Mitä jos sinä ja kumppanisi laatisitte omat listat ja näyttäisitte niitä toisillenne? Kuva: Colourbox

Nämä vinkit piristävät petipuuhia, jos seksi menee aina saman kaavan mukaan.

Termillä bucket list viitataan juttuihin, jotka haluaa kokea elämänsä aikana. Nimitys tulee termistä kick the bucket (potkaista ämpäriä), mikä tarkoittaa kuolemista. 

Tällaisen ämpäri- tai toivelistan voi tehdä myös vaikka loman ajaksi tai ajalle ennen seuraavia pyöreitä vuosia.

Laadimme ämpärilistan asioista, joita kokeilla sängyssä – tietenkin vain, jos ne tuntuvat itsestä hyvältä. Oman listan voi halutessaan jakaa kumppanin kanssa. Ja se kannattaa, sillä sekä seksin harrastaminen että siitä puhuminen saavat tutkitusti suhteen kestämään.

1. Varaa hotellihuone kotikaupungistasi vain seksin harrastamista varten.

2. Kerro tai näytä seksin aikana kumppanillesi, mistä haluat hänen koskevan sinua.

3. Harrasta treffi-iltana seksiä jo ennen illallista.

4. Aloita seitsemän päivän seksihaaste.

5. Kokeile käsittämättömän kuumaa pikaseksiä.

6. Harrasta seksiä vedessä.

7. Järjestä hierontahetki hyväntuoksuisen öljyn, musiikin ja kynttilöiden kera ennen seksin harrastamista.

8. Käytä liukuvoidetta.

Gif: Tumblr

9. Harrasta itsetyydytystä yhdessä kumppanisi kanssa.

10. Lähetä seksiviestejä.

11. Kokeile uutta itsetyydytystekniikkaa.

12. Harrasta suihkuseksiä seinää vasten.

13. Harrasta esileikkiä suihkussa.

14. Kokeile roolileikkiä.

15. Koskettele yllättäviä erogeenisiä alueita.

Gif: Tumblr

16. Leiki, että harrastatte kumppanisi kanssa seksiä ensimmäisen kerran.

17. Kokeile uutta seksiasentoa.

18. Harrasta seksiä paikassa, jossa voi jäädä kiinni.

19. Käytä vibraattoria yksin tai kumppanin kanssa.

20. Ota kumppanisi kanssa kuumia kuvia tai kuvaa seksivideo.

Ihanaa romantiikkaa vai kaksi väsynyttä juhlijaa? Viisi naista kertoo, mitä hääjuhlan jälkeen kammarissa oikeasti tapahtui.

1. Hormonit ja tädin haamu häiritsivät kokemusta

”Olin etukäteen laskeskellut, että kuukautiset osuisivat juuri häiden tienoille. Menkkoja siirtääkseni olin hommannut apteekista keltarauhashormonipillereitä. Aloin syödä niitä muutama päivä ennen häitä, ja hormonitoimintani meni siitä niin sekaisin, että hääyönä ei olisi voinut vähempää tehdä mieli.

”Innostusta hillitsi myös se, että vietimme yön vanhapiikatätini asunnossa.”

Innostusta hillitsi myös se, että vietimme yön vanhapiikatätini asunnossa. Täti oli toki poissa jaloista, mutta hänen haamunsa taisi kummitella.” Alisa, 41

2. ”Seksi oli ihan hyvää”

”Hääyöstä on jäänyt huomattavasti paremmin mieleen ihana, kylpyammeella ja upealla maisemalla varustettu sviitti kuin seksi. Aloimme kyllä riisua heti sviittiin päästyämme, mutta juuri kun olimme kuoriutuneet vaatteistamme, huonepalvelu koputti ovelle.

Minä kiskoin mekon suurin piirtein etupuolelta päälle, ja mies meni piiloon toiseen huoneeseen, jotta huonepalvelu pääsi tuomaan kuohuvat ja suklaat. Seksi oli hyvää, mutta ei kauhean mieleenpainuvaa, mikä oli ihan ok. Sen jälkeen nukuimme kuitenkin yön hyvin.” Ninni, 25

3. ”Ei käynyt edes mielessä”

”Seksi ei käynyt hääyönä edes mielessä. Olimme ihan puhki juhlimisesta ja tanssimisesta, mutta myös kaikista hääjärjestelyistä. Yövyimme kaveriporukan kanssa hääyötä varten vuokratussa mökissä, jossa myös jatkoimme juhlimista.

”Hyvä ystäväni oli löytänyt aiemmin hääjuhlissa tuoreen aviomieheni ystävän. He olivat lopulta ainoat, jotka sinä yönä seksiä harrastivat.”

Hyvä ystäväni oli löytänyt aiemmin hääjuhlissa tuoreen aviomieheni ystävän. He olivat lopulta ainoat, jotka sinä yönä seksiä harrastivat. Ja niin kovaäänisesti, että me kaikki muut mökissä yöpyneet jouduimme touhua kuuntelemaan.” Iida, 40

4. Villimpää kuin haaveissa

”Meillä oli itse asiassa mieheni kanssa todella kuuma hääyö! Olin kuullut paljon tarinoita siitä, että silloin väsyttää, ei jaksa ja molemmat nukahtavat heti kun hotelliin pääsevät. No ei meillä!

Seksi oli paljon villimpää kuin olisin odottanut, ja tunnelma oli todella latautunut. Muistelemme edelleen silloin tällöin vielä vuosia myöhemmin hääyötämme pilke silmäkulmassa.” Mira, 34

5. ”Hääyön taika oli nopea”

”Menimme naimisiin kesäkuussa viisi vuotta sitten, järven rannalla synnyinseudullani. Lähdimme hääpaikasta taksilla kohti hotellia kahden aikaan yöllä. Sviitissämme oli kylpyammeen lisäksi sauna, ja totta kai se piti laittaa päälle. Esitimme kummatkin, että ei tässä vielä nukuta, vaikka todellisuudessa olimme rättiväsyneitä. 

Siinä sitten saunoimme yömyöhään, ja kävimme läpi ihanan päivän tapahtumia. Emme syöksyneet toistemme syliin saunan kuumuudessa.

”Muistan olleeni yllättynyt, että ylipäänsä suoriuduimme aktista.”

Olin ostanut maagista yötä varten vaaleanpunaisen yöpaitahepenen. Se oli sopivasti läpinäkyvä, mutta samalla herkkä. Saunapuhtoisena virittäydyin yöasuuni, ja kömmimme yhdessä pehmeään sänkyyn. Itse hääyön taika oli nopea, mutta kahden väsyneen ihmisen kelpo suoritus kuitenkin. Muistan olleeni yllättynyt, että ylipäänsä suoriuduimme aktista.

Aamulla emme enää uusineet suoritustamme, vaan pötköttelimme pitkään ja söimme yhdessä ihanan aamiaisen.” Venla, 32

Hei avioitunut, millainen seksikokemus sinulta jäi hääyöltä? Kerro alla olevalla lomakkeella!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Usein stressi vie seksihalut, mutta syy voi myös olla paljon huomaamattomampi. 

Parisuhteissa on muutamia asioita, jotka aiheuttavat erimielisyyksiä ja riitoja, ja seksikertojen määrä on usein yksi niistä. Sopivalle määrälle seksiä ei tietenkään ole yhtä oikeaa lukua: toiset haluavat kerran päivässä, toiset kerran viikossa tai paljon harvemmin. Jos toista haluttaa kuitenkin huomattavasti vähemmän kun toista, voi edessä olla vaikeuksia.

Lue myös: Mitä tehdä, kun toinen haluaa enemmän seksiä? Asiantuntija kertoo

Haluttomuudelle on lukuisia syitä, joista yleisimpiä monille ovat esimerkiksi väsymys, stressi tai jatkuva riitely parisuhteessa. Haluttomuus itsessään ei ole ongelma: toisille riittää harvemmat seksikerrat, ja jos asiassa on kumppaninsa kanssa samalla viivalla, kaikki on hyvin.

Haluttomuus voi kuitenkin tuntua kumppanin lisäksi myös itsestä häiritsevältä silloin, jos sitä ei oikein osaa selittää. Independent-sivusto kertoo, että seksihalujen puuttumisen takana voivat olla paljon huomaamattomammat asiat kuin esimerkiksi väsymys – ja niitä ei välttämättä edes osaa yhdistää seksihalujen katoamiseen.

Kokosimme 6 asiaa, jotka voivat aiheuttaa haluttomuutta:

  1. Hormonitasosi heittelevät. Ehkäisypillerit, niiden vaihtaminen toisen merkkisiin tai ehkäisyn lopettaminen vaikuttavat kehon hormoneihin. Muutokset hormonitasoissa voivat ilmetä ärtyneisyytenä tai muina mielialan muutoksina, mutta myös seksihalut voivat saada niistä kolauksen.
  2. Olet masentunut. Kun mielenterveys ei ole ihan kohdillaan, vaikuttaa huono mieliala myös seksihaluihin. Jos masennusta ei ole diagnosoitu, voi haluttomuuden yhdistäminen mielen epätasapainoon olla aika vaikeaa. Kuitenkin myös masennuslääkkeet voivat tehdä tepposiaan ja aiheuttaa seksihalujen vähenemistä.
  3. Kilpirauhasesi ei toimi kunnolla. Kilpirauhasen vajaatoiminnan yksi oireista on seksihaluttomuus: sairaus vaikuttaa aineenvaihduntaan ja hidastaa siten seksihaluja lisääviä hormoneja. Kilpirauhasen vajaatoimintaan voi sairastua lähes minkä ikäisenä tahansa, ja sitä esiintyy noin kahdella prosentilla naisista, joten kovin harvinaisesta ongelmasta ei ole kyse, jota on myös lääkityksellä helppo hoitaa.
  4. Kärsit nestehukasta. Huono nesteytys aiheuttaa esimerkiksi päänsärkyä, mikä on yleinen syy seksihaluttomuudelle. Nestehukka voi aiheuttaa myös intiimialueiden kuivuutta, mikä tekee seksistä epämiellyttävää, jolloin ei ole kovin ihme, ettei tee mieli. Taas yksi hyvä syy juoda riittävästi vettä!
  5. Aloitit uuden lääkityksen. Uusilla lääkkeillä voi olla seksihaluja hillitseviä sivuvaikutuksia. Esimerkiksi beetasalpaajat ja verenpainelääkkeet voivat olla syyllisiä yhtäkkiseen haluttomuuteen. Kannattaa kurkata käytössä olevien lääkkeiden sivuvaikutuslistaa kaiken varalta, vaikka lääkitys ei täysin uusi olisikaan.
  6. Kärsit anemiasta. Alhaista hemoglobiinia aiheuttaa yleisimmin raudanpuute, mikä voi johtua esimerkiksi yksipuolisesta ruokavaliosta tai runsaista kuukautisista. Anemian oireita ovat muun muassa väsymys ja huimaus, kuten myös seksihalujen väheneminen. 

Me Naisten lukijat kertovat, millaista kolmen kimppa on heidän mielestään ollut.

Suomalaisia kiinnostaa yhä enemmän erikoiset kokeilut ja jännitys seksissä. Niihin lukeutuu myös useamman kuin kahden ihmisen välinen seksi. Kolmen kimpasta tekee vaikeaa kuitenkin usein sen toteuttaminen: keitä osapuolet ovat, tarvitaanko sääntöjä, mitä jos mieli muuttuu?

Kolmen kimppa voi onneksi onnistua, kun sen suunnittelee huolella ja kaikki tietävät, mitä tehdään. Moni tuntuukin uskovan, että kolmen kimppa olisi kaikkien mutkiensa arvoista: seksi kolmestaan kiinnostaa monia todella paljon. 

Sen todistaa Me Naisten kysely siitä, ovatko lukijat kokeilleet kolmen kimppaa ja millaista se heidän mielestään on ollut. Vastanneista vain murto-osa on testannut seksiä kolmen ihmisen kesken, mutta moni silti unelmoi siitä. Vastaajista, jotka eivät olleet kolminkeskeskeistä seksiä kokeilleet, noin 70 prosenttia haluaisi sitä joskus testata.

Lue myös: Haaveissa villit seksileikit? Näin kerrot toiveista kumppanillesi

Kaikista vastaajista noin 23 prosenttia oli joskus kokeillut kolmen kimppaa, mutta ajatukset sen miellyttävyydestä vaihtelevat huomattavasti. Lukijat kertovat, millaisia kokemuksia heillä on ollut kolminkeskeisestä seksistä, ja kokeilisivatko he touhuja myös uudelleen:

Humala sai innostumaan

”Ystävän kanssa kolmen kimppaa ei kannata kokeilla – ainakaan niin, että on ensimmäistä kertaa ystävän kanssa intiimisti yhdessä. Meitä oli kerran kaksi naista ja mies yksillä jatkoilla, ja siitä se sitten lähti. Olimme tosin ehkä ystäväni kanssa innostuneempia toisistamme ja mies jäi hieman ulkopuoliseksi.

Sen jälkeen olimme kyllä monta vuotta erossa, sillä ainakin minua hävetti jonkin verran humalatilani ja uteliaisuuteni. En ollut sitä ennen kokenut mitään fyysistä vetovoimaa ystävääni, enkä koe vieläkään. Humalassa sitä keksii kaikenlaista! Jos ryhtyisin kolmen kimppaan uudelleen, en ainakaan tekisi sitä humalassa tai ystäväni kanssa.” Nainen, 37

”On parempi, ettei tunteita ole mukana ollenkaan.”

Luovuus testiin

”Kukaan meistä kolmesta ei seurustellut keskenään, joten ehkä siksi homma toimi ja oli ihan kivaa. Kaikille kolmelle ei kuitenkaan riitä tekemistä koko ajaksi, jos ei ole vähän luova. Mustasukkaisuus ei sovi kuvioon yhtään, joten on parempi, ettei tunteita ole mukana ollenkaan, vaan pelkkä puoleensavetävyys.

En osaa kuvitella kolmenkimppaa parisuhteeseeni, ajattelisin liikaa esimerkiksi sitä, miltä tekemiseni kolmannen osapuolen kanssa tuntuvat puolisostani, ja se jarruttelisi kyllä menoa.” Nainen, 42

Luottamus on tärkein

”Homma toimi luottamuksen takia, kun kukaan ei tuntenut oloaan uhatuksi. Aion harrastaa kolmen kimppaa uudestaankin, enkä varmasti muuttaisi juuri mitään aktista.” Mies, 46

”Aina jokin on mennyt pieleen vieraan osalta.”

Harmillisen vaikea toteuttaa

”Muutaman kolmen kimpan pohjalta voin sanoa, että yhtään todella onnistunutta juttua ei ole ollut. Aina jokin on mennyt pieleen vieraan osalta. Kaikkea on jo kokeiltu, enkä tiedä, mitä edes muuttaisin, jos harrastaisin kolmen kimppaa uudelleen.” Nainen, 48

Kolmanteen osapuoleen tutustuminen kannattaa

”Ihana ja kiihottava kokemus kolmestaan. Hommassa mukana olivat lisäkseni vaimoni sekä yhdessä valitsemamme mies, johon olimme tutustuneet ennakkoon. Erittäin hyvä kokemus, jota emme ole katuneet hetkeäkään.” Mies, 52

Kysyimme naisilta, millaista on hyvä seksi. Tällaisia vastauksia saimme.

Hyvä seksi…

1. …on täynnä lämmintä läheisyyttä.

”Hyvä seksi on sitä, että toinen tykkää toisen seurasta. Mukana on läsnäoloa ja lämmintä läheisyyttä, kun saa olla rakkaan vieressä ihot vastakkain, ilman vaatteita.” Nainen, 23

”Hyvässä seksissä on aitoa intohimoa, läheisyyttä ja halua antautua toiselle. Tuottaa ja saada nautintoa.” Nainen, 27

2. …kulkee omalla painollaan.

”Kun partnerin kanssa natsaa, ei tarvitse miettiä, onko nyt ’hyvä sängyssä’, tai mitähän temppuja kuuluisi tehdä. Seksi on täynnä yhteenkuuluvuutta ja se on spontaania.” Nainen, 69

”Seksi on silloin hyvää, kun tilanne on ajautunut hommiin luontevasti niin, ettei oikeastaan kumpikaan ehtinyt tehdä aloitetta.” Nainen, 54

3. …alkaa jo makuuhuoneen ulkopuolella.

”Hyvä seksi alkaa jo ennen makuuhuoneeseen siirtymistä. On flirttiä, kosketuksia ja suudelmia. Makuuhuoneen puolella on intensiivistä ja kemiat kohtaavat. Esileikkiä tulee olla riittävästi, jotta seksi on molemmille osapuolille miellyttävää. On hyvä kysyä toisen tuntemuksia ja mieltymyksiä, ja kertoa, mistä ei ehdottomasti pidä.” Nainen, 25

4. …ei ole yhdessä asennossa nyhjäämistä.

”Hyvässä seksissä ollaan ainakin parissa eri asennossa ja molemmat osapuolet saavat myös suuseksiä. Hyvä seksi päättyy siihen, että molemmat osapuolet ovat tulleet tyydytetyiksi. Seksin jälkeen voi sitten vielä halailla, pusutella ja sanoa kauniita asioita toiselle.” Nainen, 25

5. …kunnioittaa kumpaakin.

”Hyvän seksin aikana ei tunnu siltä, että olisi jotenkin epänormaali tai outo toiveineen ja haluineen. Saa riittävän paljon seksiä ja riittävän pitkään.” Nainen, 47

”Hyvä seksi on molemminpuolista antamista ja ottamista, jossa kumpikin huomioi toisen toiveet ja fantasiat.” Nainen, 51

6. …on ennakkoluulotonta ja häpeilemätöntä.

”Kun kumpikin haluaa olla hellä ja ennakkoluuloton, voidaan kokeilla jotain uuttakin. Silloin seksi ei ole tylsää vaan upeaa.” Nainen, 42

”Seksi on parhaimmillaan puhdistava, meditatiivinen ja tajunnanräjäyttävä kokemus. Uskaliainta ja kauneinta on ollut saada orgasmi yhtä aikaa toisen kanssa samalla, kun katsoo silmiin. Siinä paljastaa itsensä kumppanille ihan kokonaan. Kauneimmillaan seksi on häpeilemätöntä, estotonta, itsensä ja toisen todellista kohtaamista.” Nainen, 33

7. …ei turhaan kiiruhda.

”Kiireettömyys ja murehtimattomuus ovat hyvän seksin peruspilarit. Silloin ei ole suorituspaineita siitä, saako toinen vai ei.” Nainen, 47

8. …voi olla oikeastaan mitä vain – kunhan siitä nauttii.

”Oikean ihmisen kanssa hyvin erilaisetkin seksikerrat ovat hyviä. Joskus nopeaa ja kiihkeää, joskus hidasta pitkällä esileikillä ja joskus lelujen kanssa. On hauskaa, että voi kokeilla monenlaisia juttuja. Ehkä monipuolinen seksi on sitten parasta.” Nainen, 24

Vierailija

Naiset kertovat, millaista on hyvä seksi: ”Häpeilemätöntä, estotonta, itsensä ja toisen todellista kohtaamista”

Miehet kyllä välillä intoutuvat liikaa suuseksin saamisesta. Esileikiksi tarkoitettu homma saattaa sitten päättyä siihen, että yllättäen mies laukeaakin. Koko touhu loppuu silloin naisen näkökulmasta kesken kaiken. Ei ole hauska silloin valvoa yksin tyydyttämättömänä toisen nukkuessa tyytyväisenä vieressä.
Lue kommentti