San Alfonso del Mar, Chile

MATKAOPAS-LEHTI

Kuu kiurusta kesään, pääskysestä ei päivääkään. Yhtä varma suven merkki on runsaan kotimaan-kattauksen sisältävä Matkaopas. Eikä siinä läheskään kaikki...

Täydellinen loma vietetään tällä kertaa Kreikan Skiathoksella. Se on pieni saari, jossa voi kuitenkin saada irti isot ilot. Toiveidensa mukaan voi joko heittäytyä rantabileiden vietäväksi tai vetäytyä yksityiseen poukamaan aurinkoa palvomaan.

Yhdysvaltain Florida tarjoaa automatkaajalle monenlaista nähtävää ja koettavaa Hemingwayn kirjailijakodista rämealueiden alligaattoreihin. Miksi Evergladesin parkkipaikalla tarjotaan pressuja auton suojaksi? Se selviää uudesta Matkaoppaasta.

Päätoimittaja Pirkko Puuskari hurmaantui Burmasta, joka availee aarteitaan ulkomaailmalle. Matka vie temppeleistä sikaritehtaan kautta Inlejärven paalukyliin.

Tätä ovat lukijat odottaneet: Berliini pintaa syvemmältä. Yhdeksän sivun laajuisen oppaan avulla kaupunkiloma sujuu mutkattomasti. Sokerina pohjalla Jaakko Selinin omakohtaiset vinkit.

Berliinistä on hauska hypätä Hungaria-retrojunan kyytiin. Se yhdistää neljä Euroopan pääkaupunkia. Tuhannen kilometrin kiskomatka on kuin interrail pikakelauksella.

Nikosia on Kyproksen saaren jaettu pääkaupunki. Matkailijan on helppo siirtyä kreikkalaiselta puolelta turkkilaiselle ja päinvastoin. Samalla reissulla pääsee näkemään kaksi kohdetta, ja bonuksena vielä Kyrenian rantakaupunki.

Kroatian Splitissä nautiskellaan merenherkkuja, ja Lissabonissa shoppaillaan parhaissa putiikeissa. Pätevät vinkit Reykjavikiin tarjoaa ammattimatkaaja, Icelandairin Suomen maajohtaja Pekka Mäkinen.

Pyörä on keksitty uudestaan, kun lähdemme fillarilomalle pitkin poikin Latviaa. Jurmalan rantahiekka on kuin tehty polkemiseen, ja sitä riittää 30 kilometriä.

Kesällä reissataan suloisessa Suomessa. Kokosimme opastukseksi peräti 49 vinkkiä etelästä pohjoiseen. Karnivorin kiusauksesta voi singahtaa vaikka Fällyteatterin viihdyttämäksi tai melomaan Lappiin.

Suven kunniaksi myös Jaakko seikkailee tällä kertaa kotimaassa. Hän pohtii, kuinka Uzbekistan ja Pakistan kyllä tunnetaan, mutta mikä ihme on Neristan?

Kerromme myös, kuinka sujui kodinvaihto suomalaisen ja saksalaisen perheen kesken. Kun kahden viikon majoituksen kustannukseksi jää 80 euroa, tätä vaihtoehtoa kannattaa jo miettiä.

Matkaopas 4/2014 ilmestyy 27. toukokuuta.

Minne lähtisit 1 000 eurolla? Osallistu kilpailuun 15.2. mennessä.

Matkaopas-lehti järjestää upean matkailuvuoden avaukseksi arvonnan, jonka palkinto on Lomalinjan 1  000 euron matkalahjakortti. 

Lomalinja on suomalainen matkan­järjestäjä, jonka ohjelmasta voittaja voi lahja­kortillaan valita kauko­matkan, teemaristeilyn, kulttuuri­matkan tai harrastusaiheisen matkan, aiheena viini, maalaus ja valokuvaus tai sotahistoria. Lisäksi Lomalinja tarjoaa iso­vanhemmille ja lapsenlapsille yhteisiä matkoja ja vaativan matkailijan helmimatkoja.

Voittajan kerromme Matkaoppaan numerossa 2/2015, joka ilmestyy 11.3. Voittajalle ilmoitetaan myös erikseen. Palkinto on henkilökohtainen, eikä sitä voi vaihtaa rahaksi.

Vastaa 15. helmikuuta mennessä!

Jos et saa lomaketta auki alla, osallistu kilpailuun tästä.

Osallistu myös matkamessuilla

Tuplaa mahdollisuutesi ja täytä kilpailukuponki myös matkamessuilla Helsingissä 16.–18.1.2015 osastollamme 6m121.

Osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinointiin.

Vuoden 2015 ensimmäinen Matkaopas hehkuu kuumana ja tarjoaa parhaat elämykset suomalaiseen makuun.

Matkaopas ilmestyy 14. tammikuuta 2015. Kreikasta esittelemme maan käyntikortin, Santorinin. Se jokaisen Kreikka-fanin kannattaa nähdä kerran elämässään. Korkeuserot huimaavat, auringonlasku on maailman mainostetuin ja rannat ovat hyviä. Jutun ravintolavinkeillä pärjäät pitkälle.

Amsterdam ja Malta

Pintaa syvemmältä -juttusarjassa tutkimme huolellisesti maailman tulppaanipääkaupungin, Amsterdamin. Tarjoilemme tästä Alankomaiden ilopilleristä 122 sisäpiirin vinkkiä.

Lisäksi poimimme ensi viikonloppuna pidettäviltä matkamessuilta vuoden 2015 parhaat paratiisit ja piilopaikat.

Jaakko Selin päätyy kolumnissaan välttämään erotiikkaa Maltalla. Nunnadiskossa soi Village People.

Italia ja Teneriffa

Italia on myös mukana, totta kai. Piipahdamme suositulla Caprin saarella, jonne saamme yksityisopastuksen. Kokenut matkailija Hannu Pesonen kertoo parhaat vinkkinsä.

Teneriffalla nautimme lanza-seiväshypystä ja ajelusta Teidelle sekä valassafarista. Nälkä lähtee parhaiten Orotavan kaupungissa, neuvomme ravintolan, jossa valmistetaan perinneherkkuja, kuten täyttävää ja maukasta lihamuhennosta.

Bangkok ja Ras Al Khaimah

Bangkokissa vietämme kolmen päivän herkutteluputken. Poimi jutustamme talteen parhaiden ruokapaikkojen osoitteet.

Arabiemiraattien Ras Al Khaimah haastaa kultakaupunki Dubain. Mitä siellä voi tehdä? Tarjoilemme tärpit loistolomaan.

Muita jutun aiheita ovat Hampurin putiikit, vaellus Lounais-Kiinassa, Halti, Elizabeth Taylorin jalanjäljillä, Laura Malmivaara matkailijana, parhaat kotimaiset kylpylät, hotelliluokitus sekä tamineet tropiikkiin.

MATKAOPASLEHTI
Matkaoppaan viime numeron välissä ollut matkatarjous ei ollut lehden, vaan matkan järjestäjän.

Matkaoppaan numero 8/2014 ilmestyi 27.11. Lehden välissä oli ilmoituskuori, joka sisälsi tarjouksen 149 euron matkasta Turkin Kappadokiaan.

Kun lehti saavutti tilaajat, tarjousmatkat olivat jo loppuneet. Pahoittelemme tilannetta.

Matkaopas ei ole ollut mukana järjestämässä Kappadokian kiertomatkaa, vaan siitä vastaa TSS Travel Service Scandinavia AS.

Palautetta voi antaa ja lisätietoja saa numerosta 0800 07540.

MATKAOPAS-LEHTI
Uusin Matkaopas putkahtaa postiluukuista ja asettautuu lehtipisteisiin tiistaina 25.11. Se kuljettaa leppoisalle reissulle maapallon ympäri.

Numeron teemana ovat unelmien kaukolomat. Artikkeli Havannasta tarjoaa rumbaa kaikille aisteille. Kuuban pääkaupungin värikkäässä hullunmyllyssä pärjää kun jättää kiireen kotiin.

Kunnon seikkailulle päästää hobittien maassa, Uudessa-Seelannissa. Reissu käynnistyy Aucklandista 11 sekunnin hypyllä näkötornista ja huipentuu kaskelotin pyrstönvilaukseen Eteläsaaren Kaikourassa.

Toimituksen voimin koottiin kymmenen upeaa luontolomaa. Yhdelle luontoelämys on retki tulivuorella Etelä-Koreassa, toiselle sukellus Karibianmeren kristallinkirkkaaseen veteen.

Kreikka jaksaa yllättää. Moni ei ole vielä rantautunut pienille Miloksen, Sifnoksen ja Kimoloksen saarille. Niiden valtteja ovat rannat, ruoka ja leppoisa elämänmeno.

Uusi tuttavuus on myös Egyptin Marsa Alam, joka haastaa kaikkien tunteman Hurghadan rantalomakohteena

Tuhti Vilna-opas johdattaa pintää syvemmälle Liettuan pääkaupunkiin, jolla on värikäs historia ja ketterä nykymeno. Reilun tunnin lennon päässä odottava Vilna on hintatasoltaan edullinen.

Makumatkalle lähdetään tällä kertaa Tokioon. Sushit, nuudelit, tonkatsut ja okonomiyakit lentävät pöytään vauhdilla ja vieveät kielen mennessään. Viikonlopun herkkuputken huipentaa krapulaisen ramen.

Roomassa koluamme kaupungin parhaat putiikit pienestä kauhukaupasta, salamipuodin kautta printtien taivaaseen.

Suomessakin seikkaillaan. Ensin piipahdetaan lelupuodissa Porvoossa ja jatketaan Kuusamoon konttaamaan Konttiaiselle. Valoa pimeään tarjoavat Vuokko Hovatan vinkit.

Jaakko Selinin matkassa päästään maistelemaan mereneläviä Teneriffalle, ja kirjailija, radiopersoona Juha Vuorinen kertoo, miksi hän muutti perheineen Maltalle.

Entä mitä joululahjaksi reissu-Lassille? Poimimme kahdeksan uutuusvimpainta, joista on huvia ja hyötyä matkalla.

Matkaopas 8/2014 ilmestyy 25.11.