Sport banneri

Sport

Minna Koskela sauvoo innolla

Elina Jäntti

koskela

Minna Koskelan harjoitusohjelmassa kävelylenkkien raskausaste vaihtelee.

Näyttelijän saamat kävelyvinkit ovat tuottaneet tulosta: kävely rullaa nyt helpommin. Minna suosii 20-30 minuutin teholenkkejä.

Intohimoinen kävelyn harrastaja näyttelijä Minna Koskela sai talvella vinkkejä kuntovalmentaja Jussi Kirjavaiselta (MN 11/09). Nyt Minna on noudattanut ohjeita pari kuukautta ja tulokset näkyvät.

– Kunto on kasvanut, kävely on helpompaa enkä hengästy samaan malliin kuin aiemmin, Minna kertoo.

Jussi antoi Minnalle harjoitusohjelman, jossa kävelyiden raskausaste vaihtelee. Erilaisia lenkkejä tarvitaan, jotta kunto ei jää junnaamaan. Lisäksi hän neuvoi kiireistä näyttelijää, kuinka säästää aikaa kuntoillessa.

– Pitkien ja hitaiden lenkkien sijaan teen 20–30 minuutin lenkkejä, joissa on kova tempo ja ylämäkinousuja. Ne kasvattavat kuntoa tehokkaasti. Kuntosalin sijaan teen lihaskuntoliikkeitä kotona lenkin jälkeen, Minna vinkkaa.

 

Tehoja talsimiseen


Minna haluaisi oppia paremman sauvakävelytekniikan, kehittää kuntoaan kävelemällä vielä tehokkaammin ja tietää, millä venytyksillä laiska loppuverryttelijä pärjää. Personal trainer Jussi Kirjavainen Viremestareista antoi vinkkejä.

1. Kun kävelet sauvojen kanssa, älä purista sormia sauvan ympärille vaan pidä ne auki. Ajattele, että kädessäsi on pikkulintu, jonka pitää olla elossa vielä lenkin jälkeen. Pidä myös hartiat rentoina.

2. Iske sauva hieman napakammin maahan, jotta saat käsilihakset paremmin käyttöön. Iskun pitäisi osua maahan ponnistavan jalan kohdalle, ei liian eteen tai muuten se jarruttaa menoa. Työnnä sauvoilla kunnolla vauhtia kävelyyn.

3. Pidennä kävelyaskeltasi ja keskity käyttämään jalkalihaksia. Kun rullaat jalalta toiselle, purista pakaraa, takareittä ja pohjetta. Sauvakävelylenkin pitäisi tuntua lihaksissa, muuten meno on jäänyt löysäksi.

4. Kävelyn lisäksi pitää tehdä myös lihaskuntoliikkeitä, joilla saat lisää voimaa jalkojen lihaksiin ja tukilihaksiin sekä kehität liikkuvuutta. Jos et ehdi kuntosalille, tee lihaskuntoliikkeet lenkin jälkeen kotona.

5. Hyviksi perusvenytyksiksi riittävät etureiden, takareiden ja pohkeen venytykset. Tee perinteinen etureisivenytys seisten vetämällä kantapäätä kohti pakaraa, mutta muista kohdistaa polvi suoraan alaspäin. Takareiden ja pohkeen venytyksessä muista suoristaa selkä ja vetää napa kohti reittä.

Kommentit

Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä

Me Naisten uusimmat jutut