraattori.

  Strategiset mitat

  • Koko pituus: 19,0 cm
  • Käyttöpituus: 15,5 cm
  • Halkaisija: 3,0-4,3 cm
  • Hinta: 29,90 euroa
  • Pisteet: 2,5/5

  2. Hiljainen minimalisti

  Joupie-silikonivibraattori

  Plussaa: Käyttäminen on yksinkertaista. Moottorissa on vain yksi voimakkuus, ja vibraattori toimii kahdella AA-paristolla. Tuote on myös kevyt, se painaa ainoastaan 82 grammaa, ja ääni on testin hiljaisimpia. Sopii myös klitoriksen kiihottamiseen, jos on tottunut hellään kosketukseen. Miellyttäväntuntuinen pinta.

  Miinusta: Vähäinen värinä. Myös ulkonäkö on hieman tylsä; toisaalta yksinkertainen muotoilu voi miellyttää pelkistetyn ulkomuodon ystäviä. 

  Kenelle: Ensimmäistä vibraattoria hankkivalle, varovaisuutta kaipaavalle. Testin hiljaisin.

  Joupie-silikonivibraattori.
  Joupie-silikonivibraattori.

  Strategiset mitat

  • Koko pituus: 18,2 cm
  • Käyttöpituus: 15,5 cm
  • Halkaisija: 2,5 cm
  • Hinta: 29,90 euroa
  • Pisteet 3/5

  1. Mielihyvämyyrä

  Miss Bi -tuplavibraattori

  Plussaa: Vaikka musta väri ja muoto tuovat mieleen pienen myyrän, se ei ole huono asia: tämä on todellinen mielihyvämyyrä. Täysin vesitiivistä vibraattoria voi käyttää suihkussa, ja se on ladattava. Mahtavana yksityiskohtana pidike, jonka ympäri saa muutaman sormen.
  Kun muut tehovibraattorit ovat helposti liian pitkiä, Miss Bi:ssä miellyttää myös sen muotoilu. Varren alaosa tuo mukavan paineen emättimeen, minkä ansiosta värinä tuntuu erittäin tehokkaalta. Sekä klitoriskiihottimelle että vibraattorille on omat värinävaihtoehtonsa. Molemmissa on kolme eri voimakkuutta ja kolme erilaista rytmiä, ja joukossa on niin supertehokasta kuin hellästi hyppelevää toimintoa. Bonuksena näppäinlukko, joka varmistaa, ettei vibraattori ala väristä esimerkiksi matkalaukussa.

  Miinusta: Jos ei pidä klitoriskiihottimesta ja voimakkaasta värinästä, musta myyrä voi olla vähän liikaa. Jos tätä innostuu käyttämään pidempään, täytyy muistaa, että voimakkaalla värinällä vibraattori toimii korkeintaan puoli tuntia. Sitten se pitää taas ladata. Myös ääni on erittäin voimakas, mutta surinan kestää nautinnon vuoksi. Pinta voi aluksi tuntua karhealta.

  Kenelle: Käyttäjälle, joka rakastaa voimakkaita vibroja. Testisuosikki.

  Miss Bi -tuplavibraattori.
  Miss Bi -tuplavibraattori.

  Strategiset mitat

  • Koko pituus: 17 cm
  • Käyttöpituus: 8 cm
  • Halkaisija: 3,0-4,1 cm
  • Klitoriskiihottimen pituus: 4,0 cm
  • Hinta: 109,90 euroa
  • Pisteet: 5/5

  Miten suhtautua, jos kumppani haluaa sinun harrastavan seksiä toisen kanssa – ja katsella itse vieressä?

  Kuvittele itsesi onnellisesti tuoreeseen suhteeseen, jossa asiat menevät todella kivasti. Olette vasta tutustumassa toisiinne ja opettelette myös toistenne seksuaalisuutta – sitä, mistä toinen pitää, mitä hän toivoo ja fantasioi. Kunnes yhtenä päivänä kumppanisi ehdottaa jotain yllättävää:

  ”Haluan katsella, kun harrastat seksiä toisen kanssa”.

  Pettämisfantasia tunnetaan englanniksi nimellä ”cuckolding fetish”. Fantasiassa ihminen kiihottuu seksuaalisesti siitä, kun hän saa katsella puolisonsa harrastavan seksiä jonkun toisen kanssa, eli puoliso ”pettää” häntä luvan kanssa. Tinderin kaltaisissa seuranhakupalveluissa moni pariskunta hakee kolmatta osapuolta perinteiseen kolmen kimppaan, mutta myös edellä kuvatun kaltaiseen pettämisfantasiaan.

  Monelle ihmiselle oman kumppanin näkeminen toisen kanssa on pahin painajainen. Mikä fantasiassa siis viehättää, seksuaaliterapeutti Sari Eronen?

  Erosen mukaan pettämisfantasia on vielä suomalaisten seksuaalisuudessa vaiettu fantasia, mutta ihmiset ovat muuttumassa entistä avoimemmiksi ja rohkaistuneet. Seksuaaliset fantasiat ovat yhä sallitumpia, ja myös seksiin uskalletaan nyt hakea kolmatta osapuolta.

  – Pettämisfantasiassa ihmisiä kiihottaa maku kielletystä hedelmästä, Eronen sanoo.

  ”Onko ihminen todella niin yksiavioinen ja parisuhdekeskeinen, kuin yhteiskunta odottaa.”

  Erosen mukaan ihmisten kiinnostus pettämisfantasiaan voi johtua halusta testata kumppania: kuinka sitoutuneita ollaan ja kuinka pitkälle ollaan valmiita menemään. Joissain tapauksissa kyse voi olla irti päästämisestä. Ulkopuolisen tuominen sänkyyn saattaa kieliä myös vaiheittaisesta eroamisesta, johon jompikumpi suhteen osapuolista saattaa olla kallistumassa.

  Erosen mukaan on myös hyvä pohtia, onko ihminen todella niin yksiavioinen ja parisuhdekeskeinen, kuin yhteiskunta odottaa.

  – Kautta aikain ihmiset ovat pettäneet ja käyneet vieraissa. Avoimien suhteiden yleistyminen on myös merkki siitä, että maailma muuttuu ja normit yksiavioisuudesta muuttuvat. Ennen salaisesta asiasta tulee normaalia.

  Eronen on työssään kohdannut pettämisfantasiaa kokeilleita pareja – fantasia on hyvin tavallinen. Hän on havainnut, että naiset ovat miehiä kiinnostuneempia katselemaan kumppaninsa harrastavan seksiä toisen kanssa.

  – Miehille kokeilevuus on aina ollut sallitumpaa, mutta nyt naiset kirivät miehiä kiinni vapauksissaan.

  Loukkaako vai imarteleeko?

  Joskus kiehtova fantasia ei kuitenkaan ole ollut sitä, mitä odotti. Eronen on kohdannut pareja, jotka ovat jälkeenpäin katuneet kokeilua ja saaneet henkisen krapulan.

  – Nämä parit eivät ole ennen kokeilua puhuneet fantasiasta riittävästi. Pariskunnat ovat vielä niin kiinni normeissa, että seksiä kolmannen osapuolen kanssa kannattaa harkita pitkään ja puhua tilanne täysin auki, Eronen sanoo.

  Jos oma kumppani haluaa kolmannen osapuolen mukaan seksiin, Erosen mukaan ehdotukseen kannattaa suhtautua hienotunteisesti.

  – Laske hitaasti kymmeneen äläkä päästä nopeita reaktioita valloilleen, vaikka ensiajatus olisikin järkytys. Pidä huolta omista rajoistasi ja kuulostele sitä, miten paljon ajatus menee ihon alle. Loukkaako vai imarteleeko se? Seksissä kaikki on sallittua, mikä ei satuta sinua tai kumppaniasi.

  Naisen orgasmiin liitetään edelleen paljon vääriä käsityksiä, eikä siitä puhuta tarpeeksi. Siksi pyysimme neljää naista kertomaan rehellisesti, miltä nautinnon huippu tuntuu. 

  Naisen orgasmi on pitkään ollut tutkijoille ja jopa naisille itselleen varsin mystinen asia. Joiltain naisilta orgasmi vaikuttaa tyystin kadonneen, ja jotkut taas väittävät, ettei naisen orgasmilla ole mitään väliä. Kaiken päälle naisen mielihyvästä ja kliimaksista on tehty melko vähän tutkimusta.

  Neurotutkija Nicole Prause on yksi niistä harvoista, jotka ovat keskittyneet naisen orgasmin tutkimisen. Hänen mukaansa moni nainen on melko lailla ulalla siitä, mikä orgasmi on.

  – Moni nainen, joka kertoi saaneensa orgasmin, ei kuitenkaan saanut mitään siihen liitettäviä fyysisiä vaikutuksia, kuten supistelua, hän kertoi The Telegraphille alkuvuodesta.

  Lue lisää aiheesta: Luulitko saaneesi orgasmin? Tutkijan mukaan et ehkä sittenkään saanut

  Naisen orgasmiin liitetään edelleen paljon vääriä käsityksiä, eikä siitä puhuta tarpeeksi. Tätä mieltä ovat myös asiantuntijat

  Puhumattomuuden takia moni nainen kasvaa luulemaan, että orgasmi on jotain ihan muuta kuin mitä se todellisuudessa on. Esimerkiksi Skam-sarjassa Vilde kuvailee orgasmia aivastukseksi alapäässä. Jokainen orgasmin kokenut tietää, ettei aivastus ihan kuvaa olotilaa.

  Miten ihmiset voisivat ymmärtää paremmin, millainen tuntemus orgasmi on naiselle? Tietenkin lukemalla todellisia kuvailuja siitä.

  Pyysimme neljää naisia kuvailemaan omaa orgasmiaan:

  ”Kuin joku rapsuttaisi pahaa kutinaa”

  ”Orgasmi tuntuu sen 10–20 sekunnin ajan siltä, että kroppa käy tavallaan ylikierroksilla. Silloin kaikki tuntuu hyvältä. Siis ihan kaikki hengittämisestä kosketukseen. Mihinkään ei satu, vaikka vartti sitten olisi ollut maailman pahin migreeni.

  ”Mihinkään ei satu, vaikka vartti sitten olisi ollut maailman pahin migreeni.”

  Ehkä sitä tunnetta voisi verrata siihen, kun on kutittanut vaikka selkää ihan kamalasti ja lopulta joku rapsuttaa. Vähän samanlainen helpotuksen tunne siitä tulee.” Saara, 23

  ”Välillä saattaa kikattaa, välillä purskahtaa itkuun”

  ”Parasta on se hetki, kun tietää, että lopullinen kliimaksi on tulossa ihan sekunnin päästä. Sitä ihanaa, pientä paineen ja suuren mielihyvän tunnetta voisi jatkaa ikuisuuksiin. Sen vuoksi usein yritänkin viivyttää orgasmin tuloa.

  Samalla alapään lihakset alkavat supistella, ja laukeamisen hetkellä niiden supistelurytmi on vilkkaampaa. Koko keho, varsinkin jalat, saattavat täristä ja orgasmin jälkeen ne ikään kuin suuren jännityksen kautta valahtavat ihan rennoiksi.

  ”Koko keho, varsinkin jalat, saattavat täristä.”

  Orgasmeja on erilaisia. Klitorisorgasmi tulee helpommin, mutta tuntuu voimakkaammalta kuin emätinorgasmi. Yhtä aikaa kiihotettuna saa täydellisen räjäytyksen. Sen jälkeen sitä leijuu vain jossain omassa mielihyvähormonitaivaassa. Välillä sitä saattaa kikattaa ja välillä purskahtaa itkuunkin orgasmin saadessaan.” Orvokki, 37

  ”Kun se on pyyhkäissyt yli, olo on tutiseva”

  ”Kun aloitin seksielämäni, luulin tietäväni ihan tarkalleen, miltä orgasmi tuntuu. Se tuntuu hyvältä, kuin lämpimältä tuulahdukselta seksin aikana.

  Vasta parikymppisenä ymmärsin, että kokemani tuntemus ei ollut orgasmi. Se oli vain mielihyvän piikki, ei huippu. Muistan vieläkin sen hetken, kun sain ensimmäisen kerran orgasmin. Olo oli käsittämättömän hyvä ja silmissä sumeni.

  ”Juuri ennen orgasmia kaikki veri tuntuu pakkautuvan alapäähän.”

  Minun orgasmini on kokonaisvaltainen tuntemus. Parhaimmillaan se tuntuu siltä, kuin kroppani sisäpuolen läpi kulkisi sulaa vahaa – hyvällä tavalla. Tunne alkaa varpaista ja lehahtaa aina päähän saakka. Se saa kehon ihan veteläksi, paitsi tietenkin alapään. Juuri ennen orgasmia kaikki veri tuntuu pakkautuvan alapäähän. Kun huipun saavuttaa, emättimen lihakset alkavat supistella. 

  Joskus orgasmi on niin voimakas, että se tuntuu selkärangassa asti ja pakottaa rangan kaarelle. Toisinaan tunne on laimempi, kuin kipristys alavartalossa, joka laukeaa tuoden mielihyvää. Kun orgasmi on pyyhkäissyt yli, olo on tutiseva. Sen jälkeen ei pysty tekemään hetkeen yhtään mitään.” Marja, 27

  ”Koko keho saattaa vavahdella supistusten voimasta”

  ”Orgasmi ei ole minulle mikään yksiselitteinen juttu. Olin ehtinyt tutustua seksin saloihin jo muutaman vuoden ajan, ennen kuin hieman alle parikymppisenä koin sen ensikerran. Olin jo ehtinyt ajatella, että en ole ”orgasmityyppiä”.

  Koettuani ensimmäisen orgasmin tiesin heti, että tämä se nyt on. Omituista tapauksessa on se, että ensiorgasmini tuli aamuyöstä unessa. Näin seksuaalisesti virittynyttä unta, jonka huippukohdassa tunsin alavatsassani ja haarojen välissä tietynlaisen tiukentumisen ja jännittymisen tunteen.

  Orgasmissa jokainen alapään lihas aktivoituu samanaikaisesti, ja jännite kasvaa aaltomaisesti suuremmaksi. Sitten tulee taitekohta, jonka jälkeen alapää alkaa supistella ja sykkiä. Tunne on sanoinkuvaamattoman miellyttävä. Tunsin oloni onnekkaaksi: saan sittenkin kokea, miltä orgasmi tuntuu.

  ”Olen oppinut, että orgasmi voi tuntua hyvin erilaiselta päivästä riippuen.”

  Myöhemmin olen oppinut, että orgasmi voi tuntua hyvin erilaiselta päivästä riippuen. Joskus jännitteen kertyminen jää ikään kuin kesken ja varsinainen taitekohta tulee nopeasti. Silloin orgasmi voi tuntua laimeammalta, ja se rajoittuu fysiologisesti pienemmälle alueelle.

  Parhaalta orgasmi tuntuu silloin, kun jännitteen on pystynyt kasvattamaan mahdollisimman suureksi ja se kestää mahdollisimman pitkään. Silloin koko keho saattaa vavahdella supistusten voimasta.” Kirsti, 32

  Saaran, Orvokin, Marjan ja Kirstin nimet muutettu.

  mies 43

  Ei, se ei ole kuin aivastus alapäässä – Saara, Orvokki, Marja ja Kirsti kertovat, miltä naisen orgasmi oikeasti tuntuu

  Miehenä, itselleni, orgasmi tuntuu aikalailla juurikin tuolta. Kaikki kuvaukset sopivat. Ejakulaatio on toki yleensä se kliimaksi, vaan ei välttämättä kiihottavinta aina. Toiselle tyydytyksen tuottaminen on niin ihana asia, että itse voi olla ilmankin ja nauttia. Ja! Mies VOI saada orgasmin ilman ejakulaatiota ja ejakulaation ilman orgasmia. Mieskin voi saada useita orgasmeja, mutta harvinaisempaa se taitaa olla kuin naisilla. (Ja naiset: jos mies sanoo orgasmin jälkeen, että älä koske vielä,...
  Lue kommentti
  YxVanhaÄijä

  Ei, se ei ole kuin aivastus alapäässä – Saara, Orvokki, Marja ja Kirsti kertovat, miltä naisen orgasmi oikeasti tuntuu

  Vanhana äijänä, yksisenä seksisenä itselläni, hienohieronta ja kehollisen "Elikkoni" hyväilyt tuntuvat, ajoittain ja eri kerroin, kaikilta tuollaisilta kuin tuntemuksistaan kauniisti kertoneilla nuorilla naisillakin. Luulen, ehkä ymmärränkin, omat tuntemukseni kuitenkin paljon vähäisempinä (koko ikäni liikutuksia ja tunteisiin uppoamisia tahdonvoimallani ankarasti vastustaneena uroona). Kaikki kuvaukset kuitenkin antavat hyvän mielikuvan ja tuntuvat luontaisille mielihyväilmaisuille. Kaikkein...
  Lue kommentti

  Sarjaorgasmeja. Parempia yöunia. Pirteämpiä aamuja. Sinkkuna elävä 39-vuotias naistestaaja yllättyi vibraattorin hyödyistä.

  ”Varo vaan, ettet jää koukkuun!” Näin ystäväni sanoi, kun kerroin kahden viikon vibraattorihaasteestani. Naurahdin: miten se voisi olla edes mahdollista?

  Kun elin vielä parisuhteessa, hieromasauvani olivat ahkerammassa käytössä yhteisissä lemmenleikeissä tai yksinäisinä aikoina, kun puolisoni oli poissa maisemista. Nyt viimeisen parin vuoden aikana leluni ovat hautautuneet yhä syvemmälle kaappiin, enkä todellakaan edes aina muista niiden olemassaoloa.

  Kahden viikon lomallani ajattelin virittää seksileluni uudelleen käyttöön ja haastaa itseni: miltä tuntuisi saada orgasmi joka päivä sen avulla? Vaikka en tarvitsekaan vibraattoria mielihyvän saamiseksi, halusin testata, mitä hyötyjä seksilelu tuo. Vai onko siitä sittenkin enemmän haittaa?

  Lue lisää! Voiko vibraattorista tulla riippuvaiseksi? Seksologi suosittelee yhdistelmäkikkaa

  1. Täydellistä mindfulnessia

  Ennen haasteen alkua vaihdoin vanhan sauvani uudemman teknologian vibraattoriin, jonka voi ladata uudelleen ja uudelleen. Lisäksi se kestää vettä sekä on sen verran kaunis, että voin pitää sitä esillä kylpyhuoneessani – ja muistan varmasti käyttää sitä.

  Ensimmäisillä kerroilla vietän vibraattorihetkeni sängyssä. Suljen puhelimeni. Laitan hyvää musiikkia taustalle, sillä haluan peittää pienesti surisevan seksileluni äänet sekä lisätä rentoutumistani kivoilla rytmeillä.  Jo tällainen järjestely eli oma aika tuntuu luksukselta, jota pitäisi olla jokaisessa päivässä. Vieläpä kun panen harhailevat ajatukseni kuriin ja keskityn pelkästään fantasioihini sekä omaan kehooni, saan iltaisesta vibra-ajastani parasta mindfulnessia.

  ”Saan iltaisesta vibraattorihetkestäni parasta mindfulnessia.”

  2. Aikaa jää muuhunkin

  Selvimpänä hyötynä huomaan, että vibraattorilla saan selvästi voimakkaamman orgasmin kuin käsin. Ja se tulee paljon nopeammin. Heti ensimmäisellä kerralla. Ilman liukuvoidetta ja jopa alhaisimmalla vibralla.

  Uusi tehovimpaimeni stimuloi niin sopivalla voimakkuudella yhtä aikaa g-pistettäni ja vaginaani, että kun normaalisti masturboin orgasmin noin 15 minuutissa, uuden vibraattorini avulla laukean ensimmäisellä kerralla viidessä minuutissa. Ja miten räjähtävä orgasmini onkaan! Se tuntuu myös jatkuvan ikuisuuden, ja pientä kivaa tykytystä alapäässä kestää monta tuntia. En ole sellaisia tuntemuksia saanut omalla kädelläni.

  Selvää on sekin, että vibraattorini on myös ajankäytön säästäjä, sillä mielihyvän tavoittelemiseen kuluu sen avulla vähemmän aikaa kuin koskaan.

  Suosittelemme! Mitä tarkoittaa sexfullness?

  3. Uudenlaisia nautintoja

  Iloitsen todella paljon siitä, että vibraattorikliimaksi tulee nopeasti ja kestää pitkään. Viiden päivän jälkeen yllätyn uudestaan: saan jo sarjaorgasmeja. En ole koskaan sellaista saanut aiemmin – tai sitten en ole osannut tehdä eroa moninkertaisen orgasmin ja sen pitkän keston välillä. Enkä ole uskonut, että lopullisen huipentuman jälkeen voisin saada vielä yhden lisää tai useampia, erittäin intensiivisiä kliimakseja, mutta nyt senkin olen todistanut mahdolliseksi.

  Kun oikeasti keskityn nautintooni sekä valitsen fantasioistani kiihottavimman, orgasmitykitykseni kestää jo ensimmäisen viikon loppupuolella minuutteja. Välillä käytän voimakkainta värinää, toisinaan taas aloitan pehmeämmästä. Kun saan ensimmäisen orgasmini matalalla värinätasolla, kestän vielä useamman kiihottumisen heti sen jälkeen.

  Ensimmäistä kertaa koskaan masturboinnin aikana huomaan myös ejakuloivani!
  Lue lisää: Nainen, tiesitkö että sinäkin voit ejakuloida? Tässä 4 vinkkiä harjoitteluun

  4. Älyttömästi lisää energiaa

  Yhtenäkään iltana minulla ei ole parisuhteesta tuttua ”tänään ei haluta” -fiilistä. Kun tulen kotiin illalla, juoksen portaat ovelleni ja valmistaudun takuuorgasmiini nopeasti.

  En ole nukkunut aikoihin niin syviä unia, käynyt pitkiä lenkkejä ja jaksanut opiskella sekä puunata kotia yhtä tarmokkaasti. Olen toki lomalla vibraattorihaasteeni aikana, mutta harvemmin olen viettänyt yhtä aktiivista vapaata kotosalla. Moninkertaiset orgasmini vaativat aivojen energiatankkausta, joten niiden jälkeen illalla nukahdan melkein heti, jos vain annan itselleni siihen luvan.

  5. Mihin katosi makeanhimoni?

  Ennen ja jälkeen jokaisen käytön puhdistan vibraattorini huolellisesti sille tarkoitetulla aineella. Tietenkin huolehdin myös omasta hygieniastani.

  Pakko on kuitenkin myöntää, ensimmäisten päivien jälkeen alapääni on hellä ja vähän kivuliaskin. Olo on kaksi päivää suorastaan epämukava. Aluksi se oli muistutti tunnetta, joka enteilee virtsatietulehdusta. Mutta fiilis meni ohi heti, kun otin vibraattorini esiin. Olen mieltynyt uuteen leluuni niin, että jo sen näkeminen saa hyvälle mielelle. Ja kahdessa päivässä kivut ovat poissa! Myös pms-oireeni helpottuvat myöhemmin selvästi, enkä myöskään kaipaa yhtään makeita herkkuja.

  ”Olen mieltynyt uuteen leluuni niin, että jo sen näkeminen saa hyvälle mielelle.”

  6. Vapautuneempi lantio ja tanssijalka

  Viikon käytön jälkeen alan pohtia, että miksi vietän päiväni hekumallisimman hetken vasta illalla. Miksi en siis käyttäisi vibraattoriani jo aamulla? Onko mitään parempaa tapaa aloittaa uusi päivä kuin minuutin orgasmilla? Vieläpä kun sen voi saada siltä seisomalta kylpyhuoneessa kahdessa minuutissa?

  Vibraattoriorgasmi on aamulla kuin tehomeditaatio, joka herättää ja tekee mieleni pirteäksi sekä erittäin tyytyväiseksi. En kaipaa enää aamuteetäni ja hymyilen niin leveästi, että vibrahaasteesta tuntemattomat tuttavani luulevat minun rakastuneen. Huomaan, että olen myös vapautuneempi esimerkiksi tanssiessani ja joogassa lantioni taipuu paremmin.

  ”Miksi vietän päiväni hekumallisimman hetken vasta illalla?”

  Kahden viikon kokeilu on saanut mielihyvähormonit hyrräämään sekä kehossani että aivoissani niin voimakkaasti, että en halua luopua tästä kiireisessä arjessanikaan. Ehkä olen vimpainkoukussa, mutta mitä sitten. Onhan paljon terveellisempää tarttua seksileluun kuin suklaapatukkaan – ja positiiviset vaikutuksetkin kestävät lyhyttä herkkuhetkeä pidempään.

  Kysely

  Käytätkö säännöllisesti vibraattoria?