Syntymätodistus tuli postissa – lukijat kertovat, kuinka puolison pettäminen paljastui

Me Naisten lukijat kertovat, miten heille selvisi, että puoliso pettää.

Usein pettävä puoliso jää kiinni puhelimeen tulleista viesteistä.

Pettäminen loukkaa petettyä osapuolta aina. Lisää kipua tuo, jos puolison pettämisestä saa tietää erityisen julmalla tavalla.

Me Naisten pettämiskyselyyn vastanneet lukijat kertovat, miten he saivat tietää kumppaninsa uskottomuudesta muun muassa toisen naisen ystävältä tai yllättäen postissa lähetetyn syntymätodistuksen vuoksi.

Osa antoi pettämisen anteeksi, osalla suhde päättyi siihen.

 Mieluummin olisin ollut tietämättä asiasta, jos näin jälkikäteen miettii.

Syrjähypyn ystävä soitti

”Minulle soitti nainen, joka oli mieheni syrjähypyn ystävä ja kertoi asiasta. Mies kielsi asian, mutta sitten menin lukemaan hänen sähköpostiaan, jota en ollut ennen sitä enkä sen jälkeen tehnyt.

Mies oli poistanut kaikki muut paitsi lähettämänsä viestit. Sen jälkeen soppaa on selvitetty. Olemme edelleen naimisissa, mutta vielä kolme vuotta tapahtuneen jälkeen käymme pariterapiassa. Vaikeaa on, vaikka haluamme olla yhdessä. En luota mieheeni. Mielummin olisin ollut tietämättä asiasta, jos näin jälkikäteen miettii.

Nainen, 40

Mies kehuskeli keskustelupalstalla

”Eksäni jäi kiinni pettämisestä niinkin helposti kuin keskustelupalstalla, missä kehuskeli asialla. Oli helppoa yhdistää keskustelupalstan versio tarinasta samaan naiseen, jota eksä väitti minulle "vain kaveriksi, jota ei todellakaan halua".

Oli helpotus lopettaa suhde. Mies oli loppumetreillä enimmäkseen masentunut, ärtyisä riitelijä ja päivänpilaaja, jota halusin naiivisti auttaa paranemaan. Elämänlaatuni koheni heti, kun lakkasin tuhlaamasta aikaa henkisesti rikkinäiseen tyyppiin. Nykyään olen onnellinen.

Nainen, 34

Tekstari tuli, kun vaimo oli suihkussa

”Vaimo jäi kiinni klassisesti tekstiviesteistä, jotka tulivat kun hän oli suihkussa. Ollaan siis aina luettu toisillemme saapuvia viestejä, kun toinen ei ole ollut puhelimensa ääressä.”

Mies, 41

 Poikaystäväni oli kertonut seurustelevansa, mutta tämä nainen oli kuulemma hyvin sinnikäs.

Poikaystävä tuli ulos toisen naisen asunnosta

”Olimme seurustelleet noin vuoden, kun lähdin toiselle paikkakunnalle opiskelemaan. Aloin vähitellen kuulla kavereiltani juttuja, että poikaystäväni viihtyy aika paljon erään toisen naisen kanssa. Kysyin tästä suoraan. Poikaystäväni vastasi, että nainen on ihan kiva, mutta kylläkin ihastunut häneen. Poikaystäväni oli kertonut seurustelevansa, mutta tämä nainen oli kuulemma hyvin sinnikäs.

Talvemmalla saavuin viikonlopuksi poikaystäväni luo kotikaupunkiin. Hänen piti tulla minua asemalle vastaan, mutta häntäpä ei kuulunut mistään. Lähdin sitten kävelemään kämpille päin. Suorin reitti kulki tämän epäilyttävän naisen kodin ohi. Kun kuljin ohi, kukas siellä juuri astui ovesta ulos ja käveli autolleen.

Nyt eivät enää mitkään selittelyt menneet läpi, suhde loppui siihen. Kostoksi muhinoin hänen hyvän kaverinsa kanssa.”

Nainen, 38

 13 vuotta kestänyt suhteemme loppui siihen, kun yksi näistä naisista tuli raskaaksi, ja päätin, että mikään ei ole tämän arvoista.

Tekstari toiselta naiselta

”Sain tekstiviestin tältä toiselta naiselta. Hän oli kyllästynyt odottamaan, kun eroa ei tullutkaan. Pettämistä oli jatkunut satunnaisesti jo useampia vuosia. Menimme pariterapiaan ja yritimme saada suhteen oikeille raiteille.'

Pettäminen uusien naisten kanssa kuitenkin jatkui samaan aikaan, kun yritimme saada asoitamme kuntoon. Välillä autosta löytyi pitkiä vaaleita hiuksia (minulla tummat ja lyhyet), epämääräisiä soittoja yöllä, paljon pitkiä iltoja poikien kanssa ynnä muuta.

13 vuotta kestänyt suhteemme loppui siihen, kun yksi näistä naisista tuli raskaaksi, ja päätin, että mikään ei ole tämän arvoista. Ei siitä pettämisestä taida koskaan tulla loppua, ainakaan tämän miehen osalta.”

Nainen, 40

 Työkaverin Facebook päivitys olisi sen viimeistään seuraavana päivänä paljastanut.

Mies kävi salilla toisella paikkakunnalla

”Olin epäillyt asiaa jo pidemmän aikaa, koska siitä oli niin klassisia viitteitä. Mies kävi salilla vieraalla paikkakunnalla ja jäi työkaverin luokse aina vain useammin juhlimaan ja yöksi... eli suomeksi tämän naisen luo.

Yhtenä viikonloppuna hänen kotiinpaluunsa venyi ja venyi epämääräisen selitysten saattelemana. Kotiin tultuaan oli hiljainen ja purki salikamansa pesukoneessa. Menimme nukkumaan-

Ajatus ei kuitenkaan jättänyt minua rauhaan ja kävin katsomassa näitä kamppeita. Siellähän ne koneessa puhtaina ja viikattuina, eli niitä ei oltu edes käytetty. Siitä sitten minä kysymään että missäs sitä on koko viikonlopun menty. Jos asia ei olisi näin paljastunut, niin asioina toimineen työkaverin Facebook päivitys olisi sen viimeistään seuraavana päivänä paljastanut. Asiasta on aikaa viitisen vuotta ja edelleen olemme yhdessä. Yhdessä päästiin siitä yli ja annettiin anteeksi.”

Nainen, 41

Tuntematon nainen avautui

”Olimme asuneet kaksi vuotta eri paikkakunnilla miesystäväni kanssa, kun ryhdyin tekemään muuttoa hänen luokseen. Olin hoitamassa siihen liittyviä asioita, kun täysin yllättävässä tilanteessa minulle ennestään tuntematon nainen alkoi avautua miesystäväni käytöksestä.

Et kai ole muuttamassa hänen luokseen? Mieti vielä kaksi kertaa, nainen aloitti. Aika pian selvisi, että kaupungissa oli tuskin yhtään naista, jota kumppanini ei olisi yritellyt parin vuoden aikana. Sänkyyn päätyneitäkin oli lukuisia, mukaan lukien tämä minulle avautunut nainen. Vielä samana iltana miesystäväni joutui tunnustamaan kaiken, ja suhteemme olikin sitten siinä. Olen yhä kiitollinen tuolle satunnaiselle naiselle. En tiedä miten kauan olisin tuhlannut aikaani petolliseen exään, jos olisin ehtinyt muuttaa hänen luokseen.”

Nainen

 Istahdin heidän eteensä ja taisin todellakin yllättää.

Mies löytyi baarista toisen naisen kanssa

”Miesystäväni muuttui etäiseksi ja oli paljon poissa kotoa. Meillä oli avoin suhde ja molemmilla mahdollisuus liikkua vapaasti. Aavistin kuitenkin, että jokin on vinossa. Hän ei ulos lähtiessään vastannut puhelimeen, viesteihinkin pitkällä viiveellä.

Jälleen kerran hän sanoi menevänsä ystäviensä kanssa baariin. Sattui kuitenkin niin, että yksi näistä ystävistä käveli minua vastaan, vaikka heidän piti olla ulkona yhdessä. Hän soitti miehelleni ja sai selvitettyä, missä baarissa mieheni on. Mies oli lähtenyt kauas keskustasta rähjäiseen lähiöbaariin ettei varmasti törmäisi tuttuihin. Menin sinne ja löysin hänet kaulailemassa toisen naisen kanssa. Istahdin heidän eteensä ja taisin todellakin yllättää. Tyyppi yritti karata paikalta, mutta kiskaisin hänet takaisin istumaan ja sanoin, että nyt selvitetään asiat. Suhteemme päättyi siihen.”

Nainen, 48

 Kyseessä oli syntymätodistus, jossa lapsen isä oli ex-mieheni.

Syntymätodistus tuli postissa

”Asia alkoi kummittelemaan mielessäni, kun ex-puoliso piti puhelinta aina mukana kotona ollessaan ja alkoi tehdä pitkiä työpäiviä. Aika klassista, mutta sitten pamahti. Postiluukustamme tuli postia eräänä lauantai päivänä. Olin lastemme kanssa silloin yksin kotona. Kyseessä oli syntymätodistus, jossa lapsen isä oli ex-mieheni.

Muutamat selitykset tai niiden yritykset kuuntelin ja sitten pyysi häntä ystävällisesti ottamaan kaikki tavarat mitä hän haluaa ja häipymään elämästäni. Koko prosessi epäilystä eroon kesti noin vuoden. Aikaa tapahtuneesta on nyt 14 vuotta.”

Nainen, 42

 Kaikki romahti, ja miehellä alkoi uusi elämä.

Mies alkoi puunata ja käyttäytyä oudosti

”Miehen outo käytös työmatkoille mennessä, puunaus ja vaatteiden pakkaaminen mitä ei ennen ollut. Kielsi pettämisen. Yhtenä yönä katsoin hänen kännykkäänsä, josta kaikki selvisi: lemmenlurinoita joita en ollut itse koskaan kuullut miehen suusta. Olimme naimisissa, olleet yhdessä yli 20 vuotta, kolme lasta ja vastarakennettu koti. Kaikki romahti, ja miehellä alkoi uusi elämä.”

Nainen, 51

 Näin, kun mies päissään kirjoitti viestiä toiselle naiselle. Minun vieressäni sängyssä!

Mies kirjoitteli humalassa viestejä toiselle

Näin, kun mies päissään kirjoitti viestiä ja lähetteli sydämiä toiselle naiselle. Minun vieressäni sängyssä! Ei kai humalatilaltaan tajunnut. 12 vuotta, joista 7 naimisissa, viemäristä alas. Eli siis kyllä, erosimme.

Nainen, 40

 Järkytys iski ja juoksin oksentamaan.

Varoitusmerkkejä oli kaikkialla

Minua petettiin. En näin jälkikäteen halua vieläkään tietää, montako naisia oli. Muistan, että varoitusmerkkejä oli kaikkialla: vaatetyyli muuttui, mies ei aina vastannut puhelimeen ja sai outoja puheluita, joita ei voinut seurassani puhua.

Pahinta oli, kun kerran eksyin eräälle deittisivustolle ja huomasin siellä ensimmäisenä exäni kuvan. Järkytys iski ja juoksin oksentamaan. Kyllä ilmoitin eksälle, en enää muista edes mikä huono selitys oli.

Nainen, 27

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Me Naisissa elokuussa 2016.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?