Neilikat ovat täydellinen piristäjä, sillä niitä saa halvalla myös monista ruokakaupoista ja ne kestävät usein viikkokaupalla. Kuva: Colourbox
Neilikat ovat täydellinen piristäjä, sillä niitä saa halvalla myös monista ruokakaupoista ja ne kestävät usein viikkokaupalla. Kuva: Colourbox

Onko mitään ihanampaa kuin puhtaat lakanat ja toisen tekemä aamupala?

Usein onnen tunne syntyy arkisista pikkujutuista. Moni niistä on saavutettavissa helposti itse – tai sitten voit ilahduttaa läheistä tai vaikka ventovierasta. Kivojen asioiden tekeminen muille onkin tutkitusti tehokkain tapa piristää myös omaa mieltä.

Listasimme juttuja, jotka saavat joka kerta hyvälle tuulelle:

1. Raikkaat, juuri vaihdetut lakanat, jotka saavat kodinkin tuntumaan siistimmältä. Maailman helpointa luksusta?

2. Kun toinen sanoo ”minä rakastan sinua” juuri ennen nukahtamista tai ensimmäisenä aamulla.

3. Myyjän ystävällinen hyvän päivän toivotus.

4. Näyttävä auringonlasku.

5. Tuore pulla ja sen tuoksu.

6. Takkatulen tuijottaminen. Maailman parasta terapiaa.

7. Ruohikon tuoksu sateen jälkeen.

8. Kun läheinen hieroo edes minuutin hartioitasi.

9. Jääkaappikylmät mansikat ja kirsikat.

10. Hissi, joka on oikeassa kerroksessa silloin, kun on kiire.

11. Kun kampaaja hieroo päänahkaa.

12. Kun herää aamulla virkeänä ilman herätystä.

13. Oikea kirje tai postikortti. Jää digiaikana varmasti mieleen.

14. Koti heti siivouksen jälkeen. Tai se, kun on edellisenä iltana jaksanut imuroida ja tulee töistä pölyttömään kotiin.

15. Ruokakaupasta halvalla ostetut leikkokukat.

16. Kun toinen on imuroinut, tiskannut tai pessyt pyykit.

17. Puhtaan pyykin tuoksu.

18. Kun onnistuu hyödyntämään kaikki jääkaapin tähteet hyväksi ateriaksi ja nollaa ruokahävikin.

19. Maidon vaahdottaminen kahviin. Ihan kuin olisi kahvilassa.

20. Lapsen niskan tuoksu.

21. Toisen valmistama aamiainen. Ilahduttaa erityisesti arkisin, kun herääminen on vaikeaa.

22. Hymy. Tutulta tai tuntemattomalta.

23. Kuuma suihku sen jälkeen, kun on urheillut ulkona.

24. Päiväunet.

25. Kun telkkarista sattuu tulemaan oikeasti hyvä leffa silloin, kun kaipaa tekemistä.

26. Karkkipussin ensimmäinen karkki.

27. Paljain jaloin käveleminen kesällä.

28. Rintsikoiden riisuminen, kun tulee illalla kotiin.

29. Koiran iloinen vastaanotto aina, kun on ollut hetkenkin pois kotoa – vaikka vain roskia viemässä.

30. Sauna.

31. Kun joku lähettää viestin vain toivottaakseen kivaa päivää.

32. Kun joku muu siivoaa jäljet syömisen jälkeen.

33. Lempisarjan uusi kausi suoratoistopalvelussa.

34. Kun joku pysähtyy pitämään ovea auki.

35. Kun kaveri lähettää kuvan, joka saa nauramaan.

36. Kun pääsee töistä kotiin valoisaan aikaan eikä aamullakaan ole enää pilkkopimeää. Tuntuu pieneltä ihmeeltä joka kevät.

37. Villasukat. Antavat rennon kotifiiliksen myös vaikka pitkällä lennolla tai junamatkalla.

38. Bussikuski, joka odottaa, kun juokset hiki päässä pysäkille.

39. Söpö eläinvideo.

40. Kun muistaa, että on perjantai.

Mikä pieni asia saa sinut onnelliseksi? Kerro kommentissa!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Vierailija

40 pientä asiaa, jotka tekevät älyttömän onnelliseksi

Se, kun ympärillä ei ole muita ihmisiä. On vain metsä, metsäneläimet, puiden humina ja minä...yksin. Vain luonnonäänet ympärillä. Koin tällaisen hetken viime syksynä ja olo oli epätodellinen, mutta täydellinen! Jouduin lähtemään kuitenkin hetkestä töihin ja en muista, milloin olisin ollut yhtä masentunut jouduttuani takaisin sivistymättömyyden pariin. Koska hetki jäi todellisena kokemuksena mieleeni, päätin muuttaa elämääni. Muutin hetken perässä metsän lähelle ja kesiä lukuunottamatta olo on...
Lue kommentti
Tuli mieleen

40 pientä asiaa, jotka tekevät älyttömän onnelliseksi

Se että olisi vakituista työtä. On vielä kokematta se ihme että joku palkkaisi vakituiseksi, vaikka olenkin saanut pätkätöistäni paljon kehuja. Jäin taas perjantaina työttömäksi kolmen viikon sijaisuuden jälkeen. Kyllä se tuntuu ihmeelliseltä, miten vakituisissa työssä olevat jaksavat jatkuvasti valittaa töistään, mutta ehkä he eivät ole koskaan olleet työttöminä pitkää aikaa.
Lue kommentti

Elina Tanskasen mukaan ennen eroa kannattaa kuitenkin punnita tarkasti, voisiko tilanteelle tehdä jotain. 

Suomalaiset harrastavat yhä vähemmän seksiä. Samaan aikaan moni valittelee, ettei kumppania kiinnosta sänkytouhut eikä petipuolella tapahdu asioita, jotka saisivat innostumaan.

Mitä tilanteessa kannattaisi tehdä? Kuinka pitkään ”huonoa seksiä” pitää kestää? Saako toisesta erota sen vuoksi, ettei ole tyytyväinen seksielämäänsä?

Seksuaaliterapeutti (NACS) Elina Tanskasen mukaan saa.

 – Olisi vanhanaikaista sanoa, että parin pitää pysyä yhdessä hinnalla millä hyvänsä. Isot ongelmat seksuaalisuuden alueella heijastuvat muillekin osa-aluille ja lopputuloksena voi olla suhde, jossa on kaksi onnetonta ja omalla tavallaan kärsivää osapuolta. Kun tuntuu siltä, että kaikki kivet on käännetty ja näkökulmat katsottu eikä mikään auta, on ihan hyväksyttävää erota.

Mieti, ennen kuin kaikki loppuu

Tanskanen painottaa, että jokaisen pitää parisuhdettaan punnitessa aina pohtia tilannetta omalta kantiltaan. Joskus toivottomaltakin tuntuva tilanne korjaantuu, kun siihen kiinnitetään oikeanlaista huomiota.

Ennen eroa Tanskanen kehottaa keskustelemaan kumppanin kanssa tuntemuksista ja miettimään ajan kanssa, voisiko tilanteelle tehdä jotain.

– Kannattaa etsiä yhteistä maastoa. Siinä voi auttaa esimerkiksi keskusteleminen seksuaaliterapeutin kanssa. Hän voi tuoda tilanteeseen uusia näkökulmia, Tanskanen kertoo.

”Seksi voi tuntua suhteen suurimmalta ongelmalta, mutta todellinen alkusyy ongelmiin voi löytyä toisaalta.”

Ei ole myöskään tavatonta, että ”huonon seksin” syyksi paljastuu jokin ihan muu kuin itse petipuuhat.

– Parisuhteen muu tilanne ja elämäntilanne ylipäätään näkyy hyvin herkästi seksin ja seksuaalisuuden alueella. Seksi voi tuntua suhteen suurimmalta ongelmalta, mutta todellinen alkusyy ongelmiin voi löytyä toisaalta, Tanskanen kertoo.

Erilaiset halut pöydälle!

Joskus seksi voi tuntua kehnolta sen takia, että kumppaneilla on yksinkertaisesti eri toiveet petipuuhista.

– Toinen kumppaneista saattaa tykätä kinkystä seksistä mutta toinen ei ollenkaan. Siinä vaiheessa pitää miettiä, millaisia kompromisseja on valmis tekemään toisen vuoksi.

Viime aikoina julkisuudessa on puhuttu koko ajan enemmän vaihtoehdosta, jossa yksiavioinen suhde avataan. Silloin kumppanit voivat yhteisestä sopimuksesta harrastaa seksiä myös muiden kanssa. 

”Suhteen avaaminen vaatii paljon keskustelua, mutta samalla siinä on elementtejä, jotka voivat tuoda apua tilanteeseen.”

Tanskasen mukaan osalle avoin suhde voi tuoda avun, kun seksielämä ei tavalla tai tyydytä.

– Se on yksi ratkaisu muiden joukossa, mutta se ei toimi kaikille. Suhteen avaaminen vaatii paljon keskustelua, mutta samalla siinä on elementtejä, jotka voivat tuoda apua tilanteeseen.

Avainasemassa paremman seksielämän saavuttamisessa on muutenkin keskusteleminen. Tanskanen muistuttaa, ettei kumppani saa koskaan painostaa ylittämään toisen rajoja.

– On kuitenkin eri asia, että uudet kokeilut ujostuttavat, kuin se, että kokeilu rikkoo selkeästi omia rajoja. On myös eri asia harmitella sitä, että jää vaille jotain hiukan kaipaamaansa asiaa kuin se, ettei voi toteuttaa itseään seksuaalisesti ollenkaan.

Vastaa kyselyyn!

Antti Tuisku kertoo tänään torstaina ilmestyvässä Me Naiset -lehdessä kärsineensä kateuden tunteesta niin pahasti, että haki apua terapiasta. Haastattelussa Antti muistelee esimerkiksi vuoden 2011 Emma Gaalaa, jossa Jenni Vartiainen voitti ennätysmäärän palkintoja. Silloin Antti ei voinut pidätellä pettymystään.

– Olin ihan paskana, etten taaskaan ollut voittanut mitään. Vielä enemmän olin paskana siitä, että en osannut olla onnellinen rakkaan ystäväni puolesta. Kävin sotaa pääni sisällä. En halunnut olla kateellinen, mutta olin. Minun oli pakko pureutua tunteeseen syvemmin: miksi tunnen näin? Antti kertoo.

Pahimmillaan kateus voi ajaa hirveään kierteeseen, eikä pysty keskittymään omaan elämäänsä lainkaan. Mutta on siinä myös hyviäkin puolia. Kodin Kuvalehden haastatteleman psykoterapeutti Terhi Teräs-Hukan mukaan kateudesta puhuminen auttaa ihmistä usein hahmottamaan, mitä hän oikeasti elämältä tahtoo. Se voi opettaa jotain.

Mistä ja kenelle sinä olet ollut kateellinen? Vastaa jutun lopussa olevaan kyselyyn. Voit tehdä sen nimettömänä. Vastauksia voidaan käyttää Me Naisten jutuissa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.