Ansaitseeko rakkaustarinanne mielestäsi kansainvälistä huomiota? Lähetä kuvanne ja tarinasi @thewaywemet-tilin ylläpidolle Instagramissa. Kuva: Shutterstock

Varoitus, ällöromantiikkaa näkyvissä: Instagramissa voi nyt lukea tarinoita siitä, miten onnelliset pariskunnat tapasivat.

Instagramissa on uusi tili, jota kannattaa pitää silmällä. Tällä kertaa kyseessä ei ole tuima kissa tai hellyyttävä koirakaveri, vaan oikeiden ihmisten epätodellisen ihanat rakkaustarinat.

Parikymppisen losangelilaisen Brooklyn Shermanin ylläpitämä tili @thewaywemet kertoo tarinoita siitä, miten pariskunnat alunperin tapasivat. Mukana on sekä erikoisia että ilahduttavan tavanomaisia kohtaamisia. Yhdet tapasivat Tinderissä, toiset selvännäkijän ansiosta ja kolmannet päiväkodissa. Kommenteissa huokaillaan ihastuksesta, ja monet sinkut kertovat, että tili antaa heille toivoa oman kumppanin löytämisestä. Melko amerikkalaista, mutta silti kovin sympaattista.

Profiili on vasta parin viikon ikäinen, mutta se kerää rakkaudennälkäistä fanikuntaa huimaa vauhtia. Jos siis haluat olla ajan hermolla, ala seurata jo nyt. Tässä hieman esimakua:

 

 

"One of my friends who lives in LA posted pictures of this eligible bachelor named Jeremy on Facebook, with a short paragraph about him. I was living in Florida at the time but about to move to California for graduate school, so I took the plunge and messaged him on Facebook. We ended up talking for 3 hours straight and realized we had a lot in common. He offered to pick me up from the airport upon the arrival of my one-way flight to LA, and of course I said yes. Jeremy and I had some mutual friends on Facebook so I texted them to be safe and make sure he was a good guy. I also checked in with friends and family as this was going on. We hit it off INSTANTLY that night and 4 days later we decided to be boyfriend/girlfriend. It's been 9 months now and we are happy, in love, and best friends."

Kuva, jonka @thewaywemet julkaisi

 

Tämä näyttävä pariskunta löysi toisensa Facebookissa yhteisten kavereiden kautta, ja neljä päivää ensitapaamisesta he jo seurustelivat.

 

 

Tämä mies aiheutti autollaan liikenneruuhkan halloweenina, kun hän pysähtyi keskelle liikennettä vain pyytääkseen kadulla kävelleen tulevan tyttöystävänsä numeron.

 

 

"We met in 2011 at the Florida International University Library the week before final exams. As you can imagine, the library was completely overcrowded; all the electrical outlets, extension cords, tables and chairs were taken. I saw Oscar sitting by himself at a table and asked if I could sit with him; the reality was that I needed to use the only outlet left in the entire library. I had a 10 page paper due in 2 days, and Oscar was finishing his project about Columbia National Security. I had a t-shirt on that said Colombian so Oscar thought to ask me for help, which sparked conversation. In order to not lose our spot, we took turns buying coffee and Oscar ordered pizza; our first dinner together was in the FIU library! Oscar proposed in 2014, but since he’s in the military, we were married through the court. We plan to have an official ceremony this September."

Kuva, jonka @thewaywemet julkaisi

 

Näiden kyyhkyläisten rakkaustarina alkoi kirjaston pöydän ääressä.

Lue myös:

Voiko olla näin täydellistä? Instagramin unelmaparin hääkuva ihastuttaa

Suomalais-norjalaisen netissä seuratun parin häävideo on täydellinen

Seuraa näitä eläimiä Instagramissa

Ei ole yhtä oikeaa lausetta – eivätkä kaikki masentuneet edes halua jutella.

Tilastojen mukaan joka viides suomalainen sairastuu masennukseen elämänsä aikana. Sairaus kuitenkin vaikuttaa monen muunkin elämään – jos jokaisella masentuneella on vierellään esimerkiksi kaksi läheistä ihmistä, masennus koskettaa valtavaa joukkoa suomalaisia.

Masentuneen läheisen on tärkeää huolehtia omasta jaksamisestaan, ja vertaistukeakin on tarjolla. Silti masentuneen lähellä voi olla vaikea olla. Miten toista voisi tukea niin henkilökohtaisessa kokemuksessa?

Miten valita sanat oikein? Masennuksen kokeneet käyttäjät kertoivat AskReddit-sivustolla, mitä toivoisivat itselleen sanottavan.

Sadoista vastauksista käy ilmi, ettei ole olemassa yhtä mallia, joka toimisi joka tilanteessa. Kaikki masentuneet eivät ensinnäkään kaipaa sitä, että joku on koko ajan lähellä – ja silloin heille kannattaa antaa tilaa.

Mielenterveysseuran sivuilla muistutetaan, että monesti pelkkä tieto siitä, että joku välittää, auttaa masentunutta. On tärkeää muistaa kertoa, että toinen on tärkeä itselle.

Monesti pelkkä tieto siitä, että joku välittää, auttaa masentunutta.

Sitten Redditin käyttäjien ehdotuksiin. Vaikka ei saisikaan aikaan näkyvää muutosta masentuneessa, kannattaa muistaa, että millä tahansa sanoilla voi olla silti merkitystä. Vetäytymisen sijaan on tärkeää näyttää, että ihminen on yhä olemassa sinulle, vaikka onkin masentunut.

1. ”Olet tervetullut.”

Masentuneelle on tyypillistä vetäytyä omiin oloihinsa, mutta siltikään ei maksa mitään kutsua häntä esimerkiksi mukaan juhliin – vaikka hän olisi jättänyt tulematta ties kuinka monta kertaa.

– Vaikka en tulisi, jo sen tietäminen, että joku haluaa minut mukaan, voi auttaa, Reddit-käyttäjät Lacerik sanoi keskusteluketjussa.

2. ”Tiedän, että teet parhaasi.”

Ulospäin voi näyttää siltä, että masentunut ei tee juuri mitään, vaikka hän käykin läpi väsyttävää henkistä taistelua. Välittämisensä voi näyttää esimerkiksi kertomalla, että tietää toisen yrittävän parhaansa ja ettei tällä ole helppoa.

3. Kysy jotain

Jos ei ole aivan varma siitä, miten masentuneen kanssa tulisi toimia, oiva ratkaisu on kysyminen! Kerro, että haluat auttaa ja kysy, miten sen voisit tehdä. Muista myös kuunnella vastaus huolella. Masentuneella saattaa olla täsmällinenkin vastaus tai sitten ei. Joka tapauksessa olet kertonut, että olet valmis tukemaan häntä.

4. Anna hali

Aina sanoja ei tarvita. Usein riittää, että on läsnä ja kuuntelee, jos toinen haluaa kertoa jotain. Jotkut saavat sanojakin suurempaa lohdutusta fyysisestä kontaktista.

5. ”Ollaan vaan ja hengaillaan.”

Redditissä ehdotellaan reseptiksi rentoa yhdessäoloa: pizzan syömistä, tv:n katselua, videopelejä ja siinä ohessa jutustelua kaikesta mahdollisesta. Joskus on ihan vapauttavaa, etteivät kaikki koko ajan keskity siihen, miten masennus milläkin hetkellä jakselee.

6. ”Rakastan sinua.”

...sellaisena kuin olet. Rakastan sinua, enkä ole menossa minnekään.

7. ”Uskon tunteisiisi ja niillä on minulle merkitystä.”

Osa Redditin käyttäjistä oli sitä mieltä, että he haluavat kuulla pelkästään sen, että heidät hyväksytään tunteineen – eikä heitä yritetä väkisin korjata. ”On ok olla surullinen.”

Joidenkin elämänohjeiden oppiminen ei ole koskaan liian myöhäistä – vaikka saattaahan se harmittaa, kun neuvoa olisi voinut tarvita jo teininä.

Rakkautta. Unelmia. Arkea. Näihin elämän peruspilareihin nojautuvat Me Naisten lukijoiden aikuisena opitut viisaudet.

Me Naiset kertoi viime viikolla seitsemästä elämänohjeesta, jotka ihmiset oppivat liian myöhään. Kysyimme jutussa myös lukijoiltamme, minkä elämänviisauden he ovat oppineet aikuisena.

Vaikka moni harmitteli, että tärkeimmät ohjeet on opittu vasta vanhemmalla iällä, vastauksista henki kiitollisuus ja armollisuus. Ne ovat hyödyllisiä tunteita opittavaksi missä iässä tahansa.

1. Unelmista

2. Tunteista

3. Itsetunnosta

4. Työstä

5. Seikkailuista

6. Ihmissuhteista

7. Rakkaudesta

8. Kiireestä

9. Nukkumisesta

10. Arjesta

Osallistu kyselyyn ja kerro, puhutko parisuhteestasi somessa.

Yhdelle pusukuvat ovat arkipäivää, toinen ei koe julkista söpöilyä omaksi jutukseen. Miten sinun parisuhteesi näkyy sosiaalisessa mediassa? Kerrotko puolisosi nimen Facebook-profiilissa? Hehkutatko rakkautta vuosipäivänä tai jaat selfieitä aurinkorannalta? Miksi tai miksi et? Kertooko somekäyttäytyminen mielestäsi jotain suhteesta?

Osallistu jutuntekoon ja kerro meille, puhutko parisuhteestasi somessa. Vastauksia käytetään myöhemmin Me Naisten jutussa.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Usein se on jotain ihan arkista, mutta jää ikuisesti mieleen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikä on kauneinta, mitä sinun kumppanisi tai eksäsi on sinulle sanonut? Kerro kommenteissa!