Helena Lindgren yrittää ehtiä bikramjoogaan 2–3 kertaa viikossa. Laulaja-näyttelijä käyttää oliiviöljyä sisäisesti ja ulkoisesti.

Helena Lindgren yrittää ehtiä bikramjoogaan 2–3 kertaa viikossa. Laulaja-näyttelijä käyttää oliiviöljyä sisäisesti ja ulkoisesti. 

Maanantai

09 kolme lasia huoneenlämpöistä vettä, johon lisätty mineraalisuolaa

10 Actimel-mehu, pari pikkupussia neljän viljan puuroa, femisoijaa, mustikkakeittoa ja iso kuppi mateteetä

13–17 kuvauksissa pari lasia vettä, kuppi teetä, banaani ja Vivida-kalaproteiini

18 vihreää salaattia, tuorepastaa tomaattikastikkeessa, nieriää, lasi valkoviiniä, vettä, pala taatelikakkua ja cappuccino

23 Yosa-kauravalmiste, banaani ja kuppi vihreää teetä

Tiistai

10 Actimel, puuro, femisoijaa ja mustikkakeittoa sekä mateteetä

13 banaani

14 avokadosalaatti, rukiinen karjalanpiirakka, pari siivua kalkkunaleikettä ja lasi vettä

15 Yosa ja kuppi mateteetä

16 cappuccino

20 vuohenjuustosalaatti, pari siivua ruisleipää, joiden päällä voita, lohikeittoa ja lasi punaviiniä

23 banaani ja kuppi vihreää teetä

00 puoli lasia Gefilus-mehua

Keskiviikko

11 Actimel, puuro, femisoijaa ja mustikkakeittoa, omena sekä mateteetä

12 ruokalusikallinen oliiviöljyä

15 banaani ja lasi vettä

16 cappuccino, lasi ananasmehua ja vettä

17 tomaatti-mozzarellasalaattia, pari siivua oliivileipää kastettuna oliiviöljyyn ja lasi vettä

20 pähkinöitä ja rusinoita

21 kanapastaa, Yosa ja lasi vettä

22 lasi vettä

23 puolikas banaani ja kuppi vihreää teetä

Torstai

12 Actimel, puuro, femisoijaa ja mustikkakeittoa, omena sekä mateteetä

14 Yosa, banaani ja kuppi mateteetä

16 pähkinöitä ja rusinoita, vettä

17 cappuccino

18 pieni annos pastasalaattia, siivu jyväleipää ja kuppi yrttiteetä, lasi kuohuviiniä

22 yrttipastaa, kastanjaa, vihanneksia ja lasi vettä

01 Yosa, kuppi vihreää teetä ja Carmolis-tippoja

Perjantai

13 Actimel, puuro, femisoijaa ja mustikkakeittoa, marjoja sekä mateteetä

14 lasi vettä

15 puolikas banaani

16 pieni vihreä salaatti, ankanrintaa, linssihöystöä ja savuselleripyreetä, cappuccino ja pala suklaata

20 lasi vettä

21 Yosa ja puolikas banaani

23 ennen keikkaa kuppi vihreää teetä ja sitruunaa, lasi shampanjaa, Läkerol-pastilleja

00–02 esiintymisen aikana vettä ja tauolla vihreää teetä, hunajaa, sitruunaa ja Läkerol-pastilleja

03 rukiinen karjalanpiirakka, siivu kalkkunafileetä, puolikas avokado, tuorejuustoa, Yosa, pari ruokalusikallista rusinoita ja pähkinöitä, vihreää teetä ja Carmosil-tippoja

Lauantai

12 Actimel, puuro, femisoijaa ja mustikkakeittoa, marjoja sekä mateteetä

15 pari lasia vettä ja puhdistava yrttijuoma turvehoidon jälkeen

16 rukiinen karjalanpiirakka, pari sii­vua kalkkunafileetä, puolikas avokado, tuorejuustoa, Yosa ja mateteetä

17 banaani ja lasi vettä

18 iso caffè latte

19 vihreää salaattia, meksikonpataa ja lasi vettä

20 kuppi rooibosteetä ja pari piparkakkua

23 viipale lämmintä ruisleipää, pari siivua juustoa, puolikas tomaatti ja lasi vettä 01 Yosa, Ketorin hot -juoma ja Carmolis-tippoja

Sunnuntai

09 puolikas banaani, Gefilus-mehu ja vettä

13 Actimel-mehu, puuro, femisoijaa ja mustikkakeittoa sekä mateteetä

15 lasi vettä

17 Yosa, puolikas banaani ja lasi vettä

18 vihreää salaattia ja iso vuohenjuustosalaatti sekä lasi vettä, cappuccino ja pala suklaata

21 lasi omenamehua ja kuppi vihreää teetä

22 pala pannukakkua ja mansikkahilloa, kuuma rommitoti

01 puolikas banaani ja Gefilus-mehu

• Helena ottaa joka aamu monivitamiini­tabletin, D-vitamiinin ja omega-3-tabletin. Päivällä hän nappaa pari Vivida-kapselia ja illalla vielä toisen monivitamiinin sekä magnesiumlisän.

Asiantuntijan arvio

+ Helena syö säännöllisesti ja kuuntelee kehoaan. Tämä takaa sen, että nälkä-kylläisyyskeskus toimii tasaisesti. Hän syö joka päi­vä puuroaamiaisen, vähintään yh­den lämpimän aterian, ruokaisaa salaattia ja välipaloja. Pienet an­nokset ja säännöllisyys varmista­vat, ettei syömistä tule pantattua suolet kääntävään nälkään asti.

+ Helena suosii laadukkaita raaka-aineita mutta ei kiellä it­seltään herkkuja. Jos tekee mieli leivosta, sen voi huoletta syödä. Kun keho on luontaisessa painos­saan, pienet heitot kalorimääris­sä eivät hetkauta vaa’an viisaria suuntaan tai toiseen.

+ Päivittäinen ravintolasyömi­nen ei lihota, kun osaa valita annoksensa oikein. Helena esi­merkiksi pyytää korvaamaan an­noksista jotkin ainesosat toisilla.

-/+ Välillä Helenan syöminen jää naposteluksi, mutta hänen välipalansa ovat terveellisiä. Harjoituksissa ja esiintymisissä on elettävä tilanteen mukaan. Aina ei pääse syömään, mutta toisaalta Helena kantaa pähkinä­pusseja ja banaaneja käsilaukus­saan.

- Kalsiumin saanti jää niukaksi. Helena ei juo maitoa ja jogurtitkin ovat unohtuneet hänen ihastut­tuaan kauravalmisteeseen. Koska Helena kuitenkin tekee joka aamu puuroa, hän voisi keittää sen ve­den sijasta maitoon.

- Helena voisi kiinnittää huo­miota valkuaisaineisiin. Joka aterialla olisi hyvä olla jotain pro­teiinia kuten lihaa, kananmunaa, rahkaa tai juustoa. Maitotuotteet olisivat hyviä myös kalsiumin saannin kannalta.

Asiantuntijana Arja Vanhanen Laillistettu ravitsemusterapeutti, FAF personal Trainer

Teksti Miia Vatka Kuva Nina Kaverinen

Yksinkertainen valinta kertoo tärkeästä elämänasenteesta. Haluatko edes olla onnellisempi?

Raha ja aika ovat molemmat tärkeitä asioita elämässä. Varsinkin kun niistä on pulaa, ihmiset uskovat, että lisäraha ja -aika tekisivät heidät onnellisemmiksi.
Mutta jos saisi valita vain toisen, kumpaa ihmiset todella hamuavat lisää: rahaa vai aikaa?

Mieti sinäkin nyt tarkkaan kysymystä ja vastaa siihen alla. Näet samalla reaaliaikaisen tuloksen, mitä muut ajattelevat asiasta.

Kysymys ei välttämättä näy kaikilla mobiililaitteilla. Jos et näe sitä yllä, vastaa siihen täällä.

 

Lisää rahaa vai aikaa – miksi tämä yksinkertainen kysymys on niin tärkeä?

Amerikkalaisprofessori Hal Hershfield uskoo, että tämä valinta liittyy onnen tunteeseemme. Hershfieldin tutkimusryhmän uusista löydöksistä kertoo The New York Times.

Laajassa tutkimuksessa Hershfieldin ryhmä kysyi yli 4 000 amerikkalaiselta, haluaisivatko he enemmän rahaa vai enemmän aikaa. Vaikka suurin osa ihmisistä valitsi rahan ajan sijasta, ajan valitseminen liittyi vahvemmin hyvään oloon.

Aikaa rakastava vähemmistö eli noin kolmasosaa oli selvästi onnellisempi ja tyytyväisempi elämäänsä. Tutkijoiden mukaan ajan valitseminen rahan sijasta ennakoi suurempaa onnellisuuden tunnetta myös tulevaisuudessa eikä pelkästään kyseisellä valintahetkellä.

Koehenkilöt joutuivat kertomaan ennen tutkimustaan muun muassa nykyisen tulotasonsa ja mielen tilansa. He pääsivät myös listaamaan syyt, miksi he haluaisivat enemmän rahaa tai vastaavasti enemmän aikaa. Näissä vastauksissa ilmeni Hershfieldin mukaan tärkeät asenne-erot: aikaa suosivat ihmiset suunnittelivat käyttävänsä lisäaikansa todellisten tarpeiden sijasta enemmin muihin ihmisiin sekä omiin suosikkijuttuihinsa. Esimerkiksi tärkeä harrastus voitti kodin siivouksen, kun kysymys oli ajasta. Tällaiset valinnat ennakoivat vahvasti onnellisuutta, tutkimusryhmä sanoo.

Lue myös! Näin ajatus onnellisuudesta muuttuu elämän aikana – 5 vaihetta

Tutkimuksen tulokset esiteltiin alun perin Social Psychological and Personality Science -julkaisussa.

Tavallisessa elämässä jokainen joutuu tekemään valintoja rahan ja ajan välillä melkein päivittäin.

Kannattaako säästää ajassa ja valita bussi kotiin vai pitäisikö kävellä ja laittaa rahaa säästöön? Onko syytä jäädä ylitöihin ja tienata rahaa perheelle vai onko kotona vietetty aika tärkeämpää?

Joskus ihmisillä ei ole lainkaan vaihtoehtoja, kun heidän esimerkiksi pitää pärjätä pienillä tuloilla ja saada rahat riittämään seuraavaan kuukauteen saakka. Mutta jos tilanteessa on yhtään valinnanvaraa ja ajan suosiminen rahan sijasta käy edes kerran mielessä, on se tutkijoiden mukaan jo tärkeä askel kohti onnellisempaa elämää.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kuvia Suomen tunnetuimmista julkkiksista, visuaalista ilotulitusta ja pettämätöntä tyylitajua. Joko olet kuullut näistä naisista?

Meikkaajat, kuvaajat ja muut luovan alan taustahenkilöt ovat alkaneet Suomessakin nousta valokeilaan. Hyviä esimerkkejä ovat ohjaaja Viivi Huuska, dj Taika Mannila, meikkaaja-stylisti Senay Coco ja valokuvaaja Janita Autio: heillä kaikilla on oma, persoonallinen tyylinsä, tuhansia Instagram-seuraajia ja ikä vain parikymmentä vuotta.

Viivi Huuska

 

A photo posted by VIIVI HUUSKA 🍒 (@vitunviivi) on

Viivi Huuska on yksi viime aikojen puhutuimmista musiikkivideoiden ohjaajista. Kohutut Antti Tuiskun Peto on irti ja Cheekin Me Ollaan Ne Part 2 -videot ovat naisen käsialaa.

Värikäs ja räväkkä tyyli on helposti tunnistettava ja usein myös provosoiva. Monet otokset ovat päätyneet otsikoihin, kuten esimerkiksi kuva Sini Sabotagesta istumassa alushousut nilkoissa vessanpöntöllä. Viivi on myös ollut mukana tekemässä veljensä Cristal Snow'n musiikkivideota.

Lue myös: Cristal Snow: ”Kasvatin siskoani kuin omaa tytärtä”

Taika Mannila

 

A photo posted by Taika Mannila (@magicmannila) on

Taika Mannila on radiotoimittaja, kuvittaja ja dj. Yhdessä Lina Schifferin kanssa he muodostavat D.R.E.A.M.-dj-duon. Räppiä ja r'n'b:ta soittava parivaljakko on kovassa nosteessa. Jos Helsingissä järjestetään avajaiset, muotinäytös tai jokin muu pr-tapahtuma, ovat nämä naiset todennäköisesti puikoissa. Syyskuusta lähtien D.R.E.A.M.:ia voi kuulla radio Basson taajuuksilla. 

Senay Coco

Stylisti ja meikkitaiteilija Senay Cocon työnjälkeä näkee tv-mainoksissa, mainoskuvissa ja esimerkiksi Evelinan ja Sini Sabotagen musiikkivideoilla. Senayn tyyli on usein tumma ja dramaattinen.

Janita Autio

 

A photo posted by JANITA AUTIO (@janitaautio) on

Vain 23-vuotias itseoppinut valokuvaaja Janita Autio tuntuu olevan kaikkialla: muotinäytöksistä Suviseuroille, Tubeconiin ja sieltä Flow-festivaaleille. Janitan kuvissa vilahtelee paljon tuttuja naamoja, kuten Benjamin Peltonen, Jekku Berglund, Alma, Sofia Ruutu ja Seksikäs Suklaa – räppäreitä, bloggaajia, juontajia ja muuten vain tunnettuja tyyppejä. Parasta kuvissa on niiden rento backstage-tunnelma.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Oletko sinäkin yksi heistä, joka ottaa mieluummin selfien kuin antaa toisten kuvata itsensä?

Paljon selfieitä ottavat ihmiset luulevat liikoja itsestään, kertoo uusi kanadalaistutkimus.

Toronton yliopiston tutkijat tarkastelivat 200 collegeopiskelijaa, joista noin puolet kertoi ottavansa selfieitä. Toinen puolisko ei harrastanut selfieiden eli omakuvien ottamista.

Jokaista osallistujaa pyydettiin ensin ottamaan selfie omalla älypuhelimellaan. Lisäksi heidän piti poseerata toiselle ihmiselle, joka valokuvasi selfien ottajan.

Sen jälkeen koehenkilöt joutuivat arvostelemaan jokaisen kuvan. Heidän piti kertoa, kuinka viehättävänä he uskoivat ystävänsä pitävän heitä kuvan perusteella, jos otos ladattaisiin sosiaaliseen mediaan.

Kuvia arvostelivat myös tuntemattomat henkilöt. Hekin määrittelivät, kuinka miellyttäviä, viehättäviä ja narsistisia kuvissa esiintyvät henkilöt ovat.

Tutkijoiden analysoima lopputulos paljastaa selfie-ihmisten huomattavat harhat omakuvastaan. Selfien ottajat arvioivat kuviensa positiiviset ominaisuudet yläkanttiin, he kertovat The Telegraph -lehdessä.

”Selfien ottajat uskoivat selfieidensä näyttävän viehättävimmiltä ja miellyttävimmiltä.”

– Huomasimme myös, että selfien ottajat uskoivat selfieidensä näyttävän viehättävimmiltä ja miellyttävimmiltä kuin muiden ihmisten ottamat valokuvat.

Ulkopuoliset ihmiset arvioivat kuitenkin selfiet vähemmän viehättäviksi ja vähemmän miellyttäviksi kuin muiden ottamat kuvat. Heidät arvosteltiin myös ”merkittävästi narsistisemmiksi” kuin koehenkilöiden toinen puolisko, joka ei harrastanut selfieiden ottamista.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Ovatko paljon selfieitä ottavat itserakkaampia kuin muut?

Kyllä
Kyllä
80.4%
Eivät
Eivät
19.5%
Ääniä yhteensä: 337

Vanhusten kaltoinkohtelu hätkähdytti Arman Pohjantähden alla -ohjelmassa ja innosti Me Naisten lukijatkin kommentoimaan aihetta. 

Suomalainen vanhustenhoito puhututtaa Me Naisten verkkokeskustelussa. Keskustelijoina ovat niin hoitajat kuin omaiset.

Kommentointi käynnistyi sen jälkeen, kun toimittaja-juontaja Arman Alizadin televisio-ohjelmassa pureuduttiin hoidon tilaan ja tunnelmiin.
Arman-juttumme voit lukea täällä.

Yhden koskettavimmista lukijakommenteista on kirjoittanut 83-vuotiaan äidin omaishoitaja.

Kirjoittaja kommentoi artikkelia näin:

”83-vuotias dementiasta kärsivä äitini asuu meidän kanssamme samassa taloudessa.

Syy on yksinkertaisesti se, että haluan varmistaa hänen voivan elää ihmisarvoista elämää loppuun saakka.

Käymme mieheni kanssa molemmat töissä, eli arkisin kotihoito hoitaa aamupesut, lääkkeet, aamupalan ja lounaan.

”Haluan varmistaa äitini voivan elää ihmisarvoista elämää loppuun saakka.”

Iltaisin ja viikonloppuisin hoidamme äitiä itse, mikä tarkoittaa, että menemiset ovat minimissä, lomat on suunniteltava ja ajoitettava tarkasti. Päivääkään (tai no ehkä muutaman) en vaihtaisi pois.

Äitini hoiti minut elämän alkuun, kun olin pieni, ja nyt minä saatan häntä loppumatkan. Osa ystävistäni on kaikonnut matkalla, kun aikaa ei enää ole kaikkiin kissanristiäisiin, mutta joutivat mennäkin.

Oikeat tukipilarit ovat edelleen vierellä. Iso kiitos heille siitä.”

Osallistu keskusteluun!

Mitä mieltä sinä olet asiasta ja millaisia kokemuksia sinulla on vanhustenhoidosta? Voisitko asua muistisairaan vanhempasi kanssa? Lue lisää kommentteja aiheesta ja osallistu itsekin keskusteluun täällä.