Lähde Heurekan kuvapankki

MATKAOPAS-LEHTI
Heurekan 25-vuotisjuhlien kaikkina neljänä juhlapäivänä on tarjolla erikoisohjelmaa, työpajoja, pienoisnäyttelyitä ja tiedeshow-esityksiä.

Heurekan neljännesvuosisatajuhlaa vietetään erikoisohjelman parissa. Vuonna 1989 perustetussa tiedekeskuksessa on vuorovaikutuksellisia näyttelyitä, jotka antavat kävijälle tilaisuuden tutustua tieteeseen ja teknologiaan jännittävällä tavalla itse tehden ja kokeillen.

Lauantaina 26.4. juhlallisuudet aloitetaan tiedepuisto Galilein avajaisilla ja Heurekan uusi pop-up tiedeteatteriesitys saa ensiesityksensä päivällä. Tiedekeskus on lauantaina avoinna koko perheelle klo 10-17.

Kun kello lyö kuusi, avaa Heureka ovensa vain ja ainoastaan täysi-ikäisille. Juhlapäivän kunniaksi on järjestetty ensimmäistä kertaa K-18 aikuisten ilta. Ohjelmassa on tarjolla mm. Molekyylidrinksulogiaa-työpaja, Cocktailien tiedettä -luento ja psykedeelinen Sonic Vision -esitys. Kaikki näyttelyt ovat avoinna koko illan ajan klo 18-21. Sisäänpääsy aikuisten iltaan on 15 euroa (Veikkaus-kortilla saa 5 euron alennuksen).

Sunnuntaina 27.4. planetaariossa on tarjolla erityisohjelmaa koko päivän koko perheelle. Heureka on avoinna klo 10-18 ja kaikki pääsevät sisään lastenlipun hinnalla 13,50€ (alle 6-vuotiaat maksutta kuten normaalisti). Lippuihin sisältyy pääsy planetaarioesityksiin, joissa esitetään kaikkien aikojen suosikkielokuvien lisäksi Heureka-luentoja. Sunnuntaina yleisö voi osallistua myös Michael Bradken huikeisiin matemaattisiin musiikkishow-esityksiin ja kahteen koko perheen työpajaan.

Maanantaina 28.4., Heurekan varsinaisena syntymäpäivänä, on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua tarkemmin Heurekan koripallotähtiin. Legendaaristen rottien uuden pelitaktiikan ensiesittelyn lisäksi koripallostadionilla on "Kuinka koulutan rottani" -esityksiä. Päivän aikana yleisö voi osallistua myös mm. Kalevala-korun työpajoihin. Heureka on avoinna klo 10–17.

Tiistaina 29.4. on tarjolla paljon erityisohjelmaa erityisesti kouluryhmille. Nonstop-työpajoissa tutustutaan mm. leluhakkerointiin ja 3D-mallinnuksen perusperiaatteisiin. Pop-up tiedeteatterin näyttävät esitykset tempaavat mukaansa niin pienet kuin isommatkin koululaiset.

Heurekaan pääsee Helsingin keskustasta helpoiten lähijunilla I, K, N, T, H, R ja Z, lähin asema on Tikkurila/Dickursby.

Katso täältä Heurekan 25-vuotissynttäreiden ohjelma ja aikataulu kokonaisuudessaan.

Lähde ePressi.com ja Heureka.fi

Minne lähtisit 1 000 eurolla? Osallistu kilpailuun 15.2. mennessä.

Matkaopas-lehti järjestää upean matkailuvuoden avaukseksi arvonnan, jonka palkinto on Lomalinjan 1  000 euron matkalahjakortti. 

Lomalinja on suomalainen matkan­järjestäjä, jonka ohjelmasta voittaja voi lahja­kortillaan valita kauko­matkan, teemaristeilyn, kulttuuri­matkan tai harrastusaiheisen matkan, aiheena viini, maalaus ja valokuvaus tai sotahistoria. Lisäksi Lomalinja tarjoaa iso­vanhemmille ja lapsenlapsille yhteisiä matkoja ja vaativan matkailijan helmimatkoja.

Voittajan kerromme Matkaoppaan numerossa 2/2015, joka ilmestyy 11.3. Voittajalle ilmoitetaan myös erikseen. Palkinto on henkilökohtainen, eikä sitä voi vaihtaa rahaksi.

Vastaa 15. helmikuuta mennessä!

Jos et saa lomaketta auki alla, osallistu kilpailuun tästä.

Osallistu myös matkamessuilla

Tuplaa mahdollisuutesi ja täytä kilpailukuponki myös matkamessuilla Helsingissä 16.–18.1.2015 osastollamme 6m121.

Osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinointiin.

Vuoden 2015 ensimmäinen Matkaopas hehkuu kuumana ja tarjoaa parhaat elämykset suomalaiseen makuun.

Matkaopas ilmestyy 14. tammikuuta 2015. Kreikasta esittelemme maan käyntikortin, Santorinin. Se jokaisen Kreikka-fanin kannattaa nähdä kerran elämässään. Korkeuserot huimaavat, auringonlasku on maailman mainostetuin ja rannat ovat hyviä. Jutun ravintolavinkeillä pärjäät pitkälle.

Amsterdam ja Malta

Pintaa syvemmältä -juttusarjassa tutkimme huolellisesti maailman tulppaanipääkaupungin, Amsterdamin. Tarjoilemme tästä Alankomaiden ilopilleristä 122 sisäpiirin vinkkiä.

Lisäksi poimimme ensi viikonloppuna pidettäviltä matkamessuilta vuoden 2015 parhaat paratiisit ja piilopaikat.

Jaakko Selin päätyy kolumnissaan välttämään erotiikkaa Maltalla. Nunnadiskossa soi Village People.

Italia ja Teneriffa

Italia on myös mukana, totta kai. Piipahdamme suositulla Caprin saarella, jonne saamme yksityisopastuksen. Kokenut matkailija Hannu Pesonen kertoo parhaat vinkkinsä.

Teneriffalla nautimme lanza-seiväshypystä ja ajelusta Teidelle sekä valassafarista. Nälkä lähtee parhaiten Orotavan kaupungissa, neuvomme ravintolan, jossa valmistetaan perinneherkkuja, kuten täyttävää ja maukasta lihamuhennosta.

Bangkok ja Ras Al Khaimah

Bangkokissa vietämme kolmen päivän herkutteluputken. Poimi jutustamme talteen parhaiden ruokapaikkojen osoitteet.

Arabiemiraattien Ras Al Khaimah haastaa kultakaupunki Dubain. Mitä siellä voi tehdä? Tarjoilemme tärpit loistolomaan.

Muita jutun aiheita ovat Hampurin putiikit, vaellus Lounais-Kiinassa, Halti, Elizabeth Taylorin jalanjäljillä, Laura Malmivaara matkailijana, parhaat kotimaiset kylpylät, hotelliluokitus sekä tamineet tropiikkiin.

MATKAOPASLEHTI
Matkaoppaan viime numeron välissä ollut matkatarjous ei ollut lehden, vaan matkan järjestäjän.

Matkaoppaan numero 8/2014 ilmestyi 27.11. Lehden välissä oli ilmoituskuori, joka sisälsi tarjouksen 149 euron matkasta Turkin Kappadokiaan.

Kun lehti saavutti tilaajat, tarjousmatkat olivat jo loppuneet. Pahoittelemme tilannetta.

Matkaopas ei ole ollut mukana järjestämässä Kappadokian kiertomatkaa, vaan siitä vastaa TSS Travel Service Scandinavia AS.

Palautetta voi antaa ja lisätietoja saa numerosta 0800 07540.

MATKAOPAS-LEHTI
Uusin Matkaopas putkahtaa postiluukuista ja asettautuu lehtipisteisiin tiistaina 25.11. Se kuljettaa leppoisalle reissulle maapallon ympäri.

Numeron teemana ovat unelmien kaukolomat. Artikkeli Havannasta tarjoaa rumbaa kaikille aisteille. Kuuban pääkaupungin värikkäässä hullunmyllyssä pärjää kun jättää kiireen kotiin.

Kunnon seikkailulle päästää hobittien maassa, Uudessa-Seelannissa. Reissu käynnistyy Aucklandista 11 sekunnin hypyllä näkötornista ja huipentuu kaskelotin pyrstönvilaukseen Eteläsaaren Kaikourassa.

Toimituksen voimin koottiin kymmenen upeaa luontolomaa. Yhdelle luontoelämys on retki tulivuorella Etelä-Koreassa, toiselle sukellus Karibianmeren kristallinkirkkaaseen veteen.

Kreikka jaksaa yllättää. Moni ei ole vielä rantautunut pienille Miloksen, Sifnoksen ja Kimoloksen saarille. Niiden valtteja ovat rannat, ruoka ja leppoisa elämänmeno.

Uusi tuttavuus on myös Egyptin Marsa Alam, joka haastaa kaikkien tunteman Hurghadan rantalomakohteena

Tuhti Vilna-opas johdattaa pintää syvemmälle Liettuan pääkaupunkiin, jolla on värikäs historia ja ketterä nykymeno. Reilun tunnin lennon päässä odottava Vilna on hintatasoltaan edullinen.

Makumatkalle lähdetään tällä kertaa Tokioon. Sushit, nuudelit, tonkatsut ja okonomiyakit lentävät pöytään vauhdilla ja vieveät kielen mennessään. Viikonlopun herkkuputken huipentaa krapulaisen ramen.

Roomassa koluamme kaupungin parhaat putiikit pienestä kauhukaupasta, salamipuodin kautta printtien taivaaseen.

Suomessakin seikkaillaan. Ensin piipahdetaan lelupuodissa Porvoossa ja jatketaan Kuusamoon konttaamaan Konttiaiselle. Valoa pimeään tarjoavat Vuokko Hovatan vinkit.

Jaakko Selinin matkassa päästään maistelemaan mereneläviä Teneriffalle, ja kirjailija, radiopersoona Juha Vuorinen kertoo, miksi hän muutti perheineen Maltalle.

Entä mitä joululahjaksi reissu-Lassille? Poimimme kahdeksan uutuusvimpainta, joista on huvia ja hyötyä matkalla.

Matkaopas 8/2014 ilmestyy 25.11.