Liha-, kala- ja vegegrillaajan täydellinen reseptiopas.

Grillihamppari

4 hampurilaista

Valmistusaika: 30 minuuttia

4 sämpylää

pihvit:

400 g paistijauhelihaa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

täyte:

1 punasipuli

1/2 limetin mehu

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1 avokado

1 tomaatti

jääsalaattia

kastike:

1 dl majoneesia

2 tl sinappia

2 tl tomaattipyrettä

1 tl paprikajauhetta

1/4 tl cayennenpippuria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Jos haluat kesyttää sipulin makua, kuumenna silppua öljytilkassa pannulla tai mikrossa. Sekoita sipulit, suola ja pippuri jauhelihan joukkoon ja muotoile taikinasta kostutetuin käsin neljä pihviä. Tee pihveistä ohuita, koska ne kutistuvat paistuessaan. Anna pihvien lämmetä huoneenlämpöisiksi ennen kuin grillaat ne.

Leikkaa täytteeseen tuleva punasipuli ohuiksi renkaiksi. Kaada limetinmehu sipulin päälle, mausta suolalla ja pippurilla ja jätä seos maustumaan grillauksen ajaksi.

Leikkaa avokado ja tomaatti viipaleiksi. Revi salaatinlehdet.

Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä kastike jääkaappiin odottamaan hampurilaisten valmistumista.

Grillaa pihvejä noin neljä minuuttia molemmin puolin. Pihvit saavat jäädä sisältä hiukan punaisiksi. Jos haluta läpikypsää lihaa, jatka grillaamista vielä hetki. Kun pihvit ovat lähes kypsiä, nosta halkaistut sämpylät grilliin kuumenemaan.

Laita ainekset tarjolle siten, että jokainen voi täyttää hampurilaisensa itse.

Vietnamilainen pihvi

4 annosta

Valmistusaika: 25 minuuttia

400 g entrecote-pihviä

1 punasipuli

1/2 ruukkua korianteria tai persiljaa

kastike:

1 limetti

1 rkl kalakastiketta

1/2 rkl sokeria

1 tl seesamiöljyä

Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen grillaamista.

Tee kastike. Purista limetistä mehu ja sekoita muut ainekset siihen.

Grillaa pihvejä paksuudesta riippuen 2–5 minuuttia puoleltaan. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi.

Kääri pihvit folioon. Voit pyörittää paketin ympärille vielä pyyhkeen, jotta liha pysyy paremmin lämpimänä. Anna seistä kymmenen minuuttia.

Kuori ja viipaloi punasipuli ohuesti. Hienonna korianteri.

Leikkaa pihvit noin puolen sentin viipaleiksi ja asettele ne tarjoiluvadille. Valele kastike lihojen päälle. Viimeistele ruoka punasipuliviipaleilla ja korianterilla. Kalakastike on suolaista, mutta jos kaipaat enemmän suolaa, lisää sitä tässä vaiheessa.

Tarjoa ruoka riisin ja vihersalaatin kera.

Vinkki. Saat muodikkaita vietnamilaisia leipiä, kun tarjoat lihan patongin täytteenä vihreän sekasalaatin kanssa.

Omenapossu

4 annosta

Valmistusaika: 20 minuuttia + 1 tunti marinoitumiseen

4 rkl sinappia

1/2 dl tummaa siirappia

1/2 tl mustapippuria

4 porsaan kaslerpihviä

2 omenaa

suolaa

Sekoita sinappi, siirappi ja pippuri marinadiksi. Laita pihvit siihen maustumaan noin tunniksi.

Leikkaa omenat parin sentin lohkoiksi.

Pyyhi ylimääräinen marinadi lihoista ja nosta pihvit kuumaan grilliin. Säästä marinadi, jotta voit sivellä sitä lihoille pari kertaa kypsymisen aikana. Kypsennä pihvejä 6–10 minuuttia. Nosta grillauksen loppupuolella omenaviipaleet grilliin ja voitele myös niitä siirappimarinadilla. Kun pihveistä valuva neste on kirkasta, liha on kypsää.

Ripottele suola kypsille pihveille.

Tarjoa ruoka keitettyjen perunoiden kanssa.

Sitruunabroileri

4 annosta

Valmistusaika: 30 minuuttia + yön yli marinoituminen

4 maustamatonta broilerin koipi-reittä

marinadi:

1 sitruuna

2 valkosipulinkynttä

1/2 dl öljyä

2 rkl soijakastiketta

1 rkl hunajaa

1/2 rkl timjamia

1/2 rkl oreganoa

mustapippuria

Raasta sitruunan kuoren keltainen osa. Purista hedelmästä mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne marinadin muiden ainesten kanssa yhteen. Pane broilerinkoivet tukevaan muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Kääntele koipia välillä.

Kypsennä kaksi koipea kerrallaan mikroaaltouunissa viisi minuuttia täydellä teholla. Siirrä palat grilliin ja grillaa pintaan herkullinen väri.

Tarjoa broileri perunasalaatin kanssa.

Perunasalaatti

4 annosta

Valmistusaika: 40 minuuttia

500 g uusia perunoita

2 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

kastike:

1/2 ruukku (sileälehtistä) persiljaa

1 dl ranskankermaa

1/2 valkosipulinkynsi

1 rkl dijonsinappia

1/2 tl suolaa

mustapippuria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese perunat ja laita ne uunivuokaan. Valuta päälle öljy ja ripottele suola. Paista perunoita uunissa noin puoli tuntia tai kunnes ne pehmenevät. Sekoittele perunoita välillä. Tarkista välillä perunoiden kypsyys, sillä pienet perunat kypsyvät yllättävän nopeasti.

Hienonna persilja ja sekoita se ranskankermaan. Hienonna joukkoon valkosipuli. Lisää sinappi, suola ja pippuria.

Anna perunoiden jäähtyä hiukan ennen kuin sekoitat kastikkeen niihin. Koristele salaatti hienonnetulla persiljalla.

Mausteiset broilerivartaat

4 annosta

Valmistusaika: 1 tunti

400 g nahatonta broilerifileetä

2 paprikaa

1 kesäkurpitsa

marinadi:

4 valkosipulinkynttä

2 dl paksua jogurttia

1 rkl hunajaa

2 tl inkivääriä

2 tl jauhettua korianteria

2 tl kurkumaa

1 tl juustokuminaa

1/4 tl cayennenpippuria

Kuori ja hienonna marinadiin tulevat valkosipulinkynnet. Sekoita ne jogurttiin. Lisää muut mausteet.

Kuutioi broileri (2,5 x 2,5 cm) ja pane palat marinadiin 1/2–2 tunniksi.

Leikkaa paprikat ja kesäkurpitsa paloiksi ja pujottele ne broilerin kanssa vuorotellen vartaisiin. Kypsennä grillissä 6–8 minuuttia muutaman kerran käännellen.

Halsterikala fenkolipedillä

4 annosta

Valmistusaika: 35 minuuttia

noin 1 kg kokonaisia kaloja (esimerkiksi siikoja, taimenia, ahvenia)

1–2 tl suolaa

1/2 tl jauhettua valkopippuria

voiteluun öljyä

fenkolilisäke:

1 fenkoli

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl sitruunamehua

1/2 valkosipuli

1/2 ruukku sileälehtistä persiljaa

1/2 tl suolaa

mustapippuria

kastike:

2 dl kermaviiliä

1 dl kirjolohenmätiä

Perkaa kalat ja poista niistä kidukset. Kuivaa kalat päältä ja sisältä talouspaperilla. Mausta suolalla ja valkopippurilla mielellään pari tuntia ennen grillaamista.

Voitele kalat kevyesti öljyllä, etteivät ne tartu halsterin teräslankoihin.

Laita kalat halsteriin. Grillaa halsteria välillä käännellen noin 15 minuuttia. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposti.

Leikkaa fenkoli isoiksi paloiksi. Voitele palat kevyesti öljyllä ja laita ne grilliin kypsymään 2–4 minuutiksi. Fenkoli saa jäädä napakaksi. Leikkaa palat pienemmiksi. Hienonna valkosipuli ja persilja. Mausta fenkolipalat öljyllä, sitruunamehulla, valkosipulilla ja persiljalla. Ripottele joukkoon suola ja pippuria.

Sekoita kermaviili ja kirjolohenmäti kastikkeeksi. Tarjoile kalat, fenkoli ja kastike keitettyjen perunoiden kanssa.

Amerikan lohi

4 annosta

Valmistusaika: 20 minuuttia

600 g nahallista lohifileetä

mausteseos:

2 tl paprikaa

1/4 tl cayennenpippuria

1 tl juustokuminaa

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl mustapippuria

1 tl suolaa

salsa:

1/2 tuore ananas

1 kevätsipuli

1/2 chiliä

1/2 limetti

1/2 ruukku korianteria

1 rkl öljyä

1/2 tl suolaa

Leikkaa filee neljään palaan. Sekoita mausteseos ja hiero se kalojen pintaan. Grillaa kalapaloja keskilämmöllä nahkapuoli alaspäin 10–15 minuuttia. Kaloja ei tarvitse kääntää. Lohi on mehukasta, kun sitä ei kypsennä liian kauan.

Kuori ananas ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Hienonna kevätsipuli, chili ja korianteri. Purista limetistä mehu. Sekoita salsan ainekset yhteen.

Tarjoa lohi ja salsa perunoiden kanssa.

Kuhanyytit

4 annosta

Valmistusaika: 25 minuuttia

400 g keitettyjä perunoita

1 porkkana

2 tomaattia

200 g tuoretta vihreää parsaa

2 kevätsipulin vartta

600 g kuhafileetä (tai ahventa tai lohta)

4 palaa alumiinifoliota (30 cm x 30 cm)

voiteluun öljyä

1 dl valkoviiniä

1 rkl hummerifondia

2 rkl voita

Viipaloi perunat, porkkana, tomaatit ja parsat. Hienonna kevätsipulit. Leikkaa kala neljäksi palaksi.

Sivele foliot öljyllä. Nosta ainekset arkin päälle. Käännä folion reunat ainesten ympärille ja kaada päälle valkoviiniä ja hummerifondia. Laita päällimmäiseksi nokare voita. Sulje foliot nyyteiksi niin, että saumat tulevat nyytin päälle.

Kypsennä paketteja grillissä 10–15 minuuttia.

Sieni-tofuvartaat

4 annosta

Valmistusaika: 25 minuuttia + marinoitumisaika 1/2 tuntia

150 g sieniä (ruskeita herkkusieniä tai osterivinokkaita)

1 pieni kesäkurpitsa

250 g tofua

marinadi:

1/2 dl teriyakikastiketta

1 rkl öljyä

1 tl wasabitahnaa

Sekoita marinadin ainekset. Kuutioi tofu ja laita se marinadiin vähintään puoleksi tunniksi. Jos vain pystyt, pistä tofu marinoitumaan jo edellisenä päivänä.

Leikkaa kesäkurpitsa juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja pyöritä ne rulliksi. Pujota kesäkurpitsarullat, tofukuutiot ja kokonaiset sienet vartaisiin. Grillaa 6–8 minuuttia. Voitele vartaita grillaamisen aikana marinadilla.

Halloumileivät

4 annosta

Valmistusaika: 1 tunti

200 g halloumi-juustoa

1 munakoiso

1 pieni kesäkurpitsa

2 paprikaa

kastike:

1 dl oliiviöljyä

2 rkl balsamietikkaa tai sitruunamehua

2 rkl hunajaa

1 hienonnettu valkosipulinkynsi

1/2 rkl tuoretta rosmariinia

1 rkl tuoretta timjamia

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

Leikkaa halloumi, munakoiso ja kesäkurpitsa puolen sentin viipaleiksi. Leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi. Paahda kasviksia ja halloumia kuumassa grillissä 2–5 minuuttia.

Sekoita marinadi. Nosta grillatut kasvikset ja halloumi reunalliseen astiaan ja kaada päälle marinadi. Sekoita hyvin ja anna maustua vähintään puoli tuntia.

Tarjoa kasvikset ja juusto leivän päällä tai sämpylän välissä.

Uusin ideoin kootun salaatin viimeistelet loistavalla kastikkeella.

Sateenkaaripastasalaatti

4 annosta

valmistusaika 30 min

200 g pastaa

1 kesäkurpitsa

250 g tummia viinirypäleitä

4 broilerin ohutfilettä (tai savutofua)

1 maissintähkä

1 rkl öljyä

1 tl suolaa

100 g punaisia kirsikkatomaatteja

100 g keltaisia kirsikkatomaatteja

2 dl babypinaattia

1 annos avokado-savupaprikakastiketta

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Siivuta kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Huuhdo viinirypäleet, kuivaa ne ja irrottele rangoista. Kuivaa broilerinfileet talouspaperilla.

3. Kuumenna paistinpannu. Paahda kesäkurpitsa siivut molemmin puolin ruskeiksi ja nosta lautaselle odottamaan. Jatka paahtamalla viinirypäleitä pannulla niin, että ne saavat vähän väriä. Ruskista myös maissin tähkä. Lisää öljyä pannulle ja paista broilerit ruskeiksi molemmin puolin. Ripottele kypsille fileille suola.

4. Puolita kirsikkatomaatit. Siivuta broilerit ja leikkaa veitsellä maissit irti tähkästä.

5. Kokoa salaatti isolle vadille tai suoraan lautasille. Lusikoi kastike kasoiksi ympäri lautasta tai vatia.

Proseccoa rakastavat nyt kaikki! Italialaisittain se sopii melkein minkä tahansa ruuan kanssa.

Prosecco-kuohuviinistä on tullut todellinen trendijuoma Suomessa. Sen todistavat myyntiluvut.

Viime vuonna proseccoa kannettiin Alkosta kotiin 505 000 litraa, kertoo tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna. Kulutus on ollut kiivasta tänäkin vuonna.

– Alkuvuoden aikana proseccon myynti on ollut reilussa, yli 40 prosentin kasvussa, Vilkuna sanoo. 

Lue myös! Näin teet prosecco-pohjaisen lämpimän drinkin – kokeile vaikka glögin sijaan

Siinä missä suomalainen ostaa kuplajuomaa vielä juhliin, kotiseudullaan Koillis-Italiassa prosecco kuuluu jokapäiväiseen elämään. Kevyesti kuplivaa prosecco-juomaa nautiskelevat ihmiset ovat tuttu näky mihin vuorokauden aikaan tahansa Venetsian seudun katukahviloissa ja ravintoloissa.

– Italialaiset juovat proseccoa ja siitä valmistettuja cocktaileja aamusta iltaan. Se sopii mihin tahansa tilanteeseen ja melkein minkä tahansa ruuan kanssa. Pihvin kanssa otan itse mieluummin jotain muuta juomaa, mutta prosecco käy lihaistenkin pikkupurtavien ja vaalean lihan kanssa, kertoo Maria Teresa Petrillo, joka työskentelee Mionetto-viinitilalla Valdobbiadenessa.

”Italialaiset juovat proseccoa ja siitä valmistettuja cocktaileja aamusta iltaan.”

Prosecco on hyvää sellaisenaankin, mutta jos haluat uusia makuelämyksiä, kokeile näitä raikkaita drinkkejä.

Italialaiseen tapaan Bellini, Mimosa ja Hugo sopivat niin viikonlopun aamiaispöytään kuin aperitiiveiksi illalliselle. Salute!

Bellinin juuret ovat Venetsiassa. Kuva: Shutterstock
Bellinin juuret ovat Venetsiassa. Kuva: Shutterstock

Classic bellini

5 cl valkopersikkapyrettä  tai -nektaria
12 cl proseccoa
Lasi: samppanjalasi

Kaada ainekset suoraan samppanjalasiin ja sekoita.

Raikas vesimelonimimosa tuo mieleen kesän. Kuva: Shutterstock
Raikas vesimelonimimosa tuo mieleen kesän. Kuva: Shutterstock

Watermelon mimosa

5 cl vesimelonipyrettä (ohje alla)
0,5 cl limemehua
12 cl proseccoa
Lasi: samppanjalasi tai pieni hillopurkki
Koriste: vesimelonin siivu

Kuori pala vesimelonia ja paloittele se blenderiin tai kulhoon. Sekoita, kunnes pyre on valmis. Myös sauvasekoitin käy pyreen tekemiseen.

Mittaa raaka-aineet lasiin ja sekoita.

Katso herkullinen ohje! Aperol Spritz – camparimainen trendidrinkki

Hugo toimii lämmitettynäkin. Kuva: Shutterstock
Hugo toimii lämmitettynäkin. Kuva: Shutterstock

Hugo

3 cl seljankukkamehua
10 mintun lehteä
12 cl proseccoa
soodavettä
jäitä

Lasi: viinilasi
Koriste: mintun tupsu

Lisää kaikki raaka-aineet viinilasiin ja täytä lasi jäillä. Sekoita hämmentäen hetki. Koristele lopuksi mintun lehdillä.

Juomavinkit kertoi baarimestari Timo Siitonen helsinkiläisestä A21-cocktailravintolasta.

Tiesitkö tämän proseccosta?

Proseccon valtit ovat raikkaus ja hinta

Prosecco on hedelmäisen raikasta ja päärynäistä kuohuviiniä. Siten se soveltuu hyvin miedommille mauille ja juomasekoituksiin. Tätä mieltä on Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna, joka on saavuttanut myös arvostetun Master of Wine -tittelin.

– Prosecco sopii erityisesti seurustelujuomaksi, aperitiiviksi ja pikkupalojen kuplakumppaniksi, sanoo Vilkuna.

Suomi on Vilkunan mukaan perinteisesti ollut espanjalaisen cavan valtakuntaa. Vuonna 2015 myydyimpien kuohuviinien listalle ylsi vasta yksi prosecco, Val d’Oca sijalle 7. Proseccojen etuna on kuitenkin niiden huokeampi hinta, esimerkiksi samppanjaan verrattuna. Halvimmat laatuproseccot maksavat alle kymmenen euroa.

Veneton alueella valmistettava prosecco saa makunsa Glera-rypäleestä. Tuotantoalue on rajattu Venetsian ympäristöön Koillis-Italiaan, ja prosecco valmistetaan perinteisesti tankkikäymismenetelmällä.

– Menetelmän vuoksi siihen ei muodostu toisen käymisen aikana samppanjalle ja monille muille sakkakypsytetyille kuohuviineille ominaisia paahteisia aromeja. Proseccon valtti on raikkaus ja hedelmäisyys, ja jäännössokeri pyöristää maun useimpien suuhun sopivaksi, Taina Vilkuna kuvailee.

Kun osaat nämä, muita sooseja et tarvitse.

Salaatti herää henkiin, kun se saa joukkoonsa kastikkeen. Hyvä kastike luo kasvisten sekoituksesta kokonaisuuden ja korostaa niiden makua.

Kastikkeen peruspilari on suola. Sen lisäksi soosintekijä tarvitsee happoa, jota saa helposti esimerkiksi sitruunasta tai viinietikasta. Myös hapokkaat maitotuotteet sopivat kastikkeisiin. Usein soosin pohjana on öljy tai muu rasvainen, kuten kermaviili, ja se sopii hyvin raikkaiden kasvisten vastapainoksi. Pieni määrä makeutta sitoo maut yhteen.

Kastikkeella lotraus kannattaa aina hoitaa viime tipassa.

Kastikkeella lotraus kannattaa hoitaa aina viime tipassa. Pakkaa lounassalaatti omaan rasiaansa ja kastike toiseen, jolloin salaatti säilyy tuoreena ja rapeana. Noudata samaa sääntöä, kun tarjoilet salaattia kotona: lorauta kastike joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.

Näistä resepteistä avokadokastike sopii myös levitteeksi tai tortilloihin. Siitä syntyy muhkea pohja tonni­kalasalaattiin tai kalatahnaan.

Yrttiöljy taas on hyvä kastike myös paistetulle kanalle, vihersalaatille, linsseille tai kvinoa- ja kuskus­salaatteihin. Dijon-kastike maistuu lohi-, muna tai viher­salaatissa. Kokeile sitä Nizzan salaattiin tai saksalaistyyliseen perunasalaattiin. 

Dijon-hunajakastike

valmistusaika 10 min

3 rkl sileää Dijonin ­sinappia

1 dl rypsiöljyä

1 limetti

1 rkl hunajaa

1 rkl karkeaa Dijonin sinappia

½ tl suolaa

1. Lusikoi sileä Dijonin sinappi kulhoon. Kaada öljy desimittaan. Valuta öljyä kulhoon noin ruokalusikallinen kerrallaan ja vispaa se välissä sinapin joukkoon.

2. Puolita limetti ja purista se kastikkeen joukkoon. Sekoita.

3. Lisää loput ainekset ja sekoita.

Yrtti-parmesaanikastike

valmistusaika 10 min

1 ruukku basilikaa

½ ruukkua lehti­persiljaa

50 g parmesaania

1 dl rypsiöljyä

½ dl oliiviöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

2 tl hunajaa

½ tl mustapippuria

1. Leikkaa basilika ja lehtipersilja varsineen irti ruukusta. Huuhdo mullat pois. Leikkaa yrtit karkeaksi silpuksi ja nosta blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon.

2. Kuutioi parmesaani ja nosta se yrttien joukkoon. Mittaa mukaan myös öljyt, valkoviinietikka ja pippuri. Soseuta hyvin.

Avokado-savupaprika­kastike

valmistusaika 10 min

2 avokadoa

1 sitruuna

1 dl ranskankermaa

½ tl suolaa

½ tl savupaprikaa

1. Puolita avokadot ja kaavi niistä hedelmäliha lusikalla kulhoon. Purista sitruunasta mehu avokadon joukkoon. Lisää kulhoon myös ranskankerma, suola ja savupaprika.

2. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella.

Raikas prosecco maistuu myös lämpimissä juomissa. Warm Hugo ja Autumn spice sopivat hyvin alkudrinkeiksi syysillanistujaisiin.

Proseccoa, jäitä, minttua ja seljankukkaa sisältävä Hugo-hittidrinkki on täydellinen kesäjuoma, mutta tosifani nauttii suosikkinsa myös lämpimänä.

Helsinkiläinen baarimestari Timo Siitonen tietää, miten lämmittävä Hugo-drinkki kannattaa valmistaa itse kotona.

Warm Hugo

  • 3 cl seljankukkamehua
  • 4 cl luomu omenamehua
  • 12 mintun lehteä
  • 12 cl proseccoa

Lasi: viinilasi
Koriste: mintun tupsu

Valmistus

1. Lämmitä kaikki raaka-aineet kattilassa. Älä anna nesteen kiehua, sillä muuten alkoholi haihtuu pois.

2. Siivilöi mintun lehdet pois ja tarjoile lämpimänä.

Vinkki!

Alkossa myydään myös valmista Mionetto Il Hugo -juomaa, jossa on alkoholia kahdeksan prosenttia (hinta 8 euroa).
Sitä voi lämmittää varovasti kattilassa ja nauttia suoraan lämpimänä juomana.

Proseccodrinkki Autumn spice lämmittää syysilloissa. Kuva: Shutterstock
Proseccodrinkki Autumn spice lämmittää syysilloissa. Kuva: Shutterstock

Jos pidät enemmän mausteisimmista juomista, valmista proseccosta Autumn spice -cocktail. Kupliva prosecco tekee siitäkin kevyen ja raikkaan drinkin, joka lämmittää mukavasti kesän jälkeen.

Autumn spice

  • 4 cl granaattiomenamehua
  • 3 tl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 iso appelsiininkuoren palanen
  • 12 cl proseccoa

Lasi: viinilasi
Koriste: kanelitanko

Valmistus

1. Mittaa kaikki muut raaka-aineet proseccoa lukuun ottamatta kattilaan ja anna kiehua kaksi minuuttia.

2. Anna jäähtyä hetken ja poimi kanelitanko pois, Sen voi käyttää myöhemmin koristeluun.

3. Lisää prosecco ja lämmitä uudelleen, mutta älä anna nesteen kiehua. Kaada lasiin ja nauti.