Oletko koskaan ajatellut, että valittaminen työpaikalla ei tee ketään onnellisemmaksi? Kuva: Colourbox
Oletko koskaan ajatellut, että valittaminen työpaikalla ei tee ketään onnellisemmaksi? Kuva: Colourbox

Mitä mokia sinä olet tehnyt uudessa työpaikassa tai työelämän alussa?

Työpaikan vaihtaminen tuo uudet kollegat ja uudet käytännöt. Koska haluat luoda itsestäsi joka päivä hyvän vaikutelman, kannattaa pitää mielessä työpaikalla ehdottomasti vältettävät asiat.

Tunnethan sinä jo työpaikkasi pelisäännöt?

Talouslehti Forbes on listannut yleiset virheet, joilla uusi työntekijä luo itsestään huonon ensivaikutelman. Eikä kyse ole nyt mistään suurista jutuista, kuten talousrikoksista tai ahdisteluista.

Pahimmillaan pienetkin huonot tavat tuhoavat työntekijän maineen vahingossa jo ihan alkumetreillä, Forbes kirjoittaa. Mutta onneksi aina voi pyytää anteeksi tai odottaa, että mokat unohtuvat. Joskus siihen riittää pelkästään yksi päivä eikä huomenna kukaan enää muistakaan, mitä eilen tuli tehtyä.

1. Juoruileminen

Kukapa ei haluaisi tietää uusista työkavereistaan mahdollisimman paljon. Mutta hengailu taukohuoneessa juoruilijoiden kanssa ei edistä tätä tavoitetta. Paras tapa uusien kollegoiden tutustumiseen on jutella jokaisen kanssa erikseen ja muodostaa oma mielipiteensä heistä.

Joskus juoruilua muistuttava keskustelu voi olla hyväksi, sillä se auttaa käsittelemään tunteita ja pitämään yhteisön koossa. Mutta raja keskustelun ja juoruilun välillä on hiuksenhieno, joten uuden työntekijän kannattaa olla aina varuillaan kuullessaan lauseen, joka alkaa ”oletko kuullut, että…”.

Suosittelemme! Haaveiletko uudesta työstä? Näin onnistut

2. Kyseenalaistaminen

Uusi työpaikka herättää aina innokkuutta – ja hämmennystä. Mielessäsi on ehkä sata kysymystä siitä, miksi jotain tehdään tietyllä tavalla. Mutta ennen kuin ryhdyt käveleväksi kyselyautomaatiksi, tutustu työpaikkasi kaikkiin sidosryhmiin, prosesseihin ja tuloksiin itsenäisesti. 

Kun sinulla on nämä tiedot, voit huoletta kaivaa syvemmältä – jos sinua vielä kiinnostaa. Diplomaattinen lähestymistapa toimii aina, tyyliin ”auta minua ymmärtämään, miksi…” tai ”tiedätkö, miten tätä tietoa käytetään hyväksi?”

Se, miten asettelet sanasi, on yhtä tärkeää kuin se, minkä kysymyksen kysyt. Joten aina on hyvä ajatella kysymyksen muotoilua etukäteen. Tämä auttaa sinua muodostamaan itsestäsi analyyttisemmän ja tarkemman kuvan työnantajallesi.

Se, miten asettelet sanasi, on yhtä tärkeää kuin se, minkä kysymyksen kysyt.

3. Loman pyytäminen

Jos aloitat uudessa työpaikassasi kesäkuussa ja olet suunnitellut pitkän festariviikonlopun heinäkuulle, kysy vapaastasi heti kuin mahdollista – jopa ennen kuin olet aloittanut työsi.

Ihan ensimmäisenä työpäivänä ei ole syytä keskustella lomista, vaikka niistä ei olisi tullut puheeksi työhönottotilanteessa. Varmista, että puhut lomatoiveistasi jo ennen kuin aloitat työssäsi. Näin vähennät riskiä, että koko työyhteisö kärsii yllätyslomastasi.

Ja muista, missään nimessä ei pitäisi koskaan pyytää ensimmäistä työviikkoa vapaaksi. Se on epäkypsän työntekijän merkki, kertoo Forbes-lehti.

Lue myös: Pyyteletkö työpaikalla jatkuvasti anteeksi? 8 tilannetta, joissa se on turhaa

4. Valittaminen

”Edellisessä työpaikassani näimme asian toisin.” ”Tulen työyhteisöstä, jossa emme olisi tehneet näin.”
Tällaiset lauseet voivat vahingoittaa mainettasi uudessa työpaikassasi. Kommentit voivat tehdä sinusta pahimmillaan ylimielisen. Tai saat helposti vähintään valittajan maineen.

Työelämässä paha mieli tarttuu tiimiin helposti yhdestä ihmisestä. Siksi nykyhetken vertaileminen edellisen työpaikan onnistumisiin ei ole toimiva ratkaisu. Negatiiviset ajatukset ruokkivat nopeasti enemmän negatiivisia tunteita ja ajatuksia, joten kierre on hyvä katkaista mahdollisimman alussa.

Ei siis ole syytä valittaa ilman kritiikkiä eikä ottaa edellistä työpaikkaa esiin keskusteluissa, ellei ole tehnyt siellä jotain äärimmäisen mullistavaa.

Keskustele ja kerro tarinasi

Millaisia kokemuksia sinulla on mokista työpaikalla? Oletko itse tehnyt ikimuistoisen virheen tai oletko kokenut sellaisen jonkun toisen tekemänä?

Kerro tarinasi ja keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Elina Tanskasen mukaan ennen eroa kannattaa kuitenkin punnita tarkasti, voisiko tilanteelle tehdä jotain. 

Suomalaiset harrastavat yhä vähemmän seksiä. Samaan aikaan moni valittelee, ettei kumppania kiinnosta sänkytouhut eikä petipuolella tapahdu asioita, jotka saisivat innostumaan.

Mitä tilanteessa kannattaisi tehdä? Kuinka pitkään ”huonoa seksiä” pitää kestää? Saako toisesta erota sen vuoksi, ettei ole tyytyväinen seksielämäänsä?

Seksuaaliterapeutti (NACS) Elina Tanskasen mukaan saa.

 – Olisi vanhanaikaista sanoa, että parin pitää pysyä yhdessä hinnalla millä hyvänsä. Isot ongelmat seksuaalisuuden alueella heijastuvat muillekin osa-aluille ja lopputuloksena voi olla suhde, jossa on kaksi onnetonta ja omalla tavallaan kärsivää osapuolta. Kun tuntuu siltä, että kaikki kivet on käännetty ja näkökulmat katsottu eikä mikään auta, on ihan hyväksyttävää erota.

Mieti, ennen kuin kaikki loppuu

Tanskanen painottaa, että jokaisen pitää parisuhdettaan punnitessa aina pohtia tilannetta omalta kantiltaan. Joskus toivottomaltakin tuntuva tilanne korjaantuu, kun siihen kiinnitetään oikeanlaista huomiota.

Ennen eroa Tanskanen kehottaa keskustelemaan kumppanin kanssa tuntemuksista ja miettimään ajan kanssa, voisiko tilanteelle tehdä jotain.

– Kannattaa etsiä yhteistä maastoa. Siinä voi auttaa esimerkiksi keskusteleminen seksuaaliterapeutin kanssa. Hän voi tuoda tilanteeseen uusia näkökulmia, Tanskanen kertoo.

”Seksi voi tuntua suhteen suurimmalta ongelmalta, mutta todellinen alkusyy ongelmiin voi löytyä toisaalta.”

Ei ole myöskään tavatonta, että ”huonon seksin” syyksi paljastuu jokin ihan muu kuin itse petipuuhat.

– Parisuhteen muu tilanne ja elämäntilanne ylipäätään näkyy hyvin herkästi seksin ja seksuaalisuuden alueella. Seksi voi tuntua suhteen suurimmalta ongelmalta, mutta todellinen alkusyy ongelmiin voi löytyä toisaalta, Tanskanen kertoo.

Erilaiset halut pöydälle!

Joskus seksi voi tuntua kehnolta sen takia, että kumppaneilla on yksinkertaisesti eri toiveet petipuuhista.

– Toinen kumppaneista saattaa tykätä kinkystä seksistä mutta toinen ei ollenkaan. Siinä vaiheessa pitää miettiä, millaisia kompromisseja on valmis tekemään toisen vuoksi.

Viime aikoina julkisuudessa on puhuttu koko ajan enemmän vaihtoehdosta, jossa yksiavioinen suhde avataan. Silloin kumppanit voivat yhteisestä sopimuksesta harrastaa seksiä myös muiden kanssa. 

”Suhteen avaaminen vaatii paljon keskustelua, mutta samalla siinä on elementtejä, jotka voivat tuoda apua tilanteeseen.”

Tanskasen mukaan osalle avoin suhde voi tuoda avun, kun seksielämä ei tavalla tai tyydytä.

– Se on yksi ratkaisu muiden joukossa, mutta se ei toimi kaikille. Suhteen avaaminen vaatii paljon keskustelua, mutta samalla siinä on elementtejä, jotka voivat tuoda apua tilanteeseen.

Avainasemassa paremman seksielämän saavuttamisessa on muutenkin keskusteleminen. Tanskanen muistuttaa, ettei kumppani saa koskaan painostaa ylittämään toisen rajoja.

– On kuitenkin eri asia, että uudet kokeilut ujostuttavat, kuin se, että kokeilu rikkoo selkeästi omia rajoja. On myös eri asia harmitella sitä, että jää vaille jotain hiukan kaipaamaansa asiaa kuin se, ettei voi toteuttaa itseään seksuaalisesti ollenkaan.

Vastaa kyselyyn!

Antti Tuisku kertoo tänään torstaina ilmestyvässä Me Naiset -lehdessä kärsineensä kateuden tunteesta niin pahasti, että haki apua terapiasta. Haastattelussa Antti muistelee esimerkiksi vuoden 2011 Emma Gaalaa, jossa Jenni Vartiainen voitti ennätysmäärän palkintoja. Silloin Antti ei voinut pidätellä pettymystään.

– Olin ihan paskana, etten taaskaan ollut voittanut mitään. Vielä enemmän olin paskana siitä, että en osannut olla onnellinen rakkaan ystäväni puolesta. Kävin sotaa pääni sisällä. En halunnut olla kateellinen, mutta olin. Minun oli pakko pureutua tunteeseen syvemmin: miksi tunnen näin? Antti kertoo.

Pahimmillaan kateus voi ajaa hirveään kierteeseen, eikä pysty keskittymään omaan elämäänsä lainkaan. Mutta on siinä myös hyviäkin puolia. Kodin Kuvalehden haastatteleman psykoterapeutti Terhi Teräs-Hukan mukaan kateudesta puhuminen auttaa ihmistä usein hahmottamaan, mitä hän oikeasti elämältä tahtoo. Se voi opettaa jotain.

Mistä ja kenelle sinä olet ollut kateellinen? Vastaa jutun lopussa olevaan kyselyyn. Voit tehdä sen nimettömänä. Vastauksia voidaan käyttää Me Naisten jutuissa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.