Jätskiseuraa, seksiä ja pysyvää kumppania. Näitä kaikkia etsitään Tinderistä. Kuva: Shutterstock
Jätskiseuraa, seksiä ja pysyvää kumppania. Näitä kaikkia etsitään Tinderistä. Kuva: Shutterstock

Pyysimme teiltä Tinder-kokemuksia. Jotkut ovat löytäneet sieltä pysyvän kumppanin, toiset ovat olleet niin pettyneitä, että ovat tuhonneet tilinsä. Jotkut taas ovat jaksaneet käydä kymmenillä treffeillä, vaikka treffikokemukset eivät olekaan olleet kummoisia.

Kerroimme kuukausi sitten nelikymppisestä Annasta. Hän kävi Tinder-treffeillä vuoden, mutta yhdetkään treffit eivät johtaneet tapailua pidemmälle. Samassa jutussa pyysimme teiltä kokemuksia Tinderistä. Näin te kerroitte.

Sopiva kumppani löytyi

"En voi valittaa. Latasin Tinderin ensin kokeilumielessä ja keskustelinkin useamman mukavantuntuisen naisen kanssa. Treffipyyntöjä tuli useita, joista kaksi toteutui.

Ensimmäinen oli kaikin puolin mukava tyyppi, mutta toisella kerralla, noin vuosi sitten, voitin todellisen jättipotin. Meillä synkkasi heti alusta lähtien. Emme keskustelleet Tinderissä pitkään, vaan siirryimme pian soittelemaan ja viestittelemään. Parin viikon päästä ensimmäisistä keskusteluista tapasimme.

"Ilman Tinderiä emme olisi ikinä tavanneet."

Hän oli nainen, joka oli kaikkea, mitä olen aina halunnut. Tapaamisesta lähtien olemme viettäneet jokaisen viikonlopun ja lomat yhdessä. Etäisyyden vuoksi näkeminen on ollut tosin rajoittunutta, mutta kaikki on otettu irti, mitä vain on saatu. Ikäeroa meillä on kuusi vuotta.

Tällä hetkellä teen muuttoa naisten luokse, ja kihlajaiset ovat suunnitteilla. Vaikka Tinderissä emme pitkään keskustelleet, ilman sitä emme olisi ikinä tavanneet." Bulli, 40

"Yhdet Tinder-treffit johtivat siihen, että olemme olleet naimisissa kohta vuoden ja meillä on neljän kuukauden ikäinen pieni prinsessa." Toni, 37

"Tinder on helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin."

"Tapasin nykyisen kumppanini Tinderin kautta. Treffit sujuivat loistavasti ja vahvistivat jo viestien välityksellä saamaani tuntemuksia. Onnellisina suunnitellaan yhteistä tulevaisuutta. Kujo, 37

"Kokemukseni Tinderistä ovat hyviä. Tapasin siellä nykyisen seurustelukumppanini. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen olemme viihtyneet tiiviisti yhdessä ja suunnittelemme yhteistä tulevaisuutta. Tinder on helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin yli 30-vuotiaana, jolloin ei enää huvita käydä baareissa. Eeva, 41

"Asun yhdessä Tinder-deittini kanssa, ja olemme menneet kihloihin. Eli suhteellisen hyvät Tinder-treffit! Poksu, 30

Treffit jäivät yhteen tai pariin kertaan

"Tapasin alkuvuodesta Tinderin kautta oikein miellyttävän miehen. Tapasimme illallisen merkeissä jo matchiä seuraavana päivänä. Juttu luisti, joten tapasimme jo seuraavana iltana uudestaan. Tästä alkoi tapailu ja muutenkin aktiivinen yhteydenpito, myös sielujen sympatiaa.

Jokin aika sitten vietimme pitkän viikonvaihteen tiiviisti yhdessä, ja oli oikein mukavaa, ainakin minulla. Sunnuntaina lounasaikaan mies sanoi, ettei voi olla kanssani illalla, koska hänellä on Tinder-deitit! Hyvin outoja tyyppejä sieltä löytyy." Amanda, 41

"90 prosenttia tuntuu etsivän avecia sukujuhliin."

"Kävin kerran naisen kanssa treffeillä. Hän oli oikein hyvännäköinen ja kaikin puolin mukava, mutta koko treffien ajan hän puhui ex-miehestään, joka oli 10 vuoden suhteen jälkeen tullut kaapista ulos ja oli nyt onnellisesti suhteessa miehen kanssa. Tämä oli naiselle todellinen järkytys. Olisin halunnut käydä uusilla treffeillä hänen kanssaan, mutta nainen ei enää halunnut nähdä uudestaan. Varmaan hävetti oma käytös ensitapamisella." Eerik, 33

"Olen eronnut ja 'laskuvarjosuhteenkin' läpikäynyt enkä tarkoituksella etsi mitään vakavaa saati seurustelua. Mutta 90 prosenttia treffikumppaneista tuntuu etsivän kynsin hampain itselleen avecia sukujuhliin ja tuolinlämmittäjää joulupöytään. Niitä voidaan mielestäni katsoa myöhemmin, jos kemiaa löytyy, mutta että ensitreffeillä!

Pahimpia eivät kuitenkaan ole roikkujat, vaan tuuliviirit. Kerran saavuin juoksulenkkitreffeille hieman virttyneissä verkkareissa, ja treffikumppani katsoi minua kuin halpaa makkaraa. Vähäsanaisen juoksulenkin jälkeen lensi klisee, että viestitellään. Sitten treffikumppanini huomasi minun nousevan uudenkarheaan Porscheen. Hän kääntyi ympäri, juoksi parkkipaikalle perääni ja tuli kysymään, että mihin haluan viedä hänet tänä iltana syömään. Oli vain vastattava, etten mihinkään." Hyvin säilynyt mies, 41

"Mies selitti, että hän käyttää testosteronia ja se saa hänet kilahtamaan."

"Tapasin kerran erään miehen kahvilassa, ja miehellä oli kaveri mukana. Kaveri lähti sitten kiertelemään kaupoissa, ja sillä välin me joimme kahvit, juteltiin 15 minuuttia, kunnes tämä miehen kaveri tuli takaisin. Treffit olivat siinä. Näimme kuitenkin vielä uudestaan, jolloin mies selitti, että hän käyttää testosteronia, ja se saa hänet kilahtamaan. Kolmansia treffejä ei tullut.

Kerran viestittelin myös hetken aikaa mukavan oloisen miehen kanssa. Hän kertoi olevansa vielä rikki edellisestä tapailusta. Itselläni oli sama tilanne, sillä kaksi kuukautta aiemmin oli mennyt poikki kahden vuoden on-off-suhde. Niinpä sovimme, että tapaamme ilman stressiä.

Tapasimme sitten kahvilassa. Mies olikin ihan erinäköinen kuin kuvissa. Kysyin edellisestä suhteesta, ja hän kertoi nähneensä naisen pari kertaa ja oli hajalla, kun oli kuvitellut, että siitä tulee jotakin. Sanoin hänelle, että kuvittelin sen olleen vakavampaa. Lisäksi mies valitti koko ajan kylmyyttä ja pelkoa vilustumisesta. Emme tavanneet uudestaan, vaikka mies sitä toivokin. Hän laittoi eräänä viikonloppuyönä todella sekavan viestin. Tatja, 34

Kymmenet epäonnistuneet treffit

"Useampi mies on huokaissut jo ensitreffien aluksi, että ai miten ihana kun on löytynyt rikas nainen, olen aina halunnut rikkaan naisen, ja nyt voi mennä minne vaan kun sinä maksat. (Ei, en ole rikas).

Eräs ei suostunut kirveelläkään uskomaan, etten ole hänen kaipaamansa eräjaana, joka muuttaa keskelle korpea vedettömään ja sähköttömään mökkiin. Ja ei, en ole kiinnostunut kävyillä värjäämisestä tai muusta vastaavasta. Kiva, että tyyppi itse oli jutuistaan innoissaan ja kaikkea hyvää hänelle, mutta olisi hän voinut tämän yltiöpäisen eräjormaisuuden kertoa jo chattaillessamme, ettei olisi tullut hukkareissu.

Toinen haukkui koko ensitreffien ajan eksäänsä, vanhempiaan ja työpaikkaansa. Ei tullut toisia treffejä, vaikka tyyppi kovasti niitä toivoi.

Kolmannen seuraan meinasin nukahtaa, ja tilanteelta piristi vain hemmetin flirttaileva ja söpö tarjoilija. Kiitin poikaa tapaamisesta ja toivotin hänelle kaikkea hyvää, mutta kerroin, että olemme liian erilaisia. Siis treffikumppanilleni, en tarjoilijalle.

"Viides loukkaantui verisesti, kun kehuin, miten komealle hän näyttää mustassa paidassaan."

Neljäs vaikutti vallan mainiolta, kunnes kolmansilla treffeillä aloi epäillä jotain omituista. Neljänsillä paljastui, että herralla on hyvin, hyvin massiivisia mielenterveysongelmia, joihin eivät lääkkeet eivätkä pitkä terapia olleet auttaneet. Harvoin hätkähdän, mutta kun tyyppi luetteli diagnoosejaan vinon pinon ja paljasti koko ajan esittäneensä fiksumpaa kuin onkaan, niin kyllä kylmäsi. Myös tyhjä tuijotus kaukaisuuteen ja monotonisesti lausuttu olen aina tiennyt olevani erityinen oli siinä tilanteessa jotenkin karmaisevaa.

Viides loukkaantui verisesti, kun kehuin, miten komealle hän näyttää mustassa paidassaan. Paita näet oli tumman luumun värinen, ja se, etten havainnut tätä puolipimeässä, oli hänestä todella loukkaavaa.

Ja kuudes, oih, hän hoki koko tapaamisen ajan, että hänestä tulee valmistuttuaan niin rikas, että hän voi ostaa minut milloin vain ja että kun hän on sen tehnyt, hän kaappaa minut Keravalle, pistää kaulapannan, sitoo kellariin ja pakkokuunnelluttaa Teräsbetonia. Hän myös avoimesti vertasi minua maksulliseen naiseen kesken treffiemme, jotka, yllätys yllätys, jäivät ainokaisiksi." Minttu, 29

"Katse oli koko ajan rinnoissani, vaikka päälläni oli villapusero."

Ei mitään puhuttavaa

"Olen käynyt parilla Tinder-treffeillä, joista yksi on jäänyt mieleen. Mies vihjaili pitkään, että voitaisiin nähdä ja joka kerta kyselin, että milloin. Molemmat teimme vuorotyötä ja asuimme eri paikkakunnilla, joten aikataulut totta kai menivät päällekkäin. Ongelmaksi osoittautui myös se, ettei minulla ollut autoa. Pitkän väännön jälkeen saimme sovittua, että menemme kahville.

Koko treffien ajan sain pitää keskustelua yllä. Lisäksi miehen katse oli koko ajan rinnoissani, vaikka päälläni oli villapusero. Treffien päätyttyä mies lähetti useita viestejä. Hänen mielestään treffit olivat menneet hyvin ja hän halusi tavata uudestaan, vaikka meillä ei ollut mitään yhteistä eikä hän suostunut katsomaan silmiin saati puhumaan pahemmin koko treffien aikana. Lievästi pettynyt nainen, 24

"Tapasin ihan mielenkiintoisen oloisen miehen, joka osasi kirjoittaa persoonallisesti. Kun sitten sovimme treffit kasvotusten, kaveri oli ihan erinäköinen kuin kuvissa.

Mies osoittautui myös melko erikoiseksi persoonaksi. Hän puhui lähinnä vain sienistä, vaikka oli sentään joulukuu eikä sienestysaika. Hän kertoi, että oli käynyt sienineuvojan kurssin syksyllä ja selitti minulle, miltä erilaiset sienet näyttävät. Itsekin olen sienestänyt, mutta tuo oli vähän kummallista.

Mies kysyi myös, olenko kuullut Star Warsien myyteistä ja Jedi-uskonnosta. Vastasin, etten ole ja eikös mies sitten alkanut siitä juttelemaan. Pizzalla hän kysyi minulta, olenko kuvannut paljon uudella kamerallani. Kun vastasin, etten ole oikeastaan vielä ehtinyt, niin mies ehdotti, jos kuvaisin tonttuja ja joulupukkia. Tässä vaiheessa meinasin häipyä paikalta, mutta en kehdannut.

Mies ehdotti jossain vaiheessa, mentäisiinkö joskus yhdessä pulkkamäkeen. Kohteliaisuutta vastasin juu, mutta sen jälkeen en vastannut enää viesteihin. Mies oli minua viisi vuotta vanhempi, vaikka tuntui viisi vuotta nuoremmalta. Karoliina, 31

"Työkaverini mies laittoi väärän kuvan itsestään Tinderiin."

Erikoisia ehdotuksia

"Jokaikisellä kerralla kundi on halunnut seksiä ekoilla treffeillä. Ovat jopa pitäneet sitä itsestäänselvyytenä.

Tosin kaksi poikkeusta on tullut vastaan. Toinen oli työkaverini mies, joka laittoi väärän kuvan itsestään Tinderiin. Kun saavuin paikalle, hän kertoi olleensa jo pitkään ihastunut minuun. Ja tämä työkaverini ei siis ollut "pelkkä" duunifrendi, vaan ihan tosi hyvä ystävä, joten kerroin hänelle kaiken. Heille tuli ero.

Toinen näistä poikkeuksista oli taas hyväkäytöksinen, älykäs, mukava yms. mutta hän oli aseksuaali. Ennen sitä en edes tiennyt, mitä se tarkoittaa, mutta hän itse selitti asian erittäin hyvin, ja jälkeenpäin olen lukenut paljon netistä tästä asiasta.

Hän on edelleen hyvä ystäväni, mutta en vain pysty olemaan täysin seksittömässä parisuhteessa. Kaikilla muilla tavoin hän olisi täydellinen mies! Ja pakko myöntää, että olen häneen hieman ihastunut. Mutta kaiken kaikkiaan Tinderistä on niin paskoja kokemuksia, että poistuin sieltä enkä kyllä voi suositella kenellekään. Miuku, 26

"Minulle tarjottiin kerran "Tinder-yllätysmunaa". En maistanut. Hanna, 50

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

Vierailija

Voiko Tinderistä löytää rakkauden? Käyttäjät kertovat kokemuksistaan

Kyllä näin voi käydä että se kumppani sieltä löytyy! Itse kanssa aloitin vaan ajan kuluksi sitä käyttämään mutta kolmas kerta näköjään toden sanoo..monta sammakkoa saanut suudella ennekuin tämä ihana prinssi saapui elämääni. Hän on minun sielunkumppani vaikka sitä en olisi uskonut että enää tulen löytämään..nyt asutaan saman katon alla...
Lue kommentti

Aina kemiat eivät yksinkertaisesti kohtaa. Joskus syy siihen voi olla iso, mutta toisinaan kiinnostus toiseen tyssää varsin pieneen piirteeseen.

Vauva-lehden keskustelupalstalla on viime aikoina käyty kiivasta keskustelua siitä, mikä päällisin puolin vähäpätöinen syy sai kiinnostuksen lopahtamaan miestä kohtaan. Nyt palstalla keskustellaan samasta aiheesta toisesta suunnasta. Keskustelijat ovat jakaneet kokemuksiaan siitä, mikä pieni asia on saanut kiinnostuksen naista kohtaan lopahtamaan.

Kokosimme keskustelusta 20 kieltämättä pikkuruista syytä, jotka koituivat potentiaalisen suhteen kohtaloksi.

 1. ”Kertoi tykkäävänsä suomenruotsalaisista. Lopetin jutun siihen.”
 2. ”Nuorempana yhden naisen hengitys haisi niin pahalle, että ravintolassa sanoin käyväni vessassa, mutta oikeasti häivyin.”
 3. ”Italialainen nainen kertoi, että hänen veljensä on todella suojeleva. Jotenkin tuli mielikuva, että jos teen pienenkin virheen, kohta on joku mafia perässä.”
 4. ”Käytti tennareita.”
 5. ”Kulki aina liukuportaita ja käytti hissiä portaiden sijaan.”
 6. ”Seksin jälkeen söi pizzaa sängyssä. Vaikka kuinka hyvä pano olisikin, niin joku raja sentään.”
 7. ”Tytön kasvonmuodoissa oli todella vahvasti jotain, mikä muistutti omaa parasta kaveriani. Oli vaikea suudella ja kolmansia treffejä ei enää tullut. Syyksi kyllä kerroin jotain muuta.”
 8. ”Suora häpykarvoitus oli minulle liikaa. Näytti siltä, kuin alhaalta olisi ollut pitkätukkainen vauva juuri putoamassa.”
 9. ”Nainen valmisti ruokaa ja laittoi kastikekauhan välillä tiskipöydälle ja sitten takaisin kattilaan huuhtelematta sitä välillä. Yöks!”
 10. ”Olin ihastunut erääseen neitoon useamman kuukauden, mutta 16-vuotiaana olin ujo ja etenin todella hitaasti. Yhden kerran näin hänen varpaansa sandaleissa, ja niiden pituudet olivat minusta väärin. Muistaakseni nimetön varvas oli huomattavan pitkä. Jostain syystä tämä lopetti ihastukseni seinään.”
 11. ”Yhdyssanavirheet. Eivät ne itselläkään aina täysin nappiin mene, mutta jos nainen ei osaa edes ihan perusasioita kuten tietokone ja päiväkoti, niin ei. Kerta kaikkiaan ei.”
 12. ”Piti aina rumia sukkia.”
 13. ”Käytti illallisesti ilmaisua dinneri.”
 14. ”Luuli, että Argentiina on Euroopassa.”
 15. ”Naisella oli tatuointi, jossa luki ’Carpe Diem’. Se oli näkyvällä paikalla ja vielä keskinkertaisesti tehty. Minullakin on tatuointeja, kyse ei ole siitä, etten pitäisi niistä. Kyse on tekstin persoonattomuudesta.”
 16. ”Eräällä naisella oli pitkät paksut hiukset, joita hän viljeli ympäriinsä. Hän oli muuten siisti, mutta irrallisia hiuksiaan ei näyttänyt edes huomaavan. Itseäni ällöttää yksikin hius tyynyllä.”
 17. ”Nainen pieraisi unissaan.”
 18. ”Käytti ensitapaamisen jälkeen tekstiviestissään todella hämmentävää sanavalintaa. Kysyi, ’saanko kosasta sua?’ Jotenkin pelästyin. Olin parikymppinen kloppi ja muutenkin kokematon. Hänen leikkisä viestinsä ampui ohi minun kohdallani.”
 19. ”Iso rako etuhampaiden välissä. Aina kun hän puhui, katseeni hakeutui väkisin hampaisiin.”
 20. ”Tyttö kertoi saaneensa joskus pahan aivotärähdyksen. Jotenkin kuvittelin, että se oli ehkä aiheuttanut jotain pysyvää. Katsoin paremmaksi olla pyytämättä numeroa, ja juttu jäi yhteen iltaan. Jälkeen päin harmitti.”
Skylla

Näin pienestä kiinnostus naiseen voi lopahtaa: ”Suora häpykarvoitus oli minulle liikaa”

Noissa on aika monia kommentteja, joiden perusteella lapsi voisi lopettaa seuccaamisen, siis sellaisen instajänskäilyn ja et niincu ollaancs sillai. Noin keskenkasvuiset pojat voisi heittää alamittaisina takaisin järveen kasvamaan. Huvittavimpia tai säälittävimpiä nuo varvasjutut tai kastikekauhahomma sekä tennareiden käyttäminen. Itse pitäisin naisesta, joka on kohtalaisen rento eikä pese jokaisen käyttökerran välillä jotain kauhaa. Toki tällaisesta kärsivän poikasen kannattaa pysyä kotonaan...
Lue kommentti

Koira on omistajalleen usein kuin perheenjäsen. Siksi on hyvä varautua muutamaan asiaan, jos suunnittelet treffejä koiraihmisen kanssa.

Toko-treenit. Iltapissat. Raakaruoka. Kun tapailet koiranomistajaa, eteesi tulee monia juttuja, joita et ehkä ole tullut ajatelleeksi.

Olen harrastanut ja omistanut koiria 30 vuotta. Tänä aikana olen kuullut harrastuksestani monenlaisia kommentteja.  

Suurin väärinymmärrys koskee koiran roolia. Harva tajuaa, kuinka tärkeä koira on omistajalleen. Minulle se on perheenjäsen, joka esittelen mieluusti jo ensitreffeillä – jos se vain on mahdollista.

Minulle riittää, että olen itse kaivanut tietoa, kouluttanut koiraani sekä itseäni ja oppinut hyväksymään muutokset, joita koiranomistajuus tuo tullessaan. Kun pentu saapuu kotiin, aikatauluni ja koko elämäni ovat menneet uusiksi. Unelmakoirankaan kanssa ei ole aina kivaa, mutta silti rakastan lemmikkiäni yli kaiken.

”Koira on perheenjäsen, joka esittelen mieluusti jo ensitreffeillä.”

Kenenkään ei tarvitse rakastaa toisen koiraa, mutta rakkaimpien ihmisten olisi syytä ainakin ymmärtää ja kunnioittaa eläintä. Eteen tulee muitakin uusia asioita, jotka kannattaa hyväksyä, kun hyppää parisuhteeseen koiranomistajan kanssa.

Katso koiranaisen lista asioista, jotka hämmästyttävät usein uusia deittikumppaneita, mutta jotka ovat olennainen osa koiranaisen elämää:

1. ”Emmekö me mene viikonloppuisin enää muualle kuin kävelylle ja koirapuistoon?”

Useimmat ystäväni juoksevat perjantai-iltana after workeille ja menevät kumppaniensa kanssa elokuviin tai dinnereille. Minulle viikonloput tarkoittavat laatuaikaa erityisesti koirani kanssa. Koska olen ollut arkipäivät töissä, haluan viikonloppuna olla mahdollisimman paljon yhdessä koirani kanssa. Saan lenkkeillä rauhassa ja ehdin mennä vielä myöhäänkin illalla koirapuistoon. Sieltä löytyy ainakin koiramyönteistä jutteluseuraa.

Joskus uudet kumppanit ihailevat ja innostuvat aluksi tästä erilaisesta, tervehenkisestä tavasta viettää viikonloppua, mutta yleensä muutaman perjantain jälkeen kuviot alkavat kyllästyttää. Harva jaksaa viettää seitsemää tuntia – hyvä jos paria tuntiakaan – ulkona joka päivä. Eikä tarvitsekaan, mutta olisihan se varsinkin aluksi kivaa saada seuraa ulkoiluun, kun ei malttaisi olla erossa kummastakaan: ei uudesta deitistä eikä omasta koirastaan.

Lue myös! Koirapuistossa on parempi deittionni kuin Tinderissä

2. ”Elät aivan eri rytmissä kuin muut ihmiset”

Koirani pentuaikana totuin heräämään aikaisin ja olemaan vielä myöhään yöllä pissalenkeillä. Kun muut vielä nukkuvat krapulaansa pois sunnuntaiaamuna, kahdeksaan mennessä olen ollut koirani kanssa ulkona jo 1,5 tuntia ja usein mietinkin, miksi kahvilat aukeavat niin myöhään pyhänä.

Varsinkin vuorotyötä tekevillä kumppaneillani on ollut vaikeuksia sopeutua tähän rytmiin. Itselleni ja koiralleni aikaisista aamuherätyksistä on tullut jo sen verran rutiinia, että niistä en luovu. Onneksi yöllisiä pissalenkkejä ei ole ollut enää pentuajan jälkeen, mutta kesäiltoina on kiva mennä auringonlaskun aikaan ulos ja pitkälle lenkille, kun ei ole enää liian kuuma.

On hyvä tietää, että koiranaisen lyhyt piipahdus kaupassa tarkoittaa korkeintaan viittä minuuttia, mutta lyhyt ulkoilu voi venyä usean tunnin mittaiseksi.

Suosittelemme! Käyttäytyykö koirasi oudosti, kun harrastat seksiä? Tästä se johtuu

3. ”Voisiko koiran jättää välillä kotiin?

Otan koirani mukaan mahdollisimman moneen paikkaan ja karsin mielelläni menoistani, että voin olla karvakuononi kanssa. Tiedän, että kaikkiin juttuihin en voi ottaa koiraani mukaan ja teen kyllä poikkeuksiakin ja jätän sen kotiin tarvittaessa, mutta en mielelläni kovin pitkäksi aikaa.

”Karsin mielelläni menoistani, että voin olla koirani kanssa.”

Kumppanini ei tarvitse noudattaa samaa elämäntyyliä, mutta ymmärrystä kannattaa olla. Moneen asiaan. Koirani esimerkiksi nukkuu mieluusti sängyssäni, mutta sen voi kyllä tarvittaessa komentaa alas. Autossakin se istuisi mieluiten etupenkillä, vaikka saa sen kiinnitettyä myös taakse turvavyöllä.

On myös asioita, joista ei tingitä: Ruokaa ei anneta pöydästä. Herkun eteen pitää tehdä temppu. Koirapuistossa ei rähinöidä. Tottelevaisuuskoulutusta eli toko-treeniä ei skipata sen vuoksi, että tekisi mieli viettää elokuvailta kotona.

4. ”Ostat koirallesi raakaruokaa ja herkkuja, mutta pihistelet omissa ostoksissasi”

Vaikka koira saa leipäjuustoa, lohta ja täyslihaa, ei kannata odottaa, että sen omistaja syö ja tarjoilee pelkkää gourmeeruokaa.

Käyn todella harvoin enää ulkona syömässä parinkympin dinnereitä. Sen sijaan maksan helposti useamman kympin koiran hyvinvoinnista ja palkkaan sille päivittäin hoitajan kotiin, ettei sen tarvitse olla yksin.

5. ”Koti on joko täydessä kaaoksessa tai olet koko ajan imuroimassa”

Koirakotini elää kovin vaihtelevassa tilassa. Välillä siellä ovat koiran lelut hujan hajan ja pölypallot näkyvissä, mutta kun ne ärsyttävät tarpeeksi kauan, otan imurin ja mopin esiin. Ja täytyy myöntää, että niin tapahtuu nyt useammin kuin koskaan ennen.

En pidä likaisesta kodista enkä epäjärjestyksestä, mutta joskus kun kaikki vapaa-aika menee koiraharrastuksissa ja ulkona, kodin siisteys jää toissijaiseksi. Siivousintoakin tärkeämpää on kiinnittää huomio koiran hyvinvointiin.

6. ”Koirankarvoja löytyy joka paikasta, jopa työtuolista”

Pienenkin koiran karvat voivat leijailla yllättävän pitkälle. Ex-heilani löysi niitä työtakkinsa hihasta ja penkiltään. Itse en saa niitä pois millään, vaikka kuinka kuivaisin vaatteitani kuivausrummussa ja käytän vaateharjaa. Enkä enää osaa hirveästi kiinnittää huomiota karvoihin. Niitä tulee ja menee niin paljon.

Jos koiran karvat ovat jollekin ongelma, silloin kumppani taitaa olla väärä.

Perheen yhteinen aika, jutteleminen, työpaikkaruokalan feta-pinaattipiirakka ja hienot arkikengät –  kun tarkasti ajattelee, löytää arjesta monta ihanaa pientä asiaa!

Psykoterapeutti Maaret Kallio kertoi MTV:n haastattelussa, että tavallista arkea ei arvosteta nykyään riittävästi. Sosiaalisen median perusteella moni tuntuu viettävän täydellistä elämää, ja moni hehkuttaa vain arjen yläpuolelle nousevia kohokohtia.

Arkea aletaan arvostamaan vastoinkäymisten myötä.

– Kun siihen tulee joku uhka, mitä elämä saattaa tuoda kuten onnettomus, sairaus tai jotain muita kriisejä, niin kyllähän se arkinen, tavallinen elämä näyttäytyy silloin ihan kullanarvoisena, Kallio kertoi MTV:lle.

Me Naiset kysyi viideltä naiselta, miksi se aivan tavallinen arki on ihanaa.

1. PERHE JA KAUNIS KOTI

”On ihanaa olla 9- ja 13-vuotiaiden lasten äiti. Heidän jutuilleen saa nauraa joka päivä. Heidän kanssaan on hauska katsella leffoja, jutella, käydä kävelyillä, istua samassa ruokapöydässä päivän kuulumisia vaihtamassa.

”Tavallisena arki-iltanakin voi laittaa kynttilöitä ja katsella ikkunasta, miten ilta tummuu.”

Tykkään myös kovasti kodistamme, jonka olemme vuosien mittaan remontoineet mieleiseksi. Jokaiseen nurkkaan ja kulmaan liittyy onnellisia muistoja, joka päivä on ihana tulla töistä kotiin. Parasta on, jos puoliso on laittanut ruokaa niin, että koko talo tuoksuu. Tavallisena arki-iltanakin voi laittaa kynttilöitä ja katsella ikkunasta, miten ilta tummuu.”

2. OMA AIKA

”Parasta on, kun voin pelata työmatkat sekä mennessä että palatessa Pokemon Go:ta kenenkään häiritsemättä.” 

3. RUOKA JA KAUNIIT TAVARAT

”Arjessa parasta on rakas puolisoni ja meidän ihana pieni kissa. Joka kerta kun silitän kissaa, oikein tunnen, miten stressitaso ja verenpaine laskevat.

”Käytän arkisinkin kauneimpia astioita, jotka omistan, ja iloitsen niiden kauneudesta.” 

Sitten on myös pienempiä arjen ihanuuksia, kuten Hesarin Torstai-liite, josta iloitsen joka torstaiaamu. Työpaikkaruokalassa ilahdun joka kerta hirveästi, kun on feta-pinaattipiirakkaa, joka on lempiruokaani lounasravintoloiden valikoimasta. Muutenkin syöminen ilahduttaa jatkuvasti: rauhassa syödyt aamiaiset, oikein rasvainen kermajuusto leivän päällä, vadelmat suoraan pakastimesta ja vesimeloni. Myös hyvä sää on aina ihana juttu.

Arkisista tavaroistakin koen hyvää mieltä. Käytän arkisinkin kauneimpia astioita, jotka omistan, ja iloitsen niiden kauneudesta. Minulla on muutamat omasta mielestäni tosi hienot arkikengät, joiden jalkaan vetäminen on aina vähintään pienen sisäisen hymyn paikka. Jos onnistun valitsemaan kivat vaatteet töihin tai laittamaan hiukset erityisen kivasti, tai huulipuna mätsää asuun, siitä saan hyvän mielen.”

4. PIENET, OHIKIITÄVÄT HETKET

”Ne ovat niitä pieniä, ohikiitäviä hetkiä: kun höpsöttelemme sohvalla lapsen kanssa ja hän nauraa katketakseen, tai kun mies kuiskaa korvaan, että olen hänelle tärkein kaikista. Ei sitä lämmintä läikähdystä rinnassa tarvitse kauempaa etsiä.”

”Kun tarkemmin ajattelee, arkiset asiat ovat ylellisiä ja etuoikeutettuja.”

5. TOISTEN ILAHDUTTAMINEN

”Myönnetään, en oikein tykkää sanoista arki ja tavallinen. Joka päivä tapahtuu niin paljon pieniä ihania asioita, enkä haluaisi ottaa niitä itsestäänselvyytenä ja sanoa tavallisiksi. Ei ole itsestäänselvää, että perhe on terve, asut omassa kodissa ja jääkaapissa ruokaa – kun tarkemmin ajattelee, arkiset asiat ovat ylellisiä ja etuoikeutettuja.

Jos nyt en jostain erityisesti arjessani tykkää, niin rehellisesti sanoen ruuanlaitto ja siivoaminen ovat toisinaan tylsää puuhaa. Silti nämäkin pienet arkirutiinit tuovat turvallisuuden ja jatkuvuuden tunnetta elämään.

”Hän pyöräili juuri työpaikkani ohi vain siksi, että halusi tuoda keksejä ja antaa pusun.”

Arkipäivissä parasta on esimerkiksi perheen tapaaminen, lemmikkien kanssa leikkiminen, uiminen ja poikaystävän kanssa hengailu. Meille on poikaystävän kanssa kehittynyt huomaamatta tapa ilahduttaa toisiamme pienillä jutuilla: minä saatan kerätä hänelle mustikoita tai viedä yllätykseksi vaikka balettiin. Hän pyöräili juuri työpaikkani ohi vain siksi, että halusi tuoda keksejä ja antaa pusun.

Pidän myös töiden tekemisestä, sillä opin työssäni jatkuvasti uusia asioita, tapaan kiinnostavia tyyppejä ja saan käyttää luovuuttani.”

kotitonttu

5 naista kertoo, miksi tavallinen arki on aivan parasta!

Juuri näin on, arkisia asioita osataan usein arvostaa vasta, kun ne on menetetty. Voi tulla erilaisia vaikeuksia, työttömyyttä, yllättäviä rahamenoja, jokin vakava sairaus tai jopa kuolemantapaus. Itse osaan arvostaa ihan kotona oloa, ei minun tarvitse lähteä minnekään matkoille. Nautin, kun vanha koirani pystyy vielä liikkumaan aika hyvin, joka päivä mennään ulos luontoon. Katselen puita ja eläimiä, juttelen usein muutaman sanan vanhempien ihmisten kanssa, huomaan kuinka se piristää heitä...
Lue kommentti
”Voi jehna, taas sillä naapurin Mirkulla on asiat niin paljon paremmin...” Kuva: Shutterstock

Kateudesta voi päästä eroon monella tavalla. Huonoin tapa on viitata sille tyystin kintaalla.

Laulaja Antti Tuisku kertoi viime viikon Me Naisissa kärsineensä tuntemastaan kateudesta niin pahasti, että haki siihen apua terapiasta. Haastattelussa Antti muistelee vuoden 2011 Emma Gaalaa, jossa Jenni Vartiainen voitti runsaasti palkintoja. Pettymys oli Antille kova.

– Olin ihan paskana, etten taaskaan ollut voittanut mitään. Vielä enemmän olin paskana siitä, että en osannut olla onnellinen rakkaan ystäväni puolesta. Kävin sotaa pääni sisällä. En halunnut olla kateellinen, mutta olin. Minun oli pakko pureutua tunteeseen syvemmin: miksi tunnen näin? Antti kertoi.

Kateus voi olla pahimmillaan haitallinen kierre, joka ajaa syvään katkeruuteen ja kuluttaa omia voimia. Mutta ei kateus ole läpikotaisin haitallinen tunne, se voi auttaakin: asiantuntijoiden mukaan kateus saattaa avata silmät ymmärtämään paremmin esimerkiksi sitä, mitä oikeasti haluaa elämältään.

Kysyimme lukijoiltamme, millaisista asioista he ovat olleet kateellisia ja miten kateus on vaikuttanut heidän elämäänsä. Lisäksi pyysimme heitä kertomaan, mikä on auttanut käsittelemään omaa kateutta.

Kokosimme kyselyn perusteella viisi toimivaa vinkkiä, joiden avulla kateudesta voi yrittää päästä yli.

1. Tunnusta, että olet kateellinen.

”Olen ollut kateellinen paremmasta koulutuksesta monille ihmisille ja myös paremmista ansioista. Koulutuskateus on vaikuttanut minuun niin, että lähdin aikuisiällä opiskelemaan ja nyt haen jatko-opiskelijaksi. Palkkaan liittyvää kateutta en ole saanut nujerrettua, ja se syö kyllä, kun huomaan, etten voi iloita toisen paremmasta työpaikasta. Inhoan itsessäni sitä, että olen kateellinen.

”Koulutuskateus on vaikuttanut minuun niin, että lähdin aikuisiällä opiskelemaan ja nyt haen jatko-opiskelijaksi.”

Helpotusta on kuitenkin tuonut se, että olen pakottanut tunnustamaan asian itselleni. Tuntemani kateus on tunne. Siitä voi päästä yli.”

2. Tarkastele omaa elämääsi kateellisena.

”Tunnen kateutta ystäviäni kohtaan. Heillä on hyvä tukiverkosto ympärillä, ja lapset voi laittaa aina halutessa ja tarvittaessa hoitoon. Meillä lapset ovat olleet kodin ulkopuolella hoidossa tänä vuonna kerran. Yhteinen parisuhdeaika on jäänyt melko vähiin.

”Kateuteen ei ole pakko jumittua.”

Minua kateuden käsittelyssä on auttanut se, että ajattelen sen olevan ohimenevä tunne. Kateuteen ei ole pakko jumittua. Ei ole ystävien vika, jos heillä joku asia on helpompaa kuin itsellä. Usein auttaa myös se, että tunnistaa omasta elämästä niitä asioita, joista joku muu voi olla kateellinen. Ajattelen, että jokaisella on joku asia paremmin tai huonommin kuin muilla.”

3. Yritä olla vertaamatta itseäsi muihin.

”Olen aina ollut serkulleni kateellinen hänen kauneudestaan ja urheilullisuudestaan. Olen kova vertaamaan itseäni muihin, mistä tulee helposti paha mieli. Ainoa asia, mikä auttaa, on vertailun lopettaminen. Jos vertaan itseäni muihin, tulen heti kateelliseksi. Siksi nykyään yritän olla vertaamatta itseäni toisiin ja pyrin vain olemaan oma itseni.”

4. Mieti, miten voisit kehittää itseäsi.

”Eniten kateutta olen kokenut urheiluharrastuksessa. Aina tuntuu, että joku on minua voimakkaampi ja nopeampi. Kateudesta voi päästä eroon parhaiten niin, että tunnistaa omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Silloin on helpompaa kehittää itseään ja voi omaksua kadehtimiaan piirteitä toisilta. Pelkkä kateus ei johda mihinkään, mutta sen avulla voi löytää itsestään paljon voimavaroja toteuttaa itseään.”

”Pelkkä kateus ei johda mihinkään, mutta sen avulla voi löytää itsestään paljon voimavaroja toteuttaa itseään.”

5. Puhu siitä, harmittele ja unohda.

”Olen ollut kateellinen ihmisille monista asioista – usein turhaan. Tämän tajuaminen on auttanut ymmärtämään, ettei kateus ruoki elämässäni mitään erityistä. Sanon aina suoraan, jos olen kateellinen. Ei sillä kannata leukaperiä kiristää tai alkaa kapinoimaan. Paras tapa päästä siitä eroon on puhua siitä ääneen. Silloin kateus muuttuu ensin pikkuhiljaa vain pelkäksi harmitukseksi – ja lopulta se hälvenee kuin itsestään.”