Kokeilimme: näin kynsien geelilakkaus onnistuu kotona

Kotona tehty geelilakkaus vaatii tarkkaavaisuutta, mutta vaiva palkitaan: kynsilakka on vielä viikonkin jälkeen kuin uusi.

Me Naisten kynsienlaitosta innostunut graafikko Reetta Timonen kokeili, miten geelilakkaus onnistuu kotona.

Mikä? Orlyn SmartGels -lakoilla syntyy kotioloissa lakkaus, jonka luvataan kestävän jopa kolme viikkoa. Poistamiseen menee noin 10–15 minuuttia.

Mitä maksaa? Aloituspakkaus 95 €, lamppu 49 €, ja geeliväri 22,90 €. Tarvikkeita voi ostaa myös erikseen.

Miten se tehdään? Aloitan kynsien viilaamisella ja puhdistamisella, jonka jälkeen painelen kynsinauhat paikoilleen metallisella työkalulla. Ennen lakkausta kynsien päihin levitetään pohjustusainetta.

Lakkakerroksia tarvitaan neljä, joista kutakin kovetetaan pari minuuttia LED-lampun alla. Geeliväriä kannattaa laittaa hyvin ohuelti, jottei se valu ja tartu ihoon. Olen kokenut lakkaaja, mutta tämä puuha vaatii harjoitusta.

Lakkakerrosten kuivahdettua jäljellä on enää kiillotus ja kynsinauhojen öljyäminen. Aikaa vierähti noin tunti.

Millainen lopputulos? Kynnet ovat kiiltävät ja vahvan tuntuiset. Viikon päästä lakkaus on yhä kuin uusi. Yhden kynnen kärki repsottaa hieman, mutta olin unohtanut sulkea sen lakalla. Omat kynteni ovat vahvat ja pitkät, ja tavallinenkin lakka pysyy hyvin. Geelaus tuo kuitenkin kivaa vaihtelua ja voisi olla kätevä vaihtoehto ulkomaanmatkoilla.

Suosikkinäyttelijän yritys nolon kohun keskellä: pettyneet asiakkaat raivoavat somessa

Jessica Alban kosmetiikkayrityksen asiakkaat pettyivät luonnonmukaiseen aurinkosuojaan.

Näyttelijä Jessica Alban perustama luonnonmukaista kosmetiikkaa valmistava miljardiyritys The Honest Company on joutunut keskelle noloa kohoa, Mashable kertoo. Sosiaalisiin medioihin on ilmestynyt viime päivinä kuvia ja tarinoita yrityksen asiakkailta, jotka eivät ole olleet tyytyväisiä sen SPF 30 -suojakertoimen aurinkovoiteeseen. Suurin osa tuotteesta valittaneista asiakkaista on kertonut palaneensa jo tunnin ulkonaolon jälkeen. Yritys lupaa, että tuote suojaa noin 80 minuutin ajan oikein käytettynä.

Jessica Alba ei ole kommentoinut asiaa, mutta The Honest Company lähetti ulkomaalaisille medioille tiedotteen, jonka mukaan he uskovat tuotteisiinsa, vaikka ottavatkin asiakaspalautteen aina vakavasti. Yrityksen mukaan heidän luonnonmukaiset tuotteensa on testattu toimiviksi. Sen mukaan vain prosentti aurinkovoiteen ostaneista asiakkaista on ollut tyytymätön tuotteeseen.

Me Naisten kauneustoimittaja Elina Karemo muistuttaa, että aurinkovoidetta pitäisi levittää reilusti, jotta se suojaisi niin tehokkaasti kuin purkin kyljessä luvataan. Moni sivelee voidetta liian vähän tai epätasaisesti. Lue täältä, miten aurinkovoiteita käytetään oikein.

48-vuotiaan Salma Hayekin ulkonäön salaisuus: luuliemi ja superhelppo treeni

Näyttelijä Salma Hayek, 48, pitää itsestään huolta erikoisin keinoin.

Salma Hayekilla, 48, on samoja kauneusrituaaleja kuin monilla muillakin. Hän pesee kasvonsa huolellisesti ennen nukkumaanmenoa ja säästää hiuksensa föönaukselta aina, kun mahdollista.

Mutta hänellä on myös kummallisempia hyvinvointiniksejä. Jotenkin ne selvästi toimivat, sillä meksikolaisnäyttelijä näyttää upealta.

Salma rakastaa rasvaa

Mmmm, rasvaa. Mutta hyvää rasvaa. Salma on kertonut kokkaavansa esimerkiksi tuhtia luulientä, jonka sanoo olevan hyväksi terveydelleen. 

– Ihmiset pelkäävät rasvaa, mutta rasva on ystäväsi, on hän kertonut haastatteluissa.

Salma hieroo ihoon puunkuorta

Näyttelijä hoitaa kauneuttaan paljon itse, erikoisillakin tavoilla. Hän käyttää hänelle vartavasten luotua kasvovoidetta, joka sisältää puunkaarnaa. Sen pitäisi uudistaa ihoa. Samaa kaarnaa käytetään Meksikossa palovammapotilaiden hoitamisessa. 

Salma ei treenaa ollenkaan

– Joillakin on riittävästi kurinalaisuutta, että he jaksavat treenata aamuisin. Minulla ei ole. 

Itse asiassa Salma ei treenaa ollenkaan, ainakaan perinteisessä mielessä. 20-tuntisten työpäivien lomassa hänellä ei vain ole aikaa siihen.

 
Salma pyörähti Cannesin filmifestivaaleilla viime toukokuussa.

Näyttelijä aktivoi vartalonsa lihaksia jatkuvasti pitkin päivää. Tätä tapahtuu jopa silloin, kun hän harjaa hampaitaan. 

Jäämme vielä pohtimaan, miten ihmeessä se voi riittää tuon vartalon aikaansaamiseksi.

Lähteet: EOnline ja People

Salma Hayek muistetaan muun muassa elokuvasta Wild Wild West.

Uransa aikana hän on esiintynyt yli 30 muussa elokuvassa, joista Oscar-ehdokkuus tuli elokuvasta Frida. Siinä hän näytteli legendaarista taiteilijaa Frida Kahloa.

Kunnolla tehoja, pieni hinta – näitä kauneustuotteita lainataan eläimiltä

Eläimille kehitetyt hoitotuotteet ovat usein edullisia, toimivia ja karsittu turhista ainesosista.

Tummeli-voide

Tummeli on hoitanut lehmien utareita ja samalla ehtoisten emäntien käsien ihoa vuosikymmenet. Konstailematon voide kehitettiin alun perin helpottamaan lypsämistä niin, etteivät utareet palaisi kitkan vaikutuksesta. Koostumus on paksu, jottei voide kuluisi pois, kun lehmät nuohoavat heinikoissa.

Tummelista tuli niin suosittu tuote, että se on nykyään kaupoissa kosmetiikka- eikä eläinosastolla. Moni hoitaa voiteella sekä karheat kädet että jalat ja vaikka koko kropan. Nykyään Tummelia myydään myös tuubissa, mutta monen mielestä putkilo ei peittoa perinteistä kierrekantista purnukkaa. Koiranomistaja voi rasvata Tummelilla myös lemmikin polkuanturat.

Hevosten biotiinivalmisteet

Biotiini eli H-vitamiini tunnetaan kauneusvitamiinina, joka vilkastuttaa hiusten ja kynsien kasvua sekä tekee niistä paksummat. Biotiinia on ravinnossa esimerkiksi kaurassa ja vehnäleseissä, mutta jos haluaa kunnon annokset, pitää turvautua biotiinitabletteihin.

Hevosille myydään omaa biotiinivalmistetta, jonka tarkoitus on edistää pollen kavioiden, karvan ja harjan kasvua. Myös moni homo sapiens nappailee hevosbiotiinia ihmisille tarkoitettujen tabujen sijaan. Syynä on se, että hevosten valmisteessa on isot biotiinipitoisuudet ja huokea hinta verrattuna ihmisille tarkoitettuihin tabletteihin. Ainesosaluettelot näyttävät yleensä pitkälti samalta molemmissa tuotteissa.

Verkossa käydään kuumaa keskustelua siitä, onko hevosbiotiinin käyttö turvallista. Ainakaan suurten annosten nauttimisen ei pitäisi olla järin haitallista, koska biotiini kuuluu Suomessa niihin harvoihin ravintoaineisiin, joille ei ole säädetty tarkkoja saantisuositusta.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran rehu- ja lannoitevalvontayksikön johtaja Sinikka Marmo ei kuitenkaan suosittele hevosbiotiinien käyttöä ihmisille. Marmo toteaa, että rehujen ja ihmisen ravintolisen vaikutuksia ja turvallisuutta arvioidaan omien prosessiensa kautta. Siksi hänen mukaansa ei ole taetta siitä, että hevosbiotiini sopisi ihmiselle.

– Ihmisille käytetyt vitamiinivalmisteet sisältävät tarkan tiedon esimerkiksi siitä, mikä on niiden päivittäinen annostus. Vastaavasti rehuissa on eläinlajikohtaiset käyttöohjeet. Lisäksi hevosille tarkoitetut biotiinivalmisteet sisältävät hevosten tarpeet huomioiden yleensä muitakin ainesosia kuin biotiinia, Marmo sanoo.

Hän huomauttaa, että jos ihminen käyttää hevosille tarkoitettua biotiinia, tuotteen valmistaja ei vastaa mahdollisista haittavaikutuksista, vaan biotiinin popsija kantaa itse vastuun seurauksista.

Koiran sampoo

Koiraa ei saisi milloinkaan pestää ihmisten sampoolla, koska kemikaalipommi on haitaksi eläimen nahalle ja turkille. Mikään ei sen sijaan periaatteessa estä pesemästä ihmiskuontaloa koiran sampoolla. Itse asiassa monet ovat sitä mieltä, että koirasampoo tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät sekä vähentää rasvoittumista.

Koirasampoot ovat hyvin hellävaraisia, koska koirien turkista ei ole tarkoituskaan pestä rajusti pois suojaavaa rasvakerrosta. Niissä on usein paljon lyhyempi ja yksinkertaisempi ainesosaluettelo kuin ihmisten tuotteissa, minkä vuoksi jotkut allergikot kokevat, että koirasampoo on hyvä vaihtoehto. Pahaa hajuakaan ei tarvitse pelätä, koska tuoksuja on nykyään tarjolla valtava valikoima.

Ylitarkastaja Päivi Karnani Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesista suosittelee kysymään eläinsampoiden valmistajilta ja myyjiltä, mikä on tuotteiden asianmukaista käyttöä. Tukesissa ei Karnasin mukaan ole asiantuntemusta näistä tuotteista, koska virasto tarkistaa vain pesuaineiden pakkausmerkkintöjä ja sitä, onko niissä kemikaalilain mukaiset varoitukset esimerkiksi ärsyttävistä aineisosista.

– Jäin kyllä miettimään, miksi ihmeessä joku haluaisi käyttää koiralle tarkoitettua sampoota. Ehkä siinä voi olla joitain turkkia hoitavia aineita, joiden käyttö ihmiselle ei ehkä ole perusteltua, Karnani pohtii.

Luottotuotteeni

Minna Tervamäki: ”Ykköstuotteeni ovat öljyt – sisäisesti ja ulkoisesti”

Tanssija-koreografi Minna Tervamäki suosii kasviöljyjä sekä sisäisesti että ulkoisesti.

”Ykköskauneustuotteitani ovat hyvälaatuiset kasviöljyt – sekä sisäisesti että ulkoisesti käytettyinä. Mielestäni se, mitä sisuksiinsa laittaa, näkyy ihossa.

Suosin etenkin kookos-, oliivi- ja pellavansiemenöljyjä. Valitsen mielelläni luomulaatuisia, mahdollisimman puhtaita versioita.

Pidän myös siitä, että öljyt ovat miedomman tuoksuisia kuin valmiit vartalovoiteet. Ole melko herkkä hajusteiden sekamelskalle. Erityisesti pidän kookosöljyn tuoksusta.

Levitän öljyä vartalon iholle illalla suihkun tai saunan jälkeen, jotta se ehtisi imeytyä yön aikana. Jos homman jättää aamuun, vaatteet tahriintuvat. Öljy tekee hyvää myös kuivalle tukalle, ja sitä voi laittaa hiuksiin saunomisen ajaksi. Joskus annan sen vaikuttaa yön ajan, jolloin laitan pyyhkeen tyynyn päälle. Hiuksiin tulee upea kiilto!”

 

 

Lue myös:

Manuela Bosco: ”Tämä mauste on lempparini niin ruuissa kuin hajuvesissäkin”

Sara La Fountain: ”Innostuin teininä käyttämästäni tuotteesta uudelleen”

Sekaisin voideviidakossa? Testaa itsellesi sopivin Voidebaarissa (Yhteistyö)