Vanhempi nainen, nuorempi mies. Naiset kertovat, mikä sai ihastumaan itseään nuorempaan.

Colourbox

"Kaikki miehet, joiden kanssa olen ollut viime vuosina, ovat
olleet minua 8–14 vuotta nuorempia. Ilmeisesti vanhempi nainen (tapauksessani nelikymppinen) myytin mukaisesti kiehtoo miehiä. Erään englantilaismiehen mukaan vanhemman naisen "kellistäminen" kohottaa itsetuntoa. Hyvää se tekee naisenkin egolle. Seksi on innokasta ja hurjaa. Siinä ei paljon hellitellä! Vaikeinta näissä suhteissa on, että molemmat ovat eri elämänvaiheessa. Vielä ei ole osunut kohdalle kypsää nuorta miestä. Eikä kyllä sen puoleen vanhempaakaan."
Been there, done that

"Mies oli kypsä ikäisekseen ja hurmasi minut pikkupoikamaisuudellaan. Kohtasimme baaritiskillä, ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Ikäeroa meillä on seitsemän vuotta, mutta avio-onnemme kukoistaa yhä. Menimme naimisiin viime kesänä. Suurin ongelma ikäerossamme on ollut muiden paheksunta, mutta nyt ihmiset ovat alkaneet tottua. He
ovat huomanneet, että suhteemme todella toimii. Seksi on paljon villimpää ja ennakkoluulottomampaa nuoremman miehen
kanssa. Uskallamme kokeilla rohkeasti uusia juttuja. Tulevaisuutemme näyttää valoisalta, sillä raskaustesti näytti positiivista."
Onnensa kukkuloilla

"Rakastuin viisi vuotta nuorempaan mieheen sattumalta. Olin
aina ajatellut haluavani aikuisen miehen, mielelläni hiukan itseäni vanhemman. Siksi en kiinnittänyt huomiota nykyiseen poikakaveriini, kun tapasimme ensimmäisen kerran. Halusin vain hiukan hellyyttä ja romantiikkaa kesäiltaan. Pian kuitenkin huomasinkin, että mies oli todella kiinnostava ja kiinnostunut minusta. Juttu vakavoitui hänen aloitteestaan. Seksi on parempaa kuin vanhempien miesten kanssa. Poikakaverillani on kärsivällisyyttä ja uteliaisuutta naisen seksuaalisuutta kohtaan ja hän kuuntelee toiveitani."
Elämä yllättää

"Ikäiseni miehet eivät jostain syystä nappaa. Koen itseni avarakatseiseksi ja vihaan luutuneita asenteita. Nuorempien miesten kanssa tunnen, että voin olla enemmän oma itseni ja vähemmän jonkinlainen naisen roolin suorittaja. Vapaus, ilo ja onni ratkaisevat, ei ikä. Ja minkä sille voi, jos komea nuori mies osoittaa huomiota?"
Vapaus valita

"Olin 26-vuotias ja hän oli 18. Totta kai hänellä oli komea kroppa, ja häntä oli ihana katsoa ja kosketella. Hän ei vielä tiennyt paljon elämästä, mutta silti sitä oli yhdessä hauskaa riepostella. Lapsillani on nuori isä ! Se on ehdotonta plussaa, sillä heidän ikätovereidensa isät ovat harmaita käppänöitä. Vaikka erosimme, olen edelleen ylpeä eksästäni."
Raita

"Kun tapasimme, hän oli juuri ja juuri täysi-ikäinen, itse täytin
samoihin aikoihin 30. Ikäkriisi oli päällä, enkä voinut kuvitellakaan alkavani seksisuhteeseen "lapsen" kanssa. Tunsin itseni ikälopuksi. Hän oli kuitenkin kypsä, viisas ja sivistynyt ikäisekseen eikä tuntunut henkisesti päivääkään minua nuoremmalta. Meistä tuli hyvät ystävät.

Vuosien varrella sain lisää itsevarmuutta ja itsetuntoa. Alkoi tuntua, että ikä on oikeasti pelkkä numero. Tunsin nuortuvani sitä mukaa, kun ajatusmaailmani avartui. Mies tuntui pysyvän ennallaan, mitä nyt fyysisesti miehistyi. Pari vuotta sitten totesimme, ettei meidän välillämme tainnut koskaan olla kyse pelkästä ystävyydestä. Nyt olen pian 40 ja odotan ensimmäistä lastamme. Tarinamme on mennyt juuri niin kuin pitikin."
Nainen 40, mies 28

Ei ole yhtä oikeaa lausetta – eivätkä kaikki masentuneet edes halua jutella.

Tilastojen mukaan joka viides suomalainen sairastuu masennukseen elämänsä aikana. Sairaus kuitenkin vaikuttaa monen muunkin elämään – jos jokaisella masentuneella on vierellään esimerkiksi kaksi läheistä ihmistä, masennus koskettaa valtavaa joukkoa suomalaisia.

Masentuneen läheisen on tärkeää huolehtia omasta jaksamisestaan, ja vertaistukeakin on tarjolla. Silti masentuneen lähellä voi olla vaikea olla. Miten toista voisi tukea niin henkilökohtaisessa kokemuksessa?

Miten valita sanat oikein? Masennuksen kokeneet käyttäjät kertoivat AskReddit-sivustolla, mitä toivoisivat itselleen sanottavan.

Sadoista vastauksista käy ilmi, ettei ole olemassa yhtä mallia, joka toimisi joka tilanteessa. Kaikki masentuneet eivät ensinnäkään kaipaa sitä, että joku on koko ajan lähellä – ja silloin heille kannattaa antaa tilaa.

Mielenterveysseuran sivuilla muistutetaan, että monesti pelkkä tieto siitä, että joku välittää, auttaa masentunutta. On tärkeää muistaa kertoa, että toinen on tärkeä itselle.

Monesti pelkkä tieto siitä, että joku välittää, auttaa masentunutta.

Sitten Redditin käyttäjien ehdotuksiin. Vaikka ei saisikaan aikaan näkyvää muutosta masentuneessa, kannattaa muistaa, että millä tahansa sanoilla voi olla silti merkitystä. Vetäytymisen sijaan on tärkeää näyttää, että ihminen on yhä olemassa sinulle, vaikka onkin masentunut.

1. ”Olet tervetullut.”

Masentuneelle on tyypillistä vetäytyä omiin oloihinsa, mutta siltikään ei maksa mitään kutsua häntä esimerkiksi mukaan juhliin – vaikka hän olisi jättänyt tulematta ties kuinka monta kertaa.

– Vaikka en tulisi, jo sen tietäminen, että joku haluaa minut mukaan, voi auttaa, Reddit-käyttäjät Lacerik sanoi keskusteluketjussa.

2. ”Tiedän, että teet parhaasi.”

Ulospäin voi näyttää siltä, että masentunut ei tee juuri mitään, vaikka hän käykin läpi väsyttävää henkistä taistelua. Välittämisensä voi näyttää esimerkiksi kertomalla, että tietää toisen yrittävän parhaansa ja ettei tällä ole helppoa.

3. Kysy jotain

Jos ei ole aivan varma siitä, miten masentuneen kanssa tulisi toimia, oiva ratkaisu on kysyminen! Kerro, että haluat auttaa ja kysy, miten sen voisit tehdä. Muista myös kuunnella vastaus huolella. Masentuneella saattaa olla täsmällinenkin vastaus tai sitten ei. Joka tapauksessa olet kertonut, että olet valmis tukemaan häntä.

4. Anna hali

Aina sanoja ei tarvita. Usein riittää, että on läsnä ja kuuntelee, jos toinen haluaa kertoa jotain. Jotkut saavat sanojakin suurempaa lohdutusta fyysisestä kontaktista.

5. ”Ollaan vaan ja hengaillaan.”

Redditissä ehdotellaan reseptiksi rentoa yhdessäoloa: pizzan syömistä, tv:n katselua, videopelejä ja siinä ohessa jutustelua kaikesta mahdollisesta. Joskus on ihan vapauttavaa, etteivät kaikki koko ajan keskity siihen, miten masennus milläkin hetkellä jakselee.

6. ”Rakastan sinua.”

...sellaisena kuin olet. Rakastan sinua, enkä ole menossa minnekään.

7. ”Uskon tunteisiisi ja niillä on minulle merkitystä.”

Osa Redditin käyttäjistä oli sitä mieltä, että he haluavat kuulla pelkästään sen, että heidät hyväksytään tunteineen – eikä heitä yritetä väkisin korjata. ”On ok olla surullinen.”

Joidenkin elämänohjeiden oppiminen ei ole koskaan liian myöhäistä – vaikka saattaahan se harmittaa, kun neuvoa olisi voinut tarvita jo teininä.

Rakkautta. Unelmia. Arkea. Näihin elämän peruspilareihin nojautuvat Me Naisten lukijoiden aikuisena opitut viisaudet.

Me Naiset kertoi viime viikolla seitsemästä elämänohjeesta, jotka ihmiset oppivat liian myöhään. Kysyimme jutussa myös lukijoiltamme, minkä elämänviisauden he ovat oppineet aikuisena.

Vaikka moni harmitteli, että tärkeimmät ohjeet on opittu vasta vanhemmalla iällä, vastauksista henki kiitollisuus ja armollisuus. Ne ovat hyödyllisiä tunteita opittavaksi missä iässä tahansa.

1. Unelmista

2. Tunteista

3. Itsetunnosta

4. Työstä

5. Seikkailuista

6. Ihmissuhteista

7. Rakkaudesta

8. Kiireestä

9. Nukkumisesta

10. Arjesta

Osallistu kyselyyn ja kerro, puhutko parisuhteestasi somessa.

Yhdelle pusukuvat ovat arkipäivää, toinen ei koe julkista söpöilyä omaksi jutukseen. Miten sinun parisuhteesi näkyy sosiaalisessa mediassa? Kerrotko puolisosi nimen Facebook-profiilissa? Hehkutatko rakkautta vuosipäivänä tai jaat selfieitä aurinkorannalta? Miksi tai miksi et? Kertooko somekäyttäytyminen mielestäsi jotain suhteesta?

Osallistu jutuntekoon ja kerro meille, puhutko parisuhteestasi somessa. Vastauksia käytetään myöhemmin Me Naisten jutussa.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Usein se on jotain ihan arkista, mutta jää ikuisesti mieleen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikä on kauneinta, mitä sinun kumppanisi tai eksäsi on sinulle sanonut? Kerro kommenteissa!

kaunis :)

Naiset kertovat: tämä on kauneinta, mitä puolisoni on minulle sanonut

Sinä olet kaunis. (Sanoo joka päivä!) ja 'Kuka sokea muka ei tajuaisi, että se sama upea nainen on noiden verkkareiden ja t-paidan alla kuin muussakin vaateparressa tai alasti.. hölmöhän sitä olisi, jos ei omaa naistaan pysty näkemään vaatteidenkin lävitse juuri niin loistavana kuin hän on!' - sanoo samainen jo usean vuoden aviomies, kun itse olin ollut kuumeessa ja nuhassa, ja istuin löhöhousuissa sohvalla. Olin myös todennut aiemmin, että joku exä ei sietänyt relavaatteita kotona, koska 'ei...
Lue kommentti