Toimittaja tietää, mitkä napit mihinkin Kukkapuron tuoliin on ommeltu.

Hiljaa hyvä tulee

"OLEN INTOHIMOINEN SISUSTAJA. Roikun iltaisin tuntikausia eri
nettihuutokauppojen sivuilla. En kuitenkaan stressaa, vaan teen hankintoja pikkuhiljaa ja harkiten.

ETSIN, KUNNES LÖYDÄN tismalleen oikean. Kaiken pitää olla aitoa, jäljennöksistä menee fiilis. Nyt haaveilen Eamesin Lounge-tuolista, mutta en haluaisi maksaa siitä  4 000 euroa enempää.

EN OSTA itsetarkoituksellisesti kallista. Ikea on mahtava keksintö. Se on demokratisoinut tyylin ja vienyt käytännöllisyyden pisimmälle. Meillä on Billy-kirjahylly ja tyttären huoneessa paljon muutakin Ikeasta.

YRJÖ KUKKAPURO on suomalaisista suunnittelijoista suosikkini, vaikka kyllä hän on tehnyt paljon kamalaakin.

Lapsiperheen designarkea

VIIMEISET VIISI VUOTTA meillä on käynyt siivooja. Mutta kyllä minäkin pesen pyykkiä ja siivoan ja teen kaikkea. Tosin en varmaan tarpeeksi ja tarpeeksi hyvin. Ilman kuivausrumpua en tulisi toimeen. Koti ei ole mikään näyttelyesine, joten en siivoa hulluna, ennen kuin meille tulee vieraita.

DESIGN SOPII IHAN HYVIN lapsiperheen kotiin. Minua ei haittaa, jos oma lapsi hyppii designhuonekaluilla. Ostin ehkä vähän itsekkäistä syistä tyttärelleni 2-vuotislahjaksi Eamesin Elefantin.

SOHVA JA TELKKARI on roudattu yläkertaan. Muutenkin on kivaa, että voimme viettää aikaa eri kerroksissa; ei ala toisen seura niin helposti ärsyttää.

Kotini on linnani

OLEN ERAKKO JA IHMISVIHAAJA. Koti on paikka, jossa juon yksin viskiä ja surffailen netissä.

AVOPUOLISONI HANNAH HALUSI omakotitaloon. Muutimme Helsingin keskustasta Espooseen viime kesänä. En ole kaivannut takaisin, vaikka olin varma, että ahdistus tulisi.

IHASTUIN ARKKITEHDIN ITSELLEEN 1980-luvulla suunnittelemaan taloon erityisesti sen materiaalien takia.
Terassilla on käytetty raakaa betonia, joka näyttää hienolta tummanvihreää metsää vasten. Olohuoneen katto on hiomatonta lapinkuusta. Valo tulee hienosti yläkertaan. Mietin paljon tilankäyttöä ja olisinkin halunnut arkkitehdiksi, mutta en valitettavasti osaa piirtää.

Tarkkana tyylistä

PERHEESSÄMME MINÄ PÄÄTÄN sisustuksesta. Minua kiinnostavat kaikki detaljit, kuten mitkä napit Kukkapuron tuoleihin on ommeltu. Pidän 50- ja 60-luvun tyylistä, mutta inhoan retroa
enkä pidä huumorikodeista. En halua asua vitsissä.

TYKKÄÄN TIIKIN JA NAHAN väreistä, kaikesta kuluneesta ja ruskeista, jotka tuovat lämpöä. Kliininen sisustuslehtityyli ei ole mun juttuni.

SEINILLÄMME ON PALJON grafiikkaa. Jotkut hankkimani teokset, kuten vuoden nuoren taiteilijan Ari Pelkosen vihreä hahmo, ovat Hannahin mielestä liian synkkiä. Olen kiinnostunut myös keramiikasta, kuten Rut Brykin töistä. Ne ovat hienoja, mutta usein myös ylihintaisia.