Onko tässä tulevaisuuden uusi hittiammatti: Instagram-parisuhde? Kuva: Shutterstock
Onko tässä tulevaisuuden uusi hittiammatti: Instagram-parisuhde? Kuva: Shutterstock

Kauniit ja seksikkäät Instagram-parikuvat ovat nyt supersuosittuja. Ketkä niitä ottavat ja mitä kahden kauniin ihmisen lemmen seuraaminen somessa antaa meille?

Instagramissa on vuosien ajan tykkäilty selfieistä. Viime aikoina miljoonia seuraajia ovat kuitenkin saaneet käyttäjät, jotka esiintyvät kuvissaan yhdessä pariskuntana. Ammattimaiset kuvat myyvät parisuhdetta ja täydellisyyttä, ja kommenteissa toistuu usein merkintä #couplegoals.

Mutta miksi jonkun muun parisuhde voi olla tavoite? Voisi kuvitella, että paratiisirannoilla kuhertelevien mallien katseleminen saisi oman elämän tuntumaan ankealta. Jopa miljoonat tykkäykset kertovat kuitenkin toisin: onnea, seksiä ja seikkailuja tihkuville kuville on selkeästi tilausta.

Parisuhdeidyllejä on toki erilaisia. Kuvista löytyy niin seksikkäitä surffitukkia, uskovaisia reppureissaajia kuin lapsiperheen elämää. Listasimme tämän hetken kuusi kuuminta paria, joiden ammattinimikkeenä voisi olla täydellinen Instagram-parisuhde.

1. Alexis Ren & Jay Alvarrez

Pariskunnan kuvista ei puutu ruskettunutta ihoa, hiekkaisia pakaroita tai kiihkeitä suudelmia. Kaksikymppiset Alexis ja Jay matkustavat trooppisesta kohteesta toiseen. Miljoonat Instagram-seuraajat ja täydellisen parin imago takaavat sen, että sponsoreita reissuille riittää. Paratiisisaarien välissä söpöläiset piipahtavat esimerkiksi New Yorkiin Ralph Laurenin muotinäytökseen.

Nakuilun ja mallintöiden ohella he harrastavat laskuvarjohyppyjä ja silittelevät koiranpentuja.

 

👅

A photo posted by JAY ALVARREZ (@jayalvarrez) on

 

2. Samuel Taipale & Hildegunn Taipale

Suomalais-norjalaisen pariskunnan Instagram-tilit ovat täynnä henkeäsalpaavia maisemia ja luontoa. Myöskin tämä pariskunta elää ympäri maailmaa matkustellen. Viimeksi he seikkailivat Jordaniassa, työskennellen Visit Jordanialle. Valokuvaaja Samuel ikuistaa usein vaimonsa Hildegunnin jylhän maiseman yllä.

Vuosi sitten Ranskassa vihityn parin häävideo aiheuttaa kateellisia huokauksia. Hawajilla tavannut kiharahiuksinen pariskunta ja vanha linna Normandiassa. Siinäpä ainekset sadunomaiseen vihkitilaisuuteen.

 

Happy valentines y'all.

A photo posted by Hildegunn Taipale (@hilvees) on

 

3. Sally Mustang & Mitch Gobel 

Tämä boheemi taiteilijapariskunta ei arkaile kertoa seksielämästään. Australialaisen lemmenparin eroottiset kuvat ja kertomukset ovat kuitenkin paljastaneet joskus liikaa: Instagramin ylläpito on joutunut poistamaankin niitä kuvavirrasta. Mikäli moderoimaton sisältö kiinnostaa, voi Sex Is Art -kertomukset tilata suoraan omaan sähköpostiin.

@sallymustang Art - ‘The expression or application of human creative skill and imagination, typically in a visual form such as painting or sculpture, producing works to be appreciated primarily for their beauty or emotional power.’ We believe that #SexisArt, or rather the way that we create it through our images and writing, is art. Peoples interpretations of art are usually very varied and most great art is often considered controversial. Our writing and images are created through love, there’s obviously a very sexual aspect to the way we write, but those who can see through the physical aspect and consider the post on a whole can see the real beauty and defined art in our work. Nude paintings, drawing sculptures etc, have been considered art for hundreds, maybe even thousands of years. They all celebrate the human body and it’s beauty, and this was widely accepted throughout society, even churches and museums accommodated for this type of artwork. But this the 21st century, we have the power of the internet / social media and through that we have access to basically anything you could possibly think of, through a computer. It was inevitable that evolution within communication, or engineering, or art etc, would occur thanks to the internet. Our posts are a new perspective, for us and many others on the relationship of sex, as art. We fully believe that our post represent the very definition of art by being a creative expression in a visual and written form that evokes beauty and emotional power. The overall message behind what we’re doing is for freedom of expression, in an always criticising and controlling modern world. Of course we also want to promote love, connection and sexual exploration. Through our art we believe we can influence change and conversation, not just artistically but in peoples everyday life. This is art that can appeal to almost anyone with an open mind and we hope that people can not only appreciate, but also take something away from our work and use it in their own relationships. The body is beautiful, the mind is beautiful, movement is beautiful and in our minds, Sex is Art.

A photo posted by Mitch Gobel Resin Art (@mitchgobel_resinart) on

 

4. Murad Osmann & Natalia Zahkarova

Moskovalaispariskunta on jo parin vuoden ajan matkustellut päätoimisesti ottaen ilmiöksi muodostuneita Follow me to -kuvia.  Melkein joka kolkan kolunnut pari oli vastikään National Geographic Traveler -lehden kannessa.
Loppuvatkohan kuuluisat maamerkit kuvien taustalla pian kesken?

 

5. Neil Patrick Harris & David Burtka

How I Met Your Mother -sarjasta tuttu Harris ja ammattikokkina työskentelevä Burtka ovat seurustelleet reilusti yli kymmenen vuotta. Luksusta huokuvan matkustamisen sijaan heidän kuvien parasta antia ovat hellyttävät perhekuvat, joissa esiintyvät pariskunnan kaksoset Harper Grace ja Gideon Scott.
Halloweenin aikaan koko perhe pukeutuu mitä hauskimpiin asuihin, viime vuonna Star Warsin hahmoiksi. Aikaisempina vuosina teemana on ollut muun muassa Liisa Ihmemaassa ja Batman.

 

A long time ago in a Halloween far, far away....

A photo posted by Neil Patrick Harris (@nph) on

 

6. Taylor Swift & Calvin Harris

Kaipaako tämä superpari suurempia esittelyjä?
Pariskunnan yhteiskuva kipusi muun muassa Instagramin viime vuoden neljänneksi tykätyimmäksi kuvaksi, noin 2,5 miljoonalla tykkäyksellä.

 

Friendly relations between Scotland and America. @calvinharris

A photo posted by Taylor Swift (@taylorswift) on

 

 

 

Elina Tanskasen mukaan ennen eroa kannattaa kuitenkin punnita tarkasti, voisiko tilanteelle tehdä jotain. 

Suomalaiset harrastavat yhä vähemmän seksiä. Samaan aikaan moni valittelee, ettei kumppania kiinnosta sänkytouhut eikä petipuolella tapahdu asioita, jotka saisivat innostumaan.

Mitä tilanteessa kannattaisi tehdä? Kuinka pitkään ”huonoa seksiä” pitää kestää? Saako toisesta erota sen vuoksi, ettei ole tyytyväinen seksielämäänsä?

Seksuaaliterapeutti (NACS) Elina Tanskasen mukaan saa.

 – Olisi vanhanaikaista sanoa, että parin pitää pysyä yhdessä hinnalla millä hyvänsä. Isot ongelmat seksuaalisuuden alueella heijastuvat muillekin osa-aluille ja lopputuloksena voi olla suhde, jossa on kaksi onnetonta ja omalla tavallaan kärsivää osapuolta. Kun tuntuu siltä, että kaikki kivet on käännetty ja näkökulmat katsottu eikä mikään auta, on ihan hyväksyttävää erota.

Mieti, ennen kuin kaikki loppuu

Tanskanen painottaa, että jokaisen pitää parisuhdettaan punnitessa aina pohtia tilannetta omalta kantiltaan. Joskus toivottomaltakin tuntuva tilanne korjaantuu, kun siihen kiinnitetään oikeanlaista huomiota.

Ennen eroa Tanskanen kehottaa keskustelemaan kumppanin kanssa tuntemuksista ja miettimään ajan kanssa, voisiko tilanteelle tehdä jotain.

– Kannattaa etsiä yhteistä maastoa. Siinä voi auttaa esimerkiksi keskusteleminen seksuaaliterapeutin kanssa. Hän voi tuoda tilanteeseen uusia näkökulmia, Tanskanen kertoo.

”Seksi voi tuntua suhteen suurimmalta ongelmalta, mutta todellinen alkusyy ongelmiin voi löytyä toisaalta.”

Ei ole myöskään tavatonta, että ”huonon seksin” syyksi paljastuu jokin ihan muu kuin itse petipuuhat.

– Parisuhteen muu tilanne ja elämäntilanne ylipäätään näkyy hyvin herkästi seksin ja seksuaalisuuden alueella. Seksi voi tuntua suhteen suurimmalta ongelmalta, mutta todellinen alkusyy ongelmiin voi löytyä toisaalta, Tanskanen kertoo.

Erilaiset halut pöydälle!

Joskus seksi voi tuntua kehnolta sen takia, että kumppaneilla on yksinkertaisesti eri toiveet petipuuhista.

– Toinen kumppaneista saattaa tykätä kinkystä seksistä mutta toinen ei ollenkaan. Siinä vaiheessa pitää miettiä, millaisia kompromisseja on valmis tekemään toisen vuoksi.

Viime aikoina julkisuudessa on puhuttu koko ajan enemmän vaihtoehdosta, jossa yksiavioinen suhde avataan. Silloin kumppanit voivat yhteisestä sopimuksesta harrastaa seksiä myös muiden kanssa. 

”Suhteen avaaminen vaatii paljon keskustelua, mutta samalla siinä on elementtejä, jotka voivat tuoda apua tilanteeseen.”

Tanskasen mukaan osalle avoin suhde voi tuoda avun, kun seksielämä ei tavalla tai tyydytä.

– Se on yksi ratkaisu muiden joukossa, mutta se ei toimi kaikille. Suhteen avaaminen vaatii paljon keskustelua, mutta samalla siinä on elementtejä, jotka voivat tuoda apua tilanteeseen.

Avainasemassa paremman seksielämän saavuttamisessa on muutenkin keskusteleminen. Tanskanen muistuttaa, ettei kumppani saa koskaan painostaa ylittämään toisen rajoja.

– On kuitenkin eri asia, että uudet kokeilut ujostuttavat, kuin se, että kokeilu rikkoo selkeästi omia rajoja. On myös eri asia harmitella sitä, että jää vaille jotain hiukan kaipaamaansa asiaa kuin se, ettei voi toteuttaa itseään seksuaalisesti ollenkaan.

Vastaa kyselyyn!

Antti Tuisku kertoo tänään torstaina ilmestyvässä Me Naiset -lehdessä kärsineensä kateuden tunteesta niin pahasti, että haki apua terapiasta. Haastattelussa Antti muistelee esimerkiksi vuoden 2011 Emma Gaalaa, jossa Jenni Vartiainen voitti ennätysmäärän palkintoja. Silloin Antti ei voinut pidätellä pettymystään.

– Olin ihan paskana, etten taaskaan ollut voittanut mitään. Vielä enemmän olin paskana siitä, että en osannut olla onnellinen rakkaan ystäväni puolesta. Kävin sotaa pääni sisällä. En halunnut olla kateellinen, mutta olin. Minun oli pakko pureutua tunteeseen syvemmin: miksi tunnen näin? Antti kertoo.

Pahimmillaan kateus voi ajaa hirveään kierteeseen, eikä pysty keskittymään omaan elämäänsä lainkaan. Mutta on siinä myös hyviäkin puolia. Kodin Kuvalehden haastatteleman psykoterapeutti Terhi Teräs-Hukan mukaan kateudesta puhuminen auttaa ihmistä usein hahmottamaan, mitä hän oikeasti elämältä tahtoo. Se voi opettaa jotain.

Mistä ja kenelle sinä olet ollut kateellinen? Vastaa jutun lopussa olevaan kyselyyn. Voit tehdä sen nimettömänä. Vastauksia voidaan käyttää Me Naisten jutuissa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.