Perheenäiti ja ekshibitionisti: "Saatan tyydyttää itseäni bussin takapenkillä"

Kuva Shutterstock

Kolmikymppinen perheenäiti pukeutuu niukasti, harrastaa seksiä yleisillä paikoilla ja vilauttelee hienovaraisesti. – Olen ekshibitionisti. Minulla on oikeus nauttia tästä ilman syyllisyyttä, *Tiina sanoo.

"Huomasin jo hyvin nuorena, että nautin esillä olemisesta. Olen ekshibitio­nisti. Sana tuo monelle mieleen itsensäpaljastajan, popliinitakissa kulkevan miehen, joka pakottaa muut katsomaan itseään. Minulle ekshibitionismi on kuitenkin paljon enemmän kuin paljastelua. Kiihotun näytillä olemisesta ja huomiosta, jota se herättää. Toteutan seksuaalisuuttani monilla tavoin muita loukkaamatta: voin olla kumppanini seurattavana omassa makuuhuoneessamme tai vilautella tuntemattomille niin, että se vaikuttaa vahingolta.

Kunnioitan toisen rajoja. Kohdistan flirttailuni tai puolihuolimattoman vilautteluni­ vain aikuisille. En pakota ketään­ katsomaan, vaan annan mahdollisuuden nähdä minut tai kääntää katseen pois. Kaikki tapahtuu hyvin hienovaraisesti.

Teininä nuortenlehtiä lukiessani huomasin, että ajattelen seksiin liittyvistä asioista eri tavoin kuin muut. Kun aloin masturboida, toivoin jääväni kiinni sen sijaan, että olisin pelännyt sitä. Kuvittelin naapurinpojan katsovan minua, ja ajatus tirkisteltävänä olemisesta kiihotti. Vähän myöhemmin aloin pitää hameita sen vuoksi, että tuuli saattaisi temmata helmani ja paljastaa pakarani.

Kun seksuaalisuuteni heräsi kunnolla, taipumuksestani koitui kuitenkin ongelmia. Minut ymmärrettiin alituisesti väärin, ja jouduin vaarallisiin tilanteisiin. Olen kokenut seksuaalista väkivaltaa, ja minut on pakotettu seksiin.

Koska minulle kävi niin usein huonosti, aloin ajatella, että minussa täytyy olla jotain vikaa. Päätin ryhtyä normaaliksi ja ruoskin itseäni ajatuksista, jotka vain viittasivatkin fantasioihini. Olin pitkään hukassa seksuaalisuuteni kanssa. Tilannetta vaikeutti lapsen saaminen, koska eihän naiselle, etenkään äidille, ole sallittua harjoittaa sellaista likaista, perverssiä toimintaa kuin ekshibitionismi.­

Meni kauan, ennen kuin opin hyväksymään itseni. Kävin juttelemassa psykiatrin kanssa, mutta suurin osa työstä tapahtui omassa päässäni. Keskustelin paljon myös ystävieni kanssa ja netti­foorumeilla ja pidin verkossa päiväkirjaa. Pitkän itsetutkiskelun jälkeen ymmärsin,­ että minulla on oikeus nauttia ilman syyllisyyttä siitä, mistä nautin. Tajusin myös, etten ole ainoa laatuani, sillä löysin nettikeskusteluista muitakin naisia, jotka kiihottuvat esillä olemisesta."

Huomaako kukaan?

"Olen nyt kolmikymppinen neljän lapsen äiti, joka on elänyt jo melkein kymmenen vuotta samassa parisuhteessa. Arkeni täyttyy tavallisista asioista: kodin- ja lasten­hoidosta ja töistä.

Pukeudun aina huomiota herättävästi niukkoihin, tiukkoihin ja paljastaviin vaatteisiin. Olen pluskokoinen nainen ja rakastan jokaista kumpua ja kurttua kropassani. Ekshibitionismi edellyttää tervettä rakkautta omaan vartaloon. On vaikeaa nauttia esilläolosta, jos tuntuu, että itsessä on jotain vikaa.

Nuorempana harrastin seksiä usein yleisillä paikoilla, mutta nykyään se on käytännön syistä vaihtunut masturbointiin julkisesti tai puolijulkisesti. Saatan tyydyttää itseäni esimerkiksi bussin takapenkillä, sovituskopissa tai baarin vessassa. En saa kiksejä kiinnijäämisen pelosta, vaan nimenomaan siitä, että joku huomaa minut ja jää katsomaan tai kuuntelemaan. Seurailen muiden reaktioita, kun näyttäydyn hameessa ilman pikkuhousuja. Huomaako kukaan, että esillä on hetken aikaa ollut jotain salaista?

Olen aina ollut koukussa flirttailemiseen. Se on viatonta mutta kuumottavaa peliä, jonka ei ole tarkoitus johtaa mihinkään. Toisinaan käytökseni kuitenkin ymmärretään väärin. Rohkeaa naista pidetään­ varmana nakkina ja ajatellaan, että tämän on suostuttava kaikkeen, koska on ollut esillä. Sellaisesta jää ikävä fiilis. Ulkona käydessäni saatan myös saada kielteistä huomiota muilta naisilta. Näytillä oleva ja flirttaileva nainen on helppo leimata kodinrikkojaksi, vaikka tarkoitukseni ei ole vietellä ketään."

*Tiinan nimi on muutettu.

Miten parisuhde ekshibitionistin kanssa toimii? Miten oma blogi auttaa Tiinaa toteuttamaan itseään? Lue koko tarina Me Naiset -lehden numerosta 39/2013. Osta lehti suoraan iPadillesi täältä.

Paljastelu on harvinaista

Ekshibitionisti saa seksuaalista nautintoa siitä, että esimerkiksi oman vartalon tarkoituksellinen esittely tai  seksin harrastaminen yleisellä paikalla herättää huomiota.

Pitkälle vietynä puuha ei ole  harmitonta, sillä julkinen alastomuus ja seksin harrastaminen ovat laissakin kiellettyjä.

Asiantuntijana Jussi Nissinen, psykoterapeutti, Avoinna kasvuun J&T

Kommentit (17)
Vierailija
Viesti

Mulla ei tulee mitään muuta mieleen kuin että: "pitäisiköhän sinun hankkia itsellesi joku harrastus"..?

Vähän niinkuin pienet koiranpennutkin, alkavat nylkyttämään pehmoleluja kun ovat turhautuneita, eikä olla lenkkeilty tarpeeksi...

-Kisuli-30

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Eivätkö seksipuuhat innosta? Näillä kikoilla sytyt

Joskus seksihalut vaativat hieman herättelyä. Kokeile näitä vinkkejä.

Aina ei vain huvita, ja silloin on ihan ok olla harrastamatta seksiä. Jos kuitenkin tuntuu, että vaikeinta lemmiskelyssä on alkuun pääseminen, ja alkukankeuden jälkeen seksi on oikein mukavaa, kannattaa tehdä aloittamisesta hieman helpompaa. Toiset syttyvät eri jutuista kuin toiset, joten tässä keinoja, joille kannattaa antaa mahdollisuus. Tässä asiantuntijoiden kootut vinkit.

1. Ehdota hierontaa

Parisuhdegurut, esimerkiksi psykoterapeutti ja Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Maaret Kallio, kannustavat koskettamaan. Se ei ole turha neuvo. Sen sijaan, että kiirehditte suoraan herkkiin paikkoihin, aloittakaa lyhyellä hieronnalla. Se tuntuu takuulla hyvältä, ja samalla ajatus seksistä ehtii kypsyä mielessä.

2. Aiheuta adrenaliinipiikki

Nojoo, kauhuleffan katsominen ei ole kovin nopeaa, mutta kehon adrenaliinitasot saa ylös myös nopealla tyynysodalla – tai jos se tuntuu lapselliselta, kupposella tömäkkää espressoa, ohjeistaa seksiin ja parisuhteisiin erikoistunut psykoterapeutti Paula Hall.

3. Arvosta itseäsi

Peiliin katsoessa silmät hakeutuvat kuin itsestään paikkoihin, joita jostakin syystä pitää epäkohtina kehossaan. Psykologi Petra Boyntonin mukaan huono fiilis omasta vartalosta onkin usein syynä myös siihen, että seksi ahdistaa. Kiinnitä huomiosi siihen, mikä on mielestäsi hyvää, ja koeta ajatella, että kuopat ja muhkurat – tai mitkä tahansa muut kohdat – ovat vain kehosi ominaisuuksia, eivät virheitä.

4. Opasta häntä

Sinä tiedät parhaiten, mistä kiihotut. Ohjaa kumppaniasi viemällä hänen kätensä sinne, mistä haluat itseäsi kosketettavan tai kerro se sanoin. Muista myös näyttää tai sanoa, millaista ja kuinka voimakasta kosketusta kaipaat. Se on ainoa keino varmistaa, että kumppanisi tietää täsmälleen, mitä haluat, neuvoo seksiterapeutti Laura Berman.

5. Kieltäydy

Käänteinen psykologia toimii yllättävän hyvin, Berman muistuttaa. Heittäkää siis vaatteet pois, menkää sänkyyn ja kosketelkaa toisianne, mutta yrittäkääpä pitää kiinni lupauksesta olla ryhtymättä puuhiin. Yhtäkkiä se voikin olla aika vaikeaa.

6. Kokeile jotain uutta

Seksilelu, uusi asento, roolileikit? Ammattilaiset viljelevät näitä säännöllisesti neuvoissaan, joten olisiko aika tarttua tilaisuuteen? Aina voi kokeilla, ja voi olla, että epäonnistutte surkeasti, mutta mitä väliä. Toteuttakaa ensimmäinen päähänpisto, joka tuntuu molemmista hyvältä – voitte yllättyä positiivisesti!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Naisten terveiset miehille: tiedä vähintään tämä naisen alapäästä

Jos samanlaista alapäätä ei ole itsellä, onhan kaiken nippelitiedon hallitseminen vähän vaikeaa. Vai mitä?

Heipä hei mies,

halusin kirjoittaa kirjeen, johon olen koonnut monen naisen avuliaat terkut juuri sinulle. Toivoin, että niistä on hyötyä matkallasi naiseuden ytimeen, alapäähän!

Tiedän, ettei se ole niin helppoa, nimittäin tietää ja tuntea kaikkia nippeleitä ja nappeja, jos itsellä ei samanlaisia ole. Onneksi kokemus tekee mestarin, ja tieto lisää taitoa – tässäkin asiassa. Unohda epäonnistumiset ja suuntaa rohkeasti kohti tuntematonta.

Ja niiden terveisten pariin:

Kysy rohkeasti, jos et ole varma siitä, missä klitoris on. Äläkä runno sitä. Klitoris löytyy joka naiselta vähän erilaisten poimujen peitosta, joten se ei ole häpeä, jos olet kumppanien vaihtamisen jälkeen hukannut sen sijainnin.

Kuukautiset – niissä ei ole mitään outoa. Kaikilla naisilla on ne (tai ei ole, vaikkapa tietynlaisen ehkäisyn, elämäntilanteen, iän tai terveydellisen vaivan takia). Antikliimaksi on mies, joka toitottaa kovaan ääneen, että kuukautiset ovat jotain ällöttävää ja saastaista. Sitä ne eivät ole. Jos et halua harrastaa seksiä verisen naisen kanssa, se on ihan ookoo. Ehkä hänkään ei halua juuri silloin. Hyvä muistisääntö: kaikki, mitä alapäässä tapahtuu, on luonnollista.

Häpyhuulia – sisempiä ja ulompia – on erilaisia. Pidempiä, lyhyempiä, pulleampia, lävistettyjä, karvaisia, karvattomia. Emämunaus on valahtaa kalpeaksi ja tokaista jotain törkeää, jos näkee alapään, jollaista ei ole näytetty pornoelokuvissa. Nainen saattaa kantaa reaktiotasi mukanaan koko loppuelämänsä.

Sieltä kuuluu ääntä välillä, vieläpä seksin aikaan. Se ei ole pieru, vaan ilmaa. Aika usein tällaiset vaginapierut ovat noloja naisille, joten älä, kiltti, tee siitä numeroa.

Varmista ennen rajuja otteita, että pitääkö nainen sellaisista alapäänsä alueella. "Täysin yhden naisen veikkaus, mutta kavereilta kuuleman perusteella suurin osa ei pidä", yksi terveisensä lähettäneistä naisista kirjoitti.

Monessa paikassa väitetään, että ainoa tapa naisen saada orgasmi on klitorisstimulaation kautta. Se ei ole ihan niin. Jotkut rakastavat sitä, jotkut eivät edes oikein välitä koko hommasta. Se, mistä nainen pitää, riippuu täysin naisesta.

Joskus kiihottumisen seurauksena tapahtuva kostuminen ei oikein ota onnistuakseen. Okei, tätä tarkoitamme: kännissä se voi olla vaikeaa. Sen takia seksi sopiikin parhaiten selväpäiseen huviin. Jos nainen ei ole kostea, se ei ehkä tarkoita sitä, että olet epäonnistunut. Kysy asiasta. Liukuvoiteita löytyy onneksi vaikka millaisia.

Vielä lopuksi: olkaa uteliaita, mutta varovaisia ja helliä matkallanne.

Rakkaudella,

Naiset

Inspiraationa Mic.comin juttu. Tätä meidän naisemme eivät todenneet, mutta Mic.comin sanoivat: mies, tunne naisen anatomia. Kaikki lähtee siitä, että tiedät, mitä kaikkea naisen alapäästä löytyy. Että vagina ei tarkoita ulkosynnyttymiä, vaan emätintä, ja mitä sukupuolielimet pitävät sisällään. Jos et ole varma, katso vaikkapa täältä.

Kommentit (6)
Hämmentynyt Kolli
Viesti

Erään festarireissun jälkeen, puskissa touhuamisen jälkeen, naisen "tuoksu" ei lähtenyt jormasta viikkoon, vaikka miten saippuoi. Onko tämä normaalia?

Aivan
Viesti

Nämä olivat ihan hyviä huomioita. Kommunikaatio on kaiken avain. Jos esim. et tiedä missä klitoris on, kysy. Olisi myös hyvä jos nainen kertoisi itse mistä pitää, sekä mihin kannattaa koskea ja miten.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Tässäkö seuraava seksitrendi? Vaatii läsnäoloa

Älä ajattele liikoja, vaan toimi spontaanisti, kehottaa läsnäolevasta seksistä kirjoittanut Mitra Vasara.

Mindfulness, tietoinen läsnäolo saavutti pari vuotta sitten laajasti suosiota. Sen kerrottiin auttavan niin stressin karkotuksessa kuin syöpöttelyn lopettamisessa. Tänä vuonna samaa ajatusta kannattaa kokeilla makuuhuoneen puolella. Lokakuun puolivälissä järjestettävillä I love me -hyvinvointimessuilla aiheesta luennoi Mitra Vasara. Hän on kirjoittanut aiheesta myös kirjan Seksi ja läsnäolo (Basam Books).

Ja tässä tapauksessa läsnäoloksi ei riitä se, että on vain paikalla makuuhuoneessa. Nyt sukelletaan syvempien tuntemusten tasolle.

– Kun et ajattele, olet läsnä, Mitra Vasara kiteyttää.

Ja mitäs se sitten käytännössä tarkoittaa?

– Päähän juolahtaviin ajatuksiin ei tarvitse tarttua. Jos muistaa, että huomenna on kokous, voi antaa itselleen luvan olla ajattelematta sitä pätkääkään ja keskittyä vain nauttimaan.

Seksin aikana kun ei kuuluisi ajatella sitä palaveria, pyykkivuorta tai kauppalistaa, vaan elää hetkessä. Voi kuulostaa hankalalta, mutta yksi keino on ajatusten rauhoittamisessa erityisen hyvä. Se on hengittäminen. Hengitellessä voi kuulostella, miltä juuri siinä hetkessä tuntuu.

– Läsnäoloa ei kannata suorittaa. On parempi olla itselleen rehellinen ja myöntää, että on ihan poikki ja on vaikeaa rentoutua. Usein jännitys laukeaa, kun myöntää sen ääneen.

Mitä haluat?

Sängyssä on helppoa toistaa samoja rutiineja, vaikka vuosien saatossa keho voi muuttua ja halut siinä mukana.

– Monesti tuntuu, että seksiin liittyy tulosvastuu. Että se alkaa esileikistä, jonka pitää kestää tietyn aikaa, sen jälkeen siirrytään yhdyntään, jossa molempien olisi hyvä saada orgasmi ellei useampia. Siitähän tulee ihan hirveät paineet.

Unohda siis suorittaminen ja se, että kymmenen vuotta on tehty niin tai näin. Se on harvoin kovin motivoivaa, ja voi olla myös syynä haluttomuuteen. Mitra kehottaa rutiininomaisen suorituksen sijaan kuulostelemaan, mitä itse juuri sillä hetkellä kaipaa.

– Entä jos olisikin vapaa tekemään, mitä haluaa? Voi kokeilla, miltä tuntuu olla vain eroottisesti lähekkäin ja haluaako edes lähteä yhdyntään? Entä jos senkin lopettaa kesken, eikä olekaan painetta orgasmista.

Ensin kannattaakin tutkia omaa läsnäoloaan, omia tarpeitaan ja rajojaan.

– Seksi lähtee siitä, että voit jakaa jotain ihanaa, jota sinulla on.

Kommentit (4)
Nauttija
Viesti

Rakastelu ei tosiaan ole suoritus. Tämän tajuaminen vie kyllä aikansa, koska se vaatii erittäin suurta luottamusta toista kohtaan, eikä sellainen synny hetkessä. Miten mahtavaa onkaan heittäytyä hetkeen toista koskettaen, nauttia toisen ihosta ja siitä, että minua kosketaan. Nautintoa voi saada ilman yhdyntääkin ja nautintoa voi olla ilman orgasmiakin. Ja yhdynnän voi tehdä monin tavoin ja orgasmitkin ovat erilaisia. Koska orgasmi ei ole tavoite vaan mahdollinen osa nautintoa, on mahtavaa, kun orgasmin jälkeen on edelleen toisen sylissä, silittää hiuksia, koskettaa edelleen, ihot hehkuvat.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kuumia uutisia! Tällaisia ovat tulevaisuuden seksilelut

Mitäpä uutta säpinää on seksilelukentällä? Vilkaiskaamme.

Sormivibraattori. Kaikki eivät kaipaa sisäänsä kumimötkylää, ja tavalliset sormetkin ovat joskus vain, no, tavalliset, kömpelöt sormet. Omien nakkien toimintaa voi tehostaa sormivibraattorilla, joka panee säpinää punttiin. Tehot kuulemma riittävät vaativallekin sätkyttelijälle. Plussaa ei-seksilelumaisesta ulkonäöstä, jota on kuulemma innoittanut Sigourney Weaverin asun Alienissa.

Kädettömän oma kone. Tämä lähes feministinen keksintö koettaa vastata siihen orgasmikuiluun, että naiset nyt eivät vain saa yhdynnässä yhtä helposti kuin miehet. Eva-niminen vimpain ei vaadi käsiä, mutta partnerin se vaatii. Sinne väliin sujautatte sen, noinikkää. Tämän ostamisesta lahjoitetaan jopa osa hyväntekeväisyyteen.

Sykkivä kumipyörylä. Seksileluvalmistajien ajatuksissa on jo pitkään ollut outo käsitys, että naiset kantavat leluja mukanaan käsilaukuissaan. Siksi seksilelu ei siis voi olla peniksenmuotoinen, musta ja 42-senttinen. Ora-niminen pyörylä on mainio esimerkki tämän päivän seksileludesignista. Se on kuulemma ihan kuin kieli. (Niin varmaan.)

Gynekologien suunnittelema dildo. Ööh, kelläpä ei olisi se aina mielessä gynekologin lavitsalla maatessa. No, joka tapauksessa jotkut amerikkalais-gynet ovat suunnitelleet härpäkkeen, joka kuulemma antaa sellaiset kyydit ettei ikinä. Mutta eikö se näytä aivan maalaukselta, jossa Maria on kumartunut käsivarsillaan makaavan Jeesus-lapsen ylle?

USB-dildo. Voit ladata sen läppäriltäsi ja – tadaa – siinä on jopa 16 gigaa muistia, joten powerpointit kulkevat samalla seksikkäästi mukana palaveriin.

Vala-se-itse. Nyt syyssulhot huomio! Täältä ostatte dildonvalamissetin ja annatte tuoreelle rouvallenne huomenlahjaksi kopion omasta jönssistänne. Aww, siis niin romanttista!

Hinkuta toivemusasi tahtiin. Tähän vekkuliin uimariin voit kiinnittää puhelimen tai mp3-soittimen ja kaveri sykkii rytmikkääst, kun Cheek sanoo "öö,öö".

Robotit. Seksirobotit eli sexbotit ovat seuraava iso juttu lelubisneksessä. Ne ovat vielä joko huvittavan huonoja tai hillittömän kalliita Ja emäntiähän nuo nuket pääasiassa ovat. Sitäkin jo paljon pohditaan, onko se nyt niin eettistäkään jyrsiä ihmisen näköisen koneen kanssa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kaupallinen yhteistyö