Perheenäiti ja ekshibitionisti: "Saatan tyydyttää itseäni bussin takapenkillä"

Kuva Shutterstock

Kolmikymppinen perheenäiti pukeutuu niukasti, harrastaa seksiä yleisillä paikoilla ja vilauttelee hienovaraisesti. – Olen ekshibitionisti. Minulla on oikeus nauttia tästä ilman syyllisyyttä, *Tiina sanoo.

"Huomasin jo hyvin nuorena, että nautin esillä olemisesta. Olen ekshibitio­nisti. Sana tuo monelle mieleen itsensäpaljastajan, popliinitakissa kulkevan miehen, joka pakottaa muut katsomaan itseään. Minulle ekshibitionismi on kuitenkin paljon enemmän kuin paljastelua. Kiihotun näytillä olemisesta ja huomiosta, jota se herättää. Toteutan seksuaalisuuttani monilla tavoin muita loukkaamatta: voin olla kumppanini seurattavana omassa makuuhuoneessamme tai vilautella tuntemattomille niin, että se vaikuttaa vahingolta.

Kunnioitan toisen rajoja. Kohdistan flirttailuni tai puolihuolimattoman vilautteluni­ vain aikuisille. En pakota ketään­ katsomaan, vaan annan mahdollisuuden nähdä minut tai kääntää katseen pois. Kaikki tapahtuu hyvin hienovaraisesti.

Teininä nuortenlehtiä lukiessani huomasin, että ajattelen seksiin liittyvistä asioista eri tavoin kuin muut. Kun aloin masturboida, toivoin jääväni kiinni sen sijaan, että olisin pelännyt sitä. Kuvittelin naapurinpojan katsovan minua, ja ajatus tirkisteltävänä olemisesta kiihotti. Vähän myöhemmin aloin pitää hameita sen vuoksi, että tuuli saattaisi temmata helmani ja paljastaa pakarani.

Kun seksuaalisuuteni heräsi kunnolla, taipumuksestani koitui kuitenkin ongelmia. Minut ymmärrettiin alituisesti väärin, ja jouduin vaarallisiin tilanteisiin. Olen kokenut seksuaalista väkivaltaa, ja minut on pakotettu seksiin.

Koska minulle kävi niin usein huonosti, aloin ajatella, että minussa täytyy olla jotain vikaa. Päätin ryhtyä normaaliksi ja ruoskin itseäni ajatuksista, jotka vain viittasivatkin fantasioihini. Olin pitkään hukassa seksuaalisuuteni kanssa. Tilannetta vaikeutti lapsen saaminen, koska eihän naiselle, etenkään äidille, ole sallittua harjoittaa sellaista likaista, perverssiä toimintaa kuin ekshibitionismi.­

Meni kauan, ennen kuin opin hyväksymään itseni. Kävin juttelemassa psykiatrin kanssa, mutta suurin osa työstä tapahtui omassa päässäni. Keskustelin paljon myös ystävieni kanssa ja netti­foorumeilla ja pidin verkossa päiväkirjaa. Pitkän itsetutkiskelun jälkeen ymmärsin,­ että minulla on oikeus nauttia ilman syyllisyyttä siitä, mistä nautin. Tajusin myös, etten ole ainoa laatuani, sillä löysin nettikeskusteluista muitakin naisia, jotka kiihottuvat esillä olemisesta."

Huomaako kukaan?

"Olen nyt kolmikymppinen neljän lapsen äiti, joka on elänyt jo melkein kymmenen vuotta samassa parisuhteessa. Arkeni täyttyy tavallisista asioista: kodin- ja lasten­hoidosta ja töistä.

Pukeudun aina huomiota herättävästi niukkoihin, tiukkoihin ja paljastaviin vaatteisiin. Olen pluskokoinen nainen ja rakastan jokaista kumpua ja kurttua kropassani. Ekshibitionismi edellyttää tervettä rakkautta omaan vartaloon. On vaikeaa nauttia esilläolosta, jos tuntuu, että itsessä on jotain vikaa.

Nuorempana harrastin seksiä usein yleisillä paikoilla, mutta nykyään se on käytännön syistä vaihtunut masturbointiin julkisesti tai puolijulkisesti. Saatan tyydyttää itseäni esimerkiksi bussin takapenkillä, sovituskopissa tai baarin vessassa. En saa kiksejä kiinnijäämisen pelosta, vaan nimenomaan siitä, että joku huomaa minut ja jää katsomaan tai kuuntelemaan. Seurailen muiden reaktioita, kun näyttäydyn hameessa ilman pikkuhousuja. Huomaako kukaan, että esillä on hetken aikaa ollut jotain salaista?

Olen aina ollut koukussa flirttailemiseen. Se on viatonta mutta kuumottavaa peliä, jonka ei ole tarkoitus johtaa mihinkään. Toisinaan käytökseni kuitenkin ymmärretään väärin. Rohkeaa naista pidetään­ varmana nakkina ja ajatellaan, että tämän on suostuttava kaikkeen, koska on ollut esillä. Sellaisesta jää ikävä fiilis. Ulkona käydessäni saatan myös saada kielteistä huomiota muilta naisilta. Näytillä oleva ja flirttaileva nainen on helppo leimata kodinrikkojaksi, vaikka tarkoitukseni ei ole vietellä ketään."

*Tiinan nimi on muutettu.

Miten parisuhde ekshibitionistin kanssa toimii? Miten oma blogi auttaa Tiinaa toteuttamaan itseään? Lue koko tarina Me Naiset -lehden numerosta 39/2013. Osta lehti suoraan iPadillesi täältä.

Paljastelu on harvinaista

Ekshibitionisti saa seksuaalista nautintoa siitä, että esimerkiksi oman vartalon tarkoituksellinen esittely tai  seksin harrastaminen yleisellä paikalla herättää huomiota.

Pitkälle vietynä puuha ei ole  harmitonta, sillä julkinen alastomuus ja seksin harrastaminen ovat laissakin kiellettyjä.

Asiantuntijana Jussi Nissinen, psykoterapeutti, Avoinna kasvuun J&T

Kommentit (17)
Vierailija

Hei Tiina, eiköhän linjaauton takapenkki mahda olla liian iso ja kömpelö väline itsetyydytykseen kannattaisi ehkä harkita jotain pienempää tai sitten ei.

Vierailija

Koska Me Naiset tekee yhtä kritiikittömän jutun vaikkapa miespuolisesta sarjaraiskaajasta? Antaisiko Me Naiset sarjaraiskaajan selittää, että hänellä on oikeus nauttia fetissistään vailla syyllisyyttä?

On nimittäin äärimmäisen tekopyhää kuvata seksuaalirikollinen niin jalossa valossa kuin tässä artikkelissa. Itsetyydytys julkisella paikalla rikkoo yksiselitteisesti lakia, eikä tekijän sukupuolen pitäisi muuttaa tätä asiaa. Tämä on tyypillinen sukupuolten kaksoisstandardi: äskettäin Helsingin Sanomissa ilmoitettiin oikeusoppineiden suulla, että tissejä vilauttamalla tuskin saisi edes sakkoja, mutta omaa ulokettaan vilauttava mies päätyy pahimmassa tapauksessa kiven sisään. Minustakin olisi kiihottavaa masturboida tuntemattomien naisten nähden, mutta pystyn hillitsemään impulssejani, koska ymmärrän ne pelottaviksi ja loukkaaviksi, jos ne siirtyisivät fantasiatasolta todellisuuteen. Tätä olennaista eroa haastateltava ei ole ymmärtänyt, mutta silti edellytän naisiltakin kykyä hillitä seksuaalisia tarpeitaan, jos niihin liittyy muiden pakottaminen, kuten haastatellulla.

Valtakunnan johtava tuomittu lastenraiskaaja on nainen, kuten olemme lehdistä lukeneet: tämän pitäisi viimeistään herättää naisetkin ymmärtämään, että kaikki naisten toteuttama seksuaalisuus ei tosiaankaan ole kivaa ja villiä seikkailua, josta ikikiimassaan kulkevat miehet nauttivat aina ja joka tilanteessa. Nainen kykenee seksuaalisesti sairaisiin tekoihin ihan siinä missä mieskin - mistä tämän jutun haastateltava on jälleen uusi esimerkki. 

Psykologi vastaa:

Mitä tehdä, kun seksistä on tullut rutiinisuoritus? Psykologi vastaa

Seksielämän pitää sujua omalla painollaan. Vai pitääkö? Psykologin mukaan seksiin kannattaa panostaa, vaikka väsymys ja stressi painaisivat.

”Monesti olen yksinkertaisesti vain väsynyt, jolloin on vaikea jaksaa antaa toiselle nautintoa. Ei ole kiva, jos päässä pyörii vain työjuttuja seksin aikana”, kertoo nainen, 23.

Väsymys ja stressi. Haluaisi haluta useammin. Pienet lapset. Siinä yleisimpiä vastaajien syitä, miksei seksi kiinnosta, selviää Me Naisten suuresta seksikyselystä. Kaikkiaan 40,7 prosenttia oli tyytymättömiä seksielämäänsä – sinkut huomattavasti tyytymättömämpiä kuin parisuhteelliset.

– Seksielämään kannattaa panostaa! Kun tavoitteena on kehonkumppanuus, mitä hyötyä on pelkästä sielunkumppanuudesta? Pitää ottaa selvää, mistä toinen tykkää, ettei homma mene rutiinisuoritukseksi, sanoo psykologi Jouni Luukkala.

Mutta mitä voi tehdä seksielämän hyväksi heti tänään?

– Arkisia tekoja. Joka päivä pitää miettiä, mitä on valmis tekemään suhteen eteen. Voi pyytää toista kävelylle tai ehdottaa, että katsotaan telkkarista jotain molempia kiinnostavaa. Voi kehua toista ja rakentaa kumppanuutta.

Mutta pitääkö harrastaa seksiä, jos ei jaksa tai kiinnosta? Kyselyn mukaan yli 90 prosenttia naisista on sanonut kyllä puolisonsa seksiehdotukseen, vaikka itseä ei olisi huvittanut.

– Pidän siitä ajatuksesta, että harrastaa toisen mieliksi ja palvelee toista. Omaa haluamistaan kannattaa haluta, eikä inspiraatiota liikaa odotella. Mitä jos sitä ei tule, ja viikot ja kuukaudet vain vierivät? psykologi pohtii.

Itse hän ei sano koskaan kumppanilleen ei. Mutta työterveyspsykologina Luukkalalla riittää ymmärrystä väsymyksellekin.

– Liika työ tappaa seksin ja läsnäolon. Jos ei jaksa nauttia siitä heti kiireisen työviikon jälkeen perjantaina, kannattaa ensin nukkua yön yli.

Ja seksihän on ilon aihe!

– Naiset osaavat liian vähän nauttia, mutta suunta on historiallisesta painolastista huolimatta parempi.

Työterveyspsykologi Jouni Luukkala on ollut alalla 25 vuotta, ja hän on tehnyt tuoreen kirjan Kukoistava parisuhde – Rakkaussuhteen psykologia.

Lue myös:

Naiset kertovat: silloin sain parasta seksiä

Naiset kertovat: näin pidän seksielämäni virkeänä

Naiset kertovat: ”Tämä on rohkein seksikokemukseni”

Tällaista on olla eroottinen miestanssija Suomessa – Hunks-Jucci paljastaa

Superfanit kiertävät katsomassa miesstrippareiden keikkoja ympäri maata. Keskenäiseltä kilpailultakaan ei vältytä.

Tänään saa ensi-iltansa miesstrippareista kertova Magic Mike XXL -elokuva, joka tihkuu paljasta pintaa ja strippiklubin koukeroisia suhdesotkuja. Scandinavian Hunksien suosikkitanssija Jucci Hellström kertoo, että elokuvan ykkösosa Magic Mike sai hänet aikoinaan närkästymään.

– En tykännyt yhtään siitä, että monet ajattelivat Hunksien elävän samanlaista elämää kuin hahmot siinä elokuvassa. Siinähän ne stripparit esimerkiksi käyttävät huumeita ja sekoilevat, Jucci sanoo.

Elokuvassa ja Hunksien menossa on kuitenkin paljon yhteistä. Esimerkiksi se, että vähissä pukeissa esiintyvän miehen pitää treenata paljon. Kun Hunksit valmistelevat uutta esitystä, he harjoittelevat melkein täyden työpäivän ja viettävät viikonloput bootcamp-leireillä. Siihen päälle tulevat vielä omat salitreenit ja muu urheilu. Toisinaan yötyö tanssijana väsyttää ja stressaa.

– Kun kiertää jatkuvasti yötyössä ympäri Suomea, välillä on aika väsynyt, mutta lavalle jaksaa aina nousta. Energia tulee rakkaudesta lajiin ja siitä yhteydestä, jonka saamme katsojiin.

Hunksit poseerasivat Magic Mike XXL -ennakkonäytöksessä keskiviikkona.

Joskus fanit ylitulkitsevat elkeitä

Niin, ne katsojat. Magic Mikessa yleisössä on pitkälti kikattelevia polttariseureita ja hemaisevia parikymppisiä, jotka palavat halusta astella lavalle vastaanottamaan sylitansseja. Millaisia fanit ovat Suomessa?

– Meidän esityksissämme käy kaikenikäisiä ja kaikenlaisia naisia. Meillä on myös superfaneja, jotka kiertävät katsomassa keikkojamme ympäri maata.

Hunksit oppivat tuntemaan uskollisimmat faninsa ja haluavat antaa heille erityishuomiota, kuten paikat VIP-pöydästä ja juttutuokioita.

– Niistä tytöistä monet ovat nähneet kuvamme vaikka 15-vuotiaina ja sitten täysi-ikäisenä on tosi iso juttu, kun pääsee katsomaan esitystä. Välillä tuntuu ihan käsittämättömältä, miten joku tietty fani onkin aina katsomassa ihan eri puolilla maata.

Toisinaan fanitus menee melkein liian pitkälle.

– Joskus faneilla voi olla henkilökohtaisessa elämässään ongelmia, joista he kertovat meille vaikka fanikirjeissä. Silloin koetamme kannustaa ja tsempata, ja kiltteys tulkitaan joskus vähän väärin. Fani voi ajatella, että se tarkoittaa enemmän kuin oikeasti tarkoittaakaan.

Kilpailua lava-ajasta

Magic Mikessa eri-ikäisten strippareiden kesken on veristä kilpailua siitä, kuka saa eniten tippejä ja parhaat paikat koreografioissa. Jucci myöntää, että tässä on jotain tuttua.

– Tietenkin meillä on vähän kilpailua vaikka siitä, kuka saa eniten lava-aikaa. Se on vain hyvä juttu, koska se pitää virkeänä ja saa treenaamaan entistä enemmän.

Koska Hunksien miehet ovat Juccin mukaan "hyvin temperamenttisia", välillä heillä on myös sanaharkkaa. Nyrkkitappeluilta on vältytty, ja perhemäinen porukka selvittää aina riitansa.

Hiljattain riveihin liittyi jälleen muutama uusi tanssija. Heidän valinnassaan luonteella on paljon merkitystä.

– Hyvännäköisiä, hyväkroppaisia poikia on vaikka kuinka paljon. On tosi tärkeää, että tulee myös juttuun tämän porukan kanssa, Jucci sanoo.

Hän paljastaa, että miesporukan huumori yltyy välillä kiertuematkoilla painokelvottomaksi.

– Ihan tyhmää läppää meillä on. Sanomme, että elämme Hunks-kuplassa. Välillä tuolla bensa-asemilla jonkun pitää muistuttaa, että ehkä näitä juttuja ei kannata heittää julkisella paikalla kaiken kansan kuullen, Jucci velmuillee.

Hunkseilu vaatii kovaa treeniä.

Maunon valitsema Mask-asu epäilytti

Magic Miken päätäden Channing Tatumin hahmo hämmentyy ykkösosassa kiiltävistä pikkutangoista ja muista asuista, joita show'ssa käytetään. Jucci muistelee huvittuneena moninaisia rooliasuja, joita hän on kiskonut ylleen Hunksien riveissä.

– Ehdoton suosikki tähän asti on musta pitkä nahkatakki yhdistettynä aurinkolaseihin ja hattuun. Tykkään miehekkäistä asuista.

Jucci nauraa, että Hunksien toimitusjohtajalla Petri "Mauno" Ahosella on aika vilkas mielikuvitus asujen suhteen. Eräs Maunon keksimistä asuista on jäänyt erityisesti mieleen.

– Siihen kuului vihreä hattu ja oranssi paita, eli näytin tismalleen Jim Carreyn Mask-elokuvan hahmolta. Mietin joka esityksessä, että onko tämä nyt hyvä, mutta Mauno vain hehkutti, että näyttää loistavalta.

Magic Miken stripparit valmistautuvat illan esiintymiseen lähinnä vartaloöljyllä, huumeilla ja penispumpuilla. Juccin mukaan Hunkseilla on eri meininki.

– Lähinnä laitamme lavan kuntoon, kertaamme ohjelman ja lämmitämme lihakset. Ne, joilla on tukkaa, laittavat hiuksensa huolellisesti. Sitten vain kädet yhteen, jengihuuto ja lavalle!

Jucci ei vierasta rooliasuja.

Katso Juccin kesäterveiset Me Naisten lukijoille:

Oletko aina harrastanut seksiä suihkussa väärin?

Koska eihän siellä suihkussa tietenkään mitään muuta tehdä (mitä nyt satunnaisesti pestään hiuksia)...

No niin, kun sinne suihkuun tahtoo jonkun kanssa ahtautua – ja mielessä on jotain muuta kuin viatonta selänpesua – on ihan ensimmäiseksi syytä olla varuillaan.

Tarkasta, ettet astu saippuaan, liukastu suihkuverhoon tai tule painaneeksi kumppanin pakaraa kylmään kaakeliin (se sammuttaa hekuman).

Tässä seksiterapeutti David Yarianin vinkit onnistuneen suihkuseksin saloihin:

1. Pidä suihku ja saippua kaukana nivusista

Vesi ei suinkaan saa hommaa sujumaan liukkaammin. Itse asiassa lämmin suihku saattaa huuhtoa luonnolliset liukasteet mennessään ja ärsyttää naisen intiimialuetta. Ja mikä tärkeintä: muista, että saippua ei ole liukaste! Herkät limakalvot eivät kestä sitä.

2. Märät kädet ja kondomi ovat huono yhdistelmä

Kondomin saaminen ulos kääreestään on lähes mahdotonta märillä käsillä (ja hampaat on syytä pitää kaukana). Ehkäisyä kannattaa siis miettiä jo ennen vesihanan avaamista.

3. Pidä jalat tukevasti maassa

Liukas lattia tai kylpyamme eivät ole oikeita paikkoja akrobaattisten temppujen kokeilemiseen. Yarianin mielestä paras seksiasento suihkuun on seisaaltaan takaapäin.

4. Tehkää se sittenkin muualla

– Hassutelkaa yhdessä suihkussa, saippuoikaa toisenne, kosketelkaa toisianne – ja harrastakaa sen jälkeen seksiä jossain muualla, Yarian neuvoo.

Ehkä suihku yksinkertaisesti sopii paremmin esileikkiin kuin tositoimiin.

Lähde: Womens Health

 

Nyt pannaan eroottinen kirjallisuus koetukselle – sytytkö?

Kiitos Fifty Shades of Grey -huuman, eroottisia kirjasarjoja puskee nyt joka tuutista. Mutta on sitä osattu ennenkin.

Keräsimme tuoreesta kirjasta ja viisi vuotta sitten ilmestyneestä suomalaisesta eroottisten novellien kokoelmasta kuvauksia, joiden pitäisi (ilmeisesti) saada posket kuumottamaan ja mehut liikkeelle.

Kaikki kuvien lainaukset ovat peräisin Emma Chasen Taklattu -kirjasta (Bazar, 2015), jonka on suomentanut Helinä Kangas, ja vuonna 2010 ilmestyneestä kotimaisesta Erotica-sarjan Rietas orkidea -novellikokoelmasta (Gummerus).

 

Fani tunnustaa

Kirjoja kahlattuani sain jujusta kiinni. Ehkä eroottisen kirjallisuuden ei ole tarkoituskaan kiihottaa, vaan olla nerokasta viihdettä. Nauroin katketakseni lukiessani ääneen Taklatun seksikohtauksia. Riettaan orkidean kohdalla hiljennyin ihmettelemään kuin taideteoksen äärellä. Kuka nero on pannut seksikohtauksen keskelle leipomoa ja vertaa himoa taikinaan? Entä kuka kertoo, että himossa tarpominen on kuin saapastelisi suonsilmässä? Valitettavasti suomalaisen novellikokoelman kirjoittajat ovat anonyymejä, joten emme tiedä, ketä kiittää. Näissä teksteissä leikitellään kielellä, ja se vasta on upeaa – kiihottumisesta viis.

Mikä kuvauksista sytytti sinut? Äänestä!