Kauneustesti: Meikkivoiteet

Kaipaavatko kasvosi hehkua, mattapintaa vai läpikuultavaa tasoitusta? Houkuttaako seerumi, vaahto tai pensselillä siveltävä meikki?

Max Factor Xperi­ence Weightless foundation

19,70 €

Lupaus Vaahdotettu voide­koostumus tuntuu höyhenenkevyeltä mutta peittää täydel­lisesti ihon virheet. 

Lähtökohta Iho on hyvässä kunnossa, se ei rasvoitu eikä kuivu. 

Kokemus Nimensä mukainen – ilmavan pehmeä eikä jätä maskimaista tunnetta. Paksuhkon koostumuksensa takia levittämisen kanssa saa olla tarkkana. Tun­tuu kuin väri tasoittui­si ja löytäisi oikean sävynsä vasta, kun se saa olla hetken iholla. 

Erityistä Arkikäyttöön voi olla turhan raskas, juhlaan aivan täydellinen. 

Kenelle? Sille joka haluaa levittää meikkivoiteen sormin.

Tähdet 4/5

Lumene Luminous Touch kuultomeikkivoide

14,90 €

Lupaus Vesipohjainen meikki­voide jättää luonnolli­sen lopputuloksen. 94 prosenttia luonnon raaka-aineita. 

Lähtökohta Sekaiho, joka kuivuu talvella helposti, mutta loppupäivästä myös kiiltää. Yliherkkyyksiä ei ole.

Kokemus Tuoksu on mie­to ja koostu­mus ohut ja helposti levittyvä. Voide on niin läpi­kuultava, että nenän­pieliin ja leukaan voi tarvita peittävämpää meikkivoidetta. 

Erityistä Uskon, että kuultovoide pääsee parhai­ten oikeuksiinsa kesällä. 

Kenelle? Jos etsii peittävämpää versiota sävyttävästä päivävoiteesta.

Tähdet 3½/5

Yves Rocher Tasoit­tava meikkiseerumi

19,90 €

Lupaus Meikkivoiteen ja seerumin yhdistelmä, joka sisältää hoitavaa ruusu-uutetta. Heleyttää ja rauhoittaa ihoa.

Lähtökohta Hieman pintakuiva ja helposti punoittava iho.

Kokemus Melko juokseva voide on riittoisaa ja levit­tyy hyvin. Peittää sopivasti, mutta jää hieman kiiltelemään, eli kaipaa puuteria. Meikki pysyy koko päivän. Pumppupullo on kätevä. Ainoa huono puoli on ätläk­kä ”ruusun” tuoksu. 

Erityistä Meikkivoide tuntuu kosteuttavalta, eikä iho hilseile edes pakkasella. 

Kenelle? Hoitavuutta kaipaaval­le aikuiselle naiselle.

Tähdet 3½/5

Clarins Skin illusion SPF 10

40 €

Lupaus Valoa heijastaviin, hoitaviin mineraalei­hin pohjautuva väri­voide saa ihon näyttä­mään kuulakkaalta ja virheettömältä.

Lähtökohta Perushyvä iho. Paikoitellen hieman pintakuiva, myös il­masta riippuen. Alkaa kiillellä päivän aikana.

Kokemus Ei liukunut levitettä­essä pois sormien alta vaan jäi hyvin pai­kalleen. Kevyt, mutta peittävä. Pitää kiillon poissa, mutta ei ole täysmatta. Tuoksu on eri­tyisen hyvä. 

Erityistä Ei liian tymäkkä päi­vällä, ja iltamenoissa iho hehkuu upeana.

Kenelle? Sille, joka toivoo helppoa faceliftiä.

Tähdet 5/5

Ahava Mineral makeup care light foundation

29,90 €

Lupaus Öljytön mineraali­meikki jättää matta­pinnan ja vähentää huokosten näkyvyyt­tä. Käy normaalille ja sekaiholle.

Lähtökohta Tyypillinen sekaiho, joka rasvoittuu T-alu­eelta. Meikki lähtee helposti ”liikkeelle” päivän aikana.

Kokemus Tässä on kaikki koh­dallaan: ohut, mutta tarpeeksi tasoittava. Levittyy näpsästi sormin. Tekee ihosta siloisen ja häivyttää huokosetkin. Annos­telussa saa olla varo­vainen, ettei iho näytä pakkeloidulta. Plussaa tuoksuttomuudesta. 

Erityistä Ihosta tulee täysin matta, mutta ei kuivannäköinen. 

Kenelle? Tuoksuttomana sopii myös herkkäihoisille. Ei kovin kuivalle iholle.

Tähdet 4½/5

L’Oréal Paris Infallible 24h brush

18,30 €

Lupaus Harja-aplikaattorilla levitettävä meikkivoide antaa kestävän, hengittävän ja huomaamattoman lopputuloksen.

Lähtökohta Talvella pientä pinta­kuivuut­ta poskilla.

Kokemus Siveltely tuntuu mu­kavalta, mutta voidet­ta tulee helposti liikaa tai liian vähän. Joka tapauksessa meikkiä on vaikea saada tasai­seksi ilman sormia. Jälki on kuitenkin nätti eikä välttämättä kai­paa puuterointia. Tun­tuu kevyeltä iholla.

Erityistä Siveltimellä pääsee hyvin nenänpieliin ja silmänurkkiin.

Kenelle? Kokeilunhaluiselle uutuuksien testaajalle. 

Tähdet 3/5

Kim Kardashianin perusteelliset meikkirituaalit paljastuivat: neljän tunnin urakka!

Superjulkkis Kim Kardashianin meikkaaminen on lähestulkoon rakettitiedettä.

Ajattelitko loihtia kasvoillesi samanlaisen meikin kuin superjulkkis Kim Kardashianilla on? Varaa sitten aikaa riittävästi.

Jenkkilehti Harper's Bazaar pääsi tutustumaan Kimin kaunistautumiseen meikkitaiteilija Mario Dedivanovicin johdolla. Meikkaussessio, jossa luonnonkauniista Kimistä loihdittiin glamoröösimpi versio, kesti peräti neljä tuntia. Neljä!

Onneksi kauneusgurun neuvoista voi ottaa oppia, vaikka aikaa olisi vähemmänkin. Poimimme joukosta muutaman kiinnostavimman. Jutusta löytyvät myös ennen ja jälkeen -kuvat Kimistä.

Meikkivoidetta kuluu

Kimin tasaisen ihonvärin salaisuus on se, että meikkivoidetta on kasvojen lisäksi korvissa, rinnassa, käsissä, jaloissa ja jopa jalkapöydissä. Vaikka Kim onkin kooltaan aika pikkuinen, ei ihme, että meikkitaiteilija saa varata tähden laittamiseen puoli päivää. Taviksenkin kannattaa muistaa, että meikkivoideen sipaiseminen korvanlehtiin on hyvä kikka, sillä korvat näyttävät valokuvissa helposti punaisilta.

Kulmat kuntoon

Harper's Bazaarin mukaan Kimin kulmakarvojen parissa kului tovi jos toinenkin. Dedivanovic loihti niihin ombré-efektin, jossa kulmat ovat silmän sisänurkan puolella vaaleammat ja tummenevat kohti ulkonurkkaa. Lopputuloksesta tulee lempeämmän näköinen kuin jos kulmat on väritetty kauttaaltaan samalla sävyllä.

Kolminkertainen silmänrajaus

No nyt menee hifistelyksi. Meikkiguru rajaa Kimin silmät ensin silmänrajauskynällä, sitten nestemäisellä rajausvärillä ja vielä kolmanneksi voidemaisella värillä. Dedivanovicin mukaan lopputuloksesta tulee näin paremmin erottuva ja "kalliimman näköinen". Uskoisiko tuota?

Kim rikkoo meikkisäännöistä tärkeintä

Äiti jo opetti, että meikit pitää aina pestä kasvoilta ennen nukkumaanmenoa. Välillä Kim kuitenkin tekee poikkeuksen sääntöön. Hän säästää edellisen päivän silmämeikin, jos seuraavana päivänä on tiedossa tärkeää menoa. Meikki pysyy siistinä, koska Kim käyttää satiinista tyynyliinaa. Seuraavana aamuna tarvitsee vain hieman korjailla meikkivoidetta. Toivottavasti kovin moni ei ota tähdestä mallia.

Latasitko hiuksiin tököttiöverit? Älä pese tukkaa, vaan toimi näin

Tavoittelitko rantatukkaa suolasuihkeella, ja homma lähti käsistä? Ei hätää, tukkaa ei silti tarvitse pestä. Tässä ratkaisuja kaikenlaisiin hiustuoteövereihin.

Moni tietää, että liian hiuslakan saa pois yksinkertaisesti harjaamalla. Mutta mitä tehdä, kun tulee iskeneeksi lättänään tukkaan liikaa muotovaahtoa? Tai kun pörheän karhean tukan silottaa aivan liian suurilla määrillä hiusöljyä?

Ongelma: kohtuudessa on vaikea pysyä. Voit kuitenkin pelastat överilookin – ilman että menet suihkun kautta.

Voi kyllä, vedit överit...

1. ...muotoilugeelillä

Etenkin luonnonkihara hius ottaa osumaa, jos siihen lataa tujusti hiusgeeliä. Tulos: tukka raksuu epämiellyttävästi, kun sitä puristaa.

Ratkaisu: Vesi. Suihkuta hiuksiin hieman suihkepullolla ja kampaa läpi. Geeli laimenee, eivätkä hiukset enää tunnu kovilta.

2. ...suolasuihkeella

Suolasuihkeet, yllättäen, sisältävät paljon suolaa, joka kuivattaa hiuksia. Lopputulos voi olla vähemmän rantalook ja enemmän "tulin kiven alta" -look. Suolasuihkeiden käyttäjien pitäisi muistaa käyttää hiuksissa usein kosteuttavia naamioita.

Ratkaisu: Hiusöljy. Hiero pieni määrä latvoista keskipituuksiin tasoittamaan pörröä ja antamaan kosteutta. 

3. ...hoitoaineella

Hoitoaine kosteuttaa hiusta, mutta hurja määrä voi myös latistaa tukan. Etenkin jos hoitoainetta on suihkussa lisännyt reippaasti juuriin (jonne sitä välttämättä ei tarvitse panna ollenkaan). Liika hoitoaine tekee hiuksen myös vaikeasti muotoiltavaksi. 

Ratkaisu: Rakennesuihke. Suihkuta sitä ympäri tukkaa, etenkin juureen ja joitakin senttejä siitä alaspäin. Pörrötä sormilla. Rakennesuihke toimii vähän samalla idealla kuin kuivasampoo, mutta sitä voi käyttää koko tukkaan, latvoja myöten.

4. ...muotovaahdolla

Sopiva määrä antaa tukea, liika tekee hiuksista jäykät ja kiillottomat. Ja kuka muka osaa käyttää vaahtoa juuri sen sopivan määrän?

Ratkaisu: Hiusöljy. Pisara tai pari rikkoo omituisen rapsakkuuden ja tekee hiuksiin hyvän tuntuman. Öljyn voi myös sekoittaa muotovaahtoon, ennen kuin lisää sitä päähän. 

5 ...kuivasampoolla

Kun kuivasampoota suihkuttaa liikaa, tukka alkaa helposti näyttämään jopa harmaalta. Koska et vielä ole 80-vuotias, tee asialle jotain.

Ratkaisu: Hiustenkuivaaja. Nosta tukkaa irti päänahasta pyöreällä harjalla ja föönaa.

Lähde: Refinery29

Luottotuotteeni

Sara La Fountain: "Innostuin teininä käyttämästäni tuotteesta uudelleen"

TV-kokki ja ruokakirjailija ei lähde reissuun ilman monikäyttöistä teepuuöljyä.

”Kokeilin teepuuöljyä ensimmäisen kerran teininä, kun minulla oli finniongelmia. Nyt olen löytänyt öljyn uudelleen, kun innostuin luonnonkosmetiikasta nelisen vuotta sitten. Jos nykyään iholle nousee näppylöitä, laitan Frantsilan teepuuöljyä niiden päälle illalla. Yön aikana näpyt ovat kadonneet!

Öljy puhdistaa, rauhoittaa ja tappaa bakteereja, mutta on melko voimakasta ja saattaa kuivattaa ihoa, joten kannattaa testata, kuinka oma iho reagoi siihen. Oma ihoni on jo tottunut, mutta teepuuöljyä voi laimentaa perusöljyyn.

Sekoitan tätä suosikkiani myös itsetehtyjen naamioiden tai vartalokuorintojen joukkoon sekä jalkakylpyveteen. Seison paljon työni vuoksi, joten teen paljon jalkakylpyjä, joihin laitan esimerkiksi kuivattua rosmariinia ja piparminttua, merisuolaa sekä teepuuöljyä. Kylpy pehmentää ja desinfioi jalat. Etenkin matkoilla putsaan myös kynnet teepuuöljyyn kostutetulla pumpulitupolla.

Monikäyttöinen öljy on todellinen ihon hätäapu, enkä enää lähde matkalle ilman sitä. Hoidan sillä kesäreissuilla hyttysen pistotkin.”

Frantsilan Tea tree -öljy, 10,90 €.

Meikkien ja kasvovoiteiden suojakertoimet – voiko niihin luottaa?

Meikkivoidetta pitäisi levittää kasvoille aika hurja määrä, että suoja olisi riittävä.

Kasvo- ja meikkivoidepurtiloiden kyljestä löytyy useimmiten merkintä suojakertoimesta. Se on hyvä juttu, mutta riittävätkö ne kertoimet kesällä helleauringon paistaessa?

Valmistajat tietysti vakuuttavat, että kertoimen teho on sama, olipa se missä tahansa tuotteessa. Pulma onkin tässä: pakkauksessa luvattuun suojaan kasvoille tarvittaisiin teelusikallinen tuotetta.

Aika hurjaa jälkeä tulee, jos meikkivoidetta levittää hipiälleen niin paljon! Harva myöskään lisäilee kosteus- tai meikkivoidetta päivän mittaan aurinkovoiteen tapaan.

Meikki- ja ihonhoitotuotteiden kertoimet ovat riittävät, jos et ole ulkona pitkään. Jos suuntaat biitsille, on varmempaa käyttää aina lisäksi perinteistä aurinkovoidetta ihon suojaamiseksi.

Asiantuntijoina Anne Sario/Berner ja Misme Yrjölä/Lumene.