Perheenäiti ja ekshibitionisti: "Saatan tyydyttää itseäni bussin takapenkillä"

Kuva Shutterstock

Kolmikymppinen perheenäiti pukeutuu niukasti, harrastaa seksiä yleisillä paikoilla ja vilauttelee hienovaraisesti. – Olen ekshibitionisti. Minulla on oikeus nauttia tästä ilman syyllisyyttä, *Tiina sanoo.

"Huomasin jo hyvin nuorena, että nautin esillä olemisesta. Olen ekshibitio­nisti. Sana tuo monelle mieleen itsensäpaljastajan, popliinitakissa kulkevan miehen, joka pakottaa muut katsomaan itseään. Minulle ekshibitionismi on kuitenkin paljon enemmän kuin paljastelua. Kiihotun näytillä olemisesta ja huomiosta, jota se herättää. Toteutan seksuaalisuuttani monilla tavoin muita loukkaamatta: voin olla kumppanini seurattavana omassa makuuhuoneessamme tai vilautella tuntemattomille niin, että se vaikuttaa vahingolta.

Kunnioitan toisen rajoja. Kohdistan flirttailuni tai puolihuolimattoman vilautteluni­ vain aikuisille. En pakota ketään­ katsomaan, vaan annan mahdollisuuden nähdä minut tai kääntää katseen pois. Kaikki tapahtuu hyvin hienovaraisesti.

Teininä nuortenlehtiä lukiessani huomasin, että ajattelen seksiin liittyvistä asioista eri tavoin kuin muut. Kun aloin masturboida, toivoin jääväni kiinni sen sijaan, että olisin pelännyt sitä. Kuvittelin naapurinpojan katsovan minua, ja ajatus tirkisteltävänä olemisesta kiihotti. Vähän myöhemmin aloin pitää hameita sen vuoksi, että tuuli saattaisi temmata helmani ja paljastaa pakarani.

Kun seksuaalisuuteni heräsi kunnolla, taipumuksestani koitui kuitenkin ongelmia. Minut ymmärrettiin alituisesti väärin, ja jouduin vaarallisiin tilanteisiin. Olen kokenut seksuaalista väkivaltaa, ja minut on pakotettu seksiin.

Koska minulle kävi niin usein huonosti, aloin ajatella, että minussa täytyy olla jotain vikaa. Päätin ryhtyä normaaliksi ja ruoskin itseäni ajatuksista, jotka vain viittasivatkin fantasioihini. Olin pitkään hukassa seksuaalisuuteni kanssa. Tilannetta vaikeutti lapsen saaminen, koska eihän naiselle, etenkään äidille, ole sallittua harjoittaa sellaista likaista, perverssiä toimintaa kuin ekshibitionismi.­

Meni kauan, ennen kuin opin hyväksymään itseni. Kävin juttelemassa psykiatrin kanssa, mutta suurin osa työstä tapahtui omassa päässäni. Keskustelin paljon myös ystävieni kanssa ja netti­foorumeilla ja pidin verkossa päiväkirjaa. Pitkän itsetutkiskelun jälkeen ymmärsin,­ että minulla on oikeus nauttia ilman syyllisyyttä siitä, mistä nautin. Tajusin myös, etten ole ainoa laatuani, sillä löysin nettikeskusteluista muitakin naisia, jotka kiihottuvat esillä olemisesta."

Huomaako kukaan?

"Olen nyt kolmikymppinen neljän lapsen äiti, joka on elänyt jo melkein kymmenen vuotta samassa parisuhteessa. Arkeni täyttyy tavallisista asioista: kodin- ja lasten­hoidosta ja töistä.

Pukeudun aina huomiota herättävästi niukkoihin, tiukkoihin ja paljastaviin vaatteisiin. Olen pluskokoinen nainen ja rakastan jokaista kumpua ja kurttua kropassani. Ekshibitionismi edellyttää tervettä rakkautta omaan vartaloon. On vaikeaa nauttia esilläolosta, jos tuntuu, että itsessä on jotain vikaa.

Nuorempana harrastin seksiä usein yleisillä paikoilla, mutta nykyään se on käytännön syistä vaihtunut masturbointiin julkisesti tai puolijulkisesti. Saatan tyydyttää itseäni esimerkiksi bussin takapenkillä, sovituskopissa tai baarin vessassa. En saa kiksejä kiinnijäämisen pelosta, vaan nimenomaan siitä, että joku huomaa minut ja jää katsomaan tai kuuntelemaan. Seurailen muiden reaktioita, kun näyttäydyn hameessa ilman pikkuhousuja. Huomaako kukaan, että esillä on hetken aikaa ollut jotain salaista?

Olen aina ollut koukussa flirttailemiseen. Se on viatonta mutta kuumottavaa peliä, jonka ei ole tarkoitus johtaa mihinkään. Toisinaan käytökseni kuitenkin ymmärretään väärin. Rohkeaa naista pidetään­ varmana nakkina ja ajatellaan, että tämän on suostuttava kaikkeen, koska on ollut esillä. Sellaisesta jää ikävä fiilis. Ulkona käydessäni saatan myös saada kielteistä huomiota muilta naisilta. Näytillä oleva ja flirttaileva nainen on helppo leimata kodinrikkojaksi, vaikka tarkoitukseni ei ole vietellä ketään."

*Tiinan nimi on muutettu.

Miten parisuhde ekshibitionistin kanssa toimii? Miten oma blogi auttaa Tiinaa toteuttamaan itseään? Lue koko tarina Me Naiset -lehden numerosta 39/2013. Osta lehti suoraan iPadillesi täältä.

Paljastelu on harvinaista

Ekshibitionisti saa seksuaalista nautintoa siitä, että esimerkiksi oman vartalon tarkoituksellinen esittely tai  seksin harrastaminen yleisellä paikalla herättää huomiota.

Pitkälle vietynä puuha ei ole  harmitonta, sillä julkinen alastomuus ja seksin harrastaminen ovat laissakin kiellettyjä.

Asiantuntijana Jussi Nissinen, psykoterapeutti, Avoinna kasvuun J&T

Kommentit (17)
Vierailija
Viesti

Mulla ei tulee mitään muuta mieleen kuin että: "pitäisiköhän sinun hankkia itsellesi joku harrastus"..?

Vähän niinkuin pienet koiranpennutkin, alkavat nylkyttämään pehmoleluja kun ovat turhautuneita, eikä olla lenkkeilty tarpeeksi...

-Kisuli-30

Neljä pienen pientä asiaa, jotka parantavat seksielämääsi heti

Unohda roolileikit ja tantra – sytytä kipinä parilla pienellä muutoksella.

Lomaseksihuuma on haihtunut, jos sellaista olikaan, ja halut ovat hakusessa lauantaisaunan jälkeenkin. Vielä vähemmän kiihottavalta tuntuu ajatus, että seksielämän piristämisen eteen pitäisi nähdä vaivaa. Että ihan turha kaivaa mitään tantra-korttia esiin nyt tässä.

Halujen herääminen voi kuitenkin olla pienestä kiinni. Refinery29-sivusto koosti yhteen maailman helpoimmat kikat, joilla seksielämää kannattaa yrittää piristää. Toimisiko jokin näistä?

Hellitä mobiililaitteesta 20 minuutiksi

Vähempivirikkeisessä ympäristössä ajatuksiin saattaa mahtua muutakin kuin mobiilifarmin hoitoa ja linnuilla ammuskelua. Lyhyt kahdenkeskinen tuokio ilman häiriöitä ja velvollisuuksia on hyväksi, vaikkei se johtaisikaan saman tien seksiin. Kun suhteessa on läheisyyttä muulloinkin kuin rättiväsyneenä juuri ennen nukkumaanmenoa, rakastelukin saattaa alkaa kiinnostaa jossakin vaiheessa, sanfranciscolainen seksiterapeutti Vanessa Marin neuvoo.

Pikatreenaa lantionpohjaa

Vaikka mieli olisi mukana, kroppa ei välttämättä herää yhtä helposti. Sellaisessa tilanteessa seksikouluttaja Zoë Ligon kannustaa supistelemaan lantionpohjan lihaksia muutamia kertoja. Alkulämmittelyn ansiosta veri alkaa kiertää paremmin alapäässä ja muukin keho tajuaa valmistautua siihen, että nyt olisi seksiä tiedossa.

Keskity hetkeen

Seksissä genitaalialueet saavat usein eniten huomiota, mutta myös mieli kannattaa ottaa mukaan. Sen sijaan, että kiirehtisit kohti loppuhuipennusta, tee aktista mindfulness-harjoitus. Käytä kaikkia aistejasi ja paina kosketukset, tuoksut, hajut ja äänet mieleesi, seksologi Jessica Boehme neuvoo. Se tekee puuhasta mielekkäämpää, eivätkä hoitamattomat asiatkaan pääse häiritsemään herkkää hetkeä.

Pidä huolta verenkierrosta

Jos olet kylmissäsi, veri ei kierrä kunnolla eikä seksi tunnu niin nautinnolliselta kuin se parhaimmillaan voisi. Tutkimuksenkin mukaan sukat kannattaa pitää jalassa, sillä ne parantavat orgasmia. Tee siis olosi lämpimäksi ja kotoisaksi ennen kuin ryhdyt seksipuuhiin!

Lisää loistavia elämänohjeita Gwyneth Paltrow'lta: suihkussa pissaaminen parantaa seksielämää

Tämän jutun luettuasi et pysty ajattelemaan enää mitään muuta kuin suihkun lattialle pissalle kyykistynyttä Gwynethiä.

Suihkussa pissaaminen on ollut ok viime vuoden lopulta asti. Silloin East Anglian yliopiston opiskelijat alkoivat kampanjoida suihkupissaamisen puolesta, sillä heidän mukaansa puhdasta vettä säästyy, kun vessa tarvitsee vetää yhden kerran vähemmän päivässä. Kampanja lähti leviämään, ja saavutti runsaasti julkisuutta ympäri maailman. Myös me kirjoitimme siitä.

No niin, lattiakaivoon virtsaaminen on siis aivan ok, ja jos elämäntapaguru-näyttelijä Gwyneth Paltrow'lta kysytään, se on suorastaan hyväksi ihmiselle.

Gwynethin ja hänen tiiminsä koostamassa tuoreessa uutiskirjeessä nimittäin kerrotaan ilouutinen suihkupissaajille: samalla kun säästyy vettä, myös seksielämä paranee.

Se perustuu tietysti siihen, että suihkukoppiin pissalle kyykistyminen vahvistaa lantionpohjan lihaksia, sillä siinä asennossa ne aktivoituvat automaattisesti. Samalla oppii hyvää lantionpohjan hallintaa, mikä on tietysti hyvän seksielämän avain.

Jos suihkun lattialle aikoo jäädä jumppailemaan kovinkin pitkäksi aikaa, hana kannattaa sulkea, jottei puhdasta vettä menisi hukkaan ja alkuperäinen suihkupissaamisen tarkoitus huuhtoutuisi virtsan mukana viemäriin.

Kommentit ([comment_count])

Miehet kertovat: nämä asiat saavat olon epävarmaksi seksin aikana

Miehet murehtivat sängyssä monia samoja asioita kuin naisetkin.

Me Naisten suuri seksikysely paljasti, että naiset ajattelevat seksin aikana lukuisia asioita: esimerkiksi sitä, miltä oma kroppa näyttää.

Miesten kertoman perusteella hekin kokevat epävarmuutta sängyssä. Ja monesta sellaisestakin asiasta, joita ei heti tulisi ajatelleeksi.

Ennenaikainen tuleminen ja hajut

"Tulen liian nopeasti ja olen kokenut asiasta valtavaa epävarmuutta siitä lähtien, kun harrastin ensimmäisen kerran seksiä. Olen jopa kieltäytynyt seksistä, koska olen ollut huolissani kestävyydestäni."

"Olen todella epävarma alapääni hajusta. Luulen, ettei se tuoksu hyvältä. Mietin aina, mitä nainen ajattelee tuoksusta, kun hän antaa minulle suuseksiä. Ainoa keino on varmaan laittaa suihkutettavaa deodoranttia sinne ja toivoa parasta."

Suutaidot

"Suuseksi aiheuttaa epävarmuutta. Siinä hommassa haluaisi olla paras. Mutta naisten alapäät ovat monimutkaisia! Ja kaikki tykkäävät eri asioista."

"Pelkään aina, ettei tyylini suudella ole mieleinen kumppanilleni tai etteivät tyylimme sovi yhteen. Joskus jopa aktiivisesti mukaudun naisen tyyliin suudella."

Humala ja ääntely

"Olen humalassa epävarma siitä, saanko kunnon erektiota. Humala on vaikuttanut suoritukseeni sängyssä ennenkin, ja se huolettaa minua aina. Yritän olla juomatta, mutta usein tilaisuus seksiin tulee juuri silloin, kun olen juhlimassa."

"En tiedä, mitä seksin aikana pitäisi sanoa tai kuinka paljon ääniä päästellä. Voisin vain nauttia hetkestä ja antaa äänien tulla itsestään. Jos nainen on äänekäs ja puhelias, olen helposti itsekin sellainen. Jos hän on täysin hiljaa, niin olen minäkin."

Alastomuus ja koko

"Koskaan ei tiedä, millaisten miesten kanssa nainen on ollut aikaisemmin ja mihin hän vertaa minun penikseni kokoa. En pääse asian yli, joten yritän vain olla ajattelematta sitä. En uskalla myöskään kysyä naiselta, koska pelkään vastausta."

"On jotenkin pelottavaa olla alasti toisen edessä, enkä tiedä pääsenkö tästä epävarmuudesta koskaan eroon. Täytyy varmaan vain hyväksyä se, etten näytä Channing Tatumilta."

Ei hätää, epävarmuudesta kärsivät miehet. Naiset eivät niinkään välitä siitä, millä äänellä mies ääntelee tai kuinka monta minuuttia itse akti kestää. Useimmiten naiselle riittää, että mies osaa ottaa kumppaninsa huomioon ja välittää aidosti.

Seksiviestejä kannattaa lähettää – ja ihan tutkitusta syystä

Puhelimitse lähetettävät seksiviestit – eli siis sekstiviestit – ovat luultua yleisempiä, paljastaa amerikkalaistutkimus.

Tuo on lähettänyt. Tuo on. Ja tuo. Myös tuo. Sekä tuo, tuo ja tuo. Ja ehkä sinäkin.

Nimittäin seksiviestejä. Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan jopa kahdeksan kymmenestä aikuisesta on lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä kuluneen vuoden aikana, kertoo EurekAlert!-tiedejulkaisu. 

Drezelin yliopiston tutkimukseen osallistui 870 18–82-vuotiasta amerikkalaista. Samalla selvitettiin myös osallistujien parisuhteita sekä heidän tyytyväisyyttään seksielämäänsä.

Mutta mikä lasketaan seksiviestiksi? Nyt se määriteltiin seksuaalisesti ehdottelevien tai suorienkin viestien vastaanottamiseksi tai lähettämiseksi ensisijaisesti mobiililaitteella. 

Eli suhahti ehdotus sitten esimerkiksi Messengerin, WhatsAppin, SnapChatin tai vaikka vanhan kunnon tekstiviestin välityksellä, kanavalla ei ole väliä – kunhan sisältö oli asiaankuuluvaa.

Lähes 75 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kertoi viestitelleen parisuhteessa, kun taas 43 prosenttia kertoi lähetelleensä viestejä suhteissa, joissa sitoutuminen oli vähäisempää. 

Seksuaalisten viestien lähettämistä on monesti pidetty riskaabelina toimintana, koska sen on ajateltu linkittyvän suojaamattomaan seksiin ja sukupuolitautiin.

Mutta nyt tuli hyviä uutisia! Seksiviestien lähettäminen kannattaa.

Tiheä seksiviestien lähettely merkitsi tutkimustulosten mukaan sitä, että viestittelijä oli myös tyytyväisempi suhteeseensa. Tämä päti kaikkiin muihin vastaajiin paitsi niihin, jotka olivat määritelleet elävänsä erityisen sitoutuneessa suhteessa. Silloin viestien lähettelyllä ei ollut merkitystä tyytyväisyyteen.

Että mitä jos sitä tänään lähettäisi yhden?

Lähde: EurekAlert!