Löydä oikea kuppikoko – näin onnistut liiviostoksilla

Balconette-liivit tuovat rintoihin pyöreyttä.

Moni nainen käyttää vääränkokoisia rintaliivejä.

Pullisteleeko rinta liiveistä kainalon puolelta vai pussittaako rintsikoissa tyhjää? Tai painavatko liivien kaaret ikävästi? Syynä ovat vääränkokoiset liivit. Niitä käyttää meistä suomalaisnaisista suurin osa.

Valitsemme yleensä liian suuren ympärysmitan ja liian pienen kuppikoon. Toinen helmasynti on, että jäämme roikkumaan vanhoihin mittoihimme, vaikka rinnat ja rinnanympärys muuttuvat. Mittaa ne parin vuoden välein!

Kolmas hölmöys on, että emme luovu liiveistä ajoissa, vaikka kannattaisi: vanhat ja löystyneet liivit eivät enää tue povea tarpeeksi, ja rinnat pääsevät liikkumaan – ja venymään.

Tarkkana mallin kanssa

Jos olet pienipovinen, kevyehkö liivimalli riittää. Jos haluat rintaan lisää pyöreyttä, valitse balconette-liivit, puolikuppiset rintsikat tai push upit.

Keskikokoiselle povelle sopivat sivutukea antavat leikkaukset. Myös kaarituet tukevat rintaa. Suosi paksuja olkaimia arkikäytössä.

Suuripovinen saa parhaan tuen toppaamattomista, kokokuppisista liiveistä, joiden kupin keskiosasta lähtevät leveät ja pehmustetut olkaimet.

Jos rintasi ovat erikokoiset, hanki liivit, joissa on poistettavat toppaukset. Jätä suuremman rinnan kupista toppaus pois.

Oikeaa kokoa metsästämässä

1. HAKASET

Kun liivit ovat uudet, kiinnitä ne uloimpaan hakaseen. Tuntumanpitää olla napakka, mutta liivit eivät saa puristaa. Liivin alareunan alle pitää mahtua kaksi sormea.

Jos joudut heti käyttämään sisempiä hakasia uusissa rintsikoissa, ympärysmitta on liian suuri. Sisemmät hakaset otetaan käyttöön vasta liivien vanhetessa.

Liian suuresta ympärysmitasta kertoo myös se, jos olkaimet valuvat, takaosa nousee kohti niskaa tai rinnat valahtavat liivien alapuolelle käsiä nostettaessa. Kokeile silloin rinnakkaiskokoja. Esimerkiksi 75 C - ja 70 D -kokoisilla rinnanympärys on suunnilleen sama, mutta rintakehän ympärys eri. Jos taas rinnat pursuavat kuppien sivuilta tai pullahtavat ulos kuppien yläosasta, kuppikoko on liian pieni.

2. OLKAIMET

Säädä olkaimet niin, että rintojen korkein kohta on yhtä pitkän matkan päässä olkapäästä ja kyynärpäästä. Oikean pituiset olkaimet eivät valahda eivätkä jätä punaisia painaumia hartioihin.

3. TOINEN MALLI

Jos ympärysmitta ja kuppikoko ovat oikeat ja olkaimet oikeanpituiset, mutta liivit eivät silti istu, kokeile toista mallia. Esimerkiksi balconette-mallien olkaimet saattavat olla joillekin liian sivussa tai kuppi liian matalalla, jolloin olkaimet valuvat, ja rinnat tulevat kumartuessa ulos kupeista. Pyydä apua myyjältä!

Hoidetaan hellästi

Huuhtele liivit lähes joka käyttökerran jälkeen, jotta niissä oleva elastaani säilyisi mahdollisimman pitkään joustavana. Anna liiveille pesun jälkeen lepopäivä, jotta kuidut pysyvät napakoina. Jos peset liivejä harvoin, ihosta erittyvä rasva ja hiki pinttyvät niihin.

Liiveille on vaikea luvata käyttöikää, sillä niiden kestävyys riippuu siitä, kuinka usein niitä pitää ja miten niitä pesee ja kuivattaa. Konepesu kuluttaa liivejä nopeammin kuin käsipesu.

Luovu liiveistä siinä vaiheessa, kun ne tuntuvat sisimmässäkin hakasessa väljiltä. Älä kuitenkaan ota vanhoja juhla- tai arkiliivejä urheilukäyttöön, sillä ne eivät tue tarpeeksi. Urheiluliivin tarkoitus on tukea ja ehkäistä ihovaurioita. Myös niiden materiaalit on suunniteltu hikoilua kestäviksi.

Kymmenen syksyn muodin parasta trendiä – joko olet ottanut haltuun?

Syksyn tullen on ihana taas kääriytyä neuleisiin ja leikitellä trendeillä, joista osa on tuttuja jo keväältä. Oletko valmis ottamaan haltuun 70-luvun, leveät lahkeet ja ylelliset koristelut?

1. Mini on taas täällä!

Suunnittelijat innostuivat jälleen 1960-luvun mod-aikakaudesta, jolloin reisiä ei turhaan piiloteltu hameen alla. Pue minihelman pariksi pooloneule tai laatikkomainen paita.

2. Fifty shades of beige

Harmaa saa beigestä oivan haastajan. Beessin sävyt ovat hieman haastavia sovittaa suomalaisen kalvakkaan värimaailmaan, mutta klassiselle trenssille tai kamelinkarvatakille löytyy aina käyttöä. Vinkki: pue kasvojen lähelle jotakin muuta väriä, jos pelkkä beessi tekee kokonaisuudesta platkun.

3. Vuosikymmen, jolta et voi välttyä

70-luku vyöryi silmille jo kevään muotinäytöksissä, eikä se ole menossa pois tänä syksynäkään. Trumpettilahkeet, pitkät hippihenkiset mekot syksyisissä sävyissä ja sopivassa määrin rauhaa ja rakkautta - kauden vapaamielisin tyyli on aika omaksua viimeistään nyt.

4. Näyttävät korut

Liian kiiltävää? Höpsis. Korumuodissa mikään ei ole liian blingiä tänä syksynä.

5. Mustaa ja mustempaa

Tuska-festaritko menivät jo? Ei hätää, musta on edelleen muodikas päästä varpaisiin puettuna. Catwalkeilla goottihenkistä mustaa nähtiin paljon, joten syksyn tullen on ihan ok vaihtaa jälleen klassisen mustaan arkiunivormuun.

6. Loaferin uudet vaatteet

Maltillinen, palkkimainen korko tekee syksyn trendikengistä loafereista supermukavat.

7. Koristeita piisaa

Uskallatko ottaa haltuun syksyn ylelliset kirjailut ja koristelut? Tyyliä ei ole luotu suomalaisen minimalistin makuun, toimii pieninä annoksina esimerkiksi sen kokomustan kaverina.

8. Lieristä kiinni

Ennen pipokauden alkua päähän kannattaa painaa hattu. Se tekee asusta kertaheitolla elegantin. Klassinen, lierillinen villakangashattu on ajaton valinta, värin voit valita itse. Pidä lieristä kiinni viimassa!

9. Kuosit ristissä

Eivätkö ylä- ja alaosasi kuosit oikein mätsää? Hyvä! Syksyn setit ovat parhaimmillaan vähän sekaisin. Kanna kuosisekamelskaasi ylpeänä.

10. Logolaukun kuolema?

Taloustaantuma on johtanut siihen, että samalla kun rikkaat ovat rikastuneet, köyhien on entisestään kiristettävä kukkaronnyörejään. The Washington Post kirjoitti tämän johtaneen siihen, etteivät rikkaat kehtaa enää näyttää varallisuuttaan Pradan, Guccin ja Vuittonin logolaukuilla. Nyt laukkuostoksilla kannattaakin satsata esimerkiksi herkulliseen väriin.

Tältä näyttää syksyn takkimuoti – 30 ihaninta alle 100 euron takkia

Kokosimme kauden takkimuodin parhaat. Löytyisikö syyspalttoosi tästä joukosta?

Syksyn takkimuoti jättää shoppailijalle runsaasti valinnanvaraa. Klassisten trenssien ja kevyttoppatakkien lisäksi kannattaa silmäillä läpi urheilullisemmat mallit ja viitat. Lempeällä syyssäällä pärjää vaikka bleiserillä, navakampi tuuli kannustaa pukemaan ylle hupullisen parkatakin.

Väreinä nähdään klassikoita mustaa, tummansinistä ja vihreää, mutta 70-lukutrendin myötä myös ruskea ja murretut värit ovat muodissa. Takkikaupoilla kierrellessä kannattaa tarkistaa myös, onko asustevalikoima ajan tasalla – vanhaakin takkia voi piristää helposti ja edullisesti vaikka näyttävällä huivilla tai värikkäillä hanskoilla.

Nämä huippumallit näet Gloria Fashion Show'ssa

Ensi lauantaina kymmenettä kertaa järjestettävässä Gloria Fashion Show'ssa on mukana show'n historian upein, 40 hengen näytösmalliryhmä. Katso keitä näet Suvilahden lavalla.

Ruotsalainen Ingmari Lamy, 68, on todellinen catwalkien kuningatar. Hänestä tuli kuuluisa 1960-luvulla. Lamyn kasvot ovat kaunistaneet niin Voguen kuin Harper's Bazaarin kansia, ja hän oli viiden vuoden ajan YSL:n parfyymin mainoskasvo sekä Kenzon muusa 1970-luvulla.

Osta liput Gloria Fashion Show'hun täältä.

 

Gloria Fashion Show'n lavalle singahtaa suoraan Pariisista yksi tämän hetken kovimmista näytösmalleista. Senegalilais-malilainen Nala Diagouragan, 26, ura on hurjassa nousukiidossa.

 

#michalskystylenite #michalsky #berlinfashionweek #mbfwb #berlin #m4models

A photo posted by Nala D. (@nala_luuna) on

Suomalainen huippumalli Kirsi Pyrhönen nähdään myös Suvilahden näytöslavalla.

 

Fashion house global: BRAND NEW DAY: Vogue Japan Gioiello January 2015 http://www.fashion.net/today/

A photo posted by FASHION NET (@fashionnet) on

Kirsi Pyrhönen poseeraa myös Glorian syyskuun numeron kannessa ja Thomas Klementtsonin muotijutussa.

 

Loved the collection @bymalenebirger #cphfw #bymalenebirger #bmbss16 #minimalism #simpledoesit ❤

A photo posted by Anna Nevala (@annajnevala) on

Stella Mylläri

 

✨✨✨✌️✨

A photo posted by Stella Mylläri 🇫🇮 (@stellavanilla) on

 

Kommentit ([comment_count])
Fashion Show'n tekijät esittelyssä

Kymmeniä pulloja kuivasampoota ja lakkaa

Gloria Fashion Show'n mallien hiustyylit on suunnitellut kampaaja Miika Kemppainen. Mitkä hiustrendit ovat pinnalla tänä syksynä?

Kampaaja Miika Kemppainen on toista kertaa mukana Gloria Fashion Show’ssa. Hän vastaa mallien hiustyyleistä kymmenhenkisen tiiminsä kanssa.

”On hienoa olla mukana, sillä malleja ja sisääntuloja on niin paljon, että voin esitellä useita erilaisia tyylejä voimakkaista wet-lookeista isoihin ja ilmaviin kampauksiin.”

Syksyn hiustrendeissä selkeys on valttia: leikkauksissa suositaan tasapitkiä linjoja, värit ovat selkeitä ja otsahiukset vahvat.

Juhlakampaukset ovat kokeneet viime vuosina suuren muutoksen. Ennen juhlakampaus tarkoitti aina hiusten kiinni laittamista, useimmiten nutturaa. Nyt juhlakampauksiin luetaan myös vapaina lainehtivat hiukset. Oleellista on kuitenkin, että senkin kampauksen tekee ammattilainen, sillä itse tehdyt kiharat kestävät harvoin näyttävinä koko iltaa.

Tänä vuonna mallien hiusten muotoilussa käytetään TRESemmén tuotteita. Neljänkymmenen kampauksen tekemiseen menee aikaa kolmesta neljään tuntiin. Näytöksessä kuivasampoota ja hiuslakkaa kuluu aina eniten, jopa muutama kymmenen pulloa.