Näistä seksiasennoista naiset pitävät vähiten

Kuva Shutterstock

Tutkimus paljastaa, mitkä seksiasennot ovat vähiten naisten mieleen. Parhaan asennon löytäminen voi vaatia hienosäätöä.

Men’s Health -lehti tutki, mistä seksiasennoista naiset pitävät vähiten. Kyselyyn vastasi yli 1200 Women’s Health -lehden lukijaa.

Tulos yllättää, sillä moni perinteinen seksiasento koettiin epämiellyttäväksi. Asiantuntijat kertovat, mistä lähetyssaarnaajan ja muiden tuttujen asentojen epäsuosio johtuu.

1. Koira

Koira-asennossa, jossa nainen on kontillaan edessä ja mies polvillaan hänen takanaan mies pääsee helposti työntymään liian syvälle, mikä voi tuntua kivuliaalta. Tutkimuksen naiset olivat myös sitä mieltä, että asento ei ole tarpeeksi intiimi.

Jotta asento tuntuisi naisesta miellyttävämmältä, kannattaa välttää liian pitkiä työntöjä. Myös läheisyys ja vartalon hyväileminen parantavat kokemusta.

2. Nainen päällä

Tutkimuksen mukaan monen naisen nautinto tyssää siihen, että he tuntevat olonsa epävarmaksi. Tunnelma latistuu, jos nainen alkaa miettiä, miltä hän näyttää alhaalta päin katsottuna.

3. Ratsastus selin

Asento, jossa nainen on päällä ja selin miehen kasvoihin, on monen miehen mieleen, mutta vaikeuttaa naisen orgasmia. Asento saattaa tuntua hankalalta ja jopa kivuliaalta, sillä yhdyntä tapahtuu helposti väärässä kulmassa.

4. Lähetyssaarnaaja

Perinteinen lähetyssaarnaaja ei aina osu oikeisiin kohtiin. Nautintoa varten tarvitaankin pientä hienosäätöä. Sen sijaan, että olisitte kasvokkain, miehen rintakehän tulisi olla naisen olkapäiden tasolla. Nainen nostaa jalkojaan niin, että hänen lantionsa kallistuu hieman ylöspäin. Tässä asennossa peniksen varsi on jatkuvassa kontaktissa klitoriksen kanssa, ja tutkimuksen mukaan nainen saa orgasmin 56 % todennäköisemmin kuin tavallisessa lähetyssaarnaaja-asennossa.

5. 69

Kuusysissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta naiset kokevat keskittymisensä herpaantuvan, kun samalla pitäisi keskittyä sekä saamaan että antamaan nautintoa. Monen mielestä suuseksi toimii paremmin, kun välissä vaihdetaan vuoroa.

Kommentit (42)

Moni nainen kärsii SJM:sta – oletko sinä yksi heistä?

Sellaistakin voi seksistä seurata.

Synnytyksen jälkeinen masennus, tuttu juttu. Siihen sairastuu arvioiden mukaan noin 10–20 prosenttia äideistä. Vähän vieraampi juttu: seksin jälkeinen masennus! Sellaistakin on, ihan oikeasti.

Tuoreen tutkimuksen mukaan postcoital dysphoriaa, PCD:tä eli suomeksi vaikkapa sitten SJP:tä on noin 46 prosentilla naisista jossain vaiheessa elämää. Oireita ovat esimerkiksi alakuloisuus, ahdistus, kiihtymys tai ärtymys.

Nettikyselyyn osallistui vain 230 naista. Heistä noin viisi prosenttia kertoi kärsineensä oireista viimeisen kuukauden aikana.

Mitä tästä nyt pitäisi päätellä? No ainakin sellaista,  että seksin jälkeen olonsa voi tuntea huonoksi. Siitä tutkimuksen tekijätkin ovat samaa mieltä. Mistä ikinä huono olo sitten johtuukaan.

Tutkimus muuten julkaistiin Journal of Sexual Medicinessa.

Lähde: Medical Xpress

Tällainen on seksuaalisesti yhteensopiva pari

Jos jompikumpi syttyy vain uusista suhteista, seksielämä voi olla kriisissä.

Oletko koskaan miettinyt, miksi jonkun kanssa synkkaa sängyssä paremmin kuin toisen? Kyse on seksuaalisesta yhteensopivuudesta, joka on yksi seksuaalisesti vireän parisuhteen salaisuuksista.

Yhteensopivuus tarkoittaa sitä, että molempien seksuaalinen mielenkiinto viriää yhtä voimakkaasti. Näin määrittelevät Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula ja psykoterapeutti Maaret Kallion yhdessä kirjoittamassaan Happy End -kirjassa.

Siinä 200 suomalaista naista vinkkaa, kuinka pitkän parisuhteen seksielämä pysyy vireänä. Haastateltujen naisten mielestä seksuaalisesti tyydyttävä suhde syntyy läheisyydestä, avoimesta keskustelusta, kahdenkeskisen ajan järjestämisestä ja säännöllisestä seksistä.

Tunne seksuaalisesta yhteensopivuudesta syntyy eri ihmisillä eri asioista. Kontulan mukaan tärkeää on se, että halu seksiin oman kumppanin kanssa säilyy melko tasaisena. Läheisyyden tulisi olla säännöllistä ja seksin nautinnollista ja palkitsevaa.

Seksin määrää tärkeämpää on tunne siitä, että kumppaneiden halu on suunnilleen samalla tasolla. 

– Se helpottaa keskustelua omista ja toisen haluista ja voi innostaa seksuaaliseen flirttailuun, Kontula kirjoittaa.

Jos vanha ei enää kiihota

Seksuaalinen yhteensopivuus kehittyy usein vasta vähitellen.

– Alussa kumppanin ja tilanteen uutuus on riittävän kiinnostavaa ja motivoivaa. Toisen erikoisemmat ehdotukset ohitetaan niitä sen enempää miettimättä, Kontula kirjoittaa.

Kun aikaa kuluu, ehdotuksiin suhtaudutaan vakavammin. Pariskunta voi pohtia yhdessä, kuinka ne voitaisiin ottaa osaksi seksielämää.

– Tämä on testi parin seksuaaliselle yhteensopivuudelle. Säännöllisenä jatkuva seksi luo uskoa sille, että kyse on yhteensopivasta parista.

Ongelmia voi tulla, jos seksuaalisen mielenkiinnon herääminen on vahvasti kiinni uutuudenviehätyksestä. Jos jommallakummalla on taipumusta kokea vahvoja seksuaalisia tunteita vain uusissa suhteissa, seksielämä ei välttämättä jatku pitkään vireänä parisuhteessa.

– Pari ei ole tällöin seksuaalisesti kovin yhteensopiva, Kontula toteaa kirjassa.

– Pitkissä parisuhteissa syntyy se haasteellinen tilanne, että tottumus vähentää intoa ennakoida asioita. Usein ennakoidaan kaiken tapahtuvan jälleen samalla tavalla kuin aikaisemmin. Se ei ole kenellekään erityisen kiihottavaa.

Tutkimus: näin kauan suhteen himokkain aika kestää

Unohda kuherruskuukausi. Tuoreessa suhteessa kiihkein himon aika kestää pidempään.

Jokainen joskus tuoreessa suhteessa elänyt sen tietää: ei ole nälkä, ei nukuta, mutta toista tekee mieli koko ajan.

Vastaavasti jokainen joskus pitkässä parisuhteessa elänyt tietää, että edellä mainittu tila menee myös ohi: jonkin ajan päästä ruoka ja unikin alkavat maistua, ja toisen ohi voi kävellä ilman välitöntä tarvetta riisuutua.

Mutta kuinka kauan intohimoisin hekuman huippu todellisuudessa kestää? Saksalainen kyselytutkimuksen mukaan vuoden.

Ensimmäisen yhteisen vuoden jälkeen intohimo alkaa hiljalleen haaleta niin, että 16 yhteisen vuoden jälkeen ihmisten tyytyväisyys seksielämään on laskenut noin kolmanneksen alkuaikojen huumasta.

Asiantuntijatkaan eivät ole varmoja siitä, miksi himo alkaa tyypillisesti hiipua jo ensimmäisen vuoden jälkeen. Alun kuumeista kiihkoa saattaa selittää se, että ensimmäisinä kuukausina pari keskittyy selvittämään, mitkä asiat tuottavat toiselle nautintoa. Parin seksuaalisen halukkuuden ja tarpeiden erot alkavat näkyä sitä selvemmin, mitä kauemmin he ovat olleet yhdessä. Kun suhde syvenee, uskollisuus, luottamus, välittäminen, rehellisyys ja yhteiset mielenkiinnon kohteet alkavat muuttua himoa tärkeämmiksi asioiksi.

Tutkimukseen osallistui lähes kolmetuhatta 25–41-vuotiasta naista ja miestä. Joukossa oli sekä vastarakastuneita että pitkässä parisuhteessa eläviä.

Lähde: Daily Mail

Kommentit (1)
zndxxx
Viesti

Otsikon mukainen pari on oikeasti sellainen jonka sukupuolielimet sopivat yhteen. Eli Koskee kaikkia sopivan kokoisia elämiä lajista riippumatta.

Tutkimus: Näin pituus ja paino vaikuttavat seksikumppaneiden määrään

Kalifornialaistutkijoiden tutkimus vahvistaa vanhaa käsitystä: pituus on merkittävä tekijä deittimarkkinoilla.

Pituudella todella on väliä – ainakin jos on uskominen kalifornialaisia tutkijoita. Chapmanin yliopiston tutkimuksen mukaan nimittäin lyhyillä miehillä ja naisilla on keskimäärin vähemmän seksikumppaneita kuin ihmisillä, joiden pituus on lähelle keskivertoa. Tutkimukseen osallistui 60 000 heteroa, joista 52 prosenttia oli miehiä ja 48 prosenttia naisia. 

Apulaisprofessori David Frederickin mukaan tutkimus siis vahvistaa vanhaa käsitystä siitä, että pituus on merkittävä tekijä deittimarkkinoilla. Normaalipituisilla tai erittäin pitkillä miehillä oli 1–3 kertaa enemmän seksikumppaneita kuin lyhyillä miehillä.

Ehkä tutkimuksen tulokset selittävät myös sen, miksi kaikki kertovat Tinderissäkin pituutensa. Lue lisää täältä.

Samassa tutkimuksessa havaittiin myös, että alipainoisilla on vähemmän seksikumppaneita kuin ”normaalipainoisilla”. 

Frederick arvioi, että alipainoisilla naisilla tämä saattaa selittyä esimerkiksi anoreksialla tai muilla alipainoon liittyvillä terveysongelmillä. Silloin kun ei ehkä ole hyvä olla omassa kropassa, eikä seksikään välttämättä ole ensimmäisenä mielessä.

Eniten seksikumppaneita oli tutkimuksen mukaan lievästi ylipainoisilla miehillä.  Frederick kuitenkin muistuttaa, että painoindeksin mukaan ylipainoinen ei ole sama kuin se, mikä sosiaalisesti mielletään ylipainoiseksi. Hänen mukaansa painoindeksin mukaan ylipainoiset miehet voivat olla raamikkaita, lihaksikkaita ja atleettisia – juuri heitä, jotka yleensä kertovat mielellään seksikokemuksistaan.

Tutkimuksessa selvitettiin myös, kuinka paljon 30–44-vuotiailla on ollut keskimäärin seksikumppaneita. Tulos oli kahdeksan.

Lähde: Independent