Näistä seksiasennoista naiset pitävät vähiten

Kuva Shutterstock

Tutkimus paljastaa, mitkä seksiasennot ovat vähiten naisten mieleen. Parhaan asennon löytäminen voi vaatia hienosäätöä.

Men’s Health -lehti tutki, mistä seksiasennoista naiset pitävät vähiten. Kyselyyn vastasi yli 1200 Women’s Health -lehden lukijaa.

Tulos yllättää, sillä moni perinteinen seksiasento koettiin epämiellyttäväksi. Asiantuntijat kertovat, mistä lähetyssaarnaajan ja muiden tuttujen asentojen epäsuosio johtuu.

1. Koira

Koira-asennossa, jossa nainen on kontillaan edessä ja mies polvillaan hänen takanaan mies pääsee helposti työntymään liian syvälle, mikä voi tuntua kivuliaalta. Tutkimuksen naiset olivat myös sitä mieltä, että asento ei ole tarpeeksi intiimi.

Jotta asento tuntuisi naisesta miellyttävämmältä, kannattaa välttää liian pitkiä työntöjä. Myös läheisyys ja vartalon hyväileminen parantavat kokemusta.

2. Nainen päällä

Tutkimuksen mukaan monen naisen nautinto tyssää siihen, että he tuntevat olonsa epävarmaksi. Tunnelma latistuu, jos nainen alkaa miettiä, miltä hän näyttää alhaalta päin katsottuna.

3. Ratsastus selin

Asento, jossa nainen on päällä ja selin miehen kasvoihin, on monen miehen mieleen, mutta vaikeuttaa naisen orgasmia. Asento saattaa tuntua hankalalta ja jopa kivuliaalta, sillä yhdyntä tapahtuu helposti väärässä kulmassa.

4. Lähetyssaarnaaja

Perinteinen lähetyssaarnaaja ei aina osu oikeisiin kohtiin. Nautintoa varten tarvitaankin pientä hienosäätöä. Sen sijaan, että olisitte kasvokkain, miehen rintakehän tulisi olla naisen olkapäiden tasolla. Nainen nostaa jalkojaan niin, että hänen lantionsa kallistuu hieman ylöspäin. Tässä asennossa peniksen varsi on jatkuvassa kontaktissa klitoriksen kanssa, ja tutkimuksen mukaan nainen saa orgasmin 56 % todennäköisemmin kuin tavallisessa lähetyssaarnaaja-asennossa.

5. 69

Kuusysissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta naiset kokevat keskittymisensä herpaantuvan, kun samalla pitäisi keskittyä sekä saamaan että antamaan nautintoa. Monen mielestä suuseksi toimii paremmin, kun välissä vaihdetaan vuoroa.

Kommentit (42)
Vierailija

""No voi kun miehet on taas niin tosikkoja. Tämä on naistenlehti ei tartte lukea."

Näinpä. Ja huonon itsetunnon omaavia äijiä. Kun tässä yhteydessä vedetään ulkomaalainen mies mukaan. Yksi tykkää yhdestä, toinen toisesta - valitkaa mieleisenne!

Oletko aina harrastanut seksiä suihkussa väärin?

Koska eihän siellä suihkussa tietenkään mitään muuta tehdä (mitä nyt satunnaisesti pestään hiuksia)...

No niin, kun sinne suihkuun tahtoo jonkun kanssa ahtautua – ja mielessä on jotain muuta kuin viatonta selänpesua – on ihan ensimmäiseksi syytä olla varuillaan.

Tarkasta, ettet astu saippuaan, liukastu suihkuverhoon tai tule painaneeksi kumppanin pakaraa kylmään kaakeliin (se sammuttaa hekuman).

Tässä seksiterapeutti David Yarianin vinkit onnistuneen suihkuseksin saloihin:

1. Pidä suihku ja saippua kaukana nivusista

Vesi ei suinkaan saa hommaa sujumaan liukkaammin. Itse asiassa lämmin suihku saattaa huuhtoa luonnolliset liukasteet mennessään ja ärsyttää naisen intiimialuetta. Ja mikä tärkeintä: muista, että saippua ei ole liukaste! Herkät limakalvot eivät kestä sitä.

2. Märät kädet ja kondomi ovat huono yhdistelmä

Kondomin saaminen ulos kääreestään on lähes mahdotonta märillä käsillä (ja hampaat on syytä pitää kaukana). Ehkäisyä kannattaa siis miettiä jo ennen vesihanan avaamista.

3. Pidä jalat tukevasti maassa

Liukas lattia tai kylpyamme eivät ole oikeita paikkoja akrobaattisten temppujen kokeilemiseen. Yarianin mielestä paras seksiasento suihkuun on seisaaltaan takaapäin.

4. Tehkää se sittenkin muualla

– Hassutelkaa yhdessä suihkussa, saippuoikaa toisenne, kosketelkaa toisianne – ja harrastakaa sen jälkeen seksiä jossain muualla, Yarian neuvoo.

Ehkä suihku yksinkertaisesti sopii paremmin esileikkiin kuin tositoimiin.

Lähde: Womens Health

 

Nyt pannaan eroottinen kirjallisuus koetukselle – sytytkö?

Kiitos Fifty Shades of Grey -huuman, eroottisia kirjasarjoja puskee nyt joka tuutista. Mutta on sitä osattu ennenkin.

Keräsimme tuoreesta kirjasta ja viisi vuotta sitten ilmestyneestä suomalaisesta eroottisten novellien kokoelmasta kuvauksia, joiden pitäisi (ilmeisesti) saada posket kuumottamaan ja mehut liikkeelle.

Kaikki kuvien lainaukset ovat peräisin Emma Chasen Taklattu -kirjasta (Bazar, 2015), jonka on suomentanut Helinä Kangas, ja vuonna 2010 ilmestyneestä kotimaisesta Erotica-sarjan Rietas orkidea -novellikokoelmasta (Gummerus).

 

Fani tunnustaa

Kirjoja kahlattuani sain jujusta kiinni. Ehkä eroottisen kirjallisuuden ei ole tarkoituskaan kiihottaa, vaan olla nerokasta viihdettä. Nauroin katketakseni lukiessani ääneen Taklatun seksikohtauksia. Riettaan orkidean kohdalla hiljennyin ihmettelemään kuin taideteoksen äärellä. Kuka nero on pannut seksikohtauksen keskelle leipomoa ja vertaa himoa taikinaan? Entä kuka kertoo, että himossa tarpominen on kuin saapastelisi suonsilmässä? Valitettavasti suomalaisen novellikokoelman kirjoittajat ovat anonyymejä, joten emme tiedä, ketä kiittää. Näissä teksteissä leikitellään kielellä, ja se vasta on upeaa – kiihottumisesta viis.

Mikä kuvauksista sytytti sinut? Äänestä!

Psykologi vinkkaa

Näin säilytät intohimon pitkässä suhteessa

Miten ylläpitää roihua parisuhteessa arjen kiireen ja vaatimusten keskellä? Halu vaihtelee suhteen eri vaiheissa, mutta kadonneen kipinän voi onneksi löytää uudelleen.

1. Toisen kanssa on oltava sopivasti erilainen.

– Sataprosenttinen sielunkumppanuus voi latistaa seksielämän. Rakentavasti eri mieltä oleminen voi olla jännällä tavalla toisen kunnioittamista ja tuoda kipinää. Tutkimuksissakin on todettu, että temperamenttisilla on aktiivisempi makuuhuone-elämä.

2. Oma aika.

– Älä riipu toisessa ympäri vuorokauden, vaan pidä kiinni omista jutuista.

3. Arvosta itseäsi ja toista.

4. Opettele.

– Pitää olla valmis elinikäiseen oppimiseen, ei elinkautiseen. Toisen kanssa ei olla velvollisuudesta, vaan uteliaisuudesta.

Vinkit antoi työterveyspsykologi Jouni Luukkala. Hän on ollut alalla 25 vuotta ja tehnyt tuoreen kirjan Kukoistava parisuhde – Rakkaussuhteen psykologia.

Lue myös:

Naiset kertovat: näin pidän seksielämäni virkeänä

Naiset kertovat: silloin sain parasta seksiä

98-vuotiaan parisuhdeneuvo: Jos et tunne intohimoa, eroa!

Bloggaaja Melissa Mäntylän ensimmäisen dildon osti äiti, ja nyt hän haluaa levittää seksin ilosanomaa

Suomen ainoa seksibloggaaja Melissa Mäntylä toivoo, että saisi seurakseen miehen.

Vuonna 2013 parikymppinen Melissa Mäntylä kertoi Helsingin Sanomissa saaneensa potkut päivänkodista lastenhoitajan työstä, koska pitää blogia. Tuolloin hän oli blogannut jo muutaman vuoden. Blogissaan hän puhuu ihan tavallisista asioista, sellaisista kaikille tutuista, siis seksistä, mutta päiväkodille se ei sovi.

Helsingin Sanomien jutun jälkeen Melissaa on haastateltu monesti. Viimeisten parin viikon aikana hän on ollut kolme kertaa Ylellä puhumassa esimerkiksi moniavioisuudesta ja seksiorgioista.

Nyt, 23-vuotiaana, hän on blogannut jo nelisen vuotta seksistä. Enää hän ei halua palata alkuaikoihin, jolloin sai potkut päivätyöstään.

– En halua puhua siitä, sillä siitä on jo niin kauan. Potkut ovat ainoa negatiivinen asia, mitä blogista on seurannut. Niiden jälkeen kaikki on mennyt tosi hyvin. Blogi on tuonut paljon positiivista elämääni. Olen tutustunut paljon uusiin ihmisiin ja saanut duunia media-alalta. Teen freelancer-toimittajan töitä ja haaveilen siitä ammatista. Kyllä nuoruusvuodet voisi huonomminkin viettää kuin kirjoittamalla seksistä.

Keväällä Melissan blogi Muistiin panoja aloitti Imagen nettisivuilla. Ennen sitä hän kirjoitti City-lehden sivuilla, mutta aivan ensin itsenäisesti.

– Perustin blogin, koska blogit olivat nosteessa ja halusin pitää sellaista. En päättänyt heti, että aion kirjoittaa seksiblogia. Kirjoitin paljon poliittisia ja yhteiskunnallisia juttuja mutta myös seksistä, ja ne jutut olivat kaikkein luetuimpia.

Tuolloin Melissa haaveili, että pääsisi joskus vielä City-lehden entisen seksibloggaajan Henriikka Rönkkösen saappaisiin, ja sitten niin tapahtui.

– Se oli unelmieni täyttymys, ihan mahtavaa.

Melissa kirjoittaa omasta elämästään, mutta ei käsittele muiden asioita.

– Jos kirjoittaa muiden asioista, on mulkku! hän sähähtää.

Tämän takia Melissan blogista ei löydy kuvauksia yhden yön jutuista. Vaikka niitä varmasti luettaisiinkin, kirjoittaja selittää.

Hän on kirjoittanut myös kiistanalaisista aiheista, kuten insestistä ja pedofiliasta, ja omaa elämäänsä lähellä olevasta polyamoriasta. Melissalla on kaksi vakituista kumppania. Aihe on niin lähellä, että siitä on ehkä siksi vaikea kirjoittaa, vaikka se selvästi ihmisiä kiinnostaakin, hän pohtii.

Vonkausviestejä Facebookissa, kikkelikuvia sähköpostiin

Blogin alkuajoista alkaen Melissa on päättänyt, ettei lue sen kommentteja tai vastaa niihin. Ei myöskään saamiaan Facebook-viestejä tai sähköposteja. Tässä hän poikkeaa täysin muista bloggaajista. Monille lifestyle-bloggaajille on tärkeää vastata mahdollisimman moneen viestiin ja keskustella blogikommenteissa lukijoiden kanssa.

Ehkä Melissakin kävisi keskustelua, jos hän saisi mukavia kommentteja ja palautetta. Mutta pääosa on kielteisiä: ulkonäkökritiikkiä, tytöttelyä, kiihkouskovaisten sihinää, törkeyksiä, vonkausta, haukkumista – mitä tahansa sellaista, jolla bloggaajaa saataisiin loukkaantumaan.

– En lue blogikommentteja, koka en halua lukea niitä eikä minulla ole aikaa. Minun on pakko pitää jokin raja ja suojella omaa mielenterveyttäni. Vaikka olenkin itsevarma, olen jossain määrin myös herkkä.

Facebookissa Melissa saa vonkausviestejä, joissa häntä pyydetään kaveriksi. Sähköpostitse hänelle tulee kikkelikuvia.

– Ihmiset lähestyvät minua Facebookissa omalla nimellään. He varmaan ajattelevat, että kun kirjoitan seksistä, haluan panna kaikkea ja kaikkia. Eikä se ole niin, Melissa sanoo ja pitää hetken hiljaisuutta ja jatkaa sitten:

– Vaikka kyllä panenkin paljon, hän nauraa.

Mutta jokainen, joka häntä on tarttunut kädestä kadulla, on ollut pelkästään hyvällä asialla.

– Kaikki negatiiviset kommentit tulevat netissä, mutta jos joku tulee sanomaan kasvotusten jotain, se on aina positiivista.

Ensimmäinen dildo äidiltä

Seksi ei ole koskaan ollut bloggaajan kotona tabu. Siitä ei ole jauhettu jatkuvasti mutta puhua ja kysyä on saanut aina.

– Minulla on ollut todella avoin kasvatus. Äitini tilasi minulle ensimmäisen dildon. Olin alaikäinen ja halusin sellaisen, mutta minulla ei ollut nettipankkitunnuksia. Sanoin hänelle, että tarvitsen sellaisen ja hän tilasi sen, hän kertoo.

Kun Melissa aloitti 19-vuotiaana seksiblogin, perheellä ei ollut mitään mukisemista asiasta.

– Isäni ja veljeni eivät lue blogiani. Heitä ei kiinnosta. ÄItini lukee joskus. He varmaan suhtautuvat blogiini samalla tavalla kuin jos kirjoittaisin lifestyle-asioista. Ehkä hekin ihmettelevät, miksi ihmiset ovat niin kiinnostuneita siitä. Minullekin tulee välillä sellainen olo. Olen kuitenkin tosi tavallinen ihminen ja elän tavallista elämää. Se seksibloggaamisessa ehkä onkin kiinnostavaa: kuka tahansa voi tehdä sitä. Ainoastaan sillä on merkitystä, miten suhtautuu omaan seksuaalisuuteensa. Jos on sinut sen kanssa, se on helppoa. Minä tykkään seksistä ja olen seksuaalinen ihminen, joten miksi en kirjoittaisi siitä, Melissa kysyy.

Seksikumppaneita Melissalla on ollut "kymmeniä", ehkä jotain 40:n ja 50:n välillä. Hän ei usko olevansa mitenkään hyperseksuaalinen, vaikka harrastaakin paljon seksiä.

– Seksi on ihana, iloinen, kiva asia. Kaikille se ei sitä ole, tiedän, mutta minun missioni on levittää seksin ilosanomaa. Siksi blogissani käsitellään iloisia asioita.

Ihan yksin

Melissa Mäntylä on Suomen ainoa seksibloggaaja. Tai oikeastaan hän on ainoa, joka pitää blogia omalla nimellään, omilla kasvoillaan. Seksiblogeja löytyy kyllä muitakin, mutta niissä "huudellaan nimimerkin takaa". Millaista sitten on olla Suomen ainoa?

– Yksinäistä! hän parahtaa.

Melissa haluaisi, että seksibloggaajat tapaisivat toisiaan, antaisivat vertaistukea ja ottaisivat selfieitä heille järjestetyissä tapahtumissa. Tällaista on esimerkiksi Iso-Britanniassa, jossa seksibloggaaminen on iso juttu. Kesän lopulla siellä järjestetään seksibloggaajille suunnattu Eroticon, jossa opetetaan kirjoittamista.

Jos Melissa saisi tilata yhden suomalaisen seksiblogin, se olisi tällainen:

– Normaalin 30-vuotiaan miehen seksiblogi. Siinä kirjoitettaisiin, millaista on olla mies. Mille kaikelle kirjoittaja runkkaa, millaista pornoa hän katsoo, mitä hän tuntee. Se olisi vähän kuin omani, mutta eri näkökulmasta.

– Seksiblogit ovat mielipidekirjoituksia. Eihän niissä edes välttämättä tarvitse kertoa omista kokemuksista, vaan ajatuksista. En minäkään kerro pelkästään siitä, mitä teen. Ja se ihmisten pitäisikin muistaa. Vaikka sanon jotain, se ei ole mikään totuus, vaan minun kokemukseni tämän ikäisenä kuin olen.

Melissan blogin Muistiin panot löydät täältä.

Kommentit ([comment_count])