Sopraano Barbara Hannigan Kuva Elmer de Haas

MATKAOPAS-LEHTI
Keskiviikkona käynnistyvä Suvisoitto tuo pop up -konsertit vanhan Porvoon ravintoloihin.

Earthly Pleasures -teeman mukaisesti yleisö pääsee nauttimaan maallisista iloista Suvisoiton aikana myös konserttisalien ulkopuolella.

Festivaaliviikon aikana Suvisoiton muusikoista koottuja kokoonpanoja voi nähdä ja kuulla Porvoon ravintoloissa ja puistossa.
 
Pop up -konserttien aikataulu:
pe 27.6. klo 13.45 Zum Beispiel, Rihkamakatu 2,
 Avanti! Duo

pe 27.6. n. klo 20.30 Fryysarinranta, Jokikatu 20 (sisäpiha), Avanti! Duo
la 28.6. klo 13.30 Timbaali, Välikatu 8, 
Avanti! Fagottitrio

la 28.6. klo 20.30 Wanha Laamanni, Vuorikatu 17,
 Avanti! Käyrätorvikvartetti


su 29.6. n. klo 16.15 
Hyvät keuhkot -duo suoraan veneen kannelta Porvoonjoen varrelta
su 29.6. n. klo 14.15 Runeberginpuisto, Avanti! Salonkiorkesteri soittaa piknikmusiikkia sään salliessa
 
Suvisoitossa on jälleen mukana paljon ohjelmaa myös lapsille. Koko perheen konserteissa Taidetehtaalla lauantaina 28.6. kuullaan musiikkisatu Haapaneitty, mettäntyttö, joka on kirjailija Arja Puikkosen ja säveltäjä Kirmo Lintisen yhteistyön tulos.

Eino-pojan ja kissan jännittävän kertomuksen kertoo Tarja Nyberg, klo 15 suomeksi ja klo 16 ruotsiksi.
 
Vuonna 2013 ensimmäistä kertaa järjestetty musiikkileikkikoulu Piccolo Avanti! järjestetään myös tänä vuonna. Kaksikieliset muskarit tarjoavat kattauksen kansanmusiikista nykymusiikkiin tuttujen kappaleiden siivittäminä.

Perjantai-illan 27.6. kamarikonsertin ohjelmassa Taidetehtaalla on Robert Schumannia Avanti! Jousitrion esittämänä ja Muriel von Braunin maalausten elävöittämänä.

Trion muodostavat John Storgårds, viulu, Tuula Fleivik, alttoviulu ja Anssi Karttunen, sello.

Lauantai-iltana 28.6. Postimäellä aidossa mäkitupalaismiljöössä Emilia Lajusen ja Eero Grundströmin Juuri & Juuri -duo soittaa kansanmusiikkia perinteisesti nykyaikaan sijoittuen muun muassa harmoonilla ja viululla.

Sunnuntai-iltapäivän 29.6. kamarikonsertissa pikkukirkossa Porvoon tuomiokirkon kupeessa kuullaan Marzi Nymanin Hunt käyrätorvelle, sähkökitaralle ja jousikvartetille, solisteina kitaristi-Nyman itse ja käyrätorvisti Tero Toivonen, jolle teos on sävelletty.

Mukana on myös musiikkia teemasäveltäjä Gerald Barrylta, joka saapuu Porvooseen Suvisoiton ajaksi.
 
Barryn valitsi teemasäveltäjäksi sopraano Barbara Hannigan, joka on vastannut tämän vuoden Suvisoiton taiteellisesta suunnittelusta ja esiintyy myös itse solistina ja kapellimestarina tapahtuman aikana.

Hannigania kuullaan ensimmäisen kerran resitaalissa Pernajan kirkossa keskiviikkona 25.6.
 
Ohjelma kokonaisuudessaan: www.avantimusic.fi/index.php?id=31

♣ Avanti! XXIX Suvisoitto ke–su 25.–29.6. Porvoo ja Loviisa. Tapahtumapaikkoina Pernajan kirkko, Porvoon pikkukirkko, Porvoon Taidetehdas sekä Porvoon Postimäki.
 
♣ Perusliput konsertteihin 22,50–32,50 € (sis. palvelumaksun). Alennetut hinnat koskevat lapsia (4–16 v.), opiskelijoita, eläkeläisiä, varusmiehiä, siviilipalvelumiehiä ja työttömiä.

Lisätiedot lipuista: http://www.avantimusic.fi/index.php?id=34

♣ Liput ennakkoon Lippupisteestä, www.lippu.fi tai puhelinpalvelu 0600 900 900 (1,98 €/min.+pvm, avoinna joka päivä klo 7-22).

FESTIVAALIBUSSIT
♣ Festivaalibussit Helsingistä konserttipaikoille Porvooseen ja Loviisaan sekä takaisin kulkevat kaikkina festivaalipäivinä.
♣ Tarkemmat tiedot ja aikataulut: http://www.avantimusic.fi/index.php?id=101
♣ Lippuja voi ostaa ennakkoon Lippupisteestä tai lähtiessä bussin kuljettajalta.
♣ Yhdensuuntainen matka 12,50 € (sis. palvelumaksun), meno-paluu 17,50 € (sis. palvelumaksun)

Minne lähtisit 1 000 eurolla? Osallistu kilpailuun 15.2. mennessä.

Matkaopas-lehti järjestää upean matkailuvuoden avaukseksi arvonnan, jonka palkinto on Lomalinjan 1  000 euron matkalahjakortti. 

Lomalinja on suomalainen matkan­järjestäjä, jonka ohjelmasta voittaja voi lahja­kortillaan valita kauko­matkan, teemaristeilyn, kulttuuri­matkan tai harrastusaiheisen matkan, aiheena viini, maalaus ja valokuvaus tai sotahistoria. Lisäksi Lomalinja tarjoaa iso­vanhemmille ja lapsenlapsille yhteisiä matkoja ja vaativan matkailijan helmimatkoja.

Voittajan kerromme Matkaoppaan numerossa 2/2015, joka ilmestyy 11.3. Voittajalle ilmoitetaan myös erikseen. Palkinto on henkilökohtainen, eikä sitä voi vaihtaa rahaksi.

Vastaa 15. helmikuuta mennessä!

Jos et saa lomaketta auki alla, osallistu kilpailuun tästä.

Osallistu myös matkamessuilla

Tuplaa mahdollisuutesi ja täytä kilpailukuponki myös matkamessuilla Helsingissä 16.–18.1.2015 osastollamme 6m121.

Osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinointiin.

Vuoden 2015 ensimmäinen Matkaopas hehkuu kuumana ja tarjoaa parhaat elämykset suomalaiseen makuun.

Matkaopas ilmestyy 14. tammikuuta 2015. Kreikasta esittelemme maan käyntikortin, Santorinin. Se jokaisen Kreikka-fanin kannattaa nähdä kerran elämässään. Korkeuserot huimaavat, auringonlasku on maailman mainostetuin ja rannat ovat hyviä. Jutun ravintolavinkeillä pärjäät pitkälle.

Amsterdam ja Malta

Pintaa syvemmältä -juttusarjassa tutkimme huolellisesti maailman tulppaanipääkaupungin, Amsterdamin. Tarjoilemme tästä Alankomaiden ilopilleristä 122 sisäpiirin vinkkiä.

Lisäksi poimimme ensi viikonloppuna pidettäviltä matkamessuilta vuoden 2015 parhaat paratiisit ja piilopaikat.

Jaakko Selin päätyy kolumnissaan välttämään erotiikkaa Maltalla. Nunnadiskossa soi Village People.

Italia ja Teneriffa

Italia on myös mukana, totta kai. Piipahdamme suositulla Caprin saarella, jonne saamme yksityisopastuksen. Kokenut matkailija Hannu Pesonen kertoo parhaat vinkkinsä.

Teneriffalla nautimme lanza-seiväshypystä ja ajelusta Teidelle sekä valassafarista. Nälkä lähtee parhaiten Orotavan kaupungissa, neuvomme ravintolan, jossa valmistetaan perinneherkkuja, kuten täyttävää ja maukasta lihamuhennosta.

Bangkok ja Ras Al Khaimah

Bangkokissa vietämme kolmen päivän herkutteluputken. Poimi jutustamme talteen parhaiden ruokapaikkojen osoitteet.

Arabiemiraattien Ras Al Khaimah haastaa kultakaupunki Dubain. Mitä siellä voi tehdä? Tarjoilemme tärpit loistolomaan.

Muita jutun aiheita ovat Hampurin putiikit, vaellus Lounais-Kiinassa, Halti, Elizabeth Taylorin jalanjäljillä, Laura Malmivaara matkailijana, parhaat kotimaiset kylpylät, hotelliluokitus sekä tamineet tropiikkiin.

MATKAOPASLEHTI
Matkaoppaan viime numeron välissä ollut matkatarjous ei ollut lehden, vaan matkan järjestäjän.

Matkaoppaan numero 8/2014 ilmestyi 27.11. Lehden välissä oli ilmoituskuori, joka sisälsi tarjouksen 149 euron matkasta Turkin Kappadokiaan.

Kun lehti saavutti tilaajat, tarjousmatkat olivat jo loppuneet. Pahoittelemme tilannetta.

Matkaopas ei ole ollut mukana järjestämässä Kappadokian kiertomatkaa, vaan siitä vastaa TSS Travel Service Scandinavia AS.

Palautetta voi antaa ja lisätietoja saa numerosta 0800 07540.

MATKAOPAS-LEHTI
Uusin Matkaopas putkahtaa postiluukuista ja asettautuu lehtipisteisiin tiistaina 25.11. Se kuljettaa leppoisalle reissulle maapallon ympäri.

Numeron teemana ovat unelmien kaukolomat. Artikkeli Havannasta tarjoaa rumbaa kaikille aisteille. Kuuban pääkaupungin värikkäässä hullunmyllyssä pärjää kun jättää kiireen kotiin.

Kunnon seikkailulle päästää hobittien maassa, Uudessa-Seelannissa. Reissu käynnistyy Aucklandista 11 sekunnin hypyllä näkötornista ja huipentuu kaskelotin pyrstönvilaukseen Eteläsaaren Kaikourassa.

Toimituksen voimin koottiin kymmenen upeaa luontolomaa. Yhdelle luontoelämys on retki tulivuorella Etelä-Koreassa, toiselle sukellus Karibianmeren kristallinkirkkaaseen veteen.

Kreikka jaksaa yllättää. Moni ei ole vielä rantautunut pienille Miloksen, Sifnoksen ja Kimoloksen saarille. Niiden valtteja ovat rannat, ruoka ja leppoisa elämänmeno.

Uusi tuttavuus on myös Egyptin Marsa Alam, joka haastaa kaikkien tunteman Hurghadan rantalomakohteena

Tuhti Vilna-opas johdattaa pintää syvemmälle Liettuan pääkaupunkiin, jolla on värikäs historia ja ketterä nykymeno. Reilun tunnin lennon päässä odottava Vilna on hintatasoltaan edullinen.

Makumatkalle lähdetään tällä kertaa Tokioon. Sushit, nuudelit, tonkatsut ja okonomiyakit lentävät pöytään vauhdilla ja vieveät kielen mennessään. Viikonlopun herkkuputken huipentaa krapulaisen ramen.

Roomassa koluamme kaupungin parhaat putiikit pienestä kauhukaupasta, salamipuodin kautta printtien taivaaseen.

Suomessakin seikkaillaan. Ensin piipahdetaan lelupuodissa Porvoossa ja jatketaan Kuusamoon konttaamaan Konttiaiselle. Valoa pimeään tarjoavat Vuokko Hovatan vinkit.

Jaakko Selinin matkassa päästään maistelemaan mereneläviä Teneriffalle, ja kirjailija, radiopersoona Juha Vuorinen kertoo, miksi hän muutti perheineen Maltalle.

Entä mitä joululahjaksi reissu-Lassille? Poimimme kahdeksan uutuusvimpainta, joista on huvia ja hyötyä matkalla.

Matkaopas 8/2014 ilmestyy 25.11.