Kokeilimme: näin kynsien geelilakkaus onnistuu kotona

Kotona tehty geelilakkaus vaatii tarkkaavaisuutta, mutta vaiva palkitaan: kynsilakka on vielä viikonkin jälkeen kuin uusi.

Me Naisten kynsienlaitosta innostunut graafikko Reetta Timonen kokeili, miten geelilakkaus onnistuu kotona.

Mikä? Orlyn SmartGels -lakoilla syntyy kotioloissa lakkaus, jonka luvataan kestävän jopa kolme viikkoa. Poistamiseen menee noin 10–15 minuuttia.

Mitä maksaa? Aloituspakkaus 95 €, lamppu 49 €, ja geeliväri 22,90 €. Tarvikkeita voi ostaa myös erikseen.

Miten se tehdään? Aloitan kynsien viilaamisella ja puhdistamisella, jonka jälkeen painelen kynsinauhat paikoilleen metallisella työkalulla. Ennen lakkausta kynsien päihin levitetään pohjustusainetta.

Lakkakerroksia tarvitaan neljä, joista kutakin kovetetaan pari minuuttia LED-lampun alla. Geeliväriä kannattaa laittaa hyvin ohuelti, jottei se valu ja tartu ihoon. Olen kokenut lakkaaja, mutta tämä puuha vaatii harjoitusta.

Lakkakerrosten kuivahdettua jäljellä on enää kiillotus ja kynsinauhojen öljyäminen. Aikaa vierähti noin tunti.

Millainen lopputulos? Kynnet ovat kiiltävät ja vahvan tuntuiset. Viikon päästä lakkaus on yhä kuin uusi. Yhden kynnen kärki repsottaa hieman, mutta olin unohtanut sulkea sen lakalla. Omat kynteni ovat vahvat ja pitkät, ja tavallinenkin lakka pysyy hyvin. Geelaus tuo kuitenkin kivaa vaihtelua ja voisi olla kätevä vaihtoehto ulkomaanmatkoilla.

Tämän hiustuotteen väärinkäyttö kannattaa!

Kuivasampoota märkään tukkaan? Tuntuu melkein rikolliselta, mutta toimii!

Perinteisesti kuivasampoota käytetään joko poistamaan rasvaisuutta hiuksista tai tuomaan ryhtiä ja rakennetta ohueen tai liukkaaseen tukkaan. Nimestään huolimatta sitä kannattaa kokeilla myös kosteisiin hiuksiin. Byrdie-sivusto paljastaa, että kuivasampoon suihkuttaminen kosteaan tukkaan tuuheuttaa kutrit todella näyttäviksi.

Kuten monet muutkin parhaat keksinnöt, tämäkin syntyi vahingossa: huippukampaaja Michael Dueñas oli työkeikalla ja tajusi unohtaneensa muotovaahdon. Kuohkeutta oli saatava, ja hätäpäissään Dueñas turvautui kuivasampoohon. Tulos oli häkellyttävän hyvä, ja nyt Dueñas on käyttänyt kikkaa jo neljä vuotta. Miehen mukaan muotovaahto kannattaa korvata kuivasampoolla silloin, kun haluaa hiusten näyttävän tuuheilta mutta siltä kuin niissä ei olisi ollenkaan muotoilutuotteita.

Dueñas neuvoo suihkuttamaan kuivasampoota kosteaan, noin 90-prosenttisesti kuivuneeseen tukkaan tyvestä latvaan päin. Sen jälkeen hiukset voi föönata tai antaa niiden kuivua itsestään. Täydellistä!

Tätä ainetta sisältävää kosmetiikkaa ihotautilääkäri ei osta

Yhä useampi on herkistynyt tälle kosmetiikassa säilöntäaineena käytettävälle ainesosalle.

Yhä useampi on tottunut tiiraamaan kosmetiikkapurkkien kyljissä olevia INCI-listoja eli tuotteiden sisältämiä ainesosaluetteloita.

Moni vähemmänkin asiaan perehtynyt osaa jo vältetellä esimerkiksi parabeeneja sisältäviä tuotteita, mutta mihin asiantuntijat kiinnittävät huomiota?

Ihotautuilääkäri Sari Huikko-Tarvainen sanoo, ettei hän juurikaan syynää meikkien valmistusaineluetteloita, mutta sampoiden ja hoitoaineiden kohdalla hän on tarkkana.

– Sampoissa ja hoitoaineissa katson, ettei niissä ole metyyli-isotiatsolinoni-nimistä säilöntäainetta.

Huikko-Tarvainen sanoo, että Eu salli kosmetiikkaan kyseiselle aineelle niin ison pitoisuuden, että allergisoituminen sille on lisääntynyt huimasti. Turun yliopiston tutkimuksessa vuonna 2011 testatuista herkistyneitä oli 4,6 prosenttia ja kaksi vuotta sitten jo 12,6 prosenttia.

Luottotuotteeni

Tuija Pehkonen: "Ilman tätä meikkiä en selviä"

Radio NRJ:n aamujuontaja hamstraa kesätuotetta talvenkin varoiksi.

”Olen tiukan aikataulun nainen aikaisten aamuherätysten vuoksi. En tosin muutenkaan jaksaisi väkertää meikkiä tuntitolkulla, vaan suosin helppokäyttöisiä tuotteita. Ilman Lumenen heleytysvoidetta en selviä! Se jättää iholle naistenlehtien sivuilta tutun luonnollisen hehkun eikä tee kasvoista hikisen näköisiä. Kesällä sekoitan heleyttäjää kosteusvoiteen ja talvella BB-voiteen joukkoon. Puuteria en käytä koskaan, mutta sipaisen silmien alle peiteainetta ja pyöräytän kasvoille varjostukseksi vähän aurinkopuuteria. Kun olen laittanut heleytysvoidetta, minulle on sanottu, että sädehdin.

Heleytysvoiteen kanssa käy aina kuten muidenkin kesämeikkien kanssa, eli ne poistuvat syksyllä kaupoista. Sen vuoksi hamstraan voidetta kesällä, että pärjäisin talven yli. Viime vuonna olin myöhässä ja jouduin kiertämään kaikki Helsingin myyntipaikat metsästäessäni viimeisiä tuubeja.”

 

 

Lumenen Arctic sun Ihon sävyn heleyttäjä, sävy Honey glow, 11,90 €.

 

Lue myös:

Johanna Rusanen-Kartano: ”Tämä on ainoa kuorinta, jota herkkä ihoni sietää”

Maria Sid: ”Tämä on maailman paras huulivoide”

Sekaisin voideviidakossa? Testaa itsellesi sopivin Voidebaarissa (Yhteistyö)

Kommentit ([comment_count])

5:2-dieetin uusi kauneusversio pelastaa ihosi

Tässäpä mainio kesädieetti, joka helpottaa elämää ja kaunistaa.

Kauneusmaailman uusin villitys on 5:2-ihodieetti. Sen esikuva on huippusuosittu 5:2-dieetti, jossa syödään kahtena päivänä viikossa vain 500 kcal päivässä. Uudella ihmedieetillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä ruuan kanssa. Sen sijaan siinä ollaan kaksi päivää viikosta ilman meikkiä.

Iho kirkastuu ja nuorentuu

Meikkidieetin puolestapuhujien mukaan kauneuskuuri estää ennenaikaisia vanhenemisen merkkejä ja antaa soluille mahdollisuuden uusiutua ja iholle kirkastua.

Dermotologi Noor Almaani kertoo Cosmopolitanissa, että meikkaaminen tukkii öljyrauhasia ja vaikuttaa ihohuokosiin niin, että ne näyttävät entistä isommilta.

– Säännölliset meikkipaussit voivat olla viisas päätös, koska ne antavat iholle aikaa palautua. Ne voivat myös vähentää meikin aiheuttaman ärsytyksen tasoa pitkällä aikavälillä.

Herää kysymys, eivätkö yöt riitä palauttamaan ihoa päivämeikin rasituksista. Ei kai syyttä puhuta kauneusunista?

Dermatologi Almaanin mukaan emme koskaan puhdista ihoamme tarpeeksi, vaikka noudattaisimme kuinka tiukkaa ihonhoitorutiinia. Siksi yksikin meikitön päivä viikossa on mainio veto.

Toinen ihospesialisti, tohtori Esho, kertoo Daily Mailille, että kun meikin parabeenit kertyvät kasvoille, ihon kollageenin ja elastaanin määrät voivat vähentyä. Juuri nämä pitävät ihon nuorekkaana, joten jos ikääntymisen merkit huolettavat, meikkidieettiä kannattaa kokeilla. Ainakin se vaatii vähemmän kärvistelyä ja vaivannäköä kuin ihmedieetit keskimäärin. Se on myös helppo tapa päästä mukaan kuumana jylläävään meikittömyystrendiin!