”Noh Pekka-kulta, miten olisi pikaiset?” Kuva: Shutterstock

Tavallinen seksi kunniaan!

Jokainen ruuhkavuosia elelevä tyyppi tietää, ettei aktiivisen seksielämän ylläpitäminen parisuhteessa ole aina ihan helppoa. Vaikka tutkimusten mukaan suomalaisten seksitavat ovat nykyään yhä monipuolisempia, arjessa monipuolisuutta ei välttämättä näy tai kuulu – hyvä jos on seksiä ollenkaan.

Mutta! Eihän sitä meidän kaikkien tarvitse vääntäytyä erikoisen seksin lumoihin. Joskus niin sanottu ”ihan tavallinen seksi” on tyystin parasta.

Arkisen seksin nimeen liputtaa myös Naislaif-blogia kirjoittava uusperheen vanhempi. Hän on nimennyt kiireisessä perhe-elämässä tapahtuvat petipuuhat Pirkka-seksiksi.

Pirkka-seksin käsitettä hän avaa blogissaan näin: ”Pirkka-seksi on arkista, pikaista ja tarpeen tyydyttävää seksiä, joka mielestäni on parisuhteen kantava voima.”

Listasimme bloggaajan innoittamina syyt sille, miksi Pirkka-seksi eli pikainen, arkinen ja kaikessa pirkkamaisuudessaan tyystin tavallinen seksi on aivan parasta:

1. Se ei vaadi valmistautumista.

Pirkka-seksiä varten ei ole todellakaan pakko ajella sääriä tai bikinirajaa. Siihen jopa tavallaan kuuluu se, että on orastavasti likainen luonnonlapsi.

2. Se ei kaipaa kikkailujakaan.

Ei tarvita tanssia sisäiselle jumalattarelle eikä osoittaa taiturimaisia suuseksitaitoja. Kuten 29-vuotias nainen aiemmassa jutussamme kiteytti: ”Hyvä seksi voi olla ihan tavallista. Siihen ei aina tarvita kummallisia asentoja tai lisävempaimia. Toki ne voivat menoa piristää, mutta niiden käyttämisestä ei tarvitse tuntea painetta.”

3. Se ei kysy kellonlyömää eikä paikkaa.

Pirkka-seksissä yhtä hyvä paikka on sänky tai kesäinen mökkisauna. Tai vaikka vessa. Oikeastaan mikä tahansa kodin nurkka käy, kunhan kukaan muu ei sinne samaan aikaan eksy. Tärkeintä on, että seksiä on.

4. Siihen ei tuhlata muutenkin kortilla olevaa aikaa.

Riittääpähän minuutteja muullekin. Esimerkiksi nukkumiselle.

5. Sitä voi harrastaa puolinukuksissaankin.

Pirkka-seksi antaa luvan rentoutua ja jopa uinahtaa kesken hommien. Kunhan suunnilleen pitää mielessä toisen fysiologiset ulottuvuudet.

6. Se tuo onnea elämään.

Tutkijoiden mukaan seksin harrastaminen kannattaa, ja sen määrää arjessa kannattaisi myös lisätä. Aina tämän ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa tuntikausien rakastelua. Joskus se voi olla puhtaasti ”ihan sitä itseään”.

7. Se on ainoa, jota on saatavilla.

Onhan siinäkin yksin syy, miksi Pirkka-seksi on niin mahtavaa.

Vierailija

7 syytä, miksi ”Pirkka-seksi” on niin jumalattoman mahtavaa

Olen ollut jo kauan sitä mieltä että seksistä vouhotetaan ihan liian paljon..Maailman tapista on osattu kiksautella ja se siitä..Se on ehdottomasti kahden kauppa ja ei siitä tarvitse kylille huudella.. Nyt on mukamas sääntöjä tai neuvoja siitä miten homma pitää hoitaa, kuinka usein ,miten päin jne jne... Olen varma että se aiheuttaa vain traumoja monille ihmisille .. Luonto se kyllä tikanpojan puuhun vetää ,niinkuin on aina ennenkin tehnyt..
Lue kommentti

Kysyimme syrjähypyn tehneiltä lukijoiltamme, miten seksielämä kumppanin kanssa muuttui uskottomuuden jälkeen.

Aluksi halaus satutti

”Pettämisen jälkeen vetäydyin itse suhteessa kuoreeni, minkä jälkeen kumppani alkoi epäillä ja kysellä. Hän halusi yrittää vielä ja jatkaa suhdetta. Niin myös teimme.

Ajattelen edelleen, että tein ison virheen, kun petin häntä. Heti pettämisen jälkeen en kyennyt edes halaamaan toista. Ajan kuluessa seksielämämme palasi kuitenkin entiseen, ellei jopa parantunut.” Nainen, 37

”Ajan kuluessa seksielämämme palasi entiseen, ellei jopa parantunut.”

Kaikki tuntui teeskentelyltä

”Pettämisen jälkeen en enää halunnut kumppaniani vaan henkilöä, jonka kanssa olin tehnyt syrjähypyn. Kun silloinen kumppanini sai tietää pettämisestä, hän alkoi esittää, että oli entistä kiinnostuneempi seksistä. Aiemmin seksittömyys oli ollut ongelma suhteessamme.

Seksi entisen kanssa tuntui kuitenkin teeskentelyltä. Hänen heränneet halunsa sen sijaan vaikuttivat lähinnä epätoivoiselta yritykseltä pitää minut suhteessa. Erosimme pian.” Nainen, 59

Rakkaus leimahti uudelleen

”Minulla oli pidempi sivusuhde toiseen ihmiseen niiden kahden vuoden aikana, jotka kumppanini istui vankilassa. Sinä aikana ehdin ihastua toiseen, mutta lopulta kuitenkin tajusin, että haluan viettää elämäni aiemman kumppanini kanssa. Hän sai kuulla pettämisestä kolmannelta osapuolelta.

Aluksi en pystynyt harrastamaan seksiä kumppanini kanssa, mutta pikkuhiljaa rakastuin häneen uudestaan. Seksistä tuli palavampaa kuin pitkään aikaan.” Nainen, 25

”Aluksi en pystynyt harrastamaan seksiä kumppanini kanssa, mutta pikkuhiljaa rakastuin häneen uudestaan.”

Pettymyksen kautta entiselleen

”Kerroin pettämisestä heti seuraavana aamuna kumppanilleni. Yllätyksekseni hän oli jo arvellut jotain tapahtuneen. Hän ei raivonnut, mutta oli todella pettynyt minuun. Puhuimme asiasta pitkään, ja hänen aloitteestaan puhuimme pari kertaa sen jälkeenkin. Jatkoimme suhdettamme yhteisestä päätöksestä.

Aluksi olin kumppanini kanssa sängyssä jännittynyt ja hermostunut. Toinen oli ensin tavallista rajumpi otteissaan, kuitenkaan satuttamatta minua. Jonkin ajan jälkeen seksi palasi takaisin siksi, mitä se alkujaankin oli.” Nainen, 26

Tunteet pinnassa

”Kumppanini ei vieläkään tiedä koko totuutta siitä, että petin häntä. Hän tietää vain, että olen viestitellyt toisen ihmisen kanssa, ja tämä toinen on minua halunnut. Kumppanini ei tiedä, että kävin harrastamassa seksiä toisen kanssa.

”Aktin jälkeen minua usein itketti valtavasti ja tuntui, että kaikki tekemäni paha vyöryy ylitseni isoina aaltoina.”

Seksin harrastaminen kumppanini kanssa tuntui pettämisen jälkeen pidemmän aikaa samalla ihan kamalalta ja todella hyvältä. Aktin jälkeen minua usein itketti valtavasti ja tuntui, että kaikki tekemäni paha vyöryy ylitseni isoina aaltoina. Jostain syystä välisemme intohimo oli kuitenkin voimakkaampaa kuin koskaan ennen.” Nainen, 36

Ihanaa romantiikkaa vai kaksi väsynyttä juhlijaa? Viisi naista kertoo, mitä hääjuhlan jälkeen kammarissa oikeasti tapahtui.

1. Hormonit ja tädin haamu häiritsivät kokemusta

”Olin etukäteen laskeskellut, että kuukautiset osuisivat juuri häiden tienoille. Menkkoja siirtääkseni olin hommannut apteekista keltarauhashormonipillereitä. Aloin syödä niitä muutama päivä ennen häitä, ja hormonitoimintani meni siitä niin sekaisin, että hääyönä ei olisi voinut vähempää tehdä mieli.

”Innostusta hillitsi myös se, että vietimme yön vanhapiikatätini asunnossa.”

Innostusta hillitsi myös se, että vietimme yön vanhapiikatätini asunnossa. Täti oli toki poissa jaloista, mutta hänen haamunsa taisi kummitella.” Alisa, 41

2. ”Seksi oli ihan hyvää”

”Hääyöstä on jäänyt huomattavasti paremmin mieleen ihana, kylpyammeella ja upealla maisemalla varustettu sviitti kuin seksi. Aloimme kyllä riisua heti sviittiin päästyämme, mutta juuri kun olimme kuoriutuneet vaatteistamme, huonepalvelu koputti ovelle.

Minä kiskoin mekon suurin piirtein etupuolelta päälle, ja mies meni piiloon toiseen huoneeseen, jotta huonepalvelu pääsi tuomaan kuohuvat ja suklaat. Seksi oli hyvää, mutta ei kauhean mieleenpainuvaa, mikä oli ihan ok. Sen jälkeen nukuimme kuitenkin yön hyvin.” Ninni, 25

3. ”Ei käynyt edes mielessä”

”Seksi ei käynyt hääyönä edes mielessä. Olimme ihan puhki juhlimisesta ja tanssimisesta, mutta myös kaikista hääjärjestelyistä. Yövyimme kaveriporukan kanssa hääyötä varten vuokratussa mökissä, jossa myös jatkoimme juhlimista.

”Hyvä ystäväni oli löytänyt aiemmin hääjuhlissa tuoreen aviomieheni ystävän. He olivat lopulta ainoat, jotka sinä yönä seksiä harrastivat.”

Hyvä ystäväni oli löytänyt aiemmin hääjuhlissa tuoreen aviomieheni ystävän. He olivat lopulta ainoat, jotka sinä yönä seksiä harrastivat. Ja niin kovaäänisesti, että me kaikki muut mökissä yöpyneet jouduimme touhua kuuntelemaan.” Iida, 40

4. Villimpää kuin haaveissa

”Meillä oli itse asiassa mieheni kanssa todella kuuma hääyö! Olin kuullut paljon tarinoita siitä, että silloin väsyttää, ei jaksa ja molemmat nukahtavat heti kun hotelliin pääsevät. No ei meillä!

Seksi oli paljon villimpää kuin olisin odottanut, ja tunnelma oli todella latautunut. Muistelemme edelleen silloin tällöin vielä vuosia myöhemmin hääyötämme pilke silmäkulmassa.” Mira, 34

5. ”Hääyön taika oli nopea”

”Menimme naimisiin kesäkuussa viisi vuotta sitten, järven rannalla synnyinseudullani. Lähdimme hääpaikasta taksilla kohti hotellia kahden aikaan yöllä. Sviitissämme oli kylpyammeen lisäksi sauna, ja totta kai se piti laittaa päälle. Esitimme kummatkin, että ei tässä vielä nukuta, vaikka todellisuudessa olimme rättiväsyneitä. 

Siinä sitten saunoimme yömyöhään, ja kävimme läpi ihanan päivän tapahtumia. Emme syöksyneet toistemme syliin saunan kuumuudessa.

”Muistan olleeni yllättynyt, että ylipäänsä suoriuduimme aktista.”

Olin ostanut maagista yötä varten vaaleanpunaisen yöpaitahepenen. Se oli sopivasti läpinäkyvä, mutta samalla herkkä. Saunapuhtoisena virittäydyin yöasuuni, ja kömmimme yhdessä pehmeään sänkyyn. Itse hääyön taika oli nopea, mutta kahden väsyneen ihmisen kelpo suoritus kuitenkin. Muistan olleeni yllättynyt, että ylipäänsä suoriuduimme aktista.

Aamulla emme enää uusineet suoritustamme, vaan pötköttelimme pitkään ja söimme yhdessä ihanan aamiaisen.” Venla, 32

Hei avioitunut, millainen seksikokemus sinulta jäi hääyöltä? Kerro alla olevalla lomakkeella!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Usein stressi vie seksihalut, mutta syy voi myös olla paljon huomaamattomampi. 

Parisuhteissa on muutamia asioita, jotka aiheuttavat erimielisyyksiä ja riitoja, ja seksikertojen määrä on usein yksi niistä. Sopivalle määrälle seksiä ei tietenkään ole yhtä oikeaa lukua: toiset haluavat kerran päivässä, toiset kerran viikossa tai paljon harvemmin. Jos toista haluttaa kuitenkin huomattavasti vähemmän kun toista, voi edessä olla vaikeuksia.

Lue myös: Mitä tehdä, kun toinen haluaa enemmän seksiä? Asiantuntija kertoo

Haluttomuudelle on lukuisia syitä, joista yleisimpiä monille ovat esimerkiksi väsymys, stressi tai jatkuva riitely parisuhteessa. Haluttomuus itsessään ei ole ongelma: toisille riittää harvemmat seksikerrat, ja jos asiassa on kumppaninsa kanssa samalla viivalla, kaikki on hyvin.

Haluttomuus voi kuitenkin tuntua kumppanin lisäksi myös itsestä häiritsevältä silloin, jos sitä ei oikein osaa selittää. Independent-sivusto kertoo, että seksihalujen puuttumisen takana voivat olla paljon huomaamattomammat asiat kuin esimerkiksi väsymys – ja niitä ei välttämättä edes osaa yhdistää seksihalujen katoamiseen.

Kokosimme 6 asiaa, jotka voivat aiheuttaa haluttomuutta:

  1. Hormonitasosi heittelevät. Ehkäisypillerit, niiden vaihtaminen toisen merkkisiin tai ehkäisyn lopettaminen vaikuttavat kehon hormoneihin. Muutokset hormonitasoissa voivat ilmetä ärtyneisyytenä tai muina mielialan muutoksina, mutta myös seksihalut voivat saada niistä kolauksen.
  2. Olet masentunut. Kun mielenterveys ei ole ihan kohdillaan, vaikuttaa huono mieliala myös seksihaluihin. Jos masennusta ei ole diagnosoitu, voi haluttomuuden yhdistäminen mielen epätasapainoon olla aika vaikeaa. Kuitenkin myös masennuslääkkeet voivat tehdä tepposiaan ja aiheuttaa seksihalujen vähenemistä.
  3. Kilpirauhasesi ei toimi kunnolla. Kilpirauhasen vajaatoiminnan yksi oireista on seksihaluttomuus: sairaus vaikuttaa aineenvaihduntaan ja hidastaa siten seksihaluja lisääviä hormoneja. Kilpirauhasen vajaatoimintaan voi sairastua lähes minkä ikäisenä tahansa, ja sitä esiintyy noin kahdella prosentilla naisista, joten kovin harvinaisesta ongelmasta ei ole kyse, jota on myös lääkityksellä helppo hoitaa.
  4. Kärsit nestehukasta. Huono nesteytys aiheuttaa esimerkiksi päänsärkyä, mikä on yleinen syy seksihaluttomuudelle. Nestehukka voi aiheuttaa myös intiimialueiden kuivuutta, mikä tekee seksistä epämiellyttävää, jolloin ei ole kovin ihme, ettei tee mieli. Taas yksi hyvä syy juoda riittävästi vettä!
  5. Aloitit uuden lääkityksen. Uusilla lääkkeillä voi olla seksihaluja hillitseviä sivuvaikutuksia. Esimerkiksi beetasalpaajat ja verenpainelääkkeet voivat olla syyllisiä yhtäkkiseen haluttomuuteen. Kannattaa kurkata käytössä olevien lääkkeiden sivuvaikutuslistaa kaiken varalta, vaikka lääkitys ei täysin uusi olisikaan.
  6. Kärsit anemiasta. Alhaista hemoglobiinia aiheuttaa yleisimmin raudanpuute, mikä voi johtua esimerkiksi yksipuolisesta ruokavaliosta tai runsaista kuukautisista. Anemian oireita ovat muun muassa väsymys ja huimaus, kuten myös seksihalujen väheneminen. 

Me Naisten lukijat kertovat, millaista kolmen kimppa on heidän mielestään ollut.

Suomalaisia kiinnostaa yhä enemmän erikoiset kokeilut ja jännitys seksissä. Niihin lukeutuu myös useamman kuin kahden ihmisen välinen seksi. Kolmen kimpasta tekee vaikeaa kuitenkin usein sen toteuttaminen: keitä osapuolet ovat, tarvitaanko sääntöjä, mitä jos mieli muuttuu?

Kolmen kimppa voi onneksi onnistua, kun sen suunnittelee huolella ja kaikki tietävät, mitä tehdään. Moni tuntuukin uskovan, että kolmen kimppa olisi kaikkien mutkiensa arvoista: seksi kolmestaan kiinnostaa monia todella paljon. 

Sen todistaa Me Naisten kysely siitä, ovatko lukijat kokeilleet kolmen kimppaa ja millaista se heidän mielestään on ollut. Vastanneista vain murto-osa on testannut seksiä kolmen ihmisen kesken, mutta moni silti unelmoi siitä. Vastaajista, jotka eivät olleet kolminkeskeskeistä seksiä kokeilleet, noin 70 prosenttia haluaisi sitä joskus testata.

Lue myös: Haaveissa villit seksileikit? Näin kerrot toiveista kumppanillesi

Kaikista vastaajista noin 23 prosenttia oli joskus kokeillut kolmen kimppaa, mutta ajatukset sen miellyttävyydestä vaihtelevat huomattavasti. Lukijat kertovat, millaisia kokemuksia heillä on ollut kolminkeskeisestä seksistä, ja kokeilisivatko he touhuja myös uudelleen:

Humala sai innostumaan

”Ystävän kanssa kolmen kimppaa ei kannata kokeilla – ainakaan niin, että on ensimmäistä kertaa ystävän kanssa intiimisti yhdessä. Meitä oli kerran kaksi naista ja mies yksillä jatkoilla, ja siitä se sitten lähti. Olimme tosin ehkä ystäväni kanssa innostuneempia toisistamme ja mies jäi hieman ulkopuoliseksi.

Sen jälkeen olimme kyllä monta vuotta erossa, sillä ainakin minua hävetti jonkin verran humalatilani ja uteliaisuuteni. En ollut sitä ennen kokenut mitään fyysistä vetovoimaa ystävääni, enkä koe vieläkään. Humalassa sitä keksii kaikenlaista! Jos ryhtyisin kolmen kimppaan uudelleen, en ainakaan tekisi sitä humalassa tai ystäväni kanssa.” Nainen, 37

”On parempi, ettei tunteita ole mukana ollenkaan.”

Luovuus testiin

”Kukaan meistä kolmesta ei seurustellut keskenään, joten ehkä siksi homma toimi ja oli ihan kivaa. Kaikille kolmelle ei kuitenkaan riitä tekemistä koko ajaksi, jos ei ole vähän luova. Mustasukkaisuus ei sovi kuvioon yhtään, joten on parempi, ettei tunteita ole mukana ollenkaan, vaan pelkkä puoleensavetävyys.

En osaa kuvitella kolmenkimppaa parisuhteeseeni, ajattelisin liikaa esimerkiksi sitä, miltä tekemiseni kolmannen osapuolen kanssa tuntuvat puolisostani, ja se jarruttelisi kyllä menoa.” Nainen, 42

Luottamus on tärkein

”Homma toimi luottamuksen takia, kun kukaan ei tuntenut oloaan uhatuksi. Aion harrastaa kolmen kimppaa uudestaankin, enkä varmasti muuttaisi juuri mitään aktista.” Mies, 46

”Aina jokin on mennyt pieleen vieraan osalta.”

Harmillisen vaikea toteuttaa

”Muutaman kolmen kimpan pohjalta voin sanoa, että yhtään todella onnistunutta juttua ei ole ollut. Aina jokin on mennyt pieleen vieraan osalta. Kaikkea on jo kokeiltu, enkä tiedä, mitä edes muuttaisin, jos harrastaisin kolmen kimppaa uudelleen.” Nainen, 48

Kolmanteen osapuoleen tutustuminen kannattaa

”Ihana ja kiihottava kokemus kolmestaan. Hommassa mukana olivat lisäkseni vaimoni sekä yhdessä valitsemamme mies, johon olimme tutustuneet ennakkoon. Erittäin hyvä kokemus, jota emme ole katuneet hetkeäkään.” Mies, 52