Myös itsestä pitää pitää huolta. Kuva: Shutterstock

Se selviää vastaamalla viiteen kysymykseen.

Oletko aina huolehtimassa muista? Unohdatko salamana omat tarpeesi, jos joku läheisestäsi valittelee ongelmiaan? Avuliaisuus on maailmaa parantava voima, mutta käy rankaksi liian suurina annoksina.

Joskus on parasta tuijotella omaan napaan. Ainakin silloin, jos alat kokea olevasi vastuussa asioista, joihin sinulla ei todellisuudessa ole osaa eikä arpaa.

1. Et osaa sanoa ei.

Nyökkäiletkö aina, kun sinua pyydetään apuun, vaikka salaa kiroat tilannetta mielessäsi?

2. Sinulla ei ole aikaa itsellesi.

Tuntuuko siltä, että koko elämäsi pyörii toisten ihmisten tarpeiden ympärillä?

3. Kipeänä on sinusta kiva olla.

”Jes, nyt se influenssa iski!” Juhlitko kipeyttä salaa mielessäsi? Saat vihdoinkin aikaa itsellesi sängyn pohjalla. Ei ole hyvä juttu, jos terveyden pettäminen on sinulle ainoa mahdollisuus ottaa rennosti.

4. Huono omatunto on jatkuvasti kiusanasi.

Pitäisikö sinun aina olla jossain muualla? Jos sinulla on toistuvia tunnontuskia läheistesi tai työsi laiminlyömisestä, annat liikaa painoarvoa muista huolehtimiselle.

5. Koet olevasi vastuussa asioista, joille et todellisuudessa voi mitään.

Lähimmäisenrakkautesi on menee liian pitkälle, jos kannat harteillasi ystäväsi parisuhdehuolia ja siskosi rahaongelmia.

Jos tunnistat itsesi, ryhdy välittämään enemmän itsestäsi. Psychology Today kehottaa henkisiä kanaemoja tarkkailemaan sitä, mitä muiden ihmisten puolesta on valmis tekemään. Rajojen vetäminen on tärkeää, sillä itsensä loppuun polttaminen toisten hyvinvoinnin vuoksi on sekä riskialtista että hyödytöntä.

Lähteet: Huffington Post, Psychology Today

Lue lisää:

Negatiivinen neurootikko oppi rennoksi – näin sinäkin pääset eroon stressistä

Miten pitkälle ystävyys taipuu?

Aina pieni välimatka ei ole yhtään pahasta.

Ärsyttääkö sinuakin välillä kahden kodin, pitkien riiausmatkojen ja tapaamistaukojen elämä? Vai oletko koko ajan onnellinen etäsuhteessa ja otat siitä kaiken irti?

Hän, joka iloitsee omasta rauhasta ja sängystä, osaa yleensä nauttia myös kaukosuhteesta. Listasimme muitakin pieniä kivoja asioita, jotka tekevät etäsuhteesta nautinnollisen – olipa kumppani sitten omassa kodissaan samassa kaupungissa tai kokonaan eri mantereella.

1. Rauhalliset aamuhetket

Jos tykkää kiireettömistä, keskeytymättömistä aamuista, etäsuhde on täydellinen ratkaisu. Aiemmin etäsuhteessa ollut 25-vuotias nainen kertoo:

”Asun nykyisin kumppanini kanssa saman katon alla, mutta kaipaan sitä, kun sain vielä lukea aamun lehden ilman, että toinen keskeyttää. Pidän kyllä kumppanini kanssa keskustelemisesta, mutta joskus haluaisin, ettei hän sano yhtään mitään. Varsinkaan aamuisin.”

2. Treffeillä käyminen

Kaukosuhteessa elävät nostavat yhteisen ajan jalustalle ja tekevät arjestakin juhlaa:

”Etäsuhteessa hienoa oli se, että aina kun nähtiin, tehtiin jotain spesiaalia.”

”Etäsuhteessa hienoa oli se, että aina kun nähtiin, tehtiin jotain spesiaalia. Kävimme useammin ihan oikeilla treffeillä ja ostimme toisillemme pieniä lahjoja. Epäilemättä se liittyi siihen, että yhteisen ajan merkitystä halusi korostaa. Kun asutaan yhdessä, suhde muuttuu arkisemmaksi.”

3. Luonnollinen sometauko

Kun pitkän tauon jälkeen näkee rakastaan, ei siinä tule ensimmäiseksi mieleen selata somea. Kännykkääkin enemmän kaipaa toisen läsnäoloa ja läheisyyttä:

”Yhteinen aika on etäsuhteessa niin kortilla, että sitten kun nähdään, on vähemmän kännykän räpellystä ja omissa menoissa juoksentelua.” Nainen, 24

Lue myös! 10 tapaa pitää etäsuhde vahvana – vuosia etäsuhteessa ollut psykologi neuvoo

4. Vapaat päätökset

Kompromissien tekeminen on ihanaa, kun on joku rakas, kenen kanssa tehdä niitä. Mutta välillä on kivaa päättää asioista täysin itse:

”Onhan se nyt ihanaa, kun saa pitkän päivän päätteeksi mennä ihan tyhjään kotiin. Ei tarvitse miettiä, haluaako toinen tehdä vaikka yhdessä päivällistä, vaan pystyy vetämään maksalaatikot naamariin suoraan purkista. Toinen ei ole sanomassa siihen halaistua sanaa. Ei tarvitse tehdä kompromisseja ja keskustella, että miten me nyt tämä asia hoidetaan.”

5. Hei hei, siivousriidat!

Parisuhteessa yksi eniten riitoja aiheuttava asia on siivoaminen. Toiset ovat himosiivoajia, jotkut taas jojottelijoita ja ne toiset puolestaan eivät pidä järjestelemisestä yhtään.

Mutta kun asuu kahdessa eri kodissa, voi ainakin omassaan elää aivan niin siististi tai sotkuisesti kuin itse haluaa. Ei tarvitse neuvotella siivouspäivistä eikä käyttää yhteistä aikaa siivoamiseen.

6. Ajan hallitseminen

”Etäsuhteessa on selkeästi oma aika ja yhteinen aika. Kun olin etäsuhteessa muutaman kymmenen kilometrin päässä asuvan kumppanini kanssa, yhteinen aika oli selkeästi yhteistä ja muu oli sitten omaa aikaa. Telkkarin katsominen sohvalla tai ruuanlaitto ei enää tunnu yhteiseltä ajalta, silloin se tuntui. Nyt se on vain arkea ja pitää oikeasti tehdä jotain tai lähteä jonnekin, jotta tuntuu, että teemme jotain yhdessä. Erillään asuessa arki pysyi tavallaan loitompana parisuhdejutuista.” Nainen, 29

7. Itsenäistyminen

”Olen elänyt etäsuhteessa kaksi vuotta. Yksi selvästi positiivinen asia on tietenkin itsenäistyminen, että osaa viettää aikaa myös yksin, ilman että se olisi jotenkin kamalaa ja myös nauttii siitä omasta ajasta. Olen aina ollut tosi perhe- ja ystäväkeskeinen ja minulle teki todella hyvää oppia olemaan yksikseen sekä oppia tekemään juttuja ihan vaan itseäni varten.” Nainen, 22

8. Vähintään minilomafiilis

Etäsuhteessa tulee tutuksi kahden kodin ja todennäköisesti kahden paikkakunnan elämä:

”Oli myös kivaa viettää aikaa kahdessa eri kaupungissa, elämässä oli enemmän paikkoja ja sen myötä vaihtelua. Poissaolo omasta kodista tuntui vähän minilomalta.” Nainen, 28

Jotkut saattavat elää myös täysin eri mantereilla. Eli täytyy jaksaa myös reissata ja roikkua Skypessä – mutta mitäpä rakastunut ei tekisi nähdäkseen puolisonsa?

Suosittelemme! Kaukosuhde on yhtä onnellinen kuin lähisuhde

9. Tunteellisuutta uudella tavalla

”Lähtemiset ja jälleennäkemiset ovat aina jotenkin tunteikkaampia ja merkityksellisempiä kuin vain töihin lähteminen tai töistä kotiin palaaminen.” Nainen, 27

Myös niistä pitkistä puheluista ja rakkaudentäyteisistä kaipuuviesteistä tulee loistava fiilis.

10. Ikioma sänky

Sängyn jakaminen herättää ristiriitaisia tuntemuksia. Silloin, kun vieressä ei ole ketään, siihen haluaisi jonkun.

Ja kun petikumppani on löytynyt, haluaakin jo jotain ihan muuta – sellaista kuin nukkuminen oli etäsuhteessa. Näin myöntää entinen kaukosuhteilija:

”Eniten kaipaan etäsuhteestamme sitä aikaa, että oli ihan oma sänky, jossa nukkua. Olen melko levoton pyöriskelijä yöllä. Tarvitsisin enemmän tilaa ympärilleni ja joskus yöllä huomaan hakevani sitä niin, että roikotan puolta vartaloa sängynlaidan yli.

”Eniten kaipaan etäsuhteestamme sitä aikaa, että oli ihan oma sänky, jossa nukkua.”

Raajat eivät kiitä. Jos rahat riittäisivät, haluaisin ehdottomasti isomman kodin, jossa olisi tilaa kahdelle sängylle. Se olisi ihan luksusta. Rakastan kumppanini lähellä olemista ja hänen kainalossaan torkkumista, mutta yöuneni voisin nukkua yksin ainakin parina päivänä viikossa.”

11. Uusien näkökulmien ymmärtäminen

”Tärkeintä minulle on ollut sen oppiminen, että toisessa ei pidä roikkua koko ajan. Yhdessä ollessakin on todella suotavaa osata antaa toiselle tilaa ja antaa hänen tehdä omia juttujaan ilman, että vaatii koko ajan huomiota tai kyselee perään esimerkiksi tekstiviesteillä. Veikkaisin, että minulla ja kumppanillani olisi ollut paljon enemmän kränää yhteiselossa, jos en olisi opetellut noita asioita. Puolisoni on meistä kahdesta se, joka vaatii enemmän tilaa ja omaa aikaa. Nyt vuosien etäsuhteen ja opettelun jälkeen ollaan aika samalla viivalla ja molemmilla on paljon helpompaa.” Nainen, 23

Oletko sinä elänyt koskaan kaukosuhteessa?

Kerro etäilystäsi!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Tässä suhteessa ei tule riitoja siitä, kumpi valmistaa aterian.

Miten voisimme jakaa arkeamme, vaikka välissämme on yli 3 000 kilometriä?

Tämä kysymys tuli mieleen vuosi sitten Janitalle, 25, joka oli tavannut mukavan espanjalaismiehen ollessaan vaihdossa Tanskassa.

Vaihdon alussa kaksikko hengaili ystävinä, mutta loppuvaiheessa suhde muuttui intiimimmäksi. Ja kohta olikin kotiinlähdön aika: Janita muutti takaisin Suomeen, ja mies palasi Espanjaan.

– Sen jälkeen olemme nähneet kahden–kolmen kuukauden välein, mutta lisäksi otamme päivittäin videopuheluita. Arkisin ne saattavat jäädä viiteen minuuttiin, mutta viikonloppuna juttelemme välillä jopa pari tuntia, Janita kertoo.

Erityistä pariskunnan videopuheluissa on se, että he järjestävät niiden avulla säännöllisesti myös aamiais- ja illallistreffejä.

– Vaikka käytössämme on Whatsapp, Facebook ja muut sosiaalisen median kanavat, treffaamme usein esimerkiksi aamupalalla. Kun olen valmistanut itselleni aamiaisen, laitan tabletin keittokirjan pidikkeeseen eteeni ja nautin aamupalasta poikakaverini seurassa. Joskus sovimme ennakkoonkin, että mitä syömme milläkin aterialla, Janita paljastaa.

”Kun olen valmistanut itselleni aamiaisen, laitan tabletin keittokirjan pidikkeeseen eteeni ja nautin aamupalasta poikakaverini seurassa.”

Esimerkiksi mikro-omelettiastia on ollut paljon käytössä, kun Janita on Oulussa tehnyt espanjalaisia perunamunakkaita ja syönyt niitä ”yhdessä” poikaystävänsä kanssa pitkillä viikonloppuaamiaisilla. Aina puhelut eivät kuitenkaan ole täynnä hempeitä katseita ja rakkauden sanoja.

– Välillä nettiyhteydet saattavat katkeilla ja myös itsellä voi olla huono päivä, jolloin on parempi jättää pidemmät soitot toiseen hetkeen.

”Ei ole järkeä, ellei voi luottaa toiseen”

Uudessa Kodin Kuvalehdessä (14/2017) myös toimittaja Salla Laurila kertoo harrastavansa etäaamiaistreffejä. Sen lisäksi hänellä on poikaystävänsä kanssa yhteisiä televisiohetkiä: lempisarja pyörimään, ja videopuhelu parintuhannen kilometrin päässä asuvalle kumppanille.

Me Naisten haastatteleman Janitan ei tarvitse tällä hetkellä välittää nettiyhteyksistä, sillä kumppani on saapunut äskettäin Suomeen. Seuraavaksi mies muuttaa Ruotsiin opiskelemaan, joten välimatka lyhenee huomattavasti.

– Aamiaistreffit jatkuvat, vaikka tarkoitukseni on päästä käymään Ruotsissa useammin. Mutta näkemisestä ei tarvitse onneksi ottaa paineita, ja elämme päivän kerrallaan luottaen toisiimme. Etäsuhteessahan ei ole mitään järkeä, ellei voi luottaa toiseen, Janita toteaa.

Janita halusi esiintyä jutussa ilman sukunimeään.

Kerro kokemuksiasi!

Miten sinä olet saanut etäsuhteesi toimimaan? Kerro parhaita vinkkejä alla olevassa tekstikentässä!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Jos ystävyyssuhde käy taakaksi, ehkä sille olisi parasta pistää stoppi.

Tosiystävyys kestää tavallisesti kovemmatkin töyssyt, mutta toisinaan kyyti yltyy liian rajuksi. Joskus ystävyys voi katketa ikävästi. Ystävyyssuhteen päättyminen on erityisen vaikeaa, jos ystävä on ollut läheinen ja kiinteä osa menneisyyttä.

Tunnistatko, milloin ystävyksien olisi parasta jatkaa elämäänsä erillään? Kuulimme yhdeksää naista, jotka kertoivat tarinansa, miten pitkäaikainen ystävyys lopulta päättyi.

Vaikeuksia ja kitkaa voi olla vaikea itse tiedostaa, mutta nämä 9 merkkiä paljastavat, milloin suhteen jatkoa kannattaa punnita. Huonon ihmissuhteen päättäminen on joskus ratkaisu, josta kiität itseäsi myöhemmin.

1. Hän ei ole tukenasi

Ystävyys perustuu tasa-arvoon, siihen, että molemmat tukevat toisiaan tarvittaessa. Jos olet jatkuvasti ystäväsi rinnalla, mutta et saa häneltä lainkaan vastakaikua, ystävyys kannattaa arvioida uudelleen. Suhde ei saa olla taakka.

”Ystävyys lapsuuden parhaan kaverini kanssa hiipui pois pikkuhiljaa, niin kuin usein käy. Ystäväni ei vain ollut enää kiinnostunut viettämään aikaa kanssani. Olimme kuitenkin olleet läheisiä tosi monta vuotta, joten ystävyydestä oli vaikea päästää kokonaan irti, vaikka näimme enää harvoin. Jonkinlainen päätepiste tuli, kun tapasimme parin vuoden hiljaiselon jälkeen. Huomasin, että ystäväni olikin aika erilainen tyyppi kuin millaisena hänet muistin, ja meillä oli myös erilaiset muistot siitä, millainen suhteemme oli ollut ja miten se oli päättynyt. En saanut kaipaamaani loppua, mutta pystyin irrottautumaan ystävästä paremmin.

Opin tästä, että jos ystävyys tai mikä tahansa ihmissuhde ei tunnu aidosti hyvältä ja molemminpuoliselta, se ei ole. Olisi ollut hyvä irrottautua tästä tyypistä jo vuosia aiemmin – jo silloin, kun ensimmäistä kertaa tunsin, että suhde ei ole tasaveroinen enkä riitä ystävälleni. Toisaalta osaan nyt arvostaa tasaveroisia, toimivia ystävyyssuhteitani ja parisuhdettani ja pitää huolen, että ne pysyvät tasapainossa." Nainen, 25.

2. Ette jaa samoja arvoja

Kompromissit kuuluvat ihmissuhteisiin, mutta erilaiset arvomaailmat voivat ajaa teitä jatkuvasti erilleen. Silloin on parempi etsiä toista seuraa.

3. Hän puhuu sinusta selkäsi takana

Me kaikki turhaudumme välillä ystäviimme, mutta silloin ongelmista pitäisi avautua suoraan ystävälle. Selän takana puhuminen aiheuttaa ystäväpiirissä vain draamaa ja kiusallisuutta.

”Pari vuotta sitten katkaisin välit ystävääni, koska sain tietää, että hän puhuu minusta pahaa selkäni takana. Sain kuulla asiasta niin luotettavalta lähteeltä, etten enää lähtenyt arvuuttelemaan, pitääkö tieto paikkaansa. Otin asian ex-ystäväni kanssa suoraan puheeksi. Hän ei edes vaivautunut väittämään vastaan. Nyt harmittaa, että ylipäätään missään vaiheessa kutsuin häntä ystäväkseni.” Nainen, 25

4. Menneisyys on ainoa yhdistävä tekijä

Pitkäaikaisille ystäville on vaikeinta sanoa hyvästejä. Silloin on kuitenkin parasta siirtyä eteenpäin, jos teillä ei ole enää mitään yhteistä. Menneisyys sitoo harvoin tarpeeksi yhteen.

5. Jokin on aina vikana

On raskasta kuunnella piikittelyä ja valittamista tauotta. Asioiden selvittäminen ja sopiminen vie aikaa ja energiaa molemmilta osapuolilta, ja lopulta ystävyyden ylläpitäminen käy raskaaksi.

”Entinen paras ystäväni alkoi oireilla vaikean eronsa jälkeen. Yritin pitkään ymmärtää ja olla tukena, kunnes oireilu alkoi käydä kohtuuttomaksi lähimmille ystäville. Ystävä muuttui katkeraksi ja vihamieliseksi, ja saimme jatkuvasti sietää piikittelyä, kiukuttelua ja vähättelyä. Emme olleet riidelleet aiemmin, mutta viimeisen yhteisen vuoden ajan otimme toistuvasti yhteen mitä ihmeellisimmistä asioista.

Voimani alkoivat jossain vaiheessa loppua, eikä ystävän seurassa enää ollut hyvä olla. Jokainen riita ajoi meitä kauemmas toisistamme. Tähän mennessä hän oli ehtinyt riitaantua jo monen muunkin kanssa, eikä hänen kanssaan tullut toimeen enää kukaan. Kun riitoja ei enää saatu aidosti sovittua, emmekä päässeet missään asiassa yhteisymmärrykseen, se riitti minulle merkiksi ystävyyden päättämiselle. Jälkeenpäin on ollut parempi olla, kun kaikki paha energia ja kitka katosivat elämästä.” Nainen, 22

6. Hän peruu aina tapaamisenne

Jokainen meistä tuntee sen yhden tyypin, joka peruu viimetingassa kaikki sovitut tapaamiset. Tällaiseen ihmiseen ei kannata tuhlata aikaa, sillä hän ei ole seurasi arvoinen.

7. Et voi luottaa häneen

Luottamus on jokaisen toimivan suhteen peruskallio. Se on helppo menettää, mutta vaikea rakentaa. Jos välillänne ei ole luottamusta, ystävyyssuhde ei ole terve.

8. Hän saa sinut tuntemaan itsesi huonoksi

Ystävien pitäisi antaa eikä ottaa. Jos tapaamisenne jättää sinuun kylmiä fiiliksiä kerta toisensa jälkeen, jokin ei ole kunnossa.

”Mulla tuli stoppi ystävän kanssa siinä, kun sain tietää, että se oli pitänyt sisällään ilmeisesti vuosikausia kaikkia asioita, jotka sitä ärsyttää mussa, ja sitten yhen pitkän hiljaiselon jälkeen se paukutti ne kaikki mun naamalle. Sovinnon tekemisestä ei tullut oikeen mitään, vaikka miten pyytelin anteeksi. Siinä vaiheessa elämää oli menossa niin paljon muutakin, että en pystynyt ottamaan vastaan kaikkea sitä lokaa niskaani. Tuli niin loukattu olo itelleniki siitä, miten se pysty haukkumaan ja puhumaan mulle niin rumasti, etten nähny mitään syytä jatkaa ystävyyttä.” Nainen, 20

9. Ystävyys tuntuu velvollisuudelta

Moni ihmissuhde voi jossain vaiheessa muuttua velvollisuudeksi – esimerkiksi lapsuudenystävät, sukulaiset tai opiskelutoverit. Jos tapaaminen ja ajan järjestäminen tuntuu pakkopullalta, on luultavasti aika antaa ystävyyden mennä. Joskus suhteen murehtiminen vie niin paljon energiaa, ettei sen ylläpitäminen kannata.

Tutkijan mukaan etukäteen mietityillä tiukoilla kriteereillä ei olekaan merkitystä, kun ihminen rakastuu.

Ulkonäköä ja sen merkityksiä tutkinut Markus Rantala sanoo, että lopulliset parinvalintapäätökset eivät ole tietoisia. Vaikka ihminen olisi kuvitellut ihannekumppanilleen kriteerejä esimerkiksi pituudesta tai hiusten väristä, ne eivät loppupeleissä vaikutakaan kiinnostumiseemme.

– Siitä ei ole paljon tietoa, mihin parinvalinta perustuu, mutta tutkimusten mukaan ensisilmäyksellä rakastuminen on mahdollista, Rantala sanoo.

– Erityisesti naisille hajuaistin merkitys on suuri. Hyvältä tuoksuva ihminen viehättää.

Rantalan mukaan luonto on luonut naisille ja miehille erilaisia evoluutioon liittyviä kumppaninvalintakriteerejä. Miehiä kiinnostaa luonnostaan hedelmällisyys, ja naisia miehen kyky huolehtia perheestä.

Myös nuoruus ja lapsuus vaikuttavat siihen, millaisesta kumppanista kiinnostuu. Vaikutteet tulevat usein omasta perheestä, eli ihminen etsii esimerkiksi vanhempiensa kaltaista puolisoa.

– Ihmiset harvoin sanovat pinnallisia toiveita ääneen, koska kuuluisi korostaa henkisiä ominaisuuksia. Monesti ihastuneena saatetaan kuvitella, että ollaan ihastuttu toisen persoonaan. Kaikki kumppanissa vaikuttaa täydelliseltä ihastuneena, joten vaikuttavat tekijät ovat tiedostamattomalla tasolla.

Millaisiin piirteisiin naiset ovat sitten ihastuneet ja rakastuneet ensimmäisenä?

”Hurahdin mieheni pitkiin ripsiin. Oltiin festareilla, ja mies majoittui kanssani samassa hotellissa. Jo heti ensikohtaamisessa huomasin, että tyypillä on maailman ihanimmat silmät niiden räpsyripsiensä ansiosta. Onneksi lapseni perivät miehen ripset, eivätkä näitä omia tynkiäni.”

”Viehätyin jonkinlaisesta tuttuuden tunteesta. Jo ensitapaamisella välittyi, että tähän ihmiseen uskallan luottaa. Olisin uskonut jopa kotiavaimeni miehelle.”

”Vaikka on tosi iso klisee sanoa näin, niin sanon silti: rakastuin puolisossani ihan kaikkeen – hänen yleiseen olemukseensa. Rakkaani oli sellainen vähän omituinen hassuttelija, jonka olemus henki mystistä salaperäisyyttä. Sellainen on aina kiehtonut minua. Lisäksi kävin kuumana hänen vaaleaan ja kiharaan tukkaansa, joka tuntui sormissa valtavan pehmoiselta. Olemme edelleen yhdessä ja nykyään aina tasaisin väliajoin harmittelen, että hänen tukkansa on nykyään melko lyhyt.”

”Ensimmäisenä kiinnitin huomiota hänen pituuteensa, olin jotenkin tosi viehättynyt siitä, että tyyppi oli minua ja muitakin huomattavasti pidempi. En osaa oikein selittääkään sitä, mielestäni oli kai vain hauskaa keskustella hänen kanssaan, kun itse olen aika lyhyt.”

”Ihastuin entisessä poikaystävässäni hänen hieman epätäydellisiin hampaisiinsa, joissa oli pieniä rakoja. Täydellisellä hammasrivistöllä hän olisi ollut täysin erinäköinen, mutta rakoilevat hampaat olivat mielestäni juuri täydelliset.”

Vieraz

Ensisilmäyksellä rakastuminen on totta – naiset kertovat, mihin ihastuivat kumppanissaan

Miehen pitää olla hyvännäköinen, ainakin kyseiselle naiselle, koska tutkimusten mukaan miehen hyvä ulkonäkö parantaa seksin laatua ja nainen saa todennäköisemmin orgasmin... toisaalta naiset ovat hyvin kiinnostuneita siitä että muutkin naiset ovat samaa mieltä heidän partneristansa. Luonnetta voi arvioida vain niiltä joihin tutustuu, eikä ulkonäöltänsä yhdentekevään tutustu.. eli ulkonäkömratkaisee, molemmilla sukupuolilla. E
Lue kommentti