Seurusteleva kysyy ja sinkku vastaa. Pitkässä parisuhteessa elävä Oona ei ole koskaan käynyt treffeillä. Ja Alina sen sijaan on – paljonkin.

Millaista sinkkuelämä on? Onko etikettiä, miten pitää edetä treffeillä? Entä milloin kannattaa viestitellä treffien jälkeen?

Sinkkuelämän säännöt saattavat olla hepreaa pitkään seurusteleville tai niille, jotka eivät ole käyneet treffeillä aiemmin. On Tinderiä, walk of shamea ja muita kummajaisia. 

Pitkään seurustellut Oona kysyi sinkkuelämän asiantuntijalta Alinalta askarruttavimpia kysymyksiä deittimaailmasta ja sinkkuelämästä. Naiset ovat parikymppisiä.

O: Pitääkö kolmen treffin sääntö paikkaansa – eli olisi jokin treffien lukumäärä, jota ennen ei saisi mennä treffikumppanin kanssa sänkyyn? Tai onko olemassa muita vastaavia sääntöjä?

A: Sänkyyn hyppäämisen säännöt ovat luultavasti luotu jossain amerikkalaisissa teinisarjoissa. Seksiä voi harrastaa juuri silloin kun siltä tuntuu, eli vaikka ensimmäisellä tapaamisella. Jos välillänne kipinöi, ei ole mitään syytä pidätellä itseään joidenkin typerien sääntöjen takia! Tosin silloin on toki vaara, että treffit jäävät ensimmäisiksi ja viimeisiksi seksitreffeiksi.

O: Onko jokin aika, kuinka kauan pitää odottaa, ennen kuin treffien jälkeen laittaa viestiä? Esimerkiksi ei vielä heti ensimmäisenä päivänä, ettei vaikuta epätoivoiselta?

A: Tekstailussa kannattaa minimoida ylimääräinen pelaaminen, ja tehdä niin kuin parhaalta tuntuu. Jos treffit ovat menneet älyttömän hyvin ja teillä oli hauskaa yhdessä, voi viestiä laittaa vaikka heti treffien jälkeen. Yliajattelu pilaa kaiken.

O: Tapahtuuko sitä usein, että päätyy bileistä tuntemattoman luo eikä aamulla herätessään tiedä, missä ja kenen vieressä on? Oletko kokenut ”walk of shamen”?

A: Jotkut sinkut nauttivat irtoseksistä, toisille tuntemattoman vierestä herääminen on pahin painajainen. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen sinkkuryhmään, joten myös walk of shame on jäänyt kokematta. Seksiseuran etsiminen baarista on helppo tapa saada läheisyyttä, ja se on okei. Kun lähtee humalanhuuruisille seksijatkoille, tärkeää on pitää järki päässä ja muistaa käyttää ehkäisyä.

O: Mennäänkö ekoilla treffeillä aina kahville ja jutellaanko sellaiset perusjutut läpi, kuten mitä harrastaa ja mikä on lempiväri?

A: Kahvilla käynti on supertavallinen ja jopa vähän tylsä treffipuuha. Treffeillä voi tehdä lähes mitä vain – mitä vähemmän kiusallista ja enemmän hauskaa, sen parempi. Itse tykkään tehdä jotain aktiivisempaa ja persoonallisempaa kuin pönöttää tuntemattoman kanssa kahvikupin tai kaljan äärellä.

Perusjuttuja ei ole pakko jutella läpi heti ensitapaamisella, sillä se voi olla yllättävänkin tylsää ja kaavamaista. Ei ketään kiinnosta lempivärisi tai horoskooppimerkkisi. Etsikää jutunjuurta muista teitä yhdistävistä asioista, siirtykää small talkista deep talkiin.

O: Onko tindermatch automaattisesti huono, jos ensimmäinen viesti on ”moi, mitä kuuluu”? Eli pitääkö aina aloittaa jotenkin erikoisella tavalla keskustelu?

A: Pelkällä moikkailulla aloittaminen on uhka, valitettavasti. Mikäli rohkenet avaamaan pelin pelkällä kuulumisten vaihtamisella, sinulla pitää olla valmiina hyvä ja kiinnostava vastaus bumerangin lailla takaisin tulevaan ”entä mitäs sulle kuuluu?”-kysymykseen tai peli on menetetty. Viestittelyn on vaara katketa jo alkumetreillä, sillä kukaan ei jaksa pitkään vaihtaa arkisia kuulumisia tuntemattoman kanssa. Mitä persoonallisempi ja hauskempi avausviesti, sitä suuremmalla todennäköisyydellä viestiketjulla on tulevaisuus, ja päädytte jopa vaihtamaan numeroita.

O: Mennäänkö nykyään treffeille uusien ihmisten kanssa ainoastaan Tinderin kautta, vai pyytääkö joku vielä ns. perinteisellä tavalla ulos?

A: Myös perinteiset keinot ovat käytössä, mutta Tinderin räjähtäneen suosion takia treffeille päädytään usein sovelluksen kautta. Monen on helpompi etsiä treffiseuraa sieltä, kun tietää valmiiksi matchin olevan kiinnostunut, ja näin itsetuntoa syövien pakkien määrä minimoituu. Tinder on todellinen mahdollisuus myös ujoimmille ihmisille löytää rakas.

O: Muistatko, kuinka monen eri tyypin kanssa olet käynyt treffeillä? Kerääntyykö niitä paljon?

A: Vaikka treffikumppaneita kerääntyy sinkkuna nopeasti paljon, muistan kaikki tyypit silti melko hyvin. Vaikka joidenkin kanssa ei kokisikaan ilotulitusta, heistä saattaa jäädä sinulle kivoja moikkailututtuja tai löydät uuden kaverin! Treffikavereiden kerääntyminen on täysin omasta aktiivisuudesta kiinni.

O: Tuleeko vastaan niitä tapauksia, että katseet kohtaavat baarissa ja sitten tuijotellaan koko ilta, kunnes jompikumpi uskaltaa tulla puhumaan?

A: Joillekin onnekkaille! Jos on kova ja avoin flirttailemaan, tämä on hyvin todennäköistä. Pienessä tuiskeessa saa rohkeutta katsekontaktin hakemiseen ja tuntematonta tyyppiä on helpompi lähestyä.

O: Onko seksi uuden tyypin kanssa aina kiusallista ensimmäisellä kerralla, vai voiko se olla kivaa (selvin päin tai ei)? Mistä siinä tietää, mitä tekee ja mistä toinen tykkää? Uskaltaako ekalla kerralla jo kertoa omista mieltymyksistään?

A: Seksi uuden tyypin kanssa on usein enemmän tai vähemmän sähläystä. Tajunnanräjäyttävää tantraseksiä ei kannata odottaa heti ensimmäiseltä kerralta, vaan ensimmäinen kerta voi mennä hyvinkin rutiininomaisen ja varman kaavan mukaan seksifarssien välttämiseksi. Pidempiä johtopäätöksiä kumppanin sänkytaidoista ei kannata tehdä siis ensimmäisen seksikerran pohjalta, jos seksi ei heti yltänyt odotuksiin. Joskus taas seksi on alusta asti ihanaa, eikä kiusallisuudesta ole tietoakaan. Alusta saakka voi silti kertoa omista mieltymyksistään ja kysyä kumppanin toiveista, jotta yhteinen sävel löytyisi mahdollisimman pian.

O: Miten nykyään tietää, että seurustelee ns. virallisesti? Sovitaanko siitä jotenkin? Miten ja missä vaiheessa?

A: Tapoja on monia. Jotkut kysyvät asiaa perinteiseen tapaan, eli ”haluaisitko olla mun tyttöystävä” tai muilla kekseliäillä kiertoilmauksilla. Jotkut pärjäävät ilman sanallisia sopimuksia, kun molemmille yhdessäolo on itsestään selvää. Jokainen pari etenee ja vakiintuu heille sopivaan tahtiin.

O: Saako kaverin eksää deittailla vai onko se ehdoton ei?

A: Se on täysin tapauskohtaista. Eksät ovat eksiä syystä, mutta kannattaa varmistaa asia ensin ystävältä. Ennen kaverin eksän kanssa säätämistä kannattaa punnita seuraavia kysymyksiä: Oliko heillä pitkä suhde? Kuinka kauan erosta on kulunut aikaa? Onko ystävällä ollut vaikeuksia päästä yli eksästä?

Kaverin säätäminen eksän kanssa ei haittaa kaikkia, mutta joillakin on takana niin intiimi ja vaikea suhde, ettei halua ystävien sekaantuvan entisiin rakkaisiin. Ystävän toivetta kannattaa tietenkin kunnioittaa, jos haluaa pitää ystävyydestä kiinni.

O: Näyttääkö kukaan Tinder-deitti koskaan yhtä hyvältä kuin kuvissa?

A: Jos puhutaan miesten profiileista, niin lähes poikkeuksetta deittikumppanit ovat näyttäneet livenä paljon paremmilta. Ei ole urbaanilegendaa, että jotkut miehet eivät osaa ottaa itsestään kivoja kuvia. Kuvia ei siis kannata liikaa analysoida etukäteen, sillä treffeillä tyypistä voi paljastu oikea herkkupala!

O: Onko treffikumppanit aina tuntemattomia vai voiko jonkun vanhemman tutun tai kaverin kanssa lähteä treffeille?

A: Deittisovelluksissa tavatut ovat usein vieraita, ja heidän tapailemisensa on erilaista kuin kaverin tai tutun. Kaverin tai tutun kanssa treffeillä käynti voi olla helpompaa, kun teillä on jo jotain yhteistä ja tiedät tyypistä jonkin verran. Teillä voi olla esimerkiksi yhteinen kaveripiiri. Jos natsaa, vanhan tutun kanssa eteneminen on usein helpompaa ja rennompaa! Toisaalta tuntemattoman kanssa deittailu on joillekin mukavampaa ja stressitöntä, kun uudelta tyypiltä ei osaa odottaa mitään.

O: Onko superliken saaminen Tinderissä hyvä vai huono? Onko liian epätoivoista?

A: Vaikka superlike tuntuu tietysti aina imartelevalta, siitä voi tulla helposti epätoivoinen katku. Jos haluat pelata varman päälle, suosittelen minimoimaan sinisen tähden käytön!

O: Jos ei haluakaan mennä toisille treffeille, niin miten asia pitää esittää toiselle? Vai feidaako sitä sitten vain?

A: Jos kiinnostus on yksipuolista, reiluinta on sanoa epäkiinnostavalle deittikumppanille  nätisti suoraan, ettei tästä tule nyt mitään. Jotkut näkevät parhaaksi vaihtoehdoksi ghostaamisen eli katoamisen tai reilusti siirtävät treffikaverin friend zoneen.

Ja tämä

Koko ikänsä seurustellut kysyy sarjatreffaajalta: ”Saako ensitreffeillä hypätä sänkyyn?” ja 14 muuta intiimiä kysymystä

Hyviä vinkkejä. Lisäisin että älä mieti liikaa sitä että haluat "naisen" ja "seksiä" vaan että haluat tutustua kiinnostavaan ihmiseen. Mikään ei oo niin rasittavaa kuin tuntea olevansa vain väline seksiin. Kuin olisin vain pillunkantoteline, jota mies jaksaa kuunnella vain sen verran että pääsee sänkyyn.
Lue kommentti
Tiltu

Koko ikänsä seurustellut kysyy sarjatreffaajalta: ”Saako ensitreffeillä hypätä sänkyyn?” ja 14 muuta intiimiä kysymystä

Miten treffeille pääsee? Vastaukset ovat valitettavan kuluneita, mutta yritän silti vastata sellaista mistä olisi oikeasti hyötyä ja mikä olisi realistista: -Pidä huolta että olet vaatetukseltasi ja olemukseltasi siisti ja kuvat ovat kohtalaisia. Tätä on vaikea itse arvioida, joten kannattaa pyytää apua vaikka naispuoliselta ystävältä tai serkulta tms., tai sitten itseäsi muistuttavalta mieheltä, jolla on enemmän kokemusta. Valitettavasti monet naiset ovat tarkkoja ja kavahtavat (aivan turhaan...
Lue kommentti

Perheen yhteinen aika, jutteleminen, työpaikkaruokalan feta-pinaattipiirakka ja hienot arkikengät –  kun tarkasti ajattelee, löytää arjesta monta ihanaa pientä asiaa!

Psykoterapeutti Maaret Kallio kertoi MTV:n haastattelussa, että tavallista arkea ei arvosteta nykyään riittävästi. Sosiaalisen median perusteella moni tuntuu viettävän täydellistä elämää, ja moni hehkuttaa vain arjen yläpuolelle nousevia kohokohtia.

Arkea aletaan arvostamaan vastoinkäymisten myötä.

– Kun siihen tulee joku uhka, mitä elämä saattaa tuoda kuten onnettomus, sairaus tai jotain muita kriisejä, niin kyllähän se arkinen, tavallinen elämä näyttäytyy silloin ihan kullanarvoisena, Kallio kertoi MTV:lle.

Me Naiset kysyi viideltä naiselta, miksi se aivan tavallinen arki on ihanaa.

1. PERHE JA KAUNIS KOTI

”On ihanaa olla 9- ja 13-vuotiaiden lasten äiti. Heidän jutuilleen saa nauraa joka päivä. Heidän kanssaan on hauska katsella leffoja, jutella, käydä kävelyillä, istua samassa ruokapöydässä päivän kuulumisia vaihtamassa.

”Tavallisena arki-iltanakin voi laittaa kynttilöitä ja katsella ikkunasta, miten ilta tummuu.”

Tykkään myös kovasti kodistamme, jonka olemme vuosien mittaan remontoineet mieleiseksi. Jokaiseen nurkkaan ja kulmaan liittyy onnellisia muistoja, joka päivä on ihana tulla töistä kotiin. Parasta on, jos puoliso on laittanut ruokaa niin, että koko talo tuoksuu. Tavallisena arki-iltanakin voi laittaa kynttilöitä ja katsella ikkunasta, miten ilta tummuu.”

2. OMA AIKA

”Parasta on, kun voin pelata työmatkat sekä mennessä että palatessa Pokemon Go:ta kenenkään häiritsemättä.” 

3. RUOKA JA KAUNIIT TAVARAT

”Arjessa parasta on rakas puolisoni ja meidän ihana pieni kissa. Joka kerta kun silitän kissaa, oikein tunnen, miten stressitaso ja verenpaine laskevat.

”Käytän arkisinkin kauneimpia astioita, jotka omistan, ja iloitsen niiden kauneudesta.” 

Sitten on myös pienempiä arjen ihanuuksia, kuten Hesarin Torstai-liite, josta iloitsen joka torstaiaamu. Työpaikkaruokalassa ilahdun joka kerta hirveästi, kun on feta-pinaattipiirakkaa, joka on lempiruokaani lounasravintoloiden valikoimasta. Muutenkin syöminen ilahduttaa jatkuvasti: rauhassa syödyt aamiaiset, oikein rasvainen kermajuusto leivän päällä, vadelmat suoraan pakastimesta ja vesimeloni. Myös hyvä sää on aina ihana juttu.

Arkisista tavaroistakin koen hyvää mieltä. Käytän arkisinkin kauneimpia astioita, jotka omistan, ja iloitsen niiden kauneudesta. Minulla on muutamat omasta mielestäni tosi hienot arkikengät, joiden jalkaan vetäminen on aina vähintään pienen sisäisen hymyn paikka. Jos onnistun valitsemaan kivat vaatteet töihin tai laittamaan hiukset erityisen kivasti, tai huulipuna mätsää asuun, siitä saan hyvän mielen.”

4. PIENET, OHIKIITÄVÄT HETKET

”Ne ovat niitä pieniä, ohikiitäviä hetkiä: kun höpsöttelemme sohvalla lapsen kanssa ja hän nauraa katketakseen, tai kun mies kuiskaa korvaan, että olen hänelle tärkein kaikista. Ei sitä lämmintä läikähdystä rinnassa tarvitse kauempaa etsiä.”

”Kun tarkemmin ajattelee, arkiset asiat ovat ylellisiä ja etuoikeutettuja.”

5. TOISTEN ILAHDUTTAMINEN

”Myönnetään, en oikein tykkää sanoista arki ja tavallinen. Joka päivä tapahtuu niin paljon pieniä ihania asioita, enkä haluaisi ottaa niitä itsestäänselvyytenä ja sanoa tavallisiksi. Ei ole itsestäänselvää, että perhe on terve, asut omassa kodissa ja jääkaapissa ruokaa – kun tarkemmin ajattelee, arkiset asiat ovat ylellisiä ja etuoikeutettuja.

Jos nyt en jostain erityisesti arjessani tykkää, niin rehellisesti sanoen ruuanlaitto ja siivoaminen ovat toisinaan tylsää puuhaa. Silti nämäkin pienet arkirutiinit tuovat turvallisuuden ja jatkuvuuden tunnetta elämään.

”Hän pyöräili juuri työpaikkani ohi vain siksi, että halusi tuoda keksejä ja antaa pusun.”

Arkipäivissä parasta on esimerkiksi perheen tapaaminen, lemmikkien kanssa leikkiminen, uiminen ja poikaystävän kanssa hengailu. Meille on poikaystävän kanssa kehittynyt huomaamatta tapa ilahduttaa toisiamme pienillä jutuilla: minä saatan kerätä hänelle mustikoita tai viedä yllätykseksi vaikka balettiin. Hän pyöräili juuri työpaikkani ohi vain siksi, että halusi tuoda keksejä ja antaa pusun.

Pidän myös töiden tekemisestä, sillä opin työssäni jatkuvasti uusia asioita, tapaan kiinnostavia tyyppejä ja saan käyttää luovuuttani.”

kotitonttu

5 naista kertoo, miksi tavallinen arki on aivan parasta!

Juuri näin on, arkisia asioita osataan usein arvostaa vasta, kun ne on menetetty. Voi tulla erilaisia vaikeuksia, työttömyyttä, yllättäviä rahamenoja, jokin vakava sairaus tai jopa kuolemantapaus. Itse osaan arvostaa ihan kotona oloa, ei minun tarvitse lähteä minnekään matkoille. Nautin, kun vanha koirani pystyy vielä liikkumaan aika hyvin, joka päivä mennään ulos luontoon. Katselen puita ja eläimiä, juttelen usein muutaman sanan vanhempien ihmisten kanssa, huomaan kuinka se piristää heitä...
Lue kommentti
”Voi jehna, taas sillä naapurin Mirkulla on asiat niin paljon paremmin...” Kuva: Shutterstock

Kateudesta voi päästä eroon monella tavalla. Huonoin tapa on viitata sille tyystin kintaalla.

Laulaja Antti Tuisku kertoi viime viikon Me Naisissa kärsineensä tuntemastaan kateudesta niin pahasti, että haki siihen apua terapiasta. Haastattelussa Antti muistelee vuoden 2011 Emma Gaalaa, jossa Jenni Vartiainen voitti runsaasti palkintoja. Pettymys oli Antille kova.

– Olin ihan paskana, etten taaskaan ollut voittanut mitään. Vielä enemmän olin paskana siitä, että en osannut olla onnellinen rakkaan ystäväni puolesta. Kävin sotaa pääni sisällä. En halunnut olla kateellinen, mutta olin. Minun oli pakko pureutua tunteeseen syvemmin: miksi tunnen näin? Antti kertoi.

Kateus voi olla pahimmillaan haitallinen kierre, joka ajaa syvään katkeruuteen ja kuluttaa omia voimia. Mutta ei kateus ole läpikotaisin haitallinen tunne, se voi auttaakin: asiantuntijoiden mukaan kateus saattaa avata silmät ymmärtämään paremmin esimerkiksi sitä, mitä oikeasti haluaa elämältään.

Kysyimme lukijoiltamme, millaisista asioista he ovat olleet kateellisia ja miten kateus on vaikuttanut heidän elämäänsä. Lisäksi pyysimme heitä kertomaan, mikä on auttanut käsittelemään omaa kateutta.

Kokosimme kyselyn perusteella viisi toimivaa vinkkiä, joiden avulla kateudesta voi yrittää päästä yli.

1. Tunnusta, että olet kateellinen.

”Olen ollut kateellinen paremmasta koulutuksesta monille ihmisille ja myös paremmista ansioista. Koulutuskateus on vaikuttanut minuun niin, että lähdin aikuisiällä opiskelemaan ja nyt haen jatko-opiskelijaksi. Palkkaan liittyvää kateutta en ole saanut nujerrettua, ja se syö kyllä, kun huomaan, etten voi iloita toisen paremmasta työpaikasta. Inhoan itsessäni sitä, että olen kateellinen.

”Koulutuskateus on vaikuttanut minuun niin, että lähdin aikuisiällä opiskelemaan ja nyt haen jatko-opiskelijaksi.”

Helpotusta on kuitenkin tuonut se, että olen pakottanut tunnustamaan asian itselleni. Tuntemani kateus on tunne. Siitä voi päästä yli.”

2. Tarkastele omaa elämääsi kateellisena.

”Tunnen kateutta ystäviäni kohtaan. Heillä on hyvä tukiverkosto ympärillä, ja lapset voi laittaa aina halutessa ja tarvittaessa hoitoon. Meillä lapset ovat olleet kodin ulkopuolella hoidossa tänä vuonna kerran. Yhteinen parisuhdeaika on jäänyt melko vähiin.

”Kateuteen ei ole pakko jumittua.”

Minua kateuden käsittelyssä on auttanut se, että ajattelen sen olevan ohimenevä tunne. Kateuteen ei ole pakko jumittua. Ei ole ystävien vika, jos heillä joku asia on helpompaa kuin itsellä. Usein auttaa myös se, että tunnistaa omasta elämästä niitä asioita, joista joku muu voi olla kateellinen. Ajattelen, että jokaisella on joku asia paremmin tai huonommin kuin muilla.”

3. Yritä olla vertaamatta itseäsi muihin.

”Olen aina ollut serkulleni kateellinen hänen kauneudestaan ja urheilullisuudestaan. Olen kova vertaamaan itseäni muihin, mistä tulee helposti paha mieli. Ainoa asia, mikä auttaa, on vertailun lopettaminen. Jos vertaan itseäni muihin, tulen heti kateelliseksi. Siksi nykyään yritän olla vertaamatta itseäni toisiin ja pyrin vain olemaan oma itseni.”

4. Mieti, miten voisit kehittää itseäsi.

”Eniten kateutta olen kokenut urheiluharrastuksessa. Aina tuntuu, että joku on minua voimakkaampi ja nopeampi. Kateudesta voi päästä eroon parhaiten niin, että tunnistaa omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Silloin on helpompaa kehittää itseään ja voi omaksua kadehtimiaan piirteitä toisilta. Pelkkä kateus ei johda mihinkään, mutta sen avulla voi löytää itsestään paljon voimavaroja toteuttaa itseään.”

”Pelkkä kateus ei johda mihinkään, mutta sen avulla voi löytää itsestään paljon voimavaroja toteuttaa itseään.”

5. Puhu siitä, harmittele ja unohda.

”Olen ollut kateellinen ihmisille monista asioista – usein turhaan. Tämän tajuaminen on auttanut ymmärtämään, ettei kateus ruoki elämässäni mitään erityistä. Sanon aina suoraan, jos olen kateellinen. Ei sillä kannata leukaperiä kiristää tai alkaa kapinoimaan. Paras tapa päästä siitä eroon on puhua siitä ääneen. Silloin kateus muuttuu ensin pikkuhiljaa vain pelkäksi harmitukseksi – ja lopulta se hälvenee kuin itsestään.”