Mustikka on metsän terveyspommi. Kuva: Shutterstock
Mustikka on metsän terveyspommi. Kuva: Shutterstock

Mustikkapiirakka tuoreista mustikoista on alkusyksyn kuningatarherkku.

Mustikkasesonki on täällä taas, ja mikä parasta – kaikki ihanat ja ikivihreät mustikasta valmistetut herkut. Metsät ovat pullollaan tuota suomalaista supermarjaa, joten sitä suuremmalla syyllä sesonkiruuasta kannattaa loihtia tarjoilut syksyn kekkereihin tai pelkästään omaksi iloksi.

Klassisen marjapiirakan voi toteuttaa helposti myös jauhottomana. Näin piirakka sopii myös useampienkin herkuttelijoiden suuhun. Loihdimme ihanan, yksinkertaisen ja jokaisen keittiöön sopivan gluteenittoman mustikkapiirakkareseptin.

Gluteenittoman leivonnaisen ei tarvitse olla kuivaa ja mautonta, eikä leipomisen vaivalloista ja aikaa vievää. Paras piirakka syntyy tuoreista marjoista, ja niitä on lupa käyttää rajattomasti. Ja kyllä maistuu!

Pohjaan:

100 g voita

1 dl sokeria

1 muna

2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. mantelijauho

1 tl leivinjauhetta

Päälle:

Mustikoita

200 g kermaviiliä

1 kananmuna

½ sokeria

Ripaus vaniljasokeria

Näin valmistat ihanan piirakan:

  1. Aloita pohjan valmistaminen vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja sokeri. 
  2. Lisää muna ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja levitä voideltuun piirakkavuokaan.
  3. Aloita täyttäminen levittämällä pohjan päälle runsaasti mustikoita. 
  4. Sekoita kermaviili, sokeri ja muna. Viimeistele täyte hyppysellisellä vaniljasokerilla, ja kaada seos marjojen päälle.
  5. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Paiston jälkeen anna piirakan vetäytyä hetki. Jäähtyneenä se on parhaimmillaan.

 Viimeistele herkku jäätelöllä tai vaniljavaahdolla. Nappaa tästä inspiraatiota leivontahetkiin.

 

A post shared by Heidi Tainio (@heidionthego) on

 

 

A post shared by Rimpula (@rimpula_) on

 

A post shared by Ashley Cox (@thenakedfoodlife) on