Kokeilimme: näin kynsien geelilakkaus onnistuu kotona

Kotona tehty geelilakkaus vaatii tarkkaavaisuutta, mutta vaiva palkitaan: kynsilakka on vielä viikonkin jälkeen kuin uusi.

Me Naisten kynsienlaitosta innostunut graafikko Reetta Timonen kokeili, miten geelilakkaus onnistuu kotona.

Mikä? Orlyn SmartGels -lakoilla syntyy kotioloissa lakkaus, jonka luvataan kestävän jopa kolme viikkoa. Poistamiseen menee noin 10–15 minuuttia.

Mitä maksaa? Aloituspakkaus 95 €, lamppu 49 €, ja geeliväri 22,90 €. Tarvikkeita voi ostaa myös erikseen.

Miten se tehdään? Aloitan kynsien viilaamisella ja puhdistamisella, jonka jälkeen painelen kynsinauhat paikoilleen metallisella työkalulla. Ennen lakkausta kynsien päihin levitetään pohjustusainetta.

Lakkakerroksia tarvitaan neljä, joista kutakin kovetetaan pari minuuttia LED-lampun alla. Geeliväriä kannattaa laittaa hyvin ohuelti, jottei se valu ja tartu ihoon. Olen kokenut lakkaaja, mutta tämä puuha vaatii harjoitusta.

Lakkakerrosten kuivahdettua jäljellä on enää kiillotus ja kynsinauhojen öljyäminen. Aikaa vierähti noin tunti.

Millainen lopputulos? Kynnet ovat kiiltävät ja vahvan tuntuiset. Viikon päästä lakkaus on yhä kuin uusi. Yhden kynnen kärki repsottaa hieman, mutta olin unohtanut sulkea sen lakalla. Omat kynteni ovat vahvat ja pitkät, ja tavallinenkin lakka pysyy hyvin. Geelaus tuo kuitenkin kivaa vaihtelua ja voisi olla kätevä vaihtoehto ulkomaanmatkoilla.

Kukkiiko naamasi? Nämä aineet kasvovoiteissa voivat aiheuttaa finnejä

Jos iho reagoi helposti, kannattaa tutustua kasvovoiteen tuoteselosteeseen.

Niin nurinkurista kuin se onkin, joskus rasvoittuvalle iholle tarkoitetut kasvovoiteet voivat saada naaman kukkimaan. Kasvovoiteissa käytetään usein öljyjä ja muita ainesosia, jotka ovat komedogeenisiä eli tukkivat ihohuokosia. Jos näppylöitä tulee helposti, Daily Makeover -sivuston mukaan kannattaa välttää tiettyjä aineita sisältäviä naamarasvoja.

Tarkista siis ennen ostamista ainesosaluettelosta, sisältääkö tuote näitä:

Cocoa butter eli kaakaovoi

Kaakaovoi on nimensä mukaisesti hyvin rasvaista, minkä vuoksi se sopii mainiosti suklaaseen ja korppuihoisten vartalovoiteisiin. Kasvoilla se voi tukkia ihohuokoset ja lukita lian ja epäpuhtaudet niiden sisään. Jos kaipaat tuhtia kosteutusta, shea-voi on sopivampi vaihtoehto.

Mineral oil eli mineraaliöljy

Mineraaliöljy jalostetaan teollisesti tislaamalla raakaöljystä. Se on samaa tavaraa, josta bensiinkin valmistetaan. Moni välttelee mineraaliöljyä ihohuokosten tukkiutumisen pelossa, joten usein voidepurkissa lukee selkeästi, jos se ei tätä öljyä sisällä. Luonnonkosmetiikassa sen käyttö on kokonaan kielletty.

– Mineraaliöljyt ovat tunnettuja aknen aiheuttajia, ihotautilääkäri Hannele Virtanen Helsingin yliopistollisesta sairaalasta vahvistaa.

Synthetic lanolin eli synteettinen lanoliini

Luonnollinen lanoliini uutetaan lampaan talirauhasista, ja se on loistava kosteuttava ainesosa. Kosmetiikassa käytetään kuitenkin usein synteettisesti valmistettua lanoliinia, joka voi aiheuttaa näppylöitä. Jos siis haluat lanoliinista irti sen todellisen hyödyn, etsi luotaistuotekaupan valikoimasta voide, jossa käytetään 100-prosenttisesti luonnonmukaista lanoliinia.

Vegetable oil eli kasviöljy

Kasviöljy voi kuulostaa terveelliseltä ja luonnonmukaiselta. Kasvovoiteen "vegetable oil" on kuitenkin rasvainen ainesosa, joka saattaa olla peräisin esimerkiksi geenimuunnellusta soijapavusta tai maissista. Siinä voi olla mukana myös kasvien tuholaismyrkkyjä, joita tuskin kukaan toivoo kasvoilleen. Ihotautilääkäri Maria Huttunen Terveystalosta ei kuitenkaan pidä kasviöljyjä suurimpana pahana.

– Tästä listasta kasviöljyt ovat varmasti kevyimpiä, eivätkä pahenna aknea niin paljon kuin esimerkiksi kaakaovoi ja lanoliini, Huttunen sanoo.

Muista kuitenkin! Akne syntyy sisältäpäin

Vaikka monet aineet voivat pahentaa aknea, ne eivät ole syypää sen syntyy. Maria Huttunen muistuttaa, että akne on sisäsyntyinen tauti, eli sitä eivät aiheuta ulkopuoliset tekijät.

– Ihovoiteen rasvaiset ainesosat voivat kyllä pahentaa talitukkeumia erityisesti iholla, joka on muutenkin taipuvainen rasvaisuuteen.

Huttusen mukaan nyrkkisääntö on, että rasvaiselle iholle on hyvä käyttää vesipitoisia ja kevyitä voiteita.

– Akneihon hoidossa on aina hyvä muistaa huolellinen pesu ja puhdistus, eli voiteiden rasva, ihon oma tali ja eritteet on hyvä pestä päivittäin pois.

Luottotuotteeni

Susanna Penttilä: ”Kukkaistuoksut eivät ole minun juttuni”

Vaatealan yrittäjä sanoo olevansa maskuliinisen tyylin ystävä.

”En ole ollenkaan romanttisten ja vaaleanpunaisiin pulloihin pakattujen kukkaistuoksujen ystävä. Pidän vahvoista ja mystisistä hajuvesistä, unisex- ja jopa miesten tuoksuista. Omistan tosi vähän hajuvesiä, ja kun löydän mieleisen, pysyttelen siinä pitkään. Thierry Muglerin Angel on juuri sopivan voimakas makuuni, ja olen käyttänyt sitä varmaan 15 vuotta – ei ihme, että ystävät liittävät tuoksun minuun.

Sama periaate minulla on vaatteiden ja laukkujen kanssa. Olen mielestäni melko maskuliininen, omistan rekka-autokortinkin. Suosin pukeutumisessa selkeitä värejä, kuten mustaa, valkoista ja beigeä, enkä pidä röyhelöistä. Laukuissa minulla on olleet samat Vuittonit ja Chanelit käytössä kaksikymmentä vuotta.

Moni tuntematon on kehunut hajuvettäni ja kysynyt, mikä se on. Myös jotkut vaateliikkeeni asiakkaat ovat käyneet ostamassa tuoksun. Koska jokaisen ihmisen oma ihon pH-arvo kuitenkin vaikuttaa lopulliseen tuoksuun, Angel ei ole sopinut kaikille. Ilmeisesti se toimii minun ihollani.”

Thierry Muglerin Angel-tuoksu, 50 ml EdP, 84, 20 €.

Lue myös:

Janni Hussi:”Äitini suosikkiseerumista tuli minunkin lempparini”

Lotta Hintsa:”Tämä tuote herättää hiukseni henkiin!”

Sekaisin voideviidakossa? Testaa itsellesi sopivin Voidebaarissa.

Smurffitukka ja monsterifööni – kampaajat paljastivat pahimmat mokansa

Ammattilaisillakin lipsahtaa joskus. Kolme kampaajaa tunnusti noloimmat kämminsä.

Smurffitukka näyttelijälle

”Urani alussa olin kampaajana TV-sarjassa. Erään kuvauspäivän aamuna värjäsin naisnäyttelijän vaaleiden hiusten tyvikasvun. Pesupaikalla laitoin latvaan lämpöä taittavan sävytteen uuden valmistajan värisarjasta. Väriaine muuttui hiuksissa nopeasti sinertävänharmaaksi. En heti hermoillut, sillä värimassan sävy ei vastaa lopullista värjäystulosta. Väri kuitenkin sinersi niin vahvasti, että tarkistin sävyn yhdestä suortuvasta. Latvat olivat mustikansiniset. Paniikissa mietin, miten selvitän tilanteen. Pesin värin pois ja sanoin, että fiksailen sävyä hieman. Oikeasti laitoin latvaan miedon värinpoiston, joka kaikeksi onneksi purki sinisyyden. Lopputulos oli lopulta ihan täydellinen viileä blondi!”

 

 

Mariela Sarkima, meikkaaja-kampaaja

Hiuksia syövä fööni

”Valmistelimme kollegani kanssa malleja muotinäytökseen. Päätimme käyttää hiusten kuivatteluun vanhanaikaista kupumaista kuivaajaa, joka löytyi takahuoneesta. Käynnistimme laitteen, ja jostain syystä se ei puhaltanut ilmaa vaan imi sitä. Mallin pitkät hiukset imeytyivät kokonaan laitteen sisuksiin. Hetken olimme paniikissa. Jouduimme purkamaan koko laitteen, jotta saimme hiukset irti.”

 

 

 

Mikko Vainio, Kampaamo Loiston parturi-kampaaja

Liian pliisua

”Tyylini kampaajana on luonnollinen, joten värjäykseni eivät yleensä huuda, että nyt on käyty kampaajalla. Kerran tein pitkiin hiuksiin hienovaraisen liukuvärjäyksen, johon olimme asiakkaan kanssa tosi tyytyväisiä. Seuraavana päivänä hän kuitenkin soitti pettyneenä, koska hänen miehensä ja työkaverinsa eivät olleet huomanneet hiuskissa mitään eroa entiseen. Siispä korjasin tyveä tummemmaksi. Opin, että on pitkälti makuasia, millaiset hiukset näyttävät hyviltä.”

 

 

Meeri Mäntylä, Folk Helsinki -kampaamon omistaja ja hiusbloggaaja

Lue myös:

Lähtikö 5 sentin sijaan 15? Näin selvität tilanteen, kun kampaaja kämmää

”Hiukset ovat kuolleet” – miksi aikuista harmittaa, kun kampaaja on ilkeä?

Traumaattiset otsatukkamokat

Plusmalli vannoo maailman vanhimman kauneuskikan nimeen – kokeile sinäkin!

Itsevarmaksi ei tulla yhdessä yössä, mutta lopulta harjoittelu palkitsee, menestynyt malli Ashley Graham lupaa.

Maailman vanhin itsetuntojippo kuuluu näin: mene peilin eteen ja ihastele itseäsi. Kunhan olet sinnikäs, alat hiljalleen tuntea olosi ihastuttavaksi. Voiko se toimia? Kuulostaa hölmöltä, mutta saman niksin nimeen vannoo muun muassa yksi maailman tunnetuimmista plusmalleista.

Ashley Graham, 28, kertoi Yahoon haastattelussa, että tunsi aiemmin itsensä rumaksi ja lihavaksi ja että hänen itsetuntonsa oli nollassa. Sitten hän aloitti itsetuntoharjoittelun. Nykyään Graham tekee mallintöiden lisäksi hommia motivaatiopuhujana.

– Seison peilin edessä ja kehun itseäni niin kauan, että alan uskoa kehuihin itsekin, hän toteaa Daily Mailille.

– Itsensä kehuminen toimii oikeasti. Kannustan kaikkia kävelemään juuri nyt peilin eteen ja kehumaan peilikuvaansa kauniiksi.

Grahamin sanoma on, että seksikkyys on mielentila. Voiko se olla näin helppoa? Sehän tarkottaisi, että kaunistautuminen ei vaatisikaan meikkiä tai hienoja vaatteita, vaan itsevarmuutta.

Ashley on puhunut haastatteluissa paljon siitä, kuinka hän vihaa kaikenlaista luokittelua, muun muassa sitä, että on tavallisia malleja ja plusmalleja. Hän on todennut, ettei kurvikkuus ole mikään ohimenevä trendi, vaan ihmisten vartalot vain ovat erilaisia. Siksi myös vaatemerkkien pitäisi alkaa ottaa huomioon kurvikkaampia naisia.

 

 

"Itsevarmaksi ei tulla yhdessä yössä", Ashley Graham toteaa Instagram-tilillään. Se on totta! Mutta ehkä hiljalleen peiliharjoittelulla. Lisää kuvia mallista täällä: @theashleygraham.

Kommentit ([comment_count])
Tuija
Viesti

joo, tein tuota samaa ja aloin jo pitää itsestäni...kunnes onneton menin lääkäriin ja sain kuulla olevani läskipaska sika jouluna tapetaan.