Löydä oikea kuppikoko – näin onnistut liiviostoksilla

Balconette-liivit tuovat rintoihin pyöreyttä.

Moni nainen käyttää vääränkokoisia rintaliivejä.

Pullisteleeko rinta liiveistä kainalon puolelta vai pussittaako rintsikoissa tyhjää? Tai painavatko liivien kaaret ikävästi? Syynä ovat vääränkokoiset liivit. Niitä käyttää meistä suomalaisnaisista suurin osa.

Valitsemme yleensä liian suuren ympärysmitan ja liian pienen kuppikoon. Toinen helmasynti on, että jäämme roikkumaan vanhoihin mittoihimme, vaikka rinnat ja rinnanympärys muuttuvat. Mittaa ne parin vuoden välein!

Kolmas hölmöys on, että emme luovu liiveistä ajoissa, vaikka kannattaisi: vanhat ja löystyneet liivit eivät enää tue povea tarpeeksi, ja rinnat pääsevät liikkumaan – ja venymään.

Tarkkana mallin kanssa

Jos olet pienipovinen, kevyehkö liivimalli riittää. Jos haluat rintaan lisää pyöreyttä, valitse balconette-liivit, puolikuppiset rintsikat tai push upit.

Keskikokoiselle povelle sopivat sivutukea antavat leikkaukset. Myös kaarituet tukevat rintaa. Suosi paksuja olkaimia arkikäytössä.

Suuripovinen saa parhaan tuen toppaamattomista, kokokuppisista liiveistä, joiden kupin keskiosasta lähtevät leveät ja pehmustetut olkaimet.

Jos rintasi ovat erikokoiset, hanki liivit, joissa on poistettavat toppaukset. Jätä suuremman rinnan kupista toppaus pois.

Oikeaa kokoa metsästämässä

1. HAKASET

Kun liivit ovat uudet, kiinnitä ne uloimpaan hakaseen. Tuntumanpitää olla napakka, mutta liivit eivät saa puristaa. Liivin alareunan alle pitää mahtua kaksi sormea.

Jos joudut heti käyttämään sisempiä hakasia uusissa rintsikoissa, ympärysmitta on liian suuri. Sisemmät hakaset otetaan käyttöön vasta liivien vanhetessa.

Liian suuresta ympärysmitasta kertoo myös se, jos olkaimet valuvat, takaosa nousee kohti niskaa tai rinnat valahtavat liivien alapuolelle käsiä nostettaessa. Kokeile silloin rinnakkaiskokoja. Esimerkiksi 75 C - ja 70 D -kokoisilla rinnanympärys on suunnilleen sama, mutta rintakehän ympärys eri. Jos taas rinnat pursuavat kuppien sivuilta tai pullahtavat ulos kuppien yläosasta, kuppikoko on liian pieni.

2. OLKAIMET

Säädä olkaimet niin, että rintojen korkein kohta on yhtä pitkän matkan päässä olkapäästä ja kyynärpäästä. Oikean pituiset olkaimet eivät valahda eivätkä jätä punaisia painaumia hartioihin.

3. TOINEN MALLI

Jos ympärysmitta ja kuppikoko ovat oikeat ja olkaimet oikeanpituiset, mutta liivit eivät silti istu, kokeile toista mallia. Esimerkiksi balconette-mallien olkaimet saattavat olla joillekin liian sivussa tai kuppi liian matalalla, jolloin olkaimet valuvat, ja rinnat tulevat kumartuessa ulos kupeista. Pyydä apua myyjältä!

Hoidetaan hellästi

Huuhtele liivit lähes joka käyttökerran jälkeen, jotta niissä oleva elastaani säilyisi mahdollisimman pitkään joustavana. Anna liiveille pesun jälkeen lepopäivä, jotta kuidut pysyvät napakoina. Jos peset liivejä harvoin, ihosta erittyvä rasva ja hiki pinttyvät niihin.

Liiveille on vaikea luvata käyttöikää, sillä niiden kestävyys riippuu siitä, kuinka usein niitä pitää ja miten niitä pesee ja kuivattaa. Konepesu kuluttaa liivejä nopeammin kuin käsipesu.

Luovu liiveistä siinä vaiheessa, kun ne tuntuvat sisimmässäkin hakasessa väljiltä. Älä kuitenkaan ota vanhoja juhla- tai arkiliivejä urheilukäyttöön, sillä ne eivät tue tarpeeksi. Urheiluliivin tarkoitus on tukea ja ehkäistä ihovaurioita. Myös niiden materiaalit on suunniteltu hikoilua kestäviksi.

Nämä 5 asiaa voit hävittää vaatekaapistasi: ne eivät palaa muotiin enää koskaan

Farkut, joiden vyötärö on niin alhaalla, että peppuvako vilahtelee. Tuleeko sellaisille vielä todella käyttöä?

Luuletko, että tervehdys "morjenstarallaa" vielä saavuttaisi suuren suosion tapana moikata lähimmäistä? No ei niin. 

Samaan tapaan vaatekaapissa odottaa vaatteita ja asusteita, jotka eivät tule enää koskaan muotiin. Ainakin näin väittävät Refinery29-julkaisun asiantuntijat.

Valmistaudu siis hankkiutumaan eroon ainakin näistä viidestä jutusta:

1. Tosi matalavyötäröiset farkut

Oli aika, kun istuminen matalavyötäröfarkuissa oli mahdotonta ilman, että tarvitsi jatkuvasti väijyä, paljonko kankusta vilahtaa. Tilannetta yritettiin korjata pitkillä paidoilla ja omituisilla istuma-asennoilla. Siinä ei ollut mitään järkeä. 

2. Fedora-hattu 

Klassikkoversio Fedorasta pysyy aina olemaan muodissa, siksi sitä kutsutaan klassikoksi. Mutta jos kaapistasi löytyy se trendiversio, jota muusikko ja Britney Spiersin exä Kevin Federline saattoi pitää, heitä hattu menemään. Ikuisessa epäsuosiossa on ohutreunainen kotsa, jota kiertää värikäs koristenauha.

3.  Feikkituotteet

Kukaan ei kuitenkaan usko, että se laukkusi olisi aito. Puhumattakaan että ostamalla piraattituotteita jotenkin tukisit lapsityövoimaa. Jos joskus olet mennyt ostamaan feikkilaukun, pistä vahinko kierrätykseen. 

4. Rumat oloasut

Kotona ei tarvitse väkisin pukeutua rumiin vaatteisiin. Kuinka monet verryttelyhousut olet hillonnut kaappiin, koska ne sopivat rumuustasoltaan vain oloasuiksi? Oloasut saattavat myös puskea lankaa ja vilistä reikiä. Ansaitset parempaa. Hankkiudu eroon karmeuksista, ja hanki oloasuksikin jotain kaunista ja mukavaa, jossa aidosti viihdyt.

5. Väärällä tavalla virttynyt farkkutakki

Tällä hetkellä muodissa ovat farkkutakit, jotka ovat yhden koon liian isot ja istuvat löysästi. Sen sijaan vanha kutistunut – joskin mystisesti samaan aikaan venähtänyt – farkkutakkisi ei enää toimi. Koskaan. Luovuta jo.

Kommentit (4)
J

Näin sanottiin myös leveistä farkuista. Neonväreistä. jne jne. valitettavasti myös nämä ovat uusia hittituotteita olleet vuosikymmenten jälkeen.

Piraatti on piraatti

Noista feikkilaukuista, feikkifreddyistä ja tiesmistä feikeistä samaa mieltä: lisäksi että niiden maahantuonti yksityishenkilönäkin omaan käyttöön on lain vastaista ja samoin niiden myynti, ovat ne osoitus kehnosta mausta. Parempi merkitön laukku kuin nuhjuinen ja EPÄAITO merkkilaukku. Miksi hankkia jokin jossa on brädni tietäen ettei se ole aito? 

Eilen törmäsin nuoreen naiseen jolla oli jalassaan freddyt ja olallaan musta MK laukku. Feikkejä molemmat. Ei näyttänyt hyvältä, näytti halvalta. Tyttö oli kyllä nätti, mutta feikkituotteiden kantamisesta tulee kanamainen vaikutelma.

Sori.

Toivon myös, että vaonvilautusvarkut jäävät tulematta uusintakierrokselle. Näin tuskin kuitenkaan käy. Legginsien edessä on kai jo taivuttu, ne ovat tulleet jäädäkseen.

Minttu Virtasella sama sortsihaalari kuin Beyoncélla – yksi kesän kuumimmista trendeistä

Sekä Minttu Virtanen että Beyoncé ihastuivat leikkisään farkkuasuun.

Bloggari ja F1-kuljettaja Kimi Räikkösen kihlattu Minttu Virtanen esitteli viime viikolla Instagramissa uutta hankintaansa, Stella McCartneyn farkkuhaalaria. Minttu edusti trendikkäässä asussaan Unkarin formulakilpailun varikolla.

Mutta ihan kuin tämä olisi nähty ennenkin! Kyllä vain, joitakin viikkoja sitten myös Beyoncé poseerasi myös kesäisessä haalarissa. Todiste löytyy laulajan Instagram-tililtä.

Haalari on Stella McCartneyn Resort 2015 -mallistosta, ja sen hinta esimerkiksi Matches-nettikaupassa on 595 euroa. Mallisto on saanut innoituksensa 1970-luvusta, joka on yksi tämän kesän ja tulevan syksynkin isoimmista trendeistä.

 

✌️

Kuva, jonka Minttu Virtanen (@minttuvirtanenofficial) julkaisi

 

Kuva, jonka Beyoncé (@beyonce) julkaisi

Jane Birkin suivaantui eläinten kaltoinkohtelusta – haluaa nimensä pois himoitusta luksuslaukusta

Jane Birkin pyysi nimeämään Hermèsin krokotiilinnahkaiset Birkin-laukut uudelleen, kunnes eläinten kohtelu paranee.

Näyttelijä Jane Birkinille suunniteltu ja hänen mukaansa nimetty Hermès-muotitalon luksuslaukku on himoittu ylellisyystuote. Julkkistenkin suosimien krokotiilinnahkaisten laukkujen hinnat kohoavat kymmeniin tuhansiin euroihin – mikäli mahdollisuus ostaa sellainen edes tarjoutuu.

Nyt laukun maine on kuitenkin vaakalaudalla. Eilen tiistaina Jane Birkin julkaisi tiedotteen, jossa hän pyytää Hermèsiä poistamaan nimensä krokotiilinnahkaisten laukkujen yhteydestä. Syynä on eläinsuojelujärjestö PETAn julkaisema raportti, joka paljasti krokotiilinnahan tuotannon karuuden. Birkinejä valmistetaan lisäksi lehmän-, vasikan- ja strutsinnahasta.

"Saatuani tietooni julmat käytännöt, joita Hermèsin laukkuihin käytettävien krokotiilien teurastuksessa noudatetaan, olen pyytänyt Hermèsiä nimeämään Birkin Crocon uudelleen, kunnes kansainvälisiä normeja vastaavat paremmat käytännöt otetaan käyttöön", Jane Birkin tiedotti Yahoo! Newsin mukaan.

PETAn mukaan krokotiilifarmit Teksasissa ja Zimbabwessa pitävät krokotiilejä ahtaissa betonikuopissa ja teurastavat eläimet niin, että ne joutuvat kärsimään ennen kuolemaansa – tutkijat ovat nähneet krokotiilien esimerkiksi liikuttavan jalkojaan ja häntiään vielä minuutteja teurastuksen jälkeen.

PETA arvioi, että yhden laukun tekemiseen tarvitaan kahden tai kolmen krokotiilin nahka. Järjestö kiitti Jane Birkiniä kannanotosta ja irtisanoutumisesta epäeettisestä krokotiilinnahkatuotannosta, joka on ollut keskustelunaiheena aiemminkin. Silloin Hermès kommentoi noudattavansa alalla hyväksyttyjä käytäntöjä, vaikka PETAn raportit väittivät toista.

Oli jo aikakin – ikoninen tennari uudistuu 98 vuoden jälkeen

Converse-faneilta kysyttiin, miten he uudistaisivat klassikkotennaria.

Conversen Chuck Taylor -tennarit ovat klassikko, ja moni vannoo kenkävalinnoissaan niiden nimeen.

Nyt Conversen vuodesta 2003 saakka omistanut Nike uudistaa lähes satavuotiasta klassikkoa, kertoo Adweek.

Uudistusta suunnitellessa tennareiden käyttäjiltä kysyttiin, mitkä asiat tekisivät kangaskengistä entistä paremmat. Kukaan Converseja jalassaan pitänyt tuskin yllättyi tuloksesta: voisivathan ne olla mukavammatkin. Vuonna 1917 lanseerattu malli kun ei erityisesti tue jalkaa tai vaimenna jalkoihin kohdistuvia iskuja.

Chuck Taylor All Star II -mallin pohjaa on esimerkiksi maustettu iskua vaimentavalla materiaalilla ja jalkaholvia tukevalla muotoilulla. Kenkä on myös vuorattu aiempaa hengittävämmällä kankaalla, joten sukkien ei pitäisi hiota läpimäriksi, vaikka kengät ovat jalassa koko päivän. Nykyaikaisten materiaalien ansiosta tennareista tulee myös kevyemmät.

Tyylistäkään ei tarvitse tinkiä mukavuuden kustannuksella, sillä tennarin ulkonäkö pysyy kutakuinkin muuttumattomana. Ja jos pelkää kadottavansa hieman raskaista ja kankeista tennareista saatavan fiiliksen, ei hätää: alkuperäisversiokin jää yhä valikoimaan.

Uusi malli näyttää tältä:

Kommentit (1)