Kaikki quesadillat syntyvät kahdessakymmenessä minuutissa.
Kaikki quesadillat syntyvät kahdessakymmenessä minuutissa.

Tiesitkö, että vohveliraudalla voi valmistaa kaikkea muutakin kuin perusvohveleita? Suolaiset ja makeat quesadillat syntyvät siinä helposti.

Kana-quesadillat

4 annosta

valmistusaika 20 min

8 tortillalettua

1 ½ dl cheddarjuustoraastetta

12 siivua broilerileikkelettä

1 avokado

Paistamiseen

öljyä tai voita

1. Levitä neljä tortillalettua työalustalle. Ripottele niihin juusto ja levitä broilerileikkeleet. Puolita avokado, poista kivi ja siivuta se kuoren sisällä. Kaavi lusikalla siivut ulos ja levitä ne letuille.

2. Nosta toiset tortillat kansiksi.

3. Kuumenna vohvelirauta, levitä sille öljyä ja paista yksi quesadilla kerrallaan.

Lohi-quesadillat

4 annosta

valmistusaika 20 min

8 tortillalettua

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

150 g graavilohta

2 dl babypinaattia

½ dl silputtua tilliä

Paistamiseen

öljyä tai voita

1. Levitä neljä tortillalettua työalustalle. Voitele ne tuorejuustolla ja levitä päälle graavilohisiivut sekä pinaatti ja tilli.

2. Nosta toiset tortillat kansiksi.

3. Kuumenna vohvelirauta, levitä sille öljyä ja paista yksi quesadilla kerrallaan.

Vaahtokarkki-quesadillat

4 annosta

valmistusaika 20 min

8 tortillalettua

2 dl pieniä vaahtokarkkeja

50 g tummaa suklaata

2 dl vadelmia

Paistamiseen

öljyä tai voita

1. Levitä neljä tortillalettua työalustalle. Ripottele niille vaahtokarkit ja levitä vadelmat. Rouhi suklaa veitsellä ja levitä rouhe letuille.

2. Nosta toiset tortillat kansiksi.

3. Kuumenna vohvelirauta, levitä sille öljyä ja paista yksi quesadilla kerrallaan.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kuva: Lasse Lecklin

Kanamuna on nyt trendikäs raaka-aine, josta syntyy nopea ateria 20 minuutissa.

Tämä helppo lounas maistuu myös aamiaisena tai iltapalana. Uunissa kypsennettävän munan joukkoon voi sekoittaa haluamaansa makkaraa, yrttejä ja juustoa. Tarjoile italialainen uunimuna rapean leivän kanssa.

 

Italialainen uunimuna

4 annosta

20 min

1 tlk (400 g) tomaattista pastakastiketta

(esim. Barilla)

1 pkt (300 g) italialaista Salsiccia-makkaraa

(esim. Fiorucci)

1 dl basilikanlehtiä

4 kananmunaa

1 dl parmesaania

1⁄4 tl suolaa

1⁄4 tl mustapippuria

1 Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele kevyesti 4 uunin kestävää, 3 dl vetoista vuokaa tai kuppia.

2 Lusikoi tomaattikastike vuokiin. Viipaloi makkarat ja laita kastikkeen päälle. Lisää basilikaa ja riko vuokiin kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla ja raasta päälle juustoa.

3 Kypsennä uunissa 12–15 minuuttia, kunnes munat ovat hyytyneet.

Vuoassa paahdetaan ensin jauheliha, sitten kyytiin heitetään makaronit suoraan pussista. Kuva: Pia Inberg

Tämän helpommaksi ei arkikokkaus voi mennä. Uudessa helpossa ja herkullisessa makaronilaatikossa pastaa ei keitetä etukäteen, ja jauhelihakin paistuu uunivuoassa.

Makaronia, jauhelihaa, munia, maitoa. Jos makaronilaatikko valmistuu aina samalla kaavalla, kannattaa kokeilla uutta pestoversiota. Tässä helpossa arkiruoassa on uudenlaista makua, ja valmistustapa on niin helppo, ettei kokkailu voi enää tämän simppelimmäksi mennä. Kasvimaidon sijaan laatikkoon voi käyttää myös tavallista maitoa.

 

Pesto-makaronilaatikko

4 annosta

Valmistusaika 60 min

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

1 l sieniä, esimerkiksi kantarelleja

400 g jauhelihaa

1 tl suolaa

1 tl pippuria

500 g pastaa

1 prk pestoa

1 l mantelimaitoa

4 munaa

1 Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Nosta sipulit uunivuokaan. Levitä vuokaan myös jauheliha. Paahda uunissa 10 minuuttia eli kunnes jauheliha on ruskistunut.

2 Perkaa ja puolita sillä välin sienet. Nosta vuoka uunista. Lisää vuokaan sienet, makaronit, mausteet ja pesto. Sekoita hyvin. Kaada päälle mantelimaito ja riko munat, sekoita.

3 Paista uunissa 45 minuuttia. Tarkista kypsyys ja jatka kypsennystä, jos pasta on vielä kovaa.