Mikäs se sieltä rasiasta ilmestyikään? Kuva: Shutterstock

Romantiikannälkäiset, nyt kuulolle. Ja naimattomat, tästä mallia!

Kaikkein klassisimmassa (elokuva)versiossahan se menee näin: mies polvistuu (mielellään julkisella paikalla), kaivaa povitaskustaan sormusrasian, heittää ilmoille kysymyksen, ja morsian henkäisee häkeltyneenä myöntävän vastauksen. Sitten jo suudellaankin intohimoisesti.

Mutta nämä ajat ovat auttamatta takana. Jos vuonna 2014 haluaa tehdä todellisen vaikutuksen, ei pelkkä kuraantunut polvi enää riitä. Tai näin ajattelivat ainakin nämä seuraavat kosijat, jotka päättivät yllättää mielitiettynsä.

Brittiläinen Ben Chudley, 28, kosi tyttöystäväänsä Olivia Abdulia juoksuaplikaation avulla. Mies kipaisi pikaiselle lenkille sunnuntaina 7.12. ja latasi sen jälkeen kuvan juoksureitistään Facebook-sivulleen. Hikoilu kannatti, tyttöystävä vastasi kyllä.

Julkaisu käyttäjältä Ben Chudley.

Ben ei suinkaan ole ainoa GPS:n avulla kosinut. Emily McLanahan vastasi: ”KYLLÄ! Rakastan sinua!” rakastetulleen, joka taituroi pyöränsä ja Google Mapsin avulla kaunokirjoitetun rakkausviestin.

Tänä vuonna julkisuuteen tuli myös japanilaisen Yasushi Takahashin kosinta, joka päihitti sinnikkyydessään edelliset reippailijat. Mies nimittäin jätti työnsä matkustaakseen Japanin halki. Hän taivalsi pääosin kävellen noin 7000 kilometrin matkan. Aikaa retkeen kului kuusi kuukautta. Matkan jälkeen miehen reissun todellinen syy paljastui.

– Halusin kirjoittaa maailman suurimman kosinnan ja keksin, että GPS-reitityksen avulla se voisi onnistua, mies sanoo Daily Mailissa.

Miehen kosintaviesti ylsi koko Japanin läpi, ja tyttöystäväkin vastasi myöntävästi.

Ihan yhtä hyvin ei käynyt marraskuussa nuorelle kiinalaismiehelle, joka yritti hurmata nuorikkonsa 99:n iPhonen avulla. Ohjelmoijana työskentelevä mies oli kuluttanut arviolta kahden vuoden palkkansa verran uusiin iPhone 6 -puhelimiin, jotka hän oli asetellut sydämen muotoon. Hän kosi rakastettuaan kollegoidensa ympäröimänä puhelinsydämen keskellä. Puhelimet eivät kuitenkaan vaikuttaneet toivotusti, vaan mies sai kieltävän vastauksen.

One Direction puolestaan auttoi keikallaan erästä faniaan kosimaan tyttöystäväänsä. Miehen polvistuminen näytettiin konsertin jättinäytöiltä, ja yleisömeri kiljui ihastuneena – tuore morsian mukaan luettuna.

Yhdysvaltalaismies puolestaan säästi 12-vuotiaasta lähtien voidakseen eräänä päivänä järjestää täydellisen kosinnan. Päivän kestänyt kosinta sisälsi muun muassa manikyyrin, shoppailua ja loppuhuipennuksen Rose Bowl -stadionilla.

Mutta osataan sitä Suomessakin. Ville Tuominen kosi kesällä elokuviin siskonsa kanssa lähtenyttä Eija Pitkästä itsetehdyn lyhytelokuvan avulla.

Lue myös:

Radiojuontajan kosinta yllätti Krista Siegfridsin: ”Söimme illallista tähtitaivaan alla”

Mies säästi 12-vuotiaasta lähtien täydellistä kosintaa varten – tältä se näytti

Upeat häät budjetista riippumatta – hääsuunnittelijan 10 vinkkiä

Ei ole yhtä oikeaa lausetta – eivätkä kaikki masentuneet edes halua jutella.

Tilastojen mukaan joka viides suomalainen sairastuu masennukseen elämänsä aikana. Sairaus kuitenkin vaikuttaa monen muunkin elämään – jos jokaisella masentuneella on vierellään esimerkiksi kaksi läheistä ihmistä, masennus koskettaa valtavaa joukkoa suomalaisia.

Masentuneen läheisen on tärkeää huolehtia omasta jaksamisestaan, ja vertaistukeakin on tarjolla. Silti masentuneen lähellä voi olla vaikea olla. Miten toista voisi tukea niin henkilökohtaisessa kokemuksessa?

Miten valita sanat oikein? Masennuksen kokeneet käyttäjät kertoivat AskReddit-sivustolla, mitä toivoisivat itselleen sanottavan.

Sadoista vastauksista käy ilmi, ettei ole olemassa yhtä mallia, joka toimisi joka tilanteessa. Kaikki masentuneet eivät ensinnäkään kaipaa sitä, että joku on koko ajan lähellä – ja silloin heille kannattaa antaa tilaa.

Mielenterveysseuran sivuilla muistutetaan, että monesti pelkkä tieto siitä, että joku välittää, auttaa masentunutta. On tärkeää muistaa kertoa, että toinen on tärkeä itselle.

Monesti pelkkä tieto siitä, että joku välittää, auttaa masentunutta.

Sitten Redditin käyttäjien ehdotuksiin. Vaikka ei saisikaan aikaan näkyvää muutosta masentuneessa, kannattaa muistaa, että millä tahansa sanoilla voi olla silti merkitystä. Vetäytymisen sijaan on tärkeää näyttää, että ihminen on yhä olemassa sinulle, vaikka onkin masentunut.

1. ”Olet tervetullut.”

Masentuneelle on tyypillistä vetäytyä omiin oloihinsa, mutta siltikään ei maksa mitään kutsua häntä esimerkiksi mukaan juhliin – vaikka hän olisi jättänyt tulematta ties kuinka monta kertaa.

– Vaikka en tulisi, jo sen tietäminen, että joku haluaa minut mukaan, voi auttaa, Reddit-käyttäjät Lacerik sanoi keskusteluketjussa.

2. ”Tiedän, että teet parhaasi.”

Ulospäin voi näyttää siltä, että masentunut ei tee juuri mitään, vaikka hän käykin läpi väsyttävää henkistä taistelua. Välittämisensä voi näyttää esimerkiksi kertomalla, että tietää toisen yrittävän parhaansa ja ettei tällä ole helppoa.

3. Kysy jotain

Jos ei ole aivan varma siitä, miten masentuneen kanssa tulisi toimia, oiva ratkaisu on kysyminen! Kerro, että haluat auttaa ja kysy, miten sen voisit tehdä. Muista myös kuunnella vastaus huolella. Masentuneella saattaa olla täsmällinenkin vastaus tai sitten ei. Joka tapauksessa olet kertonut, että olet valmis tukemaan häntä.

4. Anna hali

Aina sanoja ei tarvita. Usein riittää, että on läsnä ja kuuntelee, jos toinen haluaa kertoa jotain. Jotkut saavat sanojakin suurempaa lohdutusta fyysisestä kontaktista.

5. ”Ollaan vaan ja hengaillaan.”

Redditissä ehdotellaan reseptiksi rentoa yhdessäoloa: pizzan syömistä, tv:n katselua, videopelejä ja siinä ohessa jutustelua kaikesta mahdollisesta. Joskus on ihan vapauttavaa, etteivät kaikki koko ajan keskity siihen, miten masennus milläkin hetkellä jakselee.

6. ”Rakastan sinua.”

...sellaisena kuin olet. Rakastan sinua, enkä ole menossa minnekään.

7. ”Uskon tunteisiisi ja niillä on minulle merkitystä.”

Osa Redditin käyttäjistä oli sitä mieltä, että he haluavat kuulla pelkästään sen, että heidät hyväksytään tunteineen – eikä heitä yritetä väkisin korjata. ”On ok olla surullinen.”

Joidenkin elämänohjeiden oppiminen ei ole koskaan liian myöhäistä – vaikka saattaahan se harmittaa, kun neuvoa olisi voinut tarvita jo teininä.

Rakkautta. Unelmia. Arkea. Näihin elämän peruspilareihin nojautuvat Me Naisten lukijoiden aikuisena opitut viisaudet.

Me Naiset kertoi viime viikolla seitsemästä elämänohjeesta, jotka ihmiset oppivat liian myöhään. Kysyimme jutussa myös lukijoiltamme, minkä elämänviisauden he ovat oppineet aikuisena.

Vaikka moni harmitteli, että tärkeimmät ohjeet on opittu vasta vanhemmalla iällä, vastauksista henki kiitollisuus ja armollisuus. Ne ovat hyödyllisiä tunteita opittavaksi missä iässä tahansa.

1. Unelmista

2. Tunteista

3. Itsetunnosta

4. Työstä

5. Seikkailuista

6. Ihmissuhteista

7. Rakkaudesta

8. Kiireestä

9. Nukkumisesta

10. Arjesta

Osallistu kyselyyn ja kerro, puhutko parisuhteestasi somessa.

Yhdelle pusukuvat ovat arkipäivää, toinen ei koe julkista söpöilyä omaksi jutukseen. Miten sinun parisuhteesi näkyy sosiaalisessa mediassa? Kerrotko puolisosi nimen Facebook-profiilissa? Hehkutatko rakkautta vuosipäivänä tai jaat selfieitä aurinkorannalta? Miksi tai miksi et? Kertooko somekäyttäytyminen mielestäsi jotain suhteesta?

Osallistu jutuntekoon ja kerro meille, puhutko parisuhteestasi somessa. Vastauksia käytetään myöhemmin Me Naisten jutussa.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Usein se on jotain ihan arkista, mutta jää ikuisesti mieleen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikä on kauneinta, mitä sinun kumppanisi tai eksäsi on sinulle sanonut? Kerro kommenteissa!

kaunis :)

Naiset kertovat: tämä on kauneinta, mitä puolisoni on minulle sanonut

Sinä olet kaunis. (Sanoo joka päivä!) ja 'Kuka sokea muka ei tajuaisi, että se sama upea nainen on noiden verkkareiden ja t-paidan alla kuin muussakin vaateparressa tai alasti.. hölmöhän sitä olisi, jos ei omaa naistaan pysty näkemään vaatteidenkin lävitse juuri niin loistavana kuin hän on!' - sanoo samainen jo usean vuoden aviomies, kun itse olin ollut kuumeessa ja nuhassa, ja istuin löhöhousuissa sohvalla. Olin myös todennut aiemmin, että joku exä ei sietänyt relavaatteita kotona, koska 'ei...
Lue kommentti